Ahad, Mac 19, 2006

Unipom

Baru lepas jahit butang kat uniform. Pada sesiapa yang tak tahu lagi, saya ke kantor pakai uniform. Minah kilang lah katakan. Uniform saya, blouse biru muda dan kain/seluar biru tua. Ye, macam baju pengawas sekolah. Owh, siap ada batch lagi kat dada. Nasib baik saya cover pakai tudung. Penat dah dengan usikan kalau pergi kedai lepas kerja, orang nampak batch tu and say... "Hmm...padan manis, kerja kilang gula." Very predictable, i tell u.

Kelebihan pakai unipom ke kantor:
1. Tak payah susah2 fikir "Apa ek nak pakai esok??!"
2. Jimat duit tak payah beli baju kerja.
3. Jimat air, sabun cuci dan tenaga...baju boleh recycle pakai orang tak perasan. Haha...which, aku tak pernah buat. Sungguh!!!

Kekurangan nya pula:
1. Bosannnnn!!!
2. Muak.
3. Tak glamour lah beb.

Anyway, jahit butang kat baju unipom sebab tailor ni tak reti jahit butang. Asik tercabuttt jek. Bukan aku jek, warga kerja yang lain juga. Tak sure lah dia jahit ke dia gam. Kerempet betul.

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...