Selasa, Mei 09, 2006

10 Things I do when I feel so stressed out:

1. Sleep. Problems would usually seems easier to cope with lepas tidur walaupun sekejap. Macam dapat ilham dalam mimpi ke apa? Tapi a very good friend of mine once told me to settle semua masalah sebelum tidur. Especially kes gaduh2 dgn kekasih hati (kalau di waktu yang ternyata punya kekasih hati). He said..."at least, kau boleh tidur dgn senyuman." Damn, he was right. Tapi kadang2 ada juga problem yang ku bawa ke dalam mimpi, mengganggu tidur dan fikiran aku juga.

2. Jalan2. Hehehe...just jalan2 ke mana entah, preferably tepi pantai, ditiup angin bayu menolak2 angin di dahi ke tepi...fuhh. Tapi kalau tak dapat, jalan2 di shopping mall pun boleh dan...

3. Shopping. Tapi I seldom do this, not a compulsive shopper, thank God. Tapi sometimes I do buy my self something nice to cheer myself up.

4. Cut my hair. Some girls like to talk about their problems to their hairdresser, aku pula tak suka hairdresser byk cakap unless nak tanya what kind of haircut i want, is the length agreeable, bla bla. Cukup. But the act of cutting my hair macam symbolizes cutting my problems out of my mind or something like that...kot. Hahaha..yang pasti biasa lepas potong rambut, rasa lega sikit kepala otak. (ke, rambut aku yg bikin kepala aku pusing? hahaaa...no komen)

5. Buy my self flowers. Lilies. Hahaha..pathetic ke perbuatan ni??

6. Talk to friends (benda ni paling awal aku akan buat). Proses awal sure aku akan memuntahkan perkataan banyak2 sampai aku dapat cool. Thanks to Min, Faie, Raudha, dan those friends who put up with kejiwangan tak terkata ayat2 saya beserta my usage of vulgar words. You know how it is when I start to bitch about people...hahahhaa.

7. Get comfort food!!! Hahaa...chocs, french fries, vanilla coke, ice cream or frappucino. Atau kesemua di atas, bergantung kepada keperluan emosi.

8. Main dgn kucing.

9. Drive tanpa arah tujuan. Sambil dgr lagu kuat2 dan nyanyi2 sendiri dan ketuk2 stereng.

10. Yang paling penting, solat. Doa kat Allah dipermudahkan segala masalah. InsyaAllah...

what about u ppl?
I'm tagging
1. Sou
2. Yatt
3. Lissa
4. Raudha
5. Lieya.

Silekan!

Tiada ulasan:

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...