Sabtu, Julai 31, 2004

Kerana 18 juli

Hi Far!
Alhamdulillah kmrn kita sukses.. Byk yg nonton
lho! Pas di Medan tuh ada skitar 3000an penonton
disana. Kita kan maennya di lapangan tempat org
biasa lari pagi, jd pas kita nyampe disana
lapangan udah penuh sesak sama org. Hiiii....
Tapi rame kok. Bener! Sayang kmu ga ikut liat.
Hehehe.. Take care!


Perkara yang saya pelajari dari petikan di atas:
1. Best jugak nama aku dipendekkan jadi 'Far' ek? :p
2. Ramai orang yang jogging di Medan on 18 juli jadi tergendala, gara2 nonton konser di lapangan
3. Lebih 3000 orang di Medan (dan mungkin juga kawasan2 sekitar) yang bangun awal pagi pada 18 juli
4. Sayang aku gak bisa ikut liat!!! dem, dem
5. Ehehh...saya harus take care.

Makan-makan

Meh datang ke rumah saya di gasing indah untuk sesi makan2 dan menonton vcd tgh hari esok bersamaan 1 ogos 2004. siapa coming, sila inpom saya ek.

p/s: kami masak lasagna. huhuh...

Isnin, Julai 26, 2004

Comel nya...

dia: Aku sayang gile kat dia. Apa2 pun aku sanggup buat untuk dia
aku: Dah tu, pergilah pujuk dia...
dia: err...aku nak jaga ego lah. biar dia yang call aku

aik?? kata sayang tapi nak pujuk pun tak mahu. ego. haha...how typical. abis tu sendiri gak pening2.

takkan aku nak pergi pujukkan kot? sinting kah kamu??

anyway...



sahabat sejatiku...muahhhh!!!

pic courtesy of naemah

Everytime he calls...

Jantung aku mesti macam nak pecah. Takut akan khabar apa pula yang akan dibawa. Maklumlah bukan selalu lagi kami berbual di telefon. Hanya kalau ada cerita penting hendak di kongsi sahaja. Kalau dulu, paling tidak, 1 minggu 1 kali akan bertanya khabar. Hmm...masing-masing dah sibuk.

Tadi, khabar yang sama. Nampaknya masalah masih belum selesai. Kedua-dua belah pihak tak mahu bertolak ansur. Dia tersepit di tengah. Sebetulnya, masalah ini kecil. Jalan penyelesaian pun sangat jelas. Cuma tak ada yang mahu membuka langkah melalui jalan itu dahulu. Atau mungkin, mereka rasa nak tunggu sampai jalan baru siap baru nak lalu. Tapi kesian lah dia...

Tapi, tadi dia boleh gelak-gelak lagi. Cuma gelak tak ikhlas lah. Gelak kosong. Dia sudah tidak menangis pun aku bersyukur. Masih ingat nak perli-perli aku. Dasar samdol.

Dia wujudkan satu isu. Tentang aku, dia dan tanggapan orang tentang kami. Sebetulnya kalau tak jump into conclusion, semua orang boleh nampak hubungan kami yang tak lebih dari kawan. Kawan baik. Masalah kalau dah jump into conclusion, dah mental block, tu yang tak boleh nampak kenyataan. Kenapa ada pihak harus cemburu. Kenapa harus marah. Kenapa mak tak suka...(tak suke sebab kami berkawan je. Cuba kalau aku balik, aku cakap dia nak masuk meminang. Sure mak kenduri 7 hari 7 malam!).

Aku tetap doakan dia happy. Dan aku tetap kawan. Hanya kawan. Dan aku pun tak berharap untuk jadi lebih. Terasa macam sumbang mahram pula nanti. Geli, geli.

Ada orang lain bengang pula dengan aku. Aku tak ada niat nak fire pun. Hanya bergurau. Sorry if you can't see the joke. Nak marah, silakan. Saya memang begini. Suka kutuk orang, suka perli-perli. Tapi saya bukan serius. Kalau anda masih tak faham, dan anda masih hendak sangat sensitif, go ahead. Tak tahan kawan dengan saya, tak perlu kawan dengan saya. Tak perlu sakitkan hati anda.

That's the last time I'm going to justify my doings to you. So damn tired. Kau tak muak ke?

Kesimpulan dari 2 kes ini:
I don't ask much out of friendships. Please don't ask too much from me. I have nothing to give. If you want nothing, I can give you that.

Tak nyambung kan kesimpulan nih?

Sabtu, Julai 24, 2004

I asked kesukaan hatiku last nite whether he's going or not. He replied, "see you tomorrow". Aik, so he decides I'd be there? Hmm...which is partly true, I'm going coz he'll be there. Simple logic actually. So i begged and half dragged two kind ladies to come with me, and hope they'd enjoy themselves somewhere along the line.

Went with cinot, one of the kind ladies, to saloon earlier than afternoon. She wanted to cut her hair short. I wanted a trim. But I was the one who walked out of the saloon with short hair (the last time I had my hair cut this short was when I was in...form 3? form 4? ahhh...pokoknya, udah lama banget!) while Cinot's hair, masih bisa diikat sih! Hahaha...Ili looked at it before going out with us tonight, and she said "kurang pendek tuh utk jadi KD." ngehehehe.

Kesukaan hati saya telefon waktu saya masih dirumah bareng Cinot dan Ili. Felt somewhat daring menjawab telefon di hadapan bunda, andailah bunda tahu saya masih bertemanan dengan dia...kena grounded kah aku? Ngeh. He wanted to know what to wear and whether I'd be there. Ouhhh...so sweet! Haha. And so we went. Joined by Hajar there. Met somebody's kesukaan hati. He looked...different. Kami memilih meja yang dipersimpangan dilema, dekat dengan kesukaan hati dia, dan dekat juga dengan meja my supposedly kesukaan hati. Kita nama kan kesukaan hati dia sebagai A, jejaka yang kononnya kesukaan hati saya sebagai R (tapi sebenarnya dia yang sukakan R!) dan...kesukaan hati saya yang sebenar sebagai Z. Z datang dan duduk di meja R. How fitting. Betul-betul di belakang saya. He looked so different! I was like....whaaaaatt?? Z t1nd1k t3ling4??! Benarkah dia??! Erkk... Saya biarkan dia duduk sebentar sebelum mengusha dia penuh makna dan dia pun perasan jua..."Eh, Farina!"

Dia tindik untuk wataknya. Owh. Dia hanya boleh kata itu. Lain, tunggu dan lihat. Dia nampak tak gembira. Dia nampak tak sihat. Dia nampak kecewa. Dia nampak macam...(this is Ili's word, not mine!!) cam bapak ayam. Owh why.

Perkara-perkara yang saya belajar tadi:
1. Tak boleh kasi orang hadiah benda yg tajam. (O told me that. He said he'd rather buy the miniature keris I gave him coz it's not right to give orang benda tajam. And he paid 50cents for it. Adeh, sorry...saya baru tahu. But he too think the keris was cool.)
2. Ili sangat grogi depan kesukaan hati.
3. Pacar Z jauh.
4. Z dan F (F adalah seorang jejaka yang sama kerjaya dengan Z) berfahaman yang beda. Itukan udah jelassss dari dulu!!! (ya, jelas buat gw dech soalnya. heheh)
5. T4nch4p is unpredictable. Don't go there expecting anything, you might be dissappointed. Just go there, enjoy the ambience, chill out. And do try the coffee. Pergh!
6. Minum kopi tu jangan banyak2. Ntar sakit perut lagi.
7. Nongkrong bareng teman is always a fun thing to do. Ili, Cinot dan Hajar masing2 ada bakat utk lawan !nul. *clap, clap*
8. I should sleep now.

Jumaat, Julai 23, 2004

T4nch4p

Not in the mood to update. Lagi senang sit back, and enjoy this lovely skin. Hehehe...

Sampai nanti ya!

Anyway...
T4nchap Kilat/Dermawan... hehehe

L4y4r T4nch4p 101
when : 23rd July, 2004
where: Coffee Hut (T4nch4p Central), Taman Tun Dr
Ismail (next to R4sta)
time : 9.00pm/after isya'
dress code:

mari-mari cik adik...
mari-mari cik abang...
menarilah... menyanyilah...
lagu pinang muda...
alahai... sirih pinang muda...
(*saya budak baru belajar... hehehe... kalau
salah, senyum cukup la)



the ambience is free...but the food and drinks
aren't...it's only fair, right?
be there...

Pesanan buat para dermawan dan dermawati
(heheheh.. ada ke?):
We're trying to bring L4y4r T4nch4p to Trengganu.
The trip is next Monday but unfortunately,
everyone's broke (or is it broken? hmmm). So,
this time around, we want to raise some money to
finance this trip. Can YOU help? Kita jumpa di
Panggung.
p/s:- sila bawa seikat pisang, jadi kami boleh
kenal yang nak contribute content.... hehehe

Ahad, Julai 18, 2004

Me And Him

Heavenly --- Taurus loves to be looked after and Cancer loves money and loyalty. A winner. (Source: AquarianAge Romance )

For Taurus: Good partnership. You will enhance one another. You offer the Crab the necessary security and in return you receive the affection and loyalty you desire. ( Source: Love Test )

For Cancer: The Bull is one of your best partners. You are both homebodies who appreciate good food, good quality and thrift. You can keep each other quite happy. Truly an enduring relationship. ( Source: Love Test )

Both love home and are sentimental. Cancer is moody and Taurus is even-going and placid. Cancer is very sensitive and Taurus must be careful not to slight Cancers feelings. Taurus is someone Cancer can depend on and Cancer will give Taurus the loyalty they need. Both have the same money goals. Both are ambitious for money and security. This could be a very good mating. ( Source: Astrology Fun )

Taurus Woman & Cancer Man
He will worship the earth she treads. One of the very best matches. ( Source: AquarianAge Romance )

This is a good match for you, one that could lead to lasting love. Cancer boys like kissing (as much as you do!) and you two will have excellent physical chemistry together. Cancer boys are usually moody, but your naturally sweet nature will put him at ease and make him more relaxed in general. You will adore how lovey-dovey he is once you get into a relationship. He loves to hug and to hold hands. You'll also be thrilled by his loyalty- when a Cancer boy falls in love, he stays in love. He's a very good match for an Taurus girl. (Source: Jellybean's Astro-Soulmate Guide )

The importance of home, family and heart...all common denominators between you and Mr. Cancer. Cancer, the Crab, has a huge fear of rejection and a no-compromises need for a girlfriend that will stand by him at all times, even when he's cranky for reasons beyond your control. You both value the simple things in life...your families, your friends, and good times, which makes for a fantastic match. ( Source: FUNgirl - Astrology )
K03s Plu$ - Bung4 di T3p1 J4l4n (dinyanyikan semula oleh Dut4 $o7 dlm Erw1n Gut4w4's Tribute to K03s Plu$/B3rS4ud4r4)


suatu kali ku temukan
bung4 dit3pi j4l4n
siapa yang menanamnya
tak seorangpun mengira
bung4 dit3pi j4l4n
alangkah indahnya
oh..kasihan
kan kupetik
s'belum layu
*
disekitar belukar
dan rumput gersang
seorangpun tak kan mau
memperhatikan
biarlah kan kuambil
penghias rumahku
oh..kasihan
kan kupetik
s'belum layu

Epil0g C1nt4 D4r1 Br0ml3y

Kau tersenyum manja
Menyatakan hasrat kepadaku
Kau kata kau cinta
Cinta pertama kepadaku

Ku hampir tergoda
Bergelora dalam kalbu
Kau bukan untukku
Kau dan aku tak mungkin berpadu

Nun di sana
Beribu batu
Kau kutinggalkan bersama hatimu

Nun di sana
Kau meratap pilu
Satu masa nanti
Kau akan mengerti
Apa maksudku

Kini kau menanti
Harapanmu abadi terhadapku
Kau coretkan lagi
Rahsia hatimu kepadaku

Ku doakan dikau
Bertemu seorang teman sejati
Yang satu aliran
Satu kepercayaan
Aduhai Kathy

Sabtu, Julai 17, 2004

Rabu tempohari, had dinner with Mie bersama Ull di Maisha sec. 19. Kidnap mamat tu sebentar dari kerja2 nya yang menimbun. It's always nice to hang out with him. Banyakkkk nye cakap, ampun deh! Memang lawak ar mamat nih. And good looking too. If I had a dosen begitu dulu, mungkin aku akan either semakin lebih belajar sbb suka ke kelas, atau fail jek sebab tak sanggup tinggalkan kelas. Hahah...okeh, sesiapa berminat dgn Mie, sila hantar resume anda kepada saya. Saya agen berkomisen...hehhe. Lepas lepak2 dgn Mie, jalan bertiga lalu belakang 1 parked car. Dalam hati aku berkata, "eh kereta ni takde plet blkg dia, mana pergi?" dan sejenak kemudian aku terpikir...eh...bukan ke...bukan ke...KERETA AKU!! DEM!! Mana pulang ilang plet keta nih!! Adoi...mampos kena gelak dgn Mie dan Ull. Hahaha!


Afterwards, half begged and half dragged Ull to section 7. Wanted to give something to Moose, ingat kejap je, so aku just called him up, asked him to meet me at the bas stop near his place. So dihadapan bas stop, di tepi jalan raya yang banyak kereta, kami berjumpa. Sekali lama ar juga, tgk2 jam dah 1 jam lebih. So much for jumpa kejap jek. Funny when his friend lalu dan ternampak and called him and asked what the h*** is he doing borak2 dgn pompuan tepi jalan? Hahaha...dan dia menjawab "owh, awek jakarta mmg biasa lepak2 tepi jalan". Adeh.


Khamis, woke up late. Pergi wokshop, to betulkan my radio and taruk plet baru. Radio tuh takleh betulkan dah, kena beli baru. Tunggu weekend la nampak gaya nya, nak mintak Abah belikan. Hehe. Tgh tunggu diorg potong2 plet tu supaya sesuai, Atok call. Suh datang umah. Pas tu Wan suh tunggu for dinner lak. Akhirnya planning asal nak keluar bersama Cinot terpaksa dibatalkan. Ampun Cinot, sembah patik harap di ampun!


Jumaat, pagi2 ke Amcorp, settle bill and buy a cup of Starbuck's Rhumba Frappe. Then Shah Alam, promised Mak Tam to drive her around for persediaan Kak Yan's wedding. To Klang, tempah2 baju...then lunch at McD. Then ke rumah Mak Yang, jenguk Opah. Alhamdulillah, makin sihat. Wanted to bug Moose that afternoon but he mentioned ada kelas petang, so malas nak kacau. Balik rumah, siap2 nak ke teater.


Malamnya, Tun F4tim4h bareng Mak, Etah dan Cinot, serta Hara and Shah.
Tun F4tim4h (the real one, not the one F4sh4 tried to potray) adalah seorang wanita yang aku sanjung kesabarannya, ketangkasannya, kelembutan dalam kekuatannya...or maybe, kelembutan itu adalah kekuatannya. Tun F4tim4h si F4sh4, lemah karakter, kurang pede...dia tak mampu utk tunjukkan kelembutan dan kekuatan dia. Or maybe it's just the singing parts yang mengganggu jiwa raga aku...potong stim! Dan suara F4sh4 tak best ar, tak feel. Ermm...
Satu babak yang aku sangat tersentuh is masa seluruh keluarga Bendahara dijatuhkan hukuman bunuh. Selambe je Bendahara tu menyerah kepada perintah Sultan. Dia rilek ar, dia dah tua. Tun Al1 dan Tun F4tim4h tuh, baru kahwin woo!! Kalu aku jadi Tun F4tim4h, perghhh...sedih sedih!!! Menitik gak air mata...hahaha. Bayangkan suami dan adik beradik sedang bersilat di halaman, bersenda gurau bersama, kita tgh tgk dengan asyiknya, alih2 datang org dr istana, nak menghukum bunuh seluruh keluarga, except diri kita. Kita sorang jek idop! Adeh.
Lakonon J3h4n? Okay lah, not bad. Hmmm...tapi both lead actors,stage presence kurang. Tun H4ss4n (i dunno nama actor yang played him) pun lagi beraura. Sangat kachak bila bersilat.
Afterwards, got signing2 autograp session. Terserempak dgn Ya, Wieza, Shafi, Seri...tengok keliling, baju oren...macam kenal jek...wah sai banyak gile budak SSP! Rombongan sekolah siot, semua berbaju rasmi. Tapi ni dah stok junior tak kenal dah, tak sempat merasa amukan2 kami, Hahah(cam bagus jek!!). Junior2 dan senior2 ssp zaman aku pun ramai.


Lepas nonton, pergi Kg. Baru, ketemu Aida, Alia dan Linda. Pulang ke rumah, the 3 gals folo kat blkg, sbb Alia nak ambil cd nya. Then hantar Cinot ke kj. Then aku pulang ke pj, lebih kurang jam 2.30 pagi (seb baik ponti4n4k h4rum sund3l m4l4m yang disebut2 Moose tidak menemani aku pulang, dah la sendiri, hujan lebat lak tuh!Werghh tetap takot!) Akibatnya sepanjang jalan aku mengganggu beberapa insan via phone. Terima kasih kerana menemani ku!
Sabtu, Lin and Arief nye majlis bertandang. That deserve a single entry. Tungguuuu...

Khamis, Julai 15, 2004

Diskusi foto ini:

Dagu yang kita lihat, menurut saya bukan lah dagu orang yang mengambil foto ini. kerana kalau orang yang mengambil foto ini, sepatutnya dagu dia tak termasuk dlm frame. dan kalau masuk pon, gambar itu tidak boleh diambil dari angle ini.
Cuba lihat pada kedudukan pembuka pintu dan juga tingkap di sisi Dika. Jika diperhatikan betul2, gambar ini dapat dilihat diambil dari seat belakang sebelah kiri, dan Dika duduk di kerusi supir. Makanya dia yang nyetir mobil.
Jadi pemilik dagu itu duduk dibelakang, di sisi orang yang mengambil foto ini. Dan bermakna, ada orang yang duduk di seat penumpang hadapan. Maknanya, terdapat ramai orang dlm mobil ini ketika foto ini diambil.


Benarkah?


eheh...ehehehehehe...


Cinot yang baik....

Terima kasih kerana mendesignkan blog terbaru ini.
Cinot sangat baik.
Yuk aku traktir makan.
Hehehe..to Cinot,
Terimakasih Bijaksana!!!

Rabu, Julai 14, 2004

Hei you...
Kangen banget dech ama loe.
Ada waktu gwe ngigetin loe, jadi kesel dech kerna gwe tau, semua yang udah pernah kita lakuin mungkin gak bakalan berulang lagi.
Tapi gwe juga gak kesel ngenalin loe.
Loe tuch baik banget dech ke gwe.
Sobat gwe yang beneren juga loe kayaknya, biar loe sering ngocak2 ke gwe.
Waktu gwe di jkt pun, sering ngigetin loe.
Kalau pas ada yang gwe liat, gwe langsung pikir, eh ini pasti kalo loe liat, loe bakalan pikir kayak gwe juga nich. Pasti seru dech kalo jalan barengan loe!
Pun sempat mimpi loe lagi. Tapi mimpi buruk. Takut.
Kayaknya gwe mikirin loe terus yach?
Gwe ngucapin selamat aja dech buat loe.
Thanks ya.

Isnin, Julai 12, 2004

Lawatan saya ke Jakarta, Indonesia

Straight to the point je lah...
3rd Juli 2004, Saturday (birthday Eross)
Bertolak dari KLIA 1.20 petang waktu tempatan. Dalam flight, aku ajak Auntie disebelah beborak. Rupanya dia Indonesian, yang kahwin dgn Malaysian dan has been living in Penang since 1978. Untung juga beramah tamah, alhasil aku dibelanja sandwich dan Coke oleh Auntie yang baik itu. Hehehe...makasih Auntie! Kamu baik dech!
Tiba di Bandara Soekarno-Hatta jam 2.30 WIB. Hara, Shah and Caha sudah menunggu. Terus ke rumah family Hara di Kuningan. Sangat cantik, sungguh berseri rumah Hara!
Malamnya dinner di Bale Air. One word to describe it...GAUL. Very the Anak Gaul kind of hang out place. Live band, great atmosphere. Rasanya Malaysia tak wujud lagi equivalent to this place, so susah aku nak beri gambaran. Pokoknya keren banget deh!


4 Juli 2004, Sunday
Ke Ancol!! Silap lah pergi Hari Minggu. Ramaiiii banget! Seaworldnya keren juga sih, sempat tengok waktu diorg kasi ikan2 dalam tank besarrrrr dalam tu makan. I don't have any of the pics to show y'all right now. Ntar nanti ya. Sempat ke Seaworld doang. Waktu nak ke Dufan, udah hampir jam 3. Nanti pukul 6 dah gelap dah. Dufan (that's Dunia Fantasi, a theme park) tutup jam 8. Dalam dah gile ramai orang. Ntar ngantri(beratur)nya yang panjang! So pas di pikir2, kita ke Plaza Semanggi. This Plaza is a new shopping complex, it houses Balai Sarbini, tempat diadakan Indonesian Idol tiap minggu. Terus aku shopping CDs and Cassettes. Haha...soalnya sih, sangkin banyaknya yang aku beli, orang Disctarra tu serious ingat aku nak bukak kedai!!
dia: Mbakk mau buka kedai ya?
aku: Ngakk ah. Ini semua titipan teman2.
dia: Teman? Emang Mbak mau kemana?
aku: Malaysia
dia: Libur ya ke sana, Mbakk?
aku: Memang saya dari sana, kok.
dia: Hahh??! (dengan wajah kaget)
aku: Emang kamu pikir saya orang Indo?
dia: i...iya..iya...
Heh...lucu banget!
Sepanjang aku di Jakarta, here's the list of CDs, Cassettes and VCDs yang aku beli untuk diri sendiri:
CD
1. S4lute to K0es Plu$ Ber$aud4r4
2. Best of Discography of AD4 B4nd
3. A Tribute to I4n Ant0n0
4. Ide4logy Sik4p 0tak (Ahm4d B4nd)
5. My Di4ry (M0cc4)
6. P3j4nt4n T4nGGuh ($07)
Cassette
1. Tohpati (T0hpati)
2. Serampang Samba (T0hpati)
3. I Will Fly (10 2 5)
4. Best of Th3 /R1f
4. Pec1nt4 S3j4ti (Dygt4)
5. M4nusi4 1/2 D3wa (Iwan F4ls)
6. And The Story G03s... (Agn3s M0n1c4)
7. S3mu4 Bint4ng (Y0vie & Nun0)
VCD
1. 30 HMC
2. NOv3l T4npa Huruf 'R'
3. Bi4rk4n Bint4ng M3n4ri
4. Ar1$an


Tu je. Tak banyak sangat la kan?


5 Juli 2004, Monday
Hari Pemilu. (Buat yang tak faham, itu maksudnya Hari Mengundi). Gak bisa kemana-mana, soalnya semuanya lagi pada tutup. Caha pulang ke Malaysia today, so aku, Shah, Dila and Uncle ke Bandara nganterin dia.
Main sms barengan 3ro$$. Aku jadi penasaran dech pengen tahu kalo itu emang dia. Soalnya cepet banget dia balas Sms nya! Bisa pingsan gwe. Dia bilang kalo dia lagi di studio, lagi latihan...sorry gak bisa ketemu, mereka cuman ke Jkt tanggal 15. Kalian baik2 aja ya...*swoon*
Malamnya waktu lepak borak-borak dengan Dila and Hara, Hara told me that she, Shah and Caha, waktu mula-mula sampai Jkt, semua sempat demam. And I said something like, alaa...hopefully aku tak demam la. Nak enjoy my stay fully here. Tetapi...


6 Juli 2004, Tuesday
Bangun pagi dengan demam. Sangat tension. Tapi jalan tetap jalan. Today ke Plaza Senayan. Sepanjang di Senayan, mata melilau. Kata orang, di sini tempat artist2 shopping. Akan tetapi tidak lah saya ketemu walau seorang pun, walaupun kebanyakan orang yang ku lihat memang tampang nya kayak superstar! So for my real mission: To find a bookstore. Berhasil membeli buku yang dititip Ili dan Lissa, end up buying more than theirs for myself. Sepatutnya hendak menonton di Senayan, tapi bioskop kat situ dah berhenti tayang E1ff3L, dan belum/tidak tayang T4k Bi4sa. Ya udah...
Tak cukup dengan Plaza Senayan, sebelum pulang ke rumah Hara, singgah kat Ambasador pula. That's another shopping mall. Beli buku lagi di Gramedia.
Ini list buku yang aku beli: siap untuk dib4j4k...ngeh ngeh ngeh
1. 30 HMC
2. E1ffeL I'm L0v3
3. C4 B4u K4n
4. Aku
5. Eli4n4 Eli4na
6. Biol4 x b3rdaw4i
7. Supernova 1
8. Supernova 2
9. Cintapuccino
10. Nothing But Love (Semata Cinta)
11. Manusia2
Tu jek. Har har har...
Sepatutnya malam ni hendak ke Pl4net holiwud. Tapi aku dah terasa cam nak pitam. So I asked to stay home and rest, but resulted making the whole gang cancelled the plan. I felt so bad. So sorry guys!! Ampun banget!!!


7 Juli 2004, Wednesday
Planning hari ni hendak ke Punc4k. Tapi aku masih kurang sihat, dan Hara juga macam pening-pening. So plan itu juga dibatalkan, coz takut nanti makin tak sihat, apa lagi dengan jalan berliku-liku yang harus ditempuh untuk ke sana. Cieee...
Makanya today, Hara and Shah ikut Uncle main golof. Dan aku, ikut supir jalan sendiri doank. Mulanya cam pening-pening juga mahu ke mana, tapi berkat tunjuk ajar Ull dan Ili (via SMS) serta nasihat Pak Supir, ke Pondok Indah Mall duluan. At first I thought, lepak sini kejap, then blah gi Blok M. Sekali tengok ada bioskop. Yang masih menayangkan E1ff3L lagi! Ngeh ngeh ngeh...nontonnnnnnnnnn!!!
Menurut gwe, lebih enak deh baca bukunya dari nonton pelem. Yang bagus dari pelem itu berbanding bukunya, adalah S4mmy doank. Emang dia cakep banget deh! Bikin gwe deg-degan truss.
Malam ni pun plan nak ke Plan3t Holiwud terpaksa dibatalkan kerana Pak Supir harus pulang ke rumah. Semuanya lagi pada capek juga, langsung ketiduran.


8 Juli 2004, Thursday
Awal-awal pagi lagi dah ikut Auntie ke Tanah Abang. Di sini, cam ala2 pasar Chow Kit sikit la gayanya. Cam Rantau Abang gak sikit2. Barang-barang cam telekung, batik, sulaman memang murah. Beli oleh-oleh buat abah, mak and nenda2. Also baju kebaya kerawang untuk konvo aku...ngeh ngeh ngeh. Makanya InsyaAllah aku juga akan seperti Ili, jadi ala2 minah Indon sewaktu konvo. Sure tambah keren je kalau ada aksesori berupa Eross yang boleh ku pegang, baru lengkap my Untimate Indon Outfit! :p
Dari pasar Tanah Abang, ke Pasar Batu. Batu kristal, batu permata, batu jalan pun ada jual kan sini. Pokoknya, batuuuuuu muluk!
Then ke Pasaraya Grande di Blok M. Kata Sor, di Blok M ada 2 shopping malls, 1 yang posh, that's Grande, yang ala plaza kotaraya tu is Blok M Plaza. Kat situ, we split, me and Shah head to Pasar Malawai and Plaza, Auntie and Hara shopping di Grande. Found lots of interesting things at the Pasar and on the jejantas going to Plaza. Cool banget. Tapi agak2 rushing juga di sini. Nak pulang rumah sebelum jalan macet dan hari gelap. Found out that the bioskop at Plaza is showing 'T4k bi4s4' tapi tak sempat nonton. Made a mental note that I have to come back.
Malam nya, finally we went to Planet Holiwud. Tapi malangnya malam ni takde band yang perform, sunyi sepi je that place. Maka kami bertukar lokasi beberapa kali mencari tempat nongkrong yang asikk banget. Mula2 ke Plaza Indonesia. Shopping mall yang sangat, sangat cool! H4rd r0ck Jkt will move to this place soon. I really like this place but we didn't stay long, tukar ke Cilandak Town Square @ CITOS (aku baru diberitahu oleh Sor kalau ke Indon, gak ke CITOS itu belum anak Gaul dech pokoknya! heheh) to a club yang diberi nama Score! (sok baku aja!). Sampai je CITOS, looking around, aku rasa tempat tu sangat familiar. Rupanya lokasi pengambaran Eiff3L! Sempat merasa thrill juga, berjalan di tempat yang si Sammy jalan. Bego banget kan?
Score! is quite cool, a pity the band stop their performance at 12. After that, they bring down the white screen and showed boring pool games. So we quickly finished the drinks and head back home.


9 Juli 2004, Jumaat (Birthday Ili. Happy birthday, dear!)
Hari ini ke Ancol. Mula2 nak ke Puncak, tapi setelah aku borak dengan Henky via phone, and he told me to choose Ancol over Puncak, so I did. Kali ni ke Dufan. I find the fact that Dufan only opens from 11.00 a.m to 8 pm is funny. Itu pun masa cuti. Kalau tak, till 6 p.m jek. Sekejap nya! Mana cukup nak naik semua rides! Ngantri(beratur) nya pun udah lama banget. Ada yang harus ngantri sampai 1 jam! But we did manage to ride on the best ones. Lepas naik roller coaster nya yang pusing 360degrees tu, I felt like I can conquer the world. Weeehhuuuu!!! I lost count berapa botol Teh Botol yang aku teguk di Dufan. Memang banyak la. Kembung minum Teh Botol. Dan kenyang makan Bakso. Ngeh ngeh. Dan ride Perang Angkasa nya memang keren!!!
Time Dufan nak tutup baru kami keluar. Pak Supir ngajak liat Planetarium. Kalau masih bukak, boleh la masuk. Ya, ikut aja. And I asked him where' s Taman Ismail Marzuki (TIM) yang Ili sebutkan. Ternyata Planetarium letaknya di TIM. Ya, bagus banget. Di TIM singgah toko bukunya, tapi aku gak reti memilih. Beli jugak a few, and tengok performance ala Layar Tanchap. It's called Kenduri Cinta. Planetarium ternyata udah tutup. Ya gwe kelupaan ngomong, TIM is Pusat Kesenian JKT. And I quote Ili, "if you wanna be artsy fartsy, go to TIM". Unquote.


10 Juli 2004, Saturday
Paginya nggak kemana-mana. Sore aku ngajak Pak Supir ke Blok M Plaza. Mau nonton. Yang lain-lain ada charity dinner di Hotel Intercontinental. Jadi hari ini aku sendiri lagi pergi. Gpp, pede aja.
Tak Bi4s4...keren banget!!! I like the fact that Duta sebagai Akhdiyat Duta Modjo berlakon cerita itu, bukan sebagai Dut4 S07. Tak ada soundtrack lagu mereka, tak ada adegan dia harus menyanyi (cuma menari, itu pun dangdut/hindustan. Muahahha...) Okeh, aku tak akan cerita banyak-banyak nanti spoil la waktu korang nonton. Tapi memang, skrip filem tu pas banget, Dut4 kayaknya cowok paling pas sedunia untuk memainkan karakter Ab1.
If you asked me, it's even better than Eiff3l and 30HMC. A must watch!!!
Dan T4k Bi4sa juga shooting di CITos. :)
Pas dari Blok M Plaza, Pak Supir tanya kalau aku mahu kemana lagi. Memang the other day I mentioned nak pergi kantor artis2. So dia yang galakkan, pergi je walaupon dah malam (time tuh dah pukul 9 lebih). First stop, Kantor D3w4 di Pondok Indah. Emang personilnya gak ada, cuman ada orang manajemen, oppss sorry namanya kelupaan! Tak dapat beli merchandise sbb Mas Iwan, yang bertanggung jawab menjaga merch lagi pergi. Kantor d3w4 cun! wood panelling, gambar in frames keliling, almari merchandises dan hadiah2 dan anugerah2, ada juga duit rm10 yang ditandatangani N4sh4 aZ1Z! Haha..so klik2 foto, masuk ke mobil. Agaknya memang nasib aku baik, sebaik sahaja enjin dihidupkan, pintu mobil diketuk. Eh, mas Iwannya sudah pulang! Iyaaa, jadi bisa nih beli kaos! Lepak2 borak dgn Mas Iwan sebentar, he's very friendly, tapi aku yang grogi, namanya pun D3w4, rasa cuak gitu lah. Sangkin groginya aku, waktu ditanya siapa personil Dew4 yang aku paling suka, terus jawab "Dh4ni!" coz nama dia ada di bulletin di kantor. Itu yang terlintas. Padahal, Onc3 ke, Ty0 ke yang aku lebih minat. Hahah, mas Iwan pun nampak kaget dengar aku sebut Dh4ni. Mungkin dia pun tak terpikir itu nama yang keluar. Abis camne, aku grogi. They gave me a photo of d3wa and a couple of postcards, bagi contact number lagi, email lagi...supaya senang dihubungi. Ya kamu semua baik banget deh! Habis beli kaos, aku terus ke destinasi seterusnya...
Kantor P4di di Bona Indah.
Kantor P4di is keterbalikan Kantor d3w4. Kalau Kantor d3w4 interiornya cantik, P4di pula kosong. Yang ada cuma meja2, pc2...tak ada pun indicator yang jelas kalau itu kantor p4di, melainkan 4 poster yang ditampal pada pintu bilik tidur mas Ian, orang manajemen yang ada disitu waktu itu. Haa...dan juga segunung peralatan musik yang diorg guna, yang lain...yilek. Din't take any pics here, tak beli apa2 merch juga coz kunci lemari merch dibawa pergi. Tapi sudah tahulah kalau yang namanya kantor P4di tu, gimana sosoknya.
Then Pak Supir bawa aku ke rumah KD. Wah, jadi kaget gwe! Waktu ditanya ama Satpam (jaga), Pak Supir ku langsung bilang kalau aku pengen ketemu KD. Tapi akhirnya nggak ketemu, kerna KD gak mau diganggu. Ya udah. Buat yang penasaran seperti apa aja rumahnya KD, ya lumayan gede, cuman dia dikawasan rumah yang kecil2. Jadi keliatan gede banget. Kalo di kawasan kayak Kuningan, barangkali biasa-biasa aja. Dekat rumahnya KD juga ada rumahnya R4no K4rno yang lagi dibangunin.
Sudah dari itu, singgah di Planet karna Shah minta dibeliin kaos.
Then pulang....capekkkkk!!!


11 Juli 2004, Sunday
Hari untuk pulang. Rasa sayu jek, tak puas lagi berpeleseran di Jkt. Last minute shopping, went with Shah to Grande, Pasar Malawai, dan Planet Holiwud, semua dlm masa 1 jam. Sempat juga carik kantor Gigi ikot alamat yg Bari kasik tapi gak ketemu, lagian udah buru2 mau pulang, flight jam 2.50, jam 1 harusnya udah dirumah, 1.30 hendak bertolak ke bandara. Sampai di Kuningan 10 minutes to 1. Last minute packing, lunch, masuk koper dlm mobil, dan terus gerak. Kalau datang nya koper saya satu, pulang nya pun satu. Tapi hand luggage yang dari satu, dah jadi 3. Yang dijinjing, penuh buku, di galas, penuh baju kotor, yang di slingbag, passport dan segala macam mak nenek lagi. Koper (luggage) ku penuh...yeah, you guest it...Cds and cassettes.
Alhamdulillah selamat mendarat di KLIA jam 6.15 petang.


I'd like to take this opportunity to thank tuan rumah saya yang sangat baik hati memberi saya tempat berteduh, makanan dan minuman serta kemurahan hati yang tidak terhingga. To Hara sekeluarga, Terima Kasih banyak2!! Kamu semua baik banget dech!! Sorry kalau ada perbuatan saya yang menyinggung atau menyusahkan...ampun maaf ku pinta. Pokoknya anda memang baik banget dech, pasti tak terlupakan sampai kapan2 pun.
To Hara, Shah, Caha dan Dila, saya senang banget dech bisa jalan2 bareng anda! Thanks for the opportunity.
Mak and Abah yang mengizinkan dan membantu dari segi kewangan, thanks a lot!!!
To teman2 yang ngenbantuin lewat biaya, pinjaman tas, atau informasi, terima kasih juga!
Buat semua yang mendoakan keselamatan saya, terima kasih.
To Ero$$, thanks for making udara Jakarta terasa sangat nyaman. HEHEHEHE!
To Jakarta...just so you know...I'll be back.


Yeeehaaaa!!!

Jumaat, Julai 02, 2004

Instant hunk!

Di astro, ada sinetron 3 in 1.
Ada f4thir. Ada An4nd4.
I love F4thir's T-shirt yang di pakai dalam episod tadi.
It read "I ONLY DATE P0RNSTARS."
Ha ha ha...
Soraya cakap Moose muke ala2 F4thir manja2 gitu.
Hmmm...hmmm...Hmmm...

Maen ke B4ndung? Hmm...

Hi Farina!
Waduh, kayaknya aku ama anak2 blum ada rencana
ke jkt tgl segitu, soalnya kita masih sibuk
produksi. Maklum, waktu deadline udah mepet
banget..
Tapi klo ada waktu maen2 aja ke bdg, gimana?
Hehehe! Keep in touch ya.



Terasa cam saat ini juga nak terbang ke bdg.
Geli2 kan aku?
Hahaha!


Cuba tebak dari siapa message itu datang? Ngeh ngeh ngeh.

What it feels like being a sh3il4g4nk?

Smlm hang out with Sor, Ili and Ull at Kedai Kopi. Mengumpul list shopping dan tips berguna. Dan meminjam beg dari Ili juga. Moose came and join us. He seemed impressed with the fact that the 4 of us knew each other because of Sh31l4g4nk. And even more impressed when he's told there's more of us too.
At home, I continued telling him about Sh3il4g4nk via YM. How long has it been, how close are we, why S07, bla...bla...bla...He seemed genuinely interested. I invited him to join us some more, to get the feel. Lots of people never bother to ask what Sh3il4g4nk is all about. They think this is a mindless, kiddies stuffs, they think it's just about being groupies. Well, it's also about being friends. And for me, it's also about being myself. My mom pun upon meeting Sh3il4g4nk said they are good influence to me. Her exact words, "Your Sh3ilag4nk2 friends seems very real. Real people." In other words, takde cover2, maintain2. She approved. And so do I.


Sh3il4g4nksters,
Saya sayang anda semua. (errr...Saya maksudkan disini the real Sh3il4g4nk dengan jiwa Sh3ilag4nk. Alien2 semua tak masok. Yang tuh, boleh blahh!!)


Sh3il4 0n 7,
It goes without saying kan that I love you guys.
Tak peduli berapakah berat badanmu nanti...kau tetap yang termuahhh di hati!!!

Khamis, Julai 01, 2004

Coz I'm SUPPOSED To Leave On A Jet Plane

HUwaaaaAA!! Tension!!!
There must have been a mistake when I booked the tics.
Bloody hell.
Tadi pagi pukul 6.14 waktu tempatan baru nak perasan. Tu pun nasib baik check. DAMN!!
Called Abah up. He thought it's hillarious. Thank God. Ingatkan dia bakalan marah.
Called Mak up. She asked whether Abah marah. She thought he bakalan marah too.
Anyway ladies...
I am still leaving.
Only not today.
My flight leaves on Saturday.
I dunno what f**king hell happened, but that's what written on the iterinary.
Which I didn't check thoroughly before coz I assumed it'd be the date I keyed in for, which is today.
Arghhh damn!
Nak salahkan siapa. Salah aku? Salah A1rAsi4? Aku pun tatau what when wrong. Abah pun ada masa aku book tiket. Dia jadi saksi. Aku click 1 juli. 1 juli. Pening! Apo nak di kato!
Apa-apapun:


Faedah bertolak lambat:
1. Ada orang boleh ke hantar to KLIA. It'll be weekend. Tak payah aku naik ERL.
2. Anda2 yang belum bagi list shopping, boleh berbuat demikian segera.
3. Boleh packing tanpa terkocoh-kacah. (which is quite insignificant now that all my bags are packed and I am ready to go)
4. Aku arrive on Er0$$'s birthday. Hahaha...not that it would make any diff., but memijak tanah Ind0 di ultahnya, pasti udara akan terasa lebih nyaman. Kan kan? Hahah! Atau aku je jadi hadiah ultah Er0$$, jadi stripper mel0mp4t l3bih t1ngg1 dari dalam kek? Err...
4. Paling utama, I shall have more time jenguk Opah di hospital.


Keburukan bertolak lambat:
1. Kurang hari berlibur di sana. (owh well, what the hell. Bak kata Er0$$, "J4karta is too crowded" anyway.)
2. Kurang hari untuk shopping.
3. Kurang hari untuk apa-apa pun!!!


Setelah ditimbang tolak, tak kisah pun lambat. Tapi, arghhh!!! Tension jugak!
I better call Hara now. Hope she'll think it's funny too.


Encik Er0$$, tunggu aku di J4karta mu!

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...