Ahad, Januari 18, 2004

ANAK KERBAU MATI EMAK
Category : Theatre
Date : 16 Jan 2004 - 25 Jan 2004
Time : 8.30 pm


ANAK KERBAU MATI EMAK

"Anak Kerbau mati Emak", is a dramatic comedy by Bidin Subari. Staged in 1972, it is set in a developing village where in amongst their pursuit of development, a young man forgets his responsibilities to his loved ones. Ambition, love and progress should blossom in harmony.

Cast Include: Jalil Hamid, Liza Othman, Suriati Abu Bakar, Ebby Yus, Zaidi Omar, Harun Salim Bachik, Haji Abu Bakar Ahmad, Hisham Ahmad Tajuddin and Radhi Khalid

Ticket Prices : RM21, RM31 & RM51

Discount 20% for students, senior citizens and disabled person.



I am thinking of watching this tomorrow night. Tiket pun belum beli lagi. Macam nak gamble je nasib and buy the tickets on the spot.
Zul called early this morning, sahih la aku sedang mengqada' tidur masa tu, suara pun ala2 seksi je. Ha ha tibe2 teringat someone suke call aku pagi2 dulu sebab kononnya suke dengar suare seksi aku. ha ha Seems like a very long time ago eh? Mule2 aku tak kenal pun siapa, mata pun belum terbuka nak tengok skrin hp tu ha ha Rupanya, "Zul Hu*****". Adeh adeh, melompat terus aku dari katil. Terus sedaya upaya kontrol suara. Tapi dah kantoi la aku tido. Hampeh.
Anyway he asked bila aku nak tengok. I have made plans to watch dengan Faatin and Ude, but no date is set yet so apa salahnya synchronize kan waktu dengan Encik Zul. Dan tidak, saya bukan menonton bersama dia, kerana dia akan bertugas mengambil foto2. Mungkin dia nak beri gambar masa Hari Raya tempohari. Baiknya hati dia. Mungkin saya boleh memesan cd2 dari Indon? Panjang umur dia ek Shamam, baru sebut2 semalam dah muncul. Agak2 kalau aku sebut nama Abang banyak2 kali, muncul tak dia depan rumah aku bawak bunga? Mungkin tidak kot?

So, siapa nak ikut tengok teater, kontek la aku ye. Boleh jumpa jumpi di sana. Jom la!!!

p.s: jangan kasitau Mak aku. Sekian, Terima kasih.

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...