Selasa, Julai 25, 2006

So many things happened lately which I had reserved my comments for, at least...until now.

1. CT's announcement vs. Tsunami di Indo...

which made the front page?

You all know this by now. Maybe to some ignorant people, if you talk about the latter, they might not even know it happened. But CT's going-to-be-THE-wedding-of-the-year...everyone, from all walk of lives talks about it. Boss saya yang berbangsa cina dan india pun dok konpius pasal tu. Bila ditanya, mana tau? They say, surat khabar cina/india lah!
Sangat bosan mendengarnya tahap boleh muntah. So what if she's gonna marry that older, rich guy? So what if he's barang 2nd hand? (tapi aku dengar dia barang recycle. hahhaa...what do i know right?)
Who ever it is that she'll marry pun akan make tongues wag.If dia kahwin org muda kachak bergaya tapi not as rich as she is, ppl gonna say, CT desperado, hubby nak tumpang kekayaan CT, yadaa yadaa. Now she's gonna marry and older, rich, not too bad looking, people say...well, korang tau lah apa orang ckp about it kan.
Don't people believe in fate anymore?
Anyway, lantak dia la nak kahwin naik kuda ke naik gajah ke, dia boleh naik rimau pun kalau dia mahu, just get on with it k. Bosan aku balik2 dengar nama dia je hari2 sampai lemau.

2. M4wi putus tunang

Saya tak salahkan M4wi, tak salahkan tunang dia. M4wi's extraordinary success has brought him to extraordinary stardom (well, at least by Malaysian standard) and therefore, he needs an extraordinary lady to be by his side.
Wanita mana yang tak tertanya2, tertekan bila nak contact tunang sampai berbulan2 tak dapat, kahwin asyik postpone, gossip berlambak2, nak tgk tunang pun tgk kat majalah dan tv je...boleh sakit otak juga jadinya.
Lelaki mana pula yang tahan bila kerja 24 jam sehari, tidur tak cukup, asik kena ganggu dengan peminat, worst still ayah sakit tenat, kena desak2 pula dgn soalan bila nak kahwin, tengok pula tunang posing2 kat majalah, tension...last2 buat keputusan drastik, putuskan aja.

Sila sampaikan kat M4wi, nama I pun Ina gak. I pun kerja kilang gak. I pakai tudung, dan pandai mengurut. Dan I sangat memahami. Ngehehhehee...

3. H4ni Mohsin dies

This, has managed to make me shed some tears. I just cannot imagine how his daughter, being with him at the moment he collapsed, deal with it. Kalau aku, sure traumatic gile. Dah la muda lagi H4ni, on the way nak pergi holiday pulak tu.
And jenazah dia looked so peaceful masa nak dikebumikan tadi.

Check this out.

AL-FATIHAH.

Tiada ulasan:

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...