Rabu, Jun 30, 2004




You're Watership Down!

by Richard Adams

Though many think of you as a bit young, even childish, you're
actually incredibly deep and complex. You show people the need to rethink their
assumptions, and confront them on everything from how they think to where they
build their houses. You might be one of the greatest people of all time. You'd
be recognized as such if you weren't always talking about talking rabbits.



Take the Book Quiz
at the Blue Pyramid.

Selasa, Jun 29, 2004

:: M E L A K A ::

I can't recall each and everything that happened there. Aku just ingat ia best, bester, bestest! Hahaha!
Konsert sangat memenatkan. Mujur juga dewan itu dingin. Mula2 masuk, sejuk sampai ke tulang hitam gitu. Setelah warming up...yeahhh!!! Tak sempat berpeluh pon beb! Even the boys cam gilak energetik. And HE is ultra cute, dengan coat and spek rayban...wooh, sexy siot! Setelah 2 tahun banner kita buat tak berkibar lagi, di konsert ini segar kembali. Basically, BR!LL!ANT, BR!LL!ANT, BR!LL!ANT!!!

the banner, me and cinot


lepas konsert, 8 kereta sekali konvoi ke RSU. Sure pakcik makcik kat situ tulis dlm diari, hari ini dalam sejarah. Dan sure jejaka2 di meja lain jeles dengan beberapa kerat je jejaka yang duduk dikalangan gadis2 sh3il4g4nk yang cantik rupawan wanita itu, untuk dihargai, untuk dicintai, untuk dikejarrrrr...haha. Walaupon ada makhluk asing, it still was very the happening gitu.


After RSU, Kikin bagi idea gile ke N4Z4. Aku ikot jek. You have to see the adegan mesyuarat tingkap tgh jalan raya yang kami lakukan, then you'll believe it! Gile! 3 cars decided to go, 2 decided to balik tidur. 3 yang lain, berpecah pulang ke mana2 je lah.
Tak lama menunggu di N4z4, anak2 pulang dr im1gr3sen. Du+4 ajak minom. Jalan kaki jek. Di gerai HE and Ad4m tengah makan. DIA dia yang kurus melidi tuh, bila kami tanya, makan...4 keping roti canai! Tak silap aku tomyam juga kot? Dan 3 cawan air laici? Uishhh...haruslah aku belajar masak roti canai. Kami2 order2 air, otak2, yang akhirnya di habiskan oleh 2 mas yang aku tatau nama. Mule2 kata tak sedap, last2 ko jugak yang perabis yek? Masa nak bayar, tibe2 ada yang bilang, seorang jejaka mau traktir. Ya udah, makasih berat! Moga dimurahkan rezeki buat kamu, istri dan penyambung keturunanmu yach!


Waktu mau pulang tanpa dendam... ke hotel, I pulled HIM aside. Dah bagi benda yang aku nak bagi tuh, kami pun berjalan2 bersama se1r1ng dan sej4l4n....dindaaaa!!! kandaaaa!! burung pun turut bernyanyi...lalalalala~~ Naemah, dah scan tak gambar saya pakai cermin mata hitam DIA? Heheheh...
Kikin pun gumbira di Ultahnya. Hehe...madu kah kita?


Balik hotel jam 4. Jam 5 tidur. Jam 7 bangun. Jam 8.30 udah berangkat pulang. Selsema, pening, sakit kaki. Singgahkan Naem di M3L4k4 C3ntr4l. Sampai KL, drop Zura dan Kikin di LRt. Hantar Cinot di KJ. Then aku ke hospital. Opah dah ok sket. Alhamdulillah. Balik, pergi meeting pula. Kesimpulannya, jam 8 baru aku bisa tidur yang beneran. Gile penat!!!!


Isnin, hantar mereka ke KLIA. Cuman ada aku, Ull dan Cinot. Duduk lagi di sisi DIA.
Ku awali hariku dengan mendoakan mu
Agar kau selalu sihat dan bahagia di sana
Sebelum kau melupakan ku lebih jauh
Sebelum kau meninggalkan ku lebih jauh...

Sob sob, lagu tema!


Udah lambai2, kami ke Mid. Makan, Nonton wayang, cuci foto...bila tengok jam dah pukul 3, aku berkata "eh, mereka dah sampai sana kan?". Dan tiba2 cam sayu. Spastik kah? Hahaha tapi memang sayu dan bukan aku saja rasa begitu ok!


Malam tadi check result. Aku lulus!!! Aku dah betol2 grad!! Yeyeahhh!!! Happy...sha~la~la~la...


So sekarang saya nak sambung packing baju. Coz I'm leaving on a jet plane...don't know when I'll be back again....

Jumaat, Jun 25, 2004

Life

Lots of happenings lately. Opah masuk hospital. Was scared to death smlm, mujur today dah stabil. Dah dapat lecture on jodoh dan kerjaya, so nampaknya Opah makin pulih, Alhamdulillah. So if anyone feels aku macam busy2 je sekarang, ye, aku memang busy pon!
Kak Yus ajak kerja parttime. Rm10 woo sejam! Masyuk gilak. Patut hari ni aku pergi, best kerja tak ikot waktu, masuk tengah hari sampai petang ke malam ke, haha..kerja idaman tuh! But today macam too hectic, so mungkin minggu depan. Mungkin.
Hari nih, pergi Amcorp beli buku, pergi TopShop service kereta, pergi Giant untuk lunch, pergi UH jumpa Opah, then pergi Amcorp lagi buy some more books. Dan Mak berkata, "since when you became so cultured beli buku banyak2 nih?" Adeh. Ada ke. Hobi baru ku, membaca!
Meet seseorang di Giant. What a surprise. Lupa nak tanya if he lives around there. So gile serabot. Tapi senyuman dia, mak aihhh...jangan senyum selalu2 bang, gugur jantung gue! And dia juga sangat, sangat tinggi. Sejak bila aku jadi hobbit ni? Hmm...mungkin aku harus minta kwn dia tu jadi match-maker lah. Maka anak kami akan jadi separa hobbit campur Gandalf ke...in terms of ketinggian la. In terms of paras rupa...lenkali citer. Muahahha
Nampaknya aku harus sering2 main ke Giant KJ, manalah tau ketemu dia lagi. Boleh minum Starbucks ek?
Okeh. GTG. Aku busy, aku busy....aghh!!! (penganggur pon busy ke? ish ish)

Rabu, Jun 23, 2004

Clarinet
Which band instrument are you?

brought to you by Quizilla

Comelnya si dia!!!

Heh. Petang tadi...pede gilak. Tak pasal2. Nasib baik bisa ketemuk. Ada orang kencan dengan R****. Aku plak kena tempias. Hahaha. Kaver line la tuh. Macam kita tatau, kan Cinot?
Si dia comel. Makin kurus. Makin keding. Masih dia yang dulu. Yang baju putih tu makin macam bapak orang. Tw4ng macam makin slim. Suami Naem, well...dia pakai leather jacket so aku tak dpt cucuk tiak dia. Muahahhaha!!!
Malam tadi. Same place. Different event. Jumpa Osh. It seems I bump into him everywhere I go gitu! He was talking to a guy yang membelakangi aku masa aku spot dia. Guy itu berpusing and he's my Pak Din! Abah's cousin! What a coincident! Keciknya dunia! Haha. Aku terasa situasi itu amat comel sekali.
Aku mintak kerja dgn Osh. Nak cuba jadi production crew. He said yes. Tapi tak confirm lagi. Then we made plans to visit our friend si pelakon method tuh di lokasi. Memang method. Tersangat method nya dia, sehingga pernah tangan nya terpaksa di jahit because of one adegan yang di lakonkan dengan penuh method. Dalam adegan itu, dia perlu menumbuk cermin. Tapi sepatutnya bukan sampai pecah. Tapi dia telah memecahkan cermin itu...maka lukalah tangan dia. Hampir aku gelak guling2 mendengarnya. That's him.
Anyway Encik Arief, takkan la aku nak kasi number dia kat sini? Kat fr1endster tak dapat my message ke? Kalau tak, nanti aku sms kan.
Sempat usik Tw4ng. Dia lalu, and aku cakap... "Tw4ng, tw4ng, tw4ng..." hahaha! He was like, "Hahahaha...ketahuan? Oh no...shhhh!!! :)" Comel.
I've missed them. Welcome back.


Ull, kirim salam mereka. Have fun, ladies!


Gambar si dia yang comel:



Tu kenapa pulak tuh?



Senyum seindah suria, ehehehekkss



Erkk?!

Isnin, Jun 21, 2004

Aku pulanggggggg, tanpa dendammmmm!!!

Yeah yeah, I'm back home, safe and sound. Kuantan was great. It was a short but sweet trip. Very compact, tapi Alhamdulillah I did all the things I need to do.
Friday, aku sms him, tanya mana tempat best kat Kuantan. He didn't know I was coming. And boleh tak dia cam, "Eh nak datang ke? Jangan la dulu. Tak settle lagi nih" dan aku pun menjawab, "Gilak lu, aku on the way. Tak nak jumpa sudah. Aku datang gak. Ingat bley pusing ke?" Hahaha...but after that he was quick in welcoming me. Naseb baik dia tak suruh aku patah balik. Naya.
Arrived in Kuantan around 6.15 p.m. Balik rumah Faatin, my host throughout da stay. Later that night he ajak makan2. Pl4n3t Curry. Nama yang comel! Tapi aku cakap kat dia, jumpa pukul 8.30, dun be late!...not realizing yang aku sms tuh dah pukul 8.30 pon, siap bley dok tgk AF dulu. Gerak dari rumah 9 lebih, sampai 9.30...mampos aku kena kutuk. Hahaha, sorry la, aku pakai waktu KL, bukan waktu Kuantan :p
Wah, his gal was with him! Cuak cuak! I didn't know what I can do to help him in front of her but before long it was apparent he wanted me to be myself. At first I thought that would not be a good idea coz gals tend to get jealous and all, tapi lama2 I can't help but laugh along. Guess he wanted to show that we're friends and only friends. Hanya itu. And maybe he hoped to establish a link between me and her. Be friends or something like that. Which is cool. Oh ye, she's pretty. And I do think she was jealous. Haven't asked him about it, tho'. Harap2 periuk belanga tak terbang melayang-layang. Perasaan aku pula tentang perempuan itu...belum dipastikan. Just keep making him happy, she's in my good book. Hahaha, semudah itu!
The reason why I came was left unspoken. But he knew. Good for him.


Sabtu
Pagi, ke U1A. Met Hanin, Onie, Munirah, and....*drumroll* 2 kawan sekolah rendah ku yang terpisah semenjak berbelas2 tahun yang lalu, Sh4ms and Akr4muL!!! Benarlah Akr4muL seperti hero hindustan. Abishek ke Aftab, I dunno. Tapi mmg cam hero Hindi lah. Tidak syak lagi. UIA sangat cantik tapi gersang...panas. Mungkin 10 tahun akan datang, baru lah sejuk sikit mata memandang. Then kami (aku, Faatin n Munirah) ke Berjaya Megamall. Then ke Tel0k Ch3mp3d4k. Wergh, dah lain gile dgn TC yang aku ingat. Menarik seh!
Sampai ke malam la juga melepak dgn Munirah. Sent her to U1a, singgah Tun4s M4nj4 (pasaraya) dimana saya telah gilak seperti Naem jugak dan beli selipar2 yg comel lagi lucu. 3! ada yg harga rm6, rm8, rm10. Apa kah jadahnya jalan jauh2 dan beli selipar?
Balik rumah tgk AF. That's a different story altogether. Kenapalah lagu 'M3l0mp4t L3b1h T1Ngg1' tu harus dirosakkan juga? Tak cukup ke dengan D4n, S3ph14 & S3ber4pa P4nt4s? Astro memang dengki ke kat S07? Bosan.


Ahad
Balik KL. Kalau datang aku dgn bas, balik tumpang Faatin who's going back to KL. Bertolak around 12. Kereta full gilek! Hahaha...by the time stop kat Genting Sempah, semua dah cam patah pinggang. But it was a fun journey.
Sent 2 kazen Faatin ke u1tm s.al4m. Then jumpa M00se. With his 2 friends. Murah ek drinks at that kedai kopi tepi tasik? Kapucino ku hanya RM1. Semua pun harga begitu. Ok lah tu kan?
Then 11 lebih aku smpi ke rumah.
Dan aku patot tidur nih...hahaha


Oh ye. Aku nampaknya sering jika memberi hadiah kepada orang, it is something yang orang tu ada. Tension ek. Kesian gak insan2 itu. Tapi kiranya, saya memang tahu lah kan taste mereka? Cuma saya lambat jek. I bought something for Lila. Harap2 dia belum ada sesuatu itu. Kalau ada, frust lagi lah ni!

Jumaat, Jun 18, 2004

:: Puduraya ::

Tiket dah dibeli. Pukul 1.30 nanti.
So now, aku kat cc menghabiskan waktu.
Haha semangat sehh!!
Best, best...dah lama promised Faatin I'd come to her place.
Finally!
Err...lepas nih sape lg nak jemput aku ke hometown masing-masing?
Submit la jemputan kat tagboard tuh.
Ahaks.
Terasa cam nak balik Labis la lepas nih. Musim durian kah di sana? Ngehehe


"All my bags are packed, I'm ready to go...coz I'm leaving on a bas Transnational"

Khamis, Jun 17, 2004

Finito.

Kalau aku berjaya lulus SA. Hanya budak2 SA saja yang memahami betapa kecutnya mengambil SA. Betapa tak tenang nya jiwa memikirkan, lulus ke tak ek, lulus ke tak ek...masa jawab paper pun dok kira2 berapa target untuk lulus. But she's mean and she can fail me anytime she wants. Whoaaa...scary siot!


However for the time being I would enjoy being unemployed. Thinking of applying to be Starbuck's barista ke apa, cambest gak ek. Haha..but the outlet in Amcorp only got opening for manager. Maybe later.
CG was okay...I dunno la bley dapat A ke tak, tapi lulus tuh InsyaAllah. Thing is carry marks memang dah cun, Prof. was soooooo pemurah dengan markah gitu. Our WHG plans and strategies got an A, but so did everybody else. Haha. Cumanya ours got additional comment, "Well covered". Hell yeah, we h1lt0n punya plans, ubah nama and edit2 jek, mmg la menyentuh semua aspek, even those yang kami tak terfikir pun. Tapi tak tidur malam jugak buat menda tuh...kan Aliaa kan?


Talk about hotel, Ili telah memberikan nama hotel dimana so7 disyaki akan menginap. Won't post it here. Tapi aku boleh dapat diskaun for F&B *hint,hint*. Naseb baik since last week Abah dah suruh aku je simpan the card. Eik, macam tau-tau je ye bah? Muahaha!


Will be going to Kuantan tomorrow. Eik, silap...today. Friday. Good thing juga aku jomblo, if not I might have some serious explaining to do. Heh. But he whom I am going for does not know yet that I am coming. Surprise la kononnya. I'll be coming back on Sunday. Sesiapa yang menjemput abang2 ku, tengok2 3r0$$ yerk.
Next week, aku ke Seremban on Thursday, Melaka on Saturday. Heh. Gilak berjalan.


A gal told me she likes HIM. She didn't know. Typically me, I asked why she's not trying. Typically me, I also asked if she wants me to tell him. Typically me, I was hurt but I smiled and laughed. Bencinya.
Nak sangat, ambik je lah. Tak heran pon. Damn


Heh. Esok jumpa mamat gilak. Minggu depan jumpa 3r0ss gilak. Minggu lagi satu? Macam nak join Hara to J4k4rt4 lah. Tempted gile! Hahah...sah la aku yang ketidakwarasan padaku.
Adios y'all!

Selasa, Jun 15, 2004

Exam, aku dan Teh Botol

Final exams saya akan jatuh pada hari esok dan lusa. Doakan saya ye.


Saya jumpa teh yang ada jasmine extract dlm store. Bila dibuat teh-O ais, rasanya seakan2 T3h B0t0l S0sR0. Perghh...best gilek study sambil meminum teh botol buatan sendirik. Ni kalo ada baks0 nih, perghhh... (aku dibawa melayang ke bumi 3r0ss). Adik2 aku pon cakap rasa dia cam t3h b0t0l. Kena tambah madu, lagi real rasa dia. Kalo taruk gule je kurg sket. So, cube lah. Tak pon meh dtg sini...twang twang twangggg!!!


btw...ada T3h B0t0l dlm friendster. Haha~ Pegi lah add, mana tau boleh dpt free. Ahakss..


Esok SA. Gerun siak. Tapi aku baca dengan gembira jek. Haha...relatively stress free. Apa kena lah aku. Kena gak ada sikit stress dlm diri, baru bley push myself to study. Kepada insan2 yang tak putus2 menasihati saya, terima kasih. Jangan la ketok kepala aku, nk study la nih!


Ada tak orang rindu saya sejak kebelakangan nih? Hahahahahaha~~~!

Isnin, Jun 14, 2004

Yeyeyeyeyeahhhh!!!!

Woke up to a phone call from seseorang. Pekejadah tol mamat nih. Tapi seb baik coz I was already late. Terima kasih ye kerana saje2 nak telefon saya. Heh. Was supposed to meet Anis and Aida at 9 in Uni10 but I woke at..well, 9. :p. But both of them were late too, so, takpe lah kan? Ngehehe.


Received a sms with the news that totally made me smile. Yeahh...so everything will be all right, InsyaAllah. Soooooo happy for him, rasa cam nak mel0mpat l3bih t1ngg1 gitu. It made my whole day felt so good, I wore new clothes, even put make up on my face, which I seldom do unless ada presentation ke hape ke...hahah ntah hapehape jadah ntah aku.


At Uni10 teased Anis and Aida non-stop, till they made remarks betapa berbedanya mood aku dengan beberapa kebelakangan nih. And then we went and took our SA results. Have to admit, it wasn't good, but it wasn't bad either. Most of the class got less than half (full marks is 40) so scoring just a bit more than half quite pleased me.


Kerana kegembiraan saya yang terasa meluak-luak, I felt like buying something. You know, to celebrate. So instead of getting another lipstick ke, a new top ke...I went to buy books! Yeahh...that place I told some people about in C0untry H3ights about, where you can get 2nd hand paperback books for just RM3! And I bought 13 of those!!! Only RM39 for 13 books! Best best!


Told Faatin I might be coming to her town. If I do, she lets me to bunk in at her place...ngeh ngeh. Sayanggggg Faatin! Dunno with this progress in his life, would he still want me there. Tapi apa salahnya just go, right? Enjoy the sun and the surf and hopefully some beach boys surfing ke untuk ku usha...muahahaha (hapekejadahnya. ada ke?)Hehhee...ntah la. Berjalan je kerja aku nih!


Tapi kan...sedih jugak sikit. I'll still loose him. Hahaha. Anyway, beb...of course la aku akan doakan kau! Amenda ntah...


Ngeh, nak sambung study. Peace!

Oh ye...
To S4kti4 Ar1 S3n0...
Met Ultah!

Peluk cium buat kamu! Muah muah!! (hahaha abis la aku kena tembak dgn Naem)

Ahad, Jun 13, 2004

F.R.A.N.C.E

Heh...
People say friendship remains and never can ends. True.
It doesn't end. It just falls apart.
Aku pernah dengar ayat ni,
"Siapa kata kita tak kawan? We're friends tapi kita tak contact. Itu je!"
Masa mula2 aku dengar dulu, aku gelak macam nak pecah perut.
Ntah kenapa, aku seorang je ke yang merasakan ayat tu pelik?
Or is it normal?


Hmm...anyway, despite reaction aku terhadap ayat itu,
Aku gunakan pulak a few days ago. Different person, different situation.
Dan aku hampir mengetawakan diri sendiri. I was like, oi, who are you trying to kid?


Semalam kawan baik aku pun dapat ayat yang lebih kurang sama.
Reaksi dia terhadap ayat tu pun menunjukkan yang ayat tu tak berapa logik.
Boleh tak sesiapa terangkan pada saya, how to claim you're friends when you no longer want to keep in touch with each other?
Kalau saya faham, mungkin lebih mudah saya nak praktikkan.


Minda saya masih tak tenang. Faie, Anis and Aida sudah dibawa ke meja perundingan. They all say the same thing. I have to go. I hope it's not too late tho'.




Hehe. Sekian terima kasih.

Gilerr ke hape?

Apa ke jadah dia tepon aku!
Hahahaha...kang pulsanya membengkak kang...
Tu ar dia Shamam, sekarang sudah ini macam,
Sudah amacam?
Lantak...
Hahaha!
Takot ar plak.


Dan giler ke hape aku bangun awal2 pagi ni, hari Ahad pulak tu.
Aku tak bley tido!!!
Huwaaaaaa~~!
Kalau mak aku tau nih, sure aku kena bebel. Heh. Alang2 dah bangun awal, baik aku study. Nak study ar nih...tak caye ke?


BTW, Puan Lin dan Encik Arief,
kad jemputan eden dah terima. Terima kasih banyak2.
Tak tahan plak aku tengok jemputan for 'Farina & Partner'.
Partner mana aku nak culik nih?
Hmm...
Anybody interested? Terbuka kepada lelaki yang straight serta single sahaja. Kalau berminat, sila hubungi saya untuk uji bakat.


Dah gile ke hape aku nih?

Puan Sri? ngehehehe

Kalau ada sesiapa yang pelik dari mana akar umbi nya aku digelar Puan Sri lak nih, it came from a presentation we had to do for c0rp0r4te g0v3rn4nce. We had to act out an AGM of a hotel group. Siap taruk nama WAFFAZ Hotels Group (WHG) which ppl thought commemorates nama lecturer SA. NOT! Haha..Waffaz actually stands for Wahead, Anis, Faezah, Farina, Aliaa, Zuraidah. Nama ahlil kumpulan.
3 kali vote for positions in the company. Twice I got CEO. Aliaa lagi lawak, 3-3 kali Company Secretary. But at last I got shareholder. Ngeh ngeh, best!
So watak aku, diberi nama Puan Sri Dayang Farina Awang Jamal...or something like that la. Aku pun tak sure..budak2 nih la yang kasi. Hehehe...if my name is truly that long, I'd tend to forget it too. Penat nak ingat.
Andai aku jadi Puan Sri? Uhuk uhuk...


Sibuk plan tentang cuti2 Melaka. Siapa lagi nak join ek? Kasi nama kepada mana-mana ketua rombongan. Siapa? Ntah. Aku lantik Ili dan Soraya. Siapa nak second my proposal? Hehehe
Jom ramai2 kita ke Melaka.


Seharusnya aku study...
Oi,
Ntah apsal la sejak kau ada masalah, aku pon tak lena tidur.
First time aku terasa aku sangat diperlukan.
The "farina...bile kau nak datang sini?" memang sangat menyayat hati.
Ikut hati, tadi gak aku ambik plane pergi sana.
Sekurang-kurangnya, aku boleh temankan kau layan blues tepi pantai tuh.
(Eh, kang kena tangkap khalwat lak aku ngan kau. Erhh...tak rela)


Cemana lah boleh jadi macam ni.
Kenapa lah kau kena jadi macam tu.
Ketawalah weh. Kau dah lupe ke cara nak ketawa?
Kau kan pejantan tangguh. Senyum beb?
Nampak kacak ar bile kau senyum. Muahahhaa.


Jangan cakap pasal nak mati lagi, please.
Kalau kau takde, siapa lagi nak kutuk-kutuk aku?
Siapa nak layan aku bebel tengah-tengah malam?
Siapa nak dengar caci-maki aku? Huwaaa...
Sekarang ni pon kau dah macam mati jiwa.
Itupon aku tak tau cemana nak cheer you up.
Ini pun aku dah tak bley tidur.
Kau apa tah lagi.
Berat mata aku menatap (er, actually, berat telinga aku dengar), berat lagi bahu kau memikul.


Rapat jugak kita ni ek?
Haha...logik tak aku baru sedar?
Yeah aku tau we're close but, this is the closest I ever felt to you.
First time you said it. Hey, the feeling's mutual, beb.
Beb, gua sayang lu beb. Hahaha...kang orang baca ni salah paham lak. Aku sayang kau as kawan. Tak lebih, tak kurang. Tapi kau sure tahu tuh. Orang lain je tak paham.


Kalau terjadi apa yang kau takutkan...
Tolong lah, jangan buang hidup kau. Aku still perlukan kau weh.
Jangan risau, aku tak biarkan masalah kau ganggu konsentrasi aku study.
Exam tetap exam. Member tetap member.
Lepas aku exam ek?


Till then, try to smile. Papehal, bile2 pun kau nak carik aku, you know how.
Take care oi. You know I care. Tolonglah jangan sebut lagi pasal mati. Aku takut.

Dan...thanks. I haven't said it as much as I should. Thanks.

Sabtu, Jun 12, 2004

Saat kau meratap, saat kau bahagia, ku ingin ada di sana...

A very emotional phone conversation:
me: Hello, Assalamualaikum.
x: Waalaikummussalam. Ehmm..
me: kenapa suara kau...macam orang patah hati nih? Kenapa nih?
x: Uihh...kau memang paham aku lah. Aku belum cakap apa2 pun lagi kau dah tahu. Ko memang...
me: kenapa ni?
x: susah nak cakap...aduhhh
me: aku tak paksa. you wanna talk about it, you let me know k?
This next portion of our conversation aku kena rahasiakan.


Aku pun left speechless at the end of the conversation. Aku tak tau nak cakap apa. Berat sungguh masalah dia. He cried. I cried together. First time aku dengar dia menangis. First time aku rasa dia betul-betul perlukan aku, dan aku tak mampu nak bantu. Kalau bahu aku ni boleh aku pinjamkan, aku akan suruh dia nangis puas-puas kat bahu aku nih. Tapi aku tak mampu. Dia jauh. I can only lend him my ears. First time juga aku rasa kami betul-betul rapat. Aku baru sedar yang aku dan dia, benar-benar boleh digelar sahabat.

Thus, I cry. And I can only pray for him.
And kalau dia perlukan aku, aku akan segera ke negeri pantai timur itu. Maybe it will work. Maybe she'll listen to me and he takkan so merana. Adeh. Maybe. Arghhh...

Aku tak tahu apa aku boleh buat untuk bantu dia. Perempuan tu jiwa dia. Kalau hilang, ketidakwarasan pada dia. That much, aku sedar. Owh, Ya Allah, tolong lah dia!

Jumaat, Jun 11, 2004

Happy Birthday to you....my favourite lemang maker!



panjang umurnya, panjang umurnya,
panjang umurnya serta mulia,
serta mulia,
serta muuuuliiiiaaaaaaa!!!

ngeh. tua dah. tahon depan kawen. buat lagi lah perangai setan kau tuh. nanti Gen-2 kau sampai, siap la aku sepak2, aku toreh2 tayar, aku calar2 kan body nya.
Muahhahahahahahahhaahhah!!! *gelak setan*

Hari ini juga, genap 4 tahun saya di Uni10. Minggu depan, minggu terakhir saya menuntut di sana. Semalam (10062004) kelas terakhir dan presentation terakhir saya juga. Sedih dan gembira berbaur. Heh.

Tadi ketemu Mie. Ye, tadi...jam 1 pagi. Hehehe...dia dah traktir aku tadi so, tak dapek ar ikan bakar Serkam. Damn. Geng, dia ckp, lenkali kita dtg, dia belanja. Kali ni dia sengkek.

Mak n Abah dah green-lite pergi Melaka. Kereta pon bley bwk. Yeyehh. Baju baru dah beli sempena konsert (ye Ull, konsert ada baju khas gitu). Tinggal menanti abang2 datang jek. Yeyehhh...

Pengumuman: Saya, Ull dan Shamam rela bermadu. Kami nak jadi mama Lila. Bley? Ahaksss... To *****: Ku mahu kau tahu, tiap tetes tatap mu, iringi tanyaku, Kapan kau jadi milik kami bertiga?

Is it just me or is it...

I am so tired with that. I can't help it. No, that's not true...maybe I can and I just refuse to. Maybe I have changed. Or is it just when I am with you? Maybe aku sangat egois. Maybe Min's true, that I am a bitch. Maybe aku dah tak larat dah nak try to work things out. Maybe it won't. Maybe it never was. Maybe we were too blind to see. Maybe I will regret. Maybe I won't. Maybe we will be happier. Maybe we'll just get angry again. So many more maybes I can think of.

Hanya satu je yang aku pasti. Aku penat. Aku tak larat. Lantak lah.

And no, I ain't gonna say sorry coz I won't mean it. I will only be saying it coz I think you'd want me to and I won't be sincere if I do it.

We have both been hurt by each other. So why hold grudges?

But then again, mampos ar.

Selasa, Jun 08, 2004

People,

Grab the phone and call R4D10 3R4, or sms, or using internet, minta lah lagu 'Pr14 T3rh3b4t' s3b3r4p4 p4nt4s, seberapa banyak yang mungkin. Minta sahabat handai, abang-abang, kakak-kakak, pakcik makcik, atuk nenek, ayah bonda, semua saudara mara, rakan taulan pun berbuat begitu.

Yeah, sokong la industri musik tanahair Ind0n3sia. :D

Hebah2 kan juga tentang Konser di M3l4ka tanggal 26/6 nanti.

Be there, or be square.

Yuk teman-teman, kita ke laut!

bagi pihak S0ny Mu$!c.

Isnin, Jun 07, 2004

KUTPM Music Nite 2004

DATE: 16th JUNE 2004

TIME: 8.30pm

Venue: KUTPM (PTPL) Theater Hall, Section 13 Shah Alam

TICKET: RM 15/person

I'm just doing a favor for a friend by promoting this. Siapa berminat nak pergi, boleh lah kasi tau saya. Nanti saya boleh bookkan tiket. There'll be V0ic3s of Euph0ni0us performing (VE ar tuh..hehehh). Rakan-rakan saya, KUTPM's own RNB idol, S0uL D!n3r0 pun akan membuat persembahan.

Oh, saya tahu rakan-rakan saya kebanyakannya berjiwa rockstar. Why don't we go and head bang to the RNB songs? Err...tak sesuai? Tapi andai berminat, silalah ke sana. Ahahah...Saya sendiri pun belum pasti adakah saya akan pergi, kerana saya ada final exam (Paper terakhir di Uni10, InsyaAllah) on 18th. (19 dengar cerita Abang-abang kita datang kan?). Tapi teringin jugak nak tengok S0uL D1N3r0 in action. Hmm...

Ehehehe...rindunya kat Abang-abang. :p

Jadikah kita makan ikan bakar bersama mereka? Jadikah? Jadilah ek?

Cik Wyda and Cik Lara, jom lah KUTPM nih! KIta bantai nyanyi Pemuj4 R4h4s14 satu. Lari konsep sket. Haha!

To Azrul Reza and Lin, Good Luck for ur PTD exam. Dah alang2 kat Bangi tuh, lunch dengan aku lah. Ahakss..tak nak takpe. :p

Song for today:
Ketid4kw4r4san p4d4ku,
Membuat bayangmu slalu ada,
Menenteramkan malamku,
Mendamaikan tidurku,

Ketid4kw4r4s4n p4d4ku,
Membuat hidupku lebih tenang,
Aku takkan sadari,
Bahwa kau tak lagi di sini,

c/o: Aku mulai nyaman,
Berbicara pada dinding kamar,
Aku takkan tenang,
Saat sehatku datang,

Ketid4kw4r4s4n padaku,
Slimut tebal hati rapuhku.
Berkah atau kutukan,
Namamu yang kusebut,

c/o: Aku mulai nyaman,
Berbicara pada dinding kamar,
Aku takkan tenang,
Saat sehatku datang,

Suara hati tak 'kan mati,
Jika jiwa terus menari dan bermimpi


I am so in love with this song.

Setuju tak andai saya katakan, album baru ni seperti lebih dekat dengan Er0ss? Macam sangat2 berjiwa. I can't say that by listening to the songs, I know Er0ss already tapi ntah la, somehow terasa macam baca diary or blog dia pulak. That is, kalau dia ada diary atau blog la. Tapi seingat aku, blog tu tipis kebarangkalian, dia buta IT sket. Hahaha...

Tapi kamu masih pej4nt4n t4ngguh ku, Er0ss!

Sabtu, Jun 05, 2004

I want to make a public apology to a certain someone. Kalau kau rasa aku salah, aku minta maaf.

Aku rasa aku patot berbicara dengan dinding sahaja. Then maybe I won't hurt it's feeling.

I'm sorry dude.

I have so many other things I could say about that topic yang menyebabkan pergaduhan itu the other day. But I rather leave it be. What do you say?

"Ketidakwarasan padaku,
Membuatkan hidupku lebih tenang,
Aku takkan sadari,
Bahawa kau tak lagi di sini.

Aku mulai nyaman,
Berbicara pada dinding kamar,
Aku takkan tenang,
Saat sehatku datang..."


Aku tak waras. Maka maafkan lah aku.
"Dengan senyummu, senjata membeku,
Tentera bernyanyi ikuti tingkahmu,
Tak ada lagi naluri menguasai,
Perlahan berganti naluri berbagi..."


The more reason to love him. In this song, he wrote about both love for hisour daughter and peace. He made me wanna kiss and cuddle his daughter, protect her from harm but at the same time, believe she could keep harm away. Dia buat saya sangat sayang gadis mungil itu. dan papanya juga Eheh.
Well, they have grown, it's very apparent in this album. Lirik lebih mantap, musik pon different. Banyak lirik yang buat aku ketawa coz it's just so true. Itu memang mereka lah kan.
And I am in love. In lust bley? Ahaha...cam tak sesuai. Brilliant, brilliant, brilliant adalah cara paling sesuai untuk describe his mind.

Kh4yL1L4 dear, can you please tell your papa I love him so? Ahaksss...

Bak kata Ull, musim sella kembali lagi. Hell yeah!

"twang, twang, twang..." kayaknya keren aja kalo pake nama twang...

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...