Ahad, Julai 30, 2006

All the way from France...


Thanks Peon and Zeff!!!

klik sini

Do you know Peon, sometimes I wonder, what good thing have I done to deserve you as a friend.
Luv ya babe.

Went to Tradew1nds Sports Club's Dinner. The theme was Lady in Red, Man in Black.



With my boss and his mrs. Boss, i saspek u la!
Haha...orang kata boss aku ni sayang aku. Ye lah kot, dia isikan pinggan aku banyak2 tadi. Dia suruh makan banyak2 (itu ke lambang kasih sayang?)


the ever beautiful and elegant kak ana.


the two crazyheads.


the gentlemen.

for more, click here.

Jumaat, Julai 28, 2006

Salahkah aku
Mencintaimu, Memilikimu, Menyayangimu

Jangan paksakan kita untuk selalu bersama
Jangan paksakan kita untuk selalu mencinta

Salahkah aku
Mencintaimu, Memilikimu, Menyayangimu

Bila kita harus berpisah, sudah
Biarkan ini semua berakhir, sudah
Cinta memang tak harus miliki

Selasa, Julai 25, 2006

So many things happened lately which I had reserved my comments for, at least...until now.

1. CT's announcement vs. Tsunami di Indo...

which made the front page?

You all know this by now. Maybe to some ignorant people, if you talk about the latter, they might not even know it happened. But CT's going-to-be-THE-wedding-of-the-year...everyone, from all walk of lives talks about it. Boss saya yang berbangsa cina dan india pun dok konpius pasal tu. Bila ditanya, mana tau? They say, surat khabar cina/india lah!
Sangat bosan mendengarnya tahap boleh muntah. So what if she's gonna marry that older, rich guy? So what if he's barang 2nd hand? (tapi aku dengar dia barang recycle. hahhaa...what do i know right?)
Who ever it is that she'll marry pun akan make tongues wag.If dia kahwin org muda kachak bergaya tapi not as rich as she is, ppl gonna say, CT desperado, hubby nak tumpang kekayaan CT, yadaa yadaa. Now she's gonna marry and older, rich, not too bad looking, people say...well, korang tau lah apa orang ckp about it kan.
Don't people believe in fate anymore?
Anyway, lantak dia la nak kahwin naik kuda ke naik gajah ke, dia boleh naik rimau pun kalau dia mahu, just get on with it k. Bosan aku balik2 dengar nama dia je hari2 sampai lemau.

2. M4wi putus tunang

Saya tak salahkan M4wi, tak salahkan tunang dia. M4wi's extraordinary success has brought him to extraordinary stardom (well, at least by Malaysian standard) and therefore, he needs an extraordinary lady to be by his side.
Wanita mana yang tak tertanya2, tertekan bila nak contact tunang sampai berbulan2 tak dapat, kahwin asyik postpone, gossip berlambak2, nak tgk tunang pun tgk kat majalah dan tv je...boleh sakit otak juga jadinya.
Lelaki mana pula yang tahan bila kerja 24 jam sehari, tidur tak cukup, asik kena ganggu dengan peminat, worst still ayah sakit tenat, kena desak2 pula dgn soalan bila nak kahwin, tengok pula tunang posing2 kat majalah, tension...last2 buat keputusan drastik, putuskan aja.

Sila sampaikan kat M4wi, nama I pun Ina gak. I pun kerja kilang gak. I pakai tudung, dan pandai mengurut. Dan I sangat memahami. Ngehehhehee...

3. H4ni Mohsin dies

This, has managed to make me shed some tears. I just cannot imagine how his daughter, being with him at the moment he collapsed, deal with it. Kalau aku, sure traumatic gile. Dah la muda lagi H4ni, on the way nak pergi holiday pulak tu.
And jenazah dia looked so peaceful masa nak dikebumikan tadi.

Check this out.

AL-FATIHAH.

Ahad, Julai 23, 2006

apa yang kan terjadi pastinya 'kan terjadi
biar waktu yang menghakimi
dan aku akan terus bertahan
mengharapkannya
menantikannya
walau pedihnya tak tertahankan
melihatnya
terj4mah yang lain


i don't wanna talk about it. i don't wanna talk about him. sila jangan tanyakan lagi, rasa yang ku tinggal mati.

Selasa, Julai 18, 2006

Kata Ili...

"Sy sayang adik beradik selagank sy. *ucapan sempena kedatangan sela, Ngehege"

Saya pun sayang kamu semua, darah abadi saya!!! Muah muah muahhh!!!


*semangat sgt tgk sela kat tv. tak sabo tunggu bulan dpn. Lissa, kamu duduk je sudah la.

ada sesape plan nak ke penang ke, jb ke??

pengumuman:

kucing saya dapat anak. tadi masa anak sulung dia keluar, duta sedang menyanyikan lagu radio di musikkatria. hahahaha..disambut seruan suara duta tuh, kelllasss anak kucing i!

Sabtu, Julai 15, 2006

Like birds of a feather, we flock together...



gonna miss u lots, babe.

best of luck.

Khamis, Julai 13, 2006

"kerna dia selalu ada dalam setiap doa, hadir dalam setiap helai nafasku..."

MESSAGE FROM A FRIEND:


"Q13) Who was your regular-person crush?
so not going to disclose that.

backstreet boys? hahaha. tatau apsal terharu lak
baca msg tu. tringat gle time skola dulu. duk minat
nick carter. simpan2 poster. tampal bawah katil.
dalam locker. buh bwh lapik meja.

weh, nak ckp gak ni, im sori about your dad. aku
ingat agi time pegi umah ko pas amik result spm.
abah ko suka senyum, suka gelak. sangat
penyayang. aku doakan arwah dicucuri rahmat.

tatau apsal aku x terckp sume ni last yr.. tatau
nak menghadapi kesedihan kot. buduh gle. haha
okeh dah ckp dah sume.

XXXX"


kata saya: thanks my friend.

Rabu, Julai 12, 2006

UPDATED FOTOPAGES.

HARAP MAKLUM.


CONGRATULATIONS ULL DAN CARLOS FOR UR ENGAGEMENT!!!

ull, nanti kenduri kahwin recruit la kami2 ni nak buat apa2 kerja, potong sayur ke potong buah ke potong bunga rampai ke rebus telur ke (tak bley la nak potong telur plak...hehehe). Pendek kata, apa2 je lah!

aku gerenti wedding kamu seru banget, paling tidak...kecoh banget la.

nanti sheilagank ngopi, semua bawak baby. huhuhu...nak baby jugak...

Sidetrack:


can anyone tell me is it possible for anyone to not love this boy?
he makes me wish i am 24 years old younger. hahaha...

Selasa, Julai 11, 2006

Farhan + Salima = Farima??!
siot jek fai panggil aku farima.

Some said, I look like her.


Some said, I look like this one instead


This is what I actually look like (in case korang tak tau ke, lupa ke kan.)


Tang mana yang sama??!
A friend texted me yesterday with this,
"Ada member aku minat betul tgk **** (a name of a girl which happens to be one of my closest friends). Dia tgk dlm fster aku. Dia ckp nak kenal"

To which I replied,
"Nak kenal boleh la, nanti aku ckp ****. Tapi lebih dari tu tak kot, dia dah ada kekasih hati"
(it's known to everyone they're inseparable couple, no matter how they try to walk away from each other, they'd still get back together)

Then this friend (I should point this out, he's a guy) said,
"kesian kawan aku tu. baru putus. dah ada duit ada kerja, makwe tinggalkan pulak. Ko kenalkan la mana2 kawan kau kat dia. Dia suka yang putih2, kurus, bertudung."

Komen saya:
1. I don't like to play match maker lah.

2. This is not the first time orang suruh aku kenal2kan pada kawan2. But guys usually come out with that physical terms, nak pendek nak panjang nak putih nak hitam nak kurus kering nak gemok gedempol. But girls, usually wants yang memahami, yang muka sedap mata memandang (of coz, ini sgt subjektif), dan macam2 lah.
That's why agaknya, girlfriend2 seorg lelaki tu lebih kurang je rupanya. Tapi boyfriend2 seorang wanita, physical memang susah nak dicari persamaan antara mereka tapi mesti ada 1 benang merah yang menghubungi, kereta besar ke, suka buat lawak ke, manja ke, ahlil muzik ke, orang Indonesia ke. Err...setuju ke korang?

3. Kawan saya tu kesian kat kawan dia, katanya ditinggalkan makwe. Tapi bila saya, seorang wanita, mengadu ditinggalkan, dia ketawa. Sepertinya saya yang bodoh kerana got involved with a loser. Diskriminasi kaum?

4. Dan kawan yang sama juga, bila saya pernah bergurau menyuruh dia mencarikan pasangan untuk saya, dia telah berkata... "Apsal? Desperate dah?" Demmit.

Apa2 je lah. Saya yakin di luar sana ada belahan jiwa saya yang sedang mencari wanita seperti saya, apa adanya.

Mean while,

Ada ke antara korang yang kurus2 putih2 pakai tudung nak carik pakwe?

Selasa, Julai 04, 2006

Everytime I even think of walking away from him, it seems like he can read my mind or something and start to be really ultra sugary sweet to me. Today it happened again, just like it happened before. A part of me likes it, like Shanen said, layan je lah. Another part of me is furious with me letting it happen all over again.

To forgive or not to forgive? And is there such a thing as to forgive and forget? Ke cuma forgive, tapi nggak forget? Hmmm.

Owh. Capek berat dengan semua ini.

Tapi dia anugerah terindah yang pernah ku miliki.

Ahad, Julai 02, 2006

Whole last nite lepak kat H4rt4mas Square with Yayee, Hana and Sut, plus Sut's bf and his friend. The plan was to watch footie. Wasn't planning on staying until after Brazil vs France's game tapi they were keen on it and why the heck not, kan. WC only happens once in four years and that bra&fra game is definitely a must watch!
Makanya kami di situ from 9pm to 5am plus.
Tak perlulah review about the results, sure satu dunia dah tahu. 2 giant upsets. Tapi saya suka orang portugis itu menang. Kata my cousin, "tak kisah ko sokong yang mana2, 2-2 tu pernah jajah kita". Never thought my cousin as a patriotic soul. Haha...Tapi sedih tak dapat melihat senyuman R0naldinho lagi (some says, he's not really smiling. He doesn't have any choice, he has to smile, he can't shut his mouth. Jahat kan??) and my beloved K4ka is going home.
After the ladies drop me at my place at around 6am, aku mandi2, tidur kejap for like 30 minutes, woke up, get dressed and...

Pergi Kerja.

Seriously. Had to be in the office by 8am this morning, ada stock check. That means, we have to go dalam warehouse and kira gula. Kira guni lah, bukan kira grain! Haish. Needless to say, I look like crap. Haven't done it in ages. It was fun, tapi my body dah rasa lain macam. Sigh. Just like my boss said, sacrifices has to be made. Nak kerja, tapi nak bersosialisasi juga, maka...badan aku lah yang merana. Must detox. Must exercise. Must rest. Must.

I better head to bed, am off to an early start tomorrow, ada stock check lagi kat Westport.

Owh...lupa. What's with my love life. Hmmm...anggap je non-existing. Peace.

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...