Jumaat, Februari 27, 2004

Kau by VE

right click, save target as yer
Misteri Kehilangan Pelajar UNITEN Terjawab...

Semenjak 18 Februari yang lalu, seorang pelajar Tahun 4 Universiti Tenaga Nasional bernama Razlan Amir telah dilaporkan hilang. Beliau dikatakan menghantar sms kepada ayah beliau pada malam itu, memberitahu dia tidak akan pulang ke rumah keluarga beliau di Bangi sebaliknya tidur di Uniten pada malam itu, kerana hendak menyiapkan tugasan. Kemudian beliau telah memberitahu rakan-rakan di Uniten yang beliau mahu ke Sungai Chua, Kajang sebentar untuk ke rumah rakan yang lain. Malangnya, beliau dilaporkan tidak pernah sampai ke rumah tersebut malam itu.
Kereta beliau ditemui diletak di atas Jambatan Pulau Pinang sehari selepas itu, dalam keadaan berkunci rapi dan dompet serta dokumen perjalanan beliau masih selamat di dalam kereta tersebut.
Pada 21 Februari, satu mayat ditemui di sebuat pulau kecil berhampiran Balik Pulau, Pulau Pinang dalam keadaan sudah tidak dapat dikenal pasti.
Tanggal 23 Februari, ibu dan ayah Razlan telah ke Seri Pentas, TV3 untuk memohon andai sesiapa menemui anak mereka ini, agar memberikan maklumat supaya beliau dapat ditemui.
Siasatan DNA gigi mayat tersebut serta pengecaman baju yang dipakai mengesahkan bahawa mayat tersebut adalah mayat Razlan Amir. Punca sebenar kematian belum diketahui.
Jenazah Razlan sampai ke Bangi pagi tadi dan sudah selamat dikebumikan.

Al-Fatihah...

It's sad...I've seen him around in Uniten, but I don't know him personally. Lepas tengok berita TV3 di Uniten tadi, I drove back to Pj, meremang bulu roma just to think of this case.
Suicide or murder?
People say it's suicide.
But why?


The guy I want to meet the most. :)
Aku setuju dengan Lara that we indeed had the most interesting chat yesterday. We have even made some new year resolutions (Maal Hijrah was just a few days before yer) that shall be disclosed in time, andai kata ia perlu disclosure. Andai tidak, hanya aku dan Lara akan mengetahui. Hu hu hu awak awak, awak best la wak :p

And to Pokciknya Lissa, you've given me an interesting insights about Map of Brain which shows the heart. Ha ha...next class cakap pasal apa yer?

I think many people misunderstood things I've said lately. What they understand is not what I am trying to convey. Then when I try to rephrase my sentences, they say aku try nak cover. Am I THATTTT bad at communication?

Ahhh tak kisah aah. If they think I am so stupid to do what they think I am doing, let them be. A friend said, "Tu lah masalah kau. Kau biar je diorang nak pikir apa. Pergi aah jelaskan" Ah malas. People listen to what they want to hear, once they heard those things, benda lain diorang tak amik kira. To try to explain will leave me frustrated. Yeah, no harm done also if aku explain and they then understand. If chances are they would, I'd explain. If they are so damn stubborn with the ideas they have about me, LANTAK.

Just stop nailing me with those ideas.

I am just a girl.

And girls just wanna have fun... *wink*wink*

Khamis, Februari 26, 2004

Separa hari sat for talk on Corporate Governance. Vereeeeee interesting! Erm, depends on how you look at it. Is CG all about being ethical? That's all the speaker seems to be talking about, doing what is effective and at the same time, efficient...knowing what's right and what's wrong. hmm...Will write more about CG after I take the subject next short sem.

Had a long conversation with Dol last nite. He sounded so depressed! A part of me wanna smile at the image of him being tormented kerana merindu gf dia yang jauh, another part wanna join him belasah mamat yang nak rampas gf dia tuh. Mentang2 la dia in KL, gf in Kuantan, his rivals start operasi guerilla nak mengorat the lady. Tunggu di office, tunggu di rumah, hantar bunga...manalah mamat Dol nih tak menggelabah. Kata Dol, "Aku tak tau nak buat apa. Badan aku kat sini....tapi nyawa aku kat sana!...aku rindu kat dia!" All together now...*awwww...so sweet!*
Aku dapat rasa dia memang cinta separuh nyawa pada wanita itu, can even hear the love in his voice when he talked about her. I have a good feeling about this gal, unlike the ones before. Yang sebelum nih, Feena...she's a b***h! Hummphh, I really pray this one will work out for him.
"Tetapi ternyata aku,
Kini luruh dan rapuh kerna dirimu
Dan kini ternyata aku,
Dimabuk cinta kerna dirimu..."

Ehehhh...that's right boy, kau dah luruh. Ye yeayy...

Siapakah Dol yang kerap menjadi sebutan blog ku semenjak 2 menjak ini? he he *jeng jeng jeng*

We went a long way back, from high school days, an incindent occurred, I thought I lost him as a friend forever...but after 2 years, one day when I was so stressed, needed to talk to a friend, miracle happened. He called out of the blue, we talked...things are back to normal.

which could explain why I refused to let you, encik reza...to end our friendship. I think if we're meant to be friends, hujan kilat ribut petir bumi bergegar aku hilang ingatan ke, we'll remain friends. And I don't wanna waste another 2 years without one good friend of mine before we both realize that fact. Geddit?

He's a good friend of mine, who would listen to all my whinings, my babblings, my probs, my maki hamun even when aku maki orang lain :p, and most of all, he listens to the things that I do not say. The things in between the lines. And he doesn't judge. And dude, I could never thank you enough for that. Nor could I say this in front of you coz that'll be so weird! Puji kau pun tak pernah ok! Ha ha...

Kesimpulan aku...kau budak baik, (mana ada kawan aku yang lain jumpa aku depan masjid ha ha) dan kau deserve budak baik juga. Dah jumpa pun...aku doakan korang bahagia. Kalau nak hentak jantan2 yang menggoda kekasihmu itu, let me know. Aku nak join. *Jangan pandang ku sebelah mata, hanya kerna namaku wanita...seksis, seksis ah* :p

Kenduri kawen kang serve lemang ke?

Minn, dia kirim salam sayang. Kesian ah dia tuh, gersang gile. ha ha ha ha


i think this guy is cute. ha ha anyone agrees?

anyone?

erm..no one?

owh takpe.

Rabu, Februari 25, 2004

Discovered a new place to buy 2nd hand books. Best best...so now I have lots of books but no time to read. Aiyoo...

Dunno what came over me. I seriously wanted to drive somebody back home yesterday...berjaya sungguh dia membuatkan aku simpati. Mujur Min tak sanggup temani aku. Takut aa balik dari Shah Alam alone at that hour. Kalo Min teman, sahih aku buat kerja gile. But again, if it wasn't him, if it was anyone else, I'd probably offer the same help. Tak sampai hati lor!
Dunno what happen to him after I slept last nite...most probably slept in the office. He's not online today...probably still asleep at home. Hmm...kesian lar awak. Lain kali, buat kerja tak yah aa chatting. Ha ha pastuh ngadu kerja tak siap. Ntah pape.
And maybe I should keep collared T-shirt untuk masa mendatang. ha ha Unless, you wanna pinjam my blouses ker? Hmmm...very surely be adorable punye. :p

Still haven't hang out with Dol. Ah, lama lagi dia kat KL. Bile2 pun okay. Seri Kembangan only what. Wonder how he looks like now. Aku harap dia tak se'breathtaking' dulu. It's hard to walk and talk and chill when gals keep eyeing him up. Those days, some even ask us to kirim salam to him. Aiyoo...quote and unquote from Dol, "Itu gedik namanya". Heh...abis tak jalan ar tuh? Abis immune ar tuh? Yeah right. Konon.
I think he knows he's gorgeous. So what. Asalkan dia tak berlagak ensem, perasan ensem, bla bla...fine with me. After all, he memang good looking pun. Ermm...boleh la...so-so. Ha ha ha
Dan aku harap tidak mungkin juga dia makin tinggi aite? Mustahil tuh...nak tinggi cemana lagi, cukup2 la...jalan denganmu, aku terasa seperti hobbit aa Dol.
Dan aku yakin aku akan kena basuh cukup2 when I meet him again. *sigh*

My deq non has found the love of his life! Hope this one's for real, eh bro? Jaga hati kau baik2... :-) Good luck dude!

Heard that Kak Noni'll have a birthday celebration. Ke sudah? Sob sob...nak join...nak nak... Aja, oppss...silap, Tun Azrul Reza, nanti kita buat bisnes airplanes aa, lawan AirAsia, peh tuh senang kita nak ulang alik mana2. Amacam? Atau...kita beli AirAsia? Sila pertimbangkan ye?

To Kak Noni ku, (kawan2, mari nyanyi ramai2!!)
"Panjang umurnya,
Panjang umurnya,
Panjang umurnya serta mulia, serta mulia...serta mulia!"

Sebetulnya semalam. Saya yang terlambat menulis. Ampunilah saya.

Went to Ministry of Finance, to be precise, Jabatan Akauntan Negara yesterday, and again today to collect information and interview people for PSA. We're already in deep shit with Encik Ishak. So have to buat kerja betul2 for this one. We wil rawk! Ampuni lah kesalahan kami tuh encik...bukannya selalu, sekali jer. Hehh...

How come 'Marcell' hasn't called...kata nak buat assg. IA. Aidehh...dimanakah kamu.

Haaa...sape going to Arai's wedding? Konvoi yuk! Yuk! Yuk! Balik hari pun ok, tidur JB pun ok...naik AirAsia? (check wallet) err...tak berapa okeh r. ha ha Tapi kalo sape nak pergi, jom jom!!!

*renjis renjis dipilis*
IN A RUSH by Blackstreet feat. Stevie Wonder

[1] - It came over me in a rush
When I realized that I love you so much
That sometimes I cry, but I cant tell you why
why I feel what I feel inside

How I try to express what's been jugglin' my mind
But still can't find the words
But I know that something's got a hold of me

[Repeat 1]

Baby, some day I'll find a way to say
just what you mean to me
But if that day never comes along
and you don't hear this song
I guess you'll never know that...

[Repeat 1]

And when I say inside, I mean deep
You fill my soul with something I cannot explain
What's over me

[Repeat 1 'til end]



Can't get this song out of my head since somebody sang it at T4nch4p the other day. Ngehehehe (gelak style Ili)

I like, I like it a lot. *wink*

Selasa, Februari 24, 2004

Muahahaha...terima kasih! It seems like I have some new readers...welcome!

Okay, updates on L4y4R T4nChap v8. Have to make this one short since I am using a friend's pc, she'll wanna use this next.

The 5 of us, that me, Ili, Min, Nurul and Dila head to Coffee Hut at around 8 on Friday. Caught in traffic jam, arrived around 2 hours later. Gile ke...malam pun nak jam! Aduhhh...so anyway, the event has not even started. Ala2 VIP pulak coz the minute we arrived, it started. Wah wah wah...he he. Met Dyla (Sheilagankster) there, sorry ye awek, kami telat!

T4nCh4p was as always, great. One day maybe if I have enuff courage I'd go and perform something but right now, I am happy enuff as a captive audience. Who was there? Hussein, Pot, Taj, Catt, Azan and Amir came later, Zain came when it's all over, the whole of VE minus Lah and Shah...Aiie, your delicious friend was also there for me to feast my eyes upon. Muahahaha...kenyang aku malam tuh! :p Of course, Encik Zul was also present. Ili, you ok already aa?

Somebody sang. Wahh...I think he was really comel time dia nyanyi. Sangat menjiwai watak yo? And the way he said hi was cute too. I better stop before I sound like a love-sick cow...eh hello, you are so comel ok! :p

After the event, went back home and studied all night long for the next morning's exam. Sempat lagi nonton some telemovie on NTV, there's Encik Zul looking as cute as ever.

So how was the exam? Not worth mentioning.

After the exam, drove back home. Acik was not in, I couldn't enter. Called Abah. He wasn't at home too. My whole family decided to take a vacation! Aiyooo...no place to lepak! Called Mak Naz, luckily she's in. I needed a good sleep, the whole nite tak tidur sehh...so ZZzzzZZZzzz....

Nite, Mak Naz sent me to KLIA. Merci Beaucoup! AirAsia as usual, ketelatan so flight yang sepatutnya at 9, jadi 10.30. Sampai hotel dah midnite (took a taxi from the airport, alone. terasa macam Explorace lak!).

Kelantan? Two words...shopping spree!!!

Shamam, apa tu seliper cheng? Sampai kini aku keliru. Tapi yang pasti, I am officially Donatello's butik berjalan.

Khamis, Februari 19, 2004

Been busy lately. Hence, tak update. But just finished one midterm this morning so I can breath again, for now. Have another test on Saturday morning but I am all set to enjoy myself at L4y4r T4nch4p v8 on Friday nite. When this gal wanna party, ain't no one can stop me...muahahaha!

Kelmarin (that's...errm, Tuesday kan? lost track of time already) there was a partyyyyy at Boss's place. It was a surprised for Kak Noni...she wanted to surprise the boss, but she was the one yang surprised! ha ha Kak Noni and Farrah, it was truly fun to be in your company! Luv ya both!
Happy advanced birthday Kak Noni ku!
Hope you're having fun in Langkawi...arghh, need a break myself too! takpe...takpe...

Yeah Boss, you might not read this but I love you too. Naik gaji kalu, tambah sayang aa. Ak* Must4ph4 or Anu4r Z4!n satu, I'll be your toilet cleaner for life.

A friend is back in town too! Called him last nite out of the blue...
aku: kau kat mana?
him: seri kembangan.
aku: huh?? tipu aar!
him: serius la hantu!
aku: for how long? a day? a week?
him: for long. aku kerja in KL.

Wahahaha! Finally! Oi, you are sorely missed, do you know that? And since you wanna get married in one year's time, we'll have to berpoya2 till then la kan?
And yeah dude, you know me. Siot jek!!!

I'll be off to Kelantan this weekend. Anybody wanna pesan anything, call me. You do have my number kan?

Anda, anda...jumpa esok di T4nch4p. Jantung saya, dug dap dug dap...

Kak Yatieeeee....I miss you!!!! mwah mwah!

Isnin, Februari 16, 2004

Happy Birthday to Cik Maslissa!!!

Mwah mwah...

Ye ye anda dah setahun lebey tua...yeay dan saya masih belum!

Yeay apa2 pun saya still mude dari anda..ha ha

Happy birthday babe!!!
"kalo gua nyari pacar, gua nyari yg cocok tapi kalo ML gua cari yg mukanya napsuin"

Quoted from 'Jomblo' by Ad1ty4 Muly4

Malay translation: "Kalau aku cari kekasih, aku cari yang sesuai dengan aku tapi kalau untuk one-night stand, aku carik yang mukanya memberahikan"

Komen aku: typical lelaki sungguh.

A guy friend I know once said, "Kalau muka tu dah memang kurniaan Illahi, tak boleh nak ubah2. Tapi hati tu boleh cuba diubah, dibentuk, dilentur. So baik aku carik yang cantik walaupun hati dia buruk, then aku boleh didik dia"

Seriously that's what he said.

Komen aku: Kalau hati buruk, then kau tak mampu dah nak ubah...salah perempuan tu ke bila korang bertengkar, berpecah belah? Salah ke? She was just being the way she is...you chose her for what she is.
Tapi salah korang ke juga bila you are just being the way you are...which is, ermm...apa? Can somebody please give me a correct definition for this type of guy?

Another friend is another classic example of a typical guy. Saw a pic of his current gf, waaa waaa...seksi mama gitu. Maut. Bila aku tanya bila nak kawen, he answered "Bila dah jumpa calon." Aik? So minah seksi maut tuh? "Dia tak cukup ciri2 yang saya nak untuk seorang isteri". So apparently his family is the alim2 type also, so nak berbini kena lah yang tutup aurat la juga. Yeah Min, you know who I am talking about.

Komen aku: Amik aku je lah sebagai calon. muahahahaha

Seriously I am not writing this to you, someone. I was chatting with a friend of that i-have-a-gf-but-i-don't-wanna-marry-her-guy yesterday and getting more scoops on his love life. Which made me wondered. Apparently his gal is the try-to-catch-me type. Kalau merajuk je mesti lari-lari, as in...berlari la. Tak kira la tempat awam ke, tepi jalan ke...mesti nak lari. So the bf has to kejar. Aiyoo...Hindustan. Anyway word out is they are having troubles. He's so sad and all....for a girl he plans to dump to anyway, sooner of later. Ironic.
Please someone tell me why oh why he wants to keep up this charade? What's so wrong with being single? The girl is macam....errm, the one night stand? Just for fun? Hanya untuk suka2?
Apapun...he's a great guy...despite being typically male, I still love him tho'. As a friend, as a friend...kang disalah tafsir dah payah.

I received a conclusion from someone yesterday. Dude, thanks for telling me the truth. Should have known I can take the truth better than lies...right? Even when the truth hurts...the lies hurts more. Errm...but truly, aku tak rasa sedih pun. Maybe I have been expecting it. Ha ha...plus, nothing much changes.

And nothing else matters.

Ahad, Februari 15, 2004

Forgot to write about this previously. Budak SSP, sila take note. Met Fita@Bert at Midvalley the other day. Wah sai...aku surprised gak. Dah bertudung labuh dan sebagainya.

Aku: Eh, kau bile balik?
Fita: Takdelah...aku baru balik dari Mekah.
Aku: Owh...ye ke *pikir jap* Eh Mekah? Laa...Hajjah dah la nih?! *terkejut*

Sekian berita untuk hari ini. Muahahah
Have to share this bit of info with you people.

Ingat tak group S!ck S1D3Rz yang Abang KC selalu main lagu diorg dulu? "awek kat kl..ada macam2, ada bau takde bau, ada yg bau masam?" Ye yang tuh! Aku jumpa dah group member dia dlm Friendster. Op!e namanya. Ehem...perhatian, bukan anak ayam ok...he's 26 and he's good looking too, with great sense of humor to the boot! And single! Muahahaha

Anjing gostan
Which one is me?

Is it...


I am the tanka.
The attention of others
Is unnerving, and
Since I try not to draw it,
I'm left alone. Which is good.
What Poetry Form Are You?


or is it...


I am heroic couplets; most precise
And fond of order. Planned and structured. Nice.
I know, of course, just what I want; I know,
As well, what I will do to make it so.
This doesn't mean that I attempt to shun
Excitement, entertainment, pleasure, fun;
But they must keep their place, like all the rest;
They might be good, but ordered life is best.
What Poetry Form Are You?
Malas nya nak update...

Sabtu, Februari 14, 2004

Fairuz's birthday bash went on till wee hours in the morning! Arrived back in Uniten with Diana and her sis, Ida, at around 4.30 a.m. Haa...kejap2...

Diana! Happy birthday!! Sorry it's already belated babe...but it was fun finally being able to have a conversation with you. Found out we actually have quite a lot in common. Cayalah...ha ha

Woke up at 9.30...had to jaga booth at 10.30. Booth for graduation dinner. Dunno why aku terasa seperti nak melawa hari nih maka baju kurung sutera kuning yang hanya pernah aku pakai 2 kali je semenjak tahun 2002 itu aku keluarkan dan gosok. Mekap pulak tu pagi tadi...siap mascara dan eyeliner...muahahaha (maknanya...all out la tuh.) Farrah, kalah encik, eh...cik Budi kita . Sangat beriya lah, pendek kata.

Rupanya selepas lebih kurang 1 jam lebih aku, Nurul dan Kechik jaga kat COBM, we decided to open our booth in Upten. Imagine, Friday tghhari in Upten...Uni10 students sure tau keadaannya...penuh lelaki2 yg nak solat Jumaat di mesjid uni10. There, there was no counter or table yang sesuai for us to open our booth. Aik, kata ada? Last2 we went from table to table, mana2 muka mcm final year student tuh, terpaksa lah aku beramah tamah menegur. Tak lama pun, dlm 1/2 jam. Ada la 1 meja laku...while some ambil our numbers and promised to come to our booth later. Pusing-pusing...urp, macam kenal je mamat sekor nih. Sah la dia...kot. ha ha
2-3 kali gak lalu lalang depan dia. Dia pun tak pasan. Ha ha sia2 la pakai mekap cenggini :p
Call him up afterwards. Haaa...sahih.
Encik Mus, maaf saya tak tegur. Sesungguhnya saya malu :p

Pergi balik to COBM till 2 something. Bagi2 duit to Yann and Manjeet, balik Ilmu siap2, then kuar gi kelas PSA at 3. In class, had a splitting headache. Panas sangat kot hari...been going in and out of aiconditioned room banyak kali already...tak sanggup duduk lama2, left my things and cabut after 45 minutes struggling to keep my eyes open...bangun ala2 macam nak gi toilet konon. Friends, anda hanya boleh lakukan ini jika ada classmate anda sanggup angkatkan barang2 selepas anda pulang ye. Maka aku balik apartment...tido.

Woke up at 6pm. Promised Leila we'd meet that day. Finally! Selepas 9-10 years tak jumpa dia! Hang out for a while in Street Mall's Austin Chase, then pergi her place in Cyberria. Somehow, it felt like those years didn't really pass. Felt completely at ease with her, just like when we used to duduk atas tangga depan dewan SKBD dengar lagu f.o.r.u.t.o.c.
So friendship does remain and never can end. It might go on hiatus tho'.
We'd definitely hang out again babe!

Went back to Uni10 at 9.30...took my stuffs, drove back to PJ.

So it was a very tiring day...tapi sangat2 bermakna.

Tomorrow...pesta jomblo. I'm in!

Khamis, Februari 12, 2004

Pesta Jomblo...

Hope everyone will be able to make it.

In time.

Muahahaha.

Shamam, sms mu menggeletek hatiku. Kok aku special appearance? Artis luar ek? ha ha Bayar lebey? ke aku kena bayar lebey? Oh no...nehi nehi
It's a birthday galore!

Special shout out to

Cik Najmin Shaharuddin (the party? aiyaa..ha ha impromtu plan. Glad you enjoyed it! Have fun)

Cik Fairuz Diyana (sorry you have to meet Abang Shashi on this glorious day babe! Tapi ko jumpa Abang Baha kan? Ehemm...MY Abang Baha *wink*wink* Mintak present kat dia tak?)

Encik Shahril Sulian (kau tukar nunber, cemana aku nak wish...terpaksa la msg awek ko jek. Selamat dude!)

for celebrating their birthdays today.

Muah muah muah for Min and Fai.

For Shahril...urmphs...*smiles*

Rabu, Februari 11, 2004

Here's a link for Farrah

Kau

enjoy sis!
UNITEN's GRADUATION DINNER 2004

Venue: Palace of the Golden Horses
Date: 11 April 2004
Day: Sunday
Tickets: Max is RM100. For booking purposes, RM50 dulu.

For bookings, our counters are open at Sunken Garden COBM, UPTEN, and Blok BN COE. For any enquiries, you can call me.

Yes, it is open for non-Uniten students too. Flat rate for everyone.

Do come...it is a night to shine!

...Stardust Moonlight...
L&A not getting married. The other L&A are. The dates are set. The extra bridegrooms shall be provided by Arief. The extra brides will be provided by Lin. Ili, you're on? ha ha ha

Lin, btw, the call you made was a bit weird. But I have known better than to ask. ha ha...nanti story me.

Selasa, Februari 10, 2004

Because you asked for it...
Berhenti Berharap
enjoy! (Right click, save target as ya?)

Hu hu hu...I didn't realize that we have 2 L&A couples....and another is S&A. Adakah itu membuktikan teori bahawa banyak jejaka A akan ke jinjang pelamin tahun 2004 ini? Arief, Aiie, Arai...Azrul Reza? Ehemmm...encik Ahmad Zeffirelli, sila bawak kawan baik saya itu pulang ke tanah air dulu ye kalau ada cita2 nak mendirikan rumah tangga. Fatma, encik Aj**z masih single kan? ha ha Apa khabar agaknya Abd*l H*d1 Apet? Aku tau Ash*di tu ada ciri2 gak. Woahh...pesta jejaka2 A.

Somebody just got his first nephew. Seronok when guys are ecstatic about a birth of a child...it is so endearing! Kawaii...tapi when I first asked, "lelaki ke perempuan?" and he said "errmm...lelaki...kot". Ahhh spoil. ha ha ada Kot la plak.

'All about Eve' semakin mewarnai hari ku...kalau hati tengah panas, tengok cerita tu memang boleh cool. Well, at least for me. Lupa masalah sendiri...Hyung Chul is so damn dashing! Owhh...*berangan*

Sementara aku semakin dilamun cinta dgn Pengarah Yun ni, Edd pulak nampak cam berbunga-bunga cinta je sekarang ni. Check out his blog...ha ha sorry deq, promo.

Even Farrah's blog pun dah Valentine's Day special. Nice one sis! Will follow your footsteps if I have the time...ni kat uniten jek, nak online pun pinjam pc jiran. Cemana nak mengubah skin. Nak gak kasi ala2 keabadian cinta sket. ha ha

Woahh...duit Min and Jaja kena curik! Jiran depan apartment aku je nih! Ak ena...pergi la rompak bank ke, kedai ke...tau2 je duit PTPTN baru masuk, tau2 jek orang baru ada duit, panjang la tangan tuh! Selambe je insan bodoh itu masuk rumah, bukak laci, dan mencuri wang itu dengan gumbira. Takde ke kerja lain?! Bego...tak berkat la...cakap banyak pun tak guna coz seharusnya insan2 ni dah ada kesedaran baik atau buruknya sesuatu perbuatan. Nih aku nak mula syarahan agama nih. Banyak la gak...beratus la gak kan. Min cakap, rakan2...dia perlukan bantuan kewangan. Sila masukkan duit ke akaun dia. Har har har!

Banyak menda nak tulis nih. Tapi cam...malas. Nak gi uptown la malam nih. Sape nak join? hu hu hu

Ahad, Februari 08, 2004

Yoooo....

L&A are getting married...damn I am jealous!

You gonna make the prettiest bride, L!

Makanya teman2 yang lainnya, kerana kita-kita ini belum sampai jodohnya, haruslah praktis jadi pengamen dengan lebih kerap. Semoga di tiap kenduri kita akan dijemput dan diminta mengamen...ha ha L&A, lagu so7 bley? ha ha just kidding weh!

L=?
A=?

he he he
Had Sp. Tax class till 12. Serius la anak2...aku tak paham apa2 dlm kelas ni. Cemana weh nak midterm...kena bukak balik Tax 1 and Tax 2. Dulu2 score la tax, nih aku dah tak ingat apa ni. Arghh...ada tak kelas tuition utk Tax?

Fuhh...karnival Ilmu ended already. Capek banget tau nggak! Ha ha penat lagi Aida, nama pun ketua blok.
Hati terubat juga bila walaupun hadiah rumah terkreatif tak dimenangi, tapi gerai terkreatif dan terbersih dapek gak kat blok aku. Eheh...ada gerai seh, kami jual majalah2 lama, kerepek, kad, nasi goreng la, hot dog...reminds me of the Minggu Ko-kurikulum we had back in SSP, zaman tu kelab aku jual...rotijohn ek? (Kenangan first time tengok H4D1 4pet! klasik sungguh...ha ha)Kaya wooo kelab aku kelab matematik lak tuh masa tuh...sedap siol roti john yang kami masak. Pendek kata...gerek sehhh... :p

Tak ramai juga yang turn out for that karnival. Cik Fai dan rakan2 sah2 pulang ke Ampang. Ramai lak tuh yang ada test. So cabutan bertuah pun, balik2 org yg sama gak dpt. Dah tu, number cabutan bertuah dah jual tapi org. tak turun karnival, orang situ2 je lah yang dapek. Aku amikkan orang je ada lah dalam 5 kali. Number aku tak naik pun! Tapi dpt la satu cabutan bertuah masa pergi tengok karnival pantun! Seingat aku, seumur hidup aku belum pernah lagi menang cabutan bertuah. Itu lah yang pertama....sob, sob...a day to remember, indeed.

Ingat pulak kes aku bertengkar dgn Cik Mira masa karnival Ilmu first year. Dah tu, tak reti hormat orang punye perempuan...benci sungguh la. Sejak lepas tu, tak pernah aku pergi mana2 karnival kelompok. Ni semua Aida la punye pasal hingga aku kembali menjebakkan diri nih! Mujur menang...maka banyak hamper2 kecil dan besar di rumah aku...maka lepas ni kami akan banyak makanan! Hu hu hu

Check out Ull's diary for fave parts in EIIL...buku yang telah menyebabkan aku diserang penyakit berjangkit yang antara sindromnya, gelak sorang2, senyum2 sorang, feel dengar ost EIIL, berjoget2 dalam kereta sorang2, dan pengen nangis di dadanya Adit...hu hu Aduhh...jom Ull, batam! Jom kawan2! Kita gi wedding Arai, terus turun JB, langsung ke Batam, jadik? Errh...bile wedding Arai? ha ha...sila jauhkan idea gile ini dari minda aku.
Tak sanggup la tunggu bulan 6 baru bisa movie marathon. Sob Sob...aduh aduh...

My fave dialog in EIIL:
"Orangnya ngga punya bakat-bakat tertentu atau kelebihan yang bisa dibanggakan, malahan dia lebih banyak kekurangannya. Anaknya manja, cengeng, ngga mandiri, ngga bisa ngatasin masalahnya sendiri, masih kekanak-kanakan, pokoknya kalo disebutin kekurangannnya, ngga bakalan selesai seharian penuh. TAPI GUE TAU, DIA PUNYA KEMAUAN UNTUK BIKIN LO BAHAGIA..."
Erm...Malay translation untuk yang kurang memahami:
"Orangnya tak punya bakat-bakat tertentu atau kelebihan yang dapat dibanggakan, malahan dia lebih banyak kekurangannya. Orangnya manja, senang menangis, tak pandai berdikari, tak boleh selesaikan masalah sendiri, masih kebudak-budakkan, pendek kata kalau nak diceritakan kekurangannya, sehari suntuk pun tak habis. TAPI AKU TAHU, DIA PUNYA KEMAHUAN UNTUK MEMBAHAGIAKAN KAU"

ah so sweet... :p

For the mean time, tengok Tusuk Jelangkung je lah dulu...ada gak Sammy...bulih la...balun je lah...

bukan untuk kamu, bukan untuk sesiapa. tapi untuk aku, kerna aku butuh kamu. itu saja
Boleh la plak bukak blogger nih. Tak sia2 aku kutuk server uniten bangang.

Kelompok Ilmu tengah kecoh dengan Karnival Ilmu. Akibatla duduk satu rumah dengan ketua blok, tak pasal2 aku aktif. Masuk la segala menda yg bley masok...paling best kategori rumah terkreatif. We manage to turn the usually dull looking house into rumah ala2 Casa Impian seh! Meja makan ala english, coffee table ala jepun, feature wall ala bali, langsir ala india, hiasan dinding ala cina...dah kata konsepnya, muhibbah kan. Cuba lah bayangkan...kebayang nggak sih? Siap la aku, Faie and Aida kena jadi pelayan (Aida even made her hair like samurai gitu. Hampeh!)...Mujur 'mak mertua' aku gak yang check. Bodek, bodek..ha ha. Markah layanan is full, 5/5! Tak sia2 la jadi GRO...uhuk...uhuk...
Tapi kami kalah. Sob sob...

Exams...PSA sucks, SM sucks...thank God Encik Baha ada sebagai sumber inspirasi ku. Fuhh...mujur dok depan. Tengok je dia rasa hilang mengantuk.

Went to an aunt's wedding. Waaa...she's so pretty. Have to answer the same set of questions given by each and everyone of sedara2 yang aku salam. The set of questions consists of these 2 qs:
1. Bila habis belajar?
2. Bila nak kahwin?
with occasional "Abah tak datang?" or "Yang abang tu mana...(asking for my big bros, not 'abang' ek)" Anyway, Fai dan rakan2 unitenku, Encik Rizal kem salam. Nasib baik dia tak pecah lubang kat mak aku, kisah aku kantoi ponteng kelas dulu. Ahakkkss..mujur dia ckp, "tak la...baik dia nih". Fuhh...fuhh...time kasih ye Incik!

Taking this opportunity to thank (ala2 cam menang award lak) those friends who sent me sms, messages, emails to cheer me up since reading some depressing entries in this blog. Thanks people! Yeah...I am okay already. It's better to forget and be happy then to remember but be sad...ciiee...ha ha Love y'all...

But you...we still need to talk.

Khamis, Februari 05, 2004

Just when I thought things would go amiss today...

Encik Norm4n replied my sms. Nice of him eh...

"Ah so sweet. Tq 4 remembering my b'day. I really appreciate it."

Yup, Hanie & Leila...I am still a fan. What can I say.

But he's so sweet lerr...uhuk uhuk...I can feel my brain hidup semula...yeayy!!
Encik someone,
I know you'd be reading this. If you're wondering how mad I am today...well, still mad but I am allright. At least I can laugh out loud already. As to whether or not the smile or laughter reaches my brain...well, I can safely say it didn't. Told you, I am officially braindead.
I know you feel like I am making such a big deal over this. Maybe I am. Maybe I am overreacting. Maybe if I had known that she wants you back, I would have seen it in a different light. I would have taken all the things she said with a pinch of salt. Eh, I did. So maybe, 2 pinches then. Maybe if I had heard the things from you, not her, it would have been better.
I remembered a conversation I had with a friend once (no, not you..)
Me: So kenapa kau kasi tau aku benda ni?
Friend: Coz aku rasa kau patut tau benda ni. Dari aku. Bukan orang lain.

Is it too much to ask? Or maybe...I don't deserve to know. Not from you. Not from anyone. Not ever.
Is that it?
That's how I am to you...right?
I'll just ask you one simple question. Aku ni apa bagi kau?
No...skip that. Even I can answer that. It's very apparent...aku bukan apa2.

What do you want me to do? Forgive you? Fine, you're forgiven.
Now I owe you nothing.

And how do I sound today? Do I sound angry...come to think of it, I sound like I am...dead.

Screw you.
It's my friend's, Hanie's birthday today!! 5th of February...Happy birthday, lurve!

Told her before that I would make an entry about how life used to be for us, back in primary school. I tried writing but...I have no idea on where to start! Suddenly all these memories come back, some of laughter some of pain, some so funny some so cute...that's life. Tapi masa kecil2 the simplest of problems dah macam masalah negara. ha ha will not go into that one today.

Aku rasa most of us gals have that jinjang moments when we dress like rappers, you know...cap, baggy tshirt and jeans, rambut boycut, ermm...rayban sebagai menambah gaya, malah...pakai CD. Woww...I have my pictures to prove! And I have seen other's pics too. Ha ha...f.o.r.u.t.o.c was big then! A.C, Azam, Yanz, Adekz, Rinz, Lanz and Joe (pergh aku ingat lagi nama diorg..ye ye!)

Aku tatau cemana nak end this entry! Rasa nak gelak sangat2...and memang aku gelak sangat2. (fuhh...my sense of humor is returning. Alhamdulillah)

Ha ha all I can say, is that 22 years ago, a girl named Mahani was born in London (where Norm4n of K R U was born exactly 10 years before her...so they share the same birthday! Yeayy) and she a great friend of mine. Miss her lots tho'...oi, balik sini we hang up together-gether...dengan Leila too...we'll relive the memories but promise me, we never have to wear CDs again ya? ha ha

Once again, have a happy birthday babe! Take care! Mwahh!
Wahhh...cik raudha di library! Miss you sis! How's preparation with exams coming up? Study, study...
Menurut gue deh, lagu berhenti berharap ini pas banget sih sama gue. Kayaknya waktu Eross nulisin liriknya, pengertian banget toh sama apa yang gue bakal ngerasain. Enak aja ya gue bilangin gitu?

Soalnya emang...iya deh nulisin terus pun bakalin merobek hati gue lagi. Langsung nggak ditulis ya...jadi yang namanya teman (gue nggak tau tuh lo masih nganggapin gue teman atau nggak) itu nggak repot2 mau mujukin gue.
Makanya teman2, kalo mau carik gebetan, cari yang beneran dong. Plis dong, plis.

Masalahnya sama gue...gue nggak bisa ngelupain lo.

Busyet...bodoh kan ini anak? Ada yang mau kasi pinjemin bahu ke gue nggak?

Rabu, Februari 04, 2004

I am officially braindead.

That is as much as I know.

I have no feelings, have no emotions, have no trusts. I have not even my sense of humor.

And tak...kau tak jahat. You're just you and I am just me. And I am stupid.

Being too nice is stupid. Am I too nice? I hope not...if it is stupid.

What the f**k am I writing?

Aku tau. At least yang ini...aku tau.

Bukan kau je kehilangan aku. Aku pun kehilangan diri sendiri gak. Dan aku hilang kau. And that leaves me loosing 2 important persons in my life. Myself, and you.

Minta maaf for everything. If life is so short, jangan kenang aku yang marah tu. Kenang aku yang gembira. If life is so short.

Dunno if I would regret writing this one day. That much I don't know.

I'm back in a situation where I rethink my actions and I'd say, "Hello Cik Farina, what the HELL were you thinking?!!" or "What the f**k are you doing??! Sheshhh!" Life is all about taking risks...but I learnt in finance that for every risk you're willing to take, the return you should get should be substantial. So...by doing what ever I am doing now, what is the return?

Self satisfaction.

Hahh...itu jawapan yang tak bleh nak sangkal...coz you cannot put a price on it, it's priceless. Mak would say, "buat apa? mengabihkan boraih ajo!".

In finance, we can sort of expect what we should get. Puan Rozie said this morning that stock exchange and economy behaves like humans, because humans are the determinant of it. HUrmphh...let me think of it first.
MISTERI NUSANTARA

Hehh...Uniten pun dah mula ada kisah2 seram. Dan sangat berteknologi pulak tu! Begini kisahnya...

Pada Jumaat minggu lepas, sekitar jam 10 pagi (err...ada yang kata petang pulak, tapi pokoknya siang deh) telefon pejabat telefonis uniten berbunyi. Langsung diangkat...ada suara mengatakan 'ia' adalah hantu Ilsas (bangunan terawal di Uniten) dan 'ia' mohon dicari mayatnya utk dikebumikan secara aman. Telefonis itu bertanya dengan selamba, "kalau ye awak hantu...bagitau saya apa yang saya tengah buat sekarang?" sebab dia ingat 'ia' adalah orang yang nak main2. Wahh...ternyata 'ia' berkata dengan betul yang telefonis itu sedang memegang patung atau bantal kecil dan membaling-balingkannya. Terussss telefonis itu histeris!

Dengar2 lagi pejabat KMC (lab computer) pun pernah mendapat panggilan serupa.

Dan seorang pelajar pula diganggu melalui line internet. Kisahnya pelajar A (bukan nama sebenar) online, nampak pelajar B online lalu di mesej. Ternyata katanya orang di talian sana, B sudah tidur. Waktu A bertanya "siapa ni?", dia mendapat jawapan "Hantu Ilsas". Namun A tidak ambil kisah kerana dia fikir dia diperolok-olokkan. Tetapi bila dia bertanya pada pelajar B keesokkan harinya, ternyata memang B tidak online...malah, CPU pun berada di rumahnya tatkala itu, how to online beb??! Jadi siapakah yang online? Or...apakah?

Sama-samalah kita fikirkan.

Ada pula teori mengatakan "hantu ilsas" ni kemungkinan asalnya dari tapak bangunan IT yang bakal di bangunkan ni. Pindah ke Ilsas. Entah la..Wallahualam.

Selasa, Februari 03, 2004

Kepada encik ehem ehem ehem ehem,
Semoga kita tak perlu mempertikaikan siapa yang ehem atau lebih ehem selepas ini.
Tak baik kita gaduh2...itu bukan sifat orang yang ehem.
Kerana kau sebetulnya ehem, kena menerima ke'ehem'an mu dengan hati terbuka.
Bersyukur kau dilahirkan ehem...kerana darah mengalir dari ibu dan ayah mu adalah darah ehem.
Ehem ehem ehem ehem, ehem ehem ehem ehem? Ehem ehem ehem...ehem? Ehem....

Hanya orang ehem yang bisa mengerti ke'ehem'an sajak ehem ini.

Yang benar,
Ehem ehem ehem. (aku pasrah dgn. ke'ehem'an yang kau katakan. Take note...aku ehem3, kau ehem4.)


gado macam budak kecik!
Aduhhhh!!

Aku lupe, aku lupe aku ada meeting di COBM pukul 12 tiap hari Selasa. Ya Allah...cemana aku boleh lupa!!! Ha ha ha saiko lah! Aku lupe today is tuesday! Shit...shit...fuhh, called Kechik already. Dunno how she'll cope but I know she will. Ha ha nak buat cemana, aku kat rumah lagi nih. Had a class at 9 but since encik 'jam loceng' didn't call, I didn't go. Then Anis called, saying she dun wanna go to 1 o'clock class...so after a brief discussion with Fai, we decided not to go too. Yeah, dalam erti kata lain, aku ponteng le. he he
So aku pun ingat aku selamat memonteng kelas pada hari nih. Tengah syok2 chatting dgn Lissa, Yatt, Fatma and Ull...aku teringat la pasal meeting.
Ahhh sudahhh...aku lupe!!!!! Shit...was supposed to bring out some ideas today at the meeting...about the venue, the MC...what to do?

Not much.

Isnin, Februari 02, 2004

Dapat khabar tak gembira. Will write more when we have the full story. For now...

Al-fatihah...
Read back the comment made by ult-dis in my doneeh... ha ha tadi masa reply aku tak perasan...
skin ni cun.....FTG la katakan...anythin is impossible hahha....

lorr...kok, anything is impossible? ha ha tau la aku tak setaraf ARTGreatest!!
He he he...new skin. Sempena raya haji la katakan. And no, it doesn't prove that theory of Aja that I am an FTG. In fact, in proved the opposite. Wanna know why? Ha...ask moi.

Ed pun dah tukar skin nampaknya. Wahhh blue and black too! Cayalah deq..ha ha welcome to the blue&black clan!! *clap*clap*

Peon, tudung ku yang aku pakai di JB, semuanya beli kat kelantan beb. Ko balik nanti, kita buat jalan2 cari makan kat kelantan la plak. Tudung tu kalau in KL around 25-20, paling2 murah pun 19. Kat Kelantan is 15-20, kalau tak silap. Ehemm...promo tudung la plak. Tudung tu bak kata sahabatku Shamam, ada 3 saiz. Brand Donatello. Lembut tapi senang untukdibentuk. Cieee.... maka, marilah menjadi butik Donatello bergerak! hu hu

Hari raya was...ehmm, macam hari raya la kan. Cuma this time around instead of just rendang daging, Wan served rendang unta and rusa too. Mana ntah dapat tuh. Ha ha macam unik jek la hari raya nih. How does it tastes like? HUrmphhh...macam unta dan rusa. Ehehkk...lawak bodoh.
Ina and her sis got a dose of "Hari Raya di Rumah Haji Ramli". Kata mereka, meriah la gak. Pagi tu je lah meriah pun, datang petang balik rumah masing2 tidur tak ingat2. Hari raya yang gemilang.

Eh but my hari raya didn't go to waste. Woke up at 6, started to read 'Eiff*l...I'm In L*ve' by Rachm*ni* Ar*n*ta sampai pukul 8. Habis jugak la 200 m/s. It was either reading this or 'Aku' by Sju*man Dj*ya...yes, the book yang menjadi titik utama dalam peredaran cerita AADC. Initially, I picked 'Aku' up, but the image of Samu*l R*zal was stronger than R*ngg*'s in my head, so Eiff*l it is.

For the sake of mereka2 yang belum membaca buku ini atau menonton filem ini, saya tak akan komen banyak. Nanti will spoil the effect. Two words, gaul banget!
Kepada mereka yang berminat membaca buku2 ini, sila hubungi saya di talian...ahh, you people should have my number already!

After 8, siap2 to go to Ull's place. Got makan2...he he Lama rasanya tak gi her place. Wah..makan nya enak2 banget ya. Ada bakso lagi! Terima kasih ya mbakk ngejemputin gue!
Ina dah panggil Ull 'Kakak' dah sekarang. Ha ha...Ull, sudi kah jadi kakak ipar awek tuh? Dia pesan titip salamnya buat Emi. Ha ha potong jalan sungguh la Ina nih.
Lin introduced Arief to the family yesterday. Woahh...menurut gue Arief itu orangnya berani amat! Jia yo jia yo! Bulan Mei je lah...ek? Bulan Mei? Ull balik ke nggak bulan Mei? Kita kena start praktis jadi pengamen mulai sekarang. Lagu utama...renjis, renjis dipilis...ditepungi la tawar...

Who's next? Ull!!! Eh...Im!!! Lissa!!! ha ha kang Kikin lak yang kawen duluan. Auwhh...

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...