Ahad, November 23, 2003

Berlalulah sudah Ramadhan...sebulan berpuasa. Tiba Syawal kita rayakan, dengan rasa gembira..."

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada rakan2 sekalian. Kepada yang belum menerima kad raya dari aku, adalah kerana aku belum pos. He he. Raya sebulan kan? Sila bawak bertenang ye. Akan saya kirim kan jua, jgn la bimbang. Terimalah dahulu lagu raya ini, khas dari saya dan Nuar.

Raudha requested for a story of My Unforgettable Raya...most of my memories are of those hari raya when my parents were still together. Without my idiotic stepmom to bother. opps, kena mintak maaf banyak kutuk pompuan ni It's been so long ago...skip that. Not that I am not happy now, but I was happier then.

So, aku nak cerita pasal Raya in SSP. Tiap2 tahun mesti ada Majlis Salam Raya sebelum semua students balik kampung. Masa Form 1 alangkah takutnya nak salam raya coz it's eitherwise known as Salam Maut sebab kalau nak salam a senior, especially Form 5 students and you don't know their name, you're gonna get it. Menggeletar anak lutut ni! Nak2 sampai dekat senior muka garang2 tuh, kalau tak tau nama, cuit2 la kawan kat depan, bisik2 tanya "Siapa nama akak tu?" Kalau tak tahu? Actually takde kena marah or kena pukul, tapi pandangan mata diorg tuh...fuhh, u'll feel like you're 6 feet under.
Sampai aku sendiri Form 5, seronok jugak dera junior with "Awak tak tau nama saya??! Rumah mana ni, ohhh serumah dengan saya pun tak tau nama saya??! dengan mata yang sengaja dibuntang-buntangkan. Ayat tuh dari turun temurun orang pakai woo. Konon garang abiss aa tuh! Another ayat klasik yang aku ingat, very popular among batch SPM1997..."itu je awak nak mintak maaf? ok, saya maafkan salah yang awak sebut je. Yang awak tak sebut, yang saya tak tahu saya tak maafkan. ok?"

Balik dari cuti, ada Majlis Hari Raya. Makan makan, nyanyi2 lagu raya, semua pakai baju raya, satu hari tak payah belajar, in other words...heaven!!! I just realized this...I miss SSP so much. *sob...sob*

Sekali lagi saya ucapkan.... Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!

p/s: teringat bulan Ramadhan 1998, call Abah from school, told him aku teringin nak minum air tebu. Dia hantar. Hari2 berikutnya, he kept sending me different food and different drink, tiap hari! Manja sangat ke aku? Ha ha...alasan dia sebab takut aku kempunan kang tak dapat nak concentrate studies. Abah memang betul care about my studies, that's why I don't dare to tell him about my hideous results. Tak sampai hati. Err...aku kasi sekali masa salam raya, aci tak?

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...