Sabtu, Julai 17, 2004

Rabu tempohari, had dinner with Mie bersama Ull di Maisha sec. 19. Kidnap mamat tu sebentar dari kerja2 nya yang menimbun. It's always nice to hang out with him. Banyakkkk nye cakap, ampun deh! Memang lawak ar mamat nih. And good looking too. If I had a dosen begitu dulu, mungkin aku akan either semakin lebih belajar sbb suka ke kelas, atau fail jek sebab tak sanggup tinggalkan kelas. Hahah...okeh, sesiapa berminat dgn Mie, sila hantar resume anda kepada saya. Saya agen berkomisen...hehhe. Lepas lepak2 dgn Mie, jalan bertiga lalu belakang 1 parked car. Dalam hati aku berkata, "eh kereta ni takde plet blkg dia, mana pergi?" dan sejenak kemudian aku terpikir...eh...bukan ke...bukan ke...KERETA AKU!! DEM!! Mana pulang ilang plet keta nih!! Adoi...mampos kena gelak dgn Mie dan Ull. Hahaha!


Afterwards, half begged and half dragged Ull to section 7. Wanted to give something to Moose, ingat kejap je, so aku just called him up, asked him to meet me at the bas stop near his place. So dihadapan bas stop, di tepi jalan raya yang banyak kereta, kami berjumpa. Sekali lama ar juga, tgk2 jam dah 1 jam lebih. So much for jumpa kejap jek. Funny when his friend lalu dan ternampak and called him and asked what the h*** is he doing borak2 dgn pompuan tepi jalan? Hahaha...dan dia menjawab "owh, awek jakarta mmg biasa lepak2 tepi jalan". Adeh.


Khamis, woke up late. Pergi wokshop, to betulkan my radio and taruk plet baru. Radio tuh takleh betulkan dah, kena beli baru. Tunggu weekend la nampak gaya nya, nak mintak Abah belikan. Hehe. Tgh tunggu diorg potong2 plet tu supaya sesuai, Atok call. Suh datang umah. Pas tu Wan suh tunggu for dinner lak. Akhirnya planning asal nak keluar bersama Cinot terpaksa dibatalkan. Ampun Cinot, sembah patik harap di ampun!


Jumaat, pagi2 ke Amcorp, settle bill and buy a cup of Starbuck's Rhumba Frappe. Then Shah Alam, promised Mak Tam to drive her around for persediaan Kak Yan's wedding. To Klang, tempah2 baju...then lunch at McD. Then ke rumah Mak Yang, jenguk Opah. Alhamdulillah, makin sihat. Wanted to bug Moose that afternoon but he mentioned ada kelas petang, so malas nak kacau. Balik rumah, siap2 nak ke teater.


Malamnya, Tun F4tim4h bareng Mak, Etah dan Cinot, serta Hara and Shah.
Tun F4tim4h (the real one, not the one F4sh4 tried to potray) adalah seorang wanita yang aku sanjung kesabarannya, ketangkasannya, kelembutan dalam kekuatannya...or maybe, kelembutan itu adalah kekuatannya. Tun F4tim4h si F4sh4, lemah karakter, kurang pede...dia tak mampu utk tunjukkan kelembutan dan kekuatan dia. Or maybe it's just the singing parts yang mengganggu jiwa raga aku...potong stim! Dan suara F4sh4 tak best ar, tak feel. Ermm...
Satu babak yang aku sangat tersentuh is masa seluruh keluarga Bendahara dijatuhkan hukuman bunuh. Selambe je Bendahara tu menyerah kepada perintah Sultan. Dia rilek ar, dia dah tua. Tun Al1 dan Tun F4tim4h tuh, baru kahwin woo!! Kalu aku jadi Tun F4tim4h, perghhh...sedih sedih!!! Menitik gak air mata...hahaha. Bayangkan suami dan adik beradik sedang bersilat di halaman, bersenda gurau bersama, kita tgh tgk dengan asyiknya, alih2 datang org dr istana, nak menghukum bunuh seluruh keluarga, except diri kita. Kita sorang jek idop! Adeh.
Lakonon J3h4n? Okay lah, not bad. Hmmm...tapi both lead actors,stage presence kurang. Tun H4ss4n (i dunno nama actor yang played him) pun lagi beraura. Sangat kachak bila bersilat.
Afterwards, got signing2 autograp session. Terserempak dgn Ya, Wieza, Shafi, Seri...tengok keliling, baju oren...macam kenal jek...wah sai banyak gile budak SSP! Rombongan sekolah siot, semua berbaju rasmi. Tapi ni dah stok junior tak kenal dah, tak sempat merasa amukan2 kami, Hahah(cam bagus jek!!). Junior2 dan senior2 ssp zaman aku pun ramai.


Lepas nonton, pergi Kg. Baru, ketemu Aida, Alia dan Linda. Pulang ke rumah, the 3 gals folo kat blkg, sbb Alia nak ambil cd nya. Then hantar Cinot ke kj. Then aku pulang ke pj, lebih kurang jam 2.30 pagi (seb baik ponti4n4k h4rum sund3l m4l4m yang disebut2 Moose tidak menemani aku pulang, dah la sendiri, hujan lebat lak tuh!Werghh tetap takot!) Akibatnya sepanjang jalan aku mengganggu beberapa insan via phone. Terima kasih kerana menemani ku!
Sabtu, Lin and Arief nye majlis bertandang. That deserve a single entry. Tungguuuu...

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...