Khamis, April 29, 2004

Yesterday one of the most unexpected thing happened. I was walking with Anis, Aida, Faie (yeah...the usual bunch) after SA class then I saw this guy, standing by the staircase railing, smiling at me. As if he knows me. And Anis was eyeing him too, and said something like... "boleh tahan gak mamat nih" and suddenly I was running towards him, dengan dialog
"oii buat apa kat sini??!!"
Anis, Faie dan Aida tengok aku dengan muka terkejut, their eyes communicate with me, saying "ko kenal ke mamat nih?". Kenal lerr...ini kan...
ED!

Ha ha...lenkali datang uni10 jumpa bini, kasitau ar Kak Long ko nih. Jangan kasi aku lemah jantung lagi. Ha ha...but it was nice meeting you deq non. And ur bini too. :) Nice girl...take care of her tau deq non! Cik Mishika...if you ever need anyone to kick his ass, lemme knoe aite? :)

Rabu, April 28, 2004

Dah cuci gambar-gambar at the latest T4nch4p. Ada a lil bit jek...tak banyak pun. I haven't got a scanner so I can't share it with y'all. Pity. I like all the pics! Sume aku cam cun. Ahaha...perasan. :p

You guys should see the pic I took with my friend Mus. Aiyoo...tingginya dia! I realized he's tall but the pic just cam, wah sai...tingginya dia! Aku rendah lagi dari bahu dia. Ahaha...terasa cam hobbit di kala itu. Mus, if you are reading this, nak ke tak nak gambar tuh? Tak nak sudah. Haha...
Pic aku with Am3r Mun4w3r pun cun. Dia memang cun. Kulit licinnnnnnn gitu! Jeles jeles. Apatah lagi tatkala 2-3 butir jerawat menyinggahi muka ku di kala ini, semakin hati ini mencemburui kulitnya yang gebu. Apa produk ek dia pakai?
Dan mulai hari ni saya declare..don't want Abe W4ndy anymore. Shamam, he's all yours. Saya mo Abg M3g4t. :P

My CG class just now was interesting. I am soooooo glad I took that class. The lecturer actually knows what he's saying, he had the experience instead of like my finance lecturer who tought us about taking calculated risks and stuffs and yet she doesn't dare to take any. He's old, maybe around my Atuk's age already. So that made him seem, more knowledgeable. And CG is about managing relationship so on so forth, I expect him to maintain good relationship with the students too. Not surprising when I heard the murmurs of some of my classmates "Hey, he seems like a nice guy". I think so too. And I think I might enjoy CG a lot.
Nevertheless, being the old time lecturer that he is...he's seen it all, heard it all. No hanky panky. And his tests, it seems...adalah susah. But he said it'll be fun. He'll ask us to write a 2 paragraph essay, full marks of 20, and he'll deduct 1 marks for each grammatical or spelling mistake. Aiyo. CG class or English class?
So for my short sem, hopefully my final sem in uni10 too...with one class with the lecturer from hell, the other with the lecturer who keeps saying "business is form of ibadah", it should be fun.
Should be lar. But I'm not looking forward to tomorrow's SA class.
Anyone got a contact in a private hospital in Malaysia? This is crucial. I need to find one. Anyone who's able to help me, just shout aite? Thanks a lot.

Macam tak percaya...Lin and Arief are getting married. Wow. I was there when they first met. Now they are getting married. Wow. Congratulations!

So people, we are making way to Klang this weekend aite? Jom jom!

Selasa, April 27, 2004

Lazat. Memang lazat.

Classes has started. 1st class with WanFad yesterday...mak aih, takot seh. She's strict. People keep telling me, do not skip ANY of her class and I'll try not to. Gile gerun.

Today class CG...later at 7-10.

I dunno what to write. Oh no...hidup2 ku dah makin membosankan.

Oh no...

Ahad, April 25, 2004

Saya sangat sangat sangat sangat bahagia hari ini. Sangat.

Kerana saya bertemu dia



tadi. Dia sangat kacak. Dan baik. Dan rambutnya...wah. Wah. Wah sekali lagi.

Dan sewaktu dia turun dari lift, saya dan Shamam saling berpandang sambil menyebut namanya.
Macam tak percaya dia dihadapan mata.
Lantas saya bangun untuk mendapatkan dia.
Dia hendak check out dari hotel.
Saya tunggu.
Saya dapati saya tidak dapat berdiri lama.
Lutut saya menggeletar.
Saya duduk di kerusi.
Masih menunggu.
Dia berpaling.
Wah, seperti iklan syampoo saja rambutnya.
Saya panggil.
Saya minta tandatangan di kaver cd.
Dia akur sambil tersenyum.
Dia mengajak duduk.
Saya berlari mengambil buku nota, mahu minta tandatangan untuk adik saya juga.
Dia tanya nama saya.
Shamam yang jawabkan.
Dia terus menandatangani kaver cd.
Saya duduk di sebelah dia.
'Cermin matanya seperti cermin mata saya lah!' kata saya di dalam hati.
Saya suka.
Saya tak mampu berkata-kata.
Sambil dia tandatangan, Shamam ambil foto.
Kemudian saya ambil foto Shamam.
Kemudian Shamam ambil sekali lagi foto saya bersama dia.
Kemudian dia bilang..."nice meeting you" sambil menyalami kami.
Dan dia berlalu.
Dan saya angau.
Hua huah...thanks Naem! Dah nampak dah budak comel itu kan?

Sabtu, April 24, 2004

Tak kuar lak gambo Inchik DD nih. Iya mbak Mrs. Salman...seksi banget! Ha ha...

Ada some people thought I was serious about this matter of 'Abang'. Ha ha...opps sorry, I'm just chilling mate, nothing heart breaking, earth wreaking, stuffs like that. If you people would, just ignore this topic...we're not serious pun. Jangan kata aku jahat hanya kerana itu...ha ha... hell yeah, mungkin ye lah kut kami jahat. aku jahat. so? ;p

Takpe lah...sentuh hal lain pulak. Encik Dollah (bukan nama sebenar) dan kawan2 akan datang ke KL bulan Mei nanti. Aku pede mengatakan bahawa dia nak celebrate birthday aku. Muahahaha... :p Apa-apapun, it's a date ya kawan2? One week of buat kerja gile...ayuh!!! Buat Ull, mo signature nya kan? Bisa!

Sekarang, apa yang bisa dilakukan? Menghitung hari...detik demi detik...wohohoho...

Monday aku mula kelas semula. Cukup-cukup lah kan cuti. 2 bulan lagi...2 bulan lagi...

Khamis, April 22, 2004



Kata Shamam, saya kembali ke chenta hati pertama. Hmm...mula cam tak berminat. Tapi setelah saya buka website dia saya terasa cam...hmm... boleh lah.

Walaupun dlm vc terbaru itu dia pake buka2an segala, walaupun gue nggak suka, tapi gimana yach...soalnya udah sebel banget nih sama 'Abang'. tapi DD dalam vc tuh, btol2 cam J1ns S4msuD!n mude kan?

Antara kata2 hikmah yang ditimbolkan oleh kami tadi petang adalah:
Kata Shamam:
1. dah laki orang, nape pegang2 tangan orang?
2. nape nyanyi2 untuk orang?
3. Anak anjing kot?
4. seb baik ada Ariel.
5. celaka sungguh Abang.
Kata aku:
1. nape bahasakan diri Abang? Macam mesra je...padahal...
2. weh..masa dia istirehat kat Anchol tuh..ntah2, bini dia kat sebelah? Tengah baring? Lepas...arghhhh!!!
3. nama ada gaya cam anak anjing...except yang last. (takkan nama anak anjing dan anak sendiri taruk skali? tak logik gak)
4. seb baik ada Ariel.
5. celaka sungguh Abang.

Mengambil kata Adhit..."kita akan menjadi lebih besar pada saat kita bisa menerima sesuatu" so...

Ku tak lagi mencintaimu
Ketika dirimu telah memilih yang lain
Walau pedih terasa
Di jiwaku yang mencintamu


Serius aku nggak ngerti!

F3RDY- "...Album ini juga saya persembahkan untuk istri saya tercinta FABIOLA, dan anak2ku tersayang GADA, KEVIN, RENAGA & FIRDAUS yang selalu mendampingi saya siang dan malam,..."

Ini terkandung di cover albumnya 3L3m3nt yang terbaru, D!4L0g.

Kahwin??! Bile?? Anak??!! 4 orang??! Nehi nehi...katakan itu tidak benar! Aku keliru nih...bila kahwinnya?! Aduh...patah hati aku malam nih...aduhh...

Mulanya happy gile dapat album ni dari Mak Tam. Berlari2 aku memasangnya. Tapi, inikah balasan segala pengorbanan? Inikah? Oh tidak...sob sob...

Apa kata madu2 ku sekalian?

*poyo tul aku neh*

Hahaha...

Anyway, lagu dalam album nih lebih best dari Paradoks! Takde yang upbeat sgt cam M44f D4r1 Surg4 or H4ny4 Se0rg Kwn...tapi, lirik dia lebih...menyengat. I like.

Rabu, April 21, 2004

Nama: F3rdy T4h!3r (F3rdy)
Tpt/Tgl Lahir: Bandung, 4 November
Posisi: Vokalis

Uhuk uhuk...Abang orang Bandung jugak! Huuuu...takde contact number dah! Sedeyy...

Sah la kini, orang Bandung memang cakep-cakep belaka...

*Bila aku harus mencintai...itu hanya denganmu...
Namun bila, ku harus tanpamu,
Akan tetap ku harungi hidup tanpa bercinta*

Ull, pulang donk. *wink*wink*
Mak best. Brought us all out for coffee at Starbucks. Uhuhuhu...got some books to read for the rest of my holidays. Yeayy! I am falling in love with reading. 'Interview with a Vampire' is so engrossing, it's exhausting! Capek woo baca buku tuh! I felt like one of the vampire's victim, being sucked out of blood, left empty and dry. Hu hu...now have another 2 John Grisham's books. I am collecting his work. So, ada sesiapa nak donate? I have only 4 at the moment...The Client, The Rainmaker, The Partner, and The Firm. Ehehehe...aku beli buku 2nd hand je, lagi antik gitu. :p

I have to read again. My english is poor. My Indon is semakin teruk...makanya harus nonton AADC kembali. Dan baca kembali buku2 yang ada. Praktis untuk...itu. Ha ha...

Tak tahan lagi, ingin bertemu!

Dan mlm ni chatting paling tak tahan la dengan kanak2 tuh. Ha ha ha...oi oi. Gile! ha ha...

Selasa, April 20, 2004

The Facts

Nama: Lukmansyah Hakeem a.k.a Lukman @ Loek
Tanggal Lahir: 30 Desember 1976
Posisi: Gitaris

Nama: Nasril Irham a.k.a Ariel
Tanggal Lahir: 16 September 1981
Posisi: Lead Vocal

Nama: Andika Naliputra Wiharaja a.k.a Andika
Tanggal Lahir: Bandung, 27 November 1980
Posisi: Keyboard

Nama: Ilsyah Ryan Reza a.k.a Reza
Tanggal Lahir: 11 Maret 1977
Posisi: Drummer

Nama: Muhammad Kautsar Hikmat a.k.a Ukie
Tanggal Lahir: 5 Oktober 1981
Posisi: Gitaris

Nama: Hendra Suhendra a.k.a Indra
Tanggal: Lahir 14 February 1977
Posisi: Bassis


dari kiri: ariel, indra, loek, andika, ukie, reza.

untuk bahan rujukan semua. uhuhuhu...hapal, hapal jangan tak hapal!
Yesterday...all my troubles seemed so far away...

:)

Balik bentong semalam. Umah wan teh rupanya dekat jek dgn umah Osh. Will tell him that when I meet him again. Lama siot tak balik bentong. Ye lah, Opah, Atuk, Wan semua bukan dok kampung dah. Ada pon nenek2 dan atuk2 saudara.

Back from kampung, talked with some friends over the phone. Was tired but I wasn't suppose to sleep, nak gi jumpa Lin n Arief, kang terbabas terus. Mujur la sahabat nak layan aku bebel. Ha ha ha...

Lin n Arief, thanks for the dinner and the awesome company! You guys are great...ehhehe...

Isnin, April 19, 2004

I have uploaded some new photos in the album, the raya ones and kalau ada yang tak tgk lagi, the latest T4nch4p ones...go check it out! Thanks to para penyumbang yang budiman. Sorry the pics from grad dinner is not up yet. Will let you know once it's there.

To Ili n Sor, congrats ladies for your convocation! Nanti nak tengok pics aite! Sorry tak pergi, takde geng la. Congrats anyway!
BILA RINDU - Ruff 3dg3
Di keheningan malam,
Termenung ku berseorang
Tak lena mata dipejam
Terdengar suara terngiang
Suara merdu yang disayang
Bagai kau di depan mata
Ku capai tapi tak kena
Sukarnya memendam rasa
Ingin ku luahkan kata

(Chorus)
Bila rindu,
Terkenang mu sayang, terasa sayu,
Syahdunya jiwa ku bila malam makin kelam,
Jauh terbang diri ku melayang,
Aku rindu,
Sentuhan mu, ku rasa sayu,
Inginkan jiwa mu selubungi jiwa ini,
Bawa ku dalam pelangi,
Melepasi batas diri ini.

Jauh angan ku lena
Ku rasa kita bersama
Kau bawa daku ke sana
Ke alam kisah yang lama
Kenangan di dalam jiwa
Bila tersedar semula
Di sisiku kau tiada
Sukarnya ku pendam rasa
Inginku luahkan semua

(Chorus)

(Spoken words)
Sesungguhnya kita mestilah
Wujudnya sefahaman dan hormat menghormati
Ikhlas kasih
Sabar insyAllah kita akan
Bertemu semula
Aura yang memecahkan semesta
Menyampaikan pesan kesunyian dikala sendirian
Kesepian menyelubungihari-hariku
Disajikan dalam doa-doa rindu
Yang menanti kau datang dan pergi
Seperti mimpi-mimpiku fantasiku
Bukan dongeng lagi yang sayup kedengaran
Di sisi cuping di setiap corong
Lorong yang lohong
Benar ku tak bohong
Bila hati menyanyi

(Chorus)

Sabtu, April 17, 2004

Last nite at !biza...

The highlight for me (and Min too) was when a hunk sat beside her. Seriously, a hunk with a capital H. Sangat sangat menawan! And with manners to go with that pretty face. Species terancam gitu. And I was some what happy to see him drinking Sprite, not any other drinks that the names are unknown to me. Ha ha...bodoh lah aku. Padahal all he did was, erm...smile to me. And my insides turned to jell-O. Ha ha...indahnya ciptaan Tuhan!

All right, should talk about the show. It was ruff 3dg3 n frens' showcase...and their frens are ve (of course!), phl0wtr0n, m0b, much4ch4z, nurf4t!m4, phynn3 b4ll3rz, little Zee...I think that's all. Ampun kalau ada yang keterlupaan.

Cakap banyak tak guna... here's a song for Am3r Munaw3r (thanks for da' flying kiss and erm, flying posters)

Aura - Ruff 3dg3 feat. Fl0p P0p3ye
Bila ku lihat dirimu
Ku bayangkan engkau milikku
Tapi walau bagaimanapun
Aku selalu bertanya

"Do you ever think of me?"
Bila kau lihat kan warna biru
Itulah perasaan ku
Bila ku angankan dirimu

Pengertianmu, diriku
Aku gila padamu
Tapi kau harus fikirkan jodoh Tuhan yang tentu
Ohh dirimu, kutahu
Sedar kewujudanku
Aura ini ku rasakan darimu..sungguh

Semua mereka senang,
Kerna kau berikan kasih sayang
Aku memang melihatmu
Walaupun kau jauh di situ

Aku pun mula bertanya
Adakah logik kitakan bersama
Kerna sempat ku melihatmu
Engkau pula senyum padaku

Pengertianmu, diriku
Aku gila padamu
Tapi kau harus fikirkan jodoh Tuhan yang tentu
Ohh dirimu, kutahu
Sedar kewujudanku
Aura ini ku rasakan darimu...

(Rap)
Bila tanya tang mana
Mulanya hati berkocak bergelora
Terbuka seketika
Ku kaku, Ku malu, Ku tahu
Kau mahukan aku
Menuju ke arah kamu
Lalu kamu tersenyum
Aku terpana dengan auramu, lalu...


Aku tau aku perasan. Muahhahahaha!!!

Lap u Am3r Mun4w3r~! ;p


Jumaat, April 16, 2004

The other day went to Mak Yang's place, visit Opah. She seems better already, just a day before that, she was so sick. Time aku datang visit, dah boleh kasi the usual prep talk on jodoh dan pertemuan, and more. Surprisingly, it was Mak Yang's hubby, my Ayah Lang who started out asking about my dear friend Budak Lemang. Before long aku dah memandang Mak aku dengan pandangan penuh rayuan, jom lah balik Mak! Aku duduk tengah2, 4 penjuru 'bang' aku pasal kahwin. Dengan Dol pulak tuh! Tak nak la dengan dia...dah macam sumbang mahram dah rasanya! Ishk ishkk...was so glad when it is all over. By that time, aku dah dilengkapi dengan resepi makanan2 Nogori Sombilan. Kata Opah, "Nak kahwin orang Nogori kena masak bla bla bla..." (kut ye pun aku kawen orang Nogori, it won't be Dol, InsyaAllah).

Still have 1 week of holidays left. Lepas tuh, another 2 months of short semester, then baru aku selesai. Lepas tu baru plan nak ke Indon. Dulu kat doneeh, ramai yang dah merespon. Aku dah malas nak layan doneeh. Ehehehe...tukar la lak. Anyway, plan nya flight take to bandung, then maybe, maybe...take a train to jogja or jakarta or both...we shall see. To Peon: Kalau aku postpone sampai Ogos pun, kau dapat ke green light nak pergi? Hmmm...kalau betul2 ye, kami boleh diskusi. Just that I have in mind target, by August aku dah kerja. ha ha ha kerja Starbucks pun bley la, janji kerja yang halal!

Tonight gonna go to Ib1za. hu hu...come come all! Ronggeng! Muehehehehe...

Rabu, April 14, 2004

I have an announcement to make:

To anyone who has the slightest interest to join me and my friends to bandung, probably the trip would take place in june or july...could you please give me a shout here? I am serious. I need a break. i need ariel too...eehhehe

If we were to take advantage of the cheap tics offered by AirAsia, we must place our bookings by 25 april. Anyone game for it?

Selasa, April 13, 2004

Since the day I finished my exams...

Thursday, 8 April 2004

10 a.m.
PSA abis (actually at 11.30, tapi aku dah tak tau jawab dah, plus aku demam masa tuh so tak tahan aircond, sejuk sangat! Hidung pun dah berair, so aku pun keluar awal la). Faie n Aida pun keluar lebih kurang serentak je dgn aku, semua muka blur. Ha ha...apa la Encik Ishak kasi soalan yang bley kasi paru2 aku pecah! Harap2 lulus la weh, tak mau repeat. 15 minit lepas kitorg keluar, Anis pun keluar. Dia pun buat muka cam hampas kelapa, sama je r budak2 4 org ni nampaknya. Makan at Upten, then pergi Country Heights, nak beli some 2nd hand books for holidays. 1 buku baru RM3, memang aku suke carik buku kat situ je.

1 p.m.
Balik bilik ingatkan nak tidur, tapi dah belek2 1 buku tu macam menarik, terus layan sampai pukul 2.

2.30 p.m.
Pergi Midvalley dgn Faie, Aida n Min

4.40 p.m.
Tengok 'Along Came Polly' . Suke gak, tapi 50 date pertama lagi lawak. Wayang abis around 6.15.

6.30 p.m.
Got a call from Pak Mi.
Pak Mi: Farina, tadi Abah you kata you just finished your exams. Nak tengok Gareth Gates tak?
Aku: Bile Pak Mi?
Pak Mi: Malam ni. Ada free passes.

Sebetulnya aku tak minat pun. Tapi dah free, membazir la tolak kan? eheheh...made arrangements with Pak Mi so that I can pick the tics up with his younger bro, Pak Min (they're named Azmi and Azmin. ehehe). This Pak Min aku nih, around 25, 26 years old je, muda lagi.

7.15 p.m.
Met Pak Min at Damansara Heights. Took the tics from him. Ha ha Min got a crush on my uncle! Can't blame her tho, have to admit he's cute and nice. He is, after all, my fave uncle! Min, takpe...aku rela. ha ha Then we rushed back to Uniten, sampai half an hour later. Sent Aida, picked Anis up, rushed back to Mont Kiara.

8.20 p.m
The concert has started. Guy Sebastian opening act. Frust Faie sbb tak ikot, she's a fan. Aku, Min dan Anis lebih banyak berdiri macam patung sepanjang konsert. Ha ha...tak tahu pun lagu2 both Guy Sebastian and Gareth Gates. Max lagu yang aku tau malam tuh, 6 songs. Terer gak la kot?

10.30 p.m.
Konsert bersurai.

11 p.m.
Makan malam di Rasta TTDI. Then minom kopi di Coffee Hut until pass midnite.

Friday, 9th April 2004
Happy Birthday Cik Anis!

1.30 a.m
Min got a message from her friends, Kak Dina n Kak Linda, ajak jalan pergi Ukay Foodcourt. Off we went!

2 a.m
Minum lagi. After sejam lebih, Kak Linda ajak sambung jalan. Min dan Anis muke seperti tak percaya. Lagi?!

3.30 a.m
Left Ukay Foodcourt. Pergi Hartamas pulak. Minom lagi!

5 a.m
Balik Uniten. Arrived at 5.30.

6 a.m.
Tidurrrrr...zZzZzzzZZzzzZZzz

10.40 a.m
Manjeet called, waking me up. Dia suruh jaga booth pukul 11. Gile, last minit baru nak cakap. Ikutkan aku tak larat gile, dah la selepas 1 malam berpeleseran tuh, demam tambah teruk, sore pon dah start hilang. My fault really. Tapi graduation dinner tu commitment aku, kena gak buat kerja. Jaga booth tiket sampai pukul 5, kena maki hamun for things that are not my doing. Tak makan langsung sebab tak ada orang lain nak jaga booth, tak boleh nak break. By 5 aku dah nak pitam.

7.30 p.m
Atuk ajak cucu2 dinner kat Uptown, so dalam tak larat dan suara makin seksi tuh, aku drive there. Seronok gak, semua cousins ada.

10 p.m
Balik uniten.

11 p.m
Tidurrrr...

Saturday, 10 April 2004

10 a.m.
Yann called. Aku tak de sore tahap takleh cakap dah ni. Dunno how she made sense of what I said. But that's a good thing, since she said aku tak yah jaga kaunter, suara pun takde camne nak jaga kan. Alhamdulillah. There's still somethings to buy, baju aku belum lengkap siot. So instead of resting...

1 p.m
With Nurul and Min, pergi OU1 and 2. Singgah Amcorp. Bought my shoes there. Pergh dah carik seluruh KL, kat situ gak aku beli. Suke beb! At OU from 5 to 10.

10.30 p.m
Singgah Kelana ambil digicam.

11 p.m
Singgah Gasing Indah ambil mekap, perfume dan segala jadah.

Sunday, 11 April 2004

12 a.m
DInner kat kedai tomyam tepi traffic light. Terima kasih Ili dan Sor kerana mengenalkan tempat ini. Hu hu...

1.30 a.m
Back at Uniten already.

2 a.m
Ajar sahabat handai mekap. Ciee...macam pakar jek. 3 orang menadah wajah utk aku conteng malam tuh.

4 a.m
Baru tidur...

8.30 a.m
Bangun dah. Supposed to be at the hotel by 9. Left Uni10 with Manjeet at 9.30 instead. Selama aku kat hotel, aku tak ingat pukul berapa aku keluar masuk, antaranya ke South City then back to Palace, then Palace-Uni10-Palace...worked my ass off til 4.30. Hujan gile lebat time aku nak balik PJ. Tak nampak jalan siot! Doa je agar aku selamat...dah la mengantuk masa tuh. Alhamdulillah, aku masih bernafas.

5 p.m
Bersiap2 di rumah.

6.40 p.m
Picked Min, Nurul and Kechik at Uni10

7 p.m.
Yann dah nak mengamuk kitorang sampai lambat. Nasib ar, dah tu suruh buat kerja itu ini, bilenye aku nak bersiap. Aku kena jaga kaunter. Dah la suare pon tak ada. Pening-pening...

The Dinner
I missed the first 2 courses. Was outside still handling the booth. Alone. At some parts there were the other committee members but after a while, I found myself taking care of the booth, the entrance, and the handing out of doorgift. There were no one else doing it. Was dead on my feat before the dinner even starts! Did I enjoy the dinner? Not thoroughly. And I hate most of my pictures coz I looked so tired. Tak radiance langsung! Even my smiles macam tak ikhlas! Bencinya...!! I did enjoy Touchess's performance though. Great voices!
Dinner was over at 2. Balik Uni10 kul 3, terus tak sedarkan diri.

Monday, 12 April 2004

10.30 a.m
Woke up. Start kemas rumah. Kena check out by today. Tengok Aida n Faie gone already. Banyak jugak barang aku rupanya. Dalam tak larat-larat tuh terpaksa la juga naik turun tangga 10 kali semata-mata mengangkut barang. Penuh kereta.

3.30 p.m
Checked out. That'll be last time aku stay in Uni10's apartment. Come to think of it...sedey... :(

4 p.m
Sampai rumah...flat lagi...giler capek!

9 p.m
Baru terbangun. Realized aku tak makan dari pagi. Apa punye idop la nih...

10.30 p.m
Zul called. Dia nak mintak tolong reviewkan skrip. Said he'll call again. Aite, no hal.

Maka aku bertekad untuk pulihkan badan dan semangat aku esok! Hidup Farina!!

Rabu, April 07, 2004

Happy Birthday to you....
Happy Birthday to you...
Happy Birthday to SHAMAM!!!
Happy Birthday to you!!!


wahahaha...setahun sudah berlalu, april muncul kembali dan kini...kau setahun lebih tua...ye ye...
Panjang umurnya, panjang umurnya, panjang umurnya serta mulia... :)

Cepat nya masa berlalu...

I am sick. My car is acting weird. Could it be because it can sense that I am sick? I still have to study for another paper. I was supposed to go to another meeting *huh, meeting lagi?* but I didn't. Spent almost an hour sleeping in the car this morning to wait for Anis to finish her paper. For some reason, she finished early but does not want to go out. I was shivering to the bones so I can't stand the exam hall's aircond for another minute, so I went out early.

Now I want to sleep.

But I want to wish Shamam a happy birthday again. Luv ya mate!

Ahad, April 04, 2004

Owh ye...tidak...kami tak pergi tengok HMI pon. duduk dirumah jek. Nasib baik semalam sempat layan 2-3 round cd baru tuh...FP nyanyi banyak lagu baru. So I sang along, walaupun depan TV. yeahh...buduh kan aku? ha ha
Takpe Shamam...next time mungkin.

And I am still a besotted little fool.
Senyum seindah suria...yang membawa cahaya...senyum lah dari hati, dunia mu berseri...

terasa indahnya hari. ha ha ha

and i do feel like a fool but i can't help it!

camane nak kaver ni shamam?

Sabtu, April 03, 2004

Pengumuman pertama:
Saya dah beli baju for grad dinner. Next: carik baju konvo. lambat lagi tuh...tak pe, tak pe...

Pengumumam kedua:
Saya baru habis 3 paper. Ada lagi 3. Doakan saya yer?

Pengumuman ketiga:
Saya berhabis sekitar RM50 di kilang cadbury's. Takdelah banyak sangat, kan?

Pengumuman keempat:
(berkaitan juga dengan pengumuman pertama) Saya suka membeli-belah di One Utama 2.

Pengumuman kelima:
Hari jadi saya bulan Mei nanti. Saya inginkan:
1. Kamera LOMO
2. Make Up Forever Lipstick number L04 (or the whole pallete, lagi best!)
dimana kedua-duanya boleh didapati di One Utama 2. ngehehehehe (Ili, pinjam gelak mu)

Pengumuman keenam:
Saya masih tidak pasti sama ada akan ke HMI bersama FL0p P0p3y3 dan Pr3ttY Uglee malam ini. Pass tak ambil pun. Kalau gamble je, selamat ke? Selamat tak? Hurmp...tapi, kami ingin menonton Abang W4ndee in action. Betul tak cik madu ku, merangkap biras merangkap kakak ipar merangkap adik ipar merangkap sahabatku, Cik Shamam?

Pengumuman ketujuh:
Saya sukakan Adam Sandler. Sangat suka.

Pengumuman kelapan:
Saya tak pasti sama ada Adam Sandler sukakan saya.

Pengumuman kesembilan:
Pengumuman kesembilan ini dibuat semata-mata nak cukupkan 10 pengumuman.

Pengumuman kesepuluh:
Saya rindu dia. Adakah wajar? Mungkin tidak. Adakah salah? Hmm...ntah. Hanya waktu yang bisa menjawab.

Khamis, April 01, 2004

Today ada exams on ATP. I think it was okay. Tak tau la score ke idak...macam tak. Ha ha ha ah malas nak pikir. Anyway, lepas exams, left with my 3 loyal partners-in-crime to Subang Parade, in hope to find the perfect baju grad. But alas, tak jumpa yang ultimate gitu. So we left Subang and went to Midvalley. Here, after several rounds and selepas sakit2 kaki, I decided that the top we saw in Subang is the nicest and reasonably priced.
So, I might just have to got again, aite?

And I left Midvalley with:
1) Rotiboy for my siblings
2) Glade's wangian kereta
3) A couple of uhhmm...pens. Can't seem to get enough of them :p

Tomorrow made plans with Faie and Nurul to go to Shah Alam, ada cadbury's warehouse sale! ha ha...aku takdelah gile coklat tapi nak tengok gak camne gaya warehouse sale coklat. Hu hu.... then we might go shopping again.

Aku baru sedar aku agak cerewet rupanya dalam memilih baju. Uhuk uhuk...

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...