Jumaat, Mac 04, 2005

Dari saya yang hilang kaca mata...

Updates
Ada apa dgn kehidupan saya? Saya dah pindah ke Shah Alam, so warga s.a bila nak buat jumpa-jumpi to welcome me huh? Haha...

Work
Been hectic. Love it. Cuma some things people say about my work buat aku rasa cam nak meletup. True, to hell with what they say. Tapi aku juga masih nak have my say and they can tell me to hell with it. Baru fair and square. Kan?
1) Called an old friend out of the blue the other day. She didn't know aku dah kerja pun. That's how long we've lost touch. Before this memang rapat gile jugak la. Upon knowing aku dah kerja, soalan normal, gaji berapa? So i told her. And she said, "kerja senang buat debit-kredit je pun dpt gaji byk tu??! jadi engineer yang susah ni pun, 1 tahun kerja pun tak dpt cam tuh tau!"
And i don't know why I bothered calling her. And I told her that precisely.
Shallownya menganggap mudah hidup orang lain. To hell with u.
2) Dipandang ermm...shall I use the word hina here?...kerana kerja kilang. Coz kerja kilang tak glamour, kotor, pakai uniform...geli lah. Ingat aku kerja packing gula agaknya. Aku tak kisah pun. Chehh...bak kata pepatah (ni yang sengal ni bila aku keluarkan pepatah...hahahha) 'Benih yang baik, dibuang ke laut jadi pulau.' Maka jadilah benih yang baik yg boleh tumbuh di mana2 daripada jadi benih mampos yang kalau buang dlm baja pun tak jadi apa.
Janji aku happy, gaji pun masyukkkk....hahahhaha.

Love
Pening. To sesiapa yg tahu kisah, jangan place bet pulak ek mana satu aku nak pilih. Aku takleh nak tulis in detail kat sini. Bahaya.
I am a flirt. So sue me.

Friends
Kalau anda ada niat tersirat nak berkawan dgn saya, blah.
Kalau anda fikir saya ada niat tersirat nak berkawan dgn anda, blah.
Kalau anda terlalu banyak berfikir, bawak bertenang.
Kami peduli. Tapi kalau mahu kami terlalu ambil peduli, then anda tak peduli, then anda peduli ckp orang lain tentang kami yang kononnya tak peduli...anda fikir kami peduli??!
In the end, penting ke semua itu?

Sheilagank, aku kangen kamu semua. PP coming to kl in april, mari jadi stalker?

Jom tidor.

Tiada ulasan:

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...