Khamis, Mei 25, 2006

MR WRONG helps u grow up
MR WRONG helps u discover which men will always be wrong for u
MR WRONG helps ur self-esteem
MR WRONG helps u decide what u want from a relationship
MR WRONG helps u perfect the art of arguing
MR WRONG helps u recognise what brings u the best (and worst) in u..


so to all mr. wrong yang pernah hadir dlm hidup saya, thank u.

"Dan mungkin bila nanti...kita kan bertemu lagi.
Satu pintaku jangan kau coba tanyakan kembali
Rasa yang kutinggal mati
Seperti hari kemarin saat semua disini..."

Selasa, Mei 23, 2006

PERHATIAN UNTUK WARGA SSP:

"Assalamualaikum ppl,

As some of you know, last weekend aku, farina, fatma, ina and fatin went to SSP Cyberjaya to meet up with Miss Shal, Puan Norlaila and Ustazah Umi. Miss Shal requested the meeting to discuss about a plan to organise a reunion for SSPians who graduated in 1990 up to 2004. Miss Shal pointed out that she didn't want to call this an "alumni reunion" because dia tanak yg datang makcik-makcik/datin-datin yg dah tua gila datang plak. hehehe. Btul!

Anyway, this reunion will be on the 17th June at SSP Cyberjaya. A 'sumbangan' of RM100 is expected from each of us who is interested in coming.I hope that all of you yg boleh datang tu datang lah, sebab beriye tengok cikgu2 plan this benda alah ni. Kesian plak kalau tak dapat responds kan. Akupun tanak citer panjang kat sini, so sesape yg free this Saturday (27th May) marilahke Starbucks KLCC sebab batch kita akan berkumpul utk membincangkan plan yg seterusnya.

For further information boleh la contact Farina J or Fatma or Ifi Malek.

Thanx!

Hana Kamaruddin"

well said hana, aku malas nak ubah apa2 lagi. hehehehe.

SPREAD THE WORD, PEOPLE!!!

Isnin, Mei 22, 2006

something weird happened to me today. As I was going thru some invoices, rasa sesak nafas dan ketat dada. Cam..macam kena serangan asma. So I practised apa2 breathing excersizes yg patut, trying to get some air to my lungs. And it hurts. Sampai menitik jugak la air mata betina aku. Dah macam2 dlm kepala otak aku. Apsal ni? Ishh.

After more then an hour, my breathing is almost back to normal. Tak boleh jadi, went to D3mc to jumpa Doc.

He said, it ain't astma. My lungs sounds okay, semua okay...Tapi mungkin...

Aku Stress.

Semua orang tak percaya seorang Farina boleh stress sampai sakit. Mak, Minn, Faie, Shanen...they all said, "you??! stress??!" Tak payahkan orang lain, aku pun macam...apanya yang aku stress?? I feel like everything is under control. No doubt, kerja melambak and lots of new things coming up and I'm feeling the pressure but, I've never been someone yang crack under pressure. No doubt, gaduh dgn DIA buat saya rasa bersalah kerana memadamkan senyuman itu. Tapi sampai saya sesak nafas?

To kamu. Maybe, I need to see ur smile again, so that this pain will go away. Please?
ayat jiwang hari ini.

Kawan2, doakan saya sihat ye.

Khamis, Mei 18, 2006

M4ntan kek4sih yang hilang datang
Ungkapkan besarnya penyesalan
Bagaimana dia menghancurkan aku
Percayalah kau tak aku sesali

Awan hitam menghantui langkahmu
Bagaimana mungkin jika itu pilihan mu
Di sini tak lagi jadi ruangmu

Relakan lah semua
Berakhirlah sudah
Dan biarkan bintang
Menuntun mu pulang


Pendapat saya? Hmmmm...

Mana pergi pej4nt4n t4ngguh yang ku and4lkan?

Coz frankly...this is not worth the wait.

SEDIH!!!

Isnin, Mei 15, 2006

Wahai budak SSP...

korang sure ingat DM kan?

Ingat Capang tak??

Hahahahhaa...tetibe aku teringat kat dia.

Apa cerita ek dia, dah kahwin dah kot?

Jumaat, Mei 12, 2006

24

What does it feels like being 24?

OLD

muahaahhahahaha!

Thanks for the wishes and prayers.

Azam tahun ini:

1. untuk lebih rajin dlm segala bidang. utk kill virus m-a-l-a-s dlm diri.

2. untuk lebih optimistik menghadapi apa jua rintangan mendatang (wallahhhh!!)

3. untuk belajar belly dancing. (muaaaahahahahaha.)

4. untuk kumpul banyak duit.

5. untuk for once, make him happy. he deserves to be.

Khamis, Mei 11, 2006

For the first time I took an EL today. Seriously not in the mood to go to work, so I created a story and voila! Tak pergi kerja. Instead, I woke up late and potong rambut, servis kereta, and...
Ambil MYKAD.
So I'll be celebrating my 24th bday with a MYKAD instead of still gambar black and white IC. Hahaha...*hinst hinst bangga sampai kembang idong*
Thank God I didnt look too hideous on it. Tudung aku senget sikit tapi okaylah, tak nampak tembam sgt. hahaha...
That, is my main concern!

Then he came to my house. I thought we were going out somewhere, so I excitedly got dressed. Rupanya he only singgah to give me my bday gift. It was a very nice, pink Guess! watch. Hurrayyy!!


All I asked from him was to spend some time with me on my birthday. Little did I know he took it literally?

And I wont be seeing him on my bday too. Tak apa lah, beggars can't be choser.

i'm sure he didn't realise i bit my lips to stop myself from crying.

Selasa, Mei 09, 2006

10 Things I do when I feel so stressed out:

1. Sleep. Problems would usually seems easier to cope with lepas tidur walaupun sekejap. Macam dapat ilham dalam mimpi ke apa? Tapi a very good friend of mine once told me to settle semua masalah sebelum tidur. Especially kes gaduh2 dgn kekasih hati (kalau di waktu yang ternyata punya kekasih hati). He said..."at least, kau boleh tidur dgn senyuman." Damn, he was right. Tapi kadang2 ada juga problem yang ku bawa ke dalam mimpi, mengganggu tidur dan fikiran aku juga.

2. Jalan2. Hehehe...just jalan2 ke mana entah, preferably tepi pantai, ditiup angin bayu menolak2 angin di dahi ke tepi...fuhh. Tapi kalau tak dapat, jalan2 di shopping mall pun boleh dan...

3. Shopping. Tapi I seldom do this, not a compulsive shopper, thank God. Tapi sometimes I do buy my self something nice to cheer myself up.

4. Cut my hair. Some girls like to talk about their problems to their hairdresser, aku pula tak suka hairdresser byk cakap unless nak tanya what kind of haircut i want, is the length agreeable, bla bla. Cukup. But the act of cutting my hair macam symbolizes cutting my problems out of my mind or something like that...kot. Hahaha..yang pasti biasa lepas potong rambut, rasa lega sikit kepala otak. (ke, rambut aku yg bikin kepala aku pusing? hahaaa...no komen)

5. Buy my self flowers. Lilies. Hahaha..pathetic ke perbuatan ni??

6. Talk to friends (benda ni paling awal aku akan buat). Proses awal sure aku akan memuntahkan perkataan banyak2 sampai aku dapat cool. Thanks to Min, Faie, Raudha, dan those friends who put up with kejiwangan tak terkata ayat2 saya beserta my usage of vulgar words. You know how it is when I start to bitch about people...hahahhaa.

7. Get comfort food!!! Hahaa...chocs, french fries, vanilla coke, ice cream or frappucino. Atau kesemua di atas, bergantung kepada keperluan emosi.

8. Main dgn kucing.

9. Drive tanpa arah tujuan. Sambil dgr lagu kuat2 dan nyanyi2 sendiri dan ketuk2 stereng.

10. Yang paling penting, solat. Doa kat Allah dipermudahkan segala masalah. InsyaAllah...

what about u ppl?
I'm tagging
1. Sou
2. Yatt
3. Lissa
4. Raudha
5. Lieya.

Silekan!

Ahad, Mei 07, 2006

Pointers on how to love a...

TauReaN
Description of Taurus and Love rather short, sweet, simple, and straight to the point. Your Taurus lover would probably appreciate me for that. That's because your "meat and potatoes" Taurus lover generally doesn't like to put up with a lot of extra frilly stuff and/or unnecessary talk. So let's just jump straight to the point and to the "meat of the matter." Your "where's the beef" Taurus lover is solid, dependable, and sensual. Yep, I said sensual. Ruled by Venus, the goddess of love, (and barring other factors in the chart) your Taurus lover revels in being surrounded with simple physical pleasures, simple physical comforts, and simple physical expressions of affection. Are you beginning to see a pattern? It's the words simple and physical. Taurus in love says:
"Don't just tell me that you love me, baby! Buy me a luxurious gift! Pamper me! Hug me! Kiss me! Massage me! Squeeze me tight! Jump me in the Jacuzzi! And while you're at it, baby? Could you feed me a delicious tasty meal."

see? it's not so hard to understand kan? hehehehe...

Sabtu, Mei 06, 2006


6 May 2006


They turned 10.


We turned stronger.


Walaupun kadang2 bertekak. Eh, berbincang. Hahaha...peace Ili!

Buat semua sheilaganks yang tiada dalam photos juga, met ultah teman2, semoga kita akan tetap jadi sebuah kisah klasik utk masa depan.

Kata Sor, "even if they break up, we'd still have each other". Unquote.


This banner is 4 years old on this coming 10th May.

Sahabat sejatiku, hilangkah dari ingatanmu
Di hari kita saling berbagi
Dengan kotak sejuta mimpi, aku datang menghampirimu
Kuperlihatkan semua hartaku

Kita selalu berpendapat, kita ini yang terhebat
Kesombongan di masa muda yang indah
Aku raja kaupun raja
Aku hitam kaupun hitam
Arti teman lebih dari sekedar materi

Pegang pundakku, jangan pernah lepaskan
Bila ku mulai lelah, lelah dan tak bersinar
Remas sayapku, jangan pernah lepaskan
Bila ku ingin terbang, terbang meninggalkanmu

Ku selalu membanggakanmu, kaupun selalu menyanjungku
Aku dan kamu darah abadi
Demi bermain bersama, kita duakan segalanya
Merdeka kita, kita merdeka

Tak pernah kita pikirkan
Ujung perjalanan ini
Tak usah kita pikirkan
ujung perjalanan ini

talked to min tonite. rupanya kami ada berfikiran yang sama...

what does it take to make him feel i am special? do i have to ditabrak lori, patah riuk duduk hospital and the fear of losing me for good will jolt him dari tidurnya yang panjang and make him realize, dia butuh aku? seperti aku butuh dia? make him realize aku ada?

coz that's what happened to me. dia on those white sheets and i can't bear looking at it, that's when i knew. this could be real.

but does he even care?

*semua tak sama, tak pernah sama...
apa yang ku sentuh, apa yang ku kucup,
sehangat peluk mu, selembut belaimu...
tak ada satupun yg akan menjadi seperti mu*

Jumaat, Mei 05, 2006

Maafkan saya yang lama mendiamkan diri atas sebab2 yang dapat dielakkan tapi saya yang buat2 bodoh je dan tidak mengelak maka ia terjadi. (pada yang tahu, tahu lah. tak tahu, sudah. hehehehhe)

There's so many things to write and I dont even know where to start maka...gonna make this short. This list is not in chronological order.

1. Kucing saya hilang. Ya, the one yang suka kencing atas katil saya. Kucing yang saya nobatkan sebagai kucing paling kacak seluruh PJ and Subang Jaya and some says Shah Alam too. Saya sangat-sangat sedih. Asal dengar bunyi kucing mengiau je saya ingatkan dia. Tak ada lagi dia nak bangun kan saya pagi2. Tak ada lagi dia nak baring2 atas saya. Where ever u are, kamu sentiasa dlm doa ku. Huwaaaa!!!

2. Mom's bday was on 27th. Met ultah, bunda. Love u banget.

3. Ada orang gila kat ofis saya kembali mengganas tunggu2 saya lepas ofis. Eurgh. Sangat tidak cool.

4. Thomas Cup. Hehhehe....teringat zaman ssp, tak payah pergi prep sebab boleh tgk final (Tapi ada jugak budak2 baik masuk jugak kelas prep, hape jek...tak minat badminton pun layan je lah, kan tak payah pergi prep tuhhh!!!) Teringat zaman tu aku dgn Ida kat belakang Rec Room Blok C dgn bendera Msia and jerit2 utk the National coach. Hahaha...I cant remember nama mat salleh tu but kononnya he's cute.

5. Nenek umur 104 tahun kahwin dgn lelaki 33 tahun? Memang jodoh. Ada supplier to my office dok bakar2 saya, nenek tu umur 104 dah 21 kali kahwin, saya 1 kali pun belum?? Nenek 104 tahun kahwin lelaki umur 33 tahun yang jarak umurnya sedang elok sangat dgn saya, tapi nenek tu boleh dapat? Saya ni?? Single mingle. Kata akak supplier tu..."tak malu ke??" Hahahaha...she promised to teach me ayat doa utk lekas dapat jodoh. *imut, ntar aku kasi ke kamu juga. hahaha* Question: tua sangat ke aku? haruskah aku jadi desperate???

6. Bercakap pasal tua...hari keputerian saya jatuh pada jumaat depan maka saya declarekan cuti umum untuk semua rakyat Msia. Marilah sama2 meraikan. Hahaha. Kalau ada yg nak beli hadiah, wishlist yang lebih detail akan saya letak disini soon. :p

7. last week, went to t4nch4p. Sou, maaf aku bertemu kamu cuma sebentar. The place sgt panas dan stuffy, aku tak sanggup...cair mekap aku. Haha. Didn't plan on going, tapi Ocal msg saying she and Bon would love to see me there, how could I refuse. Lagipun they did me no wrong. And they're cool sisters. Before pergi, dok baca2 doa, takut membayangkan ketemu Mucab sambil tunggu Faie come and pick me up and aku pun tgk Tv and there he was, live from Srwk, jadi back up vocal for some show. Felt relieve, mungkin belum sedia ketemu dia. Tapi bila ketemu the rest of the family...so familiar, yet strangers to me. Enough, tak nak cerita lagi kisah dan rasa yang ku tinggal mati.
Terkejut, ketemu Ijat di sana.

8. Lieya's birthday today. Happy birthday sis!! (wonder if she still visits this blog?)

9. Lupa dah apa nak tulis.

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...