Ahad, Jun 13, 2004

Oi,
Ntah apsal la sejak kau ada masalah, aku pon tak lena tidur.
First time aku terasa aku sangat diperlukan.
The "farina...bile kau nak datang sini?" memang sangat menyayat hati.
Ikut hati, tadi gak aku ambik plane pergi sana.
Sekurang-kurangnya, aku boleh temankan kau layan blues tepi pantai tuh.
(Eh, kang kena tangkap khalwat lak aku ngan kau. Erhh...tak rela)


Cemana lah boleh jadi macam ni.
Kenapa lah kau kena jadi macam tu.
Ketawalah weh. Kau dah lupe ke cara nak ketawa?
Kau kan pejantan tangguh. Senyum beb?
Nampak kacak ar bile kau senyum. Muahahhaa.


Jangan cakap pasal nak mati lagi, please.
Kalau kau takde, siapa lagi nak kutuk-kutuk aku?
Siapa nak layan aku bebel tengah-tengah malam?
Siapa nak dengar caci-maki aku? Huwaaa...
Sekarang ni pon kau dah macam mati jiwa.
Itupon aku tak tau cemana nak cheer you up.
Ini pun aku dah tak bley tidur.
Kau apa tah lagi.
Berat mata aku menatap (er, actually, berat telinga aku dengar), berat lagi bahu kau memikul.


Rapat jugak kita ni ek?
Haha...logik tak aku baru sedar?
Yeah aku tau we're close but, this is the closest I ever felt to you.
First time you said it. Hey, the feeling's mutual, beb.
Beb, gua sayang lu beb. Hahaha...kang orang baca ni salah paham lak. Aku sayang kau as kawan. Tak lebih, tak kurang. Tapi kau sure tahu tuh. Orang lain je tak paham.


Kalau terjadi apa yang kau takutkan...
Tolong lah, jangan buang hidup kau. Aku still perlukan kau weh.
Jangan risau, aku tak biarkan masalah kau ganggu konsentrasi aku study.
Exam tetap exam. Member tetap member.
Lepas aku exam ek?


Till then, try to smile. Papehal, bile2 pun kau nak carik aku, you know how.
Take care oi. You know I care. Tolonglah jangan sebut lagi pasal mati. Aku takut.

Dan...thanks. I haven't said it as much as I should. Thanks.

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...