Jumaat, November 26, 2004

Skeri lagi

In case you are wondering how this started, us emailing each other, it's because he's in the committee for our annual dinner and he wants some indo (kononnya kot) form me.
Pagi ni...he did 2 geli nak muntah thing.
1. panggil aku 'yang'...*buwekkk!!*
2. hantar sajak cinta. sajak cinta melayu. eurghh!!
Dan aku tak balas lagi. Dah selesai kan soalan2 tentang Annual dinner. Dan dia email berkali2...marah abang ke? Maafkan abang...abang janji tak buat lagi...

Ini memang kisah klasik untuk masa depan.

Aku dah berteriak lantang...apsal Er0$$ tak sampai2?

Khamis, November 25, 2004

Skeri

Remember that married guy I told you guys about? He said this:
"Abang nak jadi pakwe Farina, kalau boleh. Sayangnya Farina lambat hadir dalam hidup abang. Kalau la lebih awal...Abang serius ni. Sejak pertama abang tengok Farina, abang dah berkenan. Ingat tak, abang tanya nama Farina 2 kali, masa Farina masuk bilik Abang hari tuh? Tapi tu lah...kita terlambat."

1. HUh??!
2. Eurghh...
3. So what kalau tanya nama aku banyak kali pun??!
4. Ensem ke tak ke, kalau geli2 like this I don't want.

Er0$$, selamatkan lah aku!!!

Selasa, November 23, 2004

Tired...sleepy...

Really am tired. But have been wanting to share this piece of story here, so I shall just try to keep myself up until selesai.
The other day...Saturday, I think...yeah, Saturday it is...after meeting up with Ak0, Lynna, Mervyn and Lynna's sis, invited Ak0 to Mak Tam's place for raya. Wahhh...ternyata dia mauk! So it was just me and him, coz the others nak shop for some stuffs in bangs4r. Mula2 pergi his cousin place in Tr0picana. One of his cousins is an Ind0n enthusiast too! She loves everything indonesian! Haha...definitely my kind of ppl. I like, I like. Siap ajak aku ke Ind0n with her coz her hubby got business in Jakart4. She said "we go over the weekend, go friday, come back sunday! ok?" hahhaha...wah, menarik gak tu.
Then off to Mak Tam's place...kecoh jadinya, you all! Everyone tak perasan it's Ak0, sampai Mak Tam bertekak dgn Mak Yang kat luar, diorg ingat my boyfriend. Well, ya what...boyfriend segera. Boyfriend kecemasan. Haha. Then bila mereka tengok balik, they all were like...eh...ni pel4kon ni, d4l4m h4ti ad4 cint4! Poor Ak0. But he was as charming as always. Even Op4h sudah terpaut hati...problem is, she didn't know he's Ak0. She thought he's my calon suami. Maka adik2 dan kazen2 ku dinasihati mengikut jejak langkah ku, mencari calon suami seperti itu, yang bukan sahaja kachak malah baik budi pekerti. Hahhaha!!
Kak Mona called the next day. She wasn't at umah Mak Tam masa waktu kejadian. She told me, semua orang dah kecoh kata aku couple dgn jejaka itu. Errr...hello? Hello? Berpijak di bumi nyata sikit boleh tak? Haiyaa...pening.

Office...Terjadi kisah 'opps I did it again'...Alkisah, got an internal email from one abang, nak berkenalan katanya. Aku pon bodoh, layan. Coz emel aku tuh tak pernah ada org send pape lagi woo, kecuali dr department aku. Tetiba ada pulak. Cam pelancaran gitu kan. Thrill. Hahahh!!
At first it was just sesi suai kenals emails. He was flirting. Me and my flirtatious nature yang hanya keluar sekali sekala itu pun tak mahu kalah, flirt balik.
Then dia ajak aku dating. Dan aku tanya akak kat cubicle sebelah. Abang **** ni bujang ke, kak?
"dah kahwin, comel anak dia!"
Kwang, kwang, kwang....
hahahha...aku dah agakkk!!!

Komen pendengar setelah mendgr kisah ini:
Kata Ili: FG, don't!
Kata Aida: Farinaaaaaaa!!!
Kata Faie: Biaselah kau tu!

Anda bagaimana?

Jumaat, November 19, 2004

Kiss Me...

Halu everyone...hasn't been updating for quite sometime. Busy with hari raya and work. No, I am not as heartbroken as you might think. Don't worry. The day I got my heart broken, called Malaysia's most gorgeous guy (err...well at least I seem to think so) and went out for buka puasa and coffee. He belanja some more!

Anyway, we're cool now. I mean, me and HIM. Not gonna write what happened coz I feel it's stupid...and writing it will make everyone says "Farina, you're stupid!" and I already know that so why should I hear it from everyone's mouth? Hahaha...am I making sense here? If I'm not, that's because, well...I'm stupid. Hahaha. And he is too! We're a couple of stupid people.

Got this from Sou's blog...

Taurus
Your kisses linger; they are deliberate, heartfelt and they can go on and on and on…


So kiss me...hahahha

Check what your kissing style here

Pick up lines, anyone?

Taurus
"I just had to come talk with you. Sweetness is my weakness."


Ada ke yang akan tersangkut dengan ayat ni? Nak try kat sape ek...ngeh ngeh.

Teringat lagu 'kiss me', tiba2 terkenang zaman dulukala...zaman 1st bf (sape ingat sape? muahahha). No, we dont kiss. We use to sing that song together. Hahaha...kanak2 gila masa tuh.

Sabtu, November 13, 2004

Bad news

We broke up. For those who knows our story, you'd know we technically broke up a long time ago. Only recently, we emotionally broke up. Last Tuesday to be precise. But at that time, still he said we're gonna try again. It's not the end.
Come friday...he said "no more".
It hurts. Suddenly the tears came dan aku di ofis, menangis teresak-esak sambil menaip depan pc. Nasib baik ofis dah kosong sebab mostly dah balik raya. So pathetic.
Please don't ask me what happened. Biarlah kami saja yang tahu. He has been good to me, as I have been to him. Mungkin we weren't meant to be. Mungkin nanti? Hmmm...mungkin tidak. Mungkin...
And you, my dear, why do you have to make it difficult and tell me you miss me? Why?
What do you want me to say...that I miss you too? You know that I do, stupid.
I want to be strong and let bygones be bygones and forget what happened. Can you all be so kind and not ask me about him anymore? It's easier to forget when I am not reminded of him by everyone. Please...?

Ku rentangkan hati
Ku balut luka lama saat kau pergi
Ku tegarkan diri
Walau bayangmu hadir di setiap mimpi

Oh haruskah kubenamkan diri meratapi
Tenggelam sesali yang terjadi
Tersiksa bersama hampa ... asa

Kini ... ku hanya ingin lupakan semua
Mengenangmu menyesakkan ... jiwa
Kan ku hapus air mata
Hingga ku dapat sembuhkan luka...

Ku coba hadapi
Walau pahit terasa di relung hati
Harus ku lewati
Seakan semua tiada pernah terjadi

Kini ... ku hanya ingin lupakan semua
Mengenangmu menyesakkan ... jiwa
Kan ku hapus air mata
Hingga ku dapat sembuhkan luka...

Semoga kelak lupakan semua
Mengenangmu menyesakkan ... jiwa
Kan ku hapus air mata
Hingga ku dapat sembuhkan luka ...

Ku rentangkan hati
Ku balut luka lama saat kau pergi
Ku tegarkan diri
Walau bayangmu hadir di setiap mimpi

Jumaat, November 12, 2004

The whole day I itch to use a pc, to get online and write something on my blog. Now that I finally have the opportunity to do so, i can't find the right words to write.
Spoke to Min about it. I told her, the most bizarre thing about this situation is that I understand what's happening. I don't blame him. And aku tak menyesal kerna bak kata Audy... "namun mencintamu, takkan ku sesali, kerna aku yang memilih mu". (ye ke lirik dia cam tuh?)
Adakah aku marah?
Adakah aku kecewa?
Adakah aku tak merasa apa?
Adakah...aku...gila?
Hmmm.
Aku memang tak boleh nak explain. Kalau aku cuba pun, orang lain tak akan paham. It's between us.
Please nobody ask me why. Coz I didn't ask him why. Well, I did and I didn't get it but I understood. Call me crazy, call me stupid, call me blind.
My only problem is I love him.

Kalau tak faham entry ini, abaikan. Tolong jangan tanya saya dan cuba memberikan nasihat2 yang boleh saya dapati dalam chick mags.
Aku okay. Serius.

Rabu, November 10, 2004

Takziah

Kepada Cik Sou atas kembalinya Atuk beliau ke Rahmatullah.
Marilah kita sama-sama sedekahkah Al-Fatihah...

MUNGK1N N4NT1

Saatnya ku berkata
Mungkin yg terakhir kalinya
Sudahlah lepaskan semua
Kuyakin inilah waktunya
Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti
Kita kan bertemu lagi
Satu pintaku
Jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yg kutinggal mati
Seperti hari kemarin
Saat semua disini

Dan bila hati mu terbangun
Bangun dari mimpi mimpimu
Membuka hati mu yg dulu
Cerita saat bersamaku
Mungkin saja kau bukan yg dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti
Kita kan bertemu lagi
Satu pintaku
Jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yg kutinggal mati
Seperti hari kemarin
Saat semua disini

Tak usah kau tanyakan lagi
Simpan untukmu sendiri
Semua sesal yang kau cari
Semua rasa yang kau beri



*mungkin. mungkin tidak.

maybe i just shouldn't shed these tears.

p/s: by the way, siapa dah nonton vc lagu nih? punggung ar13l sgt2 mantap. serius.

Isnin, November 08, 2004

Arghhhh!!!!

Sudah, maafkan aku
Segala salahku
Dan bila kau tetap bisu
Ungkapkan salahmu

Dan aku sifatku
Dan aku khilafku
Dan aku cintaku
Dan aku rinduku

Sudah lupakan semua
Segala berubah
Dan kita terlupa..
Dan kita terluka

Dan aku sifatku
Dan aku khilafku
Dan aku cintaku
Dan aku rinduku

Kutanya malam,
Dapatkah kau lihatnya perbedaan

Yg tak terungkapkan
Tapi mengapa, kau tak berubah
Ad4 ap4 d3ng4nmu?

Oh, hanya malam
Dapat meleburkan segala rasa
Yang tak terungkapkan
Tapi mengapa, kau tak berubah
Ad4 ap4 d3ng4nmu?

aku jugakkkkk yang salah! tension nya...

Sabtu, November 06, 2004

Life as a minah kilang...

The night before my first day at work, pecah kepala fikir nak pakai apa. Impression apakah yang aku ingini dari rakan2 sekantor. Macam nak pergi first date, end up trying this and that, this top with that skirt or maybe that pants bla bla bla...gosok my whole wardrobe, all my tudung (haaa, forgot to mention this. The previous day aku hand washed semua tudung milikku maka kalau sesiapa lalu depan rumah aku sure nampak penuh halaman rumah with arrays of colors. So nice. Anyway..) Then Jan called and I asked for his advice. Akhirnya, baju kurung jek. Let people look and me and think...owh, kerani akaun la budak baru tuh. Biarkan. :)

First day, orientasi bersama 3 orang jejaka lagi. Aku dah excited dah tengok ada orang baru sekali dengan aku. Ada gang kena buli sama2. Sempat jugakla aku bermain2 mata dengan diorang. Haha, tapi tak boleh lebih2, bulan pose beb. Sekali tengok mereka: 1 pekerja kilang, (I mean, dalam kilang) and another 2 jadi pakcik jaga. Chais. Maka orientasi pun berbeza cara kerana tugasan kami yang berlainan. Apparently officers kena pergi from one manager to another dan amik signature. Nasib baik diorang tak suruh aku tiup lampu kalimantang yg menyala tu sampai terpadam ke, tiup kipas yang statik sampai berpusing ke baru boleh dapat signature diorang.

People in the company, very friendly. Tapi kebanyakan mmg terdiri dari golongan dewasa. The turnover rate employees situ memang very low. Maka aku tiada teman sebaya. Tuh agak menyebelkan. Hmm...tak ada juga orang2 untuk aku cuci mata. Dem.

Kerja...dah 4 days kerja, 1st day memang la agak relax, masuk 2nd day dah penuh fail atas meja. I have to study this and that and this and that...3rd day dah ada komputer atas meja (sadly, no internet connection) and 4th day, punya banyak kerja sampai tak angkat muka langsung dari meja. Pergh. No wonder my boss tanya, how long have you been here? and aku jawab, 3 days sir.. (time tu baru 3rd day) and he's like, I felt like it's been ages! Haha. Adakah dia bosan tengok muka aku? Thought it's been ages huh, patut la bagi kerja tak hengat2.

Kadang2 terasa jugak orang2 dalam department aku macam takut2 nak cakap dengan aku. I dismissed it as 'perasaan aku je tuh' till my assistant manager asked me bout my dad. Owh, so maybe they did know. I hoped they don't. So they see me as this anak boss or as a spy for Tan Sri. Mampus lah. Dah rezeki aku kat situ. Lagi2 bila aku mengadap Personnel manager and dia bebel2 tentang rezeki oleh Allah, "pedulikan la kalau orang2 cakap belakang2..eh budak tu baru2 masuk terus jadi officer bla bla" and "dapat gaji boleh sara mak bapak, tapi mak bapak kaya kan?" Huh. Apahallll!!

Tu orang atasan punya cerita. Yang orang lain dengar aku officer, bawak kereta sendiri pulak (apparently they're stuck in the old days dimana fresh grads tak bawak kereta sendiri. Silalah melawat ke IPT dan bukalah mata. Even students drive BMW and Jaguar to class these days ye) and sure muka diorang akan berekspresi yang kalau diterjemahkan dengan kata2 berbunyi "owh, wah!" Pangkat officer tu big deal rupanya. Siap ada parking lot 'For Officers Only." Haha.

So, work is great so far. Aku suka banyak kerja. Terasa berguna. I'll make sure I'm worth all that money they're paying me.

Meanwhile...aku hanya mampu memandang cemburu confirmed staffs yang bakal dapat bonus 2004 tak lama lagi.

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...