Rabu, Disember 31, 2003

Best gile hari ni shopping for story books! Pergi Pay Less Books to get 2nd hand ones, still okay what..still very much readable. Mula2 aku pergi Popular, dah ketepikan dalam 5 books, but at Pay Less I pay half the price I would at popular, but for double the amount of books. Ha ha...enough to last one semester, bukan buku teks ye, buku suke suke.

Birthday aku bulan Mei nanti, apa kata korang tong2 duit ramai2, carik la dalam 150 orang, share2 sorang rm1 jek, belikan OST LOTR Trilogy yang imported punye? ha ha Aku nak...tapi...tapi.. check poket hurmph.

Kepada Encik Clark Kent yang mempunyai senyuman menawan yang boleh membunuh, guna la senyuman menawan ko kumpul duit. Ngorat mak datin2 ke. Then kasi aku RM150 jek. Boleh? Boleh la kan...kan...kan...

Pergh, senyuman pun boleh membunuh. Thank God aku masih dipanjangkan usia...tak boleh tengok senyuman ko lepas ni.Teruk aku kang. ha ha Mati hidup semula!
To a friend, sorry for being mad, sorry for thinking you took me forgranted, sorry for only saying this in this blog, di mana kau takkan pernah baca. Ha ha...
Sorry for measuring trying to measure our friendship. Coz for all the things that counts, there are more that doesn't.

Lastly...jangan la mati dulu setan!! Aku belum sepak kau lagi...

To all my friends, I know I have not said enough of this. Sayangggg korang! (ha ha jiwang jiwang) Thanks for putting up with me. Thanks for being your own selves.

Salam Sayang...
Mrs. Bloom
Wanted to write yesterday. Kelas SM yang makin lama makin menarik. No doubt, in that class we have to be always alert. Bila2 masa dia boleh pop up a question. That's what I realized yesterday when he suddenly points and asked: "Yes, miss...what's you name?...Farina, ok..what do you think?" I am so used to bersikap dormant, berdiam diri...dalam class tu, I can't anymore. Sekejap2...yes, Farina...ya, Farina...the girl beside Farina? Well, Farina would you like to help her elaborate? Aduhh

Dia tau ke aku minat dia? ha ha Nampak kot kat dahi? Good thing also, since everyone is saying in that class, the only thing that you can do to really score is to let him know who you are. unitens term for it, bodek jangan tak bodek! Or at least, what's your name. Itu yang baik. Yang tak baik? Macamana aku nak ponteng...hu hu sob sob!!! Penting nih!

Anyway...again he inspired us in many ways. Now aku n Anis bercita2 untuk membuka Franchise Starbucks (yeah, along with our plans with Aida nak ternak ayam). Bagi aku tu umpama mimpi jadi nyata laa...endless coffee di hujung jari! Caramel Rhumba frappe my friends, my treat?

Isnin, Disember 29, 2003

Balik rumah to get some clothes. Esok probably got Majlis pemberian sijil untuk AJK PPI. Don't play2 k, aku pun walau perangai tak semenggah...AJK PPI juge k. Ha ha...Anyway, tak boleh la nak pakai jeans and T-shirt, paling2 kena la baju kurung. Jubah ke. Tapi tak bulih bergaya sakan lak, kang kena sound dgn pihak atasan. Hurmpph..standard la tuh.

Hari ni kelas menarik. Sesiapa budak uniten yang sekelas IA dengan aku tadi, surely knows who sat beside me. Selain Anis la kan. I have always thought he's a cutie...mcm Marcell seh, if only rambut dia gondrong. Been calling him Marcell secretly behind his back for like forever. Deg2an gile tadi...have never even spoke to him before! Dah la clad in all black...perghh

Then...berlaku sesuatu yang tak terduga. Not only he turned to be very friendly indeed (maybe dia pun have seen me around for years tapi tak pernah cakap juga..mcm pelik)...time lecturer nak kasi group, aku n Anis tak dapat nak sekumpulan, there's only the 2 of us, and mostly people dah formed groups of 4, so kami pun terpaksa la berpisah jangan pisahkan.... 'Marcell' pun cakap to his group, "Kita ambil Farina lah". Ye yeh..satu group dengan 'Marcell' yang comel. Yeah okay, so I have a crush on him. So what kan? It's just a teeny weeny itsy bitsy crush. Masalah juga how to work along side him nanti, takut aku tak betah. Kang aku sibuk kontrol cun. Takpelah...janji boleh usha muka dia selalu.

Bosannya gaduh dengan someone. Tak larat la...it's not his fault, not even mine. Can we just let go? Someone tak tau pun add yang baru nih. Aku cakap pada angin lalu je lah.

I also have a crush in somebody. No names will be mention. Nobody knows this. Aku tak sure la wajar ke I have crushes at my age? Patut la mak marah, dia suruh carik calon suami, aku sebok having crushes left and right, patut go fall in love la. Love lain maaa...crush lain.

"I have a crush on you...I hope you feel the way that I do.."
Quotes and unquotes of Weblogs of Shamam:

"owh owh.. lupe.. lupe.. satu perkara buat aku cair adelah yassin.. kenapakah dia kelihatan ganteng amat tadi? dengan rambut teknik rebondingnye.. huhuhuhu hati saya deg-degan bang yassin.. for fiji, maybe rambut ezad tetap menjadi po-ja-an hatinye hehehehhe or anuar zain perhaps.. kan fg?"

yeah, Aku suke rambut An*ar Zain yang macam baru je ditreatment. Syampoo Lavenus can do that ke? Owh, I wish I can run my fingers thru his hair and...censored. Rambut Ez*d tak payah cakap la. Tu rambut palsu. Aku suke dia nevertheless. Aku suke tgk performance Exi*ts tadi!!! Comel comel sangat!! Walaupun aku terpaksa jalan dari meja makan (had family dinner at a restaurant, tu pasal aku watched only fragments of the show, only yang aku suke) dan berdiri depan tv dengan penuh semangat (sape kata aku tak sokong industri musik tanahair? aku sokong lerr!!) aku rela, aku rela. An*ar Zain dashing gile babe, my knight in shining armour...eh, my knight in a white suit. To me, even if dia tak menang, he's a winner all by being himself. Raudha, angau jom?

JL tahun ni best la dari apa yg aku sempat tgk, S*rimah n Azn*l was hilarious! Oit S*rimah, keabadian cinta An*ar Zain kat sini la...may the best woman wins. Hu hu!!

Another quote and unquote:

"siti menari aje pun dah bley menang ke? aku rase depa mmg nak kasi at least satu siti menang.. sbb lagu dia x leh menang.. depa main tangkap muat aje kasi menang kat persembahan.. aci tak reason neh? huhuhu ok lah.. lebih sket kat siti sbb ade 2 org me'rap'kan lagu..dan ade la penari rap sorg dua.. (sorg rapper tu madoo-ku siti saerah - wandy.. dump her.. saye pun bley rap-rap neh :P) hehehe"

1. aku setuju dengan teori shamam
2. dump her, wandy...i can rap also...i can wash your hair also. ha ha setakat dia..apalah ko pandang wahai wandy?


Your Heart is Red


What Color is Your Heart?
brought to you by Quizilla

Ahad, Disember 28, 2003

Berhenti Berharap
Aku tak percaya lagi
Dengan apa yang kau beri
Aku terdampar di sini
Tersudut menunggu mati

Aku tak percaya lagi
Akan guna matahari
Yang dulu mampu terangi
Sudut gelap hati ini

Aku berhenti berharap
Dan menunggu datang gelap
Sampai nanti suatu saat
Tak ada cinta kudapat

Kenapa ada derita
Bila bahagia tercipta
Kenapa ada sang hitam
Bila putih menyenangkan..

Aku pulang...tanpa dendam...
Kuterima...kekalahanku...
Aku pulang...tanpa dendam...
Kusalutkan...kemenanganmu...

Kau ajarkan aku bahagia
Kau ajarkan aku derita
Kau tunjukkan aku bahagia
Kau tunjukkan aku derita
Kau berikan aku bahagia
Kau berikan aku...derita...

Aku pulang...tanpa dendam...
Kusalutkan...kemenanganmu...

Lepaskan pedihku
Lepaskan perlahan
Kau akan mengerti...semua...

Sorry I moved again. Will stop writing full name on artists after this. Kena pakai code la pulak. Welcome friends to my blog! Rajin2 la menjejak blog ku disini juge ye...membaca update2 merapu aku...(shamam cakap aku suke update panjang menjela tiap entry. ha ha nak buat cemana shamam, dah addicted kot) tengok l*golas code name, tak leh tulis penuh ha ha ku yang jambu...
Eh aku rasa cun pulak skin kat blog 120582 tuh. Seksi siot. Nantilah, kalo rajin aku apply kan kat sini juge. Buat masa ni, I'll maintain looking blue. Yesterday aku guna a poem by V*ggo as a background, tapi aku rasa seram dengar suara dia berulang2 baca poem tu so aku dah tukar with this ost of LOTR (Xie xie Ili!!!). Yeah Raudha, I admit, demam LOTR melanda!

Apa agaknya kanak2 ribenaberry tu buat kat indon. kita gak yang merana kat sini, shamam! Shopping sakan2, semoga mereka ingat2 la kita kat sini ye. Orang lain sume pesan CD kat diorg, aku pesan kicap. Ha ha nak buat cemana, adik aku terkenang2 kicap ABC. MAlaysia ada jugak kan jual kicap ni? Mana nak carik? Gold Coast pun jual menurut Ull, takkan Malaysia tak jual.

Allright. Nak kena mekap2. Ada hightea today. Hu hu chance to use my new make up items from body shop. Eh fai, meh meh aku ajar mekap nak? ha ha ada berani?

Sabtu, Disember 27, 2003

What Makes You Sexy? by eva71
Name/NickName
Gender
Sexy Body Part IsEverything
Special Talents AreEverything (Multi-talented)
Created with quill18's MemeGen!



Wah wah wah...aku serba seksi, serba talented? biar betul, biar betul betul...

Jumaat, Disember 26, 2003

I know..i know...everybody says he's too jambu. So be it. Ohh...be still my beating heart!


My Leggy LuLu! Oh no don't steal my Leggysan!
Your soulmate is Legolas! What great taste you
have, go you!

Who's your Lord of the Rings (LoTR) soulmate??
brought to you by Quizilla


kawan2, aku nak Ariel juga bulih? he he

Aku jumpa site ni where it has the complete family tree of Aragorn, son of Arathorn. ha ha...untuk Lissa

I want to get books that he wrote. I want...I want...ada ke kat MPH or Kinokuniya? Raudha, if you rajin n berjalan2 di kota Singapura, could you please look out for books by Viggo Mortensen?

Susah2 kang...aku order online cepatla duit ptptn masuk akaun...Aminn!! Here's a sample of his poem:

HOME

HE'S GOT A DEEP, ABIDING RESPECT
VERGING ON IDOL WORSHIP
FOR WHERE THINGS END UP.
THERE ARE UNOPENED LETTERS
IN HIS REFRIGERATOR,
A FAKE FINGERNAIL IN THE SOAPDISH,
SHOES EVERYPLACE.
THESE THINGS,
AND MANY MORE
LEAVINGS, FRAGMENTS, BALANCING
REMINDERS OF A BREEZE
FROM A SLAMMED DOOR-
CONFIGURATIONS OF SANCTIFIED LOOSE ENDS-
HAVE BECOME THE LIVING NET
ABOVE WHICH HE PERFORMS

THE MOVEMENTS THAT MAKE
THE CLOCK WORK.

For more samples of his work, be it poems, music, photographs, paintings...view it here
Selamat Jalan rakan2 yang akan memeriahkan dunia seni Indonesia!!

sebab diorang akan borong habis cd2 kat kedai2 musik ha ha

Bawakkan Eross je balik untuk aku. Tu je.
He he he I also like this new layout. Lebih2 lagi this is the first time aku godek2 sendiri, tanpe merengek pada Naemah he he. Budi baik mu tetap ku kenang, Mbakk! Mungkin dah sampai seru aku godek2 sendiri...Alhamdulillah.

Just got back from a day at IJN. Hate to see Opah so weak, I'm sure she's depressed too coz she has never been that sick. The doctors are quite concerned. Let's just pray for the best. Tapi dalam sakit2 pun, sempat jugak lagi dia sound aku bila nak bawak 'kawan' jumpa dia. Alahai Opah, saya pun tak jumpa lagi! Kak Mona n Kak GG both brought their friends. Comment Mak n Mak Tam: "Haaa...Opah dah sakit baru semua kelam kabut nak bawak mintak restu! Awak ni bila? She's dying to see your boyfriend!" Adehh!!

Mungkinkah aku harus minta mana2 kawan lelaki aku, menyamar jadi bf aku untuk sehari, just to make everyone, particularly Opah, happy? That's not ethical, lorr! But if it keeps Opah happy....

Whoever that kawan lelaki is, surely Zul tak leh masuk list as a volunteer. Walaupun kalo nak suruh dia berlakon romantik depan Opah pun surely no problem for obvious reasons tapi...tapi...

Tadi kena sound dengan Mak. Pasal Zul ni lerr. Mula dia ckp psl Mat Boyan and his ex-gf, then psl kwn2 aku, then tibe2 konklusi dia jgn la kwn sangat dgn artis. Aik??! Aku blur. She must have been wanting to talk to me about Zul for so long, even she don't know how to say it. Basically, she doesn't want me to befriend him. Sebab dia artis. And artis ni, kata Mak, perangai tak elok. Kalau kita kawan dengan artis, kita support perangai tak elok mereka. Errk...mak aku ke cakap tu?

Selama ni pendapat aku, macamana pun perangai orang, asalkan dia tak kacau kita, that's fine with me. Nak kata artis perangai tak elok, bukan artis pun perangai lagi haprak! Terserah pada kita untuk buat keputusan apa yang baik dan apa yang buruk. Mak dan Abah dah bagi aku upbringing yang elok selama ni, InsyaAllah aku boleh fikir, InsyaAllah aku takkan buat kerja yang melampau. Adakah kalau aku kawan dengan orang yang clubbing, yang tak solat...maksudnya aku sokong semua tu?

Along pun clubbing.

Aku bukan nak kata, aku betul dalam hal ni. Cumanya, kadang2 aku rasa, walaupun artis, Zul tu lagi baik dari sesetengah orang yang aku kenal.Dan dia pun banyak inspires aku. Kadang2 bila tengok dia, doing what he really likes, what he is really passionate about, I reflect back on my life and aku fikir, apa aku dah buat untuk diri aku sendiri nih. Aku minat ke bidang yang aku ambil ni? And come to think of that, aku rasa aku dah sabotaj hidup sendiri. Tapi ilmu memang tak akan sia2, maka with this degree, I hope I'll do something aku betul2 suka...jom someone, kita jadi jutawan?

After all, semua orang cuma manusia.

Aku: Jap...jadi, saya tak boleh kawan dengan Zul, sebab dia artis?
Mak: Sebaiknya begitulah.

Adilkah Mak judge dia kerana dia artis...adilkah aku memutuskan persahabatan sebab dia artis...adilkah aku kalau tak ikut cakap Mak...adilkah?

Khamis, Disember 25, 2003

HASH(0x8475220)
Will Turner
You are Will Turner you don't know who you really
are but soon you will find out. You are very
good looking and the ladies love you. There is
one special lady in your life and you treat her
like she is gold. Please vote for my quiz even
if it is a 1


Which Pirate of the Caribbean's person are you?
brought to you by Quizilla
You're Perfect ^^
-Perfect- You're the perfect girlfriend. Which
means you're rare or that you cheated :P You're
the kind of chick that can hang out with your
boyfriend's friends and be silly. You don't
care about presents or about going to fancy
placed. Hell, just hang out. You're just happy
being around your boyfriend.


What Kind of Girlfriend Are You?
brought to you by Quizilla


The perfect girlfriend is what I could be ey? ha ha Wonder who'll be the lucky guy. Today must be my lucky day...i love all the outcomes I get from these quizzes I took! Yayy!!
g
Legolas
Please rate my quiz I worked hard on it thanks


Which Lord of the Rings person do you want? (many out comes for anyone plus pics to)
brought to you by Quizilla

Playful Orlando


What Orlando Bloom are You?
brought to you by Quizilla
Artistic
You are naturally born with a gift, whether it be
poetry, writing or song. You love beauty and
creativity, and usually are highly intelligent.
Others view you as mysterious and dreamy, yet
also bold since you hold firm in your beliefs.


What Type of Soul Do You Have ?
brought to you by Quizilla
uu
Elijah Wood
Please rate this quiz I worked hard on it thanks
and I hope that you had fun


What Celebirty are you going to MARRY?!(14 outcomes with pics for anyone)
brought to you by Quizilla

I am Legolas but I shall marry Elijah Wood? Menarik ni...
legolas
Congratulations! You're Legolas!


Which Lord of the Rings character and personality problem are you?
brought to you by Quizilla


This, I am very proud of! Muahahaha!!!

Banyak la plak menda jadah aku tulis hari nih. I just felt like writing...err...typing. Tu saja.

Tadi balik rumah, Mak Tam, Wan De, Uncle Deris, Kak Yong n Abg Syuib dah ada kat rumah. Baru balik dr jenguk opah di hospital la tuh. Mak tido kat hospital. Aku la belum sempat jenguk Opah. Tak tau pun she was admitted...Mak baru je call semalam. She thought I knew. How can I when nobody bagitau? Will see Opah tomorrow, insyaAllah.

Sempat la dengar Mak Tam cerita about her friend's daughter. Begini kisahnya...

Awek ni nak gi sambung studies overseas, Masters then terus pHD. So ayahanda dia berharapla dia ni berkahwin sebelum melanjutkan pelajaran. Alkisah, Auntie Awek ni kenalkan dia kepada seorang arkitek, umur 30-an. Mamat ni plak, kawen lambat bukan sebab apa, memilih. Nak jadi bini dia kena ada 8 kriteria yang perlu di penuhi and guess what, this Awek memenuhi semua 8 kriteria itu. Maka Mamat tu pun setuju la dijodohkan dengan Awek ni.

Problem is, Awek tu tak nak kat Mamat tuh. Dia ada pilihan hati sendiri. Tapi kalau nak dikirakan, tak padan la dengan Awek ni dari segi taraf pendidikan since Awek ni nak belajar sampai PHD, Balak tu pulak kerja jaga gerai jek. Owh...but Balak tu handsome la. Dan Awek tu memang dah tangkap cintan abis2an.

Maka sekarang Bonda Awek tu mintak Mak Tam nasihatkan Awek tu pilih arkitek tu, lebih terjamin masa depan. Tapi Mak Tam pun serba salah...macamana nak cakap nasib awek tu lagi terjamin dengan Mamat arkitek tuh....siapa yang tentukan, siapa boleh pastikan? No one, right?

Komen aku:
Who does the Mamat think he is??! Just sebab dia arkitek, belajar tinggi...dia boleh set kriteria sekian2 baru seseorang perempuan tu padan dengan dia? Dia ingat dia je sorang layak memilih ke?! So sekarang awek tu penuhi semua 8 kriteria ni, kalo esok lusa dia dah kurang satu then what, carik another one?
Geez...tak percaya ada lagi lelaki se'shallow' ini wujud dalam dunia. So sekarang tergamam la, Awek tu reject dia for someone yang he wouldn't have seen as a rival...serves him right!
Okay, kalau Balak jaga gerai tu dikatakan tak de masa depan, fine. Nak suruh lupakan, fine. But I can't imagine her masa depan with this Mamat also. Kata Mak Tam, "lupakanlah, banyak lagi lelaki lain dalam dunia". Masalahnya kenapa susah sangat mencari 1 yang kita nak? So terpaksa la kot Awek ni carik lain? Please...not the arkitek...dia belum faham soal hidup kot? Anyone willing to teach him? i am not

Just remember...
kau ingat kau hebat, ada lagi hebat
kau ingat kau kaya, pasti ada yang lebih kaya
kau ingat kau lawa, owhh....lawa lagi orang lain
Dan...
kalau kau ingat nasib kau teruk, akan selalu ada nasib orang yang lebih teruk.

Orang cakap aku memilih sangat. Aku rasa tak pun. All I want is keserasian jek. Tu yang paling susah nak carik, tapi itu yang paling penting. Cinta boleh dipupuk...keserasian, chemistry...cannot.

Rabu, Disember 24, 2003

Many commented pasal Legolas. Oii, come to think of it, none of the elven folks ada partner. Lord Elrond got Arwen as his child but mana wife dia? Galadriel? Yang lain2 yang aku tak tau nama? Only Arwen je yang ada Aragorn, who is not an elf. Who can blame Legolas for being single? If you want, blame J.R.R Tolkien. Pasal dia jambu kah? Aku memang suka la lelaki jambu....muahahahah!!!

Life in the Middle Earth...Tolkien created not many females. If I am a character in the story, I would have a gala time. It's Raining Men, baby! Aragorn taken? Fine, there's Faramir. Owh, Faramir got Eowyn? No problem...there's still every body else besides Sam. See...macam nak pilih ikan kat pasar jek! Sekali petik, 10 ribu datang! (termasuk tentera Jack Sparrow yang Aragorn pinjam, and if you wish...orcs too, and Uruk-Hai) Ohhh...ni sume mimpi. Tanpa keberanian mimpi tak bermakna. Tanpa mimpi, keberanian je pun tak bermakna. Dah ada keberanian dan juga mimpi, kalau tak ada keizinan Allah, tak jadi gak. hu hu...

Note to someone...nak amik aku keje, kita partner la, 50-50? Amacam?

Got back from Mines. Konon temankan Anis yang bakal menjadi pengapit weekend ni, dia nak beli mekap2. Syok je bila akak2 kat Body Shop tu mekapkan Anis, aku and Faie juga. Good thing most of the things she put on my face, aku dah ada. But I ended up buying all the other things that I haven't got! Ended up spending more than Anis! Diorang ni, asyik..."belilah Farina, beli jek..." and I crumbled. Beli perfume baru juga...hari tu bila Dura pakai bau sedap sangat, memandangkan sales Christmas ni, aku pun beli lah satu. Oh heck, lepas ni kena control, kena...kena!!!

Anis cantik pakai mekap. Tapi muka dia too oily, the make up tak tahan lama. Any suggestions make up consultants sekalian?

Faie buat smoky eyes, but not blackish, the salesgirl use violet instead. I think it is nice, now I know how to do it. Dia, membebel sepanjang hari. Ha ha I think it is too strong to her liking kot. Oi, lawa le bedul! Degil sungguh! Aku nak recreate that look for my Graduation Dinner ler. Errr...Fairuz, bila Graduation Dinner ek?

For the record...kalau benar la Legolas gay..aku terima seadanya juga. Susah nak carik lelaki baik zaman sekarang ni. ha ha...Farina, anda kronik!!!

Selasa, Disember 23, 2003

Wopp...lupa untuk tulis tentang Malam Gemerlapan Aidilfitri (betul ke aku tulis ni?). Went with Faie n Nurul. Mujur gak aku pakai sempoi je coz, sume orang lain pakai bergaya gile! Sure aku takkan menang macamana pun. Wah wah budak MMU...tapi kalau ikut aku, anugerah Paling Bergaya/Baju Paling Unik kasi kat Shamam dan Memel. Sebab Radhi pun tanya dia cemana style baju Shamam pakai tuh, menarik! Mungkinkah akan digayakan oleh Radhi untuk baju kahwin nanti? Radhi nampak macam orang bijaksana gitu dengan baju Melayu biru and specks nya, he looked healthy. Macam tak lalok. Dah insafkah? Kalau ye, Alhamdulillah! Cepat2 kawen ye Radhi?

Mujur jugak datang awal, ada tempat duduk dengan meja, dan dapat duit raya. Hooreyy!! Dekat jugak dengan pentas. Berapa kali Radhi lalu lalang kat meja aku tuh, tiap kali lalu sure salam lagi. aku tatau nak buat review pasal majlis tu ke radhi, tumpukan tumpuan kat radhi je kan? he he Radhi nyanyi lagu Akustatik n Nawaitu. Teruk la sore throat dia, cemana Juara Lagu this weekend nanti. Hope dia dah okay dah by then. Good Luck chere Radhi!

Sedara aku My auntie actually pun nampak cantik malam tu. Banyak tak peminat dia ni, Shamam?

Orait...sekarang...aku lapar. Baca blog Shamam citer psl extra food kat open house Memel. Wished aku tapau! macam bulih je tahan sampai today Housemates aku sume dah makan awal2, aku je belum. Faie gi dating dengan Kotok? cinta KEMBALI berputik? Alhamdulillah!!. Mentang2 kelas aku sampai malam. Aku dianaktirikan, 2 weeks in a row. Malas la makan sorang. Ni nak gi umah Min, dia cakap ada Mee ADABI perasa Mee Bandung. Kalo aku rajin, aku tulis review pasal Mee tu pulak.

Mari mari, saat menikmati...
Just got back from Strategic Management class. Damn capek! But it was interesting. Strategic Management is what I wanna pursue later in my career, I think. Can make a lot of money, you know! Even lecturer aku cakap, he as a consultant, make about RM40k for one itsy bitsy mission or vision statement he sold. Menarik.

But today he said about vision...dia gi bagi contoh on wanting to be a millionaire. Oit someone, kau kan nak jadi jutawan by age 30? Dia cakap, 30 is lambat. Why not make it 25? Senang siot dia cakap. Aku pun teruja nak jadi jutawan gak aa. All you need is a good and clear vison and a good mission statement. Manage your life and money strategically!! I think I am a strategic planner but not a strategic manager...yet!! I shall be a Millionaire by age 22! maybe there's a single, available millionaire out there looking for a wife?

Aku suke that class coz it does not feel like a class. Macam kursus motivasi or some sort of consultation session for employees. Except when he starts giving assignments. Time tu aku sedar...ahh, this is a class after all. Have to learn to like that class anyway. Good thing the lecturer's good looking. Old, no...ancient in fact...(he must be around 50 dowh) but good looking nevertheless.

I have...finally...concluded my journey in Middle Earth. The journey, the fellowship, has come to an end. If Tolkien is still alive, he would have been proud. The movies lived up to the books, and that's not an easy thing to do! Bravo Peter Jackson and the casts, the crews...you created history.

Sape belum tengok lagi Lord of the Rings aku tau someone belum..muahaha Rugi le beb. Tahun depan open house Raya aku ingat nak buat marathon extended version Lord of The Rings la. Siap food, tak yah beli pop corn. Tak yah bawak sweater Kenapakah panggung wayang sangat ultra sejuk wei?! Amacam, setuju? Siapa setuju angkat tangan!

Hari tuh aku nak create list lelaki, eligible and bukan artis kan? Here goes...
1. Legolas
2. Eomer (ensem, ensem sangat!)
3.Pippin (comel, comel sangat!)
4. Merry
5. Frodo

Faramir macam dengan Eowyn je kan? Since Akak Im amik Faramir, aku amik Eomer la. Legolas kekasih dulu kini selamanya. Once and for all I would like to say, dia bukan gay. Bukan, bukan.

Well, I never said the list has to be realistic, right? :p

Isnin, Disember 22, 2003

Dilema- Nora & Vince

Masa berlalu
Tanpaku menyedari
Percintaan yang kita bina
Hampir terlerai

Apa salahku
Kau buat ku begini
Dalam dilema
Di antara jalan derita

Tidak pernah ku duga
Ini semua terjadi oh.. oh...

Janganlah engkau
Menghancurkan segala
Setelah lama
Kita mengharungi bersama

Usah biarkan cinta kita yang suci
Di lambung ombak
Karam di lautan berduri

Hanya satu pintaku
Moga kau menginsafi oh.. oh...
Semua ini...

1
Telah banyak yang ku beri
Sejak dulu lagi
Pengorbanan tiada pernah jemu
Hanyalah Tuhan saja
Bisa menentukan semua
Kesabaran daku menantimu oh.. oh...

Ku tetap memaafkan
Dan berdoa kau kembali
Sebelum diri melangkah pergi...

( ulang dari 1)


Baru lepas tengok lagi vc lagu ni di Astro. I felt like making an entry but dunno what to write so aku paste je lirik lagu nih. Ha ha ada makna bagi aku? That's for me to know and for you to find out. *kueng kueng kuenggggg*

Esok punye kelas, ehh hari ni punye kelas aku tak sure pukul berapa. Hampeh ke aku? Kalau menurut Anis, Aida and Faie, my very patient friends, itu sudah biasa. They practically have to remind me of every class and exams. Without them, tak tau la aku boleh grad ke idak. I owe them a lot! Which reminded me of their comment last week when I said Shidah cakap somebody ingat aku lecturer. Hahaha...I vogue sangat ke, nyahh? Ke tua sangat? Baru je orang datang umah tadi cakap aku nampak lagi muda dari adik aku. Muahaha... Anyway...kata Aida, Anis n Faie... "Kau macam lecturer??! Huhh...asyik ponteng kelas, seminggu suka2 hati ponteng sbb pergi bercuti, tutorial asyik tiru orang, assignment buat last minute, lecturer??!" Hehh...get the picture? Aku adalah icon pelajar cemerlang masa kini. Muahaha

Sorry Lara tak dapat datang your open house. Clash la pulak kita punya...tapi majlis kahwin kau insyaAllah aku datang, kalau kau jemput lerr. Kalau tak jemput, malu la plak kan. Ehemmm...bila nak kawen?

Bodohnya vc lagu M.Nasir n S.M. Salim nih! Lagu best giler...vc mcm celaka. Sakit hati aku tengok model layak ke panggil model macam nih? tergedik2, apa konsep nih! Spoilt 1 whole good song! How can M.Nasir allow this? Aku bantah! ha ha opps...emo.

Dunno if I can announce this yet, unofficial announcement je ek...Next Tanchap on this 26. Supposed on 27, but that friend of yours truly asked to do it on 26, coz he'll be gone from 27 till next year. Where? Dia tak nak cakap!! Duduk senyum2 simpul je, misterius gitu! Balik kampung awek ek bang? ha ha kalau ye, then aku tak nak tahu. Simpan informasi itu utk diri sendiri. :p Kalau on, sape nak pergi? Jom jom!!!

Kata someone...the only way to make me angry is to lie to me. Ha ha...quite true I think. And you won't like me when I am angry. I don't like myself when I am angry. Nak try? :p Aku rasa Dol terkejut gak aku marah pada dia ni. Tak pernah seingat aku, that I am angry at him. Selama ni aku carik dia utk marah kalau aku marah pada org lain. Vice versa. Before ni aku marah mak enon je. Now, I'm pissed. He seems to think it's funny. I think it is too. But I am too tired to care.

I shall end this entry with this...
"Dan bila mentari esok kan bersinar lagi,
Ku ingin candamu warnai hariku,
Dan bila esok kau tiada lagi temani ku,
Tak terbayangkan setengah mati kehilanganmu...
-Masih by ADA Band.

Love this song gile bab* infiniti...buat masa ni lah. Can't get it out of my head. Musik@RIA pun reti pasang vc ADA Band? Impressive gak rancangan ni...*clap*clap*

Ahad, Disember 21, 2003

Kusut? Boleh tahan la...agak mengganggu jugak kepala otak aku dan tidur aku. Aku duduk, pikir...what happened to my mom and myself that made her trust in me changed? Or her allocation of trust has changed? i.e: She trust me in other things but not matters regarding my heart. Nak cakap dengan Mak. Bila? Dia belum cool tuh. Aku pun pening lagi nih. Dalam otak aku asyik replay jek apa jadi semalam. ha ha ha Angau

Mama tolonglah percaya... -Ezad Exists

Sedapnya food kat umah Memel. Time kasih ye jemput saya! Time kasih Shamam yang jadi jurukamera and waitress too. Kirim salam my *anak* ok? Very comel...aku ada anak angkat! Muahahahah...Dan ada juga tamu yang dgn kuasa SAKTI datang KL. Wehh Mbakk, next week menjelma je lah kat Jakarta. Save duit flight mu! Ha ha...serius gile terkejut tengok dia menjelma di muka pintu. Wah sai. Thanks Mbahh Dukun! kata nya kan ada kuasa SAKTI...kayak Mbahh Dukun ler. Jumpa Ata tepek juga...tak berani siol tepek dia! Ha ha paling2 pun berani buat tanduk jek. Lain kali aa tepek...apa takut...ala takat Ata. Setakat...ha ha

Aku baca kat suratkhabar Ezad ada awek. Owh no, plz don go breaking my heart. sob...sob...
Eh lupa, Ezad pun artis. Kalo dia dgn aku pun chenta terhalang juga. Hasnul Rahmat? Artis jugak. Adlin Aman Ramlie? Artis gak. Anuar Zain? Pun. Wandy? Artis beb. Sape rasa2 pembaca blog ni, lelaki, eligible, and bukan artis...isi senarai nama ni...

1.
2.
3.
4.
(kalo lagi banyak letak je number sendiri. Terima kasih)

MUahahahahahah!!!
TERIMA KASIH SEMUA YANG TELAH SUDI MEMERIAHKAN OPEN HOUSE SAYA. TERIMA KASIH...

Kepada yang tak datang...next year datang ek? he he Jom esok umah memel! Lusa MMU...makan, makan, makan!!!

Sabtu, Disember 20, 2003

Zul datang! Yes, he did! Still cannot believe he came. Datang pun dah malam, 7.30...mula2 cakap nak datang petang. Shooting kan lama...tsk tsk...
Makan sampai 3 kali, sempat layan Tusuk Jelangkung (takdelah habis..tapi sempat la tau apa itu jelangkung) Dekat pukul 10 dia balik. Hu hu Sempat juga dia nak ambil pics ramai2 dengan all of us, aku, Ida, Ina, Faatin, Anis n her bf, Hariz. Dia yang nak ambil tu...his camera. Kitorg pun kuar la kamera masing2 he he. Amik kesempatan gitu!
To Raudha, sorry sis, he came alone. Sad but true.
Actually, tadi aku berkobar2 nak tulis blog ni sebab nak keluarkan perasaan happy yang terpendam. Tapi tak tau lak nak tulis cemana. Happy...happy lah ha ha ha
Masalahnya 1 jek. Mak tak suke Zul. Nampak sangat2 muka Mak masam tadi. Sebaik saja Zul sampai, Mak lari naik atas. Mak turun, Zul tegur dia pun Mak buat tak dengar jek. Selalunya Mak baik pada semua kawan2 aku. Kecewa sungguh. Aku tau Mak tak nak aku hurt, suke pada benda yang tak pasti but he's just a friend and aku suka la kalau Mak aku suke all my friends. Which includes someone. Since someone knows the add to this blog already...Hi someone!!! Mak tak suka someone at one point of time, aku risau sebenarnya. At this point of time? Honestly, I don't know.

Mak, Kak Ngah tau Zul tu artis, tak boleh caya but nevertheless, he's my friend. Kak Ngah doa jek you'll like him one day...kot2 la dia jadi penanggah ke masa Kak Ngah kawen. ehekkk Kalau dia yang jadi pengantin? Kalau...kalau...

Arai sempat jumpa Zul. Nanti nak tanya Arai la apa pendapat pasal Zul. Eheheh...

Zul oh Zul...

Jumaat, Disember 19, 2003

Mee instant 3Rasa ADABI rasa macam mee kimchi dari Korea. Ke memang Mee ni letak Kimchi? Ntah, tak tgk lak dia punya peket. Aku raya ye kot. Mee kimchi Korea aku beli 1 paket RM2, Mee 3Rasa ADABI Rm2.50 dapat 5 paket. Maka?

Pilihan di tangan anda. Tapikan..bukan sedap sangat pun aku rasa. Muahahaha

*Entry ini dilakukan semasa sedang sahur. Sila abaikan jika andai merasa runsing atau kebingungan dengan entry ini.
Welcome Azrul Reza to the blog. ha ha High chances lepas ni pindah lagi alamat aku ni, tak nak kasi kau baca. kedekut kedekut
I'm sure you've read this before.....but it makes for a true and delightful
reading!!!

A young wife sat on a sofa in Bukit Timah on a hot humid day, drinking iced tea and visiting with her Mother.

As they talked about life, about marriage, about the responsibilities of
life and the obligations of adulthood, the mother clinked the ice cubes in
her glass thoughtfully and turned a clear, sober glance upon her daughter.
"Don't forget your girlfriends," she advised, swirling the tea leaves to
the bottom of her glass. "They'll be more important as you get older. No
matter how much you love your husband, no matter how much you love the
children you'll have, you are still going to need girlfriends. Remember to
go places with them now and then; do things with them. And remember that
"girlfriends" are not only your friends, but your sisters, your daughters,
and other relatives too. You'll need other women. Women always do."

'What a funny piece of advice,' the young woman thought. 'Haven't I just
gotten married? Haven't I just joined the couple-world? I'm now a married
woman, for goodness sake, a grownup, not a young girl who needs
girlfriends! Surely my husband and the family we'll start will be all I
need to make my life worthwhile!'

But she listened to her Mother; she kept contact with her girlfriends and
made more each year. As the years tumbled by, one after another, she
gradually came to understand that her Mom really knew what she was talking
about. As time and nature work their changes and their mysteries upon a
woman, girlfriends are the mainstays of her life. After 50 years of living
in this world, here is what I know about girlfriends:

Girlfriends bring you chicken curry and scrub your bathroom when you need
help.

Girlfriends keep your children and keep your secrets.

Girlfriends give advice when you ask for it. Sometimes you take it,
sometimes you don't.

Girlfriends don't always tell you that you're right, but they're usually
honest.

Girlfriends still love you, even when they don't agree with your choices.

Girlfriends laugh with you, and you don't need canned jokes to start the
laughter.

Girlfriends pull you out of jams.

Girlfriends help you get out of bad relationships.

Girlfriends help you look for a new apartment, help you pack, and help you
move.

Girlfriends will give a party for your son or daughter when they get
married or have a baby, in whichever order that comes!

Girlfriends are there for you, in an instant and when the hard times come.

Girlfriends will drive through blizzards, rainstorms, hail, heat, and gloom
of night to get to you when your hour of need is desperate.

Girlfriends listen when you lose a job or a friend.

Girlfriends listen when your children break your heart.

Girlfriends listen when your parents' minds and bodies fail.

Girlfriends cry with you when someone you loved dies.

Girlfriends support you when the men in your life let you down.

Girlfriends help you pick up the pieces when men pack up and go.

Girlfriends rejoice at what makes you happy, and are ready to go out and
kill what makes you unhappy.

Times passes.

Life happens.

Distance separates.

Children grow up.

Love waxes and wanes.

Hearts break.

Careers end.

Jobs come and go.

Parents die.

Colleagues forget favours.

Men don't call when they say they will.

BUT girlfriends are there, no matter how much time and how many miles are
between you. A girlfriend is never farther away than needing her can reach.
When you have to walk that lonesome valley, and you have to walk it for
yourself, your girlfriends will be on the valley's rim, cheering you on,
praying for you, pulling for you, intervening on your behalf, and waiting
with open arms at the valley's end. Sometimes, they will even break the
rules and walk beside you. Or come in and carry you out.

My daughter, sisters, mother, sisters-in-law, mother-in-law, aunties,
nieces, cousins, extended family, and friends bless my life! The world
wouldn't be the same without them, and neither would I.

When we began this adventure called womanhood, we had no idea of the
incredible joys or sorrows that lay ahead. Nor did we know how much we
would need each other. Every day, we need each other still.

Pass this on to the women who help make your life work.

I just did.


This Saturday I'm gonna have my annual openhouse. Thanks in advance to all who will be coming. Were touched today when several friends msgd me, asking do I need help doing stuffs for that day. Well I do! So some of them are coming tmrw nite, sleep over, help cook and kemas umah...and even sleep over the next day too, to do the cleaning up. Auuwhh...you ppl are angels, I tell you that!
Thanks, thanks...

Girlfriends...love y'all.

*Hotmail aku ada prob la...takleh bukak. Siot sungguh...adeh adeh

Rabu, Disember 17, 2003

Muahahahaha...

Happiness is very happy and truly happy and dunno what the f**k am i saying for all I can say is that I am happy!!!

Mungkinkah...mungkinkah....

Sms from ZHM:
"Tolong bagi alamat rumah. Kalau tak busy saya datang..." Hu hu hu...

So korang, meh datang open house aku pulak. Ha ha...do pray along with me, datanglah Zul walau sebentarrrrr aja!!!

Date: 20 December 2003 (Saturday)
Venue: My house (Gasing Indah, PJ)
Time: 10 pagi till 5 petang...but takde timing sangat...datang je lah bila2, we'll make sure there's still food.

Aku punye simcard ada sikit prob, can;t access all numbers thus susah utk aku contact all of you to invite. So kalau sudi datang, msg aku ek? Datang kerana aku...jgn datang kerana Zul. Muahahaha...

Selamat, selamat, selamat Hari Raya...Selamat...selamat....selamat.... fade till black
To trust, or not to trust?

That is the question. Was supposed to see Dol last night. SUPPOSED TO. Min and I had class till late...told him we'd meet him later that nite. Aku pulak punya bego, pergi kelas (6-9) tak bawak anything nak bukak puasa. Vending machine kat bawah COBM tu pulak not working. Sudahnya aku telan air paip masa amik wuduk ha ha. Tu bukan nak citer apa, nak describe betapa aku lapar bila habis kelas at 9 tuh. Got home, Min msgd dia. Wah sai....
"Aku kena jumpa kwn aku la...ada emergency. Rasanya tak dapat jumpa kot mlm ni." lebih kurang mcm tu lerr.
Then he sent another msg, telling his friend tu eksiden. Duhh...kalau tak leh jumpa, msg la dulu sebelum kitorg yg msg. Ni kalau MIn tak msg, berlapar aku gamaknya lagi.
Not long after that, about 15 minutes lama la gak ek came his msg to my phone.
"Weh sorry, aku ada hal emergency. Tak dapat jumpa malam ni. Lain hari k, ek?" Hurmph. Baik aku blah je gi mkn. Mujur Min n Nurul teman. Fret not gals, aku marah tak sampai nak makan stereng pun.
But like u said Min, he took us for granted...well he knew about aku puasa, tak bukak puasa lagi n all...All I wanted was that he told ur earlier. Bulih tak?
Dunno if it was true pasal kwn dia eksiden tuh. Bulih pulak aku gi mimpi kawan dia tu pass away. Teruk sungguh...but I hope if there's a friend yg accident, aku doakan kawan dia tu selamat dan sejahtera. Kalau itu tipu belaka, maka...

Tapi ku dapat melangkah pergi,
Bila kau tipu aku di sini,
Ku dapat melangkah pergi,
Ku dapat itu...
- Topeng, Peter Pan.

Isnin, Disember 15, 2003

Called Zul tadi. Dah lama tak dengar dia jawab dengan sangat gumbira..."Hello FARINA!!" Huhu, aku thrill. Yeah well, sebab dia tak busy. Boleh la...ha ha And dia tengah driving. Not shooting. Tapi...
Baru cakap berapa saat, batery dia kong plak. Celakanya... hanya kau lah yang benar2 aku tunggu
Anyway...dah msg dia. Untuk menyampaikan niat di hati. Nope, bukan nak masuk meminang lorr.

Esok nak jumpa Ashadi. Hu hu siap la ko setan, mmg ada yg kena sunat lagi sekali malam esok and it sure won't be me...
Damn...nak tengok Return Of The King! Nak jugak...nak...nak...(repeat till fade)

Takpe, sabar ye Farina...will see. For now, aku nak gi bukak the books, from The Hobbits till Return Of The King, and I shall relive my Middle Earth. And I shall not sleep till the evil dies!

Oh where art thou, Legolas?
Back from Bali. Miss Malaysia like hell, didn't thought I would! Guess I am Malaysian thru and thru...ha ha
As much as the people at the Bali hotel was impressed with my Indon slang (all I said was "WC nya di mana ya?" and they gawk! Guess WC is all it takes to make me Indonesian. Terus gw di tanya, "Emangnya orang Indonesia?" Erkk...no, but who knows...one day...one day...
Indonesia felt like home. Which is not exactly what I look for in a holiday spot. If I go for a holiday, I want to feel like I am away. Like I am breaking free, like I am in a dream, in a fantasy land or something close to that. Mind you, I did say for a holiday, if I want to go anywhere for shopping that's a totally different thing. Totally. And Bali is one of those places made for shopping. Not only shop till you drop, but tengok the kedai2 yang ada pun dah nak drop because so muak to tengok banyaknya barang2 and murah tak ingat2 la!
But if anything's cheap, cannot beat price of MG1 set, going for Rp 6800 only (about RM3.30) and no kidding! Nak menangis aku tengok price dia! The whole set, ok! Arghh...gile gile...
And to actually see Cinta 3 Musim on the racks, although I read about this somewhere, courtesy of Naem, it came as quite a shock. Dunno why. Should be nice to see Malaysian faces on the racks rather than just Siti Nurhaliza. Should be. But I was just, shocked. Ha ha...stupid me.

The true shock came when I saw 3 topless chicks goes shopping. Gile! Aku budget kat beach takpelah...I was scanning the beach for some topless ones...but no, they don't go topless on the beach. Itu kan sudah biasa. No, they shop in a shopping complex being topless! Bayangkan la shopping complex yang sederhana besar...some chicks buying sandals n cds walking around half naked. Damn, tak sempat keluarkan kamera to share the view with y'all. Terpana gitu!

Spent more than Rp500,000 untuk kaset dan CDs jek. This is the list:
CD:
1. OST 30 Hari Mencari Cinta
2. OST Eiffel I'm In Love
3. Taman Langit-Peter Pan
4. Metamorphosis-ADA Band (best best)
5. The Best Of ADA Band
6. Segitiga-Cokelat
7. Pop OK-Project Pop
8 & 9. Set Padi 1st and 2nd album

Kaset
1. Salam Kedelapan-GIGI
2. Buka Hati-Eric
3. Bajakan-SLANK (dapat free pic gitar lagi in this kaset)
4. Sebuah Harapan-TERE
5. In Collaboration With...-Iwan Fals
6. Sepanjang Musim-JIKUSTIK
7. Senyuman-TITI DJ
8. Marcell-Marcell
9. Kuta Rock City-Superman is Dead

VCD
1. Bawang Merah Bawang Putih
2. Jelangkung
3. Tusuk Jelangkung
4. Biola Tak Berdawai

Will be writing more. To Akak Im, so sorry...my car problemo, tak dapek menjengahkan diri ke open house mu. Kapan2 kita ngobrol bareng Lin, Ull dan semua yang mau ikut ya? Oi korang, starbucks!!

Shamam, kapan konser raya nya? Gw nggak sabar neh...ha ha

And another thing, sape going to Juara Lagu kang? Jom la sesape yg tak gi Indon...jom jom ha ha Tak bermakna satu majlis anugerah itu tanpa kita. :p

Jumaat, Disember 05, 2003

Will be off for one week. Will be back with new stuffs to write about, I hope.

Raudha, sorry about just now. Asyik terhalang je kita nak berkomunikasi ek...tadi my dad asked me to go up to his room, check some documents and turun bawah jek, my big bros is on the pc already. So sorry! Forget not, email the conversation k? Read the article about Ezad. Sungguh tak berasas!

For the record... I love Ezad very strong!

Right...off for now. buh byeeee!!!

Khamis, Disember 04, 2003

Kasih Ku Pinjam Wajahmu -Teacher's Pet

Kemana jua aku mengarah
Pandangan ku menggambarkan wajahmu
Oh! Kasihku dilangit tinggi
Di lautan yang sedang menari

Biarpun aku memejam mata
Pandangan masih menggambar wajahmu
Berseri dicermin hati
Di taman impian yang kuimpikan

Kasih wajah kau ku jadikan
Azimat penguat semangat
Bisaku gagahi cabaran yang datang
Kasihku harap kau sudi maafkan aku yang meminjam
Wajahmu mengisi kekosongan hati

Diriku yang semakin tenggelam
Kedasar sepi yang tak bertepi
Diriku yang semakin tenggelam
Ke dasar cinta yang tak bertepi

Biarpun aku memejam mata
Pandangan masih menggambar wajahmu
Berseri dicermin hati
Di taman impian yang kuimpikan

Kasih wajah kau ku jadikan penyuluh
Pabila malam gelap menyelimuti
Kembara ku menjejak bahagia
Dengan bayang malam ditindih malam
Memerah ke titis akhir ketulusanku

Diriku yg semakin tenggelam
Kedasar sepi yang tak bertepi
Diriku yang semakin tenggelam
Kedasar cinta yang tak bertepi

Kasih ku pinjam wajahmu



Hasil copetan dari blog Naem. He he Time kasik mbak naem!

Lagu ini saya dedikasikan kepada birthday boy, err...man... ZHM yang genap 25 tahun hari ni. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, Amin!!

p/s: TV3, Jumaat 5/12/2003, 11 pagi. Bunga Kasturi. Sesiapa yang ada di rumah pada ketika itu, please do check it out.

Rabu, Disember 03, 2003

MELOMPAT LEBIH TINGGI
by Eross Chandra (SO7)

Kita berlari dan teruskan bernyanyi
Kita buka lebar pelukan mentari
Bila ku terjatuh nanti
Kau siap mengangkat aku lebih tinggi

Seperti pedih yang telah kita bagi
Layaknya luka yang telah terobati
Bila kita jatuh nanti...
Kita siap 'tuk melompat lebih tinggi

Bersama kita bagai hutan dan hujan
Aku ada kar'na kau telah tercipta

Reff:
Kupetik bintang, untuk kau simpan
Cahayanya tenang, berikan kau perlindungan
Sebagai pengingat teman
Juga s'bagai jawaban
Semua tantangan

Chorus:
Sebelum waktu memisahkan detikku, detikmu
Sebelum dewasa, menua, memisahkan kita
Degupan jantung kita akan s'lalu seirama
Bila kau rindu aku...

Selasa, Disember 02, 2003

Hullooo!!! Ketepi, ketepi gergasi sudah kembali...

Amacam raya anda semua? All right? Ada bagus? Mine, biasa jek. Balik2 kena verbal abuse on cara2 mencari jodoh yang baik. Pening. Won't elaborate on that. Kalau sesiapa nak tahu, request. I'll do a special entry on apa aku dah belajar. Ha ha

Adik2 aku, Ayan n Ettah baru beli handphone using their duit raya. Adeh, mcm org tak pernah tgk handphone! 24 jam aku dgr ringing2 tone diorg, sebab saje2 nak test. Yang Ayan miskol Ettah, vice versa. Lagi pelik Ayan semalam, pi hello2 kat phone dia tu walhal takde yang call. Kelakar sungguh! Well, abis dah la duit raya diorg. Aku punya duit raya yang tak seberapa tu dah convert Rupiah, dengan penuh niat untuk shopping la konon. Ada apa nak beli in Bali? I also dunno. Everyone has been telling me to get my hair fixed or messed with. Will do that.

Ahad, November 23, 2003

Berlalulah sudah Ramadhan...sebulan berpuasa. Tiba Syawal kita rayakan, dengan rasa gembira..."

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada rakan2 sekalian. Kepada yang belum menerima kad raya dari aku, adalah kerana aku belum pos. He he. Raya sebulan kan? Sila bawak bertenang ye. Akan saya kirim kan jua, jgn la bimbang. Terimalah dahulu lagu raya ini, khas dari saya dan Nuar.

Raudha requested for a story of My Unforgettable Raya...most of my memories are of those hari raya when my parents were still together. Without my idiotic stepmom to bother. opps, kena mintak maaf banyak kutuk pompuan ni It's been so long ago...skip that. Not that I am not happy now, but I was happier then.

So, aku nak cerita pasal Raya in SSP. Tiap2 tahun mesti ada Majlis Salam Raya sebelum semua students balik kampung. Masa Form 1 alangkah takutnya nak salam raya coz it's eitherwise known as Salam Maut sebab kalau nak salam a senior, especially Form 5 students and you don't know their name, you're gonna get it. Menggeletar anak lutut ni! Nak2 sampai dekat senior muka garang2 tuh, kalau tak tau nama, cuit2 la kawan kat depan, bisik2 tanya "Siapa nama akak tu?" Kalau tak tahu? Actually takde kena marah or kena pukul, tapi pandangan mata diorg tuh...fuhh, u'll feel like you're 6 feet under.
Sampai aku sendiri Form 5, seronok jugak dera junior with "Awak tak tau nama saya??! Rumah mana ni, ohhh serumah dengan saya pun tak tau nama saya??! dengan mata yang sengaja dibuntang-buntangkan. Ayat tuh dari turun temurun orang pakai woo. Konon garang abiss aa tuh! Another ayat klasik yang aku ingat, very popular among batch SPM1997..."itu je awak nak mintak maaf? ok, saya maafkan salah yang awak sebut je. Yang awak tak sebut, yang saya tak tahu saya tak maafkan. ok?"

Balik dari cuti, ada Majlis Hari Raya. Makan makan, nyanyi2 lagu raya, semua pakai baju raya, satu hari tak payah belajar, in other words...heaven!!! I just realized this...I miss SSP so much. *sob...sob*

Sekali lagi saya ucapkan.... Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!

p/s: teringat bulan Ramadhan 1998, call Abah from school, told him aku teringin nak minum air tebu. Dia hantar. Hari2 berikutnya, he kept sending me different food and different drink, tiap hari! Manja sangat ke aku? Ha ha...alasan dia sebab takut aku kempunan kang tak dapat nak concentrate studies. Abah memang betul care about my studies, that's why I don't dare to tell him about my hideous results. Tak sampai hati. Err...aku kasi sekali masa salam raya, aci tak?

Khamis, November 20, 2003

arghhhh....damn result dah sampai rumah!!! I think it's ironic siol bila subject yang kita target gile khinzir tuh, tak score tapi yang kita ingat kena repeat tuh, terer pulak. Arghhh...sekarang slip result tuh duduk bawah bantal tu till i gather enough courage to show it to Abah. Am I going to get kicked out of the house? Kalau aku kena halau, sudi2 kanlah sesiapa ambil aku menumpang kat umah ek?

Another thing to turn my life upside down. Had Starbucks's coffee yesterday to cheer me up. Macam fail jek. Ah, sudah la...nak tidur. Bosan aku dengan results yang tak semenggah. Worst still semua orang pulak score gila gaban.

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!

Need....some..........dose...of............love..........fade till black

Rabu, November 19, 2003

Suddenly last night I felt like calling Dol. Well, not exactly malam, 4 pagi dah. Tengah nonton Cinta 3 Musim (Musim Ke-3, 3rd time. What can I say, I'm a sucker for Ako Mustapha!!) Saje miskol2 dia suddenly dia msg. Woh, idop lagi mamat ni. Called him, and found out yang that idiot is in kl. sri kembangan, brother's place. hurmmpphh...dunno if I'll get to meet him, he'll get some bashing for sure. Missed hanging out with him tho'...bangang la kau ni Dol!!! Turun KL bukan nak cakap aku! @#$#@%^!*&^*!!!!!

Someone is being a stranger. I felt as if I dunno him anymore. But then again, maybe someone has always been that way but being me, I am blinded to his faults by what I used to feel for him. Then, it's good now I feel distant to him, meaning I dun like him that way anymore? Is it good, or not? Whatever. Don't wanna go over analyze. For whatever happened, happened and can't be undone. But the problem is, I don't only feel distant, but I can sense some hatred in me. That cannot be good for sure. I hate that he makes me hate him when I don't want to hate him. I just wan't to be able to remain civil and be that good friend he wants me to be. Question is, will he ever be one too? Never to me I guess

To someone, I feel like telling you to f**k off. But I won't.

Isnin, November 17, 2003


Green



You are a very calm and contemplative person. Others are drawn to your peaceful, nurturing nature.




Find out your color at Quiz Me!




Green? Hurmphhh...

Quiz Me
farina was
an Educated Butler
in a past life.

Discover your past lives @ Quiz Me



A butler??! Educated one, nevertheless.
Hi friends,

V.E. akan membuat sesi berbuka puasa bersama-sama dengan peminat pada:

Tarikh : 20 November 2003
Masa : 6.30 petang
Lokasi : Coffee Hut , Rasta @ TTDI

Untuk mendapatkan tempat sila datang awal....
Berbagai jenis makanan disediakan di Rasta dengan harga yang berpatutan.

oh yah.... jangan lupa bawakan kamera anda oke... :-)

C U there


Ada sesiapa nak pergi?

Im n Dyla buat plan to bukak puasa in Hilton this coming Wednesday. Otak nakal aku terasa nak ajak Zul, belanja berbuka tapi...ha ha I malu! And maybe he's gone balik kampung, he said he would 1 or 2 weeks before Raya. Tak pe lah...lenkali je lah...
Hope Anak Ular won't be invited to the bukak puasa...ada yang kena dibukak perut, keluarkan organ2 penting (esp. organ pembiakan hu hu) and then jahit balik. Oh, ok...ganas sangat...ha ha paling2 pun, seperti yang ramai cakap, siat kulit dia utk. buat hand bag. Amacam?

Can't stand Mr. Cheese any longer. Him, and some other cheesy guys in friendster. They must be so damn stupid to think that they could make me believe that all the crap that they feel is love. Bull...shit . Either that or they are even more stupid to fall in love that easily. Gimme sound credit la...I am not the innocent! *britney gitu!*

Jumaat, November 14, 2003

Conversation with Anak Ular:

x -fg...ada hot story nih..
Astrid^- apaan mbak x?
x- Astrid^- apaan mbak x?<-- pasai E***
x- ala..yg br2 nih..ko br nk syok kt dia
x- huk aloh..fg nih..sah dh lupo...
x- last show yg ko pegi tuh..show siapa??
Astrid^- aku tau
Astrid^- kenapa dgn dia
Astrid^- tak yah la sensasi sgt
Astrid^- he he he
x- tau pun..
x- dia kena tangkap ngan manager GSC..sbb isap ICE..skalik ngan vokalis band yg skali show ngan dia..
x- susah lar kaver2 nih
x- naza citer kt aku
Astrid^- oh ye? nape tak kuar news?
x- ko kenai kan..ngan manager GSC tuh..
Astrid^- kenal la
x- lar..tkkan benda tuh..nk dikeluarkan
x- malu lar
x- pasai radhi kena tahan ngan polis pun..tkde kuar kt paper
x- sebeg plastik itam dlm keta dia
Astrid^- tapi kalau kes polis, standard aa kuar paper
Astrid^- bukan hal malu ke idak
Astrid^- watie elite punye kes pun kuar paper
x- nih bukan kes polis larrr..
x- depa kena tangkap ngan wptang tuh
Astrid^- tangkap kat mana?
x- so..masing2 senyap lar
x- lepas show kt HMI
Astrid^- lepas show?
x- dlm bilik..
Astrid^- bilik mana?
x- bilik persalinan
x- wptang tuh pelik..sbb radhi ngan ezad kuar lambat ker apa ntah
Astrid^- ha ha ha
x- radhi pun ada bwk sorang lg kawan dia
x- tp aku tk tau lar..pasai citer nih..
Astrid^- jap ek
Astrid^- kalau kantoi dgn wptank...lepas show dlm bilik persalinan...
Astrid^- entah la
Astrid^- serasa aku...
Astrid^- diorg kuar terus lepas show
Astrid^- and then jumpa2 peminat
x- tuh aku tau..
Astrid^- then terus jek diorg keluar ke foyer
Astrid^- then exists n oag
x- derang mmg ada jumpa2 ngan fans semua tuh
Astrid^- left separately
Astrid^- oag blah dulu
x- tp..derang ada kumpul lg kt satu tpt..tp aku tk sure kt mana
Astrid^- ezad stayed sbb nak record kat rmkl
Astrid^- then ezad gi uptown
x- maybe aku tersalah dgr ker..maybe b4 or after the show
Astrid^- so bila pulak jadi hal ni?
x- ala..aku dgr2 pun..duk keliling ngan budak2 OAG ngan polythene
x- masuk kiri kuar kanan
x- tp yg sure..ezad ngan radhi
--->after this aku kept quite then she just quit from IRC. Nice.

Komen:
F**k. Ntah. Nak percaya pun tidak, tak percaya pun tidak...senang cakap aku tak peduli pun what ever ular says. And memandangkan semenjak aku tulis dlm blog ni, the most responses I received adalah tatkala aku menulis tentang Anak Ular ini so I guess, anda2 pun agree dengan aku.
Aku alergik ular. That's all.
Woahh...what's deal with famous people and multiple friendster account. First Aqasha, now...Zain. Yeah, ada Zain 2. So if anyone yang belum add dia, go look him up. *psstt...the pics in Zain 2 lagi cute! But there's also pic of Ervinna. sigh...* Ili, how come aku tengok Zain ni rasa he looks a bit like our Mr. Ikram?

Gwe habis nonton Korean series "I'm still loving you" starring Chae Rim, heroin "All About Eve". Bought the cd set for rm22, second hand of course. Bulih tahan la, the price quoted on the cover is rm59.90. Ceritanya about Xian Hua (Chae Rim) who likes her teacher, Hian Jun. School's over, she doesn't wanna go to college, persuaded the teacher to marry her because of love, and he did. Everything actually goes fine in their life, no typical malay gaduh laki bini, but the conflicts in their marriage was mostly sebab adat n budaya kekeluargaan masyarakat Korea yang kadangkala aku rasa absurd. But then again, who am I to criticize budaya orang. Anyway, it would be nice kalau laki aku macam the hero tuh...ehehe kalau, aku bilang kalau.
The story actually reminded me of a friend. Bezanya, dia in love with a lecturer...well, ex-lecturer now. Tapi kawan aku ni lelaki, and itu yang membuatkan the whole situation jadi mcm drama Spectra. The lecturer is older than him by like, 4 years. He's my age. Bila aku tengok cerita tu and realized that banyak masalah yang mereka ni mungkin hadapi, terutama dari segi pandangan orang sekeliling, penerimaan keluarga...and aku tau, all they need now is support so that's what I am going to give.
Nak bagi dia pinjam CD tu lah...asyik tengok wrestling je, tak baik untuk otak.

Raudha...thanks for calling! Sorry la, battery kong but we shall continue our chat ya? Next time, lagi hangat punye topik...on?

Got an SMS today. Kikin said the anak ular told her radhi&ezad&wptank kantoi while smoking ice (is smoking the right word for this? dunno how ppl consume ice anyway) after HMI the other day. Humrp, all i know is that they left separately, radhi n ezad. Cinot n Ash bulih jadi saksi. Anak ular also said some things yang aku rasa macam bullshit. Tapi aku pun tak tau...kena tanya anak ular ke? Dun want too...
Let's just kill the bitch and be gone with it. Shall we?

Khamis, November 13, 2003

:: Selamat Hari Raya ::-Fazidah Joned

Aidil fitri hari bahgia
Hari yang mulia
Mohon maaf bersama dipinta
Selamat... Selamat Hari Raya

Sembah salam ayah dan bonda
Ampunkanlah dosa
Hilangkanlah duka dan nestapa
Selamat... Selamat Hari Raya

( korus )
Semoga kita berjumpa lagi
Di hari bahagia ini

Mari teman mari saudara
Kita bergembira
Lupakan hatimu yang duka
Selamat... Selamat Hari Raya

( ulang korus hingga akhir )


Aku dah feel nak raya nih. Apasal radio belum galak main lagu raya? Ntah pape...singapore pun dah start main.
Sape nak teman aku gi beli baju raya? kasut raya? tudung raya? Anyone? Everyone?

Raudha msgd me with an important information..jeng jeng jeng... a girl writing in VE's guessbook using this email address
zulhuzaimie@nana4ever.com
Yes, Raudha...i doubt such email exists. Nanti kita try send email nak? Ada gak org minat Zul mengalahkan aku rupanya...he he

INNALILLAH WAINNAILAIHIRAJIUN

Buat arwah Teh Nannie and Nanim who passed away in US after an accident with a small truck. Semoga roh mereka ditempatkan dikalangan insan2 beriman...Aminn.

Selasa, November 11, 2003

ehehehe...ya aku sedari besarnya pic Zul tuh. Sabar lah yek...eventually anda akan nampak muka dia dengan tiada gangguan teknikal. :)
Curi kat Blog Naem:
- God of Life
(May 3 to June 16)

The hawk-headed god rules a fickle sign - those born under it have roving eyes and a passionate nature. Life for them is finding a series of Mr/Ms Rights, and they have no trouble doing it. For true romantic happiness, you need a very strong, steady type of man/woman who can tame your restless spirit and still give you the excitement you crave.


Muahahahah...roving eyes, passionate nature...life is all about finding a SERIES of Mr. Rights?! And NO TROUBLE doing it?! No comment.

Then aku buat questinnaire to determine what is my Matrix name...behold...it is...
Your Matrix name is:

Venus
--->boleh tahan, boleh tahan...
try: http://www.chuggnutt.com/matrix_name.php

Sebetulnya cuti aku ni agak bosan. Sekarang aku dah jadi tahap vampire sungguh, tak tidur the whole nite then tidur from 10 pagi-4 petang. Tanya Lissa, banyak kali juga aku mengganggu ketenteraman pagi yang menakjubkan dia dengan kehadiran aku di alam cyber. Teruk sungguh la aku nih! Esok Eby (my cousin, ensem wooo tapi mude, so sorry guys) ajak aku pergi Midvalley. Dengan Atuk n Wan jugak. Hurmmpp, nak pergi tapi mampukah aku untuk bangun? Maka...tonite aku tak nak chat lagi. Will finish this entry then hit the sack. ZzzZZzzzzzZZzz... ;p

Esok nak buat apa?
1. Bangun pagi, lepas subuh, cuci kereta (EHemm...abang2 rumah sebelah dah balik since UM dah bukak sem balik. Yes Naem, sephia biru dah pulang maka sudah tibe masa kereta ku dicuci *wink*wink*)2. Sidai baju
3. Drive to Atuk's place
4. Go to Midvalley
5. Ehehehe...entah.

Ok babes, doakan aku bisa tidur malam ini. Wassalam...

p/s: Lissa, aku harap luck itu akan bersama aku sehingga aku bisa temenan dengan Ezad juga, dan Farid Kamil juga, dan Anuar Zain juga, dan Bront juga, dan Zyzan Nin juga, dan banyak lagi juga. ha ha...Aminnn!!!

Isnin, November 10, 2003

Eheheh...sorry lama tak update. Thanks kepada semua yang masih rajin bukak blog aku nih. Time kasih, time kasih...

Friendster tak approve gambar Dian aku. Suddenly my primary pic was switched to the one with Lah. Aduihh...nak tukar pun jangan la dengan Lah tu! Malu aku kalau dia tengok...tsk tsk Dah upload a new pic but need approval dulu sebelum it is allowed as primary pic. What's the deal with friendster? Damn!!! Terpaksa la sekarang gambar aku dan Zul jadi pengenalan diri, jatuh la saham kalau org ingat aku dah berpunye. Mujur Zul ;p.

Semalam aku ke HMI Exists n OAG, astist jemputan Reshmonu n Vicky Tan. Dengan Nilad, Cinot, Ili, Soraya n two of their friends, dan Suaz yang membawa rakan lelaki baru (awek ni tinggi sex appeal dia, wa cakap lu!). Unlike the names I mentioned above who are there mainly for Radhi, I was there for Ezad. *owhh Ezad...* Ha ha...aku pun tak tahu sejak bila dan kenapa tibe2 aku suke gile kat Ezad. Trust me, it is a surprise to me too. Tapi serious...I like, I like...
The show was greatttt, especially bile tengok TV nanti coz you wont see all the retakes n all, so tiring and boring!! Radhi menari lebih sikit takleh, diorg cakap BI tak boleh, bukak overcoat tak boleh, bukannya dia naked! Panas la...Grrr...tension! But it is all worth it, terutama time Radhi n Ezad duet for 3 songs, Slumber, Jesnita n Percayakan Siti. And I love medley lagu2 lama Exists....*sigh* Thru out the show aku teringin nak jerit "I luv you very strong, Ezad!" tapi takut pulak kawan2 aku yg ada disekeliling tu terus memutuskan talian persahabatan dengan aku. So aku pun duduk diam je lah memendam rasa. *Ezad, Ezad, Ezad*
Got Resh's signature for Acik, Radhi's for Ettah...Exists' for me! Dan aku telah buat satu permintaan terlampau pada Ezad. Aku mintak dia tulis, I love you very strong. Ha ha dan dia tulis!
"To Farina,
I luv you very strong! Ezad"

Katalah apa sahaja, aku rela. Ada apa dengan Ezad? Jangan tanya aku, aku pun tak tahu.

p/s: Adifashla, Sahri n Farid Kamil pun dtg tgk HMI. Sorry Raudha, will take my camera, pen n autograph book everywhere lepas ni. Buduh sungguh aku...Resh n Radhi's signature pun ambil kat atas postcard yang Nilad kasi, aku kerat 2 lagi...ha ha sedih
p/p/s: Raudha...fret not, Farid is a friend of Zul...he he Ada rezeki I'll meet him again, InsyaAllah.

Jumaat, November 07, 2003

Gwe obsessed. With him.


So here goes...Part 2 of Aku, Zul dan Pond's.

Right...mana aku stop...haa, aku sibuk dengan exams. Dah habis exams, dia pulak busy dengan shooting. So takdelah berjumpa till one day mak called me up and kasitau she has invi for opening n closing ceremony of Festival Filem Malaysia, but for 1 only. What the heck, it a chance of a lifetime I thought, so what if I have to go alone and act as if I belong there? No prob at all, I am after all, a better actress than some of those we are forced to watch on screen. *perasan*
Then one day aku teringat, kenapa tak tanya Zul? Perhaps he'll be there. Sent him a sms, he said he might go to the closing but not the opening. Sent another msg to Adlin (hero of Alang Rentak 1000) and he, on the other hand, will be going to the opening only. Ok cun. Walaupun aku harus bertukar2 pasangan...ha ha ha
The opening was ok. *yawn...*
The closing was also ok. *Double yawn...*

That's a different story altogether. Actually closing ceremony lagi hampeh, tempat tu kecik macam nak mati, suffocating everyone with the smell of all perfumes in this world put together...arghhh!! Just because nak buat in a high class place (Venue: Palace of The Golden Horses) doesn't mean you have to send everyone to their death chamber too. And the show sucks. However, it was made bearable by the one person beside me. And you know who. *wink, wink*
Aku tak harap langsung pun nak duduk dengan dia. Gave him a call the day before FFM, asked him whether he is going or not. Just hope I'll get to see him after the ceremony and give him the pics of him yang ada pada aku (yeah, taktik je sebetulnya tapi aku nak jumpa dia laa...) He said most probably he'll be there. Cun.
On that day itself, masa aku tengah siap2, mekap2 and all...aku tertinggal pulak hp aku dalam kereta. Time nak gerak je to Palace, tengok ada 3 misscalls from him. Adehh...is he gonna tell me dia tak jadi pergi? Alahaii...tsk tsk... Then he called again.
Zul: Haii...kenapa lah tak angkat phone tadi?
Aku: Sorry, tertinggal dalam kereta. Awak tak jadi pergi ke?
Zul: Ehh...jadi. Saya lambat sikit ni. Awak masuk dulu, nanti saya jumpa awak kat dalam. Saya still kat Puchong, nak balik rumah mandi2 jap
Aku: Owh..ok *jumpa kat dalam?* Kejap...awak nak jumpa saya kat dalam? Awak nak saya book kan tempat utk awak ke apa ni?
Zul: Laaa...ye lah! Abis tuh takkan awak nak biarkan saya duduk sorang2? Kejam nye awak...
Aku: Ehh..mana ada. Blur jap...he he he (by this time aku dah tak mampu berkata-kata dgn bijaksana)
So aku pun pergi, got a place for me and him (and him, and him...haiiii) tapi since aku bukan artis, my seat is like wayyyyy at the back. All the artists and crew2 filem duduk depan. Does he really want to sit at the back nih? Called him again, told him about the seat and all. He's positive, nak duduk situ gak. Lantak la botak. Aku lagi suka. He he he His 'lambat sikit' is actually lambat sejam. Hardly lambat sikit but not his fault. His friend told him Palace is in Sunway. Drove all the way there already, dah park dan keluar dengan bergaya nya pun. Tanya orang2 kat situ mana Palace of the Golden Horses and the answer he got from a Chinese guy yang lebih blur dengan soalan Zul tu dari diri Zul sendiri is "Sungai Besi." Malunya beb! Kalau aku, dah lama dah that friend is strangled to death. Sabar je lah! Zul pulak dunno how to get to Sungai Besi from Sunway maka berpusing2 lah dia mencari arah hala tujuan...mujur sampai kalau tidak gigit jari lah aku!
Then there he was, entering the hall wearing...leather jacket, white shirt and blue jeans! Entirely different from the crowd but, you all gonna have to take my words that he looked dashing coz I have no pics as proof. Kenala bawak beg kecik yg muat purse, lipstick, compact n handphone je la, mana muat camera. Control cun beb aku disitu! ha ha
So all in all, despite the horrible event and suffocating room, that was one night to remember *angau*

Just 2 days later, Zul smsed me asking me to come and see him on Saturday at KLCC. Jantung saya, dup dap dup dap!! dunno why nak jumpa lagi but buat apa aku nak kecoh2, dia nak jumpa kan? Takkan la nak tolak...buduh la aku.
Saturday came, met him at Gloria Jeans Cafe, he bought me coffee and we talked. Nope, not only two of us so it wasn't a date...there was 3 other, his friends, 2 guy and a gal (and a pizza place ;p) Then about 2 hours later his sister joined us with his very cute nephew! Awwhhh....comel comel comel, i like very much! So very cuddly and intelligent boy...Adam. Awww... (sekali lagi aku merasakan, aku nak baby. ha ha tapi aku tak nak bf lagi, one night stand ke? muahaha)
Zul nak jumpa aku coz he wants me to be a writer. Yup, writer...along with him, writing for a magazine which was SUPPOSED to be in the market already by now. I was SUPPOSED to write about students' life in that Ujang/APO? wannabe mag. Why, why me? Kata Zul, menulis itu senang je and dia percaya aku boleh buat. On top of that, he also said, "Tulis tentang students, student U...so student U yang paling rapat dgn saya sekarang...awaklah". And how am I supposed to say no to that?

Lepas tu...ha ha tunggu part 3!!

Sabtu, November 01, 2003

Yeheyyyeee!!

Semalam aku menerima khabar gumbira yang aku tunggu2 sejak seminggu yang lalu. Kak Yatie dah bersalin!! A baby boy!! Mesti ultra cute!! tsk tsk now I have to save enough money to go to Newcastle and see her, Abang Ali n the baby, Adam. Adam...haii...boleh ke aku nak book jadi menantu aku? Muahahaha....
I am missing her family as well. Terasa nak balik Labis, spend a week kat kampung. Dah lama tak jenguk family Kak Yatie. They have been so nice to me...kena jenguk weh. Masalahnya, bile? Oh bila...la...la...la...
Congrats to my dear sis. Gonna get an IDD card to call her tmrw.
*Bile aku nak dpt baby nih? erkk...

Jumaat, Oktober 31, 2003

HASH(0x83ed414)
Hee! You are Jack's "You have to find
yourself a girl, mate ... you're not a eunuch,
are you?" speech. You're quite a bit sex-
crazed, and you assume that everyone else is as
horny as you are. Get it on as soon as
possible so that you can join the rest of us on
Planet Earth ... I'm sure you'll have a good
time doing so.


Which one of Captain Jack Sparrow's bizarre sayings from Pirates of the Caribbean are you?
brought to you by Quizilla

sex crazed? ha ha ha

Ciuman dan zodiak...
Taurus
Berbeza dengan mereka yang berada di bawah naungan Taurus, dimana ciuman mereka umumnya berlangsung sangat perlahan, tidak tergesa-gesa, tenang, penuh kemesraan dan berlangsung terus...terus...dan terus.
---->on and on and on...

macam bahaya jek aku nih. "Get it as soon as possible.." ??! Kena kahwen aa nih. Muahahahaha

Khamis, Oktober 30, 2003

Chatted again with mr. cheesy (dupped by ili). Tonite was different, coz Aqasha (yes, the malay singer a.k.a Encik Imran in c3m a.k.a bf Umie Aida a.k.a Boyanzz*) msged me tonite. Aku tak save what he asked me tapi lebih kurang...
Aqasha: I know you are now chatting with one of my friends.
Aqasha: Is he treating you good?
--->something like that.

Yeah, mr. cheesy is his friend. In fact, it was Aqasha yang kenalkan aku dgn dia. I asked mr. cheesy, apparently Aqasha tanya dia if there is anything going on between the two of us. Adakah ini kerana aku main2 cakap tempohari pada Aqasha? He's taking it seriously kah? Biar benar!!! Adeh...adeh...no no no. Nothing serious! Ni aku gerun ni...belum mula dah banyak citer...
Fine, he's rich. At 22 already drive a Perdana n an Iswara too (buat apa 2 keta?) So what if he's rich? Actually, it makes a lot of difference...ha ha ha should I or shouldn't I? muahahahahaha

Fellow Legardored (yes Lin, kau laa...) let us decide on how we wanna bite, how much we wanna bite. ha ha ha yes, we are insane!! (Bulan pose setan kena ikat...syawal kang baru kita terrorize the city. muahahaha)

Being so pissed off with Dol, sent him an sms.
"Ko nak explain ke tak nak ke...suka hati kau lah. Aku pun malas nak dengar. Kang raya bley mintak maaf. Ciao" --->kalo aku dgr gak explaination dia, ada yg putus sahabat ni kang. He has no good reason, so better be left forgotten. Siap aa ko, dol...raya masak dodol..lalalalalala

Rabu, Oktober 29, 2003

Cerita pasal kenakalan ku...Aiie, aku mana de nakal. Aku buat akaun dia dengan izin. Tho' dia tak tau aku letak that pic, of all the pics I have for him. That pic, I still carry around in my wallet for more than 2 years. *Pengakuan berani* Serious. Ha ha ha...what can I say, he's gorgeous, bebeh!
Note to self: Jangan buat pasal, dia kawan, kawan jek...ok?

Finally gave my phone number to a guy I have been chatting to for like a month. He was whining about me not wanting to give it. Told him I am a lesbian, then gave it anyway.
Early in the morning the called. Awal gilerr!!! 8.30 pagi...padahal we chatted till like 4.30. Tidur lepas Subuh (dia kata lah...) then pukul 8 dah terbangun...terus mandi. Dia kata tak boleh tido balik dah. *Apa jadah tido dalam sejam lebih je?* He was going out, nak pergi workshop coz ada prob dengan powerstereng dia.
Kenapa dia call? Well...these are the reasons he gave me:
1) Nak dengar my morning voice.
2) Takleh tidur balik coz he is missing me.
*Gosh*
Oppss...I did it again. Did I? Or memang aku suke ke dia? Dunno. Dun even know him very well. I like his company, online. I enjoyed his messages on my phone today. Should I go on? Should I retreat? I dun wanna break anyone's heart, particularly mine.
Legardored is your Vampire name.
You are one hell of an insane Vampire. Anyone who
messes with you is out of their minds.
To use your new Vampire name and become a Vampire,
go here:
www.life-blood.vze.com


What is your Vampire name?
brought to you by Quizilla
Had a blast while checking Dol's friendster account. Admit la, dia mmg kacak.
(check out the pic to sesiapa yang masih belum)


Yup, aku yang create akaun dia. Aku yang upload that pic. Dan aku yang tolong check and reply his messages. Aku yang buat. Why am I having a blast? Coz so many neurotic, idiotic gals coming up with pick up lines nak kawan dengan dia. Funny, funny but true. Heck, with that so empty profile, aku bukan tulis apa pun...and so little testimonials (baru 3, 2 aku yang tulis) so pastilah mereka2 ni nak kenal dgn Dol tu semata2 muka...ha ha
Tak salahkan diorg sangat...kalau aku, apa aku akan buat agaknya?

These are some of the classics, favourite aku...
Assalamualaikum...
hye.. sori if i mengganggu.. u tak kenal i n in de same time i pon xkenal u, actually i ni kwn kpd shazreena n hanin farhana.. kebetulan dorunk berdua tu kwn u jugak.. anyway i juzz want to ask u somethin'.. u keep in touch ngan hanin ke?? i mean kwn rapat ker?? i dah lost contact ngan hanin.. kalo u jumpa dier sampaikan salam i kat dier yer.. plzz i beg u.. suruh ar dier masuk jadi kwn i .. i dah antar msg kat dier, but dier tak reply pon.. thanx.
--->alasan sungguh

Reply by 'Dol' (yelah...aku yang tulis, konon2 dia aa)
w'salam...
shazreena tuh saya just add. dun really know her. hanin, dah tak contact sangat but u msg farina tu, dia still close with hanin. maybe she can help


And her relpy yang sangat menyayat rasa:
timer kasih bebanyak... really appriciate it.. i loven' it... hehhehechup, u xnak add me as ur fren ker.. ?? ermm tak nak xpelah juzz asking.. hehehehe...
bye


Ayatttt!!! Ha ha ha tolong aa awek! "u xnak add me as ur fren ker??"

By the way, aku sebetulnya pissed off with Dol. Totally. Aku belum dengar explaination dia lagi. Tak nak dengar. Tunggu aku cool. Kalau aku tak puas hati, aku sunat dia lagi sekali. Kalau aku puas hati, aku sepak dia sampai kudung. Either way...mmg dia nak kena belasah. (Sorry about the violence)

Selasa, Oktober 28, 2003

Got these from a very caring friend (Special shout out to Nur Raudha Ismail for making my day!) "Gurls like us dun wanna feel skeptical so we'll skip it instead of leading people on cus we love ourselves too and dun wanna neglect our own interest for the sake of other people.... " unquote. It's amazing sometimes when we have something on our mind but can't seem to find the right words for it and then voila! somebody else go on and say it. Wow...that's exactly how I feel, Raudha, thanks a lot.

Does your name begin with: F
You are idealistic and romantic, putting your lover on a pedestal. You look for the very best mate you can find. You are a flirt, yet once committed, you are very loyal. You are sensuous and privately passionate. Publicly, you can be showy, extravagant, and gallant. You are a born romantic. Dramatic love scenes are a favourite fantasy past time. You can be a very generous lover.--->ku akui ku tak hanya hinggap di satu hati, ku takuti ku terlalu liar tuk' dimiliki, walau begitu semua hanya persinggahan ego ku, dan sikapmu telah merobohkan aku - 'Trimakasih Bijaksana (Sheilaon7)

MAY
>> Stubborn and hard-hearted--->degil, keras hati, kepala batu...the things I have been associated with
>>Strong-willed and highly motivated--->pasti berjaya di Akademi Fantasia!
>>Sharp thoughts--->when I am not too lazy to think
>> Easily angered--->don't mess with me...muahahaha
>> Attracts others and loves attention--->true, never like to be on the sidelines. But never had the courage to be totally upfront. maybe aku kena bertanchap nih...
>> Deep feelings--->sensitive is the word to describe me, not fragile
>> Beautiful physically and mentally--->mueh mueh mueh...this, I can't say more. Beauty is the eye of its beholder...I am beautiful. ye heyyy
>> Firm standpoint
>> Easily influenced--->these two I dun understand...firm standpoint but easily influenced. Hummrpp...how can they go hand in hand?
>> Needs no motivation--->only I can motivate myself...to sleep. he he
>> Easily consoled--->senang dipujuk? yes, lembut hati aku ni sebetulnya...nampak je cam brutal
>> Systematic (left brain)--->looking at the state of my disorganized room, I am systematic. Hey, aku takleh jumpa barang kalau bilik aku kemas! Weird kan?
>> Loves to dream--->Dream, dream, dream...yes, I am a dreamer. Tanpa keberanian mimpi takkan bermakna...but it is so nice to keep on dreaming
>> Strong clairvoyance--->my sixth sense is strong...so ppl say. Boleh buat bisnes tilik nasib kah?
>> Understanding--->i can be understanding or i can act understanding when i dun understand...ha ha. come talk to me ppl!
>> Sickness usually in the ear and neck--->that's why now i have a personal doctor whom I consult online...specialist Ears, Nose and Throat. Sibuk suruh aku pergi check tonsil dgn dia, nak operate...takott!!
>> Good imagination--->ha ha ha kalau pasal merapu, serah padaku
>> Good debating skills--->no wonder my 1st bf dulu was a debater..he he kisah klasik utk masa depan
>> Good physical--->good? humrpp...ni belum slim lagi nih. Diet, diet... ;p
>> Weak breathing--->astmatic...resdung...flu...just name it.
>> Loves literature and the arts--->This one I totally agree!! Now more than ever, thanks to the influence from Zul Huzaimy! You're the man... I tell you that.
>> Loves travelling--->love it too much but dun have the money. That's why most of my time watching tv, I spent it watching Travelling Channel. Ha...then I can dream of going places. (kena carik laki kaya, suruh bawak honeymoon around the globe!)
>> Dislike being at home--->this one is not quite true to me. Home is where the heart is
>> Restless--->ohh..yes. Some says aku hyper, tak leh dok diam. ha ha
>> Not having many children--->alamak...cannot komen but I would actually love a big family like mine.
>> Hardworking--->walaupun last minute
>> High spirited--->Never Let The Spirit Die - KRU
>> Spendthrift--->memang...tapi under control. I have to control la..bakal akauntan maa...hu hu

Taurus

Turn ons

Stability and dependability characterize Taurus. They like people who can blend and grow with them. If you have a Taurus partner you should appreciate all things bright and beautiful. They have an inherent artistic sense and are fond of color and music. Judge the life with them from purely materialistic point of view. Enjoy everything luxurious that money can provide. Enjoy good food (better if you can cook to please them) and good drinks with them.--->true, true, true

Turn offs
Taurus is very slow to anger (in fact you may spend the whole life with them and still no spark) but you should not push your luck too much. Being unreasonable or aggressive with them may get you into trouble. Do not press him into a corner and if you do be prepared for a violent rage. Taurus is capable of violent outbursts though this is on very rare
occasions. If you have a roving eye forget it because Taurus have can take the cake when it comes to being possessive. They can be suffocating when being possessive about you.--->ha ha ha hope i will not become suffocating. Anyway, if bf aku nanti have a roving eye, I can keep my eyes roving too lah kan? It's only fair.
Taurus (Apr 21 - May 20)
You are stubborn and like to hold onto things, not wanting to let go of anything or anyone. You are slow to anger, but when you do get worked up to a rage - everyone step aside! You also have a selfish streak and can be quite sneaky as well. And although people may see you as helpful and agreeable, you sometimes have an inner struggle wanting the approval of others while sticking to your own opinions. You also tend to be suspicious of others and question their motives.

Advice: Stop being mean and try to be nice. Learn to forgive and let go of your past disappointments. Learn from your mistakes and have faith in yourself and others as well.


Just after I published the prev. entry (read: below) a friend gave me this in ym. Ok, I'll try to be nice, I'll try to have faith...i think that is one very valid reason on why I am staying single, coz I dun believe it when guys say they like me. I get suspicious, I raise my shield. I like myself, no, no...love myself but I cant figure out what ppl see when they say they do, too. Paranoid...I am. So shoot me.
Do I need professional help?
Maybe my life is not so interesting after all.
Am I sounding depressed? Blame it on PMS. Damn PMS.
TAURUS : April 21 May 20
You are generally quiet and hv control over your emotions. It is difficult to predict what will upset you, so when you do lose yr cool, people don't know how to react. Your temper is like that of a raging bull, and anyone trying to pacify you'll be the first one to get a verbal bashing. You generally get upset when you are cornered or when people accuse you of doing something wrong. You also hate being reminded about mistakes you've made in the past. You also have the potential to be terribly vindictive if rubbed the wrong way.


True. Aku jenis lambat marah...tapi kalau aku marah, u would not wanna be near me. Let me be. Let me sleep, or whatever. Tapi jangan kacau aku. Lepas tu aku cepat cool. he he...sape nak try?

Isnin, Oktober 27, 2003

1. WHAT TIME DO YOU WAKE UP IN THE MORNING?
--->Morning? hu hu depends on what time kelas aku mula. but cuti...ok, i have to admit...12. hu hu

2. IF YOU COULD EAT LUNCH WITH ONE FAMOUS
PERSON, WHO WOULD IT BE?
---->Anuar Zain coz he's so sweet...i'll have him for dessert after lunch!

3. GOLD OR SILVER?
--->Gold. definitely

4. WHAT WAS THE LAST FILM YOU SAW AT THE
CINEMA?
----> Cinta Kolestrol. Sampai menangis2 tengok. ha ha...aku jiwang. Apa nak kata, Yusry kan kekasih lama ;p

5. FAVOURITE TV SHOW?
---->Friends, Sex and The City, Malcolm in the middle, Akademi Fantasia

6. WHAT DO YOU HAVE FOR BREAKFAST?
----> Cornflakes with milk, and apple cider vinegar with honey for drink.

7. WHO WOULD YOU LIKE TO BE LEFT IN A ROOM
WITH?
----> Anuar Zain. ha ha ha then I can tell for sure dia gay ke tidak

8. CAN YOU TOUCH YOUR NOSE WITH YOUR TONGUE?
--->Nope

9.WHAT INSPIRES YOU?
----> People with vision n mission and works to achieve it.

10. WHAT'S YOUR MIDDLE NAME?
--->Tadek..he he binti bleh?

11. BEACH, CITY, OR COUNTRY?
----> Country.

12.SUMMER OR WINTER?
----> Winter...mcm lebih romantik...

13. YUM?
----> Anuar Zain. ha ha ha ok, Zul Huzaimy comes close behind.

14. BUTTERED, PLAIN, OR SALTED POPCORN?
---->carameled aa sedap. kalo takleh...salted.

15. FAVOURITE CAR?
----> Keta sorong baby ;p (ehem, ehem...)

16. FAVOURITE SANDWICH FILLING?
---->chicken mayo

17. FAVOURITE TYPE OF MUSIC?
---->All but dangdut. Dangdut is the music of my country...ha ha ha

19. WHAT CHARACTERISTIC DO YOU DESPISE
---->hypocracy.

20. FAVOURITE FLOWER?
---->roses. black ones. ok, red will do

21. IF YOU HAD A BIG WIN IN THE LOTTERY, HOW
LONG WOULD YOU WAIT TO SPEND ALL?
---->what do you mean...wait? kidding me?! ha ha spend it all terus la...keep spending, keep on spending...

22. DO YOU WEAR PYJAMAS?
---->yes.

23. WHAT COLOR ARE YOUR EYES?
---->dark brown, if not black. paspot tulis dark brown.

24. HOW MANY KEYS ON YOUR KEY RING?
---->3, kunci keta, kunci alarm, kunci stereng

25. WHERE WOULD YOU LIKE TO RETIRE?
---->anywhere, as long as i get to be with the one i love... ;p wuhuuuu

26. CAN YOU JUGGLE?
----> no. anyone can teach?

27. WHAT IS YOUR FAVOURITE DAY OF THE WEEK?
----> mana2 hari yang tak ada kelas (or hari yang aku ponteng kelas). consider it holiday!!!

28. RED OR WHITE WINE?
---->dont drink.

30. DO YOU CARRY A DONOR CARD?
---->nopes

31.WHAT BOOK ARE YOU READING NOW?
---> 'Coming of Age' by G. Wayne Miller

32. FAVOURITE BOARD GAME?
---> Saidina

33. FAVOURITE MAGAZINE?
---> Majalah sekolah.

34. FAVOURITE SMELLS?
---> bau hujan...comforting

35. COMFORT FOOD?
starbuck's caramel rhumba frappe

36.FAVOURITE SOUND?
---> Anuar Zain's voice. fuhh...sing me a lullaby, will you?

37. WORST FEELING IN THE WORLD?
---> feeling depressed for no good reason

38. WHAT IS THE FIRST THING YOU THINK OF WHEN
YOU WAKE UP IN THE MORNING?
pukul berapa dah ni?

39.FAVOURITE FAST FOOD PLACE?
----> Burger King

41. FINISH THIS STATEMENT. "IF I HAD A LOT OF
MONEY,
---> invest, invest, invest so i'll have more money!!!

43. DO YOU SLEEP WITH A STUFFED ANIMAL?
---> not anymore. used to have a lot masa kat sekolah, now all given away to my nieces. sob...sob...

44. STORMS, COOL OR SCARY?
----> scary

47. FINISH THIS STATEMENT, "IF I HAD THE
TIME,
----> i would finish all my assignments in time, revise my studies...ha ha kita bercakap cerita IF kan? owhh...who am I kidding??!

48. DO YOU EAT STEMS OF BROCCOLI?
--->yes sir

49. IF YOU COULD DYE YOUR HAIR ANY COLOR,
WHAT WOULD YOU CHOOSE?
---> pink. ha ha

50. WHAT IS UNDER YOUR BED?
---> i dun have a bed. i sleep the japanese way, on a mattress.

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...