Ahad, Disember 26, 2004

Soalan: Bila awak nak kawen?

Saya: Awak kat mana ni?
ZHM: penang, ada kenduri kahwin member2.
Saya: haaa...abis awak tu, bila nak kahwin?
ZHM: bila awak pinang saya lah.
Saya: Haaa??(abaikan, abaikan) Berapa tahun lagi awak nak kahwin?
ZHM: berapa tahun lagi awak nak pinang saya? awak pinang lah saya, wak...
Saya: banyakkk la awak punya pinang! meh sini alamat rumah. (keadaan emosi: macam nak gigit lantai).

Encik, tahukah anda ayat2 sebegitu buat saya terbang ke langit ke 7?

Malam ini saya menonton berita...melihat keadaan insan2 di negara2 yang teruk di landa tsunami akibat gempa bumi di sumatera...kat Msia, penang and langkawi affected. Very devastating. Teringat dia di penang. Terus saya tanya keadaan dia di sana via sms.

Balas beliau: 'Saya ok. Sayang jugak awak kat saya ye?'

Erkk. Tau tak pe.

Adoi. Saket dah pipi ni dok sengih. Hahahaha!!!

Yabbedabedoooooo!!!!!

D3wa...cheesiest band in Indo?

Ayat soraya dlm blog. Dun think aku cukup referens utk mengatakan itu tapi cukuplah andai saya katakan, album baru ni memang cheesy.

Few of the songs remind me of a song of K-R-U dlm album rekru3d. Tu je saya mampu katakan.

Kata manajemen mereka pada aku via sms,

"coba dgr dan rasakan kekayaan nuansa musik kami"

Just bring me back the old d3wa, will u?

Now, wondering how to get my hands on cok3lat's latest album. Hmmm...mau, mau, mau Ern3st!!!

L to the O to the V to the E...gives you? Hmm..ME?

"s4l4hk4h bil4 diriku, terlalu menc1nt4i mu? jgn t4nyak4n m3ng4p4, karn4 ku x t4hu..." -r4tu-

tak tahu kenapa rasa cam nak cekik dia dan rasa nak peluk dia at the same time. rasa nak menjerit, mengamuk dan rasa nak menangis, serentak. rasa nak tarik rambut dia sampai rontok, dan nak usap2 kepala dia dgn lembut juga.

all i know is aku rasa cam i am breaking to pieces. dan sebab yg sangat baghal. tapi rasa tak karuan. benci rasa ini.

benci dia. sayang dia.

rasa nak benci diri sendiri sebab sayang dia. tapi takkan la kot sampai mcm tu sekali?

pokoknya...m1ss u but i h4te u. owh how much i hate u.

but love u even more.

p/s: dun even know why i'm writing this. tau memang awak tak baca pun so what for?
*ketuk2 kepala sendiri*

Sabtu, Disember 25, 2004

1 tan, 2 tan gula...3 tan...

sorry for the long silence. Been busy kira gule. Literally. Kena panjat stacks of kampit gule, naik forklift, pakai jeans to the office, lari2 anak keliling gudang, berjemur bawah panas matahari...penat siot. But it was whole lot of fun. The store ppl were so much friendly too, very helpful dan memahami aku yang baru mula kerja, terkedek2 nak menekan calculator. Not to mention, some of them working in the stores were much cuter than the ones I see in the office. Hmm...manis cam gule. Hahah...heaven nya kerja dgn org store.

As for the abang geli2 geleman tu, he's still around. Apparently dia "tak ada konsep putus asa dlm hidop abg". Tapi kalau dia cuti, bosan jugak hidup aku, takde org nak buat aku ketawa cam nak pecah perut dgn kebodohan nya.
Hari tu, another abg geli geleman been messaging shanen, member aku. Sekali dia terforward kat shanen, benda yg dia tgh chat with abg geli geleman aku, discussing us.
Camni...
-weh,apa kata kita ajak shan1za dgn far1na gi mkn bigm4c kat mcD g1ant?
=okay, kau ajak shaniza, aku ajak farina, amacam?
-cantekkk...sabau beb, aku tgh ayat la ni
=ok

hahaha...bangang or what ni y'all? siap ada konspirasi nak ajak gi dating. Specifically, kat mcD giant. Makan bigm4c. Thanks, but no thanks.

Met Mie and Ull the other day. Mie dah makin kachak, katanya perut makin buncit. Hahah...ye ke? Aku tgk macam masih pejant4n t4ngguh gak. Pakkal lah kau ckp anggap aku mcm adik. Hahaha...ye lah bang.

Have anyone seen adverts for 'Bl4st 0ff!'? M00se's group, S0ul D1n3ro is in it. Me myself have never seen them on tv but have been getting reports from those who have, including a collegue who called and said she saw someone in 'Bl4st 0ff! Highlights' looking suspiciously like a guy photographed with me at my convo. hahah...best of luck to him and his buddies...probably will head to oren to watch them perform next 2 weeks, anyone wanna go?

And owh, a friend said my life revolves to much around my work lately. Maybe he's right. Weekends pun kerja, even Sunday. Last week, Abah masuk hospital. Maka lagilah tak kemana, lepas kerja pergi hospital sampai midnite, balik rumah tidur.
No, I ain't complaining. Just hoping ppl would understand. Am not making stories. I am very much tied with stuffs...am really sorry, will make it up to you guys some time...k?

Meanwhile, do remember...i love y'all. Take care...

Selasa, Disember 07, 2004

Skeri tapi funny...

Di kantor ada rakan baru, department beda...dia purchasing. Let's call her Ija. Told her about my skeri story. The next day, she began to get emails from the same guy. Haha. Mungkin kerana aku dah cakap, aku dah tak selesa...mamat tu cari mangsa baru. But at the same time aku masih lagi mendapat email2...cume tak geli2 dah. Lebih technical.
Di surau, kami berkongsi kisah kami dengan kakak2 yang lain. Rupanya 'abang' tu bukan buaya. Dia naga buana. Hahaha...bini orang pun dia dok ayat gak!
Classic case of depan bini, pijak semut tak mati punya orang.
And kerana cerita2 tentang dia was soooooo f*&^&$%$^g funny, I am not scared anymore. Dah boleh balas balik. Ngeh ngeh ngeh...

And work is so hectic nowadays. Everyone's piling up files on my table...there's hardly any space anymore. Funny when my mentor, Kak Zura came to me and told me some officers asked the managers to lessen my work burden coz diorang kesian (konon) aku banyak sangat kerja. The reason why the officers asked the managers to do so, is coz they want me to do their work too, not just the managers'. Ahaa..
Tapi akhirnya boss puji aku. Hahaha...diorang ingat I'm just one spoilt rich brat. Rupanya I'm just a brat. :p kidding.
Bulan 12 banyak OT. *doing mental calculations on how much I'd get at the end of the month* haha...
Still learning how to manage my funds though...

Till later2...have fun y'all

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...