Ahad, Februari 08, 2004

Had Sp. Tax class till 12. Serius la anak2...aku tak paham apa2 dlm kelas ni. Cemana weh nak midterm...kena bukak balik Tax 1 and Tax 2. Dulu2 score la tax, nih aku dah tak ingat apa ni. Arghh...ada tak kelas tuition utk Tax?

Fuhh...karnival Ilmu ended already. Capek banget tau nggak! Ha ha penat lagi Aida, nama pun ketua blok.
Hati terubat juga bila walaupun hadiah rumah terkreatif tak dimenangi, tapi gerai terkreatif dan terbersih dapek gak kat blok aku. Eheh...ada gerai seh, kami jual majalah2 lama, kerepek, kad, nasi goreng la, hot dog...reminds me of the Minggu Ko-kurikulum we had back in SSP, zaman tu kelab aku jual...rotijohn ek? (Kenangan first time tengok H4D1 4pet! klasik sungguh...ha ha)Kaya wooo kelab aku kelab matematik lak tuh masa tuh...sedap siol roti john yang kami masak. Pendek kata...gerek sehhh... :p

Tak ramai juga yang turn out for that karnival. Cik Fai dan rakan2 sah2 pulang ke Ampang. Ramai lak tuh yang ada test. So cabutan bertuah pun, balik2 org yg sama gak dpt. Dah tu, number cabutan bertuah dah jual tapi org. tak turun karnival, orang situ2 je lah yang dapek. Aku amikkan orang je ada lah dalam 5 kali. Number aku tak naik pun! Tapi dpt la satu cabutan bertuah masa pergi tengok karnival pantun! Seingat aku, seumur hidup aku belum pernah lagi menang cabutan bertuah. Itu lah yang pertama....sob, sob...a day to remember, indeed.

Ingat pulak kes aku bertengkar dgn Cik Mira masa karnival Ilmu first year. Dah tu, tak reti hormat orang punye perempuan...benci sungguh la. Sejak lepas tu, tak pernah aku pergi mana2 karnival kelompok. Ni semua Aida la punye pasal hingga aku kembali menjebakkan diri nih! Mujur menang...maka banyak hamper2 kecil dan besar di rumah aku...maka lepas ni kami akan banyak makanan! Hu hu hu

Check out Ull's diary for fave parts in EIIL...buku yang telah menyebabkan aku diserang penyakit berjangkit yang antara sindromnya, gelak sorang2, senyum2 sorang, feel dengar ost EIIL, berjoget2 dalam kereta sorang2, dan pengen nangis di dadanya Adit...hu hu Aduhh...jom Ull, batam! Jom kawan2! Kita gi wedding Arai, terus turun JB, langsung ke Batam, jadik? Errh...bile wedding Arai? ha ha...sila jauhkan idea gile ini dari minda aku.
Tak sanggup la tunggu bulan 6 baru bisa movie marathon. Sob Sob...aduh aduh...

My fave dialog in EIIL:
"Orangnya ngga punya bakat-bakat tertentu atau kelebihan yang bisa dibanggakan, malahan dia lebih banyak kekurangannya. Anaknya manja, cengeng, ngga mandiri, ngga bisa ngatasin masalahnya sendiri, masih kekanak-kanakan, pokoknya kalo disebutin kekurangannnya, ngga bakalan selesai seharian penuh. TAPI GUE TAU, DIA PUNYA KEMAUAN UNTUK BIKIN LO BAHAGIA..."
Erm...Malay translation untuk yang kurang memahami:
"Orangnya tak punya bakat-bakat tertentu atau kelebihan yang dapat dibanggakan, malahan dia lebih banyak kekurangannya. Orangnya manja, senang menangis, tak pandai berdikari, tak boleh selesaikan masalah sendiri, masih kebudak-budakkan, pendek kata kalau nak diceritakan kekurangannya, sehari suntuk pun tak habis. TAPI AKU TAHU, DIA PUNYA KEMAHUAN UNTUK MEMBAHAGIAKAN KAU"

ah so sweet... :p

For the mean time, tengok Tusuk Jelangkung je lah dulu...ada gak Sammy...bulih la...balun je lah...

bukan untuk kamu, bukan untuk sesiapa. tapi untuk aku, kerna aku butuh kamu. itu saja

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...