Jumaat, Januari 23, 2004

So f***ing tired already...can't believe I am in JB. Last time I was here, it was in year 2000. SO7 la punya pasal tuh. Wergh, so long ago!!

Bas yang patutnya berlepas pukul 9.30, pukul 10 baru bertolak. Rupanya jam dlm bas memang tunjuk pukul 9.30 pun, telat la! Ha ha...jauh pulak tu jam tengah jalan...

Sampai kat Nilai, Kak Im tibe2 tergerak nak call Arai. Budak Johor itu rupanya dalam perjalanan pulang ke kampung jua...

Beginilah agaknya conversation mereka (sepenuhnya kena tanya Kak Im kerana beliau yang bercakap...aku assume jek he he)
Kak Im: Arai kat mana?
Arai: Nak balik Johor.
Kak Im: Ohh...kat mana sekarang?
Arai: Nilai.
Kak Im: Ha ha...Nilai kat mana? KItorang kat Nilai gak!
Arai: Kat mana?!
Kak Im: Dekat kilang2 tuh (ketika ini kelihatan blok2 kilang di sebelah kiri jalanraya)
Arai: Bas apa? bas apa?
Setelah memberi keterangan bas apa, number bas apa, rupanya kereta yang dipandu Arai cuma sekitar 10 kereta di belakang. Seberapa pantas Arai mengejar bas kami dan akhirnya berlaku aksi lambai melambai peminat antara bas Transnasional kami dan Wira Arai.

Amacam, menarik kan coincidence? ha ha Arai ada aura yang kuat neh,bley terasa he was on the same highway pun! Biasalah...aura orang bujang untuk tempoh masa yang sekejappppp saja lagi! Ye ye Arai nak kawen...Lin, lo kapan? Oh lupe, hujung tahun ek?

Ingatkan Arai balik JB, rupanya Batu Pahat. Maka dia selamat dari dipau habis-habisan oleh kami. Yehehehe untung la lu Arai! Takpe, nasi minyak dia kita makan 2-3 round, tapau lagi.

Sampai ke JB, Mbakk Naem dah menunggu. Time kasih Mbakk! Time kasih juga kat Deq Non ku yang dengan tulus ikhlas (ye ke ikhlas? ha ha) berniat nak berjasa nak ambil kami hari tuh. From Larkin terus ke Pan Pac, Kak Im and Kak Liza check in. Aku low budget holiday, tumpang umah Naem aa, ada perkhidmatan internet percuma lagi! Muahahaa....tu pasal boleh update blog. Lepak2 sekejap, then aku ajak Naem ke Central Square. Kak Im pun ikut. Jalan kaki jek, so so dekat seh. Kalau mak aku sure suka sangat hotel tengah bandar gini. Pusing2, tengok schedule wayang, pulang ke hotel ajak Kak Liza keluar. Dinner at Stulang. Pergh, "angin bayu membawa diriku...sepintas lalu ku terkenangkan mu..." Ed, aku mana tau nama gerai nih! Ko tanya aku nama gerai kat KL pun belum tentu aku tau lerr!

After dinner when back to CS, sesi usha balak hensem @ Tom Cruise dalam The Last Samurai. Sayangnya hati aku tiada dah pada dia...sob sob. Ok lah citer tuh...why do I kept feeling the Japanese actors they used are not authentic ones? Perhaps coz I read somewhere the location is 100% in NZ, not even a slightest bit in Japan! ha ha...silap la baca benda tuh, it sort of spoiled the effect for me.

Maharaja citer tu langsung tak macho. Amik la muka macam Nakata...perghhh

Ed join tengok wayang. Ha ha hampeh dia selisih dengan aku pun tak cam. Berangan ke aku yang berubah? Sikit lagi nak kena sepak dah. Ed, sorry aa cubit tuh. Mujur tak kena belasah gak. Sape suruh ko jadi adik yang nakal? Muhahahha... Aja, muntahlah semahu mu.

Today apa plan? Nanti malam aku tulis. For now, peace out!

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...