Selasa, Disember 26, 2006

Di satu malam yang hening, perbualan nenek dengan cucunya:

Nenek: Si Polan ada call?

Cucu: Ada, nek.
errr....
Nek, jangan lah berharap sangat. Kami kawan je. Saya pun tak tahu dia tu suka ke tidak kat saya ni.

Nenek: Huh. Kalau dah dia call kamu dari hari tu sampai laaaa ni, suka lah tu. Jangan lah kamu risau.


Old skool of thots. I wish things could be as easy as she made it seemed. Or maybe it is but I'm afraid to see it that way?

Dia suka ke dia ramah je?

Hmmm...confusion.

Isnin, Disember 25, 2006

Kalau saya seorang bintang porno...

Your Porn Star Name Is...

Luscious Lolita
Video ini sangat2 besh.

Thanks Naem atas informasinya.

Duuuutaaaaaa!!! Faadliiii!!! Arrriellll!!! OnncEEEE!!! Apa ke nama penyanyi jamrruddd tuhhhh!!!


Hot nyeh lelaki pakai blue jeans and black shirt *drooling*

Sabtu, Disember 23, 2006

You win some, you loose some. You can't have it all. What you can do, is to make the most of what ever you do have, and try to be happy with it.

Kehendak dan keperluan is not the same. There's a thin line which separates those two, to some people to a point that it's so blurry they cant distinguish which is which.

What do you want, people?
I've been asked this question once. I was stumped. I still owe him my answer to this until now.

Do I have no vision that I dont even know what I want?
Do I want soooo much that I cant even begin?
Or do I have everything that I dont want anything else?

Sometimes life isnt about what you want, and what you get. It's also about what you give.

When you give without expecting anything in return, you'd get returns unexpectedly.

When you are judgemental, remember you are not perfect either,
and people can judge you too.
If you dont mind being judge, so screw them lah.

Friendships doesnt just, happen. Like relationships and love, it needs commitment, trust, and effort. But sometimes it comes so naturally that it doesnt seem like you have to work at it. Sometimes you need to go that extra mile for those ppl you call friends.

Dan ianya bukan sebab populariti.

Isnin, Disember 18, 2006

Met someone who knew my late father.

She said,
You look exactly like your father.
and that, brought tears to my eyes.

Best thing was when she commented that she sees ciri-ciri kepimpinan in me, and now she knows now where I got it from. *smile*

Abah. He's never truly gone, he lives...in me.

I am proudly my father's daughter and nothing can ever change that.

*kangen mode*

Al-Fatihah...

Sabtu, Disember 16, 2006

Gara-gara nekmah, napsu ku menggebu2 nak tgk Double S (that's s3arch & sl4nk, not sp1n @ Sp00n, okeh?) in concert.
Yup, I have this sudden unexplainable urge to watch Kaka prancing around in his baggy jeans with his undies showing (perhaps, if we're unlucky, his butt as well) on stage singing "Ku tak bisaaaaa....Jauhhhhh....!!Jauhhhhhhh dari Muuuuu~~~!!!!"

Ya Nekmah, ini semua Gara2 Kamu!

Tapi sebetulnya agak skeri, lagi cari teman to go.

Jom, anyone?

Mengikuti kamu
Lama-lama malah pusing
Bisa buat aku sinting
Gara-gara kamu

Menuruti kamu
Cuma bikin aku tolol
Otak bisa tambah jebol
Gara-gara kamu

Kita memang beda
Gak bisa sama-sama (selamanya)
Kita memang lain
Jangan main-main... lagi!!!

Menggauli kamu
Duniaku jadi miring
Bikin ide makin kering
gara-gara kamu!


Owh, Also plan to torture my vocal cords when I sing along to Amy's Is4bella. Phewwwwittt!!!

Selasa, Disember 12, 2006

Fai said...

"sejak bila diorg kasi ko internet connection nih? amat merbahaya."

Hahaha...Too true, my friend. Too true.

Cik Fai, we must resume our chat some day. Tak puas mengumpat lagi! Still got much to mencarut about!

Miss u!
Lesson of the day:

A life without any problems is bad.

Coz u'd learn better from the mistakes u make.

Don't shy away from mistakes. But don't keep repeating the same ones.

Feel blessed when you encounter a problem. Think on how to solve it.

Don't indulge in self-pity. It ain't sexy.

Take negative energy and turn it into something positive.
Attended my company's annual dinner accompanied by my young looking cousin.

Amused by the remarks made by colleagues about him...

"Muka nya bersih...licin kulit dia!"

"Budak tu belajar lagi ya?" (tgk backpack je ingat student eh?)

"Muda lagi eh budak tu? Berapa umur dia?"

All this, for a 30 year old man. Budak?? He's a full grown adult. Licinnya kulit??
Is it weird if I feel a tad jealous? I mean...I spend hours in front of the mirror, miroculously making zits dissapear with stila illuminating concealer (btw...this thing works magic!), trying to achieve the "owh-my-skin-tiada-cela" look but perhaps I managed an "okaylah-her-skin-coz-she's-got-makeup-on look"
while him, he came out of the rain looking like a million dollars.

When will I ever learn that it's all about a healthy lifestyle? *sigh*

Repeat this mantra: Must exercise, must eat good food, must have enough sleep, I must, i must, I must!!

Sabtu, Disember 09, 2006

Have tonnes of things to write. But how to when there's no words to really describe it?

If I have to choose a colour to describe what I feel now...hmm, I can't choose just one, it's gonna be the colours of a turbulent sky at dusk...red, orange, blue, grey, white...

Just don't wanna end up with...black.

Khamis, Disember 07, 2006

dengan senyummu senjata membeku
tantara bernyanyi ikuti tingkahmu
tak ada lagi naluri menguasai
perlahan berganti naluri berbagi

satu hal yang pasti..
ajarkan anak kita..
berbagi.. memberi.. lebih dari yang kita
lakukan untuk saat ini..

dengan senyummu langit terpeluk
bintang bertakuk
ku butuh kau sentuh

tak ada lagi
yang ku takuti
ku terlindungi
dengan sentuhanmu...



kangen kakak kentang, adik kentang, haikal, indah No. 1 and indah No. 2.

ull...haikal No. 2, perhaps? hehehe!

Jumaat, Disember 01, 2006

Saya suka foto ini.



Walaupun senyuman ku tak semanis stroberi di Tangkuban Perahu (serius sgt manis stroberi di situ!!) tapi saya suka foto ini! And the story behind it. How many people survived a photography session di tepi sebuah kedai mamak dgn keadaan hujan rintik (which explains the wet patch on my tudung) dengan berpakaian baju kurung yang sudah lunyai kerna sehari suntuk berhari raya dan badan sudah berbau erkk...kurang wangi dan encik tukang ambil foto yang sgt enthusiastic with his cool photography gadgets dan...(owh, tapi encik tukang ambil foto is very the hot!) ngehehehe.

Check out the Encik Tukang Ambil Foto's fotopages di sini dan di sini.

p/s: He also shoots for events and weddings :-) Promosi gratis.

Khamis, November 30, 2006

HOLA!!!!


I'm finally back. Akhirnya, after 2 years, I have been granted access to the internet in the office. Major achievement? Hardly. Well, depends on how u see it. I'm just glad I'm back surfing. So again...

HOLA PEEPS!!!

Hehe...eksaited plak. Forgive me for the (very!) long hiatus. So what's the update since my last I heart my sheilagank post...lets see, Raya was a blast (for more than just 1 reason), I have got rid of the idiot I used to go out with (yippeee!!), am currently singling n mingling, mak has got off for Haj, friends getting engaged and married, and...I became an auntie again.

Hope it's not too late to welcome the very beautiful Putri Indah Aerissa, daughter of Firdaus and Lissa, to this world. To the parents, congratulations...and celebrations..na na na na naaaa~

I'm off to a meeting in HQ, will write more, let the word out peeps...Farina's back. (God knows how long!)

Jumaat, Oktober 06, 2006

Buka puasa with adik beradik sellageng last wednesday. Murah meriah. Was looking forward to it the whole week. Them, and their spouses, and anak2 mereka, adalah pil utk sakit jiwa saya. Cure for my mood swings. Memberi kelegaan cepat. Something along that line lah.

Yang saya tahu ialah, when I am with them, saya macam kena sugar rush walaupun minum air suam.

Being with my sellageng siblings, rasa boleh menjadi diri sendiri 100%.

They don't judge, they just listen. And tak perlu cakap banyak2, they understand. Like, who else would understand apa ada pada sella kan yang kita gila2 kan sangat tu kan.

And we don't have to say that we'd be friends forever to know that we would, really, be friends forever. Yang mungkin anak2 kami akan bermain bersama makan bersama and who knows...kahwin bersama? Hehehe...jauh sgt kah pemikiran aku?

Can't imagine myself getting old without them in the sidelines.

Buat kamu2 semua adik beradik sellageng saya and our extended families...

I *heart* u all sangat sangat!

Ahad, Oktober 01, 2006

hidup saya sebuah telenovela. dah banyak kali terjadi incident yang nak buat saya hantuk2 kepala ke meja. tau kan kalo telenovela, mesti pusing2 orang yg sama, banyak kebetulan2 yang rasa cam tak logik, twist and turn, flash back flash back. cam tu lah hidup saya.
*wieza kata..."ast4na id4man!"*

come to think of it. life is a telenovela.

someone asked me. antara cinta dan sahabat, mana yang saya pilih. dengan lantang dan tegas, saya kata... "SAHABAT"

for me, that's the only logical answer.

bak kata ili,
"maybe that makes us a better friend that girlfriend.
but it gives us chance to be around the guys we like longer!!!"

hehehe...saya setuju. tunggu je lelaki pintar yg sedar saya tercipta utk dirinya. chiehhhh.

To all the men yang pintar yang nampak kecantikan sahabat2 saya dan mencintai mereka apa adanya, tahniah. U have a gem ur hands, treat it well. Kepada sahabat2 saya yang sedang berbahagia itu, syiok ar korang! hahaha...

And to all sahabat2 saya yang belum bertemu lelaki2 pintar sebegitu, please don't settle anything less than u deserves. May we all dapat yang terbaik untuk diri kita!
*fist up in the air!*
And...to all those guys who did us wrong, who missed out on us...ur lost, darlings. *boo~hooo~* (ayat kepedean diri tahap gaban)

Jumaat, September 29, 2006

Ramblings

Yesterday, aku rate kan sebagai hari yang paling humiliating and embarrassing in my entire life. And at the same time, yang paling enlightening. Owh tak, memalukan ni bukan tahap saya mabuk todi buat striptease nari2 kat tiang atas meja apa semua. Itu tidak terjadi, saya baik ok. Cuma cam...tak mo cakap lah, kang kurang pahala puasa aku. Hehehe...

Sia2 pulak pagi tadi aku marah sorang cina kontraktor ni. Tu lah, sape suruh call aku marah2 cakap company aku tak nak bayar payment dia. 15 minit aku tadah telinga last2 aku kalah pada tuntunan nafsu amarah ku (owh no, Ya Allah ampunilah hamba -Mu yang lemah ini!) aku pun marah lah dia balik. Hehehe.
Solilah apek, lu apa pasal olang lain salah lu kasi malah sama wa?? Wa tension la apek, tension. Wa tatak singaja malah sama lu! Padan la muka lu tak dapat payment! :p

Amusingly, a lot of people has arrived at this blog by googling for "harga gula". Rasa2 macam nak taruk logo company aku kat sini, tolong promosi. Hari2 kat berita isu gula tak habis2. I malas nak komen lah, for sure lah i bias. hehehe...

Yayee, apa citer tgk muka aku teringat mac and cheese ni? Huuu...adakah aku nampak sebegitu lazat? Hahahaha.

Kawan2...mari lah kita berbuka2 puasa bersama2. Apa macam?
My brain is a jumbled up mess. Mood is infectious, kan. Contagious. Macam virus.

Hello fwen. Me wanna be ur partner in crime, ur shoulder to cry on, ur dustbin to throw all ur misery away, ur strength...
but me dun wanna be ur punching bag.

It hurts.

why is it easier to show our anger and wrath to a person who loves us?
because we somehow know we'd be forgiven no matter what.

Selasa, September 19, 2006

aku nak tulis.
tapi tak tahu apa nak tulis.
bukan aku malas nak tulis.
lain kali lah aku tulis.


Sheilagank,
Lissa baru sms aku ckp sabtu ni ngopi kat starbucks amcorp sebelum Ramadhan. Pukul 1. Come one, come all.
Lin, bawak Haikal ek? Aku kangennn...
Lissa, bawak baby dlm perut (emang boleh tanggal dan tinggal??)

Yuk kita ngopi dan ngerumpi!!!

Ahad, September 17, 2006

September 05, 2006 19:37 PM

Remains Of Ngah Ibrahim And Mohamad Amin To Be Exhumed On Thursday

By Jackson Sawatan

SINGAPORE, Sept 5 (Bernama) -- The remains of two Malay warriors, Orang Besar Jajahan Hilir Perak Tengku Menteri Ngah Ibrahim and his father-in-law Laksamana Mohamad Amin Alang, who died here about a century ago, will be exhumed on Thursday.

A National Environment Agency (NEA) spokesman told Bernama that the exhumation would be done simultaneously.

NEA is the agency which issued the approval for the exhumation of the remains of Ngah Ibrahim at Pusara Al-Junied and Mohamad Amin at Pusara Aman at Chua Chu Kang, about 20km apart.

Archaeologists from Malaysia's National Heritage Department as well as staff of Warees Investments Pte Ltd went to Ngah Ibrahim's grave today to prepare for the exhumation.

Warees Investments, a subsidiary of the Islamic Religious Council of Singapore (Muis), is given the task to manage the exhumation.

"What we have done today is to clean up the surroundings and mark the position of the grave," said assistant heritage officer of the National Heritage Department, Zainal Abidin Abdul Aziz.

Among those expected to attend the exhumation of Ngah Ibrahim's remains is the Orang Kaya Menteri Paduka Tuan Datuk Dr Wan Mohd Isa Wan Ahmad, 61, who is the great-great-grandson of Ngah Ibrahim.

Heritage commissioner Prof Datuk Dr Siti Zuraina Abdul Majid will also be here during the exhumation.

The remains of the two Malay warriors will be taken aboard the Malaysian naval ship KD Laksamana to the naval base in Lumut, Perak.

A full-scale ceremony and a national hero's welcome will be held at the base by the three wings of the Malaysian Defence Forces when their remains arrive on Saturday.

Ngah Ibrahim's remains will be taken to Taiping to be buried at the Matang Museum Complex.

The remains of Mohamad Amin will be brought to Kuala Kangsar to be interred at the Royal Perak Mausoleum in Bukit Chandan, next to the grave of Sultan Abdullah.

Ngah Ibrahim, Mohd Amin and Sultan Abdullah, who ruled Hilir Perak, were among several people implicated in the assassination of the first British Resident in Perak James W.W. Birch in Pasir Salak on Nov 2, 1875.

They and Datuk Syahbandar Uda Maamor were banished to the Seychelles in the Indian Ocean in 1877.

Orang Asli Si Putom, who killed Birch, and Datuk Maharaja Lela and his father-in-law Pak Indut as well as Datuk Sagor and several associates were tried for the assassination and hanged in Matang the same year.

After 16 years in exile, Sultan Abdullah was pardoned by the British and allowed to return to Perak where he lived in Kuala Kangsar until his death.

The appeals by Ngah Ibrahim, Mohamad Amin and Uda Maamor to return to Perak were rejected by the British. They were instead sent to Sarawak and then Singapore where Ngah Ibrahim died on Feb 4, 1895 and Mohamad Amin in 1908.

The fate of Uda Maamor is unknown but he is also believed to have died in Singapore.

-- BERNAMA


Apa kena mengena artikel ni dengan saya? Yang kena-mengena nya adalah Ngah Ibrahim ni, adalah my great great grandfather. Have known for years tentang fakta ini but kalau saya cakap pun, people are like..."Ngah who??" untillah very recently. Nak pindahkan pusara dia dan Laksamana Mohd Amin, baru orang mula kenal. Siap ada wartawan datang rumah interviu opah dan mak. Dan saya dan adik2 saya. Hehehe...5 minutes of fame bebeh.
Surprise, surprise...wartawan yang interviu mak saya is cik fatimi nadiah. kwn sekolah menengah sepermainan sepembelajaran sepengumpatan. huhuh...dah lost contact pulak tu. It's such a small world after all.

And people are going on and on about me having darah pahlawan, therefore mesti nak cari calon suami darah pahlawan juga. Duhh. (chupp...topik calon suami ni mcm dah terkeluar topik...tapi layan je lah ye) Emang kaler darah aku ijo ke apa? Cuba toreh...merah juga. Tak caya? Hehehe...jangan lah toreh weh. Percaya je cakap aku, dulu aku jatuh tergolek2 kat jalan sampai lutut terluka, betul darah I merah. Tulen bang...100%!

Don't get me wrong, I am proud of who I am, my lineage, my family. Tapi itu bukannya sesuatu yang hendak dibangga2kan sangat. Yang pahlawan, yang pejuang tu, is my great great grandfather (can anyone tell me what do we call that pangkat in malay?) Bukan saya. Saya? I've so much to do to live up to that reputation. Doakan suatu hari I'll have a chance. Kalau tak jadi pahlawan negara pun, dapat jadi pahlawan kawasan perumahan ni ke, pahlawan kampung aku ke, pahlawan terhadap anak2 kucing aku tu ke...janji rok lah.

I believe there's a pahlawan in each and everyone of us.



Semoga roh2 mereka ditempatkan dikalangan orang2 beriman. Al-Fatihah.

p/s: anak2 kucing kelurga saya semakin membesar bagai johan. tapi kami masih lagi belum dapat mencapai kata sepakat atas nama yang nak diberi. last2 semua syok sendiri panggil nama yang sendiri bagi. Belang lah, Sugar lah, Brian lah. I'm sure the kittens pun konfius. Nasib baik ler kucing tak kena register buat surat beranak!

Updated FOTOPAGES

Sabtu, September 16, 2006

I AM BACK. KANGEN TAK? HAHAHAHA...

aku yang kangen sebenarnya. have got so much to say...so i figured, might as well say nothing. for now.

jap nak pergi perah otak carik idea!

*Raya dah dekat. Gula tak mencukupi. Naik kan lah harga gula.
(Luahan hati pekerja kilang gula yang sedang kumpul duit untuk holiday2 trip yang sudah diatur untuk tahun hadapan. Harga gula naik, orang tak seludup gula lagi, orang tak sorok gula lagi, orang beli gula banyak2, nanti bonus saya? Ehehehe...maleh nak cerita nanti orang mintak I belanja makan.. Hahah..cabut!!)

Sabtu, Ogos 19, 2006

Q: NAME A FRIEND WHO'S NAME STARTS WITH
THE LETTER "M"
A:Min. eh, nama dia najmin. ehmm..Muadz.

Q: NOW NAME SOMETHING THAT REMINDS
YOU OF HER/HIM:
A: cars. Hahah...tapi tu kisah klasik untuk masa depan.

Q: 4TH PERSON ON YOUR MISSED CALL
A: WongCs, my boss..

Q: WHAT DID THE LAST TEXT MESSAGE YOU
RECEIVED SAY?:
A: from Ull: 'belum dapat apa2 berita dari Adel.'

Q: DO YOU CHEW ON YOUR STRAWS?
A: depends...kadang2 ye, tak sedar. ngehee

Q: DO YOU HAVE CURLY HAIR?
A: yup..

Q: WHAT IS THE NEXT CONCERT YOU'RE GOING TO?
A: sella on 7!!!

Q: WHO IS THE COOLEST PERSON IN YOUR LIFE?
A: mak.

Q: WHAT WORD DO YOU SAY A LOT?
A: owh...this changes ikut musim. tapi rasanya yg kekal sepanjang zaman..."gilak"

Q: WHAT IS THE LAST THING YOU ATE:
A: roti paratha

Q: WHAT WAS THE LAST THING YOU SAID TO SOMEONE AND WHO WAS IT?
A: to Gege "ya udah...daaa!"


Q: DO YOU WATCH TV?
A: sometimes.

Q: HAVE YOU SEEN THE MOVIE DONNIE DARKO?
A: never..

Q: DO YOU HAVE WORK TOMORROW?
A: tmrw is a sunday. sunday is a holiday. (hakikatnya aku sering juga sih kerja on sundays. hiks.) tapi besok libur!!!

Q: EVER BEEN HUNTING?
A: man-hunting pernah la. hahhaa...

Q: IS MARRIAGE IN YOUR FUTURE?
A: i hope and pray so. but maybe not in the near future.

Q: WHAT SHOULD YOU BE DOING RIGHT NOW?:
A: hmmm...nothing. sebab tu i am doing this.

Q: DO YOU BELIEVE IN LOVE AT FIRST SIGHT?
A: lust at first sight kot. haha...i believe in love at first conversation. kalau orang nya nyaman dan nyambung...i could fall in love.

Q: WHO'S THE YOUNGEST ONE IN THE FAMILY ?
A: Fadila

Q: ARE YOU A HEAVY SLEEPER?
A: yup.

Q: DO YOU CLEAN UP NICE?
A: when i'm in the mood to clean up.

Q: LAST TIME YOU USED A SKATEBOARD?
A: uhuk. tak ingat lah.

Q: WHERE WAS THE LAST PLACE YOU SLEPT
BESIDES YOUR HOUSE?
A: rumah nekmah. ehehhee..makasih mbakk!

Q: BEST MOVIE YOU'VE SEEN IN THE PAST TWO
WEEKS?
A: seen not even 1 movie.

Q: WHAT'S YOUR FAVORITE FORM OF
TRAVEL?
A: "ku ingin terbanggggg..."|

Jumaat, Ogos 18, 2006

Ahad, Ogos 06, 2006


Beautiful Couple.


Attended 1 more wedding reception, this time of my colleague pula, Kak Nazura and suaminya, Abang Rezal. Kak Naz cantik gile, cantik gile (cantik sangat so kena sebut 2 kali, nak tunjukkan betapa kawabunga punya cantik lah). Abang Rezal pun hensem macam hero pilem, pakkal la dah kahwen! muaahaahaha.



It's a 2 in 1 reception utk adik Kak Naz sekali, Radi and wifey, Anis.

rupa2nya majlis nikah diorg ni in january. dah preggy pun Anis, lebih 4 months.

and I left with 1 question remain unanswered... (by me lah)
"tinggal awak je sorang anak dara kat situ, bila lagi?"
atau versi bahasa inggerisnya... "when's ur turn to get married?"

ngeh. jawapan jerit dalam hati...

bila2 pun boleh kalau ada jodoh!!!

more pics di sini
TEMAN2!!!!

YUK FORC3S OF N4TURE!

YUK SELLA!

YUKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!

Sabtu, Ogos 05, 2006

My cousin, Kak GG, got married today. But I came like real late, time tu orang dah start angkat2 meja nak taruk dlm lori. Haish. Bukan salah saya, dah cakap kat boss I kena balik at 12, tapi around 2 baru saya diizinkan pulang. What to do, kerja. But at least I was around for the best part...

sesi bukak hantaran. Hehehe...

Abang Hazil's side sent some really creative hantaran. Minimum budget, tapi interesting. Tapi yang ini paling menawan kalbu saya...

carrot?!

made from sponge. guess what's inside these cute man-made carrots. ngehehehe...

let's see...


that's gula, y'all!! Hahahahaha...

macam ni cara baru orang sorok gula ye...

more pics in fotopages .

Jumaat, Ogos 04, 2006

kat farmasi, ada ubat to help improve memory.

ada tak yang help delete a certain segtion of our memory?

mcm hard drive computer?

boleh tak? hahaha...tak boleh. nampak sangat la manusia ni memang lagi hebat dari computer. tak boleh main2 delete je. kecualilah kena amnesia.

owh. bantui saya lupakan dia.

Khamis, Ogos 03, 2006

my boss says, he knows i keep my emotions bottled up inside. he said, i could burst any time.

Thing is, I only want to say things in the office, when I know exactly what to say.
I feel like 1 year plus is still not enough to pin point what's wrong with the system and why is it bugging me. Or why is it not.
1 year plus is not enough to know my subordinates to understand what they mean when they say stuffs.
And 1 year plus is not enough to change me to be like my subordinate who likes to blab it to the bosses about what she doesnt like about me, what I have done, and basically, shows in so many ways, that she hates me so much.

It is not a secret in the office that she hates me. And everyone knows why. Or at least, they like to figure out why.

I don't say I don't have a problem with that. I do. Sometimes rasa so panas hati.
But I just dont feel like doing what she is doing. I dont feel that going to the boss with my problems in handling her is going to help. If nothing else, it would probably make me feel childish. Manja. Gedik. And I would hate myself.

"Boss, boss...tengok lah dia tu!! Babab dia!"

That is so not me. But I guess my bosses has been hearing too much from her, they want to hear my side of the story. Tapi tak berani nak tanya direct, asikk hinttttttttt jek dah berapa lama dah. Nasib baik diorg tak bias terhadap saya. Fuhh.

Makanya I sit, and watch. And let her dance her own rhythm. Biarkan Si Luncai terjun dengan labu-labunya. Yang penting saya buat kerja, dgn ikhlas, dgn professional, buat yang terbaek...then dia nak kata apa pun, she cannot change the fact that I do my work and I do it right.

Your words are not enough to break me lady. Or even, your lack of it. So why don't you swallow your pride and accept the fact that you have to work with me? You dont have to LIKE working with me. That's like asking too much. You just have to work with me. Itu saja.

She's never gonna know what I write here anyway. Encik boss, I tak keep my feelings bottled up inside tau. I luahkan dalam blog tau. Ngeh...

Ahad, Julai 30, 2006

All the way from France...


Thanks Peon and Zeff!!!

klik sini

Do you know Peon, sometimes I wonder, what good thing have I done to deserve you as a friend.
Luv ya babe.

Went to Tradew1nds Sports Club's Dinner. The theme was Lady in Red, Man in Black.



With my boss and his mrs. Boss, i saspek u la!
Haha...orang kata boss aku ni sayang aku. Ye lah kot, dia isikan pinggan aku banyak2 tadi. Dia suruh makan banyak2 (itu ke lambang kasih sayang?)


the ever beautiful and elegant kak ana.


the two crazyheads.


the gentlemen.

for more, click here.

Jumaat, Julai 28, 2006

Salahkah aku
Mencintaimu, Memilikimu, Menyayangimu

Jangan paksakan kita untuk selalu bersama
Jangan paksakan kita untuk selalu mencinta

Salahkah aku
Mencintaimu, Memilikimu, Menyayangimu

Bila kita harus berpisah, sudah
Biarkan ini semua berakhir, sudah
Cinta memang tak harus miliki

Selasa, Julai 25, 2006

So many things happened lately which I had reserved my comments for, at least...until now.

1. CT's announcement vs. Tsunami di Indo...

which made the front page?

You all know this by now. Maybe to some ignorant people, if you talk about the latter, they might not even know it happened. But CT's going-to-be-THE-wedding-of-the-year...everyone, from all walk of lives talks about it. Boss saya yang berbangsa cina dan india pun dok konpius pasal tu. Bila ditanya, mana tau? They say, surat khabar cina/india lah!
Sangat bosan mendengarnya tahap boleh muntah. So what if she's gonna marry that older, rich guy? So what if he's barang 2nd hand? (tapi aku dengar dia barang recycle. hahhaa...what do i know right?)
Who ever it is that she'll marry pun akan make tongues wag.If dia kahwin org muda kachak bergaya tapi not as rich as she is, ppl gonna say, CT desperado, hubby nak tumpang kekayaan CT, yadaa yadaa. Now she's gonna marry and older, rich, not too bad looking, people say...well, korang tau lah apa orang ckp about it kan.
Don't people believe in fate anymore?
Anyway, lantak dia la nak kahwin naik kuda ke naik gajah ke, dia boleh naik rimau pun kalau dia mahu, just get on with it k. Bosan aku balik2 dengar nama dia je hari2 sampai lemau.

2. M4wi putus tunang

Saya tak salahkan M4wi, tak salahkan tunang dia. M4wi's extraordinary success has brought him to extraordinary stardom (well, at least by Malaysian standard) and therefore, he needs an extraordinary lady to be by his side.
Wanita mana yang tak tertanya2, tertekan bila nak contact tunang sampai berbulan2 tak dapat, kahwin asyik postpone, gossip berlambak2, nak tgk tunang pun tgk kat majalah dan tv je...boleh sakit otak juga jadinya.
Lelaki mana pula yang tahan bila kerja 24 jam sehari, tidur tak cukup, asik kena ganggu dengan peminat, worst still ayah sakit tenat, kena desak2 pula dgn soalan bila nak kahwin, tengok pula tunang posing2 kat majalah, tension...last2 buat keputusan drastik, putuskan aja.

Sila sampaikan kat M4wi, nama I pun Ina gak. I pun kerja kilang gak. I pakai tudung, dan pandai mengurut. Dan I sangat memahami. Ngehehhehee...

3. H4ni Mohsin dies

This, has managed to make me shed some tears. I just cannot imagine how his daughter, being with him at the moment he collapsed, deal with it. Kalau aku, sure traumatic gile. Dah la muda lagi H4ni, on the way nak pergi holiday pulak tu.
And jenazah dia looked so peaceful masa nak dikebumikan tadi.

Check this out.

AL-FATIHAH.

Ahad, Julai 23, 2006

apa yang kan terjadi pastinya 'kan terjadi
biar waktu yang menghakimi
dan aku akan terus bertahan
mengharapkannya
menantikannya
walau pedihnya tak tertahankan
melihatnya
terj4mah yang lain


i don't wanna talk about it. i don't wanna talk about him. sila jangan tanyakan lagi, rasa yang ku tinggal mati.

Selasa, Julai 18, 2006

Kata Ili...

"Sy sayang adik beradik selagank sy. *ucapan sempena kedatangan sela, Ngehege"

Saya pun sayang kamu semua, darah abadi saya!!! Muah muah muahhh!!!


*semangat sgt tgk sela kat tv. tak sabo tunggu bulan dpn. Lissa, kamu duduk je sudah la.

ada sesape plan nak ke penang ke, jb ke??

pengumuman:

kucing saya dapat anak. tadi masa anak sulung dia keluar, duta sedang menyanyikan lagu radio di musikkatria. hahahaha..disambut seruan suara duta tuh, kelllasss anak kucing i!

Sabtu, Julai 15, 2006

Like birds of a feather, we flock together...



gonna miss u lots, babe.

best of luck.

Khamis, Julai 13, 2006

"kerna dia selalu ada dalam setiap doa, hadir dalam setiap helai nafasku..."

MESSAGE FROM A FRIEND:


"Q13) Who was your regular-person crush?
so not going to disclose that.

backstreet boys? hahaha. tatau apsal terharu lak
baca msg tu. tringat gle time skola dulu. duk minat
nick carter. simpan2 poster. tampal bawah katil.
dalam locker. buh bwh lapik meja.

weh, nak ckp gak ni, im sori about your dad. aku
ingat agi time pegi umah ko pas amik result spm.
abah ko suka senyum, suka gelak. sangat
penyayang. aku doakan arwah dicucuri rahmat.

tatau apsal aku x terckp sume ni last yr.. tatau
nak menghadapi kesedihan kot. buduh gle. haha
okeh dah ckp dah sume.

XXXX"


kata saya: thanks my friend.

Rabu, Julai 12, 2006

UPDATED FOTOPAGES.

HARAP MAKLUM.


CONGRATULATIONS ULL DAN CARLOS FOR UR ENGAGEMENT!!!

ull, nanti kenduri kahwin recruit la kami2 ni nak buat apa2 kerja, potong sayur ke potong buah ke potong bunga rampai ke rebus telur ke (tak bley la nak potong telur plak...hehehe). Pendek kata, apa2 je lah!

aku gerenti wedding kamu seru banget, paling tidak...kecoh banget la.

nanti sheilagank ngopi, semua bawak baby. huhuhu...nak baby jugak...

Sidetrack:


can anyone tell me is it possible for anyone to not love this boy?
he makes me wish i am 24 years old younger. hahaha...

Selasa, Julai 11, 2006

Farhan + Salima = Farima??!
siot jek fai panggil aku farima.

Some said, I look like her.


Some said, I look like this one instead


This is what I actually look like (in case korang tak tau ke, lupa ke kan.)


Tang mana yang sama??!
A friend texted me yesterday with this,
"Ada member aku minat betul tgk **** (a name of a girl which happens to be one of my closest friends). Dia tgk dlm fster aku. Dia ckp nak kenal"

To which I replied,
"Nak kenal boleh la, nanti aku ckp ****. Tapi lebih dari tu tak kot, dia dah ada kekasih hati"
(it's known to everyone they're inseparable couple, no matter how they try to walk away from each other, they'd still get back together)

Then this friend (I should point this out, he's a guy) said,
"kesian kawan aku tu. baru putus. dah ada duit ada kerja, makwe tinggalkan pulak. Ko kenalkan la mana2 kawan kau kat dia. Dia suka yang putih2, kurus, bertudung."

Komen saya:
1. I don't like to play match maker lah.

2. This is not the first time orang suruh aku kenal2kan pada kawan2. But guys usually come out with that physical terms, nak pendek nak panjang nak putih nak hitam nak kurus kering nak gemok gedempol. But girls, usually wants yang memahami, yang muka sedap mata memandang (of coz, ini sgt subjektif), dan macam2 lah.
That's why agaknya, girlfriend2 seorg lelaki tu lebih kurang je rupanya. Tapi boyfriend2 seorang wanita, physical memang susah nak dicari persamaan antara mereka tapi mesti ada 1 benang merah yang menghubungi, kereta besar ke, suka buat lawak ke, manja ke, ahlil muzik ke, orang Indonesia ke. Err...setuju ke korang?

3. Kawan saya tu kesian kat kawan dia, katanya ditinggalkan makwe. Tapi bila saya, seorang wanita, mengadu ditinggalkan, dia ketawa. Sepertinya saya yang bodoh kerana got involved with a loser. Diskriminasi kaum?

4. Dan kawan yang sama juga, bila saya pernah bergurau menyuruh dia mencarikan pasangan untuk saya, dia telah berkata... "Apsal? Desperate dah?" Demmit.

Apa2 je lah. Saya yakin di luar sana ada belahan jiwa saya yang sedang mencari wanita seperti saya, apa adanya.

Mean while,

Ada ke antara korang yang kurus2 putih2 pakai tudung nak carik pakwe?

Selasa, Julai 04, 2006

Everytime I even think of walking away from him, it seems like he can read my mind or something and start to be really ultra sugary sweet to me. Today it happened again, just like it happened before. A part of me likes it, like Shanen said, layan je lah. Another part of me is furious with me letting it happen all over again.

To forgive or not to forgive? And is there such a thing as to forgive and forget? Ke cuma forgive, tapi nggak forget? Hmmm.

Owh. Capek berat dengan semua ini.

Tapi dia anugerah terindah yang pernah ku miliki.

Ahad, Julai 02, 2006

Whole last nite lepak kat H4rt4mas Square with Yayee, Hana and Sut, plus Sut's bf and his friend. The plan was to watch footie. Wasn't planning on staying until after Brazil vs France's game tapi they were keen on it and why the heck not, kan. WC only happens once in four years and that bra&fra game is definitely a must watch!
Makanya kami di situ from 9pm to 5am plus.
Tak perlulah review about the results, sure satu dunia dah tahu. 2 giant upsets. Tapi saya suka orang portugis itu menang. Kata my cousin, "tak kisah ko sokong yang mana2, 2-2 tu pernah jajah kita". Never thought my cousin as a patriotic soul. Haha...Tapi sedih tak dapat melihat senyuman R0naldinho lagi (some says, he's not really smiling. He doesn't have any choice, he has to smile, he can't shut his mouth. Jahat kan??) and my beloved K4ka is going home.
After the ladies drop me at my place at around 6am, aku mandi2, tidur kejap for like 30 minutes, woke up, get dressed and...

Pergi Kerja.

Seriously. Had to be in the office by 8am this morning, ada stock check. That means, we have to go dalam warehouse and kira gula. Kira guni lah, bukan kira grain! Haish. Needless to say, I look like crap. Haven't done it in ages. It was fun, tapi my body dah rasa lain macam. Sigh. Just like my boss said, sacrifices has to be made. Nak kerja, tapi nak bersosialisasi juga, maka...badan aku lah yang merana. Must detox. Must exercise. Must rest. Must.

I better head to bed, am off to an early start tomorrow, ada stock check lagi kat Westport.

Owh...lupa. What's with my love life. Hmmm...anggap je non-existing. Peace.

Khamis, Jun 29, 2006


Preggie lady yang ku rindui. Huhuhu~~

p/s: speaking of preggers, lissa, sure perot dah showing kan? nak tengok!!

I do agree with kikin, preggers are sexy hot mamas.

Isnin, Jun 19, 2006

Aduh mak, kena tag dgn Sou. Werghhh...kamu membuat aku terpaksa memikirkan hal2 yang tak ingin aku fikirkan sangat, tau kah kamu Sou?? Tapi takpe, sebab ada rules to have fun doing it, saya akan tersenyum kambing je sepanjang proses penyediaan entry ini.

The rules:
- The tag victim has to come up with 8 different points of his/her perfect lover
- have to mention the gender of his/her perfect lover
- Tag eight other victim to join this game and leave a comment on their blog
- If you are tagged for the second time, there is NO need to do this again
- Lastly, Most importantly, HAVE FUN DOING IT...

here goes

8 CIRI LELAKI IDAMAN SAYA

1. Tulen
*bukan bedah2 ye bang. 100% tulen ya bang. awww...

2. Mencintaiku dan memahamiku apa adanya
*when I fall in love, it would be with someone yang aku dapat terima baik dan buruknya, coz nobody's perfect. So, aku harap dia pun dapat begitu juga. I want him to accept my imperfections, but I'd want to be perfect, because of him. Chiehhhh...

3. Has an ability to make me laugh
*not only sense of humor, I would appreciate if he's witty. That'd impress me.

4. Jujur
*jujurlah padaku, jika kau tak lagi cinta. Hehehe...ayat ni corny, tapi it's true. Even if it hurts, I would like him to be able to be honest with me. Sama ada aku boleh handle the truth or not, that is up to me to decide.

5. Responsible.
*saya ramai adik2 yang masih kecil. whoever it is yang akan jadi pendamping hidup saya, bukan hanya jadi suami saya, malah a father figure to my siblings. Jadi anak untuk mak saya. And of course la saya idamkan a father figure untuk anak2 saya nanti. (sia2 je dah fikir siap2 nama anak, kan imut kan?) Dan yang paling penting, bertanggung jawablah pada saya.
Responsible also means, dia bukan jenis yang suka lari dari masalah. Guys like that really irritates me.

6. Romantic
*i may look tough but I'm a sucker for romance. Hahahhaha!! I want a marriage yang kekal lovey dovey walaupun hingga saat aku lanjut usia. I want to be showered with cheap meaningless gifts (of course, expensive ones are also very much welcomed!!), flowers, get kisses every morning when I wake up, and every nite before I go to sleep, and I want to give him the same too. I want to wake up seeing the same face every single day of my life. =)

7. Pleasant to the eye
*sedap mata memandang, tapi I have always felt, if hati dah suka, dan dah sayang apa adanya, then this would just fall into place. Dia yang saya sayangi, sangat gorgeous di mata saya.

8. Tahu hal2 agama Islam
*penting untuk membimbing saya dan anak2 nanti.

Okay, cukup 8. Rasa macam nak tambah lagi 8 ni. Hehehe...I am tagging 8 ppl maka:
1. Cik Hana
2. Cik Yatya
3. Encik Bahtiar
4. Encik Manongan
5. Cik Raudha
6. Puan Lissa (kau tulis je pasal Pakcik, layannnn...hahahhaa)
7. Encik Zairus
8. Cik Naemah.

Ahad, Jun 18, 2006

This past one week, I have:

1. lepak NZ dgn Hana, Dol, Shafik dan Hariz, tgk Sp4in vs. Ukraine.
2. Jadi sireh pulang ke gagang. Syiok! (True Hana, it's fun but depressing at the same time. Semua orang dah kahwin, tunang, dirisik or at least, happily planning with their bf to get married. Aku?? Kita?! tsk tsk tsk)
3. Got my heart broken again and again. Why do I endure with it is beyond me.
4. Got my heart mended again and again, by the same person who broke it. This is probably why I endured it.
5. Dicomblangin oleh nenek ku. Fuhh, cuak nak mati! Tapi mak tak berapa berkenan, so tak cuak dah. Btw, aku dah tgk gambar lelaki itu. Not bad, y'all! Hahaha. Mak kata, "if he calls, say this 'I want to get one thing straight. I begini begini begini begini, if u can deal with that then of course we can talk. If u can't, u are free to put down the phone now.' " Kejam nyeh mak aku.
Tapi masalahnya bila Mak sambung dengan ayat ini...
"Mak rasa, Mak berkenan dengan A***** dulu tu je lah." Werghh, stress aku.
6. Ketagih tengok WC sampai tak lalu makan kat ofis. Betul kata orang, makan tidur bola. Lunchtime je, terus masuk surau tidur. Tapi mungkin juga aku seronok usha the players' butt. Opps...

Chiow, nak tgk WC. Go HIDE!!!

Rabu, Jun 14, 2006

Where did all the sugar go??!

Aku merasa terpanggil to blog a bit on this issue, coz it affects me directly. Bertalu2 orang sms aku, tanya company tanah tumpah darah aku tu (perghhhh!) sorok gula ke. Here's a confimation, TIDAK!! Pengeluaran di kilang-kilang mencukupi. Production go on as usual.

Maka di mana? Entah, been reading the newspapers, some says industrial demand are higher these days, some says kena sorok to make the sugar price increase, lagi 1 theory, diseludup ke negara2 jiran sebab harga gula dinegara ni jauh lebih rendah berbanding harga dinegara jiran. I personally would agree with the last 2 theories. Market raw sugar price sekarang is so much higher than before, that's why harga gula di negara2 lain dah meningkat. Tapi gula being bahan harga kawalan in this country, remains at RM1.40 per kilo (betul kan harga ni? aku dah lama tak beli gula. hehehe).

Some places dah dengan selamba naikkan harga jadi RM1.50, lagi best kat tempat Faie, she told me sekilo dah jual RM2.70! Perghh. Wish I can buy lots and jual, make money tuh!! Tapi even for us, we can't make internal purchases anymore. Last week we were still allowed to do so, even tho' it's being limited to only 2 parcels (1 parcel=12kgs) per employee, and purchases can only be made once a week. A memo came out recently to stop any more internal purchases. It did gets hectic in my department where ppl come and pay for their sugar, tapi I guess the real reason on why it has been disallowed is the company does not want any speculation to come out that we indeed, sorok gula.

And we don't, seriously.

I managed to buy 24kgs on the last day such purchases were allowed, tapi habis within minutes. Nenek2 called, aunties called...they all want sugar. Maka merantau lah saya dari rumah ke rumah buat delivery, proudly wearing uniform kilang gula. Heck, the logo is so famous these days tau! Asyik keluar paper, keluar TV jek.

Akan naik ke harga gula? Wallahualam. Tapi sebagai pekerja kilang gula yang budiman, kalau naik, saya of coz la terima dgn tangan terbuka. ehekkksss...

Akhir kata, kurangkan garam, kurangkan lemak, tapi jangan kurangkan gula dlm makanan ek? Hehehhe...peace.

Isnin, Jun 12, 2006

Substitute T1m C4hill was the hero for Austr4li4 as the Socc3r00s scored three times in eight minutes to beat J4p4n 3-1 in K4isersl4ut3rn and record their first ever win in the F1F4 W0rld Cup finals.
Trailing at half-time to Shunsuk3 N4k4mur4's 26th-minute goal, the opening Group F match turned on its head with the arrival of C4hill. He equalised with a close-range strike in the 84th minute and then fired a spectacular second in the 89th before striker J0hn Al0isi put the icing on the cake two minutes into added time.

ARGHHHHHHHHHHHH!!!!
To fellow sspians [batch 1990 to 2005]

Hi All.

A reunion will be held for alumnis from Batch 1990 and up. Here's the status update for the reunion to be held on the 17th of June.

Confirmed Date: 17th June 2006
Confirmed Venue: SSP Cyberjaya
Confirmed Fees: RM 100 for working alumnis and RM70 for students

Tentative Itinerary:

a) Sukaneka and Senam-Aerobic
Time: 8.30 am

Old girls will be in a group with current students. Group is based on school house ( Emerald, Topaz, Ruby, Sapphire)
Batch in charge: SPM 2001

b) Basketball/Netball
Time: 9.30 am

Old girls VS Current Students. Interested individuals pls confirm your attendance.
Batch in charge: TBC

c) SSP Cyberjaya XploreAce
Time: 9.30 am till 11 am

Old girls only. Total number of teams expected is TBC.
Batch in charge: SPM 2000

d) Tug Of War
Time: 11.30 to 12 pm ++
Old girls + Current Student (tentative)
Batch in charge: SPM 2001

e) Lunch time and break
Food stalls to be set up by the current clubs in SSP. They can make some money for the club fund, and we can help them by buying the tidbits/ drinks.

Heavy lunch might be provided for alumnis by the school.

f) AT last : Hi Tea
Time: 3pm to 6pm

Here's where the networking begins...Meeting up with old friends..seniors juniors..With scrumptious food :)

For more info : please contact me personally so that i can give the contact person's details.
[of course i cant publish their contact number here]

credit: aku cilok je dari blog Syu, Syu cilok dari yahoo group. hehheee...

Sabtu, Jun 10, 2006

Selasa, Jun 06, 2006

AKU DAH JATUH CINTA.

OVER AND OVER AGAIN.

HEHEHEHEHE...I LOVE, I LOVE, I LOVE!!!

THANKS NAEMAH.

KANGEN BERAT NI, NGGAK SABAR NUNGGUIN AUGUSTUS!


masih nggak bisa ngebayangin gimana mereka tanpa kesaktian...tanpa penggebuk drum yang blur. sob sob...



"sebuah kucupan dari mu, cukup membuat dunia ku terasa lebih terang...
secangkir teh hangat darimu cukup mengawali hari terindah dlm hidupku"
lagu nih buat aku rasa macam nak segera menikah. nak buatkan teh hangat utk my hubby!!

Isnin, Jun 05, 2006

Note to wife: W0rld Cup 2006 G3rm4ny.

Dear Wife,

1. From 9 June to 9 July 2006, you should read the sports section of the newspaper so that you are aware of what is going on regarding the W0rld Cup, and that way you will be able to join in the conversations. If you fail to do this, then you will be looked at in a bad way, or you will be totally ignored. DO NOT complain about not receiving any attention.

2. During the W0rld Cup, the television is mine, at all times, without any exceptions. If you even take a glimpse of the remote control, you will lose it (your eye).

3. If you have to pass by in front of the TV during a game, I don't mind, as long as you do it crawling on the floor and without distracting me.

4. During the games I will be blind, deaf and mute, unless I require a refill of my drink or something to eat. You are out of your mind if you expect me to listen to you, open the door, answer the telephone.

5. It would be a good idea for you to keep at least 2 six packs in the fridge at all times, as well as plenty of things to nibble on, and please do not make any funny faces to my friends when they come over to watch the games. In return, you will be allowed to use the TV in the afternoon, unless they replay a good game that I missed.

6. Please, please, please!! If you see me upset because one of my teams is losing, DO NOT say "get over it, its only a game", or "don't worry, they'll win next time". If you say these things, you will only make me angrier and I will love you less. Remember, you will never ever know more about football than me and your so called "words of encouragement" will only lead to a divorce.

7. You are welcome to sit with me to watch one game and you can talk to me during halftime but only when the commercials are on, and only if the halftime score is pleasing me. In addition, please note I am saying "one" game; hence do not use the W0rld Cup as a nice cheesy excuse to "spend time together".

8. The replays of the goals are very important. I don't care if I have seen them or I haven't seen them, I want to see them again. Many times.

9. Tell your friends NOT to have any babies, or any other child related parties or gatherings that requires my attendance because:
a) I will not go,
b) I will not go, and
c) I will not go.

10. But, if a friend of mine invites us to his house on a Sunday to watch a game, we will be there in a flash.

11. The daily W0rld Cup highlights show on TV every night is just as important as the games themselves. Do not even think about saying "but you have already seen this...why don't you change the channel to something we can all watch?" because, the reply will be, "Refer to Rule ..2 of this list".

12. And finally, please save your expressions such as "Thank God the W0rld Cup is only every 4 years". I am immune to these words, because after this comes the Champions League, Italian League, Spanish League, Premier League, FA Cup, etc.

Thank you for your cooperation.
Your Loving Hubby.




hahahaha...as if only men gets La Copa De La Vida's fever! I am excited juga about the WC, altho' I do not know siapa main first game, country mana in Team A, Team B...coz frankly, as of now, I haven't decided on which team I'll be rooting for. Which team yang ada paling banyak sexiest players eh?? *ngehehehehe*

Anyway, not much different in my love life pun, WC or no WC. Haven't seen him in ages. With WC coming up, that's another month of only handphone as a mode of communication between us. Great. I do not anticipate meeting him anyhow, it builds my hope which awaits to be shattered. I rather not hope, therefore if it happens, ok bagus. Tak jadi pun tak apa. There's always AF season 4, there's always WC. And there's always sahabat2. Dan keluarga. Dan gathering 17th june. (SSPians, make sure, make sure datang!!!). Gonna try to keep my mind off him. Tahukah kau disini ku pun terluka...melupakan mu, menafikan mu...maafkan aku..

Korang, demam bola boleh tak dapat mc?

Ahad, Jun 04, 2006

My Fotopages has been updated with these...
Eza's Wedding
Belated Birthday Dinner
Jalan2 naik kapal
Wanita dan Pemakanan
KL!MS 06
Sesi Roti Canai dan Mengumpat.

and more. Pergi tengok sendiri labiarkan foto2 itu yang bercerita. (yang sebenarnya, aku tengah malas nak menulis. eheheheeh)
Lagu untuk saya...

Jangan mengejarnya
Jangan mencarinya
Dia yang 'kan menemukanmu
Kau mekar di hatinya
Di hari yang tepat

Jangan mengejarku
Dan jangan mencariku
Aku yang 'kan menemukanmu
Kau mekar di hatiku
Di hari yang tepat

Tidaklah mawar hampiri kumbang
Bukanlah cinta bila kau kejar
Tenanglah tenang
Dia 'kan datang
Dan memungutmu ke hatinya yang terdalam
Bahkan dia takkan bertahan tanpamu

Sibukkan harimu
Jangan pikirkanku
Hadirnya 'kan menuntunku
Pulang kepadamu
Di hari yang tepat

Tidaklah mawar hampiri kumbang
Bukanlah cinta bila kau kejar
Tenanglah tenang
Aku 'kan datang
Dan memungutmu ke hatiku yang terdalam
Bahkan ku takkan bertahan tanpamu

Khamis, Jun 01, 2006

Aku punya teman. Teman sepermainan. Dimana saja ada dia jarang ada aku. Tapi kami sentiasa berhubung melalui sms dan panggilan2 telefon. Dah lebih 7 tahun kami berteman. Orang selalu bingung, aku wanita, dia lelaki, kenapa tidak mengikat janji? Dari dulu lagi kami saling berkongsi masalah dan saling memahami. Dari dia bujang, sampailah dia sudah beristeri.

Sesuatu yang tak pernah kami bincangkan sesama kami, kenapa kami tak merasa tertarik terhadap satu sama lain. Opps, untuk aku, tipulah aku tak pernah merasa tertarik terhadap dia. (Tertarik je? that is suchhhh an understatement!) Tapi tu cerita lama. Sekarang ni rasa, tak dapat bayangkan. Macam sumbang mahram jek! Iskh. Dan dia bukan gay, he's straight and he's hot. Tapi orang2 selalu tak percaya when we say we are merely friends. Even mak aku pun selalu berprasangka, inikan pula orang lain kan. Mak aku pernah chenta mati nak dia jadi menantu. Siap dah bawak gambar dia tayang kat kampung lagi. Masa dia kawen, mak aku yang frust. Had to take her out, slow talk dgn dia...tekankan the fact, kami kawan je mak! Bior lah dia nak kawen pun!

Somehow, this topic came out the other day. Kenapa friendship kami selalu menimbulkan syak wasangka kepada orang lain, dan kenapa kami would never be more than friends.

As for the 2nd question, alasan yang aku keutarakan adalah, we just dont see each other any other way. Aku tak nampak dia sebagai lelaki, dia pun tak nampak aku as wanita. (Perlu saya tegaskan disini, dia lelaki normal dan dia lelaki kacak okay! Dan aku sah2 la wanita tulen dan jelita *ngeh, ni blog aku, suka hati lah aku nak perasan pun*) We just see each other as friends. Kawan ketawa, kawan menangis, partners in crime, kawan mengutuk orang, problem solver, counselor, or just jadi punching bag. Orang yang paling banyak menyimpan rahsia aku.

Aku pun tak tahu apa motif aku buat posting ni. Nak jelaskan kepada siapa ya. Perlu ke nak jelaskan. Hahahah, entah? Mungkin orang2 yang tak percaya, saya ckp lagi sekali, kitorang kawan je lah! Kawan sampai bila2. Tapi dia masih, kacak seperti dahulu. Min, rugi beb tak cuci mata. Wakakakaka...

UPDATED FOTOPAGES.

Khamis, Mei 25, 2006

MR WRONG helps u grow up
MR WRONG helps u discover which men will always be wrong for u
MR WRONG helps ur self-esteem
MR WRONG helps u decide what u want from a relationship
MR WRONG helps u perfect the art of arguing
MR WRONG helps u recognise what brings u the best (and worst) in u..


so to all mr. wrong yang pernah hadir dlm hidup saya, thank u.

"Dan mungkin bila nanti...kita kan bertemu lagi.
Satu pintaku jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yang kutinggal mati
Seperti hari kemarin saat semua disini..."

Selasa, Mei 23, 2006

PERHATIAN UNTUK WARGA SSP:

"Assalamualaikum ppl,

As some of you know, last weekend aku, farina, fatma, ina and fatin went to SSP Cyberjaya to meet up with Miss Shal, Puan Norlaila and Ustazah Umi. Miss Shal requested the meeting to discuss about a plan to organise a reunion for SSPians who graduated in 1990 up to 2004. Miss Shal pointed out that she didn't want to call this an "alumni reunion" because dia tanak yg datang makcik-makcik/datin-datin yg dah tua gila datang plak. hehehe. Btul!

Anyway, this reunion will be on the 17th June at SSP Cyberjaya. A 'sumbangan' of RM100 is expected from each of us who is interested in coming.I hope that all of you yg boleh datang tu datang lah, sebab beriye tengok cikgu2 plan this benda alah ni. Kesian plak kalau tak dapat responds kan. Akupun tanak citer panjang kat sini, so sesape yg free this Saturday (27th May) marilahke Starbucks KLCC sebab batch kita akan berkumpul utk membincangkan plan yg seterusnya.

For further information boleh la contact Farina J or Fatma or Ifi Malek.

Thanx!

Hana Kamaruddin"

well said hana, aku malas nak ubah apa2 lagi. hehehehe.

SPREAD THE WORD, PEOPLE!!!

Isnin, Mei 22, 2006

something weird happened to me today. As I was going thru some invoices, rasa sesak nafas dan ketat dada. Cam..macam kena serangan asma. So I practised apa2 breathing excersizes yg patut, trying to get some air to my lungs. And it hurts. Sampai menitik jugak la air mata betina aku. Dah macam2 dlm kepala otak aku. Apsal ni? Ishh.

After more then an hour, my breathing is almost back to normal. Tak boleh jadi, went to D3mc to jumpa Doc.

He said, it ain't astma. My lungs sounds okay, semua okay...Tapi mungkin...

Aku Stress.

Semua orang tak percaya seorang Farina boleh stress sampai sakit. Mak, Minn, Faie, Shanen...they all said, "you??! stress??!" Tak payahkan orang lain, aku pun macam...apanya yang aku stress?? I feel like everything is under control. No doubt, kerja melambak and lots of new things coming up and I'm feeling the pressure but, I've never been someone yang crack under pressure. No doubt, gaduh dgn DIA buat saya rasa bersalah kerana memadamkan senyuman itu. Tapi sampai saya sesak nafas?

To kamu. Maybe, I need to see ur smile again, so that this pain will go away. Please?
ayat jiwang hari ini.

Kawan2, doakan saya sihat ye.

Khamis, Mei 18, 2006

M4ntan kek4sih yang hilang datang
Ungkapkan besarnya penyesalan
Bagaimana dia menghancurkan aku
Percayalah kau tak aku sesali

Awan hitam menghantui langkahmu
Bagaimana mungkin jika itu pilihan mu
Di sini tak lagi jadi ruangmu

Relakan lah semua
Berakhirlah sudah
Dan biarkan bintang
Menuntun mu pulang


Pendapat saya? Hmmmm...

Mana pergi pej4nt4n t4ngguh yang ku and4lkan?

Coz frankly...this is not worth the wait.

SEDIH!!!

Isnin, Mei 15, 2006

Wahai budak SSP...

korang sure ingat DM kan?

Ingat Capang tak??

Hahahahhaa...tetibe aku teringat kat dia.

Apa cerita ek dia, dah kahwin dah kot?

Jumaat, Mei 12, 2006

24

What does it feels like being 24?

OLD

muahaahhahahaha!

Thanks for the wishes and prayers.

Azam tahun ini:

1. untuk lebih rajin dlm segala bidang. utk kill virus m-a-l-a-s dlm diri.

2. untuk lebih optimistik menghadapi apa jua rintangan mendatang (wallahhhh!!)

3. untuk belajar belly dancing. (muaaaahahahahaha.)

4. untuk kumpul banyak duit.

5. untuk for once, make him happy. he deserves to be.

Khamis, Mei 11, 2006

For the first time I took an EL today. Seriously not in the mood to go to work, so I created a story and voila! Tak pergi kerja. Instead, I woke up late and potong rambut, servis kereta, and...
Ambil MYKAD.
So I'll be celebrating my 24th bday with a MYKAD instead of still gambar black and white IC. Hahaha...*hinst hinst bangga sampai kembang idong*
Thank God I didnt look too hideous on it. Tudung aku senget sikit tapi okaylah, tak nampak tembam sgt. hahaha...
That, is my main concern!

Then he came to my house. I thought we were going out somewhere, so I excitedly got dressed. Rupanya he only singgah to give me my bday gift. It was a very nice, pink Guess! watch. Hurrayyy!!


All I asked from him was to spend some time with me on my birthday. Little did I know he took it literally?

And I wont be seeing him on my bday too. Tak apa lah, beggars can't be choser.

i'm sure he didn't realise i bit my lips to stop myself from crying.

Selasa, Mei 09, 2006

10 Things I do when I feel so stressed out:

1. Sleep. Problems would usually seems easier to cope with lepas tidur walaupun sekejap. Macam dapat ilham dalam mimpi ke apa? Tapi a very good friend of mine once told me to settle semua masalah sebelum tidur. Especially kes gaduh2 dgn kekasih hati (kalau di waktu yang ternyata punya kekasih hati). He said..."at least, kau boleh tidur dgn senyuman." Damn, he was right. Tapi kadang2 ada juga problem yang ku bawa ke dalam mimpi, mengganggu tidur dan fikiran aku juga.

2. Jalan2. Hehehe...just jalan2 ke mana entah, preferably tepi pantai, ditiup angin bayu menolak2 angin di dahi ke tepi...fuhh. Tapi kalau tak dapat, jalan2 di shopping mall pun boleh dan...

3. Shopping. Tapi I seldom do this, not a compulsive shopper, thank God. Tapi sometimes I do buy my self something nice to cheer myself up.

4. Cut my hair. Some girls like to talk about their problems to their hairdresser, aku pula tak suka hairdresser byk cakap unless nak tanya what kind of haircut i want, is the length agreeable, bla bla. Cukup. But the act of cutting my hair macam symbolizes cutting my problems out of my mind or something like that...kot. Hahaha..yang pasti biasa lepas potong rambut, rasa lega sikit kepala otak. (ke, rambut aku yg bikin kepala aku pusing? hahaaa...no komen)

5. Buy my self flowers. Lilies. Hahaha..pathetic ke perbuatan ni??

6. Talk to friends (benda ni paling awal aku akan buat). Proses awal sure aku akan memuntahkan perkataan banyak2 sampai aku dapat cool. Thanks to Min, Faie, Raudha, dan those friends who put up with kejiwangan tak terkata ayat2 saya beserta my usage of vulgar words. You know how it is when I start to bitch about people...hahahhaa.

7. Get comfort food!!! Hahaa...chocs, french fries, vanilla coke, ice cream or frappucino. Atau kesemua di atas, bergantung kepada keperluan emosi.

8. Main dgn kucing.

9. Drive tanpa arah tujuan. Sambil dgr lagu kuat2 dan nyanyi2 sendiri dan ketuk2 stereng.

10. Yang paling penting, solat. Doa kat Allah dipermudahkan segala masalah. InsyaAllah...

what about u ppl?
I'm tagging
1. Sou
2. Yatt
3. Lissa
4. Raudha
5. Lieya.

Silekan!

Ahad, Mei 07, 2006

Pointers on how to love a...

TauReaN
Description of Taurus and Love rather short, sweet, simple, and straight to the point. Your Taurus lover would probably appreciate me for that. That's because your "meat and potatoes" Taurus lover generally doesn't like to put up with a lot of extra frilly stuff and/or unnecessary talk. So let's just jump straight to the point and to the "meat of the matter." Your "where's the beef" Taurus lover is solid, dependable, and sensual. Yep, I said sensual. Ruled by Venus, the goddess of love, (and barring other factors in the chart) your Taurus lover revels in being surrounded with simple physical pleasures, simple physical comforts, and simple physical expressions of affection. Are you beginning to see a pattern? It's the words simple and physical. Taurus in love says:
"Don't just tell me that you love me, baby! Buy me a luxurious gift! Pamper me! Hug me! Kiss me! Massage me! Squeeze me tight! Jump me in the Jacuzzi! And while you're at it, baby? Could you feed me a delicious tasty meal."

see? it's not so hard to understand kan? hehehehe...

Sabtu, Mei 06, 2006


6 May 2006


They turned 10.


We turned stronger.


Walaupun kadang2 bertekak. Eh, berbincang. Hahaha...peace Ili!

Buat semua sheilaganks yang tiada dalam photos juga, met ultah teman2, semoga kita akan tetap jadi sebuah kisah klasik utk masa depan.

Kata Sor, "even if they break up, we'd still have each other". Unquote.


This banner is 4 years old on this coming 10th May.

Sahabat sejatiku, hilangkah dari ingatanmu
Di hari kita saling berbagi
Dengan kotak sejuta mimpi, aku datang menghampirimu
Kuperlihatkan semua hartaku

Kita selalu berpendapat, kita ini yang terhebat
Kesombongan di masa muda yang indah
Aku raja kaupun raja
Aku hitam kaupun hitam
Arti teman lebih dari sekedar materi

Pegang pundakku, jangan pernah lepaskan
Bila ku mulai lelah, lelah dan tak bersinar
Remas sayapku, jangan pernah lepaskan
Bila ku ingin terbang, terbang meninggalkanmu

Ku selalu membanggakanmu, kaupun selalu menyanjungku
Aku dan kamu darah abadi
Demi bermain bersama, kita duakan segalanya
Merdeka kita, kita merdeka

Tak pernah kita pikirkan
Ujung perjalanan ini
Tak usah kita pikirkan
ujung perjalanan ini

talked to min tonite. rupanya kami ada berfikiran yang sama...

what does it take to make him feel i am special? do i have to ditabrak lori, patah riuk duduk hospital and the fear of losing me for good will jolt him dari tidurnya yang panjang and make him realize, dia butuh aku? seperti aku butuh dia? make him realize aku ada?

coz that's what happened to me. dia on those white sheets and i can't bear looking at it, that's when i knew. this could be real.

but does he even care?

*semua tak sama, tak pernah sama...
apa yang ku sentuh, apa yang ku kucup,
sehangat peluk mu, selembut belaimu...
tak ada satupun yg akan menjadi seperti mu*

Jumaat, Mei 05, 2006

Maafkan saya yang lama mendiamkan diri atas sebab2 yang dapat dielakkan tapi saya yang buat2 bodoh je dan tidak mengelak maka ia terjadi. (pada yang tahu, tahu lah. tak tahu, sudah. hehehehhe)

There's so many things to write and I dont even know where to start maka...gonna make this short. This list is not in chronological order.

1. Kucing saya hilang. Ya, the one yang suka kencing atas katil saya. Kucing yang saya nobatkan sebagai kucing paling kacak seluruh PJ and Subang Jaya and some says Shah Alam too. Saya sangat-sangat sedih. Asal dengar bunyi kucing mengiau je saya ingatkan dia. Tak ada lagi dia nak bangun kan saya pagi2. Tak ada lagi dia nak baring2 atas saya. Where ever u are, kamu sentiasa dlm doa ku. Huwaaaa!!!

2. Mom's bday was on 27th. Met ultah, bunda. Love u banget.

3. Ada orang gila kat ofis saya kembali mengganas tunggu2 saya lepas ofis. Eurgh. Sangat tidak cool.

4. Thomas Cup. Hehhehe....teringat zaman ssp, tak payah pergi prep sebab boleh tgk final (Tapi ada jugak budak2 baik masuk jugak kelas prep, hape jek...tak minat badminton pun layan je lah, kan tak payah pergi prep tuhhh!!!) Teringat zaman tu aku dgn Ida kat belakang Rec Room Blok C dgn bendera Msia and jerit2 utk the National coach. Hahaha...I cant remember nama mat salleh tu but kononnya he's cute.

5. Nenek umur 104 tahun kahwin dgn lelaki 33 tahun? Memang jodoh. Ada supplier to my office dok bakar2 saya, nenek tu umur 104 dah 21 kali kahwin, saya 1 kali pun belum?? Nenek 104 tahun kahwin lelaki umur 33 tahun yang jarak umurnya sedang elok sangat dgn saya, tapi nenek tu boleh dapat? Saya ni?? Single mingle. Kata akak supplier tu..."tak malu ke??" Hahahaha...she promised to teach me ayat doa utk lekas dapat jodoh. *imut, ntar aku kasi ke kamu juga. hahaha* Question: tua sangat ke aku? haruskah aku jadi desperate???

6. Bercakap pasal tua...hari keputerian saya jatuh pada jumaat depan maka saya declarekan cuti umum untuk semua rakyat Msia. Marilah sama2 meraikan. Hahaha. Kalau ada yg nak beli hadiah, wishlist yang lebih detail akan saya letak disini soon. :p

7. last week, went to t4nch4p. Sou, maaf aku bertemu kamu cuma sebentar. The place sgt panas dan stuffy, aku tak sanggup...cair mekap aku. Haha. Didn't plan on going, tapi Ocal msg saying she and Bon would love to see me there, how could I refuse. Lagipun they did me no wrong. And they're cool sisters. Before pergi, dok baca2 doa, takut membayangkan ketemu Mucab sambil tunggu Faie come and pick me up and aku pun tgk Tv and there he was, live from Srwk, jadi back up vocal for some show. Felt relieve, mungkin belum sedia ketemu dia. Tapi bila ketemu the rest of the family...so familiar, yet strangers to me. Enough, tak nak cerita lagi kisah dan rasa yang ku tinggal mati.
Terkejut, ketemu Ijat di sana.

8. Lieya's birthday today. Happy birthday sis!! (wonder if she still visits this blog?)

9. Lupa dah apa nak tulis.

Selasa, April 25, 2006

Every time I tried to walk away,
I'm surely gonna see you for another day.
Every time you tried to hide away from me,
What ever you do, I will definitely see.
You know that it would never be,
You're making this hard for u and me...

Jangan begitu sayang, jangan menipu dirimu sendiri
Jangan cuba membinasakan dirimu sendiri...

And every time you tried to change my point of view,
it's always bout the things I'd already knew.
Every now and then I see...

Maybe, you're afraid of losing me?



words by andy fp.
"S4kti Resmi Hengkang Dari S07

Sejak akhir Maret lalu, S4kti resmi hengkang dari grup band Sh3ila On 7 (S07). Pada Er0ss, S4kti pamit untuk belajar agama di Pakistan.Meski ditinggalkan S4kti, Dut4, Er0ss, Ad4m dan personil baru SO7, Bri4n, tetap jalan terus."


Saya in denial. Sampai kapan pun di hati saya...S07 itu tetap berlima. Er0ss, Dut4, S4kti, Ad4m dan Ant0n.

For more, read here

Isnin, April 24, 2006

A shout out utk Cik Raudha di seberang...

Bangles awak bikin keren banget!!!!

*drool...*

Ahad, April 23, 2006

Khaylil Khaylila

Name: Khaylil Khaylila

chat dgn shamam sebentar tadi. dari ngobrol soal lagu, terus ke filem, last2 cerita tentang kursus kahwin (ada tak sesiapa nak pergi just for fun walaupun tak tahu bila nak kahwin lagi? jom nak?!) dan...

Nama2 anak.

Check these out:

akhdiyat khaylil eross

ahmad khaylil

andrina ramadhan

khaylila erossa

indah dhanita

siti akhdiyah

adam sakti

dan banyak lagi.
hehehehe...kami memang tak cukup kerjaan.

Jumaat, April 21, 2006

JANGAN SAKITI KU LAGI..MUNGKIN AKU BISA PERGI..
PERGI UNTUK SELAMANYA..DAN MUNGKIN TAK KAN KEMBALI


Question: why do we always hurt the people who loves us the most?
Answer: Because we can.

p/s: updated fotopages and flickr


walau lelah ku coba
'tuk menggapai hatimu
rindu selalu mengganggu
'tuk selalu dekatmu

adakah kau merasa
hangatnya tatapanku
oh manisnya senyummu
dan kau bukan milikku

segala yang ku beri
tak pernah berarti
berat terasa
habiskan darahku
menusuk tulangku
yang lelah

oh kasih
jangan kau buang cintaku
oh kasih
tabahkanlah aku

Khamis, April 20, 2006

"Mencoba bertahan sekuat hati
Layaknya karang yang dihempas sang ombak
Jalani hidup dalam buai belaka
Serahkan cinta tulus di dalam takdir"
- AD4 Band

"Maafkan aku menduakan cintamu
berat rasa hatiku tinggalkan dirinya
dan demi waktu yang bergulir di sampingmu
maafkanlah diriku sepenuh hatimu
seandainya bila ku bisa memilih"
- Ungu

"Kita...lambat berjumpa...
Kau telah berdua...ku tak berdaya
Mungkin kau tak peduli...
Aku disini...terluka hati...
Lelah kujelang, malamku gelap sepi...
Lama kunanti, kau tetapkan hati...
Kubertahan, walau tiada kau akhiri
Segitiga diantara kita
Hanya 'tuk berdusta dan kulelah
Diantara segitiga ini"
- Cok3lat

"Kutahu dia milikmu tercinta
Sebagai kembang yang kau pilih
Namun hatiku hatinya
Mengisyaratkan rasa
Ingin memetik, merangkai
Menjalinkan ikatan abadi
Mendambakannya...
Merindukannya...
Oh... sobat, maafkan aku mencintainya
Aku tak bermaksud membuatmu sungguh tak berarti"
- P4di

"andai ..
ku tak membuang dirimu
menjadikan yang kedua
atas cintaku
janganlah
keterpurukanku ini
membuat kau membenciku
selamanya .. dan membunuhku"
- G1g1

"T'lah lama sudah bersama
Bercinta berbagi asmara
Namun kau tak dapat
Tinggalkan dirinya untukmu
Hmm, t'lah kuputuskan
'Tuk menjauh
Kar'na tak mungkin t'rus bersama
Perpisahan jua lebih baik adanya"
- R4tu


"Ini tanganku untuk kau genggam
Ini tubuhku untuk kau peluk
Ini bibirku untuk kau cium
Tapi tak bisa kau miliki aku"
- Ari L4sso

Kok artis2 di PMI banyak yang nyanyi lagu tentang selingkuh ya???

1 ultimate lagu selingkuh yg D3wa tak nyanyi:

"Ingin kubunuh pacarmu
Saat dia cium bibir merahmu
Didepan kedua mataku
Hatiku terbakar jadinya cantik
Aku cemburu

Ingin kubunuh pacarmu
Saat dia peluk tubuh indahmu
Didepan teman-temanku
Makan hati jadinya cantik
Aku cemburu
Meskipun aku pacar rahasiamu
Meskipun aku selalu yang kedua
Tapi aku manusia mudah sakit hatinya"

Ada apa dengan perselingkuhan?


...selingkuh jangan hanya sekali...hahahhahaha
You Are Not a Gold Digger

You go out of your way to take care of everything in your life.
Including money - which you've got plenty of, thank you very much.
And you have no intentions of being a trophy girlfriend for some bald guy.
Just make sure that hottie you met isn't scheming to be your boy toy!
As a successful woman like you knows, gold digging goes both ways these days.

Selasa, April 18, 2006

i have, a sick cat. not sick as in, physically sick, tapi as in mentally sick. here's the story.

When i got back from work today, he was lazing around under the sun, but rushed to the door upon seeing me. Which, I thought was oh-so-sweet, he knew the door would be opened and I thought, he wanted to play inside.

So I thought.

Once the door was opened, he then rushed upstairs. So I followed him.

And there he was, perched on a cushion, on my bed with it's fresh sheets, waiting for me to enter the room.

With his eyes on mine, like telling me..."Watch me, lady!" He pissed. And he ran out selepas itu.

And there was one time, he was outside the room, begging me to let him in. Masuk2 je...he looked and me in the eye, and pissed on the bag I bought from Singapore. And he ran out selepas itu.

It's like, he wants me to watch him doing it?? Yucks!! Oh, and once I was taping him on videocan and he starts to lick himself...korang sure tak nak tahu punya lah.

Such a show off!! And I think he has a personal vendetta against me. Adakah aku paranoid??!!

Tapi jangan risau, with much cleaning and heaving and shoving the mattress down the stairs, and a generous spray of Febreeze, we manage to get rid of the piss and smell.

But this has got to stop. Wahai kucing, ada apa dengan mu??!!!!



Yang berikut ini tiada kena mengena dgn kucing sewel saya:-

Pakcik dan Makcik (soon to be Papa and Mama)

Suasana dlm hujan renyai, di PMI, 5-6 person berteduh under 1 poncho pakai buang...waiting for the rain to stop and the show to resume...

Aku: look at that lady...dia mengandung ke? Oh..tak. (the lady in question sebenarnya had a backpack to the front of her body, then dia cover with jacket. so nampak mcm pregnant)

Makcik: Kenapa kalau pregnant?

Aku: Kesian lah, for a pregnant lady to be in this situation.

Makcik: AKU PREGNANT.

Aku: Huh??! (muka tak percaya)

Makcik: Aku pregnant. Dah 2 bulan, masuk 3.

Aku: Whaaat?! Congratulations!!!

Pakcik: Congrats kat aku lah! Aku yang score.

Aku: It's teamwork la wehh!!

What a way to break the news!

Congrats, congrats. Do you know, you guys inspired a conversation between Cik Kikin and I the next day. How nice it would be to be mom-to-be. Kikin said, It's sexy to have that perut boyot. Ahaks...let's see how sexy this makcik gets.

Oh ye, kaki saya dah okay, yuk ronggeng lagi!!

Isnin, April 17, 2006

Window to his soul


Kudapati kekaguman dalam dua matamu
Kurasakan bagai bicara
Tentang sebuah pesona
Itu yang pertama waktu kumelihat kehadiranmu
Itu yang membawa kau dalam ingatan
Tentang cinta

Sinar matamu itu menggodaku
Membuatku untuk berlagu
Sinar matamu itu menggairahkan, membangkitkan
Sebuah kata suka
Ku mencoba memahami
Apa arti semua ini ..

Ahad, April 16, 2006

WTF?!?!!!

*emosi terganggu. nak tidur.

Belum cukup sembuh hati ku ini
Dari luka yang kau tikam ke jantungku
Sudah kamu lukai nya lagi
Sudah kamu hancurkan percaya ku kepadamu

Aku mungkin takkan pernah tau
Apa salahku kepada dirimu
Mungkin juga kamu masih ragu
Dan tak pernah menganggap ini adalah serius

JANGAN SAKITI KU LAGI..MUNGKIN AKU BISA PERGI..
PERGI UNTUK SELAMANYA..DAN MUNGKIN TAK KAN KEMBALI

Setelah aku menjadi milik mu
Masihkah kamu akan sakiti aku lagi
Belum cukupkah kamu menyiksa aku
Belum cukupkah kamu membuat aku jadi gila

by: D3wa

p/s: nanti lah ye saya update tentang PMI? tulang2 belum bercantum dgn sempurna nih. hahaha...

Khamis, April 13, 2006

By Request (EVOLUTION)



somebody requested for this vid to be put it my blog. here's for u.

taking a look at it, aku rasa evolution kereta mcm terbalik dgn evolution manusia (and by saying evolusi manusia, saya TIDAK maksudkan teori D4rwin yg mengatakan manusia berasal dari monyet. Cam bodoh je Encik D4rwin tu mengaku dia sedara sepupu sepapat monyet??) Manusia start as babies then membesar bagai johan sampai la sampai ajal. Tapi kereta dlm vid ni, instead of starting young, it starts as old car. Hahaha...ye lah, if u ppl tengok the 1st BMW 3 series dlm vid ni, the word that'd probably jump to mind is "kereta BMW lama". Unless of course, you're obsess with BMWs and you'd probably go "wow! BMW some year, some make, some engine, some apalah" (which is almost like a very, very dear friend of mine. ahaks...)

Tapi saya juga berevolusi. Haruskah bicara tentang fizikal? Hmmm...from the little girl in diapers to the vivacious me (sengih perasan). Of course I have changed! For better or worst, itu I am not so sure. Hehehe.

Dan akal serta kematangan saya. 10 years ago, I thought to my self,
"lagi 10 tahun, sure aku dah matang, and so freaking sure of myself, ada kerjaya gempak, kereta gempak, boyfriend gempak, mungkin juga dah berkahwin dgn lelaki gempak itu, dan dapat anak gempak, kira gempak lahh!!"
10 tahun yang lalu, I sworn my undying love to Yusry. Dari group rap 3 beradik tu lah. Ehehe *sheepish grin* 10 years ago, the only things I know about Indo music adalah h3tty k0es 3ndang dan rh0ma ir4m4. Hahahaa!!!
10 years ago, I thought blonde guys, 6ft tall, and has blue eyes are just gorgeous. Nick Carter and Leo Pio made it into the list.
10 years ago, I was such a tomboy. My hair was permanently short. Boycutt short.

Now, I have a job, which I am not so sure of it's kegempakan, I have a car which is in a way gempak coz it takes me to places, but that's it. To say that I am sure of myself and my life, that would be a lie. But then again, now...I don't really care of kegempakan2 itu semua.
Now, Yusry who??!! Hehehee...yelah, I still know who he is! But if people asked me about his marriage, incidentally, a lot of ppl did ask, I have no freaking idea. And I don't think I care too. I still have most of their albums, the old ones, the latest ones...ermm, tak beli. Ada orang nak bagi free tak? Hehehe.
Now...owh mereka bermata biru, tinggi 6 kaki dan rambut perang tak semestinya kacak! In fact, most of the time, jambu laahh diorang!! I prefer lelaki melayu. :-) Siapa bilang lelaki melayu tak menawan?? Tak menarik hati, tiada memikat...kalau lah sungguh tak mungkin aku tertarik, kalau tak sungguh tak mungkin aku kan jatuhhh!!!
Now, I have long hair. Dan saya kenal make up. I know how to apply mascara and eyeliner dgn jayanya. Ahakss...

But just the BMW 3 series yang tetap BMW 3 series juga walau apa bentuknya, tak akan berubah jadi P3rodua K3nari atau Prot0n Isw4ra, no matter how much changes I have gone through, I am still me. And no matter what comes, THAT, would never change.

Hanya ALLAH je yang tahu apa akan jadi pada saya nanti.

p/s: dan kamu, my dear friend...how has u evolved to become this guy who lost all hopes, i wonder?

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...