Selasa, April 25, 2006

Every time I tried to walk away,
I'm surely gonna see you for another day.
Every time you tried to hide away from me,
What ever you do, I will definitely see.
You know that it would never be,
You're making this hard for u and me...

Jangan begitu sayang, jangan menipu dirimu sendiri
Jangan cuba membinasakan dirimu sendiri...

And every time you tried to change my point of view,
it's always bout the things I'd already knew.
Every now and then I see...

Maybe, you're afraid of losing me?



words by andy fp.
"S4kti Resmi Hengkang Dari S07

Sejak akhir Maret lalu, S4kti resmi hengkang dari grup band Sh3ila On 7 (S07). Pada Er0ss, S4kti pamit untuk belajar agama di Pakistan.Meski ditinggalkan S4kti, Dut4, Er0ss, Ad4m dan personil baru SO7, Bri4n, tetap jalan terus."


Saya in denial. Sampai kapan pun di hati saya...S07 itu tetap berlima. Er0ss, Dut4, S4kti, Ad4m dan Ant0n.

For more, read here

Isnin, April 24, 2006

A shout out utk Cik Raudha di seberang...

Bangles awak bikin keren banget!!!!

*drool...*

Ahad, April 23, 2006

Khaylil Khaylila

Name: Khaylil Khaylila

chat dgn shamam sebentar tadi. dari ngobrol soal lagu, terus ke filem, last2 cerita tentang kursus kahwin (ada tak sesiapa nak pergi just for fun walaupun tak tahu bila nak kahwin lagi? jom nak?!) dan...

Nama2 anak.

Check these out:

akhdiyat khaylil eross

ahmad khaylil

andrina ramadhan

khaylila erossa

indah dhanita

siti akhdiyah

adam sakti

dan banyak lagi.
hehehehe...kami memang tak cukup kerjaan.

Jumaat, April 21, 2006

JANGAN SAKITI KU LAGI..MUNGKIN AKU BISA PERGI..
PERGI UNTUK SELAMANYA..DAN MUNGKIN TAK KAN KEMBALI


Question: why do we always hurt the people who loves us the most?
Answer: Because we can.

p/s: updated fotopages and flickr


walau lelah ku coba
'tuk menggapai hatimu
rindu selalu mengganggu
'tuk selalu dekatmu

adakah kau merasa
hangatnya tatapanku
oh manisnya senyummu
dan kau bukan milikku

segala yang ku beri
tak pernah berarti
berat terasa
habiskan darahku
menusuk tulangku
yang lelah

oh kasih
jangan kau buang cintaku
oh kasih
tabahkanlah aku

Khamis, April 20, 2006

"Mencoba bertahan sekuat hati
Layaknya karang yang dihempas sang ombak
Jalani hidup dalam buai belaka
Serahkan cinta tulus di dalam takdir"
- AD4 Band

"Maafkan aku menduakan cintamu
berat rasa hatiku tinggalkan dirinya
dan demi waktu yang bergulir di sampingmu
maafkanlah diriku sepenuh hatimu
seandainya bila ku bisa memilih"
- Ungu

"Kita...lambat berjumpa...
Kau telah berdua...ku tak berdaya
Mungkin kau tak peduli...
Aku disini...terluka hati...
Lelah kujelang, malamku gelap sepi...
Lama kunanti, kau tetapkan hati...
Kubertahan, walau tiada kau akhiri
Segitiga diantara kita
Hanya 'tuk berdusta dan kulelah
Diantara segitiga ini"
- Cok3lat

"Kutahu dia milikmu tercinta
Sebagai kembang yang kau pilih
Namun hatiku hatinya
Mengisyaratkan rasa
Ingin memetik, merangkai
Menjalinkan ikatan abadi
Mendambakannya...
Merindukannya...
Oh... sobat, maafkan aku mencintainya
Aku tak bermaksud membuatmu sungguh tak berarti"
- P4di

"andai ..
ku tak membuang dirimu
menjadikan yang kedua
atas cintaku
janganlah
keterpurukanku ini
membuat kau membenciku
selamanya .. dan membunuhku"
- G1g1

"T'lah lama sudah bersama
Bercinta berbagi asmara
Namun kau tak dapat
Tinggalkan dirinya untukmu
Hmm, t'lah kuputuskan
'Tuk menjauh
Kar'na tak mungkin t'rus bersama
Perpisahan jua lebih baik adanya"
- R4tu


"Ini tanganku untuk kau genggam
Ini tubuhku untuk kau peluk
Ini bibirku untuk kau cium
Tapi tak bisa kau miliki aku"
- Ari L4sso

Kok artis2 di PMI banyak yang nyanyi lagu tentang selingkuh ya???

1 ultimate lagu selingkuh yg D3wa tak nyanyi:

"Ingin kubunuh pacarmu
Saat dia cium bibir merahmu
Didepan kedua mataku
Hatiku terbakar jadinya cantik
Aku cemburu

Ingin kubunuh pacarmu
Saat dia peluk tubuh indahmu
Didepan teman-temanku
Makan hati jadinya cantik
Aku cemburu
Meskipun aku pacar rahasiamu
Meskipun aku selalu yang kedua
Tapi aku manusia mudah sakit hatinya"

Ada apa dengan perselingkuhan?


...selingkuh jangan hanya sekali...hahahhahaha
You Are Not a Gold Digger

You go out of your way to take care of everything in your life.
Including money - which you've got plenty of, thank you very much.
And you have no intentions of being a trophy girlfriend for some bald guy.
Just make sure that hottie you met isn't scheming to be your boy toy!
As a successful woman like you knows, gold digging goes both ways these days.

Selasa, April 18, 2006

i have, a sick cat. not sick as in, physically sick, tapi as in mentally sick. here's the story.

When i got back from work today, he was lazing around under the sun, but rushed to the door upon seeing me. Which, I thought was oh-so-sweet, he knew the door would be opened and I thought, he wanted to play inside.

So I thought.

Once the door was opened, he then rushed upstairs. So I followed him.

And there he was, perched on a cushion, on my bed with it's fresh sheets, waiting for me to enter the room.

With his eyes on mine, like telling me..."Watch me, lady!" He pissed. And he ran out selepas itu.

And there was one time, he was outside the room, begging me to let him in. Masuk2 je...he looked and me in the eye, and pissed on the bag I bought from Singapore. And he ran out selepas itu.

It's like, he wants me to watch him doing it?? Yucks!! Oh, and once I was taping him on videocan and he starts to lick himself...korang sure tak nak tahu punya lah.

Such a show off!! And I think he has a personal vendetta against me. Adakah aku paranoid??!!

Tapi jangan risau, with much cleaning and heaving and shoving the mattress down the stairs, and a generous spray of Febreeze, we manage to get rid of the piss and smell.

But this has got to stop. Wahai kucing, ada apa dengan mu??!!!!



Yang berikut ini tiada kena mengena dgn kucing sewel saya:-

Pakcik dan Makcik (soon to be Papa and Mama)

Suasana dlm hujan renyai, di PMI, 5-6 person berteduh under 1 poncho pakai buang...waiting for the rain to stop and the show to resume...

Aku: look at that lady...dia mengandung ke? Oh..tak. (the lady in question sebenarnya had a backpack to the front of her body, then dia cover with jacket. so nampak mcm pregnant)

Makcik: Kenapa kalau pregnant?

Aku: Kesian lah, for a pregnant lady to be in this situation.

Makcik: AKU PREGNANT.

Aku: Huh??! (muka tak percaya)

Makcik: Aku pregnant. Dah 2 bulan, masuk 3.

Aku: Whaaat?! Congratulations!!!

Pakcik: Congrats kat aku lah! Aku yang score.

Aku: It's teamwork la wehh!!

What a way to break the news!

Congrats, congrats. Do you know, you guys inspired a conversation between Cik Kikin and I the next day. How nice it would be to be mom-to-be. Kikin said, It's sexy to have that perut boyot. Ahaks...let's see how sexy this makcik gets.

Oh ye, kaki saya dah okay, yuk ronggeng lagi!!

Isnin, April 17, 2006

Window to his soul


Kudapati kekaguman dalam dua matamu
Kurasakan bagai bicara
Tentang sebuah pesona
Itu yang pertama waktu kumelihat kehadiranmu
Itu yang membawa kau dalam ingatan
Tentang cinta

Sinar matamu itu menggodaku
Membuatku untuk berlagu
Sinar matamu itu menggairahkan, membangkitkan
Sebuah kata suka
Ku mencoba memahami
Apa arti semua ini ..

Ahad, April 16, 2006

WTF?!?!!!

*emosi terganggu. nak tidur.

Belum cukup sembuh hati ku ini
Dari luka yang kau tikam ke jantungku
Sudah kamu lukai nya lagi
Sudah kamu hancurkan percaya ku kepadamu

Aku mungkin takkan pernah tau
Apa salahku kepada dirimu
Mungkin juga kamu masih ragu
Dan tak pernah menganggap ini adalah serius

JANGAN SAKITI KU LAGI..MUNGKIN AKU BISA PERGI..
PERGI UNTUK SELAMANYA..DAN MUNGKIN TAK KAN KEMBALI

Setelah aku menjadi milik mu
Masihkah kamu akan sakiti aku lagi
Belum cukupkah kamu menyiksa aku
Belum cukupkah kamu membuat aku jadi gila

by: D3wa

p/s: nanti lah ye saya update tentang PMI? tulang2 belum bercantum dgn sempurna nih. hahaha...

Khamis, April 13, 2006

By Request (EVOLUTION)



somebody requested for this vid to be put it my blog. here's for u.

taking a look at it, aku rasa evolution kereta mcm terbalik dgn evolution manusia (and by saying evolusi manusia, saya TIDAK maksudkan teori D4rwin yg mengatakan manusia berasal dari monyet. Cam bodoh je Encik D4rwin tu mengaku dia sedara sepupu sepapat monyet??) Manusia start as babies then membesar bagai johan sampai la sampai ajal. Tapi kereta dlm vid ni, instead of starting young, it starts as old car. Hahaha...ye lah, if u ppl tengok the 1st BMW 3 series dlm vid ni, the word that'd probably jump to mind is "kereta BMW lama". Unless of course, you're obsess with BMWs and you'd probably go "wow! BMW some year, some make, some engine, some apalah" (which is almost like a very, very dear friend of mine. ahaks...)

Tapi saya juga berevolusi. Haruskah bicara tentang fizikal? Hmmm...from the little girl in diapers to the vivacious me (sengih perasan). Of course I have changed! For better or worst, itu I am not so sure. Hehehe.

Dan akal serta kematangan saya. 10 years ago, I thought to my self,
"lagi 10 tahun, sure aku dah matang, and so freaking sure of myself, ada kerjaya gempak, kereta gempak, boyfriend gempak, mungkin juga dah berkahwin dgn lelaki gempak itu, dan dapat anak gempak, kira gempak lahh!!"
10 tahun yang lalu, I sworn my undying love to Yusry. Dari group rap 3 beradik tu lah. Ehehe *sheepish grin* 10 years ago, the only things I know about Indo music adalah h3tty k0es 3ndang dan rh0ma ir4m4. Hahahaa!!!
10 years ago, I thought blonde guys, 6ft tall, and has blue eyes are just gorgeous. Nick Carter and Leo Pio made it into the list.
10 years ago, I was such a tomboy. My hair was permanently short. Boycutt short.

Now, I have a job, which I am not so sure of it's kegempakan, I have a car which is in a way gempak coz it takes me to places, but that's it. To say that I am sure of myself and my life, that would be a lie. But then again, now...I don't really care of kegempakan2 itu semua.
Now, Yusry who??!! Hehehee...yelah, I still know who he is! But if people asked me about his marriage, incidentally, a lot of ppl did ask, I have no freaking idea. And I don't think I care too. I still have most of their albums, the old ones, the latest ones...ermm, tak beli. Ada orang nak bagi free tak? Hehehe.
Now...owh mereka bermata biru, tinggi 6 kaki dan rambut perang tak semestinya kacak! In fact, most of the time, jambu laahh diorang!! I prefer lelaki melayu. :-) Siapa bilang lelaki melayu tak menawan?? Tak menarik hati, tiada memikat...kalau lah sungguh tak mungkin aku tertarik, kalau tak sungguh tak mungkin aku kan jatuhhh!!!
Now, I have long hair. Dan saya kenal make up. I know how to apply mascara and eyeliner dgn jayanya. Ahakss...

But just the BMW 3 series yang tetap BMW 3 series juga walau apa bentuknya, tak akan berubah jadi P3rodua K3nari atau Prot0n Isw4ra, no matter how much changes I have gone through, I am still me. And no matter what comes, THAT, would never change.

Hanya ALLAH je yang tahu apa akan jadi pada saya nanti.

p/s: dan kamu, my dear friend...how has u evolved to become this guy who lost all hopes, i wonder?

Rabu, April 12, 2006

hey kamu.

anyway, you'd probably thought i would be writing dengan marahnya about what i felt about what's happening. Thing is, I can't. Can't find the words, not even sure what i am feeling. Bewildered, pelik, tidak percaya. Yang saya tahu, saya tak marah kan kamu.

You might have lost faith, loose all hope, resume to hate. But I have enough faith for both of us. InsyaAllah things will be okay.

Mak pernah kata. We choose to be happy, atau unhappy dgn keadaan. Bukan keadaan tu yang akan ikut kehendak kita.

Contoh? Let's say a girl, harus memilih antara 2 lelaki. Lelaki A, kacak tampan bergaya KAYA tapi dia tak cinta. Lelaki B, kacak tampan bergaya TIDAK KAYA tapi dia cinta.

Terserah sendiri pada gadis tu nak memilih what she thinks will make her happy. To say hell with love dan memilih hidup mewah, atau memilih susah tapi dgn cinta.

Kalau saya gadis itu...saya rasa saya memilih cinta. Mungkin kot saya bodoh?

Memang cinta tak boleh buat kita kenyang. Tak boleh bagi kereta mewah, kondo mewah, barang kemas, apa2lah.

Tapi cinta yang sejuk kan dunia.

Wahai jiwa-jiwa yang tenang
berhati-hatilah dirimu kepada hati-hati yang penuh kebencian yang dalam
Karena sesungguhnya iblis ada dan bersemayam

di hati yang penuh dengan benci dan yang penuh dengan prasangka
laskar cinta...
Sebarkanlah benih-benih cinta
musnahkanlah virus-virus benci
virus yang bisa rusakkan jiwa dan busukkan hati
laskar cinta...
Ajarkanlah ilmu tentang cinta
karena cinta adalah hakikat dan jalan yang terang bagi semua umat manusia

Jika kebencian meracunimu...kepada manusia lainnya
maka sesungguhnya iblis sudah berkuasa atas dirimu
maka jangan pernah berharap aku akan mengasihi menyayangi

manusia-manusia yang penuh benci seperti kamu.
Wahai jiwa-jiwa yang tenang jangan sekali-kali kamu
mencoba jadi Tuhan dengan mengadili dan menghakimi
Bahawasanya kamu memang tak punya daya dan upaya

serta kekuatan untuk menentukan kebenaran yang sejati.
Bukankah kita memang tercipta laki-laki dan wanita
dan menjadi suku-suku dan bangsa-bangsa yang pasti berbeda
Bukankah kita memang harus saling mengenal dan menghormati
bukan untuk saling bercerai-berai dan berperang angkat senjata

Selasa, April 11, 2006

tiba saat mengerti
jerit suara hati yang letih
meski mencoba melagukan
rasa yang ada

mohon tinggal sejenak
lupakanlah waktu
temani air mataku
teteskan lara, merajut asa
menjalin mimpi, hendak dan sepi .. sepi

cinta kan membawamu kembali di sini
menuai rindu, membasuh perih
bawa serta dirimu, dirimu yang dulu
mencintai diriku apa adanya

saat dusta mengalir
jujurkanlah hati
kenakanlah batin jiwamu
kenakan cinta seperti dulu
saat bersama, tak ada keraguan

Ahad, April 09, 2006

The 'saya nak bertunang sms'

Bertunang??!

Saya??!

15 april??!

Hehehehe...soraya, the message u forwarded to me got me in trouble lar. Ramai yang percaya mati bila saya forward kepada mereka. Tapi membuat saya gelak guling2 macam tenggiling tadi. Aiyok. Lots of people actually called and sms wishing me congratulations. Some gave me excuses on why they won't be coming on my grand day but congratulations juga. Many, many more replied with threats to goreng aku dlm kuali, nak hentak tulang rusuk aku sampai patah, nak sumpah aku jadi kucing. Hahahaha...

AMPON!!!
tipah tertipu, bang. tipah tertipu...

Even Encik G0rg3ous believed it. Hello my dear, I am currently seeing only you. So tell me, I nak bertunang dgn siapa??

Maka...

TIDAK. Saya belum ada rencana nak bertunang dalam waktu terdekat ini.
TIDAK. Saya tidak akan ada dirumah 15 april nanti. Kan ada PMI? I'll be shaking my ass at the stadium.

Harap2 no one shows up at my house that day for my majlis bertunang. Hahaha. Kalau ada yang nak datang, hadiah tu tinggalkan ek. :p
Found about myheritage from azz's blog. Supposed u can see which celebrities look like you. I tried a few times and these 3 ladies came out most frequent.


Can you see the resemblance? *hahahahahaha*

From left: J4nie Tienph0suw4n (a Thai Idol, apparently), yours truly, and cik j4ng nara (korean series lovers would definitely know her), dan di bawah, kajol. yippeee!! I like. hehehehe.




His came out with
and

not bad...not bad at all. hehehehee...

Rabu, April 05, 2006



love this song. sila refresh minda utk konser 15 augustus. the original R4tu, pinkan and maia.
4 jobs i have in life
-accounts officer
-mom's and siblings' taxi driver
-official tukang potong kuih dan kek di kantor
-motivator (to self)

4 movies i can watch over and over
-grease
-tak biasa
-any p.ramlee's movie
-kuch kuch hota hai! hahaa


4 tv shows i love to watch
-CSI
-akedemi f4ntasi4. (gelaklah, gelak...)
-friends
-The O.C

4 places i've lived in
-kuala lumpur
-shah alam
-petaling jaya
-bandung (well, that's where my heart lives :p)

4 places i've been on vacation to
-singapore
-bali
-south korea
-jakarta/bandung (technically these are 2 places but since I went to both in one trip, so...)

4 places i'd rather be in
-europe. i want to go to paris!
-Mecca and Madina.
-bandung. hehehe
-just here. at home.

4 of my favourite food
-masak lemak cili padi (especially of ikan patin or ikan pari. couldn't resist!)
-nasi goreng yang pedas2
-mee kari at this place in bangsar. yummy!!!
-anything my mom masak, definitely.

4 websites i visited daily
-friendster
-fotopages
-s07's
-google (kira website ke ni? mcm tak je.)

4 victims to do this tag
-fadli (if he ever read this)
-nekmah
-raudha
-lissa (haaha, tak kira, sila update blog kamu!)

Selasa, April 04, 2006

Got into a HUGE fight with Encik Belangkas. I can't even begin to write about it, to me it's basically misunderstanding of beliefs and perceptions. Where he doesn't think he's wrong and I don't think I am either.
I think once we got over it, this will be one of the things that will make me laugh the most. The situation is so funny, Mr. Be4n would want to make his rendition of it.
But we haven't and it sucks.

Lantak lah.

Sabtu, April 01, 2006

encik belangkas,
i've been to bkt tinggi twice this year. both impromtu. can we please go again so i can take pictures? please? please?
*sambil buat muke seposen*

Dear Abang

Ayang nak mintak kebenaran Abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. Abang tak perlu hantar Ayang sebab Ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas..
Abang jaga lah diri Abang dan kereta Abang baik-baik...
Cuma ada perkara yang ingin Ayang luahkan disini... kereta baru Abang tu
mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu abang sayangkan kereta Abang lebih dari Ayang.. sampaikan Abang dah terlena dalam kereta Abang tu sejak Abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam... Abang sayangkan kereta Abang lebih dari Ayang, nak tau ngape?

Harga kereta Abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang Ayah Ayang letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran Ayang lebih mahal dari harga kereta Abang?
Tiap-tiap pagi Abang mesti gosok kereta Abang, nak nampak berkilat..tapi Ayang nak dapat kiss g.morning pun susah.
Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori Abang beli kat kereta, Ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..

Kereta sebulan sekali Abang servis, Abang kata kena jaga maintainance..Ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah.
Kereta Abang make up
lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa Abang kata Ayang tak sedar diri.
Kereta Abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, Ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata Ayang mengada-ngada.
Kereta Abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya Abang marah anak macam nak makan, Ayang jatuh longkang besar boleh Abang gelak

Paling menyedihkan..Ayang tanya ngape tidur dalam kereta? Abang jawab takut orang curi kereta Abang.. kalau Ayang kena curi??

Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta Abang takut calar.. Ayang calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan Ayang dah sediakan. Ayang pi tak lama. Sekolah bukak Ayang balik lah dengan anak-anak..

Pesanan ayang..

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU
MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU
BASUHKAN PAKAIAN ABANG

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU
GOSOKAN KEMEJA ABANG

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU
SIAPKAN AIR MANDI ABANG

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU
KEMASKAN RUMAH ABANG

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-
URUT BADAN ABANG

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU
TEMANKAN ABANG TIDUR

Love,
Ayang

ahakssss!!!

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...