Ahad, November 23, 2003

Berlalulah sudah Ramadhan...sebulan berpuasa. Tiba Syawal kita rayakan, dengan rasa gembira..."

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada rakan2 sekalian. Kepada yang belum menerima kad raya dari aku, adalah kerana aku belum pos. He he. Raya sebulan kan? Sila bawak bertenang ye. Akan saya kirim kan jua, jgn la bimbang. Terimalah dahulu lagu raya ini, khas dari saya dan Nuar.

Raudha requested for a story of My Unforgettable Raya...most of my memories are of those hari raya when my parents were still together. Without my idiotic stepmom to bother. opps, kena mintak maaf banyak kutuk pompuan ni It's been so long ago...skip that. Not that I am not happy now, but I was happier then.

So, aku nak cerita pasal Raya in SSP. Tiap2 tahun mesti ada Majlis Salam Raya sebelum semua students balik kampung. Masa Form 1 alangkah takutnya nak salam raya coz it's eitherwise known as Salam Maut sebab kalau nak salam a senior, especially Form 5 students and you don't know their name, you're gonna get it. Menggeletar anak lutut ni! Nak2 sampai dekat senior muka garang2 tuh, kalau tak tau nama, cuit2 la kawan kat depan, bisik2 tanya "Siapa nama akak tu?" Kalau tak tahu? Actually takde kena marah or kena pukul, tapi pandangan mata diorg tuh...fuhh, u'll feel like you're 6 feet under.
Sampai aku sendiri Form 5, seronok jugak dera junior with "Awak tak tau nama saya??! Rumah mana ni, ohhh serumah dengan saya pun tak tau nama saya??! dengan mata yang sengaja dibuntang-buntangkan. Ayat tuh dari turun temurun orang pakai woo. Konon garang abiss aa tuh! Another ayat klasik yang aku ingat, very popular among batch SPM1997..."itu je awak nak mintak maaf? ok, saya maafkan salah yang awak sebut je. Yang awak tak sebut, yang saya tak tahu saya tak maafkan. ok?"

Balik dari cuti, ada Majlis Hari Raya. Makan makan, nyanyi2 lagu raya, semua pakai baju raya, satu hari tak payah belajar, in other words...heaven!!! I just realized this...I miss SSP so much. *sob...sob*

Sekali lagi saya ucapkan.... Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!

p/s: teringat bulan Ramadhan 1998, call Abah from school, told him aku teringin nak minum air tebu. Dia hantar. Hari2 berikutnya, he kept sending me different food and different drink, tiap hari! Manja sangat ke aku? Ha ha...alasan dia sebab takut aku kempunan kang tak dapat nak concentrate studies. Abah memang betul care about my studies, that's why I don't dare to tell him about my hideous results. Tak sampai hati. Err...aku kasi sekali masa salam raya, aci tak?

Khamis, November 20, 2003

arghhhh....damn result dah sampai rumah!!! I think it's ironic siol bila subject yang kita target gile khinzir tuh, tak score tapi yang kita ingat kena repeat tuh, terer pulak. Arghhh...sekarang slip result tuh duduk bawah bantal tu till i gather enough courage to show it to Abah. Am I going to get kicked out of the house? Kalau aku kena halau, sudi2 kanlah sesiapa ambil aku menumpang kat umah ek?

Another thing to turn my life upside down. Had Starbucks's coffee yesterday to cheer me up. Macam fail jek. Ah, sudah la...nak tidur. Bosan aku dengan results yang tak semenggah. Worst still semua orang pulak score gila gaban.

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!

Need....some..........dose...of............love..........fade till black

Rabu, November 19, 2003

Suddenly last night I felt like calling Dol. Well, not exactly malam, 4 pagi dah. Tengah nonton Cinta 3 Musim (Musim Ke-3, 3rd time. What can I say, I'm a sucker for Ako Mustapha!!) Saje miskol2 dia suddenly dia msg. Woh, idop lagi mamat ni. Called him, and found out yang that idiot is in kl. sri kembangan, brother's place. hurmmpphh...dunno if I'll get to meet him, he'll get some bashing for sure. Missed hanging out with him tho'...bangang la kau ni Dol!!! Turun KL bukan nak cakap aku! @#$#@%^!*&^*!!!!!

Someone is being a stranger. I felt as if I dunno him anymore. But then again, maybe someone has always been that way but being me, I am blinded to his faults by what I used to feel for him. Then, it's good now I feel distant to him, meaning I dun like him that way anymore? Is it good, or not? Whatever. Don't wanna go over analyze. For whatever happened, happened and can't be undone. But the problem is, I don't only feel distant, but I can sense some hatred in me. That cannot be good for sure. I hate that he makes me hate him when I don't want to hate him. I just wan't to be able to remain civil and be that good friend he wants me to be. Question is, will he ever be one too? Never to me I guess

To someone, I feel like telling you to f**k off. But I won't.

Isnin, November 17, 2003


Green



You are a very calm and contemplative person. Others are drawn to your peaceful, nurturing nature.




Find out your color at Quiz Me!




Green? Hurmphhh...

Quiz Me
farina was
an Educated Butler
in a past life.

Discover your past lives @ Quiz Me



A butler??! Educated one, nevertheless.
Hi friends,

V.E. akan membuat sesi berbuka puasa bersama-sama dengan peminat pada:

Tarikh : 20 November 2003
Masa : 6.30 petang
Lokasi : Coffee Hut , Rasta @ TTDI

Untuk mendapatkan tempat sila datang awal....
Berbagai jenis makanan disediakan di Rasta dengan harga yang berpatutan.

oh yah.... jangan lupa bawakan kamera anda oke... :-)

C U there


Ada sesiapa nak pergi?

Im n Dyla buat plan to bukak puasa in Hilton this coming Wednesday. Otak nakal aku terasa nak ajak Zul, belanja berbuka tapi...ha ha I malu! And maybe he's gone balik kampung, he said he would 1 or 2 weeks before Raya. Tak pe lah...lenkali je lah...
Hope Anak Ular won't be invited to the bukak puasa...ada yang kena dibukak perut, keluarkan organ2 penting (esp. organ pembiakan hu hu) and then jahit balik. Oh, ok...ganas sangat...ha ha paling2 pun, seperti yang ramai cakap, siat kulit dia utk. buat hand bag. Amacam?

Can't stand Mr. Cheese any longer. Him, and some other cheesy guys in friendster. They must be so damn stupid to think that they could make me believe that all the crap that they feel is love. Bull...shit . Either that or they are even more stupid to fall in love that easily. Gimme sound credit la...I am not the innocent! *britney gitu!*

Jumaat, November 14, 2003

Conversation with Anak Ular:

x -fg...ada hot story nih..
Astrid^- apaan mbak x?
x- Astrid^- apaan mbak x?<-- pasai E***
x- ala..yg br2 nih..ko br nk syok kt dia
x- huk aloh..fg nih..sah dh lupo...
x- last show yg ko pegi tuh..show siapa??
Astrid^- aku tau
Astrid^- kenapa dgn dia
Astrid^- tak yah la sensasi sgt
Astrid^- he he he
x- tau pun..
x- dia kena tangkap ngan manager GSC..sbb isap ICE..skalik ngan vokalis band yg skali show ngan dia..
x- susah lar kaver2 nih
x- naza citer kt aku
Astrid^- oh ye? nape tak kuar news?
x- ko kenai kan..ngan manager GSC tuh..
Astrid^- kenal la
x- lar..tkkan benda tuh..nk dikeluarkan
x- malu lar
x- pasai radhi kena tahan ngan polis pun..tkde kuar kt paper
x- sebeg plastik itam dlm keta dia
Astrid^- tapi kalau kes polis, standard aa kuar paper
Astrid^- bukan hal malu ke idak
Astrid^- watie elite punye kes pun kuar paper
x- nih bukan kes polis larrr..
x- depa kena tangkap ngan wptang tuh
Astrid^- tangkap kat mana?
x- so..masing2 senyap lar
x- lepas show kt HMI
Astrid^- lepas show?
x- dlm bilik..
Astrid^- bilik mana?
x- bilik persalinan
x- wptang tuh pelik..sbb radhi ngan ezad kuar lambat ker apa ntah
Astrid^- ha ha ha
x- radhi pun ada bwk sorang lg kawan dia
x- tp aku tk tau lar..pasai citer nih..
Astrid^- jap ek
Astrid^- kalau kantoi dgn wptank...lepas show dlm bilik persalinan...
Astrid^- entah la
Astrid^- serasa aku...
Astrid^- diorg kuar terus lepas show
Astrid^- and then jumpa2 peminat
x- tuh aku tau..
Astrid^- then terus jek diorg keluar ke foyer
Astrid^- then exists n oag
x- derang mmg ada jumpa2 ngan fans semua tuh
Astrid^- left separately
Astrid^- oag blah dulu
x- tp..derang ada kumpul lg kt satu tpt..tp aku tk sure kt mana
Astrid^- ezad stayed sbb nak record kat rmkl
Astrid^- then ezad gi uptown
x- maybe aku tersalah dgr ker..maybe b4 or after the show
Astrid^- so bila pulak jadi hal ni?
x- ala..aku dgr2 pun..duk keliling ngan budak2 OAG ngan polythene
x- masuk kiri kuar kanan
x- tp yg sure..ezad ngan radhi
--->after this aku kept quite then she just quit from IRC. Nice.

Komen:
F**k. Ntah. Nak percaya pun tidak, tak percaya pun tidak...senang cakap aku tak peduli pun what ever ular says. And memandangkan semenjak aku tulis dlm blog ni, the most responses I received adalah tatkala aku menulis tentang Anak Ular ini so I guess, anda2 pun agree dengan aku.
Aku alergik ular. That's all.
Woahh...what's deal with famous people and multiple friendster account. First Aqasha, now...Zain. Yeah, ada Zain 2. So if anyone yang belum add dia, go look him up. *psstt...the pics in Zain 2 lagi cute! But there's also pic of Ervinna. sigh...* Ili, how come aku tengok Zain ni rasa he looks a bit like our Mr. Ikram?

Gwe habis nonton Korean series "I'm still loving you" starring Chae Rim, heroin "All About Eve". Bought the cd set for rm22, second hand of course. Bulih tahan la, the price quoted on the cover is rm59.90. Ceritanya about Xian Hua (Chae Rim) who likes her teacher, Hian Jun. School's over, she doesn't wanna go to college, persuaded the teacher to marry her because of love, and he did. Everything actually goes fine in their life, no typical malay gaduh laki bini, but the conflicts in their marriage was mostly sebab adat n budaya kekeluargaan masyarakat Korea yang kadangkala aku rasa absurd. But then again, who am I to criticize budaya orang. Anyway, it would be nice kalau laki aku macam the hero tuh...ehehe kalau, aku bilang kalau.
The story actually reminded me of a friend. Bezanya, dia in love with a lecturer...well, ex-lecturer now. Tapi kawan aku ni lelaki, and itu yang membuatkan the whole situation jadi mcm drama Spectra. The lecturer is older than him by like, 4 years. He's my age. Bila aku tengok cerita tu and realized that banyak masalah yang mereka ni mungkin hadapi, terutama dari segi pandangan orang sekeliling, penerimaan keluarga...and aku tau, all they need now is support so that's what I am going to give.
Nak bagi dia pinjam CD tu lah...asyik tengok wrestling je, tak baik untuk otak.

Raudha...thanks for calling! Sorry la, battery kong but we shall continue our chat ya? Next time, lagi hangat punye topik...on?

Got an SMS today. Kikin said the anak ular told her radhi&ezad&wptank kantoi while smoking ice (is smoking the right word for this? dunno how ppl consume ice anyway) after HMI the other day. Humrp, all i know is that they left separately, radhi n ezad. Cinot n Ash bulih jadi saksi. Anak ular also said some things yang aku rasa macam bullshit. Tapi aku pun tak tau...kena tanya anak ular ke? Dun want too...
Let's just kill the bitch and be gone with it. Shall we?

Khamis, November 13, 2003

:: Selamat Hari Raya ::-Fazidah Joned

Aidil fitri hari bahgia
Hari yang mulia
Mohon maaf bersama dipinta
Selamat... Selamat Hari Raya

Sembah salam ayah dan bonda
Ampunkanlah dosa
Hilangkanlah duka dan nestapa
Selamat... Selamat Hari Raya

( korus )
Semoga kita berjumpa lagi
Di hari bahagia ini

Mari teman mari saudara
Kita bergembira
Lupakan hatimu yang duka
Selamat... Selamat Hari Raya

( ulang korus hingga akhir )


Aku dah feel nak raya nih. Apasal radio belum galak main lagu raya? Ntah pape...singapore pun dah start main.
Sape nak teman aku gi beli baju raya? kasut raya? tudung raya? Anyone? Everyone?

Raudha msgd me with an important information..jeng jeng jeng... a girl writing in VE's guessbook using this email address
zulhuzaimie@nana4ever.com
Yes, Raudha...i doubt such email exists. Nanti kita try send email nak? Ada gak org minat Zul mengalahkan aku rupanya...he he

INNALILLAH WAINNAILAIHIRAJIUN

Buat arwah Teh Nannie and Nanim who passed away in US after an accident with a small truck. Semoga roh mereka ditempatkan dikalangan insan2 beriman...Aminn.

Selasa, November 11, 2003

ehehehe...ya aku sedari besarnya pic Zul tuh. Sabar lah yek...eventually anda akan nampak muka dia dengan tiada gangguan teknikal. :)
Curi kat Blog Naem:
- God of Life
(May 3 to June 16)

The hawk-headed god rules a fickle sign - those born under it have roving eyes and a passionate nature. Life for them is finding a series of Mr/Ms Rights, and they have no trouble doing it. For true romantic happiness, you need a very strong, steady type of man/woman who can tame your restless spirit and still give you the excitement you crave.


Muahahahah...roving eyes, passionate nature...life is all about finding a SERIES of Mr. Rights?! And NO TROUBLE doing it?! No comment.

Then aku buat questinnaire to determine what is my Matrix name...behold...it is...
Your Matrix name is:

Venus
--->boleh tahan, boleh tahan...
try: http://www.chuggnutt.com/matrix_name.php

Sebetulnya cuti aku ni agak bosan. Sekarang aku dah jadi tahap vampire sungguh, tak tidur the whole nite then tidur from 10 pagi-4 petang. Tanya Lissa, banyak kali juga aku mengganggu ketenteraman pagi yang menakjubkan dia dengan kehadiran aku di alam cyber. Teruk sungguh la aku nih! Esok Eby (my cousin, ensem wooo tapi mude, so sorry guys) ajak aku pergi Midvalley. Dengan Atuk n Wan jugak. Hurmmpp, nak pergi tapi mampukah aku untuk bangun? Maka...tonite aku tak nak chat lagi. Will finish this entry then hit the sack. ZzzZZzzzzzZZzz... ;p

Esok nak buat apa?
1. Bangun pagi, lepas subuh, cuci kereta (EHemm...abang2 rumah sebelah dah balik since UM dah bukak sem balik. Yes Naem, sephia biru dah pulang maka sudah tibe masa kereta ku dicuci *wink*wink*)2. Sidai baju
3. Drive to Atuk's place
4. Go to Midvalley
5. Ehehehe...entah.

Ok babes, doakan aku bisa tidur malam ini. Wassalam...

p/s: Lissa, aku harap luck itu akan bersama aku sehingga aku bisa temenan dengan Ezad juga, dan Farid Kamil juga, dan Anuar Zain juga, dan Bront juga, dan Zyzan Nin juga, dan banyak lagi juga. ha ha...Aminnn!!!

Isnin, November 10, 2003

Eheheh...sorry lama tak update. Thanks kepada semua yang masih rajin bukak blog aku nih. Time kasih, time kasih...

Friendster tak approve gambar Dian aku. Suddenly my primary pic was switched to the one with Lah. Aduihh...nak tukar pun jangan la dengan Lah tu! Malu aku kalau dia tengok...tsk tsk Dah upload a new pic but need approval dulu sebelum it is allowed as primary pic. What's the deal with friendster? Damn!!! Terpaksa la sekarang gambar aku dan Zul jadi pengenalan diri, jatuh la saham kalau org ingat aku dah berpunye. Mujur Zul ;p.

Semalam aku ke HMI Exists n OAG, astist jemputan Reshmonu n Vicky Tan. Dengan Nilad, Cinot, Ili, Soraya n two of their friends, dan Suaz yang membawa rakan lelaki baru (awek ni tinggi sex appeal dia, wa cakap lu!). Unlike the names I mentioned above who are there mainly for Radhi, I was there for Ezad. *owhh Ezad...* Ha ha...aku pun tak tahu sejak bila dan kenapa tibe2 aku suke gile kat Ezad. Trust me, it is a surprise to me too. Tapi serious...I like, I like...
The show was greatttt, especially bile tengok TV nanti coz you wont see all the retakes n all, so tiring and boring!! Radhi menari lebih sikit takleh, diorg cakap BI tak boleh, bukak overcoat tak boleh, bukannya dia naked! Panas la...Grrr...tension! But it is all worth it, terutama time Radhi n Ezad duet for 3 songs, Slumber, Jesnita n Percayakan Siti. And I love medley lagu2 lama Exists....*sigh* Thru out the show aku teringin nak jerit "I luv you very strong, Ezad!" tapi takut pulak kawan2 aku yg ada disekeliling tu terus memutuskan talian persahabatan dengan aku. So aku pun duduk diam je lah memendam rasa. *Ezad, Ezad, Ezad*
Got Resh's signature for Acik, Radhi's for Ettah...Exists' for me! Dan aku telah buat satu permintaan terlampau pada Ezad. Aku mintak dia tulis, I love you very strong. Ha ha dan dia tulis!
"To Farina,
I luv you very strong! Ezad"

Katalah apa sahaja, aku rela. Ada apa dengan Ezad? Jangan tanya aku, aku pun tak tahu.

p/s: Adifashla, Sahri n Farid Kamil pun dtg tgk HMI. Sorry Raudha, will take my camera, pen n autograph book everywhere lepas ni. Buduh sungguh aku...Resh n Radhi's signature pun ambil kat atas postcard yang Nilad kasi, aku kerat 2 lagi...ha ha sedih
p/p/s: Raudha...fret not, Farid is a friend of Zul...he he Ada rezeki I'll meet him again, InsyaAllah.

Jumaat, November 07, 2003

Gwe obsessed. With him.


So here goes...Part 2 of Aku, Zul dan Pond's.

Right...mana aku stop...haa, aku sibuk dengan exams. Dah habis exams, dia pulak busy dengan shooting. So takdelah berjumpa till one day mak called me up and kasitau she has invi for opening n closing ceremony of Festival Filem Malaysia, but for 1 only. What the heck, it a chance of a lifetime I thought, so what if I have to go alone and act as if I belong there? No prob at all, I am after all, a better actress than some of those we are forced to watch on screen. *perasan*
Then one day aku teringat, kenapa tak tanya Zul? Perhaps he'll be there. Sent him a sms, he said he might go to the closing but not the opening. Sent another msg to Adlin (hero of Alang Rentak 1000) and he, on the other hand, will be going to the opening only. Ok cun. Walaupun aku harus bertukar2 pasangan...ha ha ha
The opening was ok. *yawn...*
The closing was also ok. *Double yawn...*

That's a different story altogether. Actually closing ceremony lagi hampeh, tempat tu kecik macam nak mati, suffocating everyone with the smell of all perfumes in this world put together...arghhh!! Just because nak buat in a high class place (Venue: Palace of The Golden Horses) doesn't mean you have to send everyone to their death chamber too. And the show sucks. However, it was made bearable by the one person beside me. And you know who. *wink, wink*
Aku tak harap langsung pun nak duduk dengan dia. Gave him a call the day before FFM, asked him whether he is going or not. Just hope I'll get to see him after the ceremony and give him the pics of him yang ada pada aku (yeah, taktik je sebetulnya tapi aku nak jumpa dia laa...) He said most probably he'll be there. Cun.
On that day itself, masa aku tengah siap2, mekap2 and all...aku tertinggal pulak hp aku dalam kereta. Time nak gerak je to Palace, tengok ada 3 misscalls from him. Adehh...is he gonna tell me dia tak jadi pergi? Alahaii...tsk tsk... Then he called again.
Zul: Haii...kenapa lah tak angkat phone tadi?
Aku: Sorry, tertinggal dalam kereta. Awak tak jadi pergi ke?
Zul: Ehh...jadi. Saya lambat sikit ni. Awak masuk dulu, nanti saya jumpa awak kat dalam. Saya still kat Puchong, nak balik rumah mandi2 jap
Aku: Owh..ok *jumpa kat dalam?* Kejap...awak nak jumpa saya kat dalam? Awak nak saya book kan tempat utk awak ke apa ni?
Zul: Laaa...ye lah! Abis tuh takkan awak nak biarkan saya duduk sorang2? Kejam nye awak...
Aku: Ehh..mana ada. Blur jap...he he he (by this time aku dah tak mampu berkata-kata dgn bijaksana)
So aku pun pergi, got a place for me and him (and him, and him...haiiii) tapi since aku bukan artis, my seat is like wayyyyy at the back. All the artists and crew2 filem duduk depan. Does he really want to sit at the back nih? Called him again, told him about the seat and all. He's positive, nak duduk situ gak. Lantak la botak. Aku lagi suka. He he he His 'lambat sikit' is actually lambat sejam. Hardly lambat sikit but not his fault. His friend told him Palace is in Sunway. Drove all the way there already, dah park dan keluar dengan bergaya nya pun. Tanya orang2 kat situ mana Palace of the Golden Horses and the answer he got from a Chinese guy yang lebih blur dengan soalan Zul tu dari diri Zul sendiri is "Sungai Besi." Malunya beb! Kalau aku, dah lama dah that friend is strangled to death. Sabar je lah! Zul pulak dunno how to get to Sungai Besi from Sunway maka berpusing2 lah dia mencari arah hala tujuan...mujur sampai kalau tidak gigit jari lah aku!
Then there he was, entering the hall wearing...leather jacket, white shirt and blue jeans! Entirely different from the crowd but, you all gonna have to take my words that he looked dashing coz I have no pics as proof. Kenala bawak beg kecik yg muat purse, lipstick, compact n handphone je la, mana muat camera. Control cun beb aku disitu! ha ha
So all in all, despite the horrible event and suffocating room, that was one night to remember *angau*

Just 2 days later, Zul smsed me asking me to come and see him on Saturday at KLCC. Jantung saya, dup dap dup dap!! dunno why nak jumpa lagi but buat apa aku nak kecoh2, dia nak jumpa kan? Takkan la nak tolak...buduh la aku.
Saturday came, met him at Gloria Jeans Cafe, he bought me coffee and we talked. Nope, not only two of us so it wasn't a date...there was 3 other, his friends, 2 guy and a gal (and a pizza place ;p) Then about 2 hours later his sister joined us with his very cute nephew! Awwhhh....comel comel comel, i like very much! So very cuddly and intelligent boy...Adam. Awww... (sekali lagi aku merasakan, aku nak baby. ha ha tapi aku tak nak bf lagi, one night stand ke? muahaha)
Zul nak jumpa aku coz he wants me to be a writer. Yup, writer...along with him, writing for a magazine which was SUPPOSED to be in the market already by now. I was SUPPOSED to write about students' life in that Ujang/APO? wannabe mag. Why, why me? Kata Zul, menulis itu senang je and dia percaya aku boleh buat. On top of that, he also said, "Tulis tentang students, student U...so student U yang paling rapat dgn saya sekarang...awaklah". And how am I supposed to say no to that?

Lepas tu...ha ha tunggu part 3!!

Sabtu, November 01, 2003

Yeheyyyeee!!

Semalam aku menerima khabar gumbira yang aku tunggu2 sejak seminggu yang lalu. Kak Yatie dah bersalin!! A baby boy!! Mesti ultra cute!! tsk tsk now I have to save enough money to go to Newcastle and see her, Abang Ali n the baby, Adam. Adam...haii...boleh ke aku nak book jadi menantu aku? Muahahaha....
I am missing her family as well. Terasa nak balik Labis, spend a week kat kampung. Dah lama tak jenguk family Kak Yatie. They have been so nice to me...kena jenguk weh. Masalahnya, bile? Oh bila...la...la...la...
Congrats to my dear sis. Gonna get an IDD card to call her tmrw.
*Bile aku nak dpt baby nih? erkk...

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...