Rabu, Januari 28, 2004

Ramai gak ye orang rindu aku? he he terasa cam disayangi lak. Fact is, been busy and don't have the heart to susahkan kawan2 by tumpanging (what a word!) their pc. Today macam tak tertahan2 nak update. So...terimalah...

Kisah Klasik Di JB Dan Spore
Sabtu
Bangun pagi, Naem bilang mahu ketemu Kurt. Awek Spore itu mahu membeli sepatu seh buat pacarnya. So separuh hari temankan Kurt pusing2 Plaza Angsana. Supposed to see Fara that noon, tapi dia tak sampai JB lagi, masih di Pontian. Remembered Ed msged me, cakap nak ambil foto gitu. Ha ha so called him up, janji ketemu di JJ Tmn U lagi, Naem dgn baik hati menghantar ku ke sana. Terimas lagi ya Naem!
Ed sampai, accompanied him for lunch at this cozy Japanese restaurant. I ate with Naem and Kurt in Angsana, so tengok je lah dia makan. Perghh...nampak sedap seh mee dia tuh! Rasa nak rembat jek! ha ha tapi aku kenyang teramat. So aku ambil bau je lah. Ed nak balik KL tapaukan utk Kak Long bley? Hu hu...
Mendera Ed bawak pusing2 UTM lagi. S13, Balai Cerap ehemmm...ha ha ha , dan tasik UTM. Pergh klasik aa tasik UTM! After berapa round UTM tu aku pusing, we went back to JJ. I need my dose of coffee...Starbucks!!!
Tapikan...Org Starbucks tu couldn't even understand what I meant by Caramel Rhumba Frappuchino. "Cemana tu kak? Tapi nanti manis sangat kan?" Ha ha Dah tu, dah aku minum pun, I realize it is not even Rhumba! Caramel jek, tapi atas taruk chocolate instead of caramel. Bego banget. Sabar je lah.
Sorry Ed yang terpaksa menemani aku sampai malam. Thanks beb! Oh this Ed I have been writing about all this while, has his own blog where he shares his ups and downs of being a guy. See it here. Hensem blog Ed. ehem ehem....Anyway, Fara cakap jumpa tengahari, dah 7.30 baru nampak batang hidung! Yes Peon, dah lain sangat dia. Kurus gile! She came with Shahril. So malam tu...followed this couple for dinner.
Ayoo...so damn romantic meh Shahril n Fara. Perghhh Fara, perghh...ha ha macam pelik la tengok Fara jiwang. Gile aa! This is Fara Wahida yang dulunya grunge tuh keh! Cepat2 la kawen, aku buatkan satu dulang hantaran, deal!
Mula2 plan nak pergi Anjung Warisan. Sampai2 tengok full gaban and orang pun banyak yang baru mula makan. So blah la, pergi Stulang lagi. Nyum, nyum...Shahril belanja. Ensem Shahril malam tu. Terima kasih ye Shahril...
Dihantar oleh mereka pulang ke rumah Naem. Masuk je bilik Naem, vc MLT kat tv. Mmg jodoh aku dengan Eross gamaknya. Mudah-mudahan...
hu hu hu

Ahad
Last night tidur jam 2. Jam 5.30 aku sudah terbangun! pelik pelik...semangat nak pergi Spore agaknya. Tidak Naem, aku bukan angau. Bukan, bukan...
Siap2, packing2 barang coz pulang dari Spore maunya terus ke Larkin, mau pulang ke desa ku terchenta. Time nak keluar dari rumah, tayar kereta Naem pancit pula. Mujur ayahnya dengan cemerlang menukar tayar...jia yo! jia yo! Terus ke Panpac ngambilin Im ama Liza. Ambil taksi di depan Kotaraya...dan terussss ke Kota Singa! I dunno the name of places yang we landed (perghh landed) tapi kami ke Orchard Street. Mula2 aku gi usha kamera. Perghh gile murah harga dia nak kasik. Dah murah, murah lagi, murah lagi. Tapi budget tak cukup. So gerak ke depan Lucky Plaza, Sis raudha dan her sister, Kak Noris dah tunggu. First time jumpa macam dah kenal lamaaaa gitu ek? Best best finally I met you, Sis! Langsung kami ke kedai perfume. Perghh di sini aku hilang pertimbangan. Hilang kawalan. Hilang...duit. Ha ha tu definitely! Memang banyak duit melayang kat sini jek but I think it's worth it. Best wooo!!!
Then lunch at Burger King. Kak Noris n Raudha's treat. Wahh...murah rezeki ku! Apa ek Naem, kita makan? Turkey Bacon burger? Nice nice, Malaysia takde benda nih. Time lunch we separated with Kak Im and Kak Liza. Nak jumpa balik at 2.30, so masa berjalan ke tempat yg dah disetujui itu, kami berselisih dengan...jeng jeng jeng....
VJ UTT OF MTV!
Ya Ampun, serius ensem ensem ensem!
Back to JB at 4. Masa ni sume dah tersengguk2 dalam teksi. Nak ke CS for McD pun jalan mcm mereng. Sampai di McD pun aku balun lelapkan mata sekejap! Ngantuk gile! Dah tu masa tunggu kat Larkin, duduk dalam kereta masing2 cite cite nak tidur, tak boleh pulak. Sume terkedip2...arghh...malas sungguh.
Bas ketelatan. Patut 6.30 tapi sampainya jam 7. Mujur bas cantik! Mujur doa kami makbul! Mujur mujur mujur!!!
The trip back home would have been very comfortable if it wasn't freezing cold. Nevertheless...aku tidur gak dengan lena. Sampai KL jam 12 lebey, Acik picked up in Pudu.

So thanks to semua yang telah banyak memeriahkan cuti2 cari sahabat ku! I think, I have not said thank you enough...and do you know, I love y'all!! Thanks ya!

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...