Ahad, Disember 26, 2004

Soalan: Bila awak nak kawen?

Saya: Awak kat mana ni?
ZHM: penang, ada kenduri kahwin member2.
Saya: haaa...abis awak tu, bila nak kahwin?
ZHM: bila awak pinang saya lah.
Saya: Haaa??(abaikan, abaikan) Berapa tahun lagi awak nak kahwin?
ZHM: berapa tahun lagi awak nak pinang saya? awak pinang lah saya, wak...
Saya: banyakkk la awak punya pinang! meh sini alamat rumah. (keadaan emosi: macam nak gigit lantai).

Encik, tahukah anda ayat2 sebegitu buat saya terbang ke langit ke 7?

Malam ini saya menonton berita...melihat keadaan insan2 di negara2 yang teruk di landa tsunami akibat gempa bumi di sumatera...kat Msia, penang and langkawi affected. Very devastating. Teringat dia di penang. Terus saya tanya keadaan dia di sana via sms.

Balas beliau: 'Saya ok. Sayang jugak awak kat saya ye?'

Erkk. Tau tak pe.

Adoi. Saket dah pipi ni dok sengih. Hahahaha!!!

Yabbedabedoooooo!!!!!

D3wa...cheesiest band in Indo?

Ayat soraya dlm blog. Dun think aku cukup referens utk mengatakan itu tapi cukuplah andai saya katakan, album baru ni memang cheesy.

Few of the songs remind me of a song of K-R-U dlm album rekru3d. Tu je saya mampu katakan.

Kata manajemen mereka pada aku via sms,

"coba dgr dan rasakan kekayaan nuansa musik kami"

Just bring me back the old d3wa, will u?

Now, wondering how to get my hands on cok3lat's latest album. Hmmm...mau, mau, mau Ern3st!!!

L to the O to the V to the E...gives you? Hmm..ME?

"s4l4hk4h bil4 diriku, terlalu menc1nt4i mu? jgn t4nyak4n m3ng4p4, karn4 ku x t4hu..." -r4tu-

tak tahu kenapa rasa cam nak cekik dia dan rasa nak peluk dia at the same time. rasa nak menjerit, mengamuk dan rasa nak menangis, serentak. rasa nak tarik rambut dia sampai rontok, dan nak usap2 kepala dia dgn lembut juga.

all i know is aku rasa cam i am breaking to pieces. dan sebab yg sangat baghal. tapi rasa tak karuan. benci rasa ini.

benci dia. sayang dia.

rasa nak benci diri sendiri sebab sayang dia. tapi takkan la kot sampai mcm tu sekali?

pokoknya...m1ss u but i h4te u. owh how much i hate u.

but love u even more.

p/s: dun even know why i'm writing this. tau memang awak tak baca pun so what for?
*ketuk2 kepala sendiri*

Sabtu, Disember 25, 2004

1 tan, 2 tan gula...3 tan...

sorry for the long silence. Been busy kira gule. Literally. Kena panjat stacks of kampit gule, naik forklift, pakai jeans to the office, lari2 anak keliling gudang, berjemur bawah panas matahari...penat siot. But it was whole lot of fun. The store ppl were so much friendly too, very helpful dan memahami aku yang baru mula kerja, terkedek2 nak menekan calculator. Not to mention, some of them working in the stores were much cuter than the ones I see in the office. Hmm...manis cam gule. Hahah...heaven nya kerja dgn org store.

As for the abang geli2 geleman tu, he's still around. Apparently dia "tak ada konsep putus asa dlm hidop abg". Tapi kalau dia cuti, bosan jugak hidup aku, takde org nak buat aku ketawa cam nak pecah perut dgn kebodohan nya.
Hari tu, another abg geli geleman been messaging shanen, member aku. Sekali dia terforward kat shanen, benda yg dia tgh chat with abg geli geleman aku, discussing us.
Camni...
-weh,apa kata kita ajak shan1za dgn far1na gi mkn bigm4c kat mcD g1ant?
=okay, kau ajak shaniza, aku ajak farina, amacam?
-cantekkk...sabau beb, aku tgh ayat la ni
=ok

hahaha...bangang or what ni y'all? siap ada konspirasi nak ajak gi dating. Specifically, kat mcD giant. Makan bigm4c. Thanks, but no thanks.

Met Mie and Ull the other day. Mie dah makin kachak, katanya perut makin buncit. Hahah...ye ke? Aku tgk macam masih pejant4n t4ngguh gak. Pakkal lah kau ckp anggap aku mcm adik. Hahaha...ye lah bang.

Have anyone seen adverts for 'Bl4st 0ff!'? M00se's group, S0ul D1n3ro is in it. Me myself have never seen them on tv but have been getting reports from those who have, including a collegue who called and said she saw someone in 'Bl4st 0ff! Highlights' looking suspiciously like a guy photographed with me at my convo. hahah...best of luck to him and his buddies...probably will head to oren to watch them perform next 2 weeks, anyone wanna go?

And owh, a friend said my life revolves to much around my work lately. Maybe he's right. Weekends pun kerja, even Sunday. Last week, Abah masuk hospital. Maka lagilah tak kemana, lepas kerja pergi hospital sampai midnite, balik rumah tidur.
No, I ain't complaining. Just hoping ppl would understand. Am not making stories. I am very much tied with stuffs...am really sorry, will make it up to you guys some time...k?

Meanwhile, do remember...i love y'all. Take care...

Selasa, Disember 07, 2004

Skeri tapi funny...

Di kantor ada rakan baru, department beda...dia purchasing. Let's call her Ija. Told her about my skeri story. The next day, she began to get emails from the same guy. Haha. Mungkin kerana aku dah cakap, aku dah tak selesa...mamat tu cari mangsa baru. But at the same time aku masih lagi mendapat email2...cume tak geli2 dah. Lebih technical.
Di surau, kami berkongsi kisah kami dengan kakak2 yang lain. Rupanya 'abang' tu bukan buaya. Dia naga buana. Hahaha...bini orang pun dia dok ayat gak!
Classic case of depan bini, pijak semut tak mati punya orang.
And kerana cerita2 tentang dia was soooooo f*&^&$%$^g funny, I am not scared anymore. Dah boleh balas balik. Ngeh ngeh ngeh...

And work is so hectic nowadays. Everyone's piling up files on my table...there's hardly any space anymore. Funny when my mentor, Kak Zura came to me and told me some officers asked the managers to lessen my work burden coz diorang kesian (konon) aku banyak sangat kerja. The reason why the officers asked the managers to do so, is coz they want me to do their work too, not just the managers'. Ahaa..
Tapi akhirnya boss puji aku. Hahaha...diorang ingat I'm just one spoilt rich brat. Rupanya I'm just a brat. :p kidding.
Bulan 12 banyak OT. *doing mental calculations on how much I'd get at the end of the month* haha...
Still learning how to manage my funds though...

Till later2...have fun y'all

Jumaat, November 26, 2004

Skeri lagi

In case you are wondering how this started, us emailing each other, it's because he's in the committee for our annual dinner and he wants some indo (kononnya kot) form me.
Pagi ni...he did 2 geli nak muntah thing.
1. panggil aku 'yang'...*buwekkk!!*
2. hantar sajak cinta. sajak cinta melayu. eurghh!!
Dan aku tak balas lagi. Dah selesai kan soalan2 tentang Annual dinner. Dan dia email berkali2...marah abang ke? Maafkan abang...abang janji tak buat lagi...

Ini memang kisah klasik untuk masa depan.

Aku dah berteriak lantang...apsal Er0$$ tak sampai2?

Khamis, November 25, 2004

Skeri

Remember that married guy I told you guys about? He said this:
"Abang nak jadi pakwe Farina, kalau boleh. Sayangnya Farina lambat hadir dalam hidup abang. Kalau la lebih awal...Abang serius ni. Sejak pertama abang tengok Farina, abang dah berkenan. Ingat tak, abang tanya nama Farina 2 kali, masa Farina masuk bilik Abang hari tuh? Tapi tu lah...kita terlambat."

1. HUh??!
2. Eurghh...
3. So what kalau tanya nama aku banyak kali pun??!
4. Ensem ke tak ke, kalau geli2 like this I don't want.

Er0$$, selamatkan lah aku!!!

Selasa, November 23, 2004

Tired...sleepy...

Really am tired. But have been wanting to share this piece of story here, so I shall just try to keep myself up until selesai.
The other day...Saturday, I think...yeah, Saturday it is...after meeting up with Ak0, Lynna, Mervyn and Lynna's sis, invited Ak0 to Mak Tam's place for raya. Wahhh...ternyata dia mauk! So it was just me and him, coz the others nak shop for some stuffs in bangs4r. Mula2 pergi his cousin place in Tr0picana. One of his cousins is an Ind0n enthusiast too! She loves everything indonesian! Haha...definitely my kind of ppl. I like, I like. Siap ajak aku ke Ind0n with her coz her hubby got business in Jakart4. She said "we go over the weekend, go friday, come back sunday! ok?" hahhaha...wah, menarik gak tu.
Then off to Mak Tam's place...kecoh jadinya, you all! Everyone tak perasan it's Ak0, sampai Mak Tam bertekak dgn Mak Yang kat luar, diorg ingat my boyfriend. Well, ya what...boyfriend segera. Boyfriend kecemasan. Haha. Then bila mereka tengok balik, they all were like...eh...ni pel4kon ni, d4l4m h4ti ad4 cint4! Poor Ak0. But he was as charming as always. Even Op4h sudah terpaut hati...problem is, she didn't know he's Ak0. She thought he's my calon suami. Maka adik2 dan kazen2 ku dinasihati mengikut jejak langkah ku, mencari calon suami seperti itu, yang bukan sahaja kachak malah baik budi pekerti. Hahhaha!!
Kak Mona called the next day. She wasn't at umah Mak Tam masa waktu kejadian. She told me, semua orang dah kecoh kata aku couple dgn jejaka itu. Errr...hello? Hello? Berpijak di bumi nyata sikit boleh tak? Haiyaa...pening.

Office...Terjadi kisah 'opps I did it again'...Alkisah, got an internal email from one abang, nak berkenalan katanya. Aku pon bodoh, layan. Coz emel aku tuh tak pernah ada org send pape lagi woo, kecuali dr department aku. Tetiba ada pulak. Cam pelancaran gitu kan. Thrill. Hahahh!!
At first it was just sesi suai kenals emails. He was flirting. Me and my flirtatious nature yang hanya keluar sekali sekala itu pun tak mahu kalah, flirt balik.
Then dia ajak aku dating. Dan aku tanya akak kat cubicle sebelah. Abang **** ni bujang ke, kak?
"dah kahwin, comel anak dia!"
Kwang, kwang, kwang....
hahahha...aku dah agakkk!!!

Komen pendengar setelah mendgr kisah ini:
Kata Ili: FG, don't!
Kata Aida: Farinaaaaaaa!!!
Kata Faie: Biaselah kau tu!

Anda bagaimana?

Jumaat, November 19, 2004

Kiss Me...

Halu everyone...hasn't been updating for quite sometime. Busy with hari raya and work. No, I am not as heartbroken as you might think. Don't worry. The day I got my heart broken, called Malaysia's most gorgeous guy (err...well at least I seem to think so) and went out for buka puasa and coffee. He belanja some more!

Anyway, we're cool now. I mean, me and HIM. Not gonna write what happened coz I feel it's stupid...and writing it will make everyone says "Farina, you're stupid!" and I already know that so why should I hear it from everyone's mouth? Hahaha...am I making sense here? If I'm not, that's because, well...I'm stupid. Hahaha. And he is too! We're a couple of stupid people.

Got this from Sou's blog...

Taurus
Your kisses linger; they are deliberate, heartfelt and they can go on and on and on…


So kiss me...hahahha

Check what your kissing style here

Pick up lines, anyone?

Taurus
"I just had to come talk with you. Sweetness is my weakness."


Ada ke yang akan tersangkut dengan ayat ni? Nak try kat sape ek...ngeh ngeh.

Teringat lagu 'kiss me', tiba2 terkenang zaman dulukala...zaman 1st bf (sape ingat sape? muahahha). No, we dont kiss. We use to sing that song together. Hahaha...kanak2 gila masa tuh.

Sabtu, November 13, 2004

Bad news

We broke up. For those who knows our story, you'd know we technically broke up a long time ago. Only recently, we emotionally broke up. Last Tuesday to be precise. But at that time, still he said we're gonna try again. It's not the end.
Come friday...he said "no more".
It hurts. Suddenly the tears came dan aku di ofis, menangis teresak-esak sambil menaip depan pc. Nasib baik ofis dah kosong sebab mostly dah balik raya. So pathetic.
Please don't ask me what happened. Biarlah kami saja yang tahu. He has been good to me, as I have been to him. Mungkin we weren't meant to be. Mungkin nanti? Hmmm...mungkin tidak. Mungkin...
And you, my dear, why do you have to make it difficult and tell me you miss me? Why?
What do you want me to say...that I miss you too? You know that I do, stupid.
I want to be strong and let bygones be bygones and forget what happened. Can you all be so kind and not ask me about him anymore? It's easier to forget when I am not reminded of him by everyone. Please...?

Ku rentangkan hati
Ku balut luka lama saat kau pergi
Ku tegarkan diri
Walau bayangmu hadir di setiap mimpi

Oh haruskah kubenamkan diri meratapi
Tenggelam sesali yang terjadi
Tersiksa bersama hampa ... asa

Kini ... ku hanya ingin lupakan semua
Mengenangmu menyesakkan ... jiwa
Kan ku hapus air mata
Hingga ku dapat sembuhkan luka...

Ku coba hadapi
Walau pahit terasa di relung hati
Harus ku lewati
Seakan semua tiada pernah terjadi

Kini ... ku hanya ingin lupakan semua
Mengenangmu menyesakkan ... jiwa
Kan ku hapus air mata
Hingga ku dapat sembuhkan luka...

Semoga kelak lupakan semua
Mengenangmu menyesakkan ... jiwa
Kan ku hapus air mata
Hingga ku dapat sembuhkan luka ...

Ku rentangkan hati
Ku balut luka lama saat kau pergi
Ku tegarkan diri
Walau bayangmu hadir di setiap mimpi

Jumaat, November 12, 2004

The whole day I itch to use a pc, to get online and write something on my blog. Now that I finally have the opportunity to do so, i can't find the right words to write.
Spoke to Min about it. I told her, the most bizarre thing about this situation is that I understand what's happening. I don't blame him. And aku tak menyesal kerna bak kata Audy... "namun mencintamu, takkan ku sesali, kerna aku yang memilih mu". (ye ke lirik dia cam tuh?)
Adakah aku marah?
Adakah aku kecewa?
Adakah aku tak merasa apa?
Adakah...aku...gila?
Hmmm.
Aku memang tak boleh nak explain. Kalau aku cuba pun, orang lain tak akan paham. It's between us.
Please nobody ask me why. Coz I didn't ask him why. Well, I did and I didn't get it but I understood. Call me crazy, call me stupid, call me blind.
My only problem is I love him.

Kalau tak faham entry ini, abaikan. Tolong jangan tanya saya dan cuba memberikan nasihat2 yang boleh saya dapati dalam chick mags.
Aku okay. Serius.

Rabu, November 10, 2004

Takziah

Kepada Cik Sou atas kembalinya Atuk beliau ke Rahmatullah.
Marilah kita sama-sama sedekahkah Al-Fatihah...

MUNGK1N N4NT1

Saatnya ku berkata
Mungkin yg terakhir kalinya
Sudahlah lepaskan semua
Kuyakin inilah waktunya
Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti
Kita kan bertemu lagi
Satu pintaku
Jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yg kutinggal mati
Seperti hari kemarin
Saat semua disini

Dan bila hati mu terbangun
Bangun dari mimpi mimpimu
Membuka hati mu yg dulu
Cerita saat bersamaku
Mungkin saja kau bukan yg dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti
Kita kan bertemu lagi
Satu pintaku
Jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yg kutinggal mati
Seperti hari kemarin
Saat semua disini

Tak usah kau tanyakan lagi
Simpan untukmu sendiri
Semua sesal yang kau cari
Semua rasa yang kau beri



*mungkin. mungkin tidak.

maybe i just shouldn't shed these tears.

p/s: by the way, siapa dah nonton vc lagu nih? punggung ar13l sgt2 mantap. serius.

Isnin, November 08, 2004

Arghhhh!!!!

Sudah, maafkan aku
Segala salahku
Dan bila kau tetap bisu
Ungkapkan salahmu

Dan aku sifatku
Dan aku khilafku
Dan aku cintaku
Dan aku rinduku

Sudah lupakan semua
Segala berubah
Dan kita terlupa..
Dan kita terluka

Dan aku sifatku
Dan aku khilafku
Dan aku cintaku
Dan aku rinduku

Kutanya malam,
Dapatkah kau lihatnya perbedaan

Yg tak terungkapkan
Tapi mengapa, kau tak berubah
Ad4 ap4 d3ng4nmu?

Oh, hanya malam
Dapat meleburkan segala rasa
Yang tak terungkapkan
Tapi mengapa, kau tak berubah
Ad4 ap4 d3ng4nmu?

aku jugakkkkk yang salah! tension nya...

Sabtu, November 06, 2004

Life as a minah kilang...

The night before my first day at work, pecah kepala fikir nak pakai apa. Impression apakah yang aku ingini dari rakan2 sekantor. Macam nak pergi first date, end up trying this and that, this top with that skirt or maybe that pants bla bla bla...gosok my whole wardrobe, all my tudung (haaa, forgot to mention this. The previous day aku hand washed semua tudung milikku maka kalau sesiapa lalu depan rumah aku sure nampak penuh halaman rumah with arrays of colors. So nice. Anyway..) Then Jan called and I asked for his advice. Akhirnya, baju kurung jek. Let people look and me and think...owh, kerani akaun la budak baru tuh. Biarkan. :)

First day, orientasi bersama 3 orang jejaka lagi. Aku dah excited dah tengok ada orang baru sekali dengan aku. Ada gang kena buli sama2. Sempat jugakla aku bermain2 mata dengan diorang. Haha, tapi tak boleh lebih2, bulan pose beb. Sekali tengok mereka: 1 pekerja kilang, (I mean, dalam kilang) and another 2 jadi pakcik jaga. Chais. Maka orientasi pun berbeza cara kerana tugasan kami yang berlainan. Apparently officers kena pergi from one manager to another dan amik signature. Nasib baik diorang tak suruh aku tiup lampu kalimantang yg menyala tu sampai terpadam ke, tiup kipas yang statik sampai berpusing ke baru boleh dapat signature diorang.

People in the company, very friendly. Tapi kebanyakan mmg terdiri dari golongan dewasa. The turnover rate employees situ memang very low. Maka aku tiada teman sebaya. Tuh agak menyebelkan. Hmm...tak ada juga orang2 untuk aku cuci mata. Dem.

Kerja...dah 4 days kerja, 1st day memang la agak relax, masuk 2nd day dah penuh fail atas meja. I have to study this and that and this and that...3rd day dah ada komputer atas meja (sadly, no internet connection) and 4th day, punya banyak kerja sampai tak angkat muka langsung dari meja. Pergh. No wonder my boss tanya, how long have you been here? and aku jawab, 3 days sir.. (time tu baru 3rd day) and he's like, I felt like it's been ages! Haha. Adakah dia bosan tengok muka aku? Thought it's been ages huh, patut la bagi kerja tak hengat2.

Kadang2 terasa jugak orang2 dalam department aku macam takut2 nak cakap dengan aku. I dismissed it as 'perasaan aku je tuh' till my assistant manager asked me bout my dad. Owh, so maybe they did know. I hoped they don't. So they see me as this anak boss or as a spy for Tan Sri. Mampus lah. Dah rezeki aku kat situ. Lagi2 bila aku mengadap Personnel manager and dia bebel2 tentang rezeki oleh Allah, "pedulikan la kalau orang2 cakap belakang2..eh budak tu baru2 masuk terus jadi officer bla bla" and "dapat gaji boleh sara mak bapak, tapi mak bapak kaya kan?" Huh. Apahallll!!

Tu orang atasan punya cerita. Yang orang lain dengar aku officer, bawak kereta sendiri pulak (apparently they're stuck in the old days dimana fresh grads tak bawak kereta sendiri. Silalah melawat ke IPT dan bukalah mata. Even students drive BMW and Jaguar to class these days ye) and sure muka diorang akan berekspresi yang kalau diterjemahkan dengan kata2 berbunyi "owh, wah!" Pangkat officer tu big deal rupanya. Siap ada parking lot 'For Officers Only." Haha.

So, work is great so far. Aku suka banyak kerja. Terasa berguna. I'll make sure I'm worth all that money they're paying me.

Meanwhile...aku hanya mampu memandang cemburu confirmed staffs yang bakal dapat bonus 2004 tak lama lagi.

Ahad, Oktober 31, 2004

Hey I'm Tweety too!!

You are Tweety!
You are cute, and everyone loves you.
You are a best friend that no one takes the chance of losing. You never hurt feelings and seldom have your own feelings hurt. Life is a breeze. You are witty, and calm most of the time. Just keep clear of backstabbers, and you are worry free.


Sama lah kita, Syu.

Abah's soooo happy with me starting work next week. Started giving me pens (nice ones too!!), a calculator, a beg, and a note book. But I still have no idea on what to wear on my first day. Everyone else in the company wears uniform. So I don't want to wear something that totally stands out and screams "Aku orang baru, come and buli me". No. Tapi tak nak jugak selekeh sangat. Adeh. And I need a good shoes too. Yang tak ada heels coz going to the office would require me to panjat2 bukit sedikit. The other day I did it with my heels on di hari hujan lebat. Not a pretty sight, I tell you.

Monday is not a working day. Sngor holiday. Last day for me to get a decent shoes. Ya Allah, tolonglah tunjukkan aku kasut yang benar!

Baju raya dah siap. Well, some of it. Walaupun this year I actually have no cuti raya sebab baru mula bekerja but, baju baru tetap baju baru. Semangat kena ada. Anyway, do you guys still want me to do a rumah terbuka tahun ini? Hahaha...siap bley tanya.

Tweety bird wants to sleep now.

p/s: ak0, if you're reading this, sorry i pushed you jatuh kerusi the other day. love you so strong still. :)

Rabu, Oktober 27, 2004

Kamu

You're cute when you're stressed out. Very cute when you look geli-geli at roaches. Yeah okay fine, pengalaman lalu bikin anda fobia. But still, cute. And you're just simply adorable mangadu nasib tentang result exam kamu.
Hey, I was just a student yang sudah cukup bersyukur dengan apa pun results yang diberi seadanya asalkan tak fail. That's just me. But dun go telling my future boss aku seorang yang tak bercita-cita tinggi pulak. Malas nak pening kepala je, itu saja.
Anyway congrats.
Okay lah tu!!!
Thru my tracker kan, I found out ada orang yang came to my blog by searching in yahoo typing this 2 words...

"f4rina b0doh"

I sure hope he/she doesn't mean me.

Tapi kalau ya?

Hmm...peliknya.

When 5 becomes 4...

"Ant0n W1d14st4nto secara resmi mulai tanggal 18 Oktober 2004 telah mengundurkan diri dari jabatannya sebagai drummer Sh3ila 0n 7. Untuk sementara waktu dan akan seterusnya, posisi drummer Sh3ila 0n 7 akan diisi oleh seorang additional player yang saat ini tengah diaudisi. Jadi mulai sekarang anggota resmi Sh3il4 0n 7 hanya terdiri dari empat orang saja: Ad4m M. Sub4rk4h, Akhd1y4t Dut4 M0djo, Er0$$ C4ndra dan S4kti4 Ar1 S3n0. Meskipun 4nt0n telah mengundurkan diri dari S07, namun keempat personil yang lain (Ad4m, Dut4, Er0ss & S4kti) tetap berkeyakinan untuk terus berkarya di Sh3ila 0n 7. Dan S07 tetap akan terus ada buat Sh3ilaG4nk semuanya..."

S07 tanpa Ant0n. Cemana ek rasanya? Dari mula I knew them there was always 5 of them. Now only 4...

Nasib baik bukan Er0$$ yang keluar. Silap2 aku berkabung.

Best of luck for you, Ton! Kamu tetap kis4h kl4sik untuk m4s4 d3p4n aku.

"Malam ini So7 sedang melakukan proses audisi terhadap drummer baru. Nantinya bila terpilih drummer ini hanya berstatus sebagai additional player saja, bukan sebagai anggota tetap Sheila on 7."
Sob...sob...

Eh...tapi..??

Kabar pengunduran diri Ant0n dari s07
ternyata tidak sepenuhnya benar. Drummer
bernama panjang Ant0n Widi4st4nto itu
mengaku
bukan mengundurkan diri, melainkan dipecat.

"Aku menolak kalau dibilang mengundurkan
diri.
Yang benar aku dikeluarkan," tutur Ant0n pada
detikcom, Selasa (26/10/2004).

Anton pun menjelaskan kronologis
dikeluarkannya
ia dari grup asal Yogy4karta itu. Tanggal 8
Oktober 2004 lalu, Ant0n dan keempat
temannya,
Er0ss, Dut4, S4kti dan Ad4m, mengakhiri
rangkaian tur "Pej4nt4n T4ngguh" mereka.

Selesai tur tersebut, Ant0n pun pergi ke
Mal4ysia
selama dua hari. Sepulangnya dari Mal4ysia,
Ant0n mengaku dirinya jatuh sakit selama
beberapa hari. Setelah sembuh, tepatnya pada
18 Oktober, tiba-tiba Ant0n dihubungi dan
diminta
datang ke kantor manajemen s07.

"Begitu sampai, aku langsung disodori surat
pengunduran diri dan pulpen. Di sana cuma
ada
Ad4m dan Mas Ant0n manager. Adam katanya
mewakili teman-teman yang lain yang minta aku
mundur dari Sh3il4. Sedangkan Mas Ant0n
katanya netral, tidak memihak siapa-siapa. Jujur
saja aku kaget, nggak nyangka sama sekali.
Kita
kan baru pulang tur dan waktu itu semuanya
kelihatan baik-baik saja," ungkap Ant0n.

"Aku sempat tanya ke Ad4m, kok bisa seperti
ini? Alasan sebenarnya apa? Tapi
pertanyaanku
dijawab dengan cara yang aku nggak bisa
ngerti.
Ad4m mengeluarkan alasan yang banyak sekali
dan semuanya menurutku nggak masuk akal.
Katanya waktu rekaman album yang lalu tempo
yang aku mainkan lari. Aku juga dibilang nggak
bisa dikritik. Kalau orang seperti aku dibilang
nggak bisa dikritik, satu orang lagi yang
memang
benar-benar nggak bisa dikritik itu mereka
sebut
apa? Tapi aku nggak mau nyebut nama," ujar
Ant0n.

Menurut Ant0n, semua alasan yang dikeluarkan
Adam mewakili teman-temannya terlalu dibuat-
buat. Meskipun demikian, Ant0n mengaku tak
mau mempermasalahkan hal itu. Jika keempat
sahabatnya di s07 memang sudah tak
mau dirinya menjadi bagian grup musik itu lagi,
maka Ant0n menerimanya dengan lapang
dada.

"Kalau mereka sudah nggak mau aku ada di
Sh3ila lagi, aku harus terima. Sedih sih sedih
sekali. Jujur saja, aku down. Tapi kalau aku
maksa, mungkin jadinya malah nggak baik. Aku
nggak mau Sh3ila jadi hancur. Aku sayang
sama
mereka dan sampai sekarang pun masih. Aku
juga bangga pernah jadi bagian dari mereka
dan
pernah kerja bareng mereka," tambah Ant0n.

Sekeluarnya dari s07, pria kelahiran 30
Januari 1979 itu mengaku masih belum punya
banyak rencana. Saat ini, ia hanya menjalankan
rencana lamanya yang sempat tertunda,
membangun studio musik.

"Jujur saja, aku masih bingung. Tapi life must
go
on. Sementara, aku hanya menjalankan
rencana
lamaku membangun studio. Selain itu, aku
masih
belum tahu. Tapi yang pasti, aku masih akan
berhubungan dengan dunia musik. Tuhan
sudah
kasih aku talent di bidang ini, karena itu aku
harus
mempergunakannya. Kalau misalnya bukan
dengan bergabung di band, aku bisa buka
studio
atau jual alat-alat musik. Pokoknya sekarang
kurang-kurangi belanja supaya setidaknya
tagihan telepon dan listrik bisa tetap terbayar,"
papar Ant0n.

Anton juga menambahkan, selepas keluar dari
s07, hubungannya dengan Er0ss,
Ad4m,
S4kti dan Dut4 masih terus baik. "Kita hanya
nggak sama-sama di band. Tapi kita masih
sahabat. Mereka aku sudah anggap sebagai
adik-adikku. Sampai semalam aku juga masih
berhubungan dengan mereka. Aku telepon dan
SMS Er0ss dan Ad4m tentang amplifier yang
cocok untuk di studio."


PULAKKK??!!

Ahad, Oktober 24, 2004

Sometimes I feel like I need to break away. From people, from life, from reality. Sometimes I just need some space. Sometimes I just need to be alone.

And if I don't feel like telling you why, does that make me a jerk?

Open up a dictionary. Find the word 'privacy'.

Or maybe you'd understand this instead... "mind your own business."

Khamis, Oktober 21, 2004

Working Lady

Mulai 1 november 2004, akan rasmilah saya sebagai seorang minah kilang, kerna saya akan mulai bekerja di kilang CSR Sdn. Bhd., that's C3ntr4l Sug4r R3fin3ri3s dlm bahagian account Percaya tak, aku tak sure title of my post! haha. Tapi itu bakal di taken care of, jap lagi kena gi opis amik offer letter.
Boss kata kalau dah confirm, tiap2 bulan dapat gula free. Ahaksss...

Tapi kena kurangkan gula dalam makanan, tambahkan manis dalam senyuman.

Wokeh, chalo!

Sabtu, Oktober 16, 2004

Majok? Eii...senget!!!

Past 2 days been playing games of 'tak ada apa-apa lah!!' with him. I dropped hints that something's wrong and he cracks his head trying to figure out what. Quite cute, I'd say. Especially since nothing is wrong and he wouldn't take 'credit abis la' as the reason for my silence. Although, that is really the reason.
And he still makes me laugh even when I'm annoyed. Good boy.
And no, saya bukan kaki merajok. Apa barang merajokkkkk!!!

Dasar budak senget.

Jumaat, Oktober 15, 2004

Dear anda...

Makan je rokok tu untuk sahur. InsyaAllah tak teringin dah. Amacam?

Hahaha, kejam kah saya?

Bile nak berbuke sama nih? :)

5 makanan zaman SSP yg paling saya rindu

5. nasi ayam
4. roti canai
3. ayam karbon
2. nasi lemak
1. sambal udang!!!

Ramadhan

Datang lagi. Time2 macam ni memang teringat zaman SSP. Pagi sahur ramai2, then petang ada Tadarrus. Kenangan masa Tadarrus, as junior, kena partner2 dengan senior. Kadang2 partner dengan rakan sebaya. Masa ni lah bermacam gelagat tidor boleh dipelajari. Paling femes: Tarik tudung kebawah sikit, tangan tunjuk ke satu ayat, then...tidor. Kengkonon kalau sekali pandang, macam kita khusyuk baca. Macam la tak nampak kepala sengguk2. Hahaha. Tapi paling kelakar dengar cerita orang escape Tadarrus. (no names mentioned). Ahakss...
Berbuka...wooo, best best. Dah la mak abah aku selalu merasa aku deprieved of food agaknya, kerap sangat diorg hantar makanan dari bazaar. Especially masa Form 4, lepas 1 day call Abah, ngadu2 aku teringin minum air tebu. Since then, everyday he sent food and drinks. Kadang2 mak pun hantar. Pernah 1 day, Mak, Abah, Auntie, Atuk pun hantar food! Memang bersedekah dengan meja2 sebelah la jawabnya. Banyak gile food!!!
Then Tarawikh. Masa sekolah je lah aku rajin...dah kat rumah ni, liat je nak pergi. Rindu masa2 tu.
Tu belum citer Qiamullail.

Huwaaaa!!! Nak balik zaman sekolah!!!

Apa-apapun,

Selamat berpuasa ya semua!!! Selamat Menyambut Kedatangan Ramadhan sekali lagi!

*siapa terasa nak belanja aku berbuka, jangan malu segan, ajak jek! :)*

Kenalkah anda (Part 2)

Adapun kiranya, saya menarik diri dari operasi mengayat pak dosen di bawah. kerana dia bilang "kau pun dah macam adik aku je". demit. adik??! adik je?? demit. haaa...ye lah. sape nak jadi kakak ipar aku woi??!

Suke lah tu, Shamam! ahaha.

*pen1ng*

Pak Dosen berkongsi pengalaman dengan saya. Saya duduk, reflect balik dengan masalah diri sendiri. Tak pasti sama ada ia buat kepala saya lebih ringan atau lebih berat. Rasanya membuat saya banyak sangat pikir. Mungkin terlalu banyak. Terlebih banyak. Terlalu berfikir membuat saya malas memikirkannya. I'm sure bukan saya seorang yang pernah menghadapi fenomena ini.

Sebab malas berfikir, akhirnya saya malas nak layan.

Sampai akhirnya saya menyedari, si dia knows me better than I realized. Membuatkan segala yang saya fikirkan semua jadi tunggang terbalik. Tau pulak dia ada yang saya rahsiakan. Hmm...

Biar je lah jadi r4h4sia hati.

Rabu, Oktober 13, 2004

Kenalkah anda...



kenalkah anda kepada jejaka ini?

yaaaa...it's my favourite pak dosen!

found it on r4in's website, a tribute to his close friends.

segaknya dia! cam model gitu!!

owh...siapa yang mahu, aku agent dia k. Siapa nak hantar application, meh bagi kat aku. 10% komisen utk aku ya! Ahakss...

(korang tak mahu kalu, meh aku je yg sapu. twang, twang, twang...)

Isnin, Oktober 11, 2004

My car, my baby

Every one should be veryyyy proud of me.

For I, have cleaned my car. Finally. Hahaha.

Many good things happen to people who clean their cars. Remember Lissa, she found a huge diamond ring, probably belong to the wannabe cd-snatcher. And me, I found my diamond bracelet back! Wehhuuuu!!!
Have no idea how come I didn't see it there before. Anyway, kena baiki sikit, it's broken but at least I have it back.

Anyway, as I was wiping the interior of my car with damp cloth, I felt like I was falling in love. With the car. Seriously. Ahakks...

Anyway, we cooked laksa srwk arinih at home. Nyum nyum...sangat kenyang. But we're still hungry for lurvveeee...aren't we, kekure? Hahaha. Perhaps somebody will get lucky tonight. :p

Amenda lah aku merepek kerepek ni.

Ayuuuuuu.........

Last night, went jalan2 cari makan in bangsar with rest of the ak0 clan. Well most of us, at least. There's moi, kekure, hamtaro, bear and of course ak0, with 2 additional members, izan and fairuz. Had a very muhibbah dinner sitting by the roadside, sharing food from the same plates. Brought back a lot of memories, from my primary school days, when we'd be sharing lunches from canteen or yang dibawa dari rumah before playing teng2 or batu seremban diwaktu rehat, from my ssp days, owh...ssp days memang so full of makan! Sangat banyak memories of FOOD!
Then uni10 days...especially during this one seminar, Aida, Faie, Anis and I...shared food with Wong, Arul and Rudran. Perfect picture of M4laysi4 muhibbah.
Dan hidup saya sebagai seorang stalker...sheilaganks, walaupon i miss er0ss, miss y'all lebeyh lagi. :)
After bangsar, hang out at lyna's place, sambung pesta makan2 sambil tonton dvd. Wr0ng turn, cerita pasal orang makan orang. Kenapalah orang handsome mesti dimatikan dulu. Spoil la.
Planned to kidnap him after sending Nana and Kekure back, tapi macam rasa tak larat. So i didn't. Dah balik rumah rasa menyesal pulak tak kidnap since both of us have difficulty to fall asleep last night, might as well went out for a drink. Anyway, me tidur dulu...until...
He called about 4 a.m, me? was fast asleep. He just wanted me to listen to a song. Well, a song he sang. Check out this entry's title and you'll know what song. Auuww...schweet nya! Ahaks. Dan seperti saya janjikan, saya enggan taruk ayat geli2 lagi dalam blog ini. Maka akan saya hentikan entry ini di sini. Hahaha.

Have a good day, people.

*Shamam, Memel...lama tak dengar cerita kamu.

*Tahun ini ada plan lagi ke bukak pose di hotel? Lemme know. I still hold the card. Nyeh Nyeh.

Got this from an email, just wanted to share it with y'all...
Classic Definitions & Cool Meanings:
1. Cigarette : A pinch of tobacco rolled in paper with fire at one end & a fool at the other.
2. Love affairs : Something like cricket where one-day internationals are more popular than a five day test.
3. Marriage : It's an agreement in which a man loses his bachelor degree and a woman gains her master
4. Divorce : Future tense of marriage
5. Lecture : An art of transferring information from the notes of the lecturer to the notes of the students without passing through "the minds of either".
6. Conference : The confusion of one man multiplied by the number present.
7. Compromise : The art of dividing a cake in such a way that everybody believes he got the biggest piece.
8. Tears : The hydraulic force by which masculine will-power is defeated by feminine water-power ...
9. Dictionary : A place where divorce comes before marriage.
10. Conference Room : A place where everybody talks, nobody listens & everybody disagrees later on.
11. Ecstasy : A feeling when you feel you are going to feel a feeling you have never felt before.
12. Classic : A book which people praise, but do not read.
13. Smile : A curve that can set a lot of things straight.
14. Office : A place where you can relax after your strenuous home life.
15. Yawn : The only time some married men ever get to open their mouth.
16. Etc. : A sign to make others believe that you know more than you actually do.
17. Committee: Individuals who can do nothing individually and sitto decide that nothing can be done together.
18. Experience : The name men give to their mistakes.
19. Atom Bomb: An invention to end all inventions.
20. Philosopher : A fool who torments himself during life, to be spoken of when dead.
21. Diplomat : A person who tells you to go to hell in such a way that you actually look forward to the trip.
22. Opportunist : A person who starts taking bath if he accidentally falls into a river.
23. Optimist : A person who while falling from Eiffel Tower says in midway "See I am not injured yet."
24. Pessimist :- A person who says that O is the last letter in ZERO, Instead of the first letter in word OPPORTUNITY.
25. Miser : A person who lives poor so that he can die rich.
26. Father : A banker provided by nature.
27. Criminal : A guy no different from the rest... except that he got caught.
28. Boss : Someone who is early when you are late and late when you are early.
29. Politician : One who shakes your hand before elections and your Confidence after.
30. Doctor : A person who kills your ills by pills, and kills you with his bills.
31. Computer Engineer : One who gets paid for reading such mails......

Sabtu, Oktober 09, 2004

what do you do lately

got this from ili's blog. felt so bored, maka saya pun mengisikan nya. Although I have a feeling I did this survey before. Anyway...

LAST PERSON WHO
x. Slept in your bed: me
x. Saw you cry: Abah
x. You shared a drink with: Kekure (limau ais tuh memang masam nak membunuh)
x. You went to the mall with: kekure and hamster
x. Yelled at you: can't remember. or maybe tak pernah ada. Ntah.
x. Send you an e-mail: my aunt, Mak Naz

YOU EVER
x. Said "I Love You" and meant it: yeah. to him.
x. Gotten in fight with ur pet : erm. not really.
x. Been to California : no
x. Been to China : no
x. Been to London : no
x. Danced naked : all the time--->ili, you answered this and I like to leave it there. haha. same here, same here.
x. Dreamed something really crazy : depends on what is considered really crazy. in my opinion...i have
x. Wished you were the opposite sex : no
x. Had imaginary friends : yes!
x. Do you have a crush on someone : for sure!
x. What book are you reading now : just finished 'Aku' by sjumandjaya.
x. Worst feeling in the world : uncertainty--->again, i agree, ili.
x. Future son's name : Er0ss? heheh.
x. Do you sleep with a stuffed animal: yeh
x. What's under your bed : dust
x. Siblings : 9
x. Location : petaling jaya, kelana jaya, bukit damansara, shah alam, subang jaya, bangi. ikut mood.
x. College plans : belum ada idea yg pasti
x. Piercings/tattoos : piercings yes. tattoos no.
x. Do you do drugs : no.
x. Do you drink : no
x. Who are your close frens? : ramai banget
x. What are you most scared of : Allah
x. Where do you want to get married : masjid. hehehe
x. Who do you really hate : astrid. for hurting er0ss. poor er0ss... :(
x. Do you like being around people : wht sort of ppl?
x. Are you for world peace : Yeah. mak aih soalan beauty pagent.
x. Have you ever liked someone you had no chance with : hell yeah!
x. Do you have a "type" of person you always go after : not really.
x. Are you lonely right now : no
x. Song that stuck in your head a lot : right now...'k4u p3rgi ju4' by SD and Sy4z. Bias nya aku!! haha.
x. Do you want to get married : yes
x. Do you want kids : yes

FAVORITE
x. Room in house : my room
x. Band(s) : S07, p3t3rp4n, d3w4, p4di, potret. Owh...dan SD. :)
x. Color : Black and red.
x. Perfume or cologne : perfume
x. Season : summer

IN THE LAST 48 HOURS, HAVE YOU....
x. Cried : no
x. Bought something : surprisingly, no
x. Gotten sick : no
x. Met someone new : erm. yeah.
x. Missed someone: helll yeah!
x. Hugged someone : yes
x. Who sent this to you? : got it from ili
x. Say something about this person : ridiculously ili. hehhehee.

Ngopi

Yuk ngopi yuk!!!

Tapi kapan?

Call me!!!

Kangen semuanya!!!

T4k T4han L4gi...

Dol moved to a new rumah sewa. His previous rumah sewa is like a couple bunny hoops away from his fiancee's crib. Now...
It's exactly behind her place. Dapur mengadap dapur. Shessh. Tah pape. He says it motivates him to cuci baju, sidai baju (especially suar2 ketot), dan paling penting, menjana minat dia utk menadah pinggan ke rumah belakang.
Owh. Dan menskodeng juga.
Nak ajak dating pun, main laung jek. Tu pun he has plans to buy walkie talkie. Told him to get 2 tin susu and 1 long piece of string instead. Lagi hemat. In fact aku dah cadangkan dia ketuk botol je. Baru lah s.s4msud1n gitu! Ahaks.
Bila dia cerita, dalam otak aku flash adegan2 filem zaman p.r4ml33, zaman dolu2, zaman 80-an...zaman2 gituan la. Old skool pics. Cam...comel ke poyo kah ek? Hahaha.
Tak lama lagi nampaknya budak2 ni, nak kena tempah baju baru kot aku. Hahaha (aku terlebih semangat, harap maklum).

Khamis, Oktober 07, 2004

Ngomong? Owh bisa dong!!!

S4mmy and Sh4ndy was in town last weekend to promo the vcd of Eiff3l. Heard them on red. S4mmy sounds hmm...like him. I'm sure you know. Macam...erk sikit. If he's my bf I'd probably ask him to smile sahaja. Bukak mulut sahaja rasa...erk. Erm. Silence is golden. Haha.
Then Kekure called on Monday asking whether I want his auto. He's in Midveli! Dem, I was in a changing room in OU (shoping, shoping) and I didn't bring my own car so I can't rush off to see him in the flesh. Anyway, I talked to him. Once you ignored the voice, it's actually very pleasant talking to him. Very friendly!

moi: Pulangnya kapan, s4mmy?
him: ntar sore. ikut? hehe
moi: owh mau dong! jam berapa?
him: err...er..5 setengah...setengah 5...errr... (he has problem membezakan konsep indon setengah 5 dan konsep melayu 4 setengah. maka...)
moi: setengah 5 atau sentengah 6 nih?
him: setengah 5. eh...emang kamu bisa ngomong bahasa indonesia ya??
moi: bisa dong... :)
him: orang indonesia?
moi: owh, bukan! cuman sering aja kalo nongkrong bareng teman2, ngobrol2 bahasa indonesia.

ya dan seterusnya kami membincangkan kasut basket. his favourite topic I think.

So, eiffel...am I in love...not really.

But I think he's cute! Those arms...owhh.

Selasa, went to Klcc, nak jumpa Kekure and Hamster. Tengah2 eskalator naik, nampak seorang wanita cantik nak turun. Eh...tu macam. Eh...ye kah. Maka aku jadi stalker. It's...it's...

Di4n S4strow4rdoyo!!!

Waduh, waduh! Cun gilek.
Had to wait outside of T0pshop for almost an hour dalam usaha nak stalk dia. I was still not sure if it is really her. Apa bikin kat kl. Sorang-sorang pulak tu.

Rupanya dia:
1. memang di4n
2. datang libur
3. sama famili
4. pulang keesokan hari
5. nginap di Ascott
6. shopping tak hengat2 punya. Price tag pun tak pandang. I wish I can afford doing that.

And she's owh so pretty.

Ak0 called while we were stalking her. So after Klcc, pergi shah alam pule stalk him. Shah alam-desa petaling-shironji kempo-setapak. Setapak got nasi lemak yg sangat sedap. Thanks Ak0! I love you so strong! Hehehehe.

Smlm ke Desa Petaling lagi. Terima kasih cik lyna, terima kasih encik Ak0. Udah pinjamin pc nya. Mwahs mwahs!!

Maka itu lah kehidupan saya.

Silent is golden?

I have silent readers, rupanya. All blogs should have silent readers. Thank you for reading. And I quote Cinot... "it really is the best way to communicate anyway. u write & everyone reads. so much better than retelling the same stories to more than 1 person." unquote.
However, there's a group of people whom I don't expect would read this blog but are reading it. Has taken a lot of precautions to keep them away. God knows how long they have found out about this. And they made cute, smart remarks about the stuffs I wrote too. Only not to me. To the other people I wrote about. Some other people I wrote about don't even come to read this blog. So they do not know what exactly I wrote but assumed it's very...umph...revealing.
I think there's nothing wrong with the things I wrote. I don't write my secrets. But then, rupanya some people around me would rather have me not write about them. They are not comfortable with people knowing what-when-where so on so forth, about the things they did with me. Okay, I respect that.
Will have to be extra, extra, extra careful about what I write kah? So that I will not offend anyone?
Or maybe people reading this blog has to be extra, extra, extra open minded...accept the fact that it's MY blog so keep your comments for me? There's that tagboard there by the way, if you guys didn't notice. And if there's anything yang kamu2 tak mengerti, ask. Don't make assumptions.
Or the people I wrote about should be extra, extra, extra understanding that I do not meant to offend them, and I keep that in mind everytime, and I really have the right to write, you know.

Should I move again?

It's so tiring.

Alamat blog ni kan jomcakap. Cakap la apa korang nak cakap. Cakap la dengan saya. Di sini.

Boleh tak?

Khamis, September 30, 2004

Dear Cinot

In response to your latest entry in your blog:
"i still hv the dream to open a hotel by the beach too. & hv 3 children who speak indonesia/ japanese/ italian/ french as their first language. & venture into some [private & confidential] business with fg. haha, no it's not about pornographic films but that sounds [very] interesting also. hope that fg & im love the skin surprises.

cinot"


let's get into that private and confidential business shall we? haha, pornographic films side income la, what do you say? then we distribute it to indon, japan, italy, and france, so that your kids can learn the language there. hahaha.

bad idea?

luv the skin surprises, thanks!

Yang Sedang-sedang Saja

Dia tidak cantik mak
Dia tidak jelek mak
Yang sedang sedang saja
Yang penting dia setia

Aku suka dia mak
Aku sayang dia mak
Kasih dan rinduku ini
Tentunya untuk si dia

Sedalam-dalamnya lautan india
Lebih dalam lagi cintaku padanya
Sesuci dan sebeningnya embun pagi
Begitulah cintaku pada dirinya

Dia nombor satu pilihanku
Dia nombor satu idamanku
Gadis sepertinya yang ku mahu
Yang sedang sedang saja
Yang sedang sedang saja

*lagu ini ada digunakan sebagai soundtrack 'T4k bi4sa'.

saya suka dia seadanya. yang sedang-sedang saja.

Di mata saya dia masih insan biasa.

lagipun, memang 4rtis insan biasa kan? bukan luar biasa kan? bukan alien kan?

*T4K BI4S4*

Omong kosong

Been voting for S0ul D1n3r0's 'K4u P3rgi Ju4' (Sy4zli4na is conveniently forgotten, of course. haha) on red's website. They're on jj's c4rt4 21. Vote, vote dan vote lagi. Tu je lah kerjaya aku hari nih. Rakan2 yang rajin, marilah bantu vote sama. Hahaha.

Went to Blu3's concert the other day. Matur nuwun Ili! Hey, I enjoyed myself, and so did Ili. We even sang along to more than half of the songs. Yeay, kami tahu lagu Blu3! *bravo!* Tempted to buy B3st of Blu3 juga. Silakan siapa yang terasa nak melanggar aku dgn truk anggur.

Gambar konvo sudah selamat diproses. InsyaAllah akan di upload seberapa pantas. Fikir2 balik, pagi konvo tu, terakhir Abah kelihatan sihat. Petang tu dia dah mula sakit, a few days later was admitted to the hospital. Even he admit, masa konvo tu dia sakit juga tapi dia gagahi juga untuk datang. He was so glad he came. Glad is not enough to describe how I felt. Mak and Abah came together, itu akan sentiasa terkandung dalam lipatan sejarah hidup aku. And I have a picture to prove that! Sangat, sangat terharu. Terkesan. Hmm...

Terasa nak relive my convo again and again. Tapi hanya dalam mimpi saja lah kot. Mak still talks about how it was a perfect occasion. Saya setuju banget. Sekarang tinggal gambar yang ambil di studio tu belum saya ambil. Belum punya uang. Belum berani mintak kat abah. Hmm...maybe tomorrow. Saya dengan pede mengatakan, gambar tu sure cantik! Ahaks...
(keyakinan yang sebetolnya tidak ada asas yang kukuh tapi pedekan aja.)

Semalam Mak cakap, "kalau Along betul2 serius dgn Kak Lina, dia patut ambil kesempatan skrg ni. Bagi Abah peluang tengok seorang anak naik pelamin" telah membuatkan aku berfikir panjang. Nak ke Along kahwin? Boleh ke dia kahwin dengan keadaan dia yang terumbang ambing skrg ni. Serupa suruh aku je kahwin. (Dengan Er0ss? haha) Anyway, both of us, aku dan Mak..pun tak sure dia nak ke idak dengan Kak Lina tu. Famili kat B3ntong dah kecoh. Kecut perut Along hari tuh, Wan Teh nak pinangkan terus Kak Lina. Tau takot! Haha.

Kak Tuty, my cousin, nak bertunang Ahad ini. Aku kena mekapkan kot. Owh takutnya. Seram2. Must ask her to come untuk sesi rehearsal mekap dulu. Aku gak pede. Anyway, kali ke 2 Kak Tuty bertunang. Both dengan lelaki yang wayyyyy younger. This one, is 23. Just a year older than me woo. Kalau tak silap aku, Kak tuty's like...30 kot? Kak Mona (my other cousin) says she's older than that. Kak Tuty's a lecturer. Both guys, ex-fiance and fiance-to-be, students dia.
Saya cuma mampu doakan dia yg terbaik. Hope she wont repeat the same mistake twice.

Nescaya weekend ini saya juga akan mendapat syarahan tentang jodoh dan pertemuan serta perkahwinan dari Opah. Adoi.

Isnin, September 27, 2004

Kesabaran itu...

Ingat tak that quote from AIT? Aku pun dah ingat2 lupa. Something bout kesabaran itu macam aiskrim. A friend left an offline message, saying she might need a lil bit of my kesabaran. Why my dear? Will talk about this later k. Apapun, mesej anda menyedarkan saya. Kesabaran saya juga dah jadi setipis kertas. Baru pagi tadi membuat resolusi untuk melupakan segala. Walaupun takde lah resolusi sangat sebab ada echo kat belakang yang kalau dengar betul2 it sounds like "betul ke?? macam boleh jek?!" tapi aku terasa cam nak berlari. Tak sure either untuk meng3j4r m4t4h4ri atau untuk menghilang. Lari dan teruskan bernyanyi? Maybe. Maybe unlikely.

Mungkin aku harus biarkan si helang terbang sendiri. Aku dah tak berdaya nak pasang sayap yang patah untuk terbang bersama. Mungkin bila nanti, kita kan bertemu lagi, si helang sanggup duduk di tepi air, macam hang tu4h dalam pgl, sementara si dolphin duduk dalam air, macam gust1 putr1. Hahaha. Mungkin.

Persoalan: Kalau kejujuran itu macam aiskrim, adakah kesabaran aku dah habis di lahap, atau pun sudah mencair di tengah panas?

Ahad, September 26, 2004

Read Ili's blog for review on Ae. Memang nightmare. Aku masih tak mampu dengar nama N4ssi3r W4h4b tanpa terasa nak gelak guling2. So there.

Luckily, met Sak and Dam tadi. Terubat gak hati. Alangkah damainya melihat mereka solat jemaah. Terasa cam nak pinang je diorg jadi anak menantu. Haha. Or...jadi laki? Opps *Sorry Naem*.

On the way to KLIA, I received an SMS from Atuk.He wants me to be Abah's place by 4. To meet Tan Sri. Siap tulis "It's an ORDER". Jadi agak sakit hati. Tak boleh ke cakap baik-baik, aku pasti akan menurut. Tension. Jadinya sepanjang jalan pulang aku mengomel2. Sorry lah cinot, ko memang malang kena dgr omelan aku. Ahakss.

Anyway, got home just in time before Tan Sri arrived. Siap aku yang bukakan pintu. Owh kalau lah dia ada anak teruna, dah lama dah aku test power. Coz he's only like what, the richest Malay man in Malaysia. And he was really nice too. Aku cam cube kontrol menganga tengok dia macam orang bodoh. Even at 53 he still cuts a striking figure, apatah lagi masa muda mudi dulu. Owh, sangat la best.

I think Abah wants me to work with Tan Sri. I don't mind. I'm a big fan of him already.

*arghh...lupe nak suruh sak kirim salam sayang pada er0ss ku. kangen...*

Jumaat, September 24, 2004

Kh4yaL4n Tingk4t T3rt!nggi

Received news from Dik4 PP:
"Hi Na!
Ngga, kita ngga bakalan ksana setelah idul fitri. Kita ksana MINGGU KEDUA di bulan puasa! Hehehe.. At least, itu yg aku tau. Tp mungkin jg diundur sampe setelah idul fitri. Kita bakalan promo album disana. Can't wait to see u guys in KL! Hehehe.."


Uhuk, uhuk...bulan pose??! And ya...he wrote "Hi Na!" Ahakss.

And then this...
"Yee.. Klo lebaran sih enakan di rumah lahh, bareng keluarga. Di KL tempat hiburannya pada tutup ga pas bulan puasa? Aku pengen jalan2 disana nih. Night clubnya buka ga?"

Owhh...carik tempat hiburan la pulak. Bulan puase plak tu!! Haha.
Soalan jahat nekmah: budak2 tu pose ke?
Jawapan jahat aku: Ntah. Keliru jugak nih!

Dan yang telah bikin aku pingsan tadi petang:
"Yep, u got it. Klo aku sih pengennya jln kemana2, mumpung sempet. Ada amusement parknya ga? U know, roller coaster, ghost house, etc. Trus aku jg pengen ke café2 yg ada live music. Mall juga oke. Pokoknya, every cool place yg seru2 deh! Would u be our guide?"

Uhuk...would I be ur guide?! Dem, sure I would!

Tapi jangan la datang bulan pose, bulan pose kalu, I'll guide you to mesjid putr4j4y4, yuk terawikh bareng! Ahaks.

p/s: aku dah berangan nak bawak diorg jalan-jalan...hahaha.

Owh btw, my Abah dah discharge from the ward on Thursday. Thanks semua yang sempat menjenguk, Thanks semua yang telah mendoakan. Jangan takut2 nak cakap dengan aku, I don't bite lorr!

Am preparing my CV. Abah wants to see it soon. Someone wants to employ me. Ahaks...only 1/2 ready, itupun cut and paste orang punya. Waiting for Anis to send in hers, coz hers would be very close to mine, since we've been together in the same classes since our 2nd year in Uniten. Owh well.

Gtg now, it's nearly 9 o'clock, tv2 gonna show cerita bersiri yang ada ZHM. Long time no see him.
Tv2 banyak muka dia lately. Check out '3T 3D4r4' everyday at 6.30p.m., 'Meng3j4r P3l4ng1' on saturdays and sundays at 9.30p.m., 'Rum4h itu rum4h k1t4' every friday at 9.00 p.m., (all these on tv2) and every wednesday at 3.30p.m., he hosts 'G3g4r' on Tv1. Huhu...Pendek kata, bukak je tv, nampak muka dia. :)

*Kangen Er0ss. Kangen Kh4yl1l4. Kangen ZHM*

Selasa, September 21, 2004

Woke up with mata yang merah dan berair. Mak cakap... "saket mata nih, pergi naik bilik balik!" Was supposed to go to the hospital today, shift pagi lagi. Dah mata cam p0nti4nak h4rum sund3l m4l4m, tak berani lah. Kang tak pasal2 bikin wabak pulak kat DSH tu.
Slept.
Bangun2 tengok mata dah ok.
Aik. Hmm...Guess it's not conjunctivitis after all.

Mak called. She said Abah just called her and discuss about his situation. He asked her when is the suitable time to let the young ones know, especially Ettah since she's taking PMR in 2 weeks time, and he's not sure how she'll take it.
Decision's made. He'll talk to all 9 of us this weekend.

He also told her, he already knew...it's gall bladder cancer.

Stage 4.

And he's going on with chemotheraphy.

hmmm...

Isnin, September 20, 2004

Updates

Abah has been informed about his condition. Dr. Nazim talked to him this morning. I guess Dato' Dr. Haron tak sampai hati. Padahal he came to see Abah earlier. I was scared being the only one there. Cannot imagine how he would react. And how I am going to act.
He took it very well actually. Better than all of us. But then again, he was not told exactly what we have been told. Certain things has been kept from him. And Dr. Nazim punye cara to inform pun, like it's not so serious.
But it is.
He didn't know we knew. So he told us...

we're gonna do all we can. Please pray with us ya?

anyway...

another update, he and I decided to cool it off for a while. Please don't ask why. Am actually quite happy with the arrangement. Still hope things would work out. We're still seeing each other a lot. Smsing like there's no tomorrow. On the phone, tak yah cakap la. He's still 'anugerah terindah yang pernah ku miliki'. Owh, geli geli. And we're still in love. Tambah geli kan? haha.
But why do I say we're cooling it off?
Coz we are.

And I miss him so.

Khamis, September 16, 2004

P0L1c3

Talked to Dol about Abah's condition. Then we started talking bout other stuffs to keep my mind of it. Asked him if he ever...(untuk Min, isi tempat kosong). Min and I was positive he has. But he said dia tak pernah melakukan itu. Like I expected. See, Min??! But then he went on saying "kau lagi ar tak pernah kan, kau kan budak baik" and my heart almost dropped. If only he knew.
Maybe he did know. That's just his way of saying it. Dol, never make any sense. Pakkal la kau tu dah nak bertunang, lagi nak suruh aku serbis kau, hantu betol!

Met M00se for another comfort talk. I was saying, "if they're gonna cut his liver, he can have mine" and then he said something that totally bikin aku cair..."and you can have mine" Owh. Saya sayang awak. (aku tau, this is so geli2 kan. Skip)
Anyway, we were sitting in my car, talking, when a p0lice car came. (M00se would not be happy if he founds out I am writing this in my blog but...sila semua berjanji tidak akan beritahu dia k??!) Anyway, the p0licemen took my ic, and asked us to follow them somewhere. To a petrol station. To make a deal. They want to call J41S, unless...Basically, they left leaving my wallet Rm80 lighter. Should have let them call J41S though, boleh kahwin free. Hahaha.
Just a note: We weren't doing anything wrong in that car. No need to get your imaginations running wild. We were just talking. Betul beb!
I was laughing my heads off the whole way back...either because memang sangat lucu, ataupun my sense of humor dah gone hay-wire. M00se bengang gilek dengan pak p0lis1 itu. Eh, tapi inikan kisah klasik untuk masa depan! Kang boleh cerita kat anak cucu...oppps (kes pikir jauh sangat)

Rabu, September 15, 2004

Gall Bladder Cancer

Gall bladder cancer, also called carcinoma of the gall bladder, is extremely rare affecting only 7,100 (2) people in the United States per year. Unless it is very small and found when the gall bladder is removed for other reasons, the treatment now available is not particularly effective.

Because it is so uncommon and because its symptoms mirror those of far more common ailments, cancer of the gall bladder is usually not found until it is at an advanced stage and cannot be surgically removed. In the advanced stages, pain relief and the restoration of normal bile flow from the liver into the intestines are the principal goals of therapy.

How It Spreads
Gall bladder cancer tends to spread to nearby organs and tissues such as the liver or small intestine. It also spreads through the lymph system to lymph nodes in the region of the liver (porta hepatis). Ultimately, other lymph nodes and organs can become involved.

What Causes It
No one factor has been clearly shown to cause gall bladder cancer. Although it occurs most often in people with porcelain gall bladders where repeated inflammation from passing gallstones leads to hardening (calcification) of the gall bladder, it is extremely rare even in such patients. Since the gallbladder isn't essential, people with a calcified gall bladder may consider having it removed as a preventative measure.

Common Signs and Symptoms
There are no clinical signs or symptoms characteristic of gall bladder cancer. Jaundice (the skin turning yellow), bloating, abdominal pain, weight loss, decreasing appetite, fever, nausea or an enlarging abdominal mass are all signs that may be attributable to gall bladder cancer. Even if the following are found, gall bladder cancer would still not be the prime suspect because it is so uncommon:

Frequently, jaundice is a late development and the other symptoms have been present for a long time. Itching may result from the buildup in the skin of a derivative of bile, bilirubin, which turns the skin yellow. This symptom usually reflects advanced disease.

Staging A TNM staging system exists for gall bladder cancer, but for the purposes of deciding on which therapeutic option to use there are only three stages - localized resectable, localized unresectable and advanced disease.


The doctor suspected...he's in Advanced Stage...

Advanced Disease

The cancer has spread to distant sites (liver, lung, small intestine)
No standard therapy is known to prolong survival in patients with advanced gall bladder cancer. Single agent 5-FU or mitomhycin-C may help. An oral drug, capecitabine, also appears to be active against gall bladder cancer. Even if the tumor shrinks, however, patients may not benefit because of side effects and the tumor usually regrows quickly.

Chance of Survival:
2 year: less than 1%

Supportive Therapies

Symptoms associated with jaundice can include severe itching and a general sense of poor health. These symptoms can generally be managed with a drainage procedure to bypass the blockage in the biliary tract. This procedure may include placing of a tube through the skin or through the stomach. Surgery is rarely necessary to bypass an obstruction. If such drainage is ineffective, itching may be relieved by the use of Benadryl, Atarax or cholestyramine.
Pain relief may require large doses of medication. Narcotics must be used carefully, however, since they may have excessive side effects and are metabolized by the liver, which may not be working properly.
Non-steroidal anti-inflammatory drugs may be surprisingly effective even against the severe pain associated with gall bladder cancer.
Water pills (diuretics) to reduce fluid in the abdomen or legs may be helpful, but may cause significant imbalance in kidney function if not monitored carefully.
Nausea can be treated with standard medications, including suppositories.
Sleep disturbances are common, but sleeping pills should be used carefully since most are metabolized by the liver.
Frequent small meals may be necessary since an abdominal mass may reduce the size of the stomach.
Patients with the severe loss of appetite may be helped by an appetite-stimulating drug called Megace.

Selasa, September 14, 2004

I dreamt of $t4rbuck$

Dengan sesungguhnya, malam tadi, aku mimpikan $t4rbuck$. Secara tepatnya, C4r4m3l Rhumb4 Fr4ppuch1no yang enak. Mimpi yang sangat lucu. Yang pasti ada geng ngopi ku, Kak Im, Sor, Ili, Cinot dan Ull. Aku mimpi aku marah2 abang kat $t4rbuck$ tuh sebab dia cam tak nak bikin kopi cam aku mintak. Last2 aku masuk buat sendirik. Nyum...nyum...
Maka bila aku bangun, paham lah aku akan makna mimpiku.
Aku nak minum C4r4mel Rhumb4 Fr4ppuch1no.
Abah saya di hospital. At first they suspected ada problem with his kidney, ingatkan ada batu. Rupanya bukan. Then suspect hempedu pula. Pun bukan. Maka nanti akan dioperasi lagi dalam minggu ini juga, kerna suspek his liver ada sedikit masalah, tersumbat barangkali.
Hmm...hmm...I dunno how to write about this. Pesan M00se, this is not the time to be emotional about it. It's time to be strong. He needed our strength.
I just wish I can be lying sick on that hospital bed instead of Abah.
Teman2, tolong doain sama ya?

Isnin, September 13, 2004

Mal4ysia B0leh?

Can study continue STUDY
Can't study, work FACTORY
Cannot rely on CHARITY

Earn a little SALARY
Just enough 4 daily ROTI
Go work no WIRA but LRT.

Colleagues formerly FRIENDLY
Daily treated to KOPI
Now gradually get CRAZY
Behind me say I LAZY.

Boss has no SYMPATHY
Work always must HURRY
Say I not enough BUSY
Often ask me do OT
Midnight go back by TAXI
TAXI surcharge KILLING ME
Now i pokai and NO MORE MONEY

Borrow from chettia kena EXTRA FEE
Coz money is never FREE

Boy/girl-friend go STEADY
Serious, and then MARRY
Ceremony and PARTY
joker-friends give PANTY
No money sure no HONEY

10 months later be DADDY
Wife at GH birth a BABY

Monthly pay back RHB
Earn not enough FEEL GUILTY
Jump down suicide and MATI
No money 4 funeral how to BURY
Because MAL4YSIA B0L3H. SEMUA JADI

Ahad, September 12, 2004

Ern3st ke Er0ss? Hmm...ku tetap memilih DIA!!!

Dah lama tak update. Agak macam tak tahu nak update apa. I supposed the others would probably write about C0k3lat. Maka...
Hmm...Thanks to Ili for inviting me and Cin0t to join her at the Pc and interbiu. Kayak reporter beneran gitu aku n Cin asking questions. Harap2 soalan2 kami bernas la jugak ek! Kalo tak bernas, ampunilah kami...emang benar2 grogi!
Ern3st sangat fluent BM. Dengar dia bercakap and we were like, huh??! Biar betul?! Haha. Lebih kurang cam tu lah ekspresi kami. Katanya terlalu banyak menonton P.R4mlee. Adakah jika orang indo dgr kami berkata pun akan terkejut sebegitu juga? Dan alasan kami akankah berbunyi: Terlalu banyak nonton AADc? (taruk icon gosok dagu tuh di sini).
Konsert...tak ramai orang. Dan rupanya ramai juga yang masuk secara percuma. Aku diberitahu tadi oleh adik ku, kawan2 dia semua masuk free, menyelinap ikut kandang kude. Hmm...
Crowd happening. Terutama our part of the crowd...I think. Kalau tak pun anggap la aku perasan jek. Layan sampai tak hengat siap langgar2 vokalis kumpulan Pr3tty Ugl33 di sisi. Ampun bang!
Sound system...cam ok je? Ern3st sgt imut (I swear M00se sure dah hentak2 kepala ke dinding, tension asyik dengar aku sebut nama mamat neh! haha!), Kik4n sangat chantek.
To read more, read Fa1ry's laporan bergambar di sini
Lepas konser lepak dgn Ili, Sor, Cin, Kin, Naem, Rina and her bf di Rasta. Sesi mkn2 diikuti dgn sesi ngopi. Pulang ke rumah hampir jam 3. Kikin beranikan diri nelpon Ern3st. Ternyata menurutnya, flightnya jam 8! Pasti pagi2 sudah berangkat dari hotel. Tidur sebentar, jam 6 keluar dari rumah. Rupanya kalo personil C0k3lat yg lain, Erv1n, R0nny dan Edw1N (aku dah tahu which is which! yeye!) flight lagi awal, jam 7.30! Nasib baik sempat jumpa mereka walaupun sebentarrrrr aja. This 3 guys went back to B4ndung, while my dear Ern3st ama pacarnya ke Sing4pore, untuk jalan-jalan. Hmmmm...(bunyi cemburu yang ditahan). Ahaks. K1kan yang belum pulang pagi Ahad itu, she took a later flight. Entah la, mungkin kerna mahu shopping lagi barangkali? Atau coz her flight langsung ke J4karta. Tak bertanya pulak. Haha...tak tanya sbb K1kan wanita kah? :p Macam kurang berminat barangkali? Hahaha...standard la tuh!
Maka...selamat pulang ke tanah air mu wahai C0k3lat. Cepatan ke mari lagi ya, aku udah kangen! :)

Isnin, September 06, 2004

Convocation (4 Sept 2004)

Convo? Eventful. Successful. Wonderful.
Mak came with Abah. Together. Bagi aku, ini satu permulaan yang baik. Not that I want them back together. Cuma aku mahu semuanya berakhir dengan tenang. 7 tahun and finally, masa konvo aku. Alhamdulillah. Senang sikit nak buat majlis kenduri kendara. (kata Mak, bukan kata aku. Hahaha)

He came too. :)

Terima kasih buat Mak n Abah for all your support, Thanks for coming, thanks for the lilies, thanks to Auntie for the Teddy bear, Thanks to Shidah, Ika and Fai for a bouquet of flowers, Thanks to Nurul for another, Thanks to siblings for the various colored roses, Thanks to Aida and Faie untuk semut yang imut, Thanks to all yang sms, yang call, untuk ngucapin selamat.

Gambar masa ambil sijil, siap posing lagi. Haha...nanti aku cuci saiz yg lebih kecil k, then I'll scan it and put it here. Tapi puas hati lah walaupun stok posing 1 dalam sejuta gitu. For the mean time...some pics dah aku upload di pictures ku.
(pics are courtesy of Fairuz Diyana)

Jumaat, September 03, 2004

Misterius

Saya kah misterius?
Saya cume hendak meluah rasa.
Tapi cume nak orang terasa. Haha.
Tapi takpe. Sekarang dah bahagia. Sebab si bijaksana dah pergi settle kan the b1tch. Terima kasih bijaksana.
Kejap lagi dia nak datang.
Sekarang tiap2 malam dia datang.
Hahahaha.
Soalan Mak... "Anak P4s boleh ke kawen dengan Anak Umn0?" Ahakss. Belum tentu lagi kawen la Mak ooi! :D
Saya cuma merasa gembira bila dia ada. Itu saja.

Rabu, September 01, 2004

B.I.T.C.H

I am angry. I am not. Hm...well, yesterday when he told me I thought it was hillarious. But she wrote something, ugutan, I'd say...and I don't like it. Not at all.

Hey b1tch...
you go on spreading rumours, tapi bila dah ada yang nak kantoikan, siapa yang salah sekarang? Dan kau nak ugut aku? Eh helo. Grow up.

You have a problem with me, come settle it. Jangan libatkan dia. Or mungkin, ye kita patut libatkan dia. Let him decide siapa yang betul sekarang.

Benda kecil dah jadi besar.
Atau memang dari awal mulut kau tu yang tak boleh tutup?

Kenapa kau fikir kau hebat sangat? Bagi aku, kau tak ada makna. Dan kerna itu, aku tak akan pergi jumpa kau dan serang kau. Kerana dia juga. Dan kerana aku tak mahu jadi serendah-rendah kamu.

Owh, btw...

Pergi lah mampus.

Isnin, Ogos 30, 2004

Ntah hape hape

He listens to Marc3ll now. That's a start. :)
Lepas ni, kita try Gl33n, Ri0 F3bri4n, Uth3, T1t1 Dj dan owh banyak lagi pulak ek?

Btw,
rakan2 ku...
jom la tgk konser c0k3lat!
Aku kangen nak berjoget lambak sambil melayan lagu Indo. Hahaha.
Come Sor, Ili, Shamam, Memel, Kak Im, Des, Cinot, Naem, Ash, Lara, Dyla, Lissa, Lin...ya semuanya lahhh! Pokoknya, yuk, yuk!

Announcement:
Majlis konvo saya 4th Sept nanti.
Sabtu.
Sesi pagi.
Datang lah ek?
Bawak bunge sekali ek?
Hehehe.

Rabu, Ogos 25, 2004

Terim4 K4sih Bij4ksana...

Percaya apapun yang akan terjadi nanti
Kau tetap pesona rahasia di lagu ini
Tak peduli berapakah
Berat badanmu nanti
Kau tetap yang ter..muahhh dihati

Kuakui ku tak hanya hinggap di satu hati
Kutakuti ku terlalu liar 'tuk dimiliki
Walau begitu semua hanya persinggahan egoku
Dan sifatmu t'lah merobohkan aku

Dan waktupun terus berlari
Dan akupun smakin mengerti
Apa yang akan ku hadapi
Apa yang akan aku cari

Aku tuliskan lagu sederhana
Untuk dirimu yang sangat bijaksana
Memahamiku dan mencintaiku
Apa adanya....
Apa adanya

Aku goreskan lirik
sederhana untuk
dirimu yang sangat bijaksana
memahamiku dan mencintaiku
apa adanya....
apa adanya..........

*sesungguhnya memang bukan saya yang menggores lirik ini. Terima kasih buat Er0ss, coz, Soraya, like you said, dia memang ada that knack like dia ambil our diary and read it out loud or something. Even if kita tiada diari. Kan?

Dan terima kasih si bijaksana. Saya yakin awak memahami. We'll see where we go from here aite.

Saya rasa nak menangis dan ketawa serentak. Dan andai ditanya lagi kenapa saya begini...it's because awak si bijaksana yang saya nanti. yang saya cari. hanya itu.

Saya tak tahu nak tulis apa lagi. Sekarang saya sangat grogi. Sebelum saya buat ayat lebih geli2...Mungkin saya lebih baik tidur.

Selasa, Ogos 24, 2004

Ku Puny4 H4ti juga...

Lyna called around 7.30 p.m. She said...come la. Haha...maka mencicit aku lari, mandi and put on some make up. 8.30, I was already at Palace. Ak0 jadi model malam itu. Sangat...err, anggun? Hmm, anyway... lepak backstage, aku jadi PA to Ak0's PA. Mula2 je sampai...tengok keliling and aku star struck. Sungguh. Ak0 was saying things like... "Dolphin, don't be so jinjangg!!" and I try my best to appear normal but that's L1nd4 A f beside Ak0!
And Z4rin4!
And...K4er!
Eh...Z4hid!!
Hahaha...Put Ayan on phone with him. Ada ke patut adik aku suh mamat tuh nyanyi. Seb baik dia sporting. Hampir separuh lagu la jugak dia nyanyi. Haha. Thanks Z4hid. You made my bro's day, definitely.

So many famous people were there. Sampai tak larat nak sebut.

Got Ettah, Ayan and Dila signature budak2 AF tuh. Tak pasal2 aku jadi autograph junkie again. I stopped being that a long time ago. Ak0, if you read this, just so you know, I am not so jinjang okay. I'm just kakak mithali. Hahaha.
Ak0 told D4mian I have a huge crush on him. Haha, true, true. But do you really have to tell him??! Hahaha...alaa, no big deal right. Sekali Encik D4mian senyum, aku pingsan. Aiyak. Sweet cam gula melaka. Eheh.

Thanks Lyna for asking me to come, Sham for the pleasant company, Ak0 for...whatever. Hahaha. You know I luv ya right. :p

p/s: dimanakah dia...anak kambing saya...risau gile nih.

*this entry used to have pics. i removed it. haha. tak nak ar ramai2 tengok kang jeles plak, ye tak? huhu... :p

Sabtu, Ogos 21, 2004

Lissa Dan Firdaus

Congratulations to both of you.
Yeahh...dah bertunang tuh!
Wah wah.
Best Best.

Pakcik, jaga Lissa baik2.
Lissa, jaga My Coolest Zodiac mate tuh. Haha. Papehal, sepuk jek. Sepuk manje takpe. Jangan sampai tahap mendera. Haha.

Congrats, congrats.

*tolong jangan tanya aku bila lagi. :p

Eksiden

Langgar lobang di TTDI J4y4. Lobang tu kecik je tapi dalam. Semalam. Pukul 11 lebih. Jalan gelap gilak. Bawak sampai tepi Giant 13. Tengok tayar depan flat teros. Panggil AAM. Mak, Dila and Makcik sume dah stok terpisat2. Dah la banyak nyamuk. M00se came. Tolong keluarkan tayar spare aku. I have absolutely no idea how to. Sangat the lady driver kan. Hahaha. He was also the one who found out that I do have a jack. Aku tatau dimana ia disorokkan, so I just told the AAM guy, 'takde ar bang'.
Ahh...rupanya, rim tayar bengkok. Cam pernah je terjadi dulu. Haha.
Thanks a lot to M00se and Abang AAM. Terima kasih, terima kasih. The fact that this is not the first time aku langgar lubang, didn't go unnoticed. Aku akan cube bawak lebih cam bidadari (ayat M00se). Haha.
Balik rumah, terasa cam bunyi pelik. Ingatkan tayar tu buat hal lagi. Sampai rumah tengok, tayar belakang pula. Flat abis. Dem dem. Betul la aku rasa cam tayar belakang yg langgar lubang. Rupanya...tayar depan n belakang. Adeh.
And Tiara sangat2 berat. Nak jack sendiri pun tak larat. AAM punya jack pun barely can elevate it. But have to call them to do it. Aku and Acik tak bley. Tak larat.

Things I learnt dari kejadian ini:
1. tayar spare tiara ada bawah kereta, bawah boot.
2. dimana kedudukan jack aku.
3. make sure tayar spare dlm keadaan yg bagus.
4. cara2 nak tukar tayar = panggil AAM.
5. Tiara berat siot. Berat dose ke?
6. jangan main sms masa driving. Hahahaha.

MUNGK1N N4NT1


Saatnya ku berkata
Mungkin yg terakhir kalinya
Sudahlah lepaskan semua
Kuyakin inilah waktunya
Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti
Kita kan bertemu lagi
Satu pintaku
Jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yg kutinggal mati
Seperti hari kemarin
Saat semua disini

Dan bila hati mu terbangun
Bangun dari mimpi mimpimu
Membuka hati mu yg dulu
Cerita saat bersamaku
Mungkin saja kau bukan yg dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti
Kita kan bertemu lagi
Satu pintaku
Jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yg kutinggal mati
Seperti hari kemarin
Saat semua disini

Tak usah kau tanyakan lagi
Simpan untukmu sendiri
Semua sesal yang kau cari
Semua rasa yang kau beri


*buat kamu yang pernah aku sukai. sadarkah rasa itu sudah lama mati?

Jumaat, Ogos 20, 2004

Mixed fruit juice

Went to THE press conference. Became an intern again. Thanks Ili. He had his extension hair on. First impression, wow! Haha. Macam tak kenal. Macam nk makan orang punya. Macam ganas. Macam k0ffin kans3r. The moment he saw me, he started pointing to that hair and like... "okay tak rambut?" Okay, okay..LOL.
The song? It's nice...if I can somehow delete the girl's voice. Aiyak. Pening kepala jek dgr. Main problem is, she sings with no soul. That one song, he and his groupmates were pouring their hearts out and then she started singing and dush! Potong stim betul. The whole album...zero soul. Nada. I read the lyrics and cam...eh, ni macam lagu cam ganas2, cam kena nakal2 ke whatever...tapi hambarnya dia nyanyi! Bla bla bla bla. Feel tu kena ada, baru everything else will fall into place. Or maybe, I've been watching too much Af.
His groupmates must be curious. Nape awek nih ada kat sini. It helps to have friends, dudes. Thanks again, Ili.
Saw Ya, Peon and Zeffi later that nite. First pergi cafe cum kedai perabot milik Ya's family. Cool place. I love my Ice Blended Cappucino. Sedap gilakk. Thanks Ya sbb belanja. Had a debate with Zeff later, nak pergi Syed ke D.E. Last2 kata Zeff, "Syed ar, kasi can kat kau." Haha. Kasi can pun kasi can ar. M00se joined us there. Been seeing him quite a lot lately. But who can blame us, right? Haha.
Got back home at 4.
It feels so good being unemployed.
But he's going to have a photography session with THAT magazine. hahaha. Yeah...that half porn, half Islamic mag. Take a wild guess.
So I'm having this mixed feeling about the whole thing. Happy for him for he's doing something he likes, risau coz he's like a bit terumbang ambing with studies and stuufs, he told me as much...and takut for...that. Can't say.
Yeahh...support tetap support punya. Hahaha...you go, man!


him with his extended hair. and the rest of dineros. muka buat duit neh...haha

Rabu, Ogos 18, 2004

Taurus & Cancer

When Taurus and Cancer come together in a love affair, it's usually a very good combination. They are two positions apart within the Zodiac, and such Signs tend to share karmic ties and a deep mutual understanding. These particular two Signs have much in common: Both prize security in a love relationship above almost all else; both tend to be nurturers (Cancer is emotionally nurturing while Taurus loves to spoil their lover with sensual delights, gifts and good, rich meals). They're both quite domestic and love a quiet night spent at home with their sweetie.

The Taurus-Cancer partnership tends to be a happy one due to this mutual enjoyment of the security and comfort of home. They love a solid home base, a strong relationship, nice possessions, good food: all the comforts of domestic life. Theirs is often the ideal family that people of other Signs strive for, with strong ties between them and a relationship that is family-oriented rather than toward the outside world. Their only major problems arise when Taurus insists on having its own way and Cancer responds by sulking. Taurus must understand Cancer's emotional sensitivity, and Cancer needs rely on open, honest communication than on emotional blackmail.

Taurus is ruled by Venus (Love) and Cancer is ruled by the Moon (Emotions). Both of these celestial bodies vibrate with feminine energy. Cancer often keeps emotions bottled up and simmering inside, which can lead to occasional boil-overs. Thus, Cancer is attracted to Taurus's open, honest, unafraid nature. As the Moon controls the tides of the Earth, quietly affecting all life, so does Cancer, manipulating behind the scenes. Cancer tends to be sentimental, and both partners prefer to enjoy each other rather than socializing with large groups.

Taurus is an Earth Sign and Cancer is a Water Sign. Water and Earth are compatible as tangible, physical entities. As a Water Sign, Cancer is born to nurture an Earth Sign like Taurus the way rain nurtures Earth and helps crops grow. In turn, Taurus tends to have a more stable view of life than does Cancer and is less prone to emotional turmoil; therefore, Taurus can help Cancer stabilize their tumultuous feelings. Both Signs must be careful in this relationship, however: Taurus may tire of Cancer's mood swings, and Cancer may in turn feel that Taurus is insensitive to their needs.

Taurus is a Fixed Sign and Cancer is a Cardinal Sign. Taurus has Fixed habits; they won't change an opinion once it's formed. This can provide Cancer with an emotional rock, as Taurus is entirely dedicated to the relationship. In turn, Cancer can bring new inspiration to the relationship and start new projects that Taurus will enjoy taking over later.

What's the best aspect of the Taurus-Cancer relationships? The steady, reliable team they make. Both Signs are dependable and nurturing, strongly oriented toward domestic life together. A mutual love of home and security makes theirs an ideal long-term, family relationship.

Rabu, Ogos 11, 2004

attention ssp girls 95-99

mari!! mari!!

ke ?
SUNGAI CONGKAK
bila ?
21 OGOS 2004
siapa lagi?
cuba meramaikan .. tapi kena cari transport sendiri laa
makanan?
marila berkongsi-kongsian
contact siapa?
farina <-- org yg paling sesuai , syu_hidayah atau fatma




pst: elakkan tagging oleh teman-teman istimewa .. kesian kat mereka yg nak bermandi-manda


nota kaki: selambe kau syu, ade ke suh contact aku. hahah. takpe, aku pasrah. takleh ek tagging teman2 istimewa? kalo tak istimewa sangat takpe ke? haha.
syu, nanti kasi list sape yg nak pergi ek. kite kena pk cam ne nak communicate kalo gi asing2, pasal atas tuh takde line hp. pas tuh, sape yg kasi nama, sila lah ckp diorg jgn kansel last minit. kansel gak kalu, tgk ar aku buat aksi incredible hulk. hahha...adios, sampai nanti, sampai mendugong lagi...

Selasa, Ogos 10, 2004

Farina's anthem

tahukah kamu...

Ku dikejar bayang-bayang resah. Bila hatimu masih tak berubah. Enggan di punya, dan dipenjara, belaian cintaku ini. Aku bukan wanita yang tewas, bisa menyambar walau ku ditolak. Biar diuji, kanan dan kiri, kau kan tetap ku miliki.
Tiada lafaz yg lebih agung, kalimah cintamu, yang ku tunggu2
Biar jasadku yang menanggung permainan dari mu
Rela ku pujuk
Janganlah kau salahkan aku. Terus memburu menawan cintamu. Aku percaya sedikit masa, kau kecundang akhirnya.
Usahlah kau bersedih. Dihadapanmu aku hadir. Memadam resah dan curiga dari hatimu. Apakah kali ini, bisa kau tolak dan berlari. Setelah aku menanamkan azimatku...

Isnin, Ogos 09, 2004

Kau Pergi Jua

Wajahmu
Seindah serinya pelangi yang indah
Seharum mawar putih segar berkembang
Wajahmu
Mengapa sering terbayang dimataku
Sehingga terbawa didalam mimpiku

Sayangku
Tahukah kau didalam hatiku ini
Tersimpan perasaan cinta nan suci
Kau bunga
Ingin kusuntingmu menjadi milikku
Lantas kuabadikan dalam jiwaku

Sayangnya
Harapan yang selama ini kubawa
Hancur berkecai musnah jua akhirnya
Semuanya bagaikan sebuah mimpi

Kau pergi jua
Setelah cinta ku kini membara
Belum sempat kucurahkan kasihku
Kau pergi tak kembali...

Ahad, Ogos 08, 2004

11 S3pt3mber

Dol akan bertunang. Happy gila suara dia tadi. Aku pun jadi sangat gembira. Selalu bila aku telefon dia, sure dia cakap macam zombie. Mayat bernyawa. Yeah, but now Dol's back.
He called masa aku kat rumah Mak Tam. Tengah banyak anak2 sedar berlari2, menjerit2. Dan terbukti he's back when he said... "wah, bisingnya. kau nih pun, anak dah ramai tak de pun rasa nak kasitau aku. Anak kita mana? Yang kau dapat lepas buat dengan aku?" Hahaha! Sahih, nak mampos lah mamat tuh. Lepas jadi tunang orang, boleh ke lagi macam tuh? :p
Ini lah masa aku claim kat dia, suruh turun KL belanja aku makan. Tak kira. Kang dah jadi tunang orang, takde can aku nak manja2. Aduh, cam tak percaya. Sangat surreal. Dol, bertunang?!
Dan aku pun bertanya, adakah aku harus ke kuantan pada tarikh itu? Bertunang, kalau aku datang, bukan boleh lepak minum2 teh tarik, hisap2 rokok dengan dia kat luar rumah perempuan. Tak manis lah, aku perempuan. Kang mak Dol, Mak Syarifah ckp apa pulak. Dan kalau aku duduk dalam rumah dengan Syarifah, dia sure cam...apahal lak minah ni. Bukan kawan aku pun.
Maka Dol yang pada mulanya suruh aku datang juga, telah cam..."hmm, ye lah. betul gak tuh. Takpelah, tak datang takpe. Tapi wedding tuh wajib kau datang." Yang kemudian aku pun menjawab..."haa...betul ke takpe? Jadi bolehlah aku pergi konser C0kelat nih??!" Hahaha...hampeh ke aku? Tapi betul la, camne aku mau pergi itu majlis bertunang? Manyak susah woo. Hmmm...

Konsert c0k3lat 11 ke 17 neh sebetulnya?

Dol dah nak bertunang. Aku bila lagi? Muahhahaha! Tidur dengan senyuman la nampaknya Dol malam nih. Congrats bro. Kau idola ku...cieee. Doakan aku jumpa cinta macam kau. Doakan aku mampu mencinta seperti kau.

M0ns00n W3dding 2

Malam semalam (that's Saturday Nite), bbq di rumah pengantin baru. Akhirnya kebanyakan orang duduk di hadapan tv menonton AF. Tapi aku rasa kan sangat menarik, dari semua generasi keluarga...dari pangkat nenek hingga anak2 saudara, semua berkumpul depan tv. Fikri, anak sedara aku yang berumur 3 tahun, sibuk dengan "Yeah yeah...mesraaa~~" while Aiman, 4 years old, sibuk berbandangan. Kejap2 he'll come to his sister, Atiqah sebab bandangan tercabut. Darin pulak, sibuk suruh aku Afund1 Z4hid. "Boyfriend Darin Z4hid". Wah, anak sedara ku! Haha! Atiqah pulak, "Auntie, tak nak la Ad4m keluar. Dia handsome!" Anak2 Abang Ngah, masa nak pulang, semua orang yang diorang salam, sure diorang cakap "Afund1 Ad4m". Mak Tam Enah, tak kisah dengan sakit2 kakinya, sakit perutnya...bertingkut2 pergi duduk depan tv. She said, "Z4hid sure tak keluar lah. Penat saya Afund1 dia nih!". Mak aku, kejap2 dia hulur hp dia, suruh aku Afund1 Z4hid, Ad4m dan K4er. Cuma Opah yang dari mula, "HUh! Opah menyampah betul tengok diorang ni terkinja-kinja. Ak4d3mi P**tatsi*l." Muahahha...Opah, Opah...
Tuh belum Anak2 Kak Maya lagi, yang semasa Af 1, insisted Mak Yang sikat rambut diorang macam Kh4i (padahal rambut kerinting, ada hati nak rambut Kh4i!). Dan mereka jugalah yang bila aku tanya, nama siapa? The answer was "Saya V1nce, adik saya Kh4i!" Banyakkkk lah korang! Hahaha.
Even Kak Yan, the bride, sewaktu bersalam dengan aku waktu aku mahu pulang, sempat berkata "Eh, awak Afmasuk L1nd4 ke Z4rin4 tau! Jangan lupa promo!" Hahaha...
Selalunya makcik2, nenek2, sepupu2 akan sibuk dengan soalan cepumas yang berbunyi "awak bila lagi?" atau "haii...sorang je? boyfriend mana?", sekarang soalan2 lebih berkisar tentang "awak Afund1 siapa?"

Katalah apa sahaja tentang AF. Yang pasti, ia memang merapatkan silaturrahim keluarga.

Dah demam? Keluarga saya memang dah sangat demam. Tak dapek den nak nolong!!!

Owh, korang Afund1 siapa?

Dia

He was there. Not so far away. In fact, he was so near. I wanted to touch his hair, stroke his cheeks, massage his shoulders...I wanted to kiss him senseless!! I want to be with him. But I can't. The more he talks, the more I want him. The more I realize, I can't. But I want. I want.

Boleh tak aku nak pinang je dia?

*Sadarkah kau ku sayangi. Sadarkah untukmu aku bernyanyi. Terbacakah niat tulus ini. Degup jantung kian berbisik. Kadang kata tak berarti. Kalau hanya 'kan sakiti. Diam bukanlah "tak ingin". Degup jantung kian berbisik. Tanda cinta yang bersemi. Aku yang 'kan mencintaimu. Aku yang 'kan selalu mendampingimu. Bila bahagia yang akan kau tuju. Bila butuh cahaya 'tuk menemanimu...PILIHLAH AKU. Jangan sempatkan berlalu, kalau karyaku yang kau tunggu. Jangan hanya aku yang tahu, Aku Cinta Padamu. Mohon warnai jiwa ku. Maukah hidup bersama ku?*

Jumaat, Ogos 06, 2004

M0ns00n W3dding

Whewww...drove Kak Yan and Mak Tam around today. It's okay, haven't got anything better to do anyway. Cam segan lak tengok the amount of money Kak Yan gave untuk minyak. Cam..."best gak jadi driver ye?" Haha, boleh ar, buat parttime gitu.

Seronok tengok the wedding preparation. Kak Tuty was in the mood for lurve, she showed me this pic of her latest bf. She seems so very much in love, macam di awangan gitu. Let's hope this time it's for real. Hope the guy's not like the previous ones. Macam dah banyak kali dah dia patah hati. Poor girl. She has sooooo much love to share, tapi orang main2kan cinta dia.

Atau mungkin dia yang seharusnya tak sebegitu innocent?

Tak kisah lah tu.

Kak Yatie called today. Special shout to her! And a very happy birthday, Abang ipar! Borak2 pasal wedding Kak Yan, teringat masa wedding Kak Yatie. Hmmm...best nya masa tuh.

Met Moose just now. Since I was in S.Alam, asked him to hang out with me for a drink (I had two. haha). End up sitting there for like 4 hours yakking away and suddenly he went "Aduh, apsal aku cakap semua nih??!" Hahah! Might be the lime drink. Very intoxicating. Dah tu balik pun sambung lagi main sms. Bijak betul. Patutnya duduk je kat Syed tu sampai pagi. Next time lah ye? (will there be next time? haha kalo tak serik la dengan soalan2 ala2 mangga aku. Neh sume, Ili lah yg mendidik nih.)

He's nuts. Sometimes he reminds me of Dol. Only different. (Tadi Dol tak balas message. Rasa nak pergi sana terajang je dia.)

Esok pagi kena pergi S.Alam lagi. Jom, minum air limau lagi? Twang, twang, twang...he's really gonna regret when I move to shah alam. might even bug him nightly for air limau ais. Padan muka anda.

Khamis, Ogos 05, 2004

Happiness is..?

Finally paid segala mak nenek yg perlu untuk konvo. Been planning to do so since last week. Had late lunch with Min at that Famosa cafe in bangi. Quite cool, food boleh tahan la.
Called Miss Bear up, she was in Midveli with Encik Penguin, buying a new tap dancing shoes. Tap dancing sounds cool kan? Anybody terasa nak masuk kelas, jom! Anyway, invited the lovely couple to Kak Yan's wedding. Dunno if they can come.
Shortly afterwards, Encik Penguin sent a sms. Uiks...Min and I was like... "SERIOUS SHIT??!!" I didn't tell him the other day when we met, but there were a few times before dimana aku telah nampak dia dan hanya mampu melihat dari jauh dan berkata di dalam hati 'oh, indahnya ciptaan Tuhan'. Jadi pemuja rahasia gitu. (Dear Encik Penguin dan Cik Bear, andai anda membaca blog ini, maafkan saya ye. hahah). Maka kerana selama ini saya dan Min adalah pemuja rahasia Encik Penguin, receiving that sms seemed surreal. But it totally made my day! Hahhaha...

"How's the dolphin today?"--->Very well, indeed!!!

Called Dol tonight coz I was bored. I needed his advices. But I don't like calling him anymore coz his hp's reception is poor at his place. But I called anyway. He was already asleep. Still, he picked up the phone with a very sexy sounding "Hello Sayang..." which was answered by my "Nak mampos agaknya budak nih." I end up not telling him my problems. He had enough of his own. And the reception was really bad. I wish he's here. He'd probably say the same thing all over again. "Aku tahu kau, setannn..." is his favourite line. Setan? Who, me? Hahaha...he's got to be kidding! ;p Arghhh...my mind is now a jumbled up mess, I don't know what to do.

I'm happy but I'm f*^^$%& up. Is that normal?

Anyway...
has everyone seem PHSM? I like that guy who played M4y4 K4r1n's hubby. Liked him since I saw him in R0ngg3ng R0k1ah. S4hr0niz4m n00r. Saw 'D3mi Z4itun' the other day, with Faatin, Aisyah, Ina and Sherry...and he played the lead. Sangat delicious. Ngeh ngeh ngeh...

I need to sleep. Maybe then I won't be so f%^%$# up.

Isnin, Ogos 02, 2004

Ak0 Must4ph4

This is a report I wrote for his Yahoo group about our first gath...

Subject: Laporan dari Meja Berita


Tajuk: Gathering #1
Tarikh: 1 Ogos 2004
Waktu: 7.30 till very late
Tempat: Rahsia Bistro and Wine Bar

Ahlil-ahlil mesyuarat tingkap:
1. Rai
2. Azlina
3. Lyna
4. Rafidah
5. Aironi
6. Nana
7. Farina (yours truly)

Penghulu majlis:
Ak0 Must4ph4

Saya dan Nana, berlepas dari Petaling dengan semangat berkobar-kobar
dan jantung yang berdegup kencang. Bukan sahaja kerana nak berjumpa
Ako dan kawan2 baru, tapi juga kerana takut sesat jalan. Setelah
berbincang dengan beberapa consultant jalan raya KL (Azlina
included), saya membawa kereta dengan kelajuan normal ke Jalan Tun
Razak. Kata Azlina, dia sudah pun berada di sana.
Sesampai di sana, it's not hard to recognize the rest of the geng.
Yang mana berbaju putih, itulah dia. Sempat bersuai kenal di dalam
remang cahaya rembulan (pergh puitis) sambil menunggu Encik Ak0
sampai.
Ak0 arrived around 8.45, looking very dashing in his all white
attire (check out the pics, you'll know what I mean). But all the
pics I've seen before did little justice, jejaka ini lebih kacak
andai anda jumpa dia live! Percayalah! Hehe..
So while waiting for the appetizer (chicken cream soup. nyum nyum!)
untuk dihidangkan, it's icebreaking session with Ak0. Sekejap je
semua orang sudah selesa bergumbira, bergelak ketawa, bercerita,
malah cik katak pun kadang2 turut menyumbangkan pendapat. I guess
she just wanted a kiss. Poor katak.
Main dish was either black pepper chicken (seared marinated chicken
served with black pepper sauce) or a fish dish (sorry I couldn't
find the description for it!) All the girls went for Ayam dan hanya
Encik Ak0 memilih ikan. Agaknya all the girls kasihan kat ikan
kerana ianya ikan dory (remember, Finding Nem0?). Time for ayat
Jalan-jalan Cari Makan..."hmmm, sedaaaappp!!"
Selepas dessert of 'bread & butter pudding served with a scoop of
ice cream', Ak0 yang bermurah hati telah memberi setiap ahlil-ahlil
mesyuarat tingkap cenderahati. Wahh..so sweet! Bermacam gaya time
nak beri hadiah tu. Ak0 melutut, Ak0 berlari, Ak0 melompat...macam-
macam ada! Thanks a lot Ako!
Then it's just lots and lots of berborak, bergelak dan berketawa.
Even had a game yang sangat menguji tahap saikologi gitu. So
everyone had their own animal name. Mine's dolphin! There's also cik
monkey, hamster, kura2, bear, itik, penguin dan burung. I'm not
telling who's who...silalah teka. Hehe!
Sangkin seronoknya berborak, sampai pihak bistro yang akhirnya
politely ask us to pay up, coz it's already their closing time. In
other words, kami kena halau. Haha, tapi kerana perbincangan belum
selesai, di tengah jalan tuh boleh sambung lagi. Ak0 even taught us
some martial arts moves (sorry, saya tak reti nak eja nama martial
arts itu, kena tanya Ak0).
With promises that we will meet again, we bid everyone farewell
sebelum bergerak ke kereta masing-masing.
Time masa tuh? Kalau tak silap...1.30? Nearly 2? Lebih kurang la.

Special shout goes to Rai, Azlina and Lyna for making this gath
possible, Nana yang mengajak ku (tanpa mu, sah aku tak pergi),
Aironi (happy birthday! Anda sangat comel! Awet muda gitu! Next time
tell us more about rahsia jamu ya?), Rafidah juga...it's a pleasure
meeting you gals! You rock! Yeahhh!!

To Ak0, on behalf of all of us, a gazillion thanks. Hanya itu je
mampu saya cakap. Good luck learning that martial art, semoga kurang
lebam2 lagi. Block betul2 ye.

To semua yang tak dapat hadir...hehehe, rugi beb!

See you guys di Gath #2, coming right up!!!


Rakan2, marilah ramai-ramai join ak0's yah00 grup!

Check out some of the dinner's pics here. Have to admit, most of the pics I didn't include there. Very personal gitu. Hehe...

Sabtu, Julai 31, 2004

Kerana 18 juli

Hi Far!
Alhamdulillah kmrn kita sukses.. Byk yg nonton
lho! Pas di Medan tuh ada skitar 3000an penonton
disana. Kita kan maennya di lapangan tempat org
biasa lari pagi, jd pas kita nyampe disana
lapangan udah penuh sesak sama org. Hiiii....
Tapi rame kok. Bener! Sayang kmu ga ikut liat.
Hehehe.. Take care!


Perkara yang saya pelajari dari petikan di atas:
1. Best jugak nama aku dipendekkan jadi 'Far' ek? :p
2. Ramai orang yang jogging di Medan on 18 juli jadi tergendala, gara2 nonton konser di lapangan
3. Lebih 3000 orang di Medan (dan mungkin juga kawasan2 sekitar) yang bangun awal pagi pada 18 juli
4. Sayang aku gak bisa ikut liat!!! dem, dem
5. Ehehh...saya harus take care.

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...