Selasa, Jun 28, 2005

Yang Terbaik Bagimu

i've been silent. there are so many things i wanted to write about, wanted to share with y'all tapi i can't seem to find the right words. tried to, but it always comes out wrong. today i'm trying again...just in case anyone still browses thru my blog. ha ha...

My last entry was in March. Aku confirmed kat kilang gula on 1st April (got early confirmation...he he..) and Arwah Abah passed away on 2nd. Part ni yang bagi aku paling susah nak cerita. Orang selalu ckp, yang pergi biarlah pergi, yang hidup ni kena teruskan hidup. Tapi satu yang pasti...bila yg pergi tu pergi, yang hidup pasti akan merasa hidup berubah. Tipulah kalau aku ckp, tak pernah terlintas pun ttg arwah, especially kalau ada keputusan nak dibuat, ada peristiwa berlaku. Ada jugak terlintas, kalau ada Abah, apa ya yang dia akan buat, apa akan jadi.

Dan tipu jugak kalau aku cakap, aku tak rindu Arwah Abah. Aku rindu sangat2. Even as I am writing this pun, air mata tu nak jugak keluar.

It's been almost 3 months. 12 july ni, 100 hari.

Actually, I still cant bring my self to write about this. Dont want to make it sound tak redha, or too sad...i wanted to state it as it is. Manalah tau, boleh jadi peringatan kat semua, to treat them well masa diorang ada. Tapi tak reti...

SoI guess, i'm not a good writer.

But I missed him so very much.

Al-Fatihah...


Teringat masa kecilku
Kau peluk dan kau manja
Indahnya saat itu
Buatku melambung

Disisimu terngiang
Hangat nafas segar harum tubuhmu
Kau tuturkan segala mimpi-mimpi
Serta harapanmu

Kau ingin ku menjadi
Yang terbaik bagimu
Patuhi perintahmu
Jauhkan godaan
Yang mungkin kulakukan
Dalam waktuku beranjak dewasa
Jangan sampai membuatku
Terbelenggu jatuh dan terinjak

Tuhan tolonglah sampaikan
Sejuta sayangku untuknya
Ku terus berjanji
Tak kan khianati pintanya
Ayah dengarlah betapa sesungguhnya
Ku mencintaimu
Kan ku buktikan ku mampu penuhi maumu

Andaikan detik itu
Kan bergulir kembali
Kurindukan suasana
Basuh jiwaku

Membahagiakan aku
Yang haus akan kasih dan sayangmu
Tuk wujudkan segala sesuatu
Yang pernah terlewati

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...