Ahad, September 21, 2003

tadi ke rumah kak yan, dia nak tunang dah esok. wah wah...kurang lagi anak dara dlm family aku! dan seperti mana biasa aku ditarik opah..."awak tu dah carik kwn belum? muda2 ni lah nak kena carik, tau!" Dan aku dgn muke innocent nya berkata, "takde org nak la opah. carikkan bleh?" bertuah punya cucu!

ha ha but seriously, kalo aku kena match make pun, kalo sepadan why not. kalo tak sepadan, i have nothing to lose. but families tend to get too serious in match-making business. kalo famili aku yg belah mak ni, kalo dah dikenalkan dgn one guy tuh, diorg mcm tak paham kenapa lak tak nak, kenapa tak jadi...mamat tu dah baik gile, sopan santun bla2...jd kecoh sgt! Takkan la makcik-makcik, opah aku ni tak paham soal jodoh? Kalo chemistry takdek, takkan nak kawen? It just would not work, am I right? Sume tak nak tgk kitorg jd anak dara tua...niat tu dah baik tapi kadang cara tak kena. Lek, lek...kalo tak jumpa gak calon aku kasi can diorg carik, bleh? Ha ha tapi kena mcm orlando bloom!!!

So tomorrow aku kena pergi awal. bring all my makeup gadgets along. Banyak wooo!! ha ha mcm mak andam gile jek gadgets aku. Esok byk keje nak kena buat. As for now, aku just finished buat facial and hair treatment. Walaupun aku bertudung but somehow kalo ada majlis besar2 aku tetap akan buat treatment rambut. tapi buat sendirik la, nak gi salon kopak la aku! Hmm...nak pakai baju apa esok? Jap lagi selongkar almari. dan baju, dan kasut...owh, susahnya...

Today at pre-exec seminar. tak percaye jek satu seminar bleh jadi so interesting. gile berbaloi bayar rm15! dan aku juga dpt menjwb 1 soalan mudah dgn jayanya lalu mendapat...jeng jeng jeng...satu moisturizer Loreal! Worth rm30 gak tuh. yeh yeh...which reminds me, shisheido haircare bile nak amik? arghhh...bile? shamam jom!!!

Tiada ulasan:

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...