Rabu, Disember 17, 2003

To trust, or not to trust?

That is the question. Was supposed to see Dol last night. SUPPOSED TO. Min and I had class till late...told him we'd meet him later that nite. Aku pulak punya bego, pergi kelas (6-9) tak bawak anything nak bukak puasa. Vending machine kat bawah COBM tu pulak not working. Sudahnya aku telan air paip masa amik wuduk ha ha. Tu bukan nak citer apa, nak describe betapa aku lapar bila habis kelas at 9 tuh. Got home, Min msgd dia. Wah sai....
"Aku kena jumpa kwn aku la...ada emergency. Rasanya tak dapat jumpa kot mlm ni." lebih kurang mcm tu lerr.
Then he sent another msg, telling his friend tu eksiden. Duhh...kalau tak leh jumpa, msg la dulu sebelum kitorg yg msg. Ni kalau MIn tak msg, berlapar aku gamaknya lagi.
Not long after that, about 15 minutes lama la gak ek came his msg to my phone.
"Weh sorry, aku ada hal emergency. Tak dapat jumpa malam ni. Lain hari k, ek?" Hurmph. Baik aku blah je gi mkn. Mujur Min n Nurul teman. Fret not gals, aku marah tak sampai nak makan stereng pun.
But like u said Min, he took us for granted...well he knew about aku puasa, tak bukak puasa lagi n all...All I wanted was that he told ur earlier. Bulih tak?
Dunno if it was true pasal kwn dia eksiden tuh. Bulih pulak aku gi mimpi kawan dia tu pass away. Teruk sungguh...but I hope if there's a friend yg accident, aku doakan kawan dia tu selamat dan sejahtera. Kalau itu tipu belaka, maka...

Tapi ku dapat melangkah pergi,
Bila kau tipu aku di sini,
Ku dapat melangkah pergi,
Ku dapat itu...
- Topeng, Peter Pan.

Tiada ulasan:

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...