Sabtu, Januari 31, 2004

:: PETER PAN ::

Nama Lengkap : Ilsyah Ryan Reza
Nama Panggilan : Reza
Tempat/Tgl Lahir : 11 Maret 1977
Agama : Islam
Nama Orang Tua : Syahrun Dariseh, Ilma Tantu
Pendidikan Terakhir : Mahasiwa
Hobi : Musik, Renang
Prestasi : Taekwondo

Nama Lengkap : Andika Naliputra
Nama Panggilan : Andika
Tempat/Tgl Lahir : 27 Nopember 1980
Agama : Islam
Nama Orang Tua : Dr. Rullyanto, Tina Djurhara
Pendidikan Terakhir : Mahasiswa
Hobi : Musik, Renang
Prestasi : Juara 2 Bandung Yamaha Musik Festival 1994

Nama Lengkap : Hendra Suhendra
Nama Panggilan : Inra
Tempat/Tgl Lahir : 13 Februri 1977
Agama : Islam
Nama Orang Tua : Awan W. ,Endang S.
Pendidikan Terakhir : Mahasiswa
Hobi : Makan
Prestasi : Juara 2 Bandung Festival 1995

Nama Lengkap : Kautsar Hikmat
Nama Panggilan : Ukie
Tempat/Tgl Lahir : 5 Oktober 1981
Agama : Islam
Nama Orang Tua : Hikmat Iskandar, Listia Indrawati
Pendidikan Terakhir : Mahasiswa
Hobi : Musik
Prestasi : Juara 3 Debat Bahasa Inggris

Nama Lengkap : Nazrul Irham
Nama Panggilan : Ariel
Tempat/Tgl Lahir : 16-Sep-81
Agama : Islam
Nama Orang Tua : Nazrul Irphan, Darlina Darwis
Pendidikan Terakhir : Mahasiswa
Hobi : Musik, Olah Raga
Prestasi : Juara In Line Hockey

Nama Lengkap : Lukman Hakim
Nama Panggilan : Lukman
Tempat/Tgl Lahir :
Agama : Islam
Nama Orang Tua : Eman Sulayman, Iis Martini
Pendidikan Terakhir : Mahasiswa
Hobi : Main Guitar
Prestasi : Juara Bola Kaki Se-Kotamadya Bandung


mengikut jejak Lissa to do a posting of Peterpan's biodata. Start hafal mulai sekarang, mana tau tak lama lagi mereka manggung. Hafal nama mak bapak mertua sekali la ek...ha ha

Nazrul Irham? Sedap nama tuh...manis macam orangnya jugak... ;p
Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua...

Yang mana pulang ke kampung, selamat pulang. Yang mana tak pulang, raya tetap raya dimana jua anda berada. Cieee...

Peon, miss you babe! Zeff, take good care of her ya...

Tonight Ina and her sis will be chilling at my place. Raya sama2 since diorg tak balik Sungai Petani. Rumah ku senantiasa terbuka buat para sahabat ku semua! he he

Tadi Acik and Ayan bawak balik lemang. Wahh...tahun ni Abah, Atuk, Acik sume2 buat lemang. Wahh gerun. ha ha...so Bonda, tak payah la ek carik menantu pandai buat lemang? Cukup2 la tuh...ha ha

Ada apa pada lemang?

Wokeh...nak baca Aku by Sjuman Jaya and Eiffel I'm in Love. Terima kasih mbak Ull sebagai suppliernya! bajakan pun bajakan la kan... Shhh...
I have uploaded pics from my recent trip to JB and Spore.

You can view it here.

Terima kasih kepada para penyumbang foto2 tersebut. Mwahh!!

Ed, gambar kat tasik tu boleh ke kasi tukar jpeg? Tak boleh nak upload la..gambar klasik tuh! he he

Confused.

Will my entries start sounding like Lin's before she was sure of her feelings? ha ha maybe it will, maybe it won't.

Maybe I should take time to analyze.

Maybe I should follow my heart.

Tapi kenapa ek jadi begini? Aku ke salah? Ke tak ada sesiapa pun yang salah?

Maybe.

Ya ampun, tolong jangan buat aku pening.

Jangan buat spekulasi.

Jangan la....

Jumaat, Januari 30, 2004

Dejavu was grrrrrrrreeaaaaaaatt!!!

Two thumbs up! Bravo bravo!

Punyalah seksa nak tengok tuh. Nak pergi tu jalan Alhamdulillah clear, langsung tak jam. I was surprised actually...weh tau2 je lah jalan KL kan...time2 kul 7 tu selalu still congested what. Sampai je kat MTC, terus carik Matic. Memang la aku dasar orang tak pernah datang, ingatkan member Faatin tau mana Matic nya last2 tercarik2 juga. Perghh jumpa...namun, airkkk...tiket sold out??!! Dem dem...

The people at the counter asked us to wait. In case tiket2 yang ada orang booking tu tak diambil. Dengan penuh semangat wajaputraperdanasagaiswara, we waited. Lagipun last night was last performance, last chance to catch Dejavu. Zul called while we were waiting, saying he could not join us. I told him about our situation, so he offered to meet us if we could not get in. Jumpa2, jalan2...hurmph, suddenly Plan B was more appealing to me. But we waited, nevertheless.
Azie, Faatin's friend dah bertikam lidah dah dengan akak kaunter tu. Ramai tak dapat tiket, jadi pasar malam kat luar tuh time ada tiket lebih, everyone was bidding for it. Lelong seh! Kalah orang nak tengok LOTR pulak rasanya. Last2, setelah 10 minit show mula...they allowed us in. Tapi...
Duduk atas tangga je lah.
Boleh la...janji menonton.
It was worth it siot...walaupun pinggang sakit, bontot kebas, kaki lenguh...aku pulang dengan senyuman menawan gitu. Ha ha...
Juh*ra Ay*b was superb! Sangat sangat superb! Waktu dia bermonolog sendiri, feel dan emosi dia sampai terus ke penonton. Rasa macam pengalaman dia tu, aku pun alami. Mub*rak Maj*d also bagus. Og*, as usual tendered a beautiful performance. Ahh memang best la. Pelakon2 watak kecil pun beri lakonan sebaik mungkin. 2 perampok tuh juga menjadi pojaan hatiku...Shoff* J*kan and Sh*hron*zam...perghhh
Story-wise? Ada kelonggaran sedikit, but it was not far from perfect...boleh diperbaiki. Cara penyampaiannya ada kala ringan, ada kala mendalam, buat penonton berfikit sambil ketawa. Or at least, itu yang aku rasa. Ketawanya ketawa berisi, ada kala menyindir ada kala memikir.

So final verdict? Haven't I said it enough...best best wooo!!! Nak ulasan yang lebih teknikal...surat khabar ada kot. he he

Zul called masa aku tengah dalam Matic. Afterwards called him back, dah penat sangat nampak gaya nya...so tak jadi gak jumpa. Min, tak jeles la kan sebab aku tak jumpa pun dia. Ha ha...aku pun lama tak jumpa dia lah!

Ohoo...rakan2 sheilaganksters ku...semalam sebelum aku gi teater, lepak kat Pantai Hillpark with Faatin. Time jalan nak ke kereta, adalah 2 mat rempit ni duduk tepi jalan, kaco2. Aku tengok macam familiar. Tenung tenung, renung renung, jeling jeling....lorr, Fizy! Ha ha...kantoi la merempit dgn aku.
Keciknya dunia...

Khamis, Januari 29, 2004

Hu hu tunggu Faatin datang to pick me up. Suddenly yesterday evening she smsd me, ajak nonton teater Dejavu. Straight away I called her, screaming "Nak! Nak! Nak!" Ye yeyy...will write about it later tonight.

Yesterday Kechik gave an idea. Uniten students reading this, (Fai, aku tau kau akan baca) tell me if it is outrageous. Kechik came to my room to discuss SM. Btw, Kechik is in the grad dinner committe too, we share the same post. So borak2...then pc aku keluar my screensaver, pics of me with friends. Among which, ada my pic "dalam penjara" with you-know-who.
So Kechik cakap, why not ask him to be our MC?
Why not? HUrmphh...
Called him...mula2 ask how to contact Br*nt (ye, the guy from Be*t TV). So I got Br*nt's number already. Then aku tanya cemana kalau aku minta Encik Zul je jadi MC. To my surprise, he said yes. And from his way of saying it, it could be for free too.
So...logik tak dia be our MC for grad dinner?
Jangan tanya aku...aku bias nanti!

Ehemmm...kalau la dia jadi MC, sure kena partner dgn budak UNITEN kan? Hurmphh...hurmphh...menarik. :p

Masalah sekarang, nak keep our cost at minimal. Then can lower the harga tiket. Tak pun leh beli menda lain. Ha ha

ZHM jadi MC? Hurmphh...pikirkan.

Dia mmg pernah jadi pengacara, I know he can but...dunno if ppl agrees. Alaa...dulu pakai Benjy, lebey kurang what.

Korang rasa?

Rabu, Januari 28, 2004

Capek capek...plan for grad dinner coming up. Will write more about it.

Come la my grad dinner!!!
Called Encik Zul just now. Ingat nak tanya dia nonton Dejavu tak.

me: hello zul...
zul: hi farina...saya tengah...ehmm (dengar suara orang tengah bercakap di belakang. I assume dia tengah latihan lakon) ni.
me: owh okay...
zul: okay...bye...

Tapi nada dia tuh I couldn't capture in this blog. So sweet...macam honey. Will call again tonight.

Called 3 of my fave guys yesterday. Ed, Dol, Aja. Borak berganti-ganti gitu. ha ha

Ed, tunggu la aku pasang internet ek, ko nak ngadu apa saja kaunter pertanyaanku di buka.

Eh Dol, rindu kau dowh! Lain kali aa kita lepak sama, bila aku dah tak malu lagi setelah apa yang kita ceritakan semalam. Selamba sound pekat! Ha ha but I needed to hear that. And yeah, aku pun tak caye macam ni beb. Guess dah tibe masanya. Owh tolong la nasihat mak aku tuh..terima kasih.

Aja, Azrul Reza the very great. Cakap banyak pun tak guna. Memang hebat.
Ramai gak ye orang rindu aku? he he terasa cam disayangi lak. Fact is, been busy and don't have the heart to susahkan kawan2 by tumpanging (what a word!) their pc. Today macam tak tertahan2 nak update. So...terimalah...

Kisah Klasik Di JB Dan Spore
Sabtu
Bangun pagi, Naem bilang mahu ketemu Kurt. Awek Spore itu mahu membeli sepatu seh buat pacarnya. So separuh hari temankan Kurt pusing2 Plaza Angsana. Supposed to see Fara that noon, tapi dia tak sampai JB lagi, masih di Pontian. Remembered Ed msged me, cakap nak ambil foto gitu. Ha ha so called him up, janji ketemu di JJ Tmn U lagi, Naem dgn baik hati menghantar ku ke sana. Terimas lagi ya Naem!
Ed sampai, accompanied him for lunch at this cozy Japanese restaurant. I ate with Naem and Kurt in Angsana, so tengok je lah dia makan. Perghh...nampak sedap seh mee dia tuh! Rasa nak rembat jek! ha ha tapi aku kenyang teramat. So aku ambil bau je lah. Ed nak balik KL tapaukan utk Kak Long bley? Hu hu...
Mendera Ed bawak pusing2 UTM lagi. S13, Balai Cerap ehemmm...ha ha ha , dan tasik UTM. Pergh klasik aa tasik UTM! After berapa round UTM tu aku pusing, we went back to JJ. I need my dose of coffee...Starbucks!!!
Tapikan...Org Starbucks tu couldn't even understand what I meant by Caramel Rhumba Frappuchino. "Cemana tu kak? Tapi nanti manis sangat kan?" Ha ha Dah tu, dah aku minum pun, I realize it is not even Rhumba! Caramel jek, tapi atas taruk chocolate instead of caramel. Bego banget. Sabar je lah.
Sorry Ed yang terpaksa menemani aku sampai malam. Thanks beb! Oh this Ed I have been writing about all this while, has his own blog where he shares his ups and downs of being a guy. See it here. Hensem blog Ed. ehem ehem....Anyway, Fara cakap jumpa tengahari, dah 7.30 baru nampak batang hidung! Yes Peon, dah lain sangat dia. Kurus gile! She came with Shahril. So malam tu...followed this couple for dinner.
Ayoo...so damn romantic meh Shahril n Fara. Perghhh Fara, perghh...ha ha macam pelik la tengok Fara jiwang. Gile aa! This is Fara Wahida yang dulunya grunge tuh keh! Cepat2 la kawen, aku buatkan satu dulang hantaran, deal!
Mula2 plan nak pergi Anjung Warisan. Sampai2 tengok full gaban and orang pun banyak yang baru mula makan. So blah la, pergi Stulang lagi. Nyum, nyum...Shahril belanja. Ensem Shahril malam tu. Terima kasih ye Shahril...
Dihantar oleh mereka pulang ke rumah Naem. Masuk je bilik Naem, vc MLT kat tv. Mmg jodoh aku dengan Eross gamaknya. Mudah-mudahan...
hu hu hu

Ahad
Last night tidur jam 2. Jam 5.30 aku sudah terbangun! pelik pelik...semangat nak pergi Spore agaknya. Tidak Naem, aku bukan angau. Bukan, bukan...
Siap2, packing2 barang coz pulang dari Spore maunya terus ke Larkin, mau pulang ke desa ku terchenta. Time nak keluar dari rumah, tayar kereta Naem pancit pula. Mujur ayahnya dengan cemerlang menukar tayar...jia yo! jia yo! Terus ke Panpac ngambilin Im ama Liza. Ambil taksi di depan Kotaraya...dan terussss ke Kota Singa! I dunno the name of places yang we landed (perghh landed) tapi kami ke Orchard Street. Mula2 aku gi usha kamera. Perghh gile murah harga dia nak kasik. Dah murah, murah lagi, murah lagi. Tapi budget tak cukup. So gerak ke depan Lucky Plaza, Sis raudha dan her sister, Kak Noris dah tunggu. First time jumpa macam dah kenal lamaaaa gitu ek? Best best finally I met you, Sis! Langsung kami ke kedai perfume. Perghh di sini aku hilang pertimbangan. Hilang kawalan. Hilang...duit. Ha ha tu definitely! Memang banyak duit melayang kat sini jek but I think it's worth it. Best wooo!!!
Then lunch at Burger King. Kak Noris n Raudha's treat. Wahh...murah rezeki ku! Apa ek Naem, kita makan? Turkey Bacon burger? Nice nice, Malaysia takde benda nih. Time lunch we separated with Kak Im and Kak Liza. Nak jumpa balik at 2.30, so masa berjalan ke tempat yg dah disetujui itu, kami berselisih dengan...jeng jeng jeng....
VJ UTT OF MTV!
Ya Ampun, serius ensem ensem ensem!
Back to JB at 4. Masa ni sume dah tersengguk2 dalam teksi. Nak ke CS for McD pun jalan mcm mereng. Sampai di McD pun aku balun lelapkan mata sekejap! Ngantuk gile! Dah tu masa tunggu kat Larkin, duduk dalam kereta masing2 cite cite nak tidur, tak boleh pulak. Sume terkedip2...arghh...malas sungguh.
Bas ketelatan. Patut 6.30 tapi sampainya jam 7. Mujur bas cantik! Mujur doa kami makbul! Mujur mujur mujur!!!
The trip back home would have been very comfortable if it wasn't freezing cold. Nevertheless...aku tidur gak dengan lena. Sampai KL jam 12 lebey, Acik picked up in Pudu.

So thanks to semua yang telah banyak memeriahkan cuti2 cari sahabat ku! I think, I have not said thank you enough...and do you know, I love y'all!! Thanks ya!

Selasa, Januari 27, 2004

Boyz II Men - Doin' Just Fine

There was a time when I thought life was over and out
When you went away from me
My dying heart made it hard to breathe
Would sit in my room
Because I didn't want to have to go out
And see you walking by
One look and I'd break right down and cry
Now you say that you've made a big mistake
Never meant to take your love away
But you can save your tired apologies
'Cause it may seem hard to believe
But
Chorus:
I'm doin' just fine
Getting along very well
Without you in my life
I don't need you in my life
I'm doin' just fine
Time made me stronger
You're no longer on my mind
You were my earth
My number one priority
I gave me love to only you
Anything you'd ask of me
I would do
But somewhere down the road
You felt a change in the weather
And told me that you had to journey on
A kiss in the wind and your love was gone
Now you say you never meant to play your games
Girl, don't you know it's far too late
Because you let our love just fall apart
You no longer have a heart
Chorus
When you said goodbye
I felt so all alone
There were times at night I couldn't sleep
My heart was much to weak to make it on my own
Baby after all the misery
And pain you put me through
So unfair to me girl
You're no longer my world
And I ain't missin' you at all
Chorus


Oit budak kecik, enjoy this song! You're doin' just fine...jia yo jia yo!
This is what Creative Accounting is all about

I will CREDIT you my love, If you will DEBIT me your love.
I'll record our romance in a JOURNAL,
And POST it to the LEDGER of my heart.

I'll keep an ACCOUNT of our love, Based on DOUBLE-ENTRY.
This way you'll know the BALANCE c/d,
And the AMOUNT of love i have for you.

Our courtship, is carried out on WORKSHEET.
ADJUSTING ENTRIES are necessary, To make our love steady.

TRIAL BALANCE shows, We are meant for each other,
Because the TOTAL of our love, Is one and the same.
CLOSING ENTRIES are made, When down the aisle we take.

PROFIT AND LOSS statement, Tells what has happened.
Let's see our BALANCE SHEET, What are our ASSETS AND LIABILITIES?
Oh, my goodness! It shows a dozen kids!

Isnin, Januari 26, 2004

:: Home Sweet Home ::

I am back. Baru je balik aa...sampai rumah pukul 1 pagi tadi! Nak update cemana...kecapekan! Kat uniten ni pun bergantung pada teman2 punya pc je untuk aku online. Tak sempat tulis banyak2...ampun teman!

Anyway...since aku dah niat to document my trip to JB sebagai tanda terima kasih tak terhingga kepada semua yang banyak membantu sepanjang trip di sana, serta menolong aku maintain budget aku di tahap minima, another 2 days to write about.

Tapi...tak berkesempatan sekarang! tengok la malam2 nanti...

Hu hu Ull, aku pun beli Angel dah! Sama lah dgn bekas mak mertua lu ya!

Sabtu, Januari 24, 2004

Hu hu hu another long and tiring day! Definitely worth better than sitting on my ass whole day at home in KL.
Pukul 5.30 terbangun tatkala Naem melaungkan nama "Sakti!!!". Ha ha rupanya Sakti di TV. Tapi story pasal Eross dan Nirina...gossip gossip! Dun like Nirina la weh! Tak setuju! Lepas tu tido balik....zzzZZzzZzzZZz

Bangun yang beneran tak sure pukul berapa. Mandi siap2, pergi keluar duit, pergi ambil Mimi anak buahnya Naemah, then straight to Pan Pac. Nonton wayang sama Im, Naemah dan Mimi di CS. Trauma. Komen? Nanti2 la ek.
After wayang, pusing2 and stopped at Danga Bay. Sesi fotografi...panas panas woo kat sana. Tapi at least orang sebut Danga Bay aku dah tau la apa dia. Woah...I looked at the plan and aku dapat bayangkan ianya akan menjadi hebat. So far, menarik gak...apa tagline dia, Festivals by the Bay or something like that. I like...

Lunch in Nando's JJ Taman U. Called Aja and Ed to lepak kenduri with us. Alamak, silap la aku beli awal2, patut pau Aja for lunch. Ha ha...anyway, Aja is officially a Fan Berat Inul (FBI). Gelek sikit beb? Perghh...gile aa ko punye gelek! hor hor hor horny horny!!

So later, followed Aja in his Waja (perghhh...Waja...perghhh) pusing2 UTM, during which aku telah dirogol dengan kata2. If they weren't Aja and Ed, I would have been so scared. Balik2 cakap nak carik pot nak baraikan aku. Tu belum lagi kisah2 dawai la, tali laa...eishh...But, since they are only my Deq Non and my bestfren, I have little reason to be scared. Or so I think! ha ha Anyway, I managed to escape, unscathed. Lucky me...pheww!!! Sent Ed back to his car in JJ, then aku follow Aja to the front of his house. Duduk la aku berkaraoke dalam kereta dia, sambil belek2 apa2 yang patut. ke tak patut ek? Gile comel gambar IC mu Aja! Ha ha ha

After dia Maghrib, go to Tun Aminah to fetch my tuan rumah sepanjang di JB, non other than Naemah Ari Seno! Ye ye!!! Plan nak makan malam tu...with a suprise guest. Punyalah banyak halangan dan rintangan kami lalui untuk bertemu...akhirnya, jeng jeng jeng...Kak Rosni and her niece, Farrah came meet us. Sorry Aja, aku bukan nak tipu kau tapi...err, aku tipulah jugak ek. Amacam, pelakon yang baik tak aku? :p
Dinner at Mutiara Hotel, Kak Rosni's treat. Seronok la meet some new people, it widens our mind and our networking. Aja tried his best to charm Kak Rosni...perhaps nak interview kerja ke beb? Ha ha fortunately for me, he was my driver for that night for free. ;p
Lepas makan, Danga Bay again. Lebih cun Danga Bay di bawah sinaran purnama dan lampu beraneka rupa. Hujan lagi masa ni...hujan rintik rintik...brrr sejuk!!!
Ada Ratu Danga Bay siol! But the winner was...errk, a guy?! Weird. "Kakbang" pun ada masuk bertanding, kalau I judge, memang dia menang nyahhh!! Tak kuasa! Naemah tergoda tatkala melihat Azli Senario nyanyi ala Ramli Sarip sakit tekak. Errk...Azli jek? Hurmphh...
Aja sent us back home. Merci beaucoup my friend! Capek...capek...

Jumaat, Januari 23, 2004

So f***ing tired already...can't believe I am in JB. Last time I was here, it was in year 2000. SO7 la punya pasal tuh. Wergh, so long ago!!

Bas yang patutnya berlepas pukul 9.30, pukul 10 baru bertolak. Rupanya jam dlm bas memang tunjuk pukul 9.30 pun, telat la! Ha ha...jauh pulak tu jam tengah jalan...

Sampai kat Nilai, Kak Im tibe2 tergerak nak call Arai. Budak Johor itu rupanya dalam perjalanan pulang ke kampung jua...

Beginilah agaknya conversation mereka (sepenuhnya kena tanya Kak Im kerana beliau yang bercakap...aku assume jek he he)
Kak Im: Arai kat mana?
Arai: Nak balik Johor.
Kak Im: Ohh...kat mana sekarang?
Arai: Nilai.
Kak Im: Ha ha...Nilai kat mana? KItorang kat Nilai gak!
Arai: Kat mana?!
Kak Im: Dekat kilang2 tuh (ketika ini kelihatan blok2 kilang di sebelah kiri jalanraya)
Arai: Bas apa? bas apa?
Setelah memberi keterangan bas apa, number bas apa, rupanya kereta yang dipandu Arai cuma sekitar 10 kereta di belakang. Seberapa pantas Arai mengejar bas kami dan akhirnya berlaku aksi lambai melambai peminat antara bas Transnasional kami dan Wira Arai.

Amacam, menarik kan coincidence? ha ha Arai ada aura yang kuat neh,bley terasa he was on the same highway pun! Biasalah...aura orang bujang untuk tempoh masa yang sekejappppp saja lagi! Ye ye Arai nak kawen...Lin, lo kapan? Oh lupe, hujung tahun ek?

Ingatkan Arai balik JB, rupanya Batu Pahat. Maka dia selamat dari dipau habis-habisan oleh kami. Yehehehe untung la lu Arai! Takpe, nasi minyak dia kita makan 2-3 round, tapau lagi.

Sampai ke JB, Mbakk Naem dah menunggu. Time kasih Mbakk! Time kasih juga kat Deq Non ku yang dengan tulus ikhlas (ye ke ikhlas? ha ha) berniat nak berjasa nak ambil kami hari tuh. From Larkin terus ke Pan Pac, Kak Im and Kak Liza check in. Aku low budget holiday, tumpang umah Naem aa, ada perkhidmatan internet percuma lagi! Muahahaa....tu pasal boleh update blog. Lepak2 sekejap, then aku ajak Naem ke Central Square. Kak Im pun ikut. Jalan kaki jek, so so dekat seh. Kalau mak aku sure suka sangat hotel tengah bandar gini. Pusing2, tengok schedule wayang, pulang ke hotel ajak Kak Liza keluar. Dinner at Stulang. Pergh, "angin bayu membawa diriku...sepintas lalu ku terkenangkan mu..." Ed, aku mana tau nama gerai nih! Ko tanya aku nama gerai kat KL pun belum tentu aku tau lerr!

After dinner when back to CS, sesi usha balak hensem @ Tom Cruise dalam The Last Samurai. Sayangnya hati aku tiada dah pada dia...sob sob. Ok lah citer tuh...why do I kept feeling the Japanese actors they used are not authentic ones? Perhaps coz I read somewhere the location is 100% in NZ, not even a slightest bit in Japan! ha ha...silap la baca benda tuh, it sort of spoiled the effect for me.

Maharaja citer tu langsung tak macho. Amik la muka macam Nakata...perghhh

Ed join tengok wayang. Ha ha hampeh dia selisih dengan aku pun tak cam. Berangan ke aku yang berubah? Sikit lagi nak kena sepak dah. Ed, sorry aa cubit tuh. Mujur tak kena belasah gak. Sape suruh ko jadi adik yang nakal? Muhahahha... Aja, muntahlah semahu mu.

Today apa plan? Nanti malam aku tulis. For now, peace out!

Rabu, Januari 21, 2004

Petikan dari ucapan thanks Abg W*ndy dalam sleeve album Say La V:

"Terima kasih yang tak terhingga kepada mak erah guess who? , mak e.t. teka lagi, mak ida kakak mak erah n mak e.t. , Ali, natia ni aku tatau sape , abang ayie dan family."

sob sob...
masih ku tak berdaya
melupakanmu
di hati ku berkata...

apo ado pado mak erah?
Say La V=C'est La Vie?

I've got it! Finally! Selepas beberapa kali dan beberapa kedai aku mencari, akhirnya ada jugak stock... the latest album by FLOP POPPY!!!

But why is the album titled Say La V?

Mungkin sebab if they put C'est La Vie, orang Melayu tak tahu nak pronounce? Humrpph...maybe. I heard they wanted to put C'est La Vie initially.

So what does Say La V means? Tak paham...

Shamam, bila nak pinjam? he he he
:: Pujian itu membunuh? ::

"Lakonan para pelakon utama, Zul Huzaimy yang melakonkan watak Brutus dan Md Ezendy yang melakonkan watak Cassius memang baik. Ingin juga saya bertanya jika mereka menggunakan pendekatan 'Method Acting', kerana mereka telah berjaya melakonkan watak pemuda 'skinhead' dengan baik dan realistik sekali. "- nizam zakaria


"Sebab bukan apa, pelakon-pelakonnya adalah, out of the ordinary, penuh realism, penuh stype method actor macam Robert De NIro dengan mental, style, emosi, dan fizikal yang luar biasa. Kalaulah Nam Ron boleh manipulasikan kebolehan mereka ni (terutamanya Zul HUzaimi, dia antara pelakon-pelakon 'baru' style method actor Malaysia yang sama setaraf James Franco, dan mungkin juga James Dean)."- encik tontonfilem

"Kesemua pelakon menggunakan sepenuhnya daya konsentrasi (lihat sahaja Zulhuzaimy yang tidak sedikit terleka dari wataknya), ..."- faisal tehrani


"Zul Huzaimy Marzuki bukan saja diberi mandat sebagai Hamlet malah aset penting menyakinkan khalayak terhadap kemampuan keseluruhan produksi tersebut. Faridah berjaya membentuk Zul Huzaimy menjadi yang terbaik di antara yang terbaik.
Hamlet mungkin lain apabila ditangani pelakon lain. Namun, Zul Huzaimy ada rasanya sendiri sebagai Hamlet yang waras, pura-pura gila, penyayang dan romantik, garang, kecewa dan menghargai ikatan persahabatan. Stamina dan konsisten Zul Huzaimy menguasai pentas yang hanya memuatkan paltform dua tingkat lebih dua jam juga mengagumkan."
- utusan malaysia


and many many more.

Aku surfing internet looking for news on him. Woahh...nothing but praises for him! No wonder dia pernah cakap...

"Kalau awak kawan saya, awak tak puji saya. Pujian tu membunuh tau tak, wak."

Mula2 aku pun tak faham. Macamana pujian boleh membunuh? So he explained...kalau aku puji, sampai satu tahap dia akan bangga diri, besar kepala...dan itu adalah racun. Racun membunuh. As simple as that.

Sebaliknya kalau aku beri kritikan atau kutukan...dia akan merasa perlu untuk berusaha, to prove me wrong and to prove that he can. Makanya dia akan lebih 'hidup'. Hurmphh...ya ka?

Aku rasa ada betulnya.

Puji ada batasnya. But actions speaks louder than words...everyone knows that. So dalam menghargai seseorang...mungkin ada cara yang lebih baik dari memberi pujian kot?

Tapi nak kutuk pun, jangan la lebey2!

Eheh...Zul=James Dean? Menarik or what y'all? ho ho ho!

Selasa, Januari 20, 2004

Forwarded by my fave aunt, Mak Naz:

::INSTALLING HUSBAND 1.0::

Dear Tech Support,
Last year, I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed a
distinct slow down in overall system performance - particularly in the
flower and jewellery applications, which operated flawlessly under
Boyfriend 5.0. In addition, Husband 1.0 uninstalled many other valuable
programs, such as Romance 9.5 and Personal Attention 6.5 and then installed
undesirable programs such as NFL 5.0, NBA 3.0 and Golf Clubs 4.1.
Conversation 8.0 no longer runs, and Housecleaning 2.6 simply crashes the
system.

I've tried running Nagging 5.3 to fix these pro! blems, but to no avail.
What can I do?

Signed,
Desperate



Dear Desperate,
First, keep in mind; Boyfriend 5.0 is an Entertainment Package, while
Husband 1.0 is an Operating System. Please enter the command : "http:I
Thought You Loved Me.htm" and try to download Tears 6.2 and don't forget to
install the Guilt 3.0 update. If that application works as designed,
Husband 1.0 should then automatically run the applications Jewellery 2.0
and Flowers 3.5, But remember, over use of the above application can cause
Husband 1.0 to default to Grumpy Silence 2.5, Happy Hour 7.0 or Beer 6.1.
Beer 6.1 is a very bad program that will download the Snoring ! Loudly
Beta.

Whatever you do, DO NOT install the Mother-in-law 1.0. It runs a virusin
the background that will eventually seize control of all your system
resources. Also, do not attempt to reinstall the Boyfriend 5.0 program.
These are unsupported applications and will crash Husband 1.0. In summary,
Husband 1.0 is a gr! eat program, but it does have
limited memory and cannot learn new applications quickly. You might
consider buying additional software to improve memory and performance. We
recommend Hot Food 3.0 and Lingerie 7.7.

Good Luck,
Tech Support

ha ha ha....
Somebody ada awek.
Tu aku tau.
Tapi dia cakap, masih mencari cinta sejati.
Awek dia tak sejati. Hurmphh...ada yang tak berkenan di hati?

Patut susah nak bercerita pasal awek.

Ha ha...ada can lagi nih. ha ha giloss!
Ehemmm...dengar citer ada orang nak kawen? Makin sibuk cewek tu sekarang. Patut la over the weekend aku call tak dapat aje. Serius beb, banyak kali aku call. he he

Kawen kawen...

Jom kawan2, kita jadi pengamen/tukang buat bunga telur/flowergal/penanggah/pekerja tugas-tugas am.

Ehemm...ehem...

Siapa ek yang nak kawen nih? ha ha
Yeheyy...
Skin baru! Terima kasih Mbakk Shamam atas bimbingannya! Semalam someone requested aku tukar skin...ha ha sorry beb, bukan sengaja buat bodoh...memang tak reti. So this is just matter of trial and error eross makanya...masih ada yang harus di edit2.

For now, aku join clan Ull, Naem dan Ili yang mengelabukan blog masing-masing. he he


Thanks Lissa for suggesting miamihost.com! So pics has been uploaded again...enjoy!

Keciwa...keciwa...

Semalam aku ke Istana Budaya bersama Faatin, Aishah, Wieza, Syu, Min dan Azrin, nonton Anak Kerbau yang Mati Emaknya. Boleh tahan la menarik.
Komen:
1) Atie, sila perbanyakkan ekspresi muka anda. Tak tahu tgh bergurau ke tengah serius...
2) Chemistry between Atie dan Zaidi tak de. Maka percintaan mereka macam...tak real. Chemistry Radhi dgn Atie lak lagi terasa.
3) Encik Jalil, banyaknya anda tersasul!

Storywise, oklah. Banyak message story ni, bukan lawak semata-mata. Still, aku prefer Alang Rentak 1000. Ha ha anyway Encik Mior, bien! Puan Liza, best!

Maka apa yang aku keciwa?

Dah habis nonton malam tu, mata menerawang mencari wajah Encik Zul. Kata nak datang. Tapi aura dia pun tak terasa (pergh aura!). Lama2 aku pun call...

Dia demam. Tak larat bangun. Ada kat rumah.

Maka tak dapat la aku bertemu Encik Zul seperti mana ku harap2 kan. Keciwa la kan?

Min cakap Farid Kam*l ada, dia pun menonton. Alemak...takde Zul pun kalo jumpa dia okey la. Tapi tak sempat! Nampak je dia dari kejauhan. Sob sob...comel. Sorry la Cik Raudha, I couldn't get you his phone number. Yet. Akan cuba lagi. Dah masuk 3 kali nih jumpa dia! Tegur pun tak berani. ha ha

Tapi ada Eman Manan yang turut menonton...segak seh dia! To Min: "Saya pegang boleh?" ha ha ha tak boleh la...ha ha ha kan? kan? kan? Segak gile aa. Eman pun boleh kasi kitorg thrill. Chettt...nampak sangat takde mamat hensem lain. Lain2 ada U-wei, Adibah Nor...

Overall komen:
Bile nak jumpa Zul neh. Ha ha...

Zul, get well soon ya! Aminn...

Ahad, Januari 18, 2004

Petikan-petikan dari artikel Wandy Berkaki ayam ke balai polis setelah kena rompak:

Cerita Wandy:

"Kisah malang ini terjadi pada 29 November 2003 lalu, di Jalan Tun Razak, KL berhampiran Titiwangsa. Pukul 6 pagi apa pukul 6 pagi gi public, nape tak gi solat subuh? saya ke public phone untuk membuat panggilan.
Saya parking kereta bersebelahan dengan tempat saya dok bergayut telefon. Dalam dok tengah leka bercakap dengan seseorang Saerah ke bang? ...saya perasan di belakang saya ada 2 orang lelaki sedang menunggu. Mungkin mereka nak guna telefon awam jugak. Ingat mereka tu okey laa.
Tanpa disedari seorang daripada mereka mengacukan parang samurai di leher saya. Hanya Tuhan saja yang tahu macam mana perasaan saya bila berdepan dengan situasi itu."

"Cuba bayangkan kasut yang pertama kali saya pakai woo kasut baru! pun mereka kebas. Kereta yang baru tukar woo kereta baru! pun mereka bawa lari. Duit dalam wallet tu tak banyaklah sangat dalam RM70-80. Nasib baiklah jumlah duit tak banyak. Segala khazanah seperti kad pengenalan, kad-kad bank dan passpot pun diambil juga"

"Saya ke Balai Polis Setapak dengan berkaki ayam. Saya buat report polis. Saya jalan kaki sambil menangis teresak-esak kesiannya Abang Wandy... . Saya dok di balai polis dari jam 7 pagi hingga 4 petang."

"Alhamdulillah dengan kecekapan pihak polis Gerak, gerak gerak khas! kereta saya jenis Wira ditemui di Desa Pandan. Kereta dah dapat tapi habis laa komponen kereta seperti enjin diambil Gile cekap ini perampok ."

"Mujurlah kawan-kawan FP memberi pertolongan. rakan serumah iaitu Megat dan Man Kanan support makan 2 minggu Aku pun bley support makan...2 bulan pun takpe. Megi n biskut kering je, ok? . Teman wanita saya Damn, damn... turut membantu. Pengurus FP iaitu Kak Wani pun bagi duit untuk saya buat kat pebgenalan dan lesen memandu yang baru."



Hurmph, kesiannya Abang Wandy. Tsk tsk...apapun ini cume petikan2 je daripada artikel tu, nak Baca full punye silalah beli Mangga Februari. Gambar dia pun keren banget dalam tuh. Tapi tak sekeren sewaktu main2 mata di MMU muahahahaha



Kata Shamam:
Silapla..apsal tak kasitau kami bang?

He he yeah, tepat sekali!
:: Cinta Kita Di Mana? ::

Cinta sekapur sirih
Seulas pinang
Antara Tuah dan Teja
Di mana?
Berkolek sampan dari
Pahang pulang Melaka

Cinta sebutir pasir
Seluas lautan padang
Antara La dan Nun
Lai Laila dan Maj Majnun
Di mana?
Di puting beliung debu

Cinta sepelamin rumput
Sepayung pohon
Antara Da dan Ra
U Uda dan Da Dara
Di mana?
Di hutan cerai banar
Belukar alas

Cinta aku dan kamu
Saya dan awak
Di mana?
Tanya Tuah tanya Teja
Tanya La tanya Nun
Tanya Lai tanya Maj
Tanya Da tanya Ra
Tanya U tanya Da

ilham ZHM (taken from Mangga Feb 2004)
Muahahha...Akak Im kasi khabar gumbira. Tiket dah beli.
So I'll be off.
Naem, tunggu aku di 'jogja baru' mu
Tempat labuhan semua mimpiku..yea yea...
Turun S'pore nak?
Apa2 pun, passport aku bawak jek.

Nak bawak ke kartu Mutiara Hotel? ha ha can, can...
Lagi2 kes rogol, bunuh kanak2. Aku tak tau la apa dah jadi dengan manusia sekarang ni. Quote Ull, "apa nak jadi diorang ni, jadi binatang?"
Binatang takde akal, binatang cuma ada otak. Dan rasanya meraka yang tak tahu kontrol nafsu serakah ni, bukan takat takde akal, mereka takde hati! Bangsat sungguh!
Eh hello, bohsia ramai. Dari ko buang masa usha budak2 sekolah tu pergi dan balik sekolah, pegi la ngorat bohsia. Kalau kena AIDS lagi bagus, sume2 mampus sekali.
These people are just sick people! Damn sick!
Dulu aku balik sekolah pun jalan sorang diri jek. Sekarang risau nak biarkan Dila n Ettah balik sendiri...memang kena ambil dan hantar everyday, walaupun rumah atuk n wan sekangkang kera je dari sekolah.
Hari tu pulak someone citer kakak dia nak kena rompak dengan drebar teksi. Sampai dah diacu parang di leher. Sampai hampir nak diculik oleh that sick person. Mujur setakat duit RM1000 yang kena pau, kalau benda lain? Nauzubillah...takut takut!!

One question, what kind of world are we living in?
Second question, what kind of people are living in this world?
Third question, apa kita boleh buat?
ANAK KERBAU MATI EMAK
Category : Theatre
Date : 16 Jan 2004 - 25 Jan 2004
Time : 8.30 pm


ANAK KERBAU MATI EMAK

"Anak Kerbau mati Emak", is a dramatic comedy by Bidin Subari. Staged in 1972, it is set in a developing village where in amongst their pursuit of development, a young man forgets his responsibilities to his loved ones. Ambition, love and progress should blossom in harmony.

Cast Include: Jalil Hamid, Liza Othman, Suriati Abu Bakar, Ebby Yus, Zaidi Omar, Harun Salim Bachik, Haji Abu Bakar Ahmad, Hisham Ahmad Tajuddin and Radhi Khalid

Ticket Prices : RM21, RM31 & RM51

Discount 20% for students, senior citizens and disabled person.



I am thinking of watching this tomorrow night. Tiket pun belum beli lagi. Macam nak gamble je nasib and buy the tickets on the spot.
Zul called early this morning, sahih la aku sedang mengqada' tidur masa tu, suara pun ala2 seksi je. Ha ha tibe2 teringat someone suke call aku pagi2 dulu sebab kononnya suke dengar suare seksi aku. ha ha Seems like a very long time ago eh? Mule2 aku tak kenal pun siapa, mata pun belum terbuka nak tengok skrin hp tu ha ha Rupanya, "Zul Hu*****". Adeh adeh, melompat terus aku dari katil. Terus sedaya upaya kontrol suara. Tapi dah kantoi la aku tido. Hampeh.
Anyway he asked bila aku nak tengok. I have made plans to watch dengan Faatin and Ude, but no date is set yet so apa salahnya synchronize kan waktu dengan Encik Zul. Dan tidak, saya bukan menonton bersama dia, kerana dia akan bertugas mengambil foto2. Mungkin dia nak beri gambar masa Hari Raya tempohari. Baiknya hati dia. Mungkin saya boleh memesan cd2 dari Indon? Panjang umur dia ek Shamam, baru sebut2 semalam dah muncul. Agak2 kalau aku sebut nama Abang banyak2 kali, muncul tak dia depan rumah aku bawak bunga? Mungkin tidak kot?

So, siapa nak ikut tengok teater, kontek la aku ye. Boleh jumpa jumpi di sana. Jom la!!!

p.s: jangan kasitau Mak aku. Sekian, Terima kasih.
if u want something badly,
let it goes free,
if its ever comes back to you,
than it yours,
but if it doesn't,
than it wasn't yours from the very begining...


off you go...don't come back unless you're sure it's here you belong.

This is shared to me by a friend. Arigato gozaimas!

Sabtu, Januari 17, 2004

Wehuuu..just got back from sesi mendugongkan diri di Sungai Congkak with Ida, Zila, Yatt and Ude. Yang mana buat synchronize swimming, yang mana buat baywatch, yang mana dok sebok makan, yang mana dok melamun, dan juga yang mana balun aiskrim (tak sejuk ke? ha ha)...sila pikirkan sendiri. Warga SSP yang mana baca blog nih, aku cadangkan next gath in Sungai Congkak. Murah, dekat, best...
Bile next gath? Hurmphh...lagi 3 tahun?

Laporan penuh:
Jumaat
Gerak dari Uniten pukul 9, selepas nonton '5 Sihat 4 Sempurna' which is, as stupid as most said it was, I enjoyed it. I did! ha ha! anyway, dah gerak, ambil Zila at her sis's place in Puchong. Cemana ntah bulih sesat2 pusing kat situ, lalu depan umah Kak Im 2-3 kali, namun kerana bodoh sombongnya saya, saya teruskan berputar2 disitu mancari Jalan PU12/4. Wahh...ketemuk akhirnya! Lepas tu alang2 dah lalu LDP, singgah Tesco for dinner. Seluruh hari Jumaat tu langsung tak makan lagi! Apa tak nya, bangun tengok jam, dah lewat dari jangkaan, mandi2, gosok2 baju, rush to MMU,sampai kat sana pukul 12, pulangkan buku E-Comm Shamam, pinjam buku PSA dan cd 5sihat4sempurna tu serta meminjamkan 2 cd kepadanya. Saya gembira dia sudah boleh copy ADA Band! Sesunggah Shamam mmg merupakan tokeh bajakan yang hebat! ha ha...dah balik dr MMU, sampai Uniten buat assignment, nak kena hantar at 3, so tak sempat makan. Siap masuk lambat lagi tuh, 3.30 baru masuk! Kena perli lak dengan lecturer. Until the end of the class, rupanya Encik Ishak lupa dia kasi assignment! Last2 dia kata, lepas cuti je lah hantar. Muahahaha!! Capek!
Maka back to kisah 5 dugong yang cantik...lepas makan kat Tesco, ambil Ida kat UM. Kecoh la rumah aku malam tu, 2 rascals of SSP, Ida n Zila bergabung. Menganyam ketupat session! Mujur aku senyap jek...ehemm...menderita sakit sebetulnya. Sakit ehem...perut.

Sabtu
Seawal 7.30 pagi aku bangun, padahal pukul 4.15 baru tidur. Masuk dapur, masak nasi, goreng sayur, goreng telur, panaskan ayam...lauk piknik hari tu! Menyusul kemudian Ida n Zila lak bangun. Aku tau diorg takjub, aku bangun awal. Aku pun takjub seh! ha ha Dah masak sume, cuci kereta lak. Dah 3 bulan tak cuci. Kesian kesayangan aku tu. Dah budget Yatt and Ude sure lambat dari jangkaan punye. So masa aku naik atas siap2, diorg sampai kat LRT. Kuar umah tengok tayar aku pancit lak. Sudahhh..kena isi angin. Masalahnya, tak pernah lagi isi angin tayar. Selalu suruh Abah ke adik aku isikan. Aku kan insan yang lemah. Call Abah tanya berapa pressure nak isi, Abah gi riadah lak. Acik kelas. So aku taram jek. Dah siap2 isi Abah call balik. Opps, silap...aku isi lebih. So terpaksa keluarkan balik angin, isi pressure yang beneran. Maka, lama juga la Yatt dan Ude tunggu kat LRT. Sorry babes!
The drive to Sungai Congkak yang biasanya mengambil masa 30 minit je (with my regular speed) telah mengambil masa selama 45 minit kerana jalan yang adakalanya jam dan adakalanya ada kereta 'L'embu di hadapan. Sampai kat sana, aku suggest amik a pondok, bayar sket tapi selesa. They agreed. Pergh, sekali pondok tu siap toilet la, beranda la, banglo kampung! ha ha so after a brief negotiation, (boss situ nampak muke aku je dah kasi diskaun Rm10 lagi from harga dia cakap kat Ida and Ude. Hu hu...muka bawak tuah! :p No lah, pasal dia kenal Auntie aku. har har!)
Setelah makan tengahari yang ditaja oleh aku, sesi suai kenal dengan air bermula. Perghh...sejuk syial!! Kecut pankreas aku. Dalam air as usual, sesi hati ke hati a.k.a sesi menganyam ketupat. Yatt sempat belanja aiskrim, bawak masuk dalam air tuh. Perghh, sejuk tambah sejuk, tambah panas perbincangan. Pok pek pok pek, lapar balik. Naik balik, abiskan sandwich tajaan Ude. Hur hur.
Next round dalam air, sesi fotografi. Berbagai aksi ghairah dan separa ghairah telah digayakan. ha ha...Semuanya dengan niat, kasi jeles budak2 lain yang tak join! Lepas tu sempat explore tempat baru, air deras...pergh mmg terapi gile la, aquapuncture ke? Sakit2 badan aku skrg...tapi puas hati. Water theraphy works everytime for me!
Before 4 o'clock, sume dah naik, berkemas2. Sume dugong dah kembong. Lagipun Yatt kena balik cepat, malam tu gak dia nak balik Kelantan, temankan mak...he he yelah yelah, bukan selalu anak dara balik ek. Before balik, sesi fotografi ke-2. Nanti aku upload pics! Tapi yang pic tak melampau je lah ek. hu hu
Way back, cepat la pulak. Ke aku bawak laju? ha ha kesimpulannya...best best best!
Next one, Ude dah sound, nak gi Genting. Aku on jek. Biase lah...ha ha

Sekarang? Ngantuk.
Ult-dis, Lissa suruh kau baca lyric Just a Friend by Too Phat sebagai pendapat dia. Basically if a girl says "He's just a friend", check la betul2. Sorry...initially aku letak lyric kat sini tapi mcm panjang gaban seh. he he Kesimpulan? Errmm...no, there's no such thing as a platonic relationship antara lelaki dan perempuan. Come one day, you have to choose all or nothing. Tu Lissa yang cakap ek. Aku tukang sampai jek.
Lissa, jom goreng telur? muahahhahaha
Muke seposen


aku dan semua yang terpenjara karena kita...

Jumaat, Januari 16, 2004

Khamis, Januari 15, 2004


Dari kiri: Shamam, aku, Ull, Des

Minah2 gedik yang tak gedik sangat...but gedik, nevertheless. ha ha
Kak Im, pinjam gambar ya?
Heh...so 'patah kaki' is kereta masuk workshop or bak kata akak Im, 'ikan sakit'.
Sorry la kalau aku macam tak caring je ek keatas keadaan kereta kau, but I first thought you were referring to your kaki yang patah, so knowing that it's actually kereta kau yang kena, sounds like good news ok. Buat penat je aku risau. ha ha...Still, sorry to hear about your car. Ada hikmahnya kot, at least kau dah kenal dgn awek yang langgar tu. Macam cerita Amir Amira, yang ada Hans Isaac and Ida Nerina tu. Dari accident, terus ke jinjang pelamin. Wehuuu

Shamam, sorry aa tak singgah mmu. Bangun pun pukul 10.30, tu pun pasal dengar lagu Khayalan, terus aku lari ke depan TV nak tgk muka Hussein yang imut. Habis lagu tu aku nak masuk tidur balik, then terasa pelik. Rasa cam patut pergi kelas la pagi tuh. Pusing balik tgk muka2 insan yang ada di depan Tv, sahih la bukan aku je ponteng. Housemate aku ponteng belaka!
Alasan: Tak nak aaa gi Kelas S.tax, tak buat tutorial kang kena slay. Hu hu hu! So sambung aa tido balik. Berat gile kepala aku! Lenkali aku datang ek!

Shamam nak kasi soundtrack LOTR, Aja pun nak kasi...tibe2 terasa aku macam lebih disayangi oleh ahli keluarga ha ha Thanks y'all!!!

A bit hyped up with the plans for graduation dinner. Padahal baru plan! Biasalah plans are usually lagi best. Ha ha...citer kang tak jadi tak best kan. So tunggu...
Another article to share, sent to me by Raudha. Merci beaucoup mon amie!

Can boys and girls be "friends"? Just friends?

Guys, men, boys...they all mean the same to a certain extend. Then, there are some who are suitable to be, just friends with. I call them the buddy type. They shop, gossip and watch movies with you. We talk about our men with them and they would totally listen and comment accordingly. I'm sure you have some guy friends like that.

It's cool to have men as your best buddies simply because they have a whole different perceptive of everything. Not to say that girl friends are not cool - don't get me wrong. It's just that men rationalize and look at things from a different angle. It's good to look at things from both side of the coin, isn't it? Plus, it's logical to get advice about men from a man. It's rather refreshing sometimes.

If they are so cool and understanding, then how come he's just a friend? He's not gay either. Ha ha ha, this is the tricky bit. Some men, we are just not attracted to "that way". No chemistry and no butterfly in your stomach feeling kind of man. No sexual attraction and no physical tension. Funny, but I can't explain it myself.

Now, here comes the type of man who gives you all the above kind of feeling. It's the boyfriend material. How would you know? Well I always believe in a woman's instincts. It's very powerful, so use it! These are the men whom you would do anything for. He makes you feel special because there is some unexplainable connection between you and him. There's love.

The major difference between a male buddy and a boyfriend is that, boyfriends can make you feel jealous for no substantial reason. Caught him looking at another girl and you would throw tantrum, but if your male buddy does that, you would be totally supportive about it.

There is also another type, I call it The facade - you both are just friends but deep inside, you are actually "mad" about him but have no guts what so ever to confess. This is the toughest category. Confess and risk losing a friend? Conceal and have your heart broken every time he talks about another girl he fancies? Both ways you lose.

If you are the bold type, I would say confess. At least you will feel relieved knowing that he knows, on top of that, the ball is now in his court. If he doesn't feel the same about you, at least you know it for sure. I strongly suggest you move on with your life after the awkward confession session. Look up, be strong and move on, girls. On the contrary, I would personally avoid this option - I'll totally chicken out.

So, which type of men do you have in your life? The buddy? The boyfriend? or the facade? It's difficult to categorize them in this manner because some of them can be a mixture of almost everything, creating an unidentified hybrid. But one thing's for sure -our relationship and interaction with men is inevitable. Who and what type of friendship you wish to establish with them, is completely entirely up to you - as long as you know where to draw the line.



Makan dalam seh, makan dalammmm...ha ha
Dear someone,
Is something wrong?
You wanna tell me anything?
Nak aku tukarkan tayar ke?
Buleh, tadahal.

Selasa, Januari 13, 2004

Happy Birthday to my dearest Orlando Bloom.

Ingatilah aku tatkala memotong kek harijadi ha ha...

Happy birthday to you,
Happy birthday to you...
Happy birthday to Abang Bloom!!!
Happy Birthday to YOU!!!!!


Happy birthday juga kepada memel! Semoga panjang umur, murah rezeki!

Note to Lara:
Babe, I called you on Sunday. Twice. Nobody picked it up. Anyway, yeah I did. Talk about it later k?

Note to aku:
Pergi study lah weyy!!!

Aku rasa, aku ada masalah. Ha ha dah beberapa hari susah nak tidur, dah nak lelap ke terkenang adegan2 Dari Studio 1 tuh, tersengih sorang2. Ha ha apakah maknanya? ha ha maknanya, aku kangen berat banget!

And 2 hari berlalu tanpa sesiapa bertanya tentang Dari Studio 1 maka maknanya...aku selamat. Hu hu

Lepas ni makin banyak la kerja kalau jadi join committee graduation dinner. Makin busy lah...nak ke tak nak? Macam nak tapi...

Ahad, Januari 11, 2004

Campaign against Drugs:



Kusuma Bangsa High school was rocked by the "three wise men" Ari, Ferdy, and Fajar. As Elsar and Ebby lead the show, more than 700 students could not get more enthusiastic. Questions coming like a river flow, and answered by the guys on stage enthusiastically too. Not only campaign to the students, 50 parents also receive YCAB's counselor training, and questioner also distributed to 400 respondents.

Ehem...ehemm...
This song is for him for being gorgeous. And charming at the same time.

Sabtu, Januari 10, 2004



Bila aku harus mencintai
Dan berbagi hati...
Itu hanya dengan mu...
Namun bila ku harus tanpa mu...
Akan tetap ku harungi hidup tanpa bercinta..."
He's gorgeous! I think i might have fallen in lust. Ha ha...how to call him and tell him that. that he's gorgeous? ha ha

And penonton sekitar pun tak perasan, I managed to manipulate the remote control very well. When it becomes too close, zupppp tukar channel to ntv7. ha ha terer kan aku? Kawan2 lain macamana?

Still, got some sms. Arai perasan gak rupanya. ha ha tell everyone, it wasn't me! no way it could be me! :p

I think...my mood is now soaring high! Tapi ini mungkin bersifat sementara so please keep any shitty business away from me. hu hu... and keep my Abang close

Fairuz, aku pernah jadi mc apa2 majlis kat uniten ke? Ada ke yang aku lupa? Aku rasa macam takde...apsal orang kata ada? Haha...ada orang cakap aku famous kat uniten. Aku famous kat uniten?!! Hope it is for all the correct reasons. Tapi kan...I can think of no reason at all. But tak boleh la nak compare dgn a**** **** the great...your uni is wayyyyyyyy bigger than mine. There's no way i can be the great one.

Just to be safe, baju kuning itu takkan dipakai kat uniten lagi. Along with that red bag. Muahahahaha!!!
Element malam ni...malam ni...malam ni...

kangen banget ama abang! he surely will look gorgeous, as always.
Had a blast hanging out with Ull, Kak Im, Des, Shamam, Memel, Ili, Soraya, Zack (ehemm...tak bawak Azura nampaknya?) , Lissa and Pokcik, Lin n Arief (no wonder he looks so familiar, I met him before with Lin. Puas aku pikir!) It was always fun hanging out with the ganksters, the real ones la. Can talk and bitch and can laugh our heads off like nobody's business. We'll do this again sometime. Next week, Istana Hotel? hu hu

However, as much as I enjoyed my day today, I came back feeling somewhat empty. How's that possible? Feel the tightness in my chest, like something needs to be shouted out loud but I dunno what it is. Am I depressed? PMS coming up? Not yet...

Whatever it is, I am not feeling so good. Somebody said that if he laughs a lot, it means he's stressed. So am I. But I can easily be angered and I hate the angry me.

Thanks for wanting to help. I don't know what's up, I can just say I am feeling down. It'll pass, it always did. Biase dah ni. Aku dah reti pun tukar tayar...thanks.

But I also need to talk to him again. Of course I can, somehow it just does not feel the same. Macam Frodo lepas musnahkan the one ring, kan dia rasa macam unease...macam tu lah kot?

Talk about the one ring, thanks a lot to Ull for being so nice. ha ha...she truly is, so sape nak ngorat Ull? Kena memenuhi banyak kriteria dan salah satunya, orang Indon. ha ha. I got the one ring, the one ring that I craved for, the one ring that rule them all...the one ring that yada yadaa...Thanks again akak senior Uniten ku!

Tak sabar tunggu pic yang Lissa nak scan kan. Gambar banduan penjara yang terlampau. Tak sabar gak tunggu Ull send gambo Inul wannabes yang terlampau. Fuhh, lentik abiss penari2 buat aksi dalam...dalam apa nama kamar tuh? Can't wait for that pic too. And ye, aku lupa nak mintak Lissa scan juga pic aku dan 'monumen' yang terlampau.

Aku dan semua yang melampau...terlampau ke?
Dear kawan,

I sort of miss you. We went wayyyyy back, been thru a lot...you've been listening to all my boy probs as well as i listen to your love probs. Simbiosis...maybe. In a way, you've put up with me as I have put up with you, it's not easy la weh!!Have always know one day it'll end, you'll find yourself a good girl, or I'll find myself a guy worth keeping, and we would drifted off...as my mom used to say, there's no such thing about a platonic relationship between a guy and a girl lasting forever. It's all or nothing at all. Guess it's nothing for us then.

Still...I am at lost.

Wish you well with her. See if we can hang out sometime...for good old time's sake. Maybe I should get you to change my tyres again. What say you?
Yeah I know...I can keep on dreaming. ha ha

Take care.

"It's only words...and words are all I have...to take your heart away..."

Only words? Hahh~!
Words can make you cry, can make you laugh, can make you feel loved, can make you feel down, can bring you up and it definitely can bring you down. It can make you be You.

Do I have anything against words?

None whatsoever.

But if you don't really mean what you say, I don't wanna hear it. Keep it to yourself.

This goes to all the sweet talkers in the world. Screw you.

Rabu, Januari 07, 2004

Sh*t...dah lama tak rasa pressure macam ni. Right now still under control, although Anis almost goes berserk under this pressure. Try hand writing almost 70 articles out of the Federal Constitution, plus about 12 side theoratical questions. That's more than 50 pages hand-written assignment! B**##^$@##&*^%^!!! And I still have 30 odd pages to go, to be submitted on this Friday!
Aku tak faham la...apa fungsi assignment ni. To get me to read it all? All I know is aku dalan auto mode, writing all these sh*t. Tak baca pun. Revenge? Hell it's not our fault that you've to go to Muadzam la wahai Encik Ishak. Not our fault for anything but why do we have to do this...bukan kena pakai otak pun assignment ni, only need ketabahan jiwa, dan...kekuatan tangan which aku tak de!!!
Aja, buat masa ni...aku nak sugar daddy yang tulisan sama macam aku. Ha ha nak borang ke? Nak kasi sape borang? Nanti aku email.

Mak...Abah...Tak nak belajar kat UNITEN!!!!

Isnin, Januari 05, 2004

Dari Studio 1 bersama Element.

10 Januari 2004
8.30 malam
Astro RIA

Note kepada yang berkenaan:
Sama2 lah kita doa supaya pakcik makcik, atuk nenek, mak bapak, pakwe, bekas2 pakwe atau bakal2 pakwe, tunang, bakal tunang, bekas tunang, suami, bekas suami, calon suami, mak bapak mertua, bakal mak bapak mertua, calon mak bapak mertua dan insan2 yang berkenaan kita tak tengok menda nih. Aminn.

Note kepada yang tidak berkenaan sangat:
Tolong jangan rakam dan jual sebagai cd adegan terlampau. Sebarang penjualan harus membayar royalti kepada kami2 yang melampau.

Nota kepada diri sendiri:
Padan muka aku.

Nota kepada Abang:
I miss you. muahahhahaha!!!
Got my new specks already. ha ha...love it! love it!!

But I think it'll mess with my mascara kalau aku pakai mekap. Almost flatten out my lashes. ha ha dah cinta pandang pertama lak dgn speck nih, and it didn't burn my pocket too. Beli je terus. Abah bayar, of course. Why else would I tukar specks in only 6 months, aku rasa. So how? Takpe...these days got smudged proof mascara kan. ha ha...takde lah masalah besar.

Welcome back wahai kanak2 ribena! Ada bawak pacar extra untuk aku? Muaahahaa... kalau takde extra, I'll shares yours. Aci tak?

Now...new sunglasses. To buy or not to buy. Maybe not. Try to raise enough funds to get the LOTR ost. Carik sugar daddy ke? Oh hell, that sugar sweet guy in US should be enough. ha ha...buy me the CD or else...
Settled. Thanks dude.

owh yeah, if you are really 27, own a BMW, single...and I am truly 18, naive, single...I would definitely say yes to marrying you. IF. ha ha...

muahh muahh too

Ahad, Januari 04, 2004

Ha ha...tak nak discuss takpe. Aku tulis kat sini. Why am I usually seemed pissed off with you...

I am not sure.

I can come out with so many reasons, each one is as unbelivable as the other. If ever I let my crap out on you again, just tell me off. If you are not comfortable with that, sound lah aku balik. Aku pun manusia, tak lari dari membuat kesilapan.

One more thing...I am sorry.

Although...I need an explaination on this. What was the deal when you said you introduced me to her...to see apa dia nak mengadu kat aku? Nak kata aku tak puas hati...memang aku tak puas hati.

Tak nak terangkan...takpe. Aku pun tak nak gaduh. Tapi, aku akan sentiasa dalam keadaan tak puas hati. Tak kesian ke kat aku? Just tell me the truth k.

Sabtu, Januari 03, 2004

Terima kasih Peon atas restumu. Aku dah tanya Zeffirelli, dia cakap nak jadi wakil meminang pun dia sanggup. Selambe jek (bak kata Zeff). We'll see if the two of us works k. Kawan2 la dulu...(bak kata Opah aku lak).
When was the last time I saw A***? Masa hantar Peon and Zeff to KLIA...2002? Lama dah! Rasa macam lain jek nampak dia in Zeff's album. Tho', must admit, he has got good sense of style. Cayalah a***!!
Cik Raudha, nanti kita cerita2 pasal dia ye. No point of writing here who he is yet, kalau tak jadi malu. he he...
Chat dengan Peon...0045 waktu tempatan, 1745 waktu di France

Peon: tgk gamba zeff byk gamba a*** ko tuh
Farina: a*** aku...
Farina: masih a*** aku ek?
Farina: belum a*** org lain?
Peon: blom
Peon: a*** tuh single lagi
Peon: a*** tuh mix la
Peon: mak die
Farina: mix?
Farina: patut aaa


Patut la a*** hensem. Tapi sayang, seribu kali sayang. Zeff, aku save gambar dia k? ha ha thanks!

Jumaat, Januari 02, 2004

To find your love attitude number, add your birth month and your birth date
together. Keep reducing it until it's a single digit.

Example: August 20 = 8 + 20 = 28 = 2 + 8 = 10 = 1 + 0 = 1

Thus, the love attitude number is = 1

So mine would be: 1+2+5=8

If your number = 8
Your love attitude is confident, powerful and exciting. This number usually
makes for a very conscientious student, someone who puts schoolwork ahead
of a social life. However, you also enjoy being a leader among your
classmates and will seek offices or other positions that enable you to use
your leadership skills. Because of this, you can be somewhat intimidating
to certain guys/gals. You can also be a little too intense, bossy and
jealous for your own good. Your love match is definitely someone who is
smart, handsome/pretty and popular. You like quality over quantity and will
usually wait until the guy/gal with the best attributes comes along.
Chat with Akmal...2125 waktu tempatan

aku: aku tgh layan astro nih
aku: siapa tak sayang bini
aku: tension betul la tgk citer melayu
aku: cuba taruk zul huzaimy...
aku: sure aku layan abiss
akmal: hahahaa
akmal: kalo die taruh zul
akmal: ko musti melekat dpn tv
aku: sekurang2nya
aku: aku tak sibuk jalan2
aku: aku jadi wanita melayu terakhir
akmal: ye lah tuuu
aku: wa cakap lu!


Ha ha ha...yang benar! Kalau banyak citer tayang Encik Zul, akibatnya aku jadi hantu TV mengalahkan Faie. Currently, takde satu pun rancangan TV yang betul2 aku follow. Tak feel la...

Mus cadangkan aku duet dengan Zul untuk tanchap. Tak nyanyi, dok meraban jek. Sape nak join? ha ha...
1. name : Farina binti Mohamed Jamal
2. single or taken : Single, available and Really sexy (S.A.R.S)
3. sex : Female
4. birthday :12th May 1982
5. sign : Taurus
6. siblings : 6, one older brother, 2 younger bros and 2 younger sis.
7. eye colour : dark brown
8. hair colour : used to be black

Relationships
do u have any bf/gf : dah single tu, takde la kan
do u have crush : honestly...I do

Fashion | stuff
where is ur favorite place to shop? : anywhere
tattoos or piercings? : piercings on my ears.

Specifics
do u do drugs? : No, unless you talk about medicines. Or Coca-cola...Pepsi...
what shampoo do u use? : Redken So Long
what are u most scared of? : Allah
who is the last person that called you? : Chimpeng.

Favorites
color : Blue, Black, Red, Purple
food : Mom's cooking and my own nasi goreng.
boys name : Daniel
girls names : Farah
subjects in school : Biology. Seriously!
animals : Cats
sports : football. 22 sweaty, hot guys chasing over one ball. Where's theirs? ha ha
drink : Starbucks' Caramel Rhumba Frappe. *nyum, nyum*

Do..
you wish you could live somewhere else: sometimes. but home is where the heart is. right now, my heart is here.
you think about suicide : no way!
you believe in online dating : it could happen
others find you attractive : yehey...why not? ha ha *perasan*
you want more piercings : Yes.
you drink : No
you do drugs : No
you smoke : No
you like cleaning : Cleaning my clothes? Cleaning my room? Sometimes I do. Tapi lepas kemas bilik ke apa sure demam or tak larat bangun for 2 days, the habuk will make my resdung worst. So I'd rather leave that to my maid.
you like roller coasters : Yes

Have you..
ever cried over a girl? : Yes. Ha ha don't think too much. I am not a lesbian.
ever cried over a boy? : Yes
ever lied to someone? : Hell yes
ever been arrested? : by teachers? Not that I remember. or by prefects? That, of course, Yes. by police...thank God, No.

Number
of times i have been in love : not sure. 2 at the most
of times i have had my heart broken : several times.
of hearts i have broken : I don't know.
of girls i have kissed : Cium pipi ke? *muah muah*
of boys i have kissed : 0. and that's still a number.
of girls i've slept with : A lot
of boys i've slept with : 5. my brothers.
of drugs taken illegaly : 0
of people i consider my enemies : 2. Lord Saruman and Lord Sauron.
if times my name has appeared in the newspaper: 2

Do you think you are..
pretty : in a way, yes. too bad if you don't see that. ha ha
funny : i can crack some jokes, yeah
hot : ha ha ha ha hot stuff?
friendly : I am
ugly : no.
loveable : Owh yes. Need a dose of TLC (that's Tender, Loving, Care) once in a while too.
caring : Yes
sweet : ha ha ha...yes
dorky : Wayyy far from that.
geeky : No.

one of the most 'perasan' questionaire I've done. Geli lak
Developing a crush on him. Heard he's got a girl already. Better keep my feelings in check. Tak boleh lebih2. He's got great sense of humor, great communication skills, not bad looks, and I am very comfortable talking to him but...alas, he's not single.

Him, and Ezad and Wandy too. Is it just me or it's my destiny?

Wah sai...Bali kena gempa bumi? Mujur aku dah balik sini.
Another article to share. Aku ambil kat my friendster's bulletin, courtesy of Mr. Amir Karim:

When It's Love For You?

The "In Love" Stage

You think obsessively about the other person all
the time. You think they're the most wonderful
person you've ever met, you wonder what they see
in you, and worry about losing them.


The Beginnings Of True Love

You think about having kids together, or being
Mom to his kids or Dad to her kids. You think
about growing old together. You tell everyone you
know how wonderful he or she is. If he or she is
happy, you're happy, and you fret if he or she is
not. You're best friends.



When It's Love For The Other Person

They give you lots of attention and lots of time,
including Saturday nights and holidays. Anyone
who's not available those times is highly
suspect. Either they're already in a committed
relationship and just playing around on the side,
or they have others who are their "A" choice
dates, and you're on the "B" list.

They call when they say they're going to call.
They show up when they say they will. He or she
is there for you.


If It's A Man

A man who's serious about you will want to make
plans way into the future and see you on a
regular basis. He'll want to see you on weekends,
Saturday nights and holidays.

He will also spend money on you. If he's not well
off, he may not spend a lot, but he'll do it with
joy, and you'll feel a sense of generosity from
him. If he never gives you any gifts, or always
wants you to pay your own way, you can assume he
hasn't learned to share or just doesn't want to
share with you.


If It's A Woman

A woman who's serious will want to see you on a
regular basis. She'll be available on weekends,
Saturday nights and holidays.

She will cook for you (or try -- give her credit
for trying), dress up for you, and also spend
money on you. If she always wants you to pay for
everything and she never offers to pay or to at
least reciprocate in some way, by cooking dinner
or buying tickets, or doing something for you,
you can assume she hasn't learned to share or
just doesn't want to share with you.



THE ACID TEST
The above answers to "How Do You Know When It's
Love?" are, in truth, only indications.


Comment by yours truly:
If these indications are anywhere near the truth, then it indicates that I have been in love before. Might still be in love, too. What'll I do about it? Nothing, I think. Ar least for now, I see there's nothing I can do about it.

Now, let's see rakan2 kita yang tengah syok di Indon tu will bring Ariel back for me. ha ha...

Wanna share this article with y'all. Courtesy of Cik Raudha:

A SOULFUL RELATIONSHIP
by Rev. Ronald McFadden

If you're not married yet, share this with a friend. If you are married, share it with your spouse or other married couples and reflect on it.

An African proverb states, "Before you get married, keep both eyes open, and after you marry, close one eye."

Before you get involved and make a commitment to someone, don't let lust, desperation, immaturity, ignorance, pressure from others or a low self-esteem, make you blind to warning signs. Keep your eyes open, and don't fool yourself that you can change someone or that what you see as faults aren't really important.

Once you decide to commit to someone, over time his or her flaws, vulnerabilities, pet peeves, and differences will become more obvious. If you love your mate and want the relationship to grow and evolve, you've got to learn to close one eye and not let every little thing bother you. You and your mate have many different expectations, emotional needs, values, dreams, weaknesses, and strengths. You are two unique individual children of God who have decided to share a life together. Neither of you are perfect, but are you perfect for each other? Do you bring out the best in each other?

Do you compliment and compromise with each other, or do you compete, compare, and control? What do you bring to the relationship? Do you bring past relationships, past hurt, past mistrust, past pain? You can't take someone to the altar to alter him or her. You can't make someone love you or make someone stay.

If you develop self-esteem, spiritual discernment, and "a life", you won't find yourself making someone else responsible for your happiness or responsible for your pain.

Manipulation, control, jealousy, neediness, and selfishness are not the ingredients of a thriving, healthy, loving and lasting relationship! Seeking status, sex, wealth, and security are the wrong reasons to be in a relationship. What keeps a relationship strong?

Communication, intimacy, trust, a sense of humor, sharing household tasks, some getaway time without business or children and daily exchanges (a meal, shared activity, a hug, a call, a touch, a note).

Leave a nice message on the voicemail or send a nice email.

Sharing common goals and interests. Growth is important. Grow together, not away from each other, giving each other space to grow without feeling insecure. Allow your mate to have outside interest. You can't always be together. Give each other a sense of belonging and assurances of commitment. Don't try to control one another. Learn each other's family
situation. Respect his or her parents regardless.

Don't put pressure on each other for material goods. Remember for richer or for poorer. If these qualities are missing, the relationship will erode as resentment, withdrawal, abuse, neglect, dishonesty, and pain replace the passion.

The difference between 'United' and 'Untied' is where you put the i.


Thanks Raudha! How was JB? Start la kumpul2 duit for KL trip pulak. he he I was wondering kalau turun Singapore on Chinese New Year, would the malls be opened? My Mak buat planning nak pergi by then. JB too ye Naemah, kalo sempat. nak gi Jakarta jugak... Tapi nothing is confirmed, still at early planning stages. Nanti kalau jadi, for sure la I'll tell you Cik Raudha. Take care!
Peon, check out my photo album for gambar raya yang telah aku janjikan. It's not much, still have not uploaded my Bali pics but it'll be there as soon as possible ek.

Someone thinks I am pissed off with him. Ko memang pikir gitu kan? Well maybe I am. Maybe I am not. Don't know what to think of it, don't really wanna think about it. Tak nak overanalyze, hope I am not overreacting. This is a coward way of saying things, by writing it in a blog..I know...should have talk about it straight dengan kau. Could have too, I am sure you won't mind. Before this pun, we can talk about anything, everything (walaupun kau malas nak layan aku sangat). But I really don't know what to say. Mungkin there was something you said yang sama dengan sesuatu yang pernah aku fikir.

Sebab tu aku cakap, aku malas nak fikir banyak. Nak marah lagi lah malas. Buat apa marah kalau hanya memenatkan diri...agree?

Lontong? Nak aku masak lontong la pulak...nak datang rumah pun tak berani. Hellehh.

Khamis, Januari 01, 2004

I need to start doing my assignments...come people...say that with me, all together now. Specialized Tax to be submitted tomorrow. Strategic Management next week. International Accounting, have to find bahan2 already. So many assignments this semester! Rasa macam nak extend pulak! Arhh...tak nak jugak.

Peon, sorry la pindah randah. Org banyak peminat macam aku neh muahahaha banyak stalker juga. Ha ha apalah, bak kata mak aku, kalau dah minat cakap la terus terang! Konon, konon. Apapun, aku tak nak add blog aku publish kat google or yahoo, so sampai waktu nanti, pindah la lagi. Ha ha bear with me, please...Zeff pekabo? Makin meninggi? Is that possible? Hi Zeffirelli!! Adik ko sihat?

Yeheyy...ada untungnya tak jadi tengok Peter Pan last Tuesday. Pak Mie hulur sepasang tiket tadi...open lak tuh, bila2 dan dimana2 boleh nonton. Cayalah! Hu hu... Sorry la encik someone, bukan tak sudi tengok dengan kau tapi...tapi...tak mahu. Ha ha ha Eh tak, ampun. Acah jek.

Eheh...Shamam, Kak Im...Encik J** is calling me banyakkkk sangat kali. Or so I think so kot. Aku rasa rimas la...baru kenal dah calling me like 4-5 times a day. Tu pun aku tak angkat. Tak paham2 ke buat2 tak paham? kalau call pulak bukan nak cakap apa, aku pun tatau nak cakap apa...I don't feel comfortable with him, thus, I don't feel comfortable to talk. That, and the fact that he talks like mamat remp**. Tak masuk, tak boleh masuk. Tak nak masuk. Give me a break. Give me room to breathe. Now each time my handphone rings, I'd be praying it's not him. Each time SMS masuk, same thing. Tarik la handbrake, don't go too fast. Or better yet, just get a life. For the sake of all.
Selamat Tinggal 2003!

Kurentangkan hati
Kubalut luka lama saat kau pergi
Kutegarkan diri
Walau bayangmu hadir di setiap mimpi

Oh, haruskah kubenamkan diri meratapi
Tenggelam sesali yang terjadi
Tersiksa bersama hampa asa

Reff :
Kini..kuhanya ingin lupakan semua
Mengenangmu menyesakkan jiwa
Kan kuhapus airmata
Hingga dapat sembuhkan luka


Kucoba hadapi walau pahit terasa di relung hati
Harus kulewati, seakan semua tak pernah terjadi

Oh, haruskah kubenamkan diri meratapi
Tenggelam sesali yang terjadi
Tersiksa bersama hampa asa



Welcome 2004!

Azam: Do something significant for my self.

that or...marry Orlando Bloom, which ever comes first.

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...