Isnin, Ogos 30, 2004

Ntah hape hape

He listens to Marc3ll now. That's a start. :)
Lepas ni, kita try Gl33n, Ri0 F3bri4n, Uth3, T1t1 Dj dan owh banyak lagi pulak ek?

Btw,
rakan2 ku...
jom la tgk konser c0k3lat!
Aku kangen nak berjoget lambak sambil melayan lagu Indo. Hahaha.
Come Sor, Ili, Shamam, Memel, Kak Im, Des, Cinot, Naem, Ash, Lara, Dyla, Lissa, Lin...ya semuanya lahhh! Pokoknya, yuk, yuk!

Announcement:
Majlis konvo saya 4th Sept nanti.
Sabtu.
Sesi pagi.
Datang lah ek?
Bawak bunge sekali ek?
Hehehe.

Rabu, Ogos 25, 2004

Terim4 K4sih Bij4ksana...

Percaya apapun yang akan terjadi nanti
Kau tetap pesona rahasia di lagu ini
Tak peduli berapakah
Berat badanmu nanti
Kau tetap yang ter..muahhh dihati

Kuakui ku tak hanya hinggap di satu hati
Kutakuti ku terlalu liar 'tuk dimiliki
Walau begitu semua hanya persinggahan egoku
Dan sifatmu t'lah merobohkan aku

Dan waktupun terus berlari
Dan akupun smakin mengerti
Apa yang akan ku hadapi
Apa yang akan aku cari

Aku tuliskan lagu sederhana
Untuk dirimu yang sangat bijaksana
Memahamiku dan mencintaiku
Apa adanya....
Apa adanya

Aku goreskan lirik
sederhana untuk
dirimu yang sangat bijaksana
memahamiku dan mencintaiku
apa adanya....
apa adanya..........

*sesungguhnya memang bukan saya yang menggores lirik ini. Terima kasih buat Er0ss, coz, Soraya, like you said, dia memang ada that knack like dia ambil our diary and read it out loud or something. Even if kita tiada diari. Kan?

Dan terima kasih si bijaksana. Saya yakin awak memahami. We'll see where we go from here aite.

Saya rasa nak menangis dan ketawa serentak. Dan andai ditanya lagi kenapa saya begini...it's because awak si bijaksana yang saya nanti. yang saya cari. hanya itu.

Saya tak tahu nak tulis apa lagi. Sekarang saya sangat grogi. Sebelum saya buat ayat lebih geli2...Mungkin saya lebih baik tidur.

Selasa, Ogos 24, 2004

Ku Puny4 H4ti juga...

Lyna called around 7.30 p.m. She said...come la. Haha...maka mencicit aku lari, mandi and put on some make up. 8.30, I was already at Palace. Ak0 jadi model malam itu. Sangat...err, anggun? Hmm, anyway... lepak backstage, aku jadi PA to Ak0's PA. Mula2 je sampai...tengok keliling and aku star struck. Sungguh. Ak0 was saying things like... "Dolphin, don't be so jinjangg!!" and I try my best to appear normal but that's L1nd4 A f beside Ak0!
And Z4rin4!
And...K4er!
Eh...Z4hid!!
Hahaha...Put Ayan on phone with him. Ada ke patut adik aku suh mamat tuh nyanyi. Seb baik dia sporting. Hampir separuh lagu la jugak dia nyanyi. Haha. Thanks Z4hid. You made my bro's day, definitely.

So many famous people were there. Sampai tak larat nak sebut.

Got Ettah, Ayan and Dila signature budak2 AF tuh. Tak pasal2 aku jadi autograph junkie again. I stopped being that a long time ago. Ak0, if you read this, just so you know, I am not so jinjang okay. I'm just kakak mithali. Hahaha.
Ak0 told D4mian I have a huge crush on him. Haha, true, true. But do you really have to tell him??! Hahaha...alaa, no big deal right. Sekali Encik D4mian senyum, aku pingsan. Aiyak. Sweet cam gula melaka. Eheh.

Thanks Lyna for asking me to come, Sham for the pleasant company, Ak0 for...whatever. Hahaha. You know I luv ya right. :p

p/s: dimanakah dia...anak kambing saya...risau gile nih.

*this entry used to have pics. i removed it. haha. tak nak ar ramai2 tengok kang jeles plak, ye tak? huhu... :p

Sabtu, Ogos 21, 2004

Lissa Dan Firdaus

Congratulations to both of you.
Yeahh...dah bertunang tuh!
Wah wah.
Best Best.

Pakcik, jaga Lissa baik2.
Lissa, jaga My Coolest Zodiac mate tuh. Haha. Papehal, sepuk jek. Sepuk manje takpe. Jangan sampai tahap mendera. Haha.

Congrats, congrats.

*tolong jangan tanya aku bila lagi. :p

Eksiden

Langgar lobang di TTDI J4y4. Lobang tu kecik je tapi dalam. Semalam. Pukul 11 lebih. Jalan gelap gilak. Bawak sampai tepi Giant 13. Tengok tayar depan flat teros. Panggil AAM. Mak, Dila and Makcik sume dah stok terpisat2. Dah la banyak nyamuk. M00se came. Tolong keluarkan tayar spare aku. I have absolutely no idea how to. Sangat the lady driver kan. Hahaha. He was also the one who found out that I do have a jack. Aku tatau dimana ia disorokkan, so I just told the AAM guy, 'takde ar bang'.
Ahh...rupanya, rim tayar bengkok. Cam pernah je terjadi dulu. Haha.
Thanks a lot to M00se and Abang AAM. Terima kasih, terima kasih. The fact that this is not the first time aku langgar lubang, didn't go unnoticed. Aku akan cube bawak lebih cam bidadari (ayat M00se). Haha.
Balik rumah, terasa cam bunyi pelik. Ingatkan tayar tu buat hal lagi. Sampai rumah tengok, tayar belakang pula. Flat abis. Dem dem. Betul la aku rasa cam tayar belakang yg langgar lubang. Rupanya...tayar depan n belakang. Adeh.
And Tiara sangat2 berat. Nak jack sendiri pun tak larat. AAM punya jack pun barely can elevate it. But have to call them to do it. Aku and Acik tak bley. Tak larat.

Things I learnt dari kejadian ini:
1. tayar spare tiara ada bawah kereta, bawah boot.
2. dimana kedudukan jack aku.
3. make sure tayar spare dlm keadaan yg bagus.
4. cara2 nak tukar tayar = panggil AAM.
5. Tiara berat siot. Berat dose ke?
6. jangan main sms masa driving. Hahahaha.

MUNGK1N N4NT1


Saatnya ku berkata
Mungkin yg terakhir kalinya
Sudahlah lepaskan semua
Kuyakin inilah waktunya
Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti
Kita kan bertemu lagi
Satu pintaku
Jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yg kutinggal mati
Seperti hari kemarin
Saat semua disini

Dan bila hati mu terbangun
Bangun dari mimpi mimpimu
Membuka hati mu yg dulu
Cerita saat bersamaku
Mungkin saja kau bukan yg dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti
Kita kan bertemu lagi
Satu pintaku
Jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yg kutinggal mati
Seperti hari kemarin
Saat semua disini

Tak usah kau tanyakan lagi
Simpan untukmu sendiri
Semua sesal yang kau cari
Semua rasa yang kau beri


*buat kamu yang pernah aku sukai. sadarkah rasa itu sudah lama mati?

Jumaat, Ogos 20, 2004

Mixed fruit juice

Went to THE press conference. Became an intern again. Thanks Ili. He had his extension hair on. First impression, wow! Haha. Macam tak kenal. Macam nk makan orang punya. Macam ganas. Macam k0ffin kans3r. The moment he saw me, he started pointing to that hair and like... "okay tak rambut?" Okay, okay..LOL.
The song? It's nice...if I can somehow delete the girl's voice. Aiyak. Pening kepala jek dgr. Main problem is, she sings with no soul. That one song, he and his groupmates were pouring their hearts out and then she started singing and dush! Potong stim betul. The whole album...zero soul. Nada. I read the lyrics and cam...eh, ni macam lagu cam ganas2, cam kena nakal2 ke whatever...tapi hambarnya dia nyanyi! Bla bla bla bla. Feel tu kena ada, baru everything else will fall into place. Or maybe, I've been watching too much Af.
His groupmates must be curious. Nape awek nih ada kat sini. It helps to have friends, dudes. Thanks again, Ili.
Saw Ya, Peon and Zeffi later that nite. First pergi cafe cum kedai perabot milik Ya's family. Cool place. I love my Ice Blended Cappucino. Sedap gilakk. Thanks Ya sbb belanja. Had a debate with Zeff later, nak pergi Syed ke D.E. Last2 kata Zeff, "Syed ar, kasi can kat kau." Haha. Kasi can pun kasi can ar. M00se joined us there. Been seeing him quite a lot lately. But who can blame us, right? Haha.
Got back home at 4.
It feels so good being unemployed.
But he's going to have a photography session with THAT magazine. hahaha. Yeah...that half porn, half Islamic mag. Take a wild guess.
So I'm having this mixed feeling about the whole thing. Happy for him for he's doing something he likes, risau coz he's like a bit terumbang ambing with studies and stuufs, he told me as much...and takut for...that. Can't say.
Yeahh...support tetap support punya. Hahaha...you go, man!


him with his extended hair. and the rest of dineros. muka buat duit neh...haha

Rabu, Ogos 18, 2004

Taurus & Cancer

When Taurus and Cancer come together in a love affair, it's usually a very good combination. They are two positions apart within the Zodiac, and such Signs tend to share karmic ties and a deep mutual understanding. These particular two Signs have much in common: Both prize security in a love relationship above almost all else; both tend to be nurturers (Cancer is emotionally nurturing while Taurus loves to spoil their lover with sensual delights, gifts and good, rich meals). They're both quite domestic and love a quiet night spent at home with their sweetie.

The Taurus-Cancer partnership tends to be a happy one due to this mutual enjoyment of the security and comfort of home. They love a solid home base, a strong relationship, nice possessions, good food: all the comforts of domestic life. Theirs is often the ideal family that people of other Signs strive for, with strong ties between them and a relationship that is family-oriented rather than toward the outside world. Their only major problems arise when Taurus insists on having its own way and Cancer responds by sulking. Taurus must understand Cancer's emotional sensitivity, and Cancer needs rely on open, honest communication than on emotional blackmail.

Taurus is ruled by Venus (Love) and Cancer is ruled by the Moon (Emotions). Both of these celestial bodies vibrate with feminine energy. Cancer often keeps emotions bottled up and simmering inside, which can lead to occasional boil-overs. Thus, Cancer is attracted to Taurus's open, honest, unafraid nature. As the Moon controls the tides of the Earth, quietly affecting all life, so does Cancer, manipulating behind the scenes. Cancer tends to be sentimental, and both partners prefer to enjoy each other rather than socializing with large groups.

Taurus is an Earth Sign and Cancer is a Water Sign. Water and Earth are compatible as tangible, physical entities. As a Water Sign, Cancer is born to nurture an Earth Sign like Taurus the way rain nurtures Earth and helps crops grow. In turn, Taurus tends to have a more stable view of life than does Cancer and is less prone to emotional turmoil; therefore, Taurus can help Cancer stabilize their tumultuous feelings. Both Signs must be careful in this relationship, however: Taurus may tire of Cancer's mood swings, and Cancer may in turn feel that Taurus is insensitive to their needs.

Taurus is a Fixed Sign and Cancer is a Cardinal Sign. Taurus has Fixed habits; they won't change an opinion once it's formed. This can provide Cancer with an emotional rock, as Taurus is entirely dedicated to the relationship. In turn, Cancer can bring new inspiration to the relationship and start new projects that Taurus will enjoy taking over later.

What's the best aspect of the Taurus-Cancer relationships? The steady, reliable team they make. Both Signs are dependable and nurturing, strongly oriented toward domestic life together. A mutual love of home and security makes theirs an ideal long-term, family relationship.

Rabu, Ogos 11, 2004

attention ssp girls 95-99

mari!! mari!!

ke ?
SUNGAI CONGKAK
bila ?
21 OGOS 2004
siapa lagi?
cuba meramaikan .. tapi kena cari transport sendiri laa
makanan?
marila berkongsi-kongsian
contact siapa?
farina <-- org yg paling sesuai , syu_hidayah atau fatma




pst: elakkan tagging oleh teman-teman istimewa .. kesian kat mereka yg nak bermandi-manda


nota kaki: selambe kau syu, ade ke suh contact aku. hahah. takpe, aku pasrah. takleh ek tagging teman2 istimewa? kalo tak istimewa sangat takpe ke? haha.
syu, nanti kasi list sape yg nak pergi ek. kite kena pk cam ne nak communicate kalo gi asing2, pasal atas tuh takde line hp. pas tuh, sape yg kasi nama, sila lah ckp diorg jgn kansel last minit. kansel gak kalu, tgk ar aku buat aksi incredible hulk. hahha...adios, sampai nanti, sampai mendugong lagi...

Selasa, Ogos 10, 2004

Farina's anthem

tahukah kamu...

Ku dikejar bayang-bayang resah. Bila hatimu masih tak berubah. Enggan di punya, dan dipenjara, belaian cintaku ini. Aku bukan wanita yang tewas, bisa menyambar walau ku ditolak. Biar diuji, kanan dan kiri, kau kan tetap ku miliki.
Tiada lafaz yg lebih agung, kalimah cintamu, yang ku tunggu2
Biar jasadku yang menanggung permainan dari mu
Rela ku pujuk
Janganlah kau salahkan aku. Terus memburu menawan cintamu. Aku percaya sedikit masa, kau kecundang akhirnya.
Usahlah kau bersedih. Dihadapanmu aku hadir. Memadam resah dan curiga dari hatimu. Apakah kali ini, bisa kau tolak dan berlari. Setelah aku menanamkan azimatku...

Isnin, Ogos 09, 2004

Kau Pergi Jua

Wajahmu
Seindah serinya pelangi yang indah
Seharum mawar putih segar berkembang
Wajahmu
Mengapa sering terbayang dimataku
Sehingga terbawa didalam mimpiku

Sayangku
Tahukah kau didalam hatiku ini
Tersimpan perasaan cinta nan suci
Kau bunga
Ingin kusuntingmu menjadi milikku
Lantas kuabadikan dalam jiwaku

Sayangnya
Harapan yang selama ini kubawa
Hancur berkecai musnah jua akhirnya
Semuanya bagaikan sebuah mimpi

Kau pergi jua
Setelah cinta ku kini membara
Belum sempat kucurahkan kasihku
Kau pergi tak kembali...

Ahad, Ogos 08, 2004

11 S3pt3mber

Dol akan bertunang. Happy gila suara dia tadi. Aku pun jadi sangat gembira. Selalu bila aku telefon dia, sure dia cakap macam zombie. Mayat bernyawa. Yeah, but now Dol's back.
He called masa aku kat rumah Mak Tam. Tengah banyak anak2 sedar berlari2, menjerit2. Dan terbukti he's back when he said... "wah, bisingnya. kau nih pun, anak dah ramai tak de pun rasa nak kasitau aku. Anak kita mana? Yang kau dapat lepas buat dengan aku?" Hahaha! Sahih, nak mampos lah mamat tuh. Lepas jadi tunang orang, boleh ke lagi macam tuh? :p
Ini lah masa aku claim kat dia, suruh turun KL belanja aku makan. Tak kira. Kang dah jadi tunang orang, takde can aku nak manja2. Aduh, cam tak percaya. Sangat surreal. Dol, bertunang?!
Dan aku pun bertanya, adakah aku harus ke kuantan pada tarikh itu? Bertunang, kalau aku datang, bukan boleh lepak minum2 teh tarik, hisap2 rokok dengan dia kat luar rumah perempuan. Tak manis lah, aku perempuan. Kang mak Dol, Mak Syarifah ckp apa pulak. Dan kalau aku duduk dalam rumah dengan Syarifah, dia sure cam...apahal lak minah ni. Bukan kawan aku pun.
Maka Dol yang pada mulanya suruh aku datang juga, telah cam..."hmm, ye lah. betul gak tuh. Takpelah, tak datang takpe. Tapi wedding tuh wajib kau datang." Yang kemudian aku pun menjawab..."haa...betul ke takpe? Jadi bolehlah aku pergi konser C0kelat nih??!" Hahaha...hampeh ke aku? Tapi betul la, camne aku mau pergi itu majlis bertunang? Manyak susah woo. Hmmm...

Konsert c0k3lat 11 ke 17 neh sebetulnya?

Dol dah nak bertunang. Aku bila lagi? Muahhahaha! Tidur dengan senyuman la nampaknya Dol malam nih. Congrats bro. Kau idola ku...cieee. Doakan aku jumpa cinta macam kau. Doakan aku mampu mencinta seperti kau.

M0ns00n W3dding 2

Malam semalam (that's Saturday Nite), bbq di rumah pengantin baru. Akhirnya kebanyakan orang duduk di hadapan tv menonton AF. Tapi aku rasa kan sangat menarik, dari semua generasi keluarga...dari pangkat nenek hingga anak2 saudara, semua berkumpul depan tv. Fikri, anak sedara aku yang berumur 3 tahun, sibuk dengan "Yeah yeah...mesraaa~~" while Aiman, 4 years old, sibuk berbandangan. Kejap2 he'll come to his sister, Atiqah sebab bandangan tercabut. Darin pulak, sibuk suruh aku Afund1 Z4hid. "Boyfriend Darin Z4hid". Wah, anak sedara ku! Haha! Atiqah pulak, "Auntie, tak nak la Ad4m keluar. Dia handsome!" Anak2 Abang Ngah, masa nak pulang, semua orang yang diorang salam, sure diorang cakap "Afund1 Ad4m". Mak Tam Enah, tak kisah dengan sakit2 kakinya, sakit perutnya...bertingkut2 pergi duduk depan tv. She said, "Z4hid sure tak keluar lah. Penat saya Afund1 dia nih!". Mak aku, kejap2 dia hulur hp dia, suruh aku Afund1 Z4hid, Ad4m dan K4er. Cuma Opah yang dari mula, "HUh! Opah menyampah betul tengok diorang ni terkinja-kinja. Ak4d3mi P**tatsi*l." Muahahha...Opah, Opah...
Tuh belum Anak2 Kak Maya lagi, yang semasa Af 1, insisted Mak Yang sikat rambut diorang macam Kh4i (padahal rambut kerinting, ada hati nak rambut Kh4i!). Dan mereka jugalah yang bila aku tanya, nama siapa? The answer was "Saya V1nce, adik saya Kh4i!" Banyakkkk lah korang! Hahaha.
Even Kak Yan, the bride, sewaktu bersalam dengan aku waktu aku mahu pulang, sempat berkata "Eh, awak Afmasuk L1nd4 ke Z4rin4 tau! Jangan lupa promo!" Hahaha...
Selalunya makcik2, nenek2, sepupu2 akan sibuk dengan soalan cepumas yang berbunyi "awak bila lagi?" atau "haii...sorang je? boyfriend mana?", sekarang soalan2 lebih berkisar tentang "awak Afund1 siapa?"

Katalah apa sahaja tentang AF. Yang pasti, ia memang merapatkan silaturrahim keluarga.

Dah demam? Keluarga saya memang dah sangat demam. Tak dapek den nak nolong!!!

Owh, korang Afund1 siapa?

Dia

He was there. Not so far away. In fact, he was so near. I wanted to touch his hair, stroke his cheeks, massage his shoulders...I wanted to kiss him senseless!! I want to be with him. But I can't. The more he talks, the more I want him. The more I realize, I can't. But I want. I want.

Boleh tak aku nak pinang je dia?

*Sadarkah kau ku sayangi. Sadarkah untukmu aku bernyanyi. Terbacakah niat tulus ini. Degup jantung kian berbisik. Kadang kata tak berarti. Kalau hanya 'kan sakiti. Diam bukanlah "tak ingin". Degup jantung kian berbisik. Tanda cinta yang bersemi. Aku yang 'kan mencintaimu. Aku yang 'kan selalu mendampingimu. Bila bahagia yang akan kau tuju. Bila butuh cahaya 'tuk menemanimu...PILIHLAH AKU. Jangan sempatkan berlalu, kalau karyaku yang kau tunggu. Jangan hanya aku yang tahu, Aku Cinta Padamu. Mohon warnai jiwa ku. Maukah hidup bersama ku?*

Jumaat, Ogos 06, 2004

M0ns00n W3dding

Whewww...drove Kak Yan and Mak Tam around today. It's okay, haven't got anything better to do anyway. Cam segan lak tengok the amount of money Kak Yan gave untuk minyak. Cam..."best gak jadi driver ye?" Haha, boleh ar, buat parttime gitu.

Seronok tengok the wedding preparation. Kak Tuty was in the mood for lurve, she showed me this pic of her latest bf. She seems so very much in love, macam di awangan gitu. Let's hope this time it's for real. Hope the guy's not like the previous ones. Macam dah banyak kali dah dia patah hati. Poor girl. She has sooooo much love to share, tapi orang main2kan cinta dia.

Atau mungkin dia yang seharusnya tak sebegitu innocent?

Tak kisah lah tu.

Kak Yatie called today. Special shout to her! And a very happy birthday, Abang ipar! Borak2 pasal wedding Kak Yan, teringat masa wedding Kak Yatie. Hmmm...best nya masa tuh.

Met Moose just now. Since I was in S.Alam, asked him to hang out with me for a drink (I had two. haha). End up sitting there for like 4 hours yakking away and suddenly he went "Aduh, apsal aku cakap semua nih??!" Hahah! Might be the lime drink. Very intoxicating. Dah tu balik pun sambung lagi main sms. Bijak betul. Patutnya duduk je kat Syed tu sampai pagi. Next time lah ye? (will there be next time? haha kalo tak serik la dengan soalan2 ala2 mangga aku. Neh sume, Ili lah yg mendidik nih.)

He's nuts. Sometimes he reminds me of Dol. Only different. (Tadi Dol tak balas message. Rasa nak pergi sana terajang je dia.)

Esok pagi kena pergi S.Alam lagi. Jom, minum air limau lagi? Twang, twang, twang...he's really gonna regret when I move to shah alam. might even bug him nightly for air limau ais. Padan muka anda.

Khamis, Ogos 05, 2004

Happiness is..?

Finally paid segala mak nenek yg perlu untuk konvo. Been planning to do so since last week. Had late lunch with Min at that Famosa cafe in bangi. Quite cool, food boleh tahan la.
Called Miss Bear up, she was in Midveli with Encik Penguin, buying a new tap dancing shoes. Tap dancing sounds cool kan? Anybody terasa nak masuk kelas, jom! Anyway, invited the lovely couple to Kak Yan's wedding. Dunno if they can come.
Shortly afterwards, Encik Penguin sent a sms. Uiks...Min and I was like... "SERIOUS SHIT??!!" I didn't tell him the other day when we met, but there were a few times before dimana aku telah nampak dia dan hanya mampu melihat dari jauh dan berkata di dalam hati 'oh, indahnya ciptaan Tuhan'. Jadi pemuja rahasia gitu. (Dear Encik Penguin dan Cik Bear, andai anda membaca blog ini, maafkan saya ye. hahah). Maka kerana selama ini saya dan Min adalah pemuja rahasia Encik Penguin, receiving that sms seemed surreal. But it totally made my day! Hahhaha...

"How's the dolphin today?"--->Very well, indeed!!!

Called Dol tonight coz I was bored. I needed his advices. But I don't like calling him anymore coz his hp's reception is poor at his place. But I called anyway. He was already asleep. Still, he picked up the phone with a very sexy sounding "Hello Sayang..." which was answered by my "Nak mampos agaknya budak nih." I end up not telling him my problems. He had enough of his own. And the reception was really bad. I wish he's here. He'd probably say the same thing all over again. "Aku tahu kau, setannn..." is his favourite line. Setan? Who, me? Hahaha...he's got to be kidding! ;p Arghhh...my mind is now a jumbled up mess, I don't know what to do.

I'm happy but I'm f*^^$%& up. Is that normal?

Anyway...
has everyone seem PHSM? I like that guy who played M4y4 K4r1n's hubby. Liked him since I saw him in R0ngg3ng R0k1ah. S4hr0niz4m n00r. Saw 'D3mi Z4itun' the other day, with Faatin, Aisyah, Ina and Sherry...and he played the lead. Sangat delicious. Ngeh ngeh ngeh...

I need to sleep. Maybe then I won't be so f%^%$# up.

Isnin, Ogos 02, 2004

Ak0 Must4ph4

This is a report I wrote for his Yahoo group about our first gath...

Subject: Laporan dari Meja Berita


Tajuk: Gathering #1
Tarikh: 1 Ogos 2004
Waktu: 7.30 till very late
Tempat: Rahsia Bistro and Wine Bar

Ahlil-ahlil mesyuarat tingkap:
1. Rai
2. Azlina
3. Lyna
4. Rafidah
5. Aironi
6. Nana
7. Farina (yours truly)

Penghulu majlis:
Ak0 Must4ph4

Saya dan Nana, berlepas dari Petaling dengan semangat berkobar-kobar
dan jantung yang berdegup kencang. Bukan sahaja kerana nak berjumpa
Ako dan kawan2 baru, tapi juga kerana takut sesat jalan. Setelah
berbincang dengan beberapa consultant jalan raya KL (Azlina
included), saya membawa kereta dengan kelajuan normal ke Jalan Tun
Razak. Kata Azlina, dia sudah pun berada di sana.
Sesampai di sana, it's not hard to recognize the rest of the geng.
Yang mana berbaju putih, itulah dia. Sempat bersuai kenal di dalam
remang cahaya rembulan (pergh puitis) sambil menunggu Encik Ak0
sampai.
Ak0 arrived around 8.45, looking very dashing in his all white
attire (check out the pics, you'll know what I mean). But all the
pics I've seen before did little justice, jejaka ini lebih kacak
andai anda jumpa dia live! Percayalah! Hehe..
So while waiting for the appetizer (chicken cream soup. nyum nyum!)
untuk dihidangkan, it's icebreaking session with Ak0. Sekejap je
semua orang sudah selesa bergumbira, bergelak ketawa, bercerita,
malah cik katak pun kadang2 turut menyumbangkan pendapat. I guess
she just wanted a kiss. Poor katak.
Main dish was either black pepper chicken (seared marinated chicken
served with black pepper sauce) or a fish dish (sorry I couldn't
find the description for it!) All the girls went for Ayam dan hanya
Encik Ak0 memilih ikan. Agaknya all the girls kasihan kat ikan
kerana ianya ikan dory (remember, Finding Nem0?). Time for ayat
Jalan-jalan Cari Makan..."hmmm, sedaaaappp!!"
Selepas dessert of 'bread & butter pudding served with a scoop of
ice cream', Ak0 yang bermurah hati telah memberi setiap ahlil-ahlil
mesyuarat tingkap cenderahati. Wahh..so sweet! Bermacam gaya time
nak beri hadiah tu. Ak0 melutut, Ak0 berlari, Ak0 melompat...macam-
macam ada! Thanks a lot Ako!
Then it's just lots and lots of berborak, bergelak dan berketawa.
Even had a game yang sangat menguji tahap saikologi gitu. So
everyone had their own animal name. Mine's dolphin! There's also cik
monkey, hamster, kura2, bear, itik, penguin dan burung. I'm not
telling who's who...silalah teka. Hehe!
Sangkin seronoknya berborak, sampai pihak bistro yang akhirnya
politely ask us to pay up, coz it's already their closing time. In
other words, kami kena halau. Haha, tapi kerana perbincangan belum
selesai, di tengah jalan tuh boleh sambung lagi. Ak0 even taught us
some martial arts moves (sorry, saya tak reti nak eja nama martial
arts itu, kena tanya Ak0).
With promises that we will meet again, we bid everyone farewell
sebelum bergerak ke kereta masing-masing.
Time masa tuh? Kalau tak silap...1.30? Nearly 2? Lebih kurang la.

Special shout goes to Rai, Azlina and Lyna for making this gath
possible, Nana yang mengajak ku (tanpa mu, sah aku tak pergi),
Aironi (happy birthday! Anda sangat comel! Awet muda gitu! Next time
tell us more about rahsia jamu ya?), Rafidah juga...it's a pleasure
meeting you gals! You rock! Yeahhh!!

To Ak0, on behalf of all of us, a gazillion thanks. Hanya itu je
mampu saya cakap. Good luck learning that martial art, semoga kurang
lebam2 lagi. Block betul2 ye.

To semua yang tak dapat hadir...hehehe, rugi beb!

See you guys di Gath #2, coming right up!!!


Rakan2, marilah ramai-ramai join ak0's yah00 grup!

Check out some of the dinner's pics here. Have to admit, most of the pics I didn't include there. Very personal gitu. Hehe...

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...