Jumaat, April 16, 2004

The other day went to Mak Yang's place, visit Opah. She seems better already, just a day before that, she was so sick. Time aku datang visit, dah boleh kasi the usual prep talk on jodoh dan pertemuan, and more. Surprisingly, it was Mak Yang's hubby, my Ayah Lang who started out asking about my dear friend Budak Lemang. Before long aku dah memandang Mak aku dengan pandangan penuh rayuan, jom lah balik Mak! Aku duduk tengah2, 4 penjuru 'bang' aku pasal kahwin. Dengan Dol pulak tuh! Tak nak la dengan dia...dah macam sumbang mahram dah rasanya! Ishk ishkk...was so glad when it is all over. By that time, aku dah dilengkapi dengan resepi makanan2 Nogori Sombilan. Kata Opah, "Nak kahwin orang Nogori kena masak bla bla bla..." (kut ye pun aku kawen orang Nogori, it won't be Dol, InsyaAllah).

Still have 1 week of holidays left. Lepas tuh, another 2 months of short semester, then baru aku selesai. Lepas tu baru plan nak ke Indon. Dulu kat doneeh, ramai yang dah merespon. Aku dah malas nak layan doneeh. Ehehehe...tukar la lak. Anyway, plan nya flight take to bandung, then maybe, maybe...take a train to jogja or jakarta or both...we shall see. To Peon: Kalau aku postpone sampai Ogos pun, kau dapat ke green light nak pergi? Hmmm...kalau betul2 ye, kami boleh diskusi. Just that I have in mind target, by August aku dah kerja. ha ha ha kerja Starbucks pun bley la, janji kerja yang halal!

Tonight gonna go to Ib1za. hu hu...come come all! Ronggeng! Muehehehehe...

Tiada ulasan:

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...