Selasa, Julai 11, 2006

A friend texted me yesterday with this,
"Ada member aku minat betul tgk **** (a name of a girl which happens to be one of my closest friends). Dia tgk dlm fster aku. Dia ckp nak kenal"

To which I replied,
"Nak kenal boleh la, nanti aku ckp ****. Tapi lebih dari tu tak kot, dia dah ada kekasih hati"
(it's known to everyone they're inseparable couple, no matter how they try to walk away from each other, they'd still get back together)

Then this friend (I should point this out, he's a guy) said,
"kesian kawan aku tu. baru putus. dah ada duit ada kerja, makwe tinggalkan pulak. Ko kenalkan la mana2 kawan kau kat dia. Dia suka yang putih2, kurus, bertudung."

Komen saya:
1. I don't like to play match maker lah.

2. This is not the first time orang suruh aku kenal2kan pada kawan2. But guys usually come out with that physical terms, nak pendek nak panjang nak putih nak hitam nak kurus kering nak gemok gedempol. But girls, usually wants yang memahami, yang muka sedap mata memandang (of coz, ini sgt subjektif), dan macam2 lah.
That's why agaknya, girlfriend2 seorg lelaki tu lebih kurang je rupanya. Tapi boyfriend2 seorang wanita, physical memang susah nak dicari persamaan antara mereka tapi mesti ada 1 benang merah yang menghubungi, kereta besar ke, suka buat lawak ke, manja ke, ahlil muzik ke, orang Indonesia ke. Err...setuju ke korang?

3. Kawan saya tu kesian kat kawan dia, katanya ditinggalkan makwe. Tapi bila saya, seorang wanita, mengadu ditinggalkan, dia ketawa. Sepertinya saya yang bodoh kerana got involved with a loser. Diskriminasi kaum?

4. Dan kawan yang sama juga, bila saya pernah bergurau menyuruh dia mencarikan pasangan untuk saya, dia telah berkata... "Apsal? Desperate dah?" Demmit.

Apa2 je lah. Saya yakin di luar sana ada belahan jiwa saya yang sedang mencari wanita seperti saya, apa adanya.

Mean while,

Ada ke antara korang yang kurus2 putih2 pakai tudung nak carik pakwe?

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...