Ahad, Ogos 31, 2003

KONVOI DETIK KEMERDEKAAN PEWARIS 2003

Tak pasal2 jadi sukarelawan konvoi ni tadi. Erkk, biro makanan dan penyajian pulak tu. Yang best kerja ni sbb semua mamat2 rempit yang join konvoi tu boleh tgk coz sume akan dtg gi amik mknn kan. Tapi yang tersangat tak best...ermm, mat rempit tuh. Aduhh sangap mendengar ayat2 rempit seperti:
"Hi Kak Long, comelnya boleh mintak phone number?"
"Alahai...lawa2 budak Uniten, ko pilih mana satu? Yang tudung putih ke, biru ke, hitam?"
"Kak kalau saya tak nak roti ni boleh? Saya nak tukang bagi roti"
"Kak jom la celebrate Merdeka sama-sama, naik motor saya ek?"
etcetera.
Tapi tak semua mamat2 motor tu rempit. Ada tuh bleh tahan juge. Tapi bagi aku yg menarik program kali ni (walaupun bila diamat-amati ia adalah satu program yg hancus but what do I care) adalah aku baru sedar mamat Uniten byk2 jugak yg kepala orait, takdelah poyo. Muke ok, bleh buat lawak...so kesimpulan aku hari ni, uniten boys are alright la! Hidop Uniten!!!

MERDEKA!! MERDEKA!! MERDEKA!!!

dari aku yang masih mencari apakah maksud merdeka bagi aku dan adakah aku sudah benar2 merdeka? hmmm

Tiada ulasan:

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...