Jumaat, Januari 30, 2004

Dejavu was grrrrrrrreeaaaaaaatt!!!

Two thumbs up! Bravo bravo!

Punyalah seksa nak tengok tuh. Nak pergi tu jalan Alhamdulillah clear, langsung tak jam. I was surprised actually...weh tau2 je lah jalan KL kan...time2 kul 7 tu selalu still congested what. Sampai je kat MTC, terus carik Matic. Memang la aku dasar orang tak pernah datang, ingatkan member Faatin tau mana Matic nya last2 tercarik2 juga. Perghh jumpa...namun, airkkk...tiket sold out??!! Dem dem...

The people at the counter asked us to wait. In case tiket2 yang ada orang booking tu tak diambil. Dengan penuh semangat wajaputraperdanasagaiswara, we waited. Lagipun last night was last performance, last chance to catch Dejavu. Zul called while we were waiting, saying he could not join us. I told him about our situation, so he offered to meet us if we could not get in. Jumpa2, jalan2...hurmph, suddenly Plan B was more appealing to me. But we waited, nevertheless.
Azie, Faatin's friend dah bertikam lidah dah dengan akak kaunter tu. Ramai tak dapat tiket, jadi pasar malam kat luar tuh time ada tiket lebih, everyone was bidding for it. Lelong seh! Kalah orang nak tengok LOTR pulak rasanya. Last2, setelah 10 minit show mula...they allowed us in. Tapi...
Duduk atas tangga je lah.
Boleh la...janji menonton.
It was worth it siot...walaupun pinggang sakit, bontot kebas, kaki lenguh...aku pulang dengan senyuman menawan gitu. Ha ha...
Juh*ra Ay*b was superb! Sangat sangat superb! Waktu dia bermonolog sendiri, feel dan emosi dia sampai terus ke penonton. Rasa macam pengalaman dia tu, aku pun alami. Mub*rak Maj*d also bagus. Og*, as usual tendered a beautiful performance. Ahh memang best la. Pelakon2 watak kecil pun beri lakonan sebaik mungkin. 2 perampok tuh juga menjadi pojaan hatiku...Shoff* J*kan and Sh*hron*zam...perghhh
Story-wise? Ada kelonggaran sedikit, but it was not far from perfect...boleh diperbaiki. Cara penyampaiannya ada kala ringan, ada kala mendalam, buat penonton berfikit sambil ketawa. Or at least, itu yang aku rasa. Ketawanya ketawa berisi, ada kala menyindir ada kala memikir.

So final verdict? Haven't I said it enough...best best wooo!!! Nak ulasan yang lebih teknikal...surat khabar ada kot. he he

Zul called masa aku tengah dalam Matic. Afterwards called him back, dah penat sangat nampak gaya nya...so tak jadi gak jumpa. Min, tak jeles la kan sebab aku tak jumpa pun dia. Ha ha...aku pun lama tak jumpa dia lah!

Ohoo...rakan2 sheilaganksters ku...semalam sebelum aku gi teater, lepak kat Pantai Hillpark with Faatin. Time jalan nak ke kereta, adalah 2 mat rempit ni duduk tepi jalan, kaco2. Aku tengok macam familiar. Tenung tenung, renung renung, jeling jeling....lorr, Fizy! Ha ha...kantoi la merempit dgn aku.
Keciknya dunia...

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...