Rabu, Disember 31, 2003

Best gile hari ni shopping for story books! Pergi Pay Less Books to get 2nd hand ones, still okay what..still very much readable. Mula2 aku pergi Popular, dah ketepikan dalam 5 books, but at Pay Less I pay half the price I would at popular, but for double the amount of books. Ha ha...enough to last one semester, bukan buku teks ye, buku suke suke.

Birthday aku bulan Mei nanti, apa kata korang tong2 duit ramai2, carik la dalam 150 orang, share2 sorang rm1 jek, belikan OST LOTR Trilogy yang imported punye? ha ha Aku nak...tapi...tapi.. check poket hurmph.

Kepada Encik Clark Kent yang mempunyai senyuman menawan yang boleh membunuh, guna la senyuman menawan ko kumpul duit. Ngorat mak datin2 ke. Then kasi aku RM150 jek. Boleh? Boleh la kan...kan...kan...

Pergh, senyuman pun boleh membunuh. Thank God aku masih dipanjangkan usia...tak boleh tengok senyuman ko lepas ni.Teruk aku kang. ha ha Mati hidup semula!
To a friend, sorry for being mad, sorry for thinking you took me forgranted, sorry for only saying this in this blog, di mana kau takkan pernah baca. Ha ha...
Sorry for measuring trying to measure our friendship. Coz for all the things that counts, there are more that doesn't.

Lastly...jangan la mati dulu setan!! Aku belum sepak kau lagi...

To all my friends, I know I have not said enough of this. Sayangggg korang! (ha ha jiwang jiwang) Thanks for putting up with me. Thanks for being your own selves.

Salam Sayang...
Mrs. Bloom
Wanted to write yesterday. Kelas SM yang makin lama makin menarik. No doubt, in that class we have to be always alert. Bila2 masa dia boleh pop up a question. That's what I realized yesterday when he suddenly points and asked: "Yes, miss...what's you name?...Farina, ok..what do you think?" I am so used to bersikap dormant, berdiam diri...dalam class tu, I can't anymore. Sekejap2...yes, Farina...ya, Farina...the girl beside Farina? Well, Farina would you like to help her elaborate? Aduhh

Dia tau ke aku minat dia? ha ha Nampak kot kat dahi? Good thing also, since everyone is saying in that class, the only thing that you can do to really score is to let him know who you are. unitens term for it, bodek jangan tak bodek! Or at least, what's your name. Itu yang baik. Yang tak baik? Macamana aku nak ponteng...hu hu sob sob!!! Penting nih!

Anyway...again he inspired us in many ways. Now aku n Anis bercita2 untuk membuka Franchise Starbucks (yeah, along with our plans with Aida nak ternak ayam). Bagi aku tu umpama mimpi jadi nyata laa...endless coffee di hujung jari! Caramel Rhumba frappe my friends, my treat?

Isnin, Disember 29, 2003

Balik rumah to get some clothes. Esok probably got Majlis pemberian sijil untuk AJK PPI. Don't play2 k, aku pun walau perangai tak semenggah...AJK PPI juge k. Ha ha...Anyway, tak boleh la nak pakai jeans and T-shirt, paling2 kena la baju kurung. Jubah ke. Tapi tak bulih bergaya sakan lak, kang kena sound dgn pihak atasan. Hurmpph..standard la tuh.

Hari ni kelas menarik. Sesiapa budak uniten yang sekelas IA dengan aku tadi, surely knows who sat beside me. Selain Anis la kan. I have always thought he's a cutie...mcm Marcell seh, if only rambut dia gondrong. Been calling him Marcell secretly behind his back for like forever. Deg2an gile tadi...have never even spoke to him before! Dah la clad in all black...perghh

Then...berlaku sesuatu yang tak terduga. Not only he turned to be very friendly indeed (maybe dia pun have seen me around for years tapi tak pernah cakap juga..mcm pelik)...time lecturer nak kasi group, aku n Anis tak dapat nak sekumpulan, there's only the 2 of us, and mostly people dah formed groups of 4, so kami pun terpaksa la berpisah jangan pisahkan.... 'Marcell' pun cakap to his group, "Kita ambil Farina lah". Ye yeh..satu group dengan 'Marcell' yang comel. Yeah okay, so I have a crush on him. So what kan? It's just a teeny weeny itsy bitsy crush. Masalah juga how to work along side him nanti, takut aku tak betah. Kang aku sibuk kontrol cun. Takpelah...janji boleh usha muka dia selalu.

Bosannya gaduh dengan someone. Tak larat la...it's not his fault, not even mine. Can we just let go? Someone tak tau pun add yang baru nih. Aku cakap pada angin lalu je lah.

I also have a crush in somebody. No names will be mention. Nobody knows this. Aku tak sure la wajar ke I have crushes at my age? Patut la mak marah, dia suruh carik calon suami, aku sebok having crushes left and right, patut go fall in love la. Love lain maaa...crush lain.

"I have a crush on you...I hope you feel the way that I do.."
Quotes and unquotes of Weblogs of Shamam:

"owh owh.. lupe.. lupe.. satu perkara buat aku cair adelah yassin.. kenapakah dia kelihatan ganteng amat tadi? dengan rambut teknik rebondingnye.. huhuhuhu hati saya deg-degan bang yassin.. for fiji, maybe rambut ezad tetap menjadi po-ja-an hatinye hehehehhe or anuar zain perhaps.. kan fg?"

yeah, Aku suke rambut An*ar Zain yang macam baru je ditreatment. Syampoo Lavenus can do that ke? Owh, I wish I can run my fingers thru his hair and...censored. Rambut Ez*d tak payah cakap la. Tu rambut palsu. Aku suke dia nevertheless. Aku suke tgk performance Exi*ts tadi!!! Comel comel sangat!! Walaupun aku terpaksa jalan dari meja makan (had family dinner at a restaurant, tu pasal aku watched only fragments of the show, only yang aku suke) dan berdiri depan tv dengan penuh semangat (sape kata aku tak sokong industri musik tanahair? aku sokong lerr!!) aku rela, aku rela. An*ar Zain dashing gile babe, my knight in shining armour...eh, my knight in a white suit. To me, even if dia tak menang, he's a winner all by being himself. Raudha, angau jom?

JL tahun ni best la dari apa yg aku sempat tgk, S*rimah n Azn*l was hilarious! Oit S*rimah, keabadian cinta An*ar Zain kat sini la...may the best woman wins. Hu hu!!

Another quote and unquote:

"siti menari aje pun dah bley menang ke? aku rase depa mmg nak kasi at least satu siti menang.. sbb lagu dia x leh menang.. depa main tangkap muat aje kasi menang kat persembahan.. aci tak reason neh? huhuhu ok lah.. lebih sket kat siti sbb ade 2 org me'rap'kan lagu..dan ade la penari rap sorg dua.. (sorg rapper tu madoo-ku siti saerah - wandy.. dump her.. saye pun bley rap-rap neh :P) hehehe"

1. aku setuju dengan teori shamam
2. dump her, wandy...i can rap also...i can wash your hair also. ha ha setakat dia..apalah ko pandang wahai wandy?


Your Heart is Red


What Color is Your Heart?
brought to you by Quizilla

Ahad, Disember 28, 2003

Berhenti Berharap
Aku tak percaya lagi
Dengan apa yang kau beri
Aku terdampar di sini
Tersudut menunggu mati

Aku tak percaya lagi
Akan guna matahari
Yang dulu mampu terangi
Sudut gelap hati ini

Aku berhenti berharap
Dan menunggu datang gelap
Sampai nanti suatu saat
Tak ada cinta kudapat

Kenapa ada derita
Bila bahagia tercipta
Kenapa ada sang hitam
Bila putih menyenangkan..

Aku pulang...tanpa dendam...
Kuterima...kekalahanku...
Aku pulang...tanpa dendam...
Kusalutkan...kemenanganmu...

Kau ajarkan aku bahagia
Kau ajarkan aku derita
Kau tunjukkan aku bahagia
Kau tunjukkan aku derita
Kau berikan aku bahagia
Kau berikan aku...derita...

Aku pulang...tanpa dendam...
Kusalutkan...kemenanganmu...

Lepaskan pedihku
Lepaskan perlahan
Kau akan mengerti...semua...

Sorry I moved again. Will stop writing full name on artists after this. Kena pakai code la pulak. Welcome friends to my blog! Rajin2 la menjejak blog ku disini juge ye...membaca update2 merapu aku...(shamam cakap aku suke update panjang menjela tiap entry. ha ha nak buat cemana shamam, dah addicted kot) tengok l*golas code name, tak leh tulis penuh ha ha ku yang jambu...
Eh aku rasa cun pulak skin kat blog 120582 tuh. Seksi siot. Nantilah, kalo rajin aku apply kan kat sini juge. Buat masa ni, I'll maintain looking blue. Yesterday aku guna a poem by V*ggo as a background, tapi aku rasa seram dengar suara dia berulang2 baca poem tu so aku dah tukar with this ost of LOTR (Xie xie Ili!!!). Yeah Raudha, I admit, demam LOTR melanda!

Apa agaknya kanak2 ribenaberry tu buat kat indon. kita gak yang merana kat sini, shamam! Shopping sakan2, semoga mereka ingat2 la kita kat sini ye. Orang lain sume pesan CD kat diorg, aku pesan kicap. Ha ha nak buat cemana, adik aku terkenang2 kicap ABC. MAlaysia ada jugak kan jual kicap ni? Mana nak carik? Gold Coast pun jual menurut Ull, takkan Malaysia tak jual.

Allright. Nak kena mekap2. Ada hightea today. Hu hu chance to use my new make up items from body shop. Eh fai, meh meh aku ajar mekap nak? ha ha ada berani?

Sabtu, Disember 27, 2003

What Makes You Sexy? by eva71
Name/NickName
Gender
Sexy Body Part IsEverything
Special Talents AreEverything (Multi-talented)
Created with quill18's MemeGen!



Wah wah wah...aku serba seksi, serba talented? biar betul, biar betul betul...

Jumaat, Disember 26, 2003

I know..i know...everybody says he's too jambu. So be it. Ohh...be still my beating heart!


My Leggy LuLu! Oh no don't steal my Leggysan!
Your soulmate is Legolas! What great taste you
have, go you!

Who's your Lord of the Rings (LoTR) soulmate??
brought to you by Quizilla


kawan2, aku nak Ariel juga bulih? he he

Aku jumpa site ni where it has the complete family tree of Aragorn, son of Arathorn. ha ha...untuk Lissa

I want to get books that he wrote. I want...I want...ada ke kat MPH or Kinokuniya? Raudha, if you rajin n berjalan2 di kota Singapura, could you please look out for books by Viggo Mortensen?

Susah2 kang...aku order online cepatla duit ptptn masuk akaun...Aminn!! Here's a sample of his poem:

HOME

HE'S GOT A DEEP, ABIDING RESPECT
VERGING ON IDOL WORSHIP
FOR WHERE THINGS END UP.
THERE ARE UNOPENED LETTERS
IN HIS REFRIGERATOR,
A FAKE FINGERNAIL IN THE SOAPDISH,
SHOES EVERYPLACE.
THESE THINGS,
AND MANY MORE
LEAVINGS, FRAGMENTS, BALANCING
REMINDERS OF A BREEZE
FROM A SLAMMED DOOR-
CONFIGURATIONS OF SANCTIFIED LOOSE ENDS-
HAVE BECOME THE LIVING NET
ABOVE WHICH HE PERFORMS

THE MOVEMENTS THAT MAKE
THE CLOCK WORK.

For more samples of his work, be it poems, music, photographs, paintings...view it here
Selamat Jalan rakan2 yang akan memeriahkan dunia seni Indonesia!!

sebab diorang akan borong habis cd2 kat kedai2 musik ha ha

Bawakkan Eross je balik untuk aku. Tu je.
He he he I also like this new layout. Lebih2 lagi this is the first time aku godek2 sendiri, tanpe merengek pada Naemah he he. Budi baik mu tetap ku kenang, Mbakk! Mungkin dah sampai seru aku godek2 sendiri...Alhamdulillah.

Just got back from a day at IJN. Hate to see Opah so weak, I'm sure she's depressed too coz she has never been that sick. The doctors are quite concerned. Let's just pray for the best. Tapi dalam sakit2 pun, sempat jugak lagi dia sound aku bila nak bawak 'kawan' jumpa dia. Alahai Opah, saya pun tak jumpa lagi! Kak Mona n Kak GG both brought their friends. Comment Mak n Mak Tam: "Haaa...Opah dah sakit baru semua kelam kabut nak bawak mintak restu! Awak ni bila? She's dying to see your boyfriend!" Adehh!!

Mungkinkah aku harus minta mana2 kawan lelaki aku, menyamar jadi bf aku untuk sehari, just to make everyone, particularly Opah, happy? That's not ethical, lorr! But if it keeps Opah happy....

Whoever that kawan lelaki is, surely Zul tak leh masuk list as a volunteer. Walaupun kalo nak suruh dia berlakon romantik depan Opah pun surely no problem for obvious reasons tapi...tapi...

Tadi kena sound dengan Mak. Pasal Zul ni lerr. Mula dia ckp psl Mat Boyan and his ex-gf, then psl kwn2 aku, then tibe2 konklusi dia jgn la kwn sangat dgn artis. Aik??! Aku blur. She must have been wanting to talk to me about Zul for so long, even she don't know how to say it. Basically, she doesn't want me to befriend him. Sebab dia artis. And artis ni, kata Mak, perangai tak elok. Kalau kita kawan dengan artis, kita support perangai tak elok mereka. Errk...mak aku ke cakap tu?

Selama ni pendapat aku, macamana pun perangai orang, asalkan dia tak kacau kita, that's fine with me. Nak kata artis perangai tak elok, bukan artis pun perangai lagi haprak! Terserah pada kita untuk buat keputusan apa yang baik dan apa yang buruk. Mak dan Abah dah bagi aku upbringing yang elok selama ni, InsyaAllah aku boleh fikir, InsyaAllah aku takkan buat kerja yang melampau. Adakah kalau aku kawan dengan orang yang clubbing, yang tak solat...maksudnya aku sokong semua tu?

Along pun clubbing.

Aku bukan nak kata, aku betul dalam hal ni. Cumanya, kadang2 aku rasa, walaupun artis, Zul tu lagi baik dari sesetengah orang yang aku kenal.Dan dia pun banyak inspires aku. Kadang2 bila tengok dia, doing what he really likes, what he is really passionate about, I reflect back on my life and aku fikir, apa aku dah buat untuk diri aku sendiri nih. Aku minat ke bidang yang aku ambil ni? And come to think of that, aku rasa aku dah sabotaj hidup sendiri. Tapi ilmu memang tak akan sia2, maka with this degree, I hope I'll do something aku betul2 suka...jom someone, kita jadi jutawan?

After all, semua orang cuma manusia.

Aku: Jap...jadi, saya tak boleh kawan dengan Zul, sebab dia artis?
Mak: Sebaiknya begitulah.

Adilkah Mak judge dia kerana dia artis...adilkah aku memutuskan persahabatan sebab dia artis...adilkah aku kalau tak ikut cakap Mak...adilkah?

Khamis, Disember 25, 2003

HASH(0x8475220)
Will Turner
You are Will Turner you don't know who you really
are but soon you will find out. You are very
good looking and the ladies love you. There is
one special lady in your life and you treat her
like she is gold. Please vote for my quiz even
if it is a 1


Which Pirate of the Caribbean's person are you?
brought to you by Quizilla
You're Perfect ^^
-Perfect- You're the perfect girlfriend. Which
means you're rare or that you cheated :P You're
the kind of chick that can hang out with your
boyfriend's friends and be silly. You don't
care about presents or about going to fancy
placed. Hell, just hang out. You're just happy
being around your boyfriend.


What Kind of Girlfriend Are You?
brought to you by Quizilla


The perfect girlfriend is what I could be ey? ha ha Wonder who'll be the lucky guy. Today must be my lucky day...i love all the outcomes I get from these quizzes I took! Yayy!!
g
Legolas
Please rate my quiz I worked hard on it thanks


Which Lord of the Rings person do you want? (many out comes for anyone plus pics to)
brought to you by Quizilla

Playful Orlando


What Orlando Bloom are You?
brought to you by Quizilla
Artistic
You are naturally born with a gift, whether it be
poetry, writing or song. You love beauty and
creativity, and usually are highly intelligent.
Others view you as mysterious and dreamy, yet
also bold since you hold firm in your beliefs.


What Type of Soul Do You Have ?
brought to you by Quizilla
uu
Elijah Wood
Please rate this quiz I worked hard on it thanks
and I hope that you had fun


What Celebirty are you going to MARRY?!(14 outcomes with pics for anyone)
brought to you by Quizilla

I am Legolas but I shall marry Elijah Wood? Menarik ni...
legolas
Congratulations! You're Legolas!


Which Lord of the Rings character and personality problem are you?
brought to you by Quizilla


This, I am very proud of! Muahahaha!!!

Banyak la plak menda jadah aku tulis hari nih. I just felt like writing...err...typing. Tu saja.

Tadi balik rumah, Mak Tam, Wan De, Uncle Deris, Kak Yong n Abg Syuib dah ada kat rumah. Baru balik dr jenguk opah di hospital la tuh. Mak tido kat hospital. Aku la belum sempat jenguk Opah. Tak tau pun she was admitted...Mak baru je call semalam. She thought I knew. How can I when nobody bagitau? Will see Opah tomorrow, insyaAllah.

Sempat la dengar Mak Tam cerita about her friend's daughter. Begini kisahnya...

Awek ni nak gi sambung studies overseas, Masters then terus pHD. So ayahanda dia berharapla dia ni berkahwin sebelum melanjutkan pelajaran. Alkisah, Auntie Awek ni kenalkan dia kepada seorang arkitek, umur 30-an. Mamat ni plak, kawen lambat bukan sebab apa, memilih. Nak jadi bini dia kena ada 8 kriteria yang perlu di penuhi and guess what, this Awek memenuhi semua 8 kriteria itu. Maka Mamat tu pun setuju la dijodohkan dengan Awek ni.

Problem is, Awek tu tak nak kat Mamat tuh. Dia ada pilihan hati sendiri. Tapi kalau nak dikirakan, tak padan la dengan Awek ni dari segi taraf pendidikan since Awek ni nak belajar sampai PHD, Balak tu pulak kerja jaga gerai jek. Owh...but Balak tu handsome la. Dan Awek tu memang dah tangkap cintan abis2an.

Maka sekarang Bonda Awek tu mintak Mak Tam nasihatkan Awek tu pilih arkitek tu, lebih terjamin masa depan. Tapi Mak Tam pun serba salah...macamana nak cakap nasib awek tu lagi terjamin dengan Mamat arkitek tuh....siapa yang tentukan, siapa boleh pastikan? No one, right?

Komen aku:
Who does the Mamat think he is??! Just sebab dia arkitek, belajar tinggi...dia boleh set kriteria sekian2 baru seseorang perempuan tu padan dengan dia? Dia ingat dia je sorang layak memilih ke?! So sekarang awek tu penuhi semua 8 kriteria ni, kalo esok lusa dia dah kurang satu then what, carik another one?
Geez...tak percaya ada lagi lelaki se'shallow' ini wujud dalam dunia. So sekarang tergamam la, Awek tu reject dia for someone yang he wouldn't have seen as a rival...serves him right!
Okay, kalau Balak jaga gerai tu dikatakan tak de masa depan, fine. Nak suruh lupakan, fine. But I can't imagine her masa depan with this Mamat also. Kata Mak Tam, "lupakanlah, banyak lagi lelaki lain dalam dunia". Masalahnya kenapa susah sangat mencari 1 yang kita nak? So terpaksa la kot Awek ni carik lain? Please...not the arkitek...dia belum faham soal hidup kot? Anyone willing to teach him? i am not

Just remember...
kau ingat kau hebat, ada lagi hebat
kau ingat kau kaya, pasti ada yang lebih kaya
kau ingat kau lawa, owhh....lawa lagi orang lain
Dan...
kalau kau ingat nasib kau teruk, akan selalu ada nasib orang yang lebih teruk.

Orang cakap aku memilih sangat. Aku rasa tak pun. All I want is keserasian jek. Tu yang paling susah nak carik, tapi itu yang paling penting. Cinta boleh dipupuk...keserasian, chemistry...cannot.

Rabu, Disember 24, 2003

Many commented pasal Legolas. Oii, come to think of it, none of the elven folks ada partner. Lord Elrond got Arwen as his child but mana wife dia? Galadriel? Yang lain2 yang aku tak tau nama? Only Arwen je yang ada Aragorn, who is not an elf. Who can blame Legolas for being single? If you want, blame J.R.R Tolkien. Pasal dia jambu kah? Aku memang suka la lelaki jambu....muahahahah!!!

Life in the Middle Earth...Tolkien created not many females. If I am a character in the story, I would have a gala time. It's Raining Men, baby! Aragorn taken? Fine, there's Faramir. Owh, Faramir got Eowyn? No problem...there's still every body else besides Sam. See...macam nak pilih ikan kat pasar jek! Sekali petik, 10 ribu datang! (termasuk tentera Jack Sparrow yang Aragorn pinjam, and if you wish...orcs too, and Uruk-Hai) Ohhh...ni sume mimpi. Tanpa keberanian mimpi tak bermakna. Tanpa mimpi, keberanian je pun tak bermakna. Dah ada keberanian dan juga mimpi, kalau tak ada keizinan Allah, tak jadi gak. hu hu...

Note to someone...nak amik aku keje, kita partner la, 50-50? Amacam?

Got back from Mines. Konon temankan Anis yang bakal menjadi pengapit weekend ni, dia nak beli mekap2. Syok je bila akak2 kat Body Shop tu mekapkan Anis, aku and Faie juga. Good thing most of the things she put on my face, aku dah ada. But I ended up buying all the other things that I haven't got! Ended up spending more than Anis! Diorang ni, asyik..."belilah Farina, beli jek..." and I crumbled. Beli perfume baru juga...hari tu bila Dura pakai bau sedap sangat, memandangkan sales Christmas ni, aku pun beli lah satu. Oh heck, lepas ni kena control, kena...kena!!!

Anis cantik pakai mekap. Tapi muka dia too oily, the make up tak tahan lama. Any suggestions make up consultants sekalian?

Faie buat smoky eyes, but not blackish, the salesgirl use violet instead. I think it is nice, now I know how to do it. Dia, membebel sepanjang hari. Ha ha I think it is too strong to her liking kot. Oi, lawa le bedul! Degil sungguh! Aku nak recreate that look for my Graduation Dinner ler. Errr...Fairuz, bila Graduation Dinner ek?

For the record...kalau benar la Legolas gay..aku terima seadanya juga. Susah nak carik lelaki baik zaman sekarang ni. ha ha...Farina, anda kronik!!!

Selasa, Disember 23, 2003

Wopp...lupa untuk tulis tentang Malam Gemerlapan Aidilfitri (betul ke aku tulis ni?). Went with Faie n Nurul. Mujur gak aku pakai sempoi je coz, sume orang lain pakai bergaya gile! Sure aku takkan menang macamana pun. Wah wah budak MMU...tapi kalau ikut aku, anugerah Paling Bergaya/Baju Paling Unik kasi kat Shamam dan Memel. Sebab Radhi pun tanya dia cemana style baju Shamam pakai tuh, menarik! Mungkinkah akan digayakan oleh Radhi untuk baju kahwin nanti? Radhi nampak macam orang bijaksana gitu dengan baju Melayu biru and specks nya, he looked healthy. Macam tak lalok. Dah insafkah? Kalau ye, Alhamdulillah! Cepat2 kawen ye Radhi?

Mujur jugak datang awal, ada tempat duduk dengan meja, dan dapat duit raya. Hooreyy!! Dekat jugak dengan pentas. Berapa kali Radhi lalu lalang kat meja aku tuh, tiap kali lalu sure salam lagi. aku tatau nak buat review pasal majlis tu ke radhi, tumpukan tumpuan kat radhi je kan? he he Radhi nyanyi lagu Akustatik n Nawaitu. Teruk la sore throat dia, cemana Juara Lagu this weekend nanti. Hope dia dah okay dah by then. Good Luck chere Radhi!

Sedara aku My auntie actually pun nampak cantik malam tu. Banyak tak peminat dia ni, Shamam?

Orait...sekarang...aku lapar. Baca blog Shamam citer psl extra food kat open house Memel. Wished aku tapau! macam bulih je tahan sampai today Housemates aku sume dah makan awal2, aku je belum. Faie gi dating dengan Kotok? cinta KEMBALI berputik? Alhamdulillah!!. Mentang2 kelas aku sampai malam. Aku dianaktirikan, 2 weeks in a row. Malas la makan sorang. Ni nak gi umah Min, dia cakap ada Mee ADABI perasa Mee Bandung. Kalo aku rajin, aku tulis review pasal Mee tu pulak.

Mari mari, saat menikmati...
Just got back from Strategic Management class. Damn capek! But it was interesting. Strategic Management is what I wanna pursue later in my career, I think. Can make a lot of money, you know! Even lecturer aku cakap, he as a consultant, make about RM40k for one itsy bitsy mission or vision statement he sold. Menarik.

But today he said about vision...dia gi bagi contoh on wanting to be a millionaire. Oit someone, kau kan nak jadi jutawan by age 30? Dia cakap, 30 is lambat. Why not make it 25? Senang siot dia cakap. Aku pun teruja nak jadi jutawan gak aa. All you need is a good and clear vison and a good mission statement. Manage your life and money strategically!! I think I am a strategic planner but not a strategic manager...yet!! I shall be a Millionaire by age 22! maybe there's a single, available millionaire out there looking for a wife?

Aku suke that class coz it does not feel like a class. Macam kursus motivasi or some sort of consultation session for employees. Except when he starts giving assignments. Time tu aku sedar...ahh, this is a class after all. Have to learn to like that class anyway. Good thing the lecturer's good looking. Old, no...ancient in fact...(he must be around 50 dowh) but good looking nevertheless.

I have...finally...concluded my journey in Middle Earth. The journey, the fellowship, has come to an end. If Tolkien is still alive, he would have been proud. The movies lived up to the books, and that's not an easy thing to do! Bravo Peter Jackson and the casts, the crews...you created history.

Sape belum tengok lagi Lord of the Rings aku tau someone belum..muahaha Rugi le beb. Tahun depan open house Raya aku ingat nak buat marathon extended version Lord of The Rings la. Siap food, tak yah beli pop corn. Tak yah bawak sweater Kenapakah panggung wayang sangat ultra sejuk wei?! Amacam, setuju? Siapa setuju angkat tangan!

Hari tuh aku nak create list lelaki, eligible and bukan artis kan? Here goes...
1. Legolas
2. Eomer (ensem, ensem sangat!)
3.Pippin (comel, comel sangat!)
4. Merry
5. Frodo

Faramir macam dengan Eowyn je kan? Since Akak Im amik Faramir, aku amik Eomer la. Legolas kekasih dulu kini selamanya. Once and for all I would like to say, dia bukan gay. Bukan, bukan.

Well, I never said the list has to be realistic, right? :p

Isnin, Disember 22, 2003

Dilema- Nora & Vince

Masa berlalu
Tanpaku menyedari
Percintaan yang kita bina
Hampir terlerai

Apa salahku
Kau buat ku begini
Dalam dilema
Di antara jalan derita

Tidak pernah ku duga
Ini semua terjadi oh.. oh...

Janganlah engkau
Menghancurkan segala
Setelah lama
Kita mengharungi bersama

Usah biarkan cinta kita yang suci
Di lambung ombak
Karam di lautan berduri

Hanya satu pintaku
Moga kau menginsafi oh.. oh...
Semua ini...

1
Telah banyak yang ku beri
Sejak dulu lagi
Pengorbanan tiada pernah jemu
Hanyalah Tuhan saja
Bisa menentukan semua
Kesabaran daku menantimu oh.. oh...

Ku tetap memaafkan
Dan berdoa kau kembali
Sebelum diri melangkah pergi...

( ulang dari 1)


Baru lepas tengok lagi vc lagu ni di Astro. I felt like making an entry but dunno what to write so aku paste je lirik lagu nih. Ha ha ada makna bagi aku? That's for me to know and for you to find out. *kueng kueng kuenggggg*

Esok punye kelas, ehh hari ni punye kelas aku tak sure pukul berapa. Hampeh ke aku? Kalau menurut Anis, Aida and Faie, my very patient friends, itu sudah biasa. They practically have to remind me of every class and exams. Without them, tak tau la aku boleh grad ke idak. I owe them a lot! Which reminded me of their comment last week when I said Shidah cakap somebody ingat aku lecturer. Hahaha...I vogue sangat ke, nyahh? Ke tua sangat? Baru je orang datang umah tadi cakap aku nampak lagi muda dari adik aku. Muahaha... Anyway...kata Aida, Anis n Faie... "Kau macam lecturer??! Huhh...asyik ponteng kelas, seminggu suka2 hati ponteng sbb pergi bercuti, tutorial asyik tiru orang, assignment buat last minute, lecturer??!" Hehh...get the picture? Aku adalah icon pelajar cemerlang masa kini. Muahaha

Sorry Lara tak dapat datang your open house. Clash la pulak kita punya...tapi majlis kahwin kau insyaAllah aku datang, kalau kau jemput lerr. Kalau tak jemput, malu la plak kan. Ehemmm...bila nak kawen?

Bodohnya vc lagu M.Nasir n S.M. Salim nih! Lagu best giler...vc mcm celaka. Sakit hati aku tengok model layak ke panggil model macam nih? tergedik2, apa konsep nih! Spoilt 1 whole good song! How can M.Nasir allow this? Aku bantah! ha ha opps...emo.

Dunno if I can announce this yet, unofficial announcement je ek...Next Tanchap on this 26. Supposed on 27, but that friend of yours truly asked to do it on 26, coz he'll be gone from 27 till next year. Where? Dia tak nak cakap!! Duduk senyum2 simpul je, misterius gitu! Balik kampung awek ek bang? ha ha kalau ye, then aku tak nak tahu. Simpan informasi itu utk diri sendiri. :p Kalau on, sape nak pergi? Jom jom!!!

Kata someone...the only way to make me angry is to lie to me. Ha ha...quite true I think. And you won't like me when I am angry. I don't like myself when I am angry. Nak try? :p Aku rasa Dol terkejut gak aku marah pada dia ni. Tak pernah seingat aku, that I am angry at him. Selama ni aku carik dia utk marah kalau aku marah pada org lain. Vice versa. Before ni aku marah mak enon je. Now, I'm pissed. He seems to think it's funny. I think it is too. But I am too tired to care.

I shall end this entry with this...
"Dan bila mentari esok kan bersinar lagi,
Ku ingin candamu warnai hariku,
Dan bila esok kau tiada lagi temani ku,
Tak terbayangkan setengah mati kehilanganmu...
-Masih by ADA Band.

Love this song gile bab* infiniti...buat masa ni lah. Can't get it out of my head. Musik@RIA pun reti pasang vc ADA Band? Impressive gak rancangan ni...*clap*clap*

Ahad, Disember 21, 2003

Kusut? Boleh tahan la...agak mengganggu jugak kepala otak aku dan tidur aku. Aku duduk, pikir...what happened to my mom and myself that made her trust in me changed? Or her allocation of trust has changed? i.e: She trust me in other things but not matters regarding my heart. Nak cakap dengan Mak. Bila? Dia belum cool tuh. Aku pun pening lagi nih. Dalam otak aku asyik replay jek apa jadi semalam. ha ha ha Angau

Mama tolonglah percaya... -Ezad Exists

Sedapnya food kat umah Memel. Time kasih ye jemput saya! Time kasih Shamam yang jadi jurukamera and waitress too. Kirim salam my *anak* ok? Very comel...aku ada anak angkat! Muahahahah...Dan ada juga tamu yang dgn kuasa SAKTI datang KL. Wehh Mbakk, next week menjelma je lah kat Jakarta. Save duit flight mu! Ha ha...serius gile terkejut tengok dia menjelma di muka pintu. Wah sai. Thanks Mbahh Dukun! kata nya kan ada kuasa SAKTI...kayak Mbahh Dukun ler. Jumpa Ata tepek juga...tak berani siol tepek dia! Ha ha paling2 pun berani buat tanduk jek. Lain kali aa tepek...apa takut...ala takat Ata. Setakat...ha ha

Aku baca kat suratkhabar Ezad ada awek. Owh no, plz don go breaking my heart. sob...sob...
Eh lupa, Ezad pun artis. Kalo dia dgn aku pun chenta terhalang juga. Hasnul Rahmat? Artis jugak. Adlin Aman Ramlie? Artis gak. Anuar Zain? Pun. Wandy? Artis beb. Sape rasa2 pembaca blog ni, lelaki, eligible, and bukan artis...isi senarai nama ni...

1.
2.
3.
4.
(kalo lagi banyak letak je number sendiri. Terima kasih)

MUahahahahahah!!!
TERIMA KASIH SEMUA YANG TELAH SUDI MEMERIAHKAN OPEN HOUSE SAYA. TERIMA KASIH...

Kepada yang tak datang...next year datang ek? he he Jom esok umah memel! Lusa MMU...makan, makan, makan!!!

Sabtu, Disember 20, 2003

Zul datang! Yes, he did! Still cannot believe he came. Datang pun dah malam, 7.30...mula2 cakap nak datang petang. Shooting kan lama...tsk tsk...
Makan sampai 3 kali, sempat layan Tusuk Jelangkung (takdelah habis..tapi sempat la tau apa itu jelangkung) Dekat pukul 10 dia balik. Hu hu Sempat juga dia nak ambil pics ramai2 dengan all of us, aku, Ida, Ina, Faatin, Anis n her bf, Hariz. Dia yang nak ambil tu...his camera. Kitorg pun kuar la kamera masing2 he he. Amik kesempatan gitu!
To Raudha, sorry sis, he came alone. Sad but true.
Actually, tadi aku berkobar2 nak tulis blog ni sebab nak keluarkan perasaan happy yang terpendam. Tapi tak tau lak nak tulis cemana. Happy...happy lah ha ha ha
Masalahnya 1 jek. Mak tak suke Zul. Nampak sangat2 muka Mak masam tadi. Sebaik saja Zul sampai, Mak lari naik atas. Mak turun, Zul tegur dia pun Mak buat tak dengar jek. Selalunya Mak baik pada semua kawan2 aku. Kecewa sungguh. Aku tau Mak tak nak aku hurt, suke pada benda yang tak pasti but he's just a friend and aku suka la kalau Mak aku suke all my friends. Which includes someone. Since someone knows the add to this blog already...Hi someone!!! Mak tak suka someone at one point of time, aku risau sebenarnya. At this point of time? Honestly, I don't know.

Mak, Kak Ngah tau Zul tu artis, tak boleh caya but nevertheless, he's my friend. Kak Ngah doa jek you'll like him one day...kot2 la dia jadi penanggah ke masa Kak Ngah kawen. ehekkk Kalau dia yang jadi pengantin? Kalau...kalau...

Arai sempat jumpa Zul. Nanti nak tanya Arai la apa pendapat pasal Zul. Eheheh...

Zul oh Zul...

Jumaat, Disember 19, 2003

Mee instant 3Rasa ADABI rasa macam mee kimchi dari Korea. Ke memang Mee ni letak Kimchi? Ntah, tak tgk lak dia punya peket. Aku raya ye kot. Mee kimchi Korea aku beli 1 paket RM2, Mee 3Rasa ADABI Rm2.50 dapat 5 paket. Maka?

Pilihan di tangan anda. Tapikan..bukan sedap sangat pun aku rasa. Muahahaha

*Entry ini dilakukan semasa sedang sahur. Sila abaikan jika andai merasa runsing atau kebingungan dengan entry ini.
Welcome Azrul Reza to the blog. ha ha High chances lepas ni pindah lagi alamat aku ni, tak nak kasi kau baca. kedekut kedekut
I'm sure you've read this before.....but it makes for a true and delightful
reading!!!

A young wife sat on a sofa in Bukit Timah on a hot humid day, drinking iced tea and visiting with her Mother.

As they talked about life, about marriage, about the responsibilities of
life and the obligations of adulthood, the mother clinked the ice cubes in
her glass thoughtfully and turned a clear, sober glance upon her daughter.
"Don't forget your girlfriends," she advised, swirling the tea leaves to
the bottom of her glass. "They'll be more important as you get older. No
matter how much you love your husband, no matter how much you love the
children you'll have, you are still going to need girlfriends. Remember to
go places with them now and then; do things with them. And remember that
"girlfriends" are not only your friends, but your sisters, your daughters,
and other relatives too. You'll need other women. Women always do."

'What a funny piece of advice,' the young woman thought. 'Haven't I just
gotten married? Haven't I just joined the couple-world? I'm now a married
woman, for goodness sake, a grownup, not a young girl who needs
girlfriends! Surely my husband and the family we'll start will be all I
need to make my life worthwhile!'

But she listened to her Mother; she kept contact with her girlfriends and
made more each year. As the years tumbled by, one after another, she
gradually came to understand that her Mom really knew what she was talking
about. As time and nature work their changes and their mysteries upon a
woman, girlfriends are the mainstays of her life. After 50 years of living
in this world, here is what I know about girlfriends:

Girlfriends bring you chicken curry and scrub your bathroom when you need
help.

Girlfriends keep your children and keep your secrets.

Girlfriends give advice when you ask for it. Sometimes you take it,
sometimes you don't.

Girlfriends don't always tell you that you're right, but they're usually
honest.

Girlfriends still love you, even when they don't agree with your choices.

Girlfriends laugh with you, and you don't need canned jokes to start the
laughter.

Girlfriends pull you out of jams.

Girlfriends help you get out of bad relationships.

Girlfriends help you look for a new apartment, help you pack, and help you
move.

Girlfriends will give a party for your son or daughter when they get
married or have a baby, in whichever order that comes!

Girlfriends are there for you, in an instant and when the hard times come.

Girlfriends will drive through blizzards, rainstorms, hail, heat, and gloom
of night to get to you when your hour of need is desperate.

Girlfriends listen when you lose a job or a friend.

Girlfriends listen when your children break your heart.

Girlfriends listen when your parents' minds and bodies fail.

Girlfriends cry with you when someone you loved dies.

Girlfriends support you when the men in your life let you down.

Girlfriends help you pick up the pieces when men pack up and go.

Girlfriends rejoice at what makes you happy, and are ready to go out and
kill what makes you unhappy.

Times passes.

Life happens.

Distance separates.

Children grow up.

Love waxes and wanes.

Hearts break.

Careers end.

Jobs come and go.

Parents die.

Colleagues forget favours.

Men don't call when they say they will.

BUT girlfriends are there, no matter how much time and how many miles are
between you. A girlfriend is never farther away than needing her can reach.
When you have to walk that lonesome valley, and you have to walk it for
yourself, your girlfriends will be on the valley's rim, cheering you on,
praying for you, pulling for you, intervening on your behalf, and waiting
with open arms at the valley's end. Sometimes, they will even break the
rules and walk beside you. Or come in and carry you out.

My daughter, sisters, mother, sisters-in-law, mother-in-law, aunties,
nieces, cousins, extended family, and friends bless my life! The world
wouldn't be the same without them, and neither would I.

When we began this adventure called womanhood, we had no idea of the
incredible joys or sorrows that lay ahead. Nor did we know how much we
would need each other. Every day, we need each other still.

Pass this on to the women who help make your life work.

I just did.


This Saturday I'm gonna have my annual openhouse. Thanks in advance to all who will be coming. Were touched today when several friends msgd me, asking do I need help doing stuffs for that day. Well I do! So some of them are coming tmrw nite, sleep over, help cook and kemas umah...and even sleep over the next day too, to do the cleaning up. Auuwhh...you ppl are angels, I tell you that!
Thanks, thanks...

Girlfriends...love y'all.

*Hotmail aku ada prob la...takleh bukak. Siot sungguh...adeh adeh

Rabu, Disember 17, 2003

Muahahahaha...

Happiness is very happy and truly happy and dunno what the f**k am i saying for all I can say is that I am happy!!!

Mungkinkah...mungkinkah....

Sms from ZHM:
"Tolong bagi alamat rumah. Kalau tak busy saya datang..." Hu hu hu...

So korang, meh datang open house aku pulak. Ha ha...do pray along with me, datanglah Zul walau sebentarrrrr aja!!!

Date: 20 December 2003 (Saturday)
Venue: My house (Gasing Indah, PJ)
Time: 10 pagi till 5 petang...but takde timing sangat...datang je lah bila2, we'll make sure there's still food.

Aku punye simcard ada sikit prob, can;t access all numbers thus susah utk aku contact all of you to invite. So kalau sudi datang, msg aku ek? Datang kerana aku...jgn datang kerana Zul. Muahahaha...

Selamat, selamat, selamat Hari Raya...Selamat...selamat....selamat.... fade till black
To trust, or not to trust?

That is the question. Was supposed to see Dol last night. SUPPOSED TO. Min and I had class till late...told him we'd meet him later that nite. Aku pulak punya bego, pergi kelas (6-9) tak bawak anything nak bukak puasa. Vending machine kat bawah COBM tu pulak not working. Sudahnya aku telan air paip masa amik wuduk ha ha. Tu bukan nak citer apa, nak describe betapa aku lapar bila habis kelas at 9 tuh. Got home, Min msgd dia. Wah sai....
"Aku kena jumpa kwn aku la...ada emergency. Rasanya tak dapat jumpa kot mlm ni." lebih kurang mcm tu lerr.
Then he sent another msg, telling his friend tu eksiden. Duhh...kalau tak leh jumpa, msg la dulu sebelum kitorg yg msg. Ni kalau MIn tak msg, berlapar aku gamaknya lagi.
Not long after that, about 15 minutes lama la gak ek came his msg to my phone.
"Weh sorry, aku ada hal emergency. Tak dapat jumpa malam ni. Lain hari k, ek?" Hurmph. Baik aku blah je gi mkn. Mujur Min n Nurul teman. Fret not gals, aku marah tak sampai nak makan stereng pun.
But like u said Min, he took us for granted...well he knew about aku puasa, tak bukak puasa lagi n all...All I wanted was that he told ur earlier. Bulih tak?
Dunno if it was true pasal kwn dia eksiden tuh. Bulih pulak aku gi mimpi kawan dia tu pass away. Teruk sungguh...but I hope if there's a friend yg accident, aku doakan kawan dia tu selamat dan sejahtera. Kalau itu tipu belaka, maka...

Tapi ku dapat melangkah pergi,
Bila kau tipu aku di sini,
Ku dapat melangkah pergi,
Ku dapat itu...
- Topeng, Peter Pan.

Isnin, Disember 15, 2003

Called Zul tadi. Dah lama tak dengar dia jawab dengan sangat gumbira..."Hello FARINA!!" Huhu, aku thrill. Yeah well, sebab dia tak busy. Boleh la...ha ha And dia tengah driving. Not shooting. Tapi...
Baru cakap berapa saat, batery dia kong plak. Celakanya... hanya kau lah yang benar2 aku tunggu
Anyway...dah msg dia. Untuk menyampaikan niat di hati. Nope, bukan nak masuk meminang lorr.

Esok nak jumpa Ashadi. Hu hu siap la ko setan, mmg ada yg kena sunat lagi sekali malam esok and it sure won't be me...
Damn...nak tengok Return Of The King! Nak jugak...nak...nak...(repeat till fade)

Takpe, sabar ye Farina...will see. For now, aku nak gi bukak the books, from The Hobbits till Return Of The King, and I shall relive my Middle Earth. And I shall not sleep till the evil dies!

Oh where art thou, Legolas?
Back from Bali. Miss Malaysia like hell, didn't thought I would! Guess I am Malaysian thru and thru...ha ha
As much as the people at the Bali hotel was impressed with my Indon slang (all I said was "WC nya di mana ya?" and they gawk! Guess WC is all it takes to make me Indonesian. Terus gw di tanya, "Emangnya orang Indonesia?" Erkk...no, but who knows...one day...one day...
Indonesia felt like home. Which is not exactly what I look for in a holiday spot. If I go for a holiday, I want to feel like I am away. Like I am breaking free, like I am in a dream, in a fantasy land or something close to that. Mind you, I did say for a holiday, if I want to go anywhere for shopping that's a totally different thing. Totally. And Bali is one of those places made for shopping. Not only shop till you drop, but tengok the kedai2 yang ada pun dah nak drop because so muak to tengok banyaknya barang2 and murah tak ingat2 la!
But if anything's cheap, cannot beat price of MG1 set, going for Rp 6800 only (about RM3.30) and no kidding! Nak menangis aku tengok price dia! The whole set, ok! Arghh...gile gile...
And to actually see Cinta 3 Musim on the racks, although I read about this somewhere, courtesy of Naem, it came as quite a shock. Dunno why. Should be nice to see Malaysian faces on the racks rather than just Siti Nurhaliza. Should be. But I was just, shocked. Ha ha...stupid me.

The true shock came when I saw 3 topless chicks goes shopping. Gile! Aku budget kat beach takpelah...I was scanning the beach for some topless ones...but no, they don't go topless on the beach. Itu kan sudah biasa. No, they shop in a shopping complex being topless! Bayangkan la shopping complex yang sederhana besar...some chicks buying sandals n cds walking around half naked. Damn, tak sempat keluarkan kamera to share the view with y'all. Terpana gitu!

Spent more than Rp500,000 untuk kaset dan CDs jek. This is the list:
CD:
1. OST 30 Hari Mencari Cinta
2. OST Eiffel I'm In Love
3. Taman Langit-Peter Pan
4. Metamorphosis-ADA Band (best best)
5. The Best Of ADA Band
6. Segitiga-Cokelat
7. Pop OK-Project Pop
8 & 9. Set Padi 1st and 2nd album

Kaset
1. Salam Kedelapan-GIGI
2. Buka Hati-Eric
3. Bajakan-SLANK (dapat free pic gitar lagi in this kaset)
4. Sebuah Harapan-TERE
5. In Collaboration With...-Iwan Fals
6. Sepanjang Musim-JIKUSTIK
7. Senyuman-TITI DJ
8. Marcell-Marcell
9. Kuta Rock City-Superman is Dead

VCD
1. Bawang Merah Bawang Putih
2. Jelangkung
3. Tusuk Jelangkung
4. Biola Tak Berdawai

Will be writing more. To Akak Im, so sorry...my car problemo, tak dapek menjengahkan diri ke open house mu. Kapan2 kita ngobrol bareng Lin, Ull dan semua yang mau ikut ya? Oi korang, starbucks!!

Shamam, kapan konser raya nya? Gw nggak sabar neh...ha ha

And another thing, sape going to Juara Lagu kang? Jom la sesape yg tak gi Indon...jom jom ha ha Tak bermakna satu majlis anugerah itu tanpa kita. :p

Jumaat, Disember 05, 2003

Will be off for one week. Will be back with new stuffs to write about, I hope.

Raudha, sorry about just now. Asyik terhalang je kita nak berkomunikasi ek...tadi my dad asked me to go up to his room, check some documents and turun bawah jek, my big bros is on the pc already. So sorry! Forget not, email the conversation k? Read the article about Ezad. Sungguh tak berasas!

For the record... I love Ezad very strong!

Right...off for now. buh byeeee!!!

Khamis, Disember 04, 2003

Kasih Ku Pinjam Wajahmu -Teacher's Pet

Kemana jua aku mengarah
Pandangan ku menggambarkan wajahmu
Oh! Kasihku dilangit tinggi
Di lautan yang sedang menari

Biarpun aku memejam mata
Pandangan masih menggambar wajahmu
Berseri dicermin hati
Di taman impian yang kuimpikan

Kasih wajah kau ku jadikan
Azimat penguat semangat
Bisaku gagahi cabaran yang datang
Kasihku harap kau sudi maafkan aku yang meminjam
Wajahmu mengisi kekosongan hati

Diriku yang semakin tenggelam
Kedasar sepi yang tak bertepi
Diriku yang semakin tenggelam
Ke dasar cinta yang tak bertepi

Biarpun aku memejam mata
Pandangan masih menggambar wajahmu
Berseri dicermin hati
Di taman impian yang kuimpikan

Kasih wajah kau ku jadikan penyuluh
Pabila malam gelap menyelimuti
Kembara ku menjejak bahagia
Dengan bayang malam ditindih malam
Memerah ke titis akhir ketulusanku

Diriku yg semakin tenggelam
Kedasar sepi yang tak bertepi
Diriku yang semakin tenggelam
Kedasar cinta yang tak bertepi

Kasih ku pinjam wajahmu



Hasil copetan dari blog Naem. He he Time kasik mbak naem!

Lagu ini saya dedikasikan kepada birthday boy, err...man... ZHM yang genap 25 tahun hari ni. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, Amin!!

p/s: TV3, Jumaat 5/12/2003, 11 pagi. Bunga Kasturi. Sesiapa yang ada di rumah pada ketika itu, please do check it out.

Rabu, Disember 03, 2003

MELOMPAT LEBIH TINGGI
by Eross Chandra (SO7)

Kita berlari dan teruskan bernyanyi
Kita buka lebar pelukan mentari
Bila ku terjatuh nanti
Kau siap mengangkat aku lebih tinggi

Seperti pedih yang telah kita bagi
Layaknya luka yang telah terobati
Bila kita jatuh nanti...
Kita siap 'tuk melompat lebih tinggi

Bersama kita bagai hutan dan hujan
Aku ada kar'na kau telah tercipta

Reff:
Kupetik bintang, untuk kau simpan
Cahayanya tenang, berikan kau perlindungan
Sebagai pengingat teman
Juga s'bagai jawaban
Semua tantangan

Chorus:
Sebelum waktu memisahkan detikku, detikmu
Sebelum dewasa, menua, memisahkan kita
Degupan jantung kita akan s'lalu seirama
Bila kau rindu aku...

Selasa, Disember 02, 2003

Hullooo!!! Ketepi, ketepi gergasi sudah kembali...

Amacam raya anda semua? All right? Ada bagus? Mine, biasa jek. Balik2 kena verbal abuse on cara2 mencari jodoh yang baik. Pening. Won't elaborate on that. Kalau sesiapa nak tahu, request. I'll do a special entry on apa aku dah belajar. Ha ha

Adik2 aku, Ayan n Ettah baru beli handphone using their duit raya. Adeh, mcm org tak pernah tgk handphone! 24 jam aku dgr ringing2 tone diorg, sebab saje2 nak test. Yang Ayan miskol Ettah, vice versa. Lagi pelik Ayan semalam, pi hello2 kat phone dia tu walhal takde yang call. Kelakar sungguh! Well, abis dah la duit raya diorg. Aku punya duit raya yang tak seberapa tu dah convert Rupiah, dengan penuh niat untuk shopping la konon. Ada apa nak beli in Bali? I also dunno. Everyone has been telling me to get my hair fixed or messed with. Will do that.

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...