Sabtu, Jun 12, 2004

Saat kau meratap, saat kau bahagia, ku ingin ada di sana...

A very emotional phone conversation:
me: Hello, Assalamualaikum.
x: Waalaikummussalam. Ehmm..
me: kenapa suara kau...macam orang patah hati nih? Kenapa nih?
x: Uihh...kau memang paham aku lah. Aku belum cakap apa2 pun lagi kau dah tahu. Ko memang...
me: kenapa ni?
x: susah nak cakap...aduhhh
me: aku tak paksa. you wanna talk about it, you let me know k?
This next portion of our conversation aku kena rahasiakan.


Aku pun left speechless at the end of the conversation. Aku tak tau nak cakap apa. Berat sungguh masalah dia. He cried. I cried together. First time aku dengar dia menangis. First time aku rasa dia betul-betul perlukan aku, dan aku tak mampu nak bantu. Kalau bahu aku ni boleh aku pinjamkan, aku akan suruh dia nangis puas-puas kat bahu aku nih. Tapi aku tak mampu. Dia jauh. I can only lend him my ears. First time juga aku rasa kami betul-betul rapat. Aku baru sedar yang aku dan dia, benar-benar boleh digelar sahabat.

Thus, I cry. And I can only pray for him.
And kalau dia perlukan aku, aku akan segera ke negeri pantai timur itu. Maybe it will work. Maybe she'll listen to me and he takkan so merana. Adeh. Maybe. Arghhh...

Aku tak tahu apa aku boleh buat untuk bantu dia. Perempuan tu jiwa dia. Kalau hilang, ketidakwarasan pada dia. That much, aku sedar. Owh, Ya Allah, tolong lah dia!

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...