Rabu, Ogos 13, 2003

orait...nak tulis apa? overwhelming la this feeling of a new beginning. selalu kalau rasa needed a change, apa aku selalu buat? kadang aku potong rambut or ehmm...dye it too, pergi buat facial, pergi shopping for new clothes...pergh byk cara. kalo prob dgn balak lama, carik balak baru. tu nasihat kwn, aku takde balak mana ada masalah dgn balak, baru lama ke, leaded ke unleaded ke...
cuti ni sgt bosan ek? mcm takde keje pun aku buat...still trying to revive myself yg telah membanting tulang selama midterm exam dulu, masa gath Batch of Neutrals dulu...
Haa...sesuatu yg menarik masa gath tuh. Bleh lak dia buat sama hari dgn konsert Akademi Fantasia tuh, dah la jauh gaban...Kuala Linggi! Sepanjang jalan aku survey kiri kanan, takde pun kedai yg ada astro. Aku sound liyana n peon, kalo sampai resort nih takde gak...aku balik KL, tak kira. Begitulah semangat nya aku nak menonton!
Sah...sampai sana takde gak. Aku dan beberapa budak lain (Peon, Liyana, Wieza, Min, Seri n Shafi) dah plan...nak drive up to pd tgk Astro kalo takde gak keliling sini, tinggalkan sesape yg ada masak la ayam tu buat bbq. (Walhal aku lah AJK mknn). Call tuan punye resort dulu, tanya dia ada ke idak. Last terkeluar ayat ni dari mulut aku...
"Abang, ketua kampung punye rumah takde ke astro?"
Seperti yg ku sangka, sahih la ada! Ha ha...abang tu pun slow talk la dgn ketua kampung, kasi kitorg ni dan beberapa penghuni chalet lain join tgk AF. Kerja gile but it's worth it! Mule2 mmg kaver2 je tgk, last2 buat mcm umah sendirik (what can I say...vince is so cheeky, khai is so cute!)
Aku nak abadikan keputusan AF sesi pertama dlm blog ni...
First: Vince
Second: Khai
Third: Azizi
Other finalists: Nija n Liza
Other students (ikut turutan mereka disingkirkan dari Akademi)
1. Azza
2. Adi (long live Baladewa...~hancur hatiku...mengenang dikau...~)
3. Atie
4. Burn
5. Rosma (kontroversi gile but i think it is for good coz awek ni cam kerek2 sket, kalo menang tatau la cemana)
6. Nana (Vote for NA~NA~...tapi zul tak kasi vote nana. n'way nana was great masa final. You go, girl!!)
7. Sahri (man...he's good, great voice man!)
All in all mmg puas hati dgn keputusan. Hope I'll get to see them suatu hari nanti. (ehemm...khai especially he he)

Tiada ulasan:

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...