Jumaat, Disember 26, 2003

He he he I also like this new layout. Lebih2 lagi this is the first time aku godek2 sendiri, tanpe merengek pada Naemah he he. Budi baik mu tetap ku kenang, Mbakk! Mungkin dah sampai seru aku godek2 sendiri...Alhamdulillah.

Just got back from a day at IJN. Hate to see Opah so weak, I'm sure she's depressed too coz she has never been that sick. The doctors are quite concerned. Let's just pray for the best. Tapi dalam sakit2 pun, sempat jugak lagi dia sound aku bila nak bawak 'kawan' jumpa dia. Alahai Opah, saya pun tak jumpa lagi! Kak Mona n Kak GG both brought their friends. Comment Mak n Mak Tam: "Haaa...Opah dah sakit baru semua kelam kabut nak bawak mintak restu! Awak ni bila? She's dying to see your boyfriend!" Adehh!!

Mungkinkah aku harus minta mana2 kawan lelaki aku, menyamar jadi bf aku untuk sehari, just to make everyone, particularly Opah, happy? That's not ethical, lorr! But if it keeps Opah happy....

Whoever that kawan lelaki is, surely Zul tak leh masuk list as a volunteer. Walaupun kalo nak suruh dia berlakon romantik depan Opah pun surely no problem for obvious reasons tapi...tapi...

Tadi kena sound dengan Mak. Pasal Zul ni lerr. Mula dia ckp psl Mat Boyan and his ex-gf, then psl kwn2 aku, then tibe2 konklusi dia jgn la kwn sangat dgn artis. Aik??! Aku blur. She must have been wanting to talk to me about Zul for so long, even she don't know how to say it. Basically, she doesn't want me to befriend him. Sebab dia artis. And artis ni, kata Mak, perangai tak elok. Kalau kita kawan dengan artis, kita support perangai tak elok mereka. Errk...mak aku ke cakap tu?

Selama ni pendapat aku, macamana pun perangai orang, asalkan dia tak kacau kita, that's fine with me. Nak kata artis perangai tak elok, bukan artis pun perangai lagi haprak! Terserah pada kita untuk buat keputusan apa yang baik dan apa yang buruk. Mak dan Abah dah bagi aku upbringing yang elok selama ni, InsyaAllah aku boleh fikir, InsyaAllah aku takkan buat kerja yang melampau. Adakah kalau aku kawan dengan orang yang clubbing, yang tak solat...maksudnya aku sokong semua tu?

Along pun clubbing.

Aku bukan nak kata, aku betul dalam hal ni. Cumanya, kadang2 aku rasa, walaupun artis, Zul tu lagi baik dari sesetengah orang yang aku kenal.Dan dia pun banyak inspires aku. Kadang2 bila tengok dia, doing what he really likes, what he is really passionate about, I reflect back on my life and aku fikir, apa aku dah buat untuk diri aku sendiri nih. Aku minat ke bidang yang aku ambil ni? And come to think of that, aku rasa aku dah sabotaj hidup sendiri. Tapi ilmu memang tak akan sia2, maka with this degree, I hope I'll do something aku betul2 suka...jom someone, kita jadi jutawan?

After all, semua orang cuma manusia.

Aku: Jap...jadi, saya tak boleh kawan dengan Zul, sebab dia artis?
Mak: Sebaiknya begitulah.

Adilkah Mak judge dia kerana dia artis...adilkah aku memutuskan persahabatan sebab dia artis...adilkah aku kalau tak ikut cakap Mak...adilkah?

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...