Selasa, November 23, 2004

Tired...sleepy...

Really am tired. But have been wanting to share this piece of story here, so I shall just try to keep myself up until selesai.
The other day...Saturday, I think...yeah, Saturday it is...after meeting up with Ak0, Lynna, Mervyn and Lynna's sis, invited Ak0 to Mak Tam's place for raya. Wahhh...ternyata dia mauk! So it was just me and him, coz the others nak shop for some stuffs in bangs4r. Mula2 pergi his cousin place in Tr0picana. One of his cousins is an Ind0n enthusiast too! She loves everything indonesian! Haha...definitely my kind of ppl. I like, I like. Siap ajak aku ke Ind0n with her coz her hubby got business in Jakart4. She said "we go over the weekend, go friday, come back sunday! ok?" hahhaha...wah, menarik gak tu.
Then off to Mak Tam's place...kecoh jadinya, you all! Everyone tak perasan it's Ak0, sampai Mak Tam bertekak dgn Mak Yang kat luar, diorg ingat my boyfriend. Well, ya what...boyfriend segera. Boyfriend kecemasan. Haha. Then bila mereka tengok balik, they all were like...eh...ni pel4kon ni, d4l4m h4ti ad4 cint4! Poor Ak0. But he was as charming as always. Even Op4h sudah terpaut hati...problem is, she didn't know he's Ak0. She thought he's my calon suami. Maka adik2 dan kazen2 ku dinasihati mengikut jejak langkah ku, mencari calon suami seperti itu, yang bukan sahaja kachak malah baik budi pekerti. Hahhaha!!
Kak Mona called the next day. She wasn't at umah Mak Tam masa waktu kejadian. She told me, semua orang dah kecoh kata aku couple dgn jejaka itu. Errr...hello? Hello? Berpijak di bumi nyata sikit boleh tak? Haiyaa...pening.

Office...Terjadi kisah 'opps I did it again'...Alkisah, got an internal email from one abang, nak berkenalan katanya. Aku pon bodoh, layan. Coz emel aku tuh tak pernah ada org send pape lagi woo, kecuali dr department aku. Tetiba ada pulak. Cam pelancaran gitu kan. Thrill. Hahahh!!
At first it was just sesi suai kenals emails. He was flirting. Me and my flirtatious nature yang hanya keluar sekali sekala itu pun tak mahu kalah, flirt balik.
Then dia ajak aku dating. Dan aku tanya akak kat cubicle sebelah. Abang **** ni bujang ke, kak?
"dah kahwin, comel anak dia!"
Kwang, kwang, kwang....
hahahha...aku dah agakkk!!!

Komen pendengar setelah mendgr kisah ini:
Kata Ili: FG, don't!
Kata Aida: Farinaaaaaaa!!!
Kata Faie: Biaselah kau tu!

Anda bagaimana?

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...