Isnin, Disember 24, 2007

December is a crazy month for me and those ppl who works in a company with 31st dec year end. Have been working everyday this month, with exception for hari raya haji. And the workload has begun to take its toll on me. Badan pegal2, blood pressure rendah...the norms.

Last weekend, adalah one truly, really, madly crazy weekend for me, because it's stocktake weekend. The mundane and most boring task of mengira gula. Not to mention, tiring too. And on top of that, there's Konsert D3wa. And showcase Andr4. Those 2 are of coz, in my opinion, cannot be missed. Sempat lagi eh walau kerja segunung, curi masa untuk berhibur? Hehehe...itu wajar, saya kira.

And so, I relied on Al1 Cafe and Extr4 J0ss M4xx for borrowed energy. Not good. Caffeine membuat saya segar bugar, tinggi hingga lepas kendali, tapi tak bisa berfikir dengan akal sehat. Extra Joss Maxx pula membuat saya merasa seperti rockstar tertunda. Sometimes that can be good, tho.

Konsert D3wa, nice but predictable. 26 songs, termasuk kolaborasi dgn Sheil4 M4jid, R4bbani, dan cewek centil si Mul4n Kw0k itu. Kecewa tiada lagu dari zaman Ar1 L4sso. I was soooooooo looking forward to Kamulah Satu-satunya, Cukup Siti Nurbaya, Elang, or Kangen...tapi hampa. Sigh. I rocked and rolled with Sor and Kikin. Ili di depan, bertugas. Missed my ganks. Kami masih pogo seperti yg dulu, tapi kelompok sudah mengecil. Sangat mengecil. Huhu...

Owh ganks, Mas Bari juga ada!!! Bak kata sor, "muka ***** ***** itu ada je di mana2!" :p

Showcase Andr4 n the Backb0ne...they rawk. Sangat. SANGAT!!! Dan Andr4 buka kaos di hujung show membuatkan semua cewek yg menonton merasa amat horny. Bercakap tentang horny, Onc3's rear bottom juga masih menjadi pojaan hati. Yumm...

Met Imr4n Ajm4in di Plan3t Holiwud. Dia bilang... "I know you'd be here!" Hahaha..adakah muka saya sinonim dgn konser2 indonesia? Hurmpphh...

Tapi takpe. Yang penting, hati senang. Kan hidup ini indah? :-D

Rabu, Disember 12, 2007



I love this photo.
It looks like he's asking me to dance with him, kan?

Owh my prince charming....

*sigh*

Sabtu, Disember 08, 2007



Imran Ajmain - Seribu Tahun

Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini
Biar berputar ke utara selatan ku tak putus harapan
Sentiasa setia

Relaku mengejarmu seribu batu jauh lagi
Tapi benarkah kaki ku-kan tahan sepanjang jalan ini
Biar membisu burung bersiulan terlelah gelombang lautan
Ku masih setia

Adakah engkau tahu... ini cinta
Adakah engkau pasti... ini untuk selama-lamanya

Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini... yeah...
Biar berputar ke utara selatan ku tak putus harapan
Sentiasa setia

Jangan putus harapan... sentiasa setia......

Jumaat, Disember 07, 2007

Help! There's a bomb in da house!

Was in the gym last nite, doing some stretching moves after my work out when ppl started running out of the gym. We (my PT and I) were like, wth??! We asked several of them and the only answer they could supply was, "tak tau, org suruh evacuate the building". And so we did, melenggang sehelai sepinggang keluar and stood in the rain. (sgt ala-ala emo)

Turned out someone called the mall management and told them there's a bomb planted there and it'll explode in 2 hours time. And I was like, owh fak...My bag, my car keys, hp, wallet, money...it's all in the gym's locker room!!! And my car's in the basement! And there's no way to get to them. Huhuhuh...how how??!

Nasib baik I came to Subang Parade with Yuhanis and my sister, while I was working out they were just chilling in MPH, the plan was to have dinner once I'm done. Tapi kadang-kadang kenyataan dan kehendak tidak sejalan(chieh!). And nasib baik juga I managed to find them amidst the crowd.

We had dinner at Carrefour, as planned. Thanks a lot to Anis who forked out the money for me, I can't thank you enuff, babe. Dgn busuk basah sejuk dan tak ada duit, tak ada hp...huhuh...betul2 rasa mcm org gelandangan! Thanks to Hariz, Anis's husband yg berbaik hati send me and my sis back.

The next day, had to grab a cab to the mall to get my stuffs and my car. Turned out there was no bomb. Orang bodoh mana yg menyusahkan orang itu, aku sumpah perut ko buncit penuh cacing kepanasan! Huh!

Looking at the positive side...Alhamdulillah, tak ada apa2 buruk terjadik to me, my sis or the mak buyung. Dan ada hikmah disebalik setiap kejadian. Hikmah dari kejadian ini? ehehehe...adalah!! (senyum2 malu2 busuk2)

Khamis, November 29, 2007

Had a kinda topsy turvy naik roller coaster emotional days lately. C said some things which I considered to be really, truly insensitive. And we quarreled. A lot. Lin said it's uniquely us, gaduh-baik-gaduh-baik. But it's tiring. Draining. All I'm left with at the end of the day is this thought, "Whatever! F*** lah." Which is not good.

On the other hand, there's also this new trainee in the office who looks much like Jericho Rosales. Which is good. Tak tipu okay, the kid is sooooo shirenn!! Boleh cuci mata. Lift up my spirits. Yayyy!

Ystrday, after another emotionally draining day, decided to head to the gym. Oh yeah, I've enrolled myself in one. Hahaha. Just a small favor I'm doing for my own body. Anyway, at the gym, I just got onto the treadmill when this cute PT came, borak...all the while this one joke C made which I found very insulting kept on playing on my head, so I popped a very important question to the PT. I engaged him. To be my personal trainer lahhh...fikir apa! :-)
I want C to eat his own words. Ha ha!

Here's a thought. Seize the day. Be happy. Whatever you do, choose to be happy. Ngehehehhe...

p/s: Cik Dha, I didn't get the shoes like u suggested, because the one I like, dah tak ada saiz! Sigh. Hope to get one tonite. *hugs*

Jumaat, November 02, 2007

Selamat Datang...
Saje je melawat2 blog ni sambil mengemas sawang2 dan sarang labah2 yang telah tercipta selama peninggalan saya.

Harap tak terlambat hendak mengucapkan...
Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin kepada para pembaca blog ini!
(Ada ke lagi orang yg baca?)

Updates tentang kehidupan saya?
Masih single, masih available, masih kadang2 bahagia dan masih kadang2 gila.
You know, I am simply being me. :-)
Maka tolong jauhkan soalan2 yg berunsur "bila nak kahwin?" dari saya. Sunggh muak saya mendengarnya. If I'm getting married, I think you guys would know. Saya pasti beritahu!

What else...
Owh. Saya rasa macam nak pinang Anuarjen lah.

Macam best je, kan?

Mode: biol. Certainly not a good way to start a day.

Sabtu, Oktober 06, 2007

Jumaat, Oktober 05, 2007

Bila nanti aku pergi
Jangan lagi panggil ku kembali
Bila nanti aku pergi
Takkan ada cinta kita lagi

Kita bisa balik lagi, pisah lagi
Apa kau mengerti
Bahwa ini bukanlah…
Bukan permainan… an…

Kau tak bisa buatku menangis lagi
Kau tak bisa buatku bersedih lagi
Tanpa aku kau akan baik saja
Tanpa kamu ku akan baik saja

Kau tak bisa buatku menangis lagi… ii…

Bila nanti kau sendiri
Jangan ingat-ingat aku lagi

Kita bisa balik lagi, pisah lagi
Apa kau mengerti
Bahwa ini bukanlah…
Bukan permainan… an…

Kau tak bisa buatku menangis lagi
Kau tak bisa buatku bersedih lagi
Tanpa aku kau akan baik saja
Tanpa kamu ku akan baik saja

Bila nanti aku pergi
Tanpa aku kau akan baik saja
Jangan lagi panggil ku kembali
Tanpa kamu ku akan baik saja

Bila nanti aku pergi
Tanpa aku kau akan baik saja
Takkan ada cinta kita lagi
Tanpa kamu ku akan baik saja

Kau tak bisa buatku menangis lagi
Kau tak bisa buatku bersedih lagi
Kau tak bisa buatku menangis lagi
Kau tak bisa buatku bersedih lagi

Bila nanti aku pergi
Jangan lagi panggil ku kembali

Bila nanti kau sendiri…
Jangan ingat-ingat aku lagi…

Sabtu, September 29, 2007

Semalam, told Wieza about Jco in Pavillion. She's so hyped about it, started googling and sending me pics of the heavenly donuts and heck, I'm hooked. For the rest of the day all I could think about is how to sink my teeth in one of those generously filled donuts with its light as air dough and that yummy sweet toppings or even the original glazed ones... *drooling*

I can't work, feel like crying. I decided, I need Jco. Fast.

But neither of us know if we can make it to Pavillion in time to buy the donuts cause we both had something else to attend to (a whole different story altogether, bakal diupdate later!) so kisah kami dah ala-ala Harold and Kumar goes to White Castle (errr...everyone has seen that movie kot?). It was a race againts time, (thanks to my partners in crime Zeff dan Peon yg sudi melayan aku yg sedang mengidam)but alas...

Behold the lovely sight!


Each box contains 12 donuts. Yup...I bought 2 freaking dozens!





What else to be said. It's good food. Who needs words when there's good food?



ehem. ehem. ehem.

Khamis, September 13, 2007

Almost a year ago, my mom gave me 1 year with him. Just 1 year, then it's all or nothing. At that time I just shrugged and laughed.

Now, exactly 1 year after we got to know each other, I realize mom's right. It has come down to all or nothing. And that it will take me a year to realize that. Sigh.

I wondered how do I say good bye when the time comes.
But I suppose, he won't even realize I am gone.
It's been a great year, knowing you has been a privilege. And I don't regret that.

Life goes on. Go on. Good bye.

Semoga kau ketemukan kebahagiaan hatimu. InsyaAllah.

Ahad, Ogos 26, 2007

Saw him last nite.

Maka CLBK (naem yg ajar shortpom ni...Chenta Lama Bersemi Kembali!)

Muakakkaa...tapi chenta mcm bertepuk sebelah tangan jek?

Angaus. Mampaus.

Sigh.

Jadi minah rempit je lah macam ni.

Isnin, Ogos 20, 2007

Europe Trip (Day 6)

Hari yang kelam kabut. Woke up late, had a flight to Newcastle to catch, Peon had to rush to CDG to jemput her family, barang tak packing bla bla...dalam train terpisah dengan Peon, so I asked her to go ahead to CDG first, aku dah terlajak sampai the next station, turun patah balik to change trains, owh pening2. And all the while takut terlambat naik flight lagi! Called Kak Yatie, minta dia tlg check what is the next flight to Newcastle. In case, I missed that flight. Sampai CDG, lari2 cam orang kena kejar hantu, tgk2 counter check in dah tutup, diorang tak kasi masuk. I was late by 1 minute, okay!!! Maka aku pun buat lah muka kesian cam itik putus cinta, dan taktik itu berjaya, Thank God they finally let me in! Wuuuhuuuu!!!

Newcastle, here I come!

First thing I noticed dlm flight is...Eh, they speak English! Hahaha...after a few days in France and Spain, kinda refreshing to be able to understand what people around me are saying. To be able to get my message thru to people without having to revert to sign language. So I sat back and smiled. And slept all the way to Newcastle.

Uk's customs adalah strict. Everyone's been warning me about em, Jaga-jaga jgn salah cakap kang kena balik Malaysia terus. Makkkk, takottt! Huhuh...but Newcastle's customs not as bad as London's, so they say. Chit-chatted for about 5 mins, dia tanya kerja apa, duduk kat mana, baju cantik beli kat mana, dah kahwin ke belum, boleh berkenalan ke tidak (okay, aku tipu) and he let me thru. Huhuhu...keluar airport dgn senyum kebanggaan. Macam pass exam with flying colors babe!

Took a cab to Kak Yatie's place, about 15 mins away from the airport. Turun je cab, there she was at the door...wahhhh, I haven't seen this lady for like, 5 years! Kamu2 yang tidak tahu siapakah wanita jelita yg saya maksudkan ini, sila klik link to her fotopages kat tepi tu. Mom of 2 handsome boys, but this lady is so petite, takut nak peluk kang patah pinggang dia! Heheh!

Petang tu jalan2 di bandar Newcastle, with Adam dan Harris yang kacak (owh I soooo miss these boys!), Aizudin (Cousin to Kak Yatie's hubby) and Kak Yatie, of course. Abang Ali (Kak Yatie's hubby) joined us in town. Preview barang2 dan pasang target apa nak beli, coz sales starts the very next day! Bought a pair of dorothy perkins jeans je today.

Went back home, just sat teman Kak Yatie while she cooks (bukan I tak nak tolong, Kak Yatie yg tak kasi!) and talk. About lotsa stuffs. These moments are definitely among the most memorable things about going to Europe, for me. Watching her skillfully cooks nasi tomato yang sangat enak, seeing how she handle her boys...dengan segala kerendahan hati saya, I truly salute u, sis!

That nite during dinner, we were joined by Abg Ali's friend, Abg Aziz. Truly flamboyant character, seronok dgr cerita pergi flea market beli a microwave for 2 pounds, how he bought 10 microwaves, 8 rice cooker 5 kitchenaide...u get the idea. All kat flea market. Dengan cita2 murni nanti bila balik malaysia, bagi2 saudara mara. Wehuu! Nak tumpang ngaku sedara boleh, bang? :-D

Tidur lena diatas katil Adam. Hehehe...(terasa lebih muda 20 tahun!)


zzzzzZZZzzzZZZzzz...
Europe Trip (Day 5)


Madrid. Capital of Spain. Spent time pusing2 tengok Plaza Mayor, Puerta Del Sol, and...ZARA! Owh lama di Zara yang bertingkat2 dan murah, compared to Malaysia. Bought myself a linen red top (summer colour y'all) and a brown knit-top for my sis. Dah balik menyesal tak beli banyak2 sampai kosong kedai. Owh.
Planning nak makan Paella di Spain tak kesampaian sebab kesuntukan masa. Again, rushing to airport to catch the flight, sampai2 dah last call, dengan tercungap2 check in ourselves...

Alih2 flight delayed. Damn it. We're so freaking lapar pulak tu. Tak makan langsung dari pagi (shopping punye pasal. hehehe) Grabbed satu roti (tu pun beli kat vending machine), share berdua. Slept dlm flight, sampai Paris...Semy and Raudha ajak makan2. Mee Bandung ala Perancis, pakai pasta. Hehehe...not bad! In fact, it was delicious. Good food, great company...what else can I ask for?

Ahad, Ogos 19, 2007

Sudah pulang dari Tioman.

Rasa mcm masih dipukul ombak.

Kepala pusing.

Kulit hitam.

Tapi hati senang. :-D

Khamis, Ogos 16, 2007

Off to Tioman for the weekend.

Daaa!!


Kata semua orang,
"asyik berjalannnnn je perempuan ni!!!"


Kata saya,
"that's the beauty of being single!"

Rabu, Ogos 15, 2007

Aku sukaaaaaaaaaaa!!!!! *pengsan, pengsan!!*


Aku Mau - Once

Kau boleh acuhkan diriku
Dan anggap ku tak ada
Tapi takkan merubah perasaanku
Kepadamu

Kuyakin pasti suatu saat
Semua kan terjadi
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Selalu bersedia bahagiakanmu
Apapun terjadi
Kujanjikan aku ada

Kau boleh jauhi diriku
Namun kupercaya
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Aku yang rela terluka
Untuk masa lalu


sigh.

Sabtu, Ogos 04, 2007

Europe Trip (Day 4)

Woke up real early, check out and took a bus ke Alhambra.

Tak sempat breakfast, so Peon bought croissants and hot choc from a a cafe in Alhambra while I waited inline. One thing about Spanish hot chocs, sgt2 rich! Mcm minum melted choc, I kid u not. Teringat2 sampai today. If anyone pergi Spain, please get me their instant hot choc, pls pls pls!

The Alhambra (Arabic: الحمراء = Al-Ħamrā'; literally "the red") is a palace and fortress complex of the Moorish monarchs of Granada, in southern Spain (known as Al-Andalus when the fortress was constructed), occupying a hilly terrace on the south-eastern border of the city of Granada. It was the residence of the Muslim kings of Granada and their court, but is currently a museum exhibiting exquisite Islamic architecture. A Renaissance palace was also inserted by Charles V, Holy Roman Emperor. (source: Wikipedia)

Subhanallah...Cantik tahap tak terkata. Seriously, no words can describe it.

Pelik tapi benar, kata Peon, 7 tahun dia kat Europe, tak pernah jumpa Indonesian, tapi bila jalan dgn aku...Indonesian di mana-mana. Tengah2 seronok mengutuk mengomel mengumpat dalam bahasa ibunda, alih2 masuk serombongan warga Indonesia, yg lagi liburan tour Spain. Terus mulut terkatup terkucil. Kang orang paham kitorg cakap apa, kan! Tapi cute lah, jumpa orang serumpun excited-excited. But mostly om-om dan tante-tante, maka saya tidak menebar pesona. Cuma senyum manis2 kot2 ada tante2 yg berkenan nak buat menantu.

Petang tu, took a bus back to Seville, then late nite bus to Madrid. Another nite spend on the road. Kinda like the feeling tho, all my possession on my back, jalan dan jalan terus (Peon adalah seorang teman berjalan yg pantas, harap maklum. But it was fun, babe!) tak banyak fikir tentang hal2 lain. Best!

p/s: didnt take much pics in spain, coz charger camera ada dlm bag yg hampir hilang itu, so tak sempat dibawa ke spain. Mengharap belas kasihan peon dan kamera nya yg byk berjasa. Thanky babe!

Jumaat, Ogos 03, 2007

Shamam's liking my idea. Masters in UGM. Hari demi hari fikir, the thot's consuming me. UGM. UGM. UGM. Belajar disisi Merapi. (di sisi Eross, yg jelas! hahahaha...)

Apa pendapat rakan2 semua?

Jumaat, Julai 27, 2007

Europe Tour (Day 3)

Sampai Seville pagi2 buta. Being backpackers, kami hanya freshen ourselves up di public wc, cuci muka, gosok gigi...hehehe. Ye, tidak mandi.

Seville is the artistic, cultural, and financial capital of southern Spain. It is the capital of Andalusia and of the province of Sevilla. Here, we visited Plaza Espana (used as a setting for Naboo in Star Wars Episode II: Attack of the Clones, walaupun it was digitally modified. Gorgeous, y'all!), Parque de Maria Luisa, and the royal palace, Reales Alcazares. One word. CANTIK!

Tgh hari, hop on our train to Cordoba pula. Took us about 1 hour plus to get there. Ingat tak masa sekolah dulu ada belajar sejarah tentang Masjid Cordoba? I've always wanted to see this place. It's called Mezquita (Spanish for "mosque"), was at one time the second largest mosque in the world and is now a Roman Catholic cathedral. It's so beautiful, and yet so hideous. The sight almost made me weep.

Pergi dgn perasaan yg sedih melihat alterations yang dilakukan sewenang-wenangnya terhadap Masjid Cordoba, we had to catch our bus to Granada pula. Esok pagi2 nak beratur to get tics untuk melawat Alhambra (wooot!) coz online tics sudah kehabisan. Hotel di Granada adalah murah meriah! Peon got it thru last minute online booking, it was only 30 euros, orginally priced at 60. Double sharing, tv, bath en-suite, siap dgn bath tub. Spent the nite watching Real Madrid kick Barcelona's ass and win the Cup.

Khamis, Julai 19, 2007

Europe Tour: Day 2

Mom made me promise her I'd go to Saint-Ouen, home to Paris's flea market, the most important concentration of antique dealers and second-hand furniture dealers in the world. So that's what we did that Saturday morning (the flea market's only held every Saturday, Sunday and Monday). Bought this gorgeous purple patchwork boots for only 7euros! huhuh...happiness. My first purchase in Europe!
Then it was a bit of a rush, so what happened that afternoon was a bit of a blur to me. Lots of running around Paris, that's for sure.
We were suppose to catch an Easyjet flight to Madrid at 3.40, and we've to check in 40 mins before waktu berlepas. Akan tetapi, nasib tidak menyebelahi kami. We...errrrm...got delayed. Uhuk. Sampai di Airport Paris Orly at 3.20, and they refused to let us in. Demmit. (seb baik tak berubah menjadi terrorist di saat itu).
What else can we do...the next Easyjet flight to Madrid adalah pagi berikutnya. Maka...kami terpaksa membeli saja tiket of the next flight to Madrid...Iberia! Huhuh...imagine this. Easyjet's like, AirAsia. Iberia's like, Malaysia Airlines. Posh lah kan utk backpackers seperti aku dan Peon.
Kami pun macam 2 orang jakun naik Iberia tu. Jakun gile, I kid u not. Peon, u know wut u did and I can't thank u enuff! And alas...sampai juga kami ke Madrid at around 7. :-D
Pegi beli last bus tics to Sevilla dulu, then jalan2 di Puerta Del Sol which is the heart of the city. This is in theory the starting point of all roads in Spain (they call it the 'zero kilometer'). Very touristy. For dinner had 3-cheese pizza, ya ampun sedap nak mati! Seriously, it was just pesto, tomato, olive and 3 types of yummilicious cheese. Wheuuw.
Midnite bus to Sevilla. 6 hours journey, tidur...!!

p/s: Kepada sesiapa yang berminat nak tahu nasib bag saya...Alhamdulillah, ia dijumpai semula! Al-kisah, ianya ditinggalkan di Malaysia. Huhuhuh...so it came by the next flight to Paris, and they sent it to Zeff's place coz I was already in Spain.
Yippeee...!!

Isnin, Julai 16, 2007

Europe Tour (Day 1)

Depart from KL 14th June 2007, hampir jam 12 midnite. Sedikit cuak, this was going to be the longest flight I've ever boarded, almost 12 hours to get to Paris. Dah la sedikit sangat Malaysian around, dah la aku cewek travel sendiri. Namun harapan untuk bertemu lelaki Perancis kacak masih menggebu2 di hati sanubari. Yang kacak memang ramai, tapi melirik pun tidak ke arah aku. Mungkinkah kerana mereka racist? Mungkinkah kerana saya bertudung maka saya dianggap terrorist? Segala kemungkinan-kemungkinan ini mengocakkan kewarasan saya, maka saya memilih utk tidur saja.

Disebelah saya ada seorang gadis Perancis cantik (darn! I was hoping to seat beside a good looking French man, naturally) tapi Tuhan berkehendak yg lain, saya redha. Her name's Emily, very friendly, speaks fluent English, and she gave me a crash course on what to expect in France.

But she didn't prepare me dgn apa yang harus dilakukan bila bagasi hilang di airport. Dan itulah yang terjadi kepada saya. Saya membawa 2 bagasi, tapi cuma 1 yang keluar walaupun sehingga conveyor berhenti bergerak, saya masih termangu menunggu. Si*lan. Buat report, berdoa beg saya dijumpai seberapa pantas. Mujur bonda packingkan 2 beg, (ye, bonda yg packing kan) so essential items masih ada lagi. Tak terbayang if I've to purchase a whole new batch of clothes, dgn mata wang Euro. Boleh botak kepala dan bulu kaki.

Peon jemput di Airport Charles Du Gaulles. Jln2 carik wc, alih2 terserempak with a familiar face depan lift...Azzwaa, junior from SSP. Turned out she's on holiday in paris as well. Took RER (somewhat like our komuter system here, tapi double decker! Hahaha...imagine that!) to Peon friend's place where we gonna stay while in Paris. Taruk2 barang, mandi2, keluar balik to explore Paris. Our first stop...Eiffel Tower! Beribu batu jauhnya aku berjalan nak tgk menara besi ni. But the lift to the top bermasalah, so we didnt go up on that day, thot we'd do it later in my trip. Next stop, Notre Dame.
Notre Dame de Paris, often known simply as Notre Dame in English, is a Gothic cathedral on the eastern half of the Île de la Cité in Paris, France, with its main entrance to the west. It is still used as a Roman Catholic cathedral and is the seat of the Archbishop of Paris. Notre Dame de Paris is widely considered one of the finest examples of French Gothic architecture. It was restored and saved from destruction by Viollet-le-Duc, one of France's most famous architects. Notre Dame translates as "Our Lady" from French.
But before that we stopped at The Hôtel de Ville (French for "City Hall"), the building housing the City of Paris's administration. Basically, the mayor's office.

Had Chicken Kebab for lunch, while Peon had Couscous at this Arab kebab joint near Notre Dame.
Then we head to the The Louvre Museum (French: Musée du Louvre) which is the most visited and one of the oldest, largest, and most famous art galleries and museums in the world. It was previously a royal palace and holds some of the world's most famous works of art, among them, Leonardo da Vinci's Mona Lisa.

The Louvre and many of its works of art are featured prominently in Dan Brown's novel, The Da Vinci Code and in the 2006 film adaptation. The Louvre is the main setting in the prologue and first few chapters of the book and parts of the movie.
On Friday, ppl under the age of 26 boleh masuk free! Diulang...FREE!
Maka kami pun berjalan lah dengan gembira sampai kaki sengal dan kejang, sampai museum dah nak tutup at 9. Since it was summer, pukul 9 masih terang benderang lagi. Pukul 10 baru mulai nak gelap.

Head back, rest. zzzzzzzzZZzzzzzZz....

(Facts and photos source: Wikipedia).

Khamis, Julai 05, 2007

He said...

"Why is it, yang I nak, selalu I tak dapat, yang I tak nak, banyak je yang datang...sigh"

And so I said,

"Good, rub it in. Rubbbb it in"

Isn't it always like that? And why do we keep going on in circles? Aku cinta kamu, dia cinta aku, tapi kamu cinta dia? Sangat pening.

Orang bilang, cintailah orang yang mencintai kita lebih dari kita mencintai dia. Dan kita akan bahagia.
Tapi...kalau cinta tak datang untuk orang itu, kena paksa diri ke?

And why, not wanting to settle with anything less than what we want, we choose to settle with nothing at all?

Doesn't seem to me that we're better off that way.

Aku lah arjunaaaaaaa~~~...yang mencari cinta~~~~!!!

Rabu, Julai 04, 2007

Sudah kembali bernafas di bumi Malaysia.

Sigh.

I know I owe everyone a longggggggggg entry about my trip. And I will do so, siap dengan gambar2 and soundtrack dan seni kamera terunggul.

Tapi nanti dulu ya.

Masa seakan mencemburui kita.

Sangat, saya ulang...sangat, sangat...sibuk.

Later! :D

Khamis, Jun 14, 2007

2 minggu bercuti.

daaaa~~~~

(sengih kambing biri2 berbulu putih melepak)

Ahad, Jun 10, 2007

Ahad. Di kantor. (seperti biasalah). Sendiri. Huhuhuh...takot. Mana tak takot, ni kilang, banyak pekerja asing keluar masuk, guard jauh nun di guard house, kalau aku jerit pun tak ada siapa yg dengar pun. Doain aku ya sobat!!!

Lately have been in a depressing state. Makanya separa berhibernasi dari orang-orang. Dunno if it's caused by PMS (womens' favourite excuse!) or the fact that masalah tiba2 datang bertalu-talu. Or both reasons, conspiring to make me break down and cry. Rasa tak kuat, tak larat, tak mampu, tak mahu, tak ada pilihan. Satu perkara yang asyik difikiran is that...kalau Arwah Abah ada, what would he want me to do? What would his advice be?

I miss Arwah Abah. huhuhh... (current fave song: Yang Terbaik Bagimu - Ada Band)

Tapi saya yakin dia pasti mau anaknya tegar. And that's precisely what I would do. :-)

Anyway, on a lighter note, the long awaited trip in 4 days time!!! Weeeehuuu! Sangat tidak sabar nak berlari tinggalkan semua (untuk 2 minggu je, but still!)

Tapi saya belum packing lagi, anyone willing to help?

Peon, Zeff, Kak Yatie, Aishah, Nora...will be seeing y'all! Yabbedabedoooo!!!

Sabtu, Jun 09, 2007

Bencik ariel (si bontot mantap) kerana telah mencipta lagu ini. Huhuh...gwe banget.

Ku tak selalu begini
Terkadang hidup memilukan
Jalan yang ku lalui
Untuk sekedar bercerita

Pegang tangan ku ini
Dan rasakan yang ku derita

Apa yang ku berikan
Tak pernah jadi kehidupan
Semua yang ku inginkan
Menjauh dari kehidupan

Tempat ku melihat di balik awan
Aku melihat di balik hujan
Tempat ku terdiam tempat bertahan
Aku terdiam di balik hujan
aaann.. aann.. aaann..

Pegang tangan ku ini
Dan rasakan yang ku derita
Genggam tanganku ini
Genggam perihnya kehidupan

Apa yang ku berikan
Tak pernah jadi kehidupan
Semua yang ku inginkan
Menjauh dari kehidupan

Tempat ku melihat di balik awan
Aku melihat di balik hujan
Tempat ku terdiam tempat bertahan
Aku terdiam di balik hujan
aaahh..aaann.. aann.. aaann..

Tempat ku melihat di balik awan
Aku melihat di balik hujan
Tempat ku terdiam tempat bertahan
Aku terdiam di balik hujan

Tempat ku melihat di balik awan
Aku melihat di balik hujan
Tempat ku terdiam tempat bertahan
Aku terdiam di balik hujanaaann.. aann.. aaann.. aaann.. aann.. aaann..

Khamis, Mei 31, 2007

Went to Mariah Safiah's 1st bday bash last weekend. She's Ugly @ Cap's beautiful princess. Ugly (pls dun ask me why we call him that...his internet nick or something kot?) adalah seorang lelaki 30an yang saya kenali lewat pertualangan sheilaganks. Diulang, lelaki, 30an. Jadi sila jangan bayangkan sheilaganks adalah semuanya cewek2 muda, keren, modis dan anggun like me. (huargh, huargh!!)
Kerna tidak ada ganks lain yang bisa ikut (ngerti banget, kan sedang lagi banyak wedding) makanya saya ajak Bunda menemani. Mulanya ya dia sih males, tapi aku bilang kelar dari rumah Ugly mau ke Tesco, jadi dia mau.
Di rumah Ugly, Bunda malah bingung2 sendiri, lihat2 keliling terus.
Lama2 dia bilang gini ke aku...

Bunda: Sheilaganks ni hebat eh.
Aku: Eh? Hmm...kenapa?
Bunda: Semua jadi orang. Berpendidikan, berkerja, berkeluarga, beranak pinak, ada rumah, pergi holiday sama2...
Aku: Yup! (sengih2 kambing, hidung kembang kuncup)
Bunda: Someone should write about you all, how you met, why you met, how your friendships bloom, how you stay being friends...
Aku: Harus! (incapable of saying much)


Sheilaganks memang hebat.

Untuk darah abadi saya, kangen banget!
Malam tadi, menyelongkar gambar2 lama since Wieza requested for them, to be included in her multimedia show for the gath. SSPians, siapa yg ada lagi gambar2 muda-mudi tu, pls do contribute k!
Anyway...the pics. Adoi, havent laughed that hard in years! Rasa macam nak beg Wieza utk melupakan sahaja niat nak taruk muka2 berhingus itu! Or at least, time muka aku je speed up sikit. Aci ke?
It's nice to see how friends have changed (and no, I'm not talking about physically! Hahaha..itu amat jelas, I think ;p) Fashion, cara pose...What were we thinking eh??
Wieza...jgn ar taruk muka aku!!! huhuhuh...

Looking forward to see the finished product tho'. :-)

Go Wieza!

Sabtu, Mei 26, 2007

Mencuba utk tegar.

Selalunya berhasil, memandang hari2 dengan senyuman.

Kadang-kala, terdiam. Tersadung, termenung, terfikir. Menangis, bila perlu.

But then again...C'est la vie!

Apa yang terjadi, biar terjadi. Kan?

not in the mood untuk mengupdate banyak, tapi...saya okay, y'all! :-D
Entry hasil pencurian dari blog Syu: (sorry Syu, aku malas nak tulis. hehehe!)

Dear beloved friends of SSP9599,

The 3 Ilmu 10th years Gathering has been confirmed. Although it is the 3 Ilmu's gathering, we the self appointed committees members have agreed to open it to all SSP9599 (tidak kisahlah anda keluar sekolah ketika tingkatan 3 atau masuk ke sekolah pada tingkatan 4) .. in other words "ALL ARE WELCOME" (baca : JEMPUT HADIR ye SEMUA).

Below are the details :

Date: 1st Sept 2007 (Sabtu)
Please note that 31st August falls on a Friday, therefore that is a
long weekend, maka friends dari jauh dan dekat, really hope you
ladies can come down to kl time tu eh.

Time: 2.30 to 6.30 pm.

Payment: Rm50 per pax.

Location: Dewan Besar Sekolah Menengah Sains Seri Puteri, Jalan
Kolam Ayer (previously known as our beloved Sekolah Seri Puteri)

Theme: House colors.
Adalah datang dengan memakai warna rumah sukan anda,
hijau/biru/merah/ kuning, bukanlah datang memakai baju T-Shirt sukan!
But if u insist...suka hati lah labu! :-)

Please do spread the news around. If you are an SSPian from not from the SSP9599, kindly forward this news to any SSP9599 that you know as we would really like to get a really large number for this. If you are an SSP9599 and know any other of our friends that are not connected to the Internet, kindly pass this news to them. We, the self appointed committees are working hard extra hard to get this a successful event and would really love it if this news could go around to the others.

Power to the Internet and blog !!

Ahad, Mei 13, 2007

How I spent my 25th birthday:
(ini adalah salah satu entry yang kurang mantap dan iseng2 aja. hehehe...)

On the eve of my bday, settled some issues with someone. Kinda left with a bittersweet feeling, glad coz I know how things are now, sad coz, well...it's not the way I wanted it to be.
Aku tak pernah jatuh sejauh ini.
Dan sakitnya tak pernah seperti ini. *terdiam 5 saat* uhuk uhuk...

In the morning, kerja!! Hehehe, cara yang paling ngabisin waktu saat hati lagi sakit. Bak kata Eross, "sibukkan hari mu, jgn fikirkan kuuuuu~"

After work, joined Wieza-Syu-Shafi-Min-Seri-Mila (ye korang2 para2 sspians sekalian, karim's in town! Wooot!)-Bort-Dib berjalan2 di Berjaya Times Square. My 1st time there. hahaha...ye, I believe u've got to try everything in life at least once. Seperti kata pepatah, bersatu teguh, bercerai roboh!
Ye, aku tau itu nggak nyambung. :-D

The beautiful ladies then surprised me with a cake. Thanks babes! Muah muahh!

Nite falls, matahari berganti bulan, burung pulang ke sarang, hari menggelap...aku masih belum betah sendiri. Offered to send both Syu and Wieza home. Please note, aku tinggal di Pj, Syu di Subang, masih mendingan kan? But Wieza...she lives in Nilai. Nilai, y'all! Huhuh...
Luckily for me, she understood i like to drive up to KLIA when I'm stressed.
Luckily for me, they understood that I needed company. *hugga, hugga*
Sampai tgh malam melepak ria di mcd klia, setelah sesi2 fotografi di anjung tinjau. Hahaha...seperti orang tak ada kerjaan, kan!!
But I can tell u this, it was fun! :-D
Or maybe it's the great company I had.

:-D

Owh Kak Im, tak jumpa Kang Yudha pun, apparently dia gak bisa keluar, jadi yahhh...gimana lagi. Ntar aja kali ya ketemu di bdg lagi. Hehe...

Note to readers:
Perkara yang dapat kita pelajari hari ini adalah,
"makan gak makan yang penting ngumpul!"

Asikkkk!

Sabtu, Mei 12, 2007

"I am 16, going on 17..."

Right. Who am I kidding?

25 years old, quarter of a century. Wow.

Sitting in the office, pretending to be working, I'm actually thinking retrospectively, where life has lead me, after all these years.
Mungkin, when I was younger, much much younger, I'd imagined myself at 25, married with kids dengan kerja yang best, rumah yang best, husband yang best...
Sepertinya dengan semua itu, kehidupan jadi lengkap.

The truth? At 25, i've got a comfortable job, still live with my mom, driving a small but cute kenari, and, best of all...
single. jomblo. alias, gak punya pacar mahupun suami, let alone anak2 kecil yg berlari2 menyambut kepulangan I pulang dari kantor.
hahaha..*nangis darah kencing manis* ->got this expression dari "kambing jantan" by raditya dika. Extreme banget deh soalnya!
Well, nobody says life's exactly as planned?

Some says, life sucks. But life has lead me here, with loving family and thoughtful, wonderful, beautiful friends, rezeki yang halal, badan yang sihat, wajah yang cantik...hahaha...ya nggak lah. Sok pede!
It's been 25 years full of experience, and I'm grateful for that.

Terima kasih semua atas doanya.

Maju terus, pantang mundurrrr!!!

Khamis, Mei 10, 2007

Gak apa2 kok kalo kamu gak suka aku.

Aku gak bakalan mati. Maju terussss, pantang mundur!

Tapi ngapain ya nyakitin hati aku terus?

Emang lupa ya, kalo aku juga manusia seperti kamu?

Punya hati, punya rasa.

Emang maksud kamu apa ya??

*mode sebel*

Asal kamu tahu aja...

Aku tetap senang kalo kamu bahagia.

Selasa, Mei 08, 2007


I'm back from bandung, good people!!!

Since most of you have been to bandung, I'd not go into much detail about where, when, how. It was just...gimana yah, nyaman. Cuaca nyaman, belanja nyaman, permandangan nyaman...asikkkk semua!

And we even took photos dgn seorang cashier yang teramat cute. Pretended the distro he worked in got a lovely mural (memang lah cantik pun) maka kami nak berfoto2 dihadapan mural, then we asked him to join in the photo. Best best...Abang D'loop, idaman ku selalu!!!

Ladies teman2 serombongan, you gals are the bomb! Arip and Lin, thanks for inviting us to join the trip. Arip, kirim salam Man dan Kevin eh! Ahaks...

Photos...will load them as soon as I get them from my cousin. Meanwhile checkout his fotopages for some.

Harus mulai packing lagi for my Europe trip. yeayyyy!!!

P/s: My fave iklan in Indo (aku dah adjust2 skrip dia coz tak ingat!)

Cewek: Kamu kapan nikah?
Cowok: May...
Old Makcik: Wah...dia nikah ntar May!!!
Cowok (dengan ekspresi muka yg paling mantap sedunia) : May be yes...may be no!

Motto hidup aku. :p

Jumaat, April 27, 2007

Will be in bandung from 29th April to 3rd May. Hehehehe...

Syiok syiok.

Have a good feeling about this trip, as there'd be a great mixture of people coming along, family, friends, cousin...hope it's fun to the power of a zillion!

Meanwhile, plenty of work to be done before I go on leave. Sigh.


p/s: tlg tgk kan cecep selama aku tak ada ni, ya?

Sabtu, April 21, 2007

He said,
Gals don't like to wait, they want to have commitments. Therefore the first guy
who came around and gave them a ring, gets the nod. Tapi lepas tu kecewa, cerai,
merana...


I guess. Ada benarnya juga kata dia. I've seen examples of this happening. Or mungkin wanita lebih romantik and we believe in serendipity and fate more? (a friend of mine, lelaki of course, called these 2 words 'hbo craps'. haha...) Jadi kita lebih pasrah?

But one thing I realize. I'd rather be single and happy, rather than married but miserable.

And I also know this...

I don't want just any other guy. It's him that I want. Period.

Selasa, April 17, 2007

CONGRATULATIONS!




to my fave uncle and to my future auntie,

so happy that u found each other. ;-)

now help me find someone!

Ahad, April 15, 2007



Bukan rahasia,
bila aku menginginkan mu,
Setengah mati...
Angan-angan
Bila mencari pasangan
Yang bakal jadi pilihan
Si hartawan
Angan-angan
Jejaka pilihan hati
Punyai personaliti
Segak tinggi

Cari-cari
Tunggu-tunggu
Masih belum bertemu
Hari-hari
Yang berlalu
Meningkat usiamu
Pilih pasangan
Memang tak mudah
Asyik berangan
Tak jadi nyata

Angan-angan
Biarlah berbatasan
Jangan sampai penantian
Berpanjangan
Angan-angan
Hanya indah dikhayalan
Yang harus engkau hadapi
Kenyataan

Song by Raja Ema, Angan2

hahahahahahhaha....
Went to Pontian ystrdy with Aja for Kak Nonie's wedding. We knew her some 4 or 5 years ago, thru myspace. Since then I've only met her about 5 times (averaging once a year, ha ha) but I've come to regard her like my own sister.
She's one hell of a great lady, and she's living proof that Allah is never a minute too late, nor too early. She's finally found her happy ending!
To Kak Nonie, if I could be half the lady that u are, I'd be so proud.
Semoga berbahagia, Kak Nonie and Abg Roslan!

Aja, tu satu story jugak. We had quite a history a while back. Hahaha...really drama-ish. But now we're friends, and truly just that. One of the only 2 of the guys from my past who managed to re-friend (ada eh such a word??) me sesudah semuanya usai. Kira achievement ar tu! :p Showed him the pic of cencemannya gwe. His first reaction: Oi, sape ni?? Handsomenya!!
My sentiments exactly, dowhh!! :-)

Doa saya buat dia, buat saya, buat kita semua...

May we all find our happy-endings.

Khamis, April 12, 2007

Listen to this song earlier today, straight away remembered my SSP friends.
This one is for all of you ladies:

Disenjakala begini
Teringat kembali
Teman-teman lama dahulu
Yang pernah sama mengharungi

Pahit dan manis dirasa
Sehati sejiwa
Tak mungkin ku lupakan segala
Saat suka dan duka

Susah dan senang kita bersama
Rentasi rintangan yang ada
Tiada sempadan yang memisahkan
Kasih sesama kita walau badai tiba

Seribu impian pernah pun kita bina
Demi masa depan...
Tenggelam jauh dalam khayalan
Di buai alam mimpi

Kenangan lalu menjelma
Teringat kembali
Di ketika bergurau senda
Mesranya kita bersama

Seribu impian indah menghias jiwa
Bagaikan permata...
Setinggi langit biru, mimpi kita
Abadi selamanya...

Rabu, Mac 21, 2007

Woke up late today.
You know lah, the usual 'after solat subuh tidur 5 minit kejap' kind of thing, which of course, the nap would last more than 5 minutes. And in my case this morning, wayyyyy more. Woke up with a start, it was like 15 mins to 8, when I'm supposed to be in the office by 8. So, took a deep breath, and texted my boss about having to come in a bit late. Ada emergency. kOnOn. Hehehe.

Then I got a call from the office. Oh-owh, I thought...my boss. Turn out it was just my colleague, with a not so unexpected news... "Depan ofis banjir". WTF.

Selalu okay depan office aku naik air. The reason why I cannot wear nice shoes to the office. So today, dah la masuk lambat, rushing2, meredah selut belukar (okay, aku exaggerating) made me feel a bit, survivor-ish.

Tell me 1 thing, Sh4h al4m ke ni? BANDARAYA ke ni??

Haish.

Selasa, Mac 20, 2007

Peon!!

(eh, kalau nak contact kau thru email, nak pakai email mana eh? segan aku buat announcement ni. hahaha...)

I've purchased the easyjet tics from Paris to Newcastle, the flight is on 20th June (Wednesday) at 10.30 am,
then back to Paris from London on 25th June (Monday) arriving at 21.40pm.

Other than that, I'm all yours, bebeh. If you want me to make purchases from here pun okay, it's itsy bitsy teeny weeny piece of cake.

Yiippeeee!!!

Jumaat, Mac 16, 2007

PEON!!!

Tried emailing you on yahoo but failed to get ur response, not so sure if you are using that email actually.
Hehehe...maka, kita gunakan cara ini.

Now that I hoped i have got ur attention, dgn penuh rasa gumbira nak bagitau, aku dah beli tic to paris!
Naik MAS, 14th June 11.25 p.m from klia, 6.40 a.m in paris. And back 12.00 p.m 30th june from paris.
Sama seperti yang kita rencanakan. Weeehuuuuu!

okeh, Nak tanya 1 thing je coz I'm gonna need to buy my own tics to uk and back to paris kan, can i buy tic frm paris 20th mlm, and come back 25th mlm juga?
Hope that doesnt clash with any plans u've made.

And...Cant wait to see you!

Anything, lemme know lemme know aite?

Sabtu, Mac 10, 2007

Need help here. Do u guys know, any websites that has a reliable chatbox, where ppl can chat privately?

Somehow gmail doesnt work for him anymore. Kena block or something. And communicating via email sucks, takes sooooo freaking long to get his responses.

I can't possibly use my tagboard here, can I?

Haha...so, any suggestions are most welcomed!

Selasa, Mac 06, 2007

naruto
Which Naruto Character Are You?
Test by naruto - kun.com


intelligent, lazy and leadership qualities all in one?

huhuh..no komen lah.

Ahad, Mac 04, 2007

"S07 is the nicest, most down to earth group" -> kata Fly fm... i couldn't agree more!!!

Btw, suddenly terasa macam nak pergi JB. Over one weekend. Maybe a quick visit to Spore as well. If time permits.

Boleh?

Isnin, Februari 26, 2007

Tak plan nak updet ttg Hot B1g J4m, tapi since Shamam requested for it, here it is bebeh! hehehe...
oh yeah, it's rather detailed and merepek supaya sellageng bisa meredam kerinduan, sorry kalau ada yg merasa terlalu panjang dan tak relevan. :-)


Hari Jumaat, waktu gank2 semua masih dikantor, masih2 blur2 ttg whereabouts anak2 sella. Lho katanya mau sms, tapi nggak ada kabar juga sih kayaknya. Ya udah, pulang ke rumah dgn gembira. Around 6 something, just as i parked my car depan rumah, Mbak Im sms. Katanya anak2 sella ada di Carlton sblh Tesco S.Alam. lerk, dekat gaban dgn kantor! Tau tadi langsung aja dari opis. Ya udah, nanti aja.

Mlm, joined Mbak Im, Des, Ibu Ull dan Pak Adie nongkrong bareng Pak Duta dan Pak Adam. Adie and Adam lawan playstation (Duta affectionately called it 'playsyaitan', penyebab pertelingkahan dlm rumah tangga!) while Duta entertained us with amusing tales of his 2 adorable kids. Huhu..kangen!

Besoknya, sore ada soundcheck di venue. After lunch with ull di kompleks pkns, tunggu Des dtg, then jln2 bareng ke dataran s.alam. They were already on stage. Sempat tgk 2 lagu. Then des and I head back to Carlton. Fikir tunggu diorg kat sana, alih2 lambat pulak bebudak tu balik. Dyla joined us there. Cuci mata tgk artis yg lalu-lalang, J4clyn V1ctor (imut buangetttt!), Ad4m (poser), S0f4z (can someone tell me, what's wif the name??), Pr3tty Ugly, and...jeng jeng jeng...M4WI!!! Huar huar huarrrgh...

Took from Mas Taufik the merchandise yg dititipkan oleh Mas Tito, 3 kaos, 5 kalendar. Siapa2 yg dah booking dgn aku tu, jgn lupa ya ambil barang2nya. Hehe.
Then anak2 sella pulang. Wahhh...ternyata jalan di Tesco aje! Demmit. Love the look on the Sof4z clan when they saw anak2 sat with us at the cafe. Tu lah, tgk org takde mata lagi. Waktu Eross mau pamitan, katanya... "aku pamit dulu ya? mau mandi" HUh? Er0ss?? Mandi?? Kaget2. hahaha...(pada yg gak tau, er0ss tuh jarang mandi. soalnya nanti idenya luntur!)

Di kamar nonton anak2 ama kru main winning 11. Apparently there's an ongoing league since like, forever. They dont seem to play any other games on PS. Kata Mbak Im, waktu ditanya kenapa, kata adam "games yg lain gak bisa bahasa jorok". Ngeh. Like that meh?? Then Mbak Im came. Again Pak Duta ceritain soal anak2, soal sepatu, soal infotainment, soal jam, soal movies...etcetera, etcetera, etcetera.

Sebelum maghrib menjelang, kami pamitan. Mbak Im dan Des langsung pulang, aku dan Dyla ke rumah ku, aku udah siap2 langsung ke hotel lagi, Mbak Dyla ketinggalan tas mekap dlm mobilnya. Singgah dulu di rumah tante, pembantu nya mau ikut ketemu sella. Haha..ya udah, langsung ku bawa. Dinner at Barnes di lobi hotel. Harganya affordable, food is nice. We should gather here sometimes! Sempat ketemu anak2 sella yg baru selesai makan. And saw M4wi walking pass by, nak pergi venue. And he smiled to me. *LOL* And no, aku tak pingsan kerna senyumnya itu.

Left around 10 to get to the venue. Orang ramai buangetttt, tapi parkingnya gampang di cari, soalnya gak rame yg park di dlm pkns, maka parkirnya sepi aja. Di luar org malah parking sampai jauh2 beneran. Gak mau bayar kali ya...

Thot sella would perform at 11, tapi nggakk...huh, sempat nonton w1ngs, m1sha, irwansy4h, sof4z, m4wi before anak2 sella rock the stage. Last artist, kemuncak konsert! Wahahaha...seru!

Wanna share what happend masa 1rwansyah sang. Blkg kitorg, there was like this bapok, tapi belum full blown lah, baru nak berjinak2 melembtkan diri gitu eh. When the mc announced it's 1rwansyah's turn, and almost everyone screamed (i didn't. i don't find him yummy, and i find his voice annoying.) dan bapok ini menjerit "Nyahhh! Berair semua orangg!" Euwww.
But but that's not all. Depan kitorg, sekali pandang mcm lelaki2 tulen. At a closer look, I realized they were holding hands, couple2 gitu eh. When 1rwansyah sang My h3art, they looked into each others eyes, and sang the song penuh penghayatan. Like...ok aku geli. Gross. Patutlah aku single, yg cute2 sume jadi g4y. Dem.

Nuff with that. Around 12.20 baru Sella naik manggung. They performed 5 songs, Pem3nang, Sbrp Pantas, Berh3nti Berh4rap, Mel0mpat Lebih T1nggi, and a medley of Seph1a & Tlalu S1ngkat. If u ask me, of coz la aku bilang show nya keren buangetttt! Almost 1 when the big jam ended. Pulang, capek.

Besok pagi, harusnya ama Bpk Duta ke kedai Swatch, tapi dia udah gak upaya, soalnya anak2 main futsal sampai subuh! Ya udah, aku barengan Pak Adie dan Ibu Ull aja (ceritanya malah lebih panjang, aku cut short, tapi buat Ibu Ull, makasih ya!!) yg jalan2 ke kedai. Nyari jam nya nggak ada, trus cuman ambil katalog buat referensi bapak. Called Dut, katanya udah mau berangkat ke bandara. Trus aku ganti mobil kerna Ibu Ull dan suaminya nggak ikut, langsung bawak mobil stail pembalap. Eheh. Di kl1a ada Mbak Im, Des dan Dila.

Dut n kru2 pulang duluan, anak2 yg lain bareng Mas Bari n Mas Anton stay, nonton Muse. Pulang sehari kemudian. Dut gak nonton...Soalnya... "600ribu! mending nonton dvd aja!"

Dan, itulah waktu yang tepat 'tuk berpisah... :-)

Sabtu, Februari 24, 2007

I've been TAGGED

RULES: People who are tagged should write a blog post of 6 weird things about them as well as state this rule clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. Don't forget to leave a comment that says 'you are tagged' in their comments and tell them to read your blog.


The reasons:
1) i was tagged by yayee
2) i'm bored
3) since when do i need reasons??

ok so here goes the 6 weirdos:

1) I don't really enjoy shopping. Not as much as a girl should. I always blame it as an occupational hazard, i mean...u can only count so much before u go buwek-buweek. My handbags and footwears, are usually gifts from mom/friends/colleagues. Shopping for stuffs sometimes give me headaches. The fact that I wear uniform to office helps, coz I need not buy working attire! Heaven.
However, no...I don't have a large bank account balance. Hahah...I splurge on travelling, so there.

2) i like wearing watches, but to date, no watch has lasted me more than a year. They are either stolen/broken/lost/given to other peeps. So I just don't bother wearing any anymore. Remember that pink Guess watch I got for my birthday last year? The glass cracked, terjatuh kat surau, now entah mana-mana tah. Eheh.

3) I laugh at the wrong times. Well, most of the times. I laugh when I am angry, I laugh when I am sad, I laugh when relationships go bad, I laugh when things are funny (of coz la kan), I laugh masa kereta I kena langgar...
Ppl say I supress my feelings inside too much. Sometimes I wonder if they're correct, but I am not feeling any suppressed feelings pun? But ppl who don't really know me, they'd be confused bout my emotions, bcoz I laugh at lots of things.
Haven't u heard, laughter's the best medicine?

4) i'm a restless driver. I like to kotak-katik the radio frequently, or ketuk2 stereng (mcm main bongo. hehehe), or just main tekan2 hp...anything! This habit of mine has freaked some ppl up, especially first-timers, they'd be like..."farina, keep ur two hands on the wheel!!"
Except for some occasional comments yang mengatakan saya memandu mcm pembalap (duta said this. i shall take it as a compliment! hahaha), I'm a relatively good driver. So I am lead to believe. :D

5) I don't enjoy watching movies in cinemas. I get restless, and slightly claustrophobic. Heheh. Kalau tgk dvd kat rumah can pause-bangun gi dapur-bancuh air milo cicah biskut.

6) PPl say I'm a workaholic, since these days sometimes if they call me on a weekend, I'd be in the office, working. (Or updating my blog. Hahaha...)
I find it weird to be labelled as a workaholic, considering I'm such a pemalas, especially during my ssp and uni days. Friends from uni would remember me and my partners in crime, forever plotting on how to ponteng kelas.
Friends from ssp, hmmm...I especially remember this one day, I was 14, a form 2 student. It was a fine day, the Majlis Anugerah Cemerlang was going on in the school hall, so those who were not involved can stay in the dorm. So there I was, along with Ida, berlawan-lawan tgk siapa tidur paling lama. If I wake up first, will look across the dorm to check up on her. If she's still asleep, I'd go back to sleep as well. Vice versa. Takde pekdah!

Eh...dah 6? I was just starting to get a hang of this.

So, the 6 unlucky ppl to be tagged by moi:
1) Kak Yatie
2) Yatt
3) Raudha
4) Jid
5) Lissa
6) Lin

Au revoir!

Sabtu, Februari 10, 2007

I'm going to be 25. In 3 months time. Still, hearing ppl say the number, I would go, Eh, 25?? Aku? Like this one time I went for a facial, and the lady said perhaps my breakouts is caused by hormonal changes, now that I'm 25. Like...who? I literally, toleh ke kiri kanan before I realized she was talking to me.

25. Ah...but but, age is just a number, right?

Right. Exactly. Sangat.

But I think all of us thought, by 25, we would already be happy, rich, married with tall, darkly handsome gentleman, with beautiful kids. Guess that was what we 3 Ilmuans had in mind when we made the promise with Ms. Foo to come back to SSP, 10 years after we finished our PMR. Back then we thought, the school's gonna be demolished, a huge 5 star hotel would be built there. Instead...now, the school's still standing. Alhamdulillah. Tho' it's not our school anymore, I'd still remember SSP that way. The dorms, gazebo, rumah besar, tembok putih, surau (walaupun aku selalu solat dlm dorm. eheh), dewan makan, semua-semualah!

Perhaps, in 3 months time, I would write more about how being 25 telah mengubah diri saya. (not much, I'm sure)

Tapi yang saya sedar 1 hal. Di usia 25, saya masih lagi excited mengetahui abg2 sellaonseven i akan turun malaysia lagi bulan ni. 24 feb. Dan saya sangat teruja memikirkan akan bersama adek beradek sellagank saya, berpogo sama seperti dulu. Hehehe...

Khamis, Februari 08, 2007

Aku tak mahu kamu menjadi api, membakar hatiku.
Aku juga tidak mahu kamu menjadi duri,
Yang menyakiti ku...

Tapi aku mahu mencuba 'tuk mengenal kamu.
Dan aku cuma mahu belajar 'tuk mencintai kamu,
Tulus dan apa adanya.

Tetaplah kau mencuba terbuka
Yakinlah kau 'tuk terus bicara,
Jujur dan apa adanya.

Karna kamu bisa saja menjadi seperti virus yang melumpuhkan ku.

Rabu, Februari 07, 2007

Al-Fatihah

Buat Opah saya, Fatimah Mohamad yang kembali ke Rahmatullah pada tanggal 6 Februari 2006 lebih kurang pukul 7.20 pagi.

Semoga rohnya dirahmati Allah dan berada dikalangan orang-orang beriman.

Sabtu, Februari 03, 2007



The sky is clear. The sky is blue. At least, the way I see it.
Some might, and has, come up to me and say,

"why do u say your sky is blue? from my point of view it is freaking grey, promising storm for days to come. you should stay at home, away from the grey sky. stay, coz if it rains, u'd catch cold. And you'd be ill. We wouldn't want that, would we?"


But but...I see the sky is blue! Burung menyanyi, angin bayu lembut bertiup, you know. You get the point, right?

And as u look on to my sky, still thinking it's gray, and I must be out of my mind, Please stop shaking ur head disapprovingly that way. I know u mean well, I know you care. I know I'm loved.

Perhaps I rather be dancing in rain, perhaps I rather be ill. Than to not do anything at all. Than to not feel anything at all.

Just stay for a while. You'd probably see then, it's blue.
Betul, Tak tipu :-)

Selasa, Januari 30, 2007

Opah has been very, very ill. She spent the last 3 weeks in i.c.u in UH, got discharged yesterday. Not because she's got better, but because there's nothing else the doctor could do for her.
Last nite her condition was so bad, we were prepared for any consequences. Alhamdulillah, she lives to see the ray of sunlight today.
Hope she'll live to see my wedding day. Whenever that is.

Please pray for her. For us. For all of us.

Tq.

Ahad, Januari 28, 2007


This beautiful sis of mine turns 27 today. Happy Birthday Kak Yatie!

p/s: Birthday Kak Yatie sama dgn Nick Carter (BSB). Imagine, after all these years, I still remember Nick's bday. Sheishh...malu!

Jumaat, Januari 26, 2007


Masih ku merasa angkuh
Terbangkan anganku jauh
Langit kan menangkapku
Walau ku terjatuh

Dan bila semua tercipta
Hanya untukku merasakan
Semua yang tercipta
Hampa hidup terasa

Lelah tatapku mencari
Mencari hati untukku membagi
Menemani langkahku namun tak berarti

Dan bila semua tercipta
Tanpa harus ku merasakan
Cinta yang tersisa hampa hidup terasa

Bagai bintang di surga
Dan seluruh warna
Dan kasih yang setia
Dan cahaya nyata

Oh bintang di surga
Berikan cinta
Dan kasih yang setia
Dan cahaya nyata



p/s: tu bukan bintang...tu bulan.

Selasa, Januari 23, 2007

Blush! lingerie for sale.



for this and much more, click HERE.

Price? Much, much, much cheaper than the market.

For more info, just send me an email at farinajamal@gmail.com

Rabu, Januari 17, 2007

Jangan lagi kau datang
Tak ingin lagi ku mendengarnya
Dan kini kuminta
Pergi, cepat pergi
Jangan, jangan kembali
Tinggalkan ku sendiri
Memang lebih baik begini

Selasa, Januari 16, 2007

PEONNNNN!!!

CUTI AKU APPROVEDDDDD!!!

LET'S START MAKING PLANS.

KAK YATIE!!!!

NAK NASI BRIYANI KAMBING!!!!

NAK KISS HARRIS & ADAMMMM!!!!

*jumping up and down*

Ahad, Januari 14, 2007


ketika aku lihat cahaya terang
aku dapat merasakan kemanakan pergi
disaat aku pijak dunia luar
aku yakin semuanya akan kunikmati

takkan pernah aku takut
takkan pernah aku sedih
hadapi semua ini

ketika aku lihat cahaya terang
aku dapat menemukan tujuan hidupku
hilanglah sudah semua masa laluku
akan ku lewati semua dengan hal yang baru

takkan pernah aku takut
takkan pernah aku sedih
hadapi semua ini

aku takkan bisa hidup tanpa diri-Nya
aku takkan mampu hidup tanpa sentuhan-Nya
mampu hidup tanpa sentuhan-Nya

takkan pernah aku takut
takkan pernah aku sedih
hadapi semua ini
When the evil green monster called jealousy starts lurking in my heart...i know, i'm in deep shit.
It means I care, a lil bit too much than I'd be comfortable with. And that knowledge actually freaks the hell out of me.

Should I cry for help? To whom? What for?

Maybe it'll go away, this feeling. Maybe he will. Maybe we'll both run towards different direction. And never look back. MAYBE.

Semua pilihan dalam kehidupan ada rintangan, tak perlu kita memilih rintangan seperti apa yg mampu kita jalani, just go with the flow, InsyaAllah. Yakin, Allah know what's best for us.

I pray for the best for myself, dan semoga itu berjaya saya dapatkan.

Jumaat, Januari 12, 2007

Kepada salah seorg adik beradik sellagank ku yang sering ku andalkan,

Ull, dan hubbynya Adie...
semoga kekal bahagia sampai rambut kalian mulai rontok, sampai perut kalian mulai buncit, sampai saat kamu lanjut usia...

Hingga ujung waktu.

Ahad, Januari 07, 2007

Despite the piling workload, aku telah berjaya mencuri2 masa utk aktivitas sosial ini... (muakakaka)

Khamis:
Nonton 'berb4gi suami' bareng Mbak Im dan Des. Dan Ili. Thanks Ili for the info, and the tics! Ngeh ngeh. Read mixed reviews of the film. Some suka, some don't, which is of course, completely normal.
For myself, I absolutely love it. Wonderful casts, superb acting, good script, lovely camerawork, settings, and normal day-to-day problem that we can see happening around us, things we could relate to, things that made sense.
C'est la vie, not everything is beautiful and perfect. Cuma terserah how we want to perceive it.
We have choices. We make choices. That's easy. Learning how to live with the choices we made is the hardest part.
Dan barangkali kita sering gak sadar kalau pilihan kita itu juga efek hidup org lain?

Jumaat:
Sl4nk. Read previous entry. K4k4!!!

Sabtu:
Kenang4n Ter1ndah bersama S4msons. Karcis gratis courtesy of my uncle. Barengan adik2, shamam dan adik, im dan des dan err...sepupu ya? Hehe, ampun! Aku dengan poyo2 mengaku bukan fansnya sams0ns (what do sams0ns' fans call themselves? Samsonit3 eh? *lol*) alih2 aku hapal dengan cemerlang semua lagu. Tidaaakkkk!!! malu, malu...
So-so aje concertnya. Opening act was Sof4z, Gerh4na Sk4 Cint4 and 0aG, but we missed Sof4z, thank God. Love GSC!
Hightlight of the concert is of course, when they sang k3nang4n t3rind4h, dlm hujan pulak tu, Really the wet-kaos-party. Pheuwww...

Note: Semua event dapat tiket free. Makasih, makasih :-)

Sabtu, Januari 06, 2007

Stress.

Havent had any weekend off for the past six weeks, except for the day when I went to Pontian for Fara's wedding, and on Hari Raya Iduladha. Work work work.

My body's already sending me signals that it can't take it anymore. I feel stiff. My body ache. My brain can't think straight. I get pissed off rather easily. I laugh at wrong times.

I need a break. One glance at the kalendar shows that I can't take one anytime soon. Have to keep this pace for perhaps another month.

On top of that, my sub-ordinate got sick, she fainted in the office and then got warded, Poor her...
and I've to do her job as well now. I just hope I won't get sick as well. I can't afford that now. I dreamt last nite, that I got sick. Hospitalized. Then my colleagues came for a visit with a box full of files, and a lap top. Hahaha...
I know i've had enough of work when I even have nightmares of it!

If I have so much work to do, why am I blogging? Bcoz otak aku jam lah.

Still, I went for sl4nk's concert ystrday, hoping to revive my spirit. Sl4nk was great, they didnt sing much of the songs i'm familiar with tho'. K4k4 comel gile! Hot hot hot.
The crowd, crazy. Asyik gaduhhhhh aje! So many people got keronyokin. Skeri siot! Dah belasah2 orang, peace-peace plak. Huh...hello, where's the Peace-Love-Unity-Respect y'all??
Thank God for the VIP passes by bro gave me, which gave us seats, instead of having to stand with the crowd of the field. Dont think my system could take the bloody crowd.

Maka, adakah spirit aku revived?
Takdelah, hari ni kena kerja lagi. Besok lagi. Dan hari-hari seterusnya...

Gambatte kudasai!

p/s: aku addicted lagu ni sekarang... huhu...virus!

Aku gak mau menjadi setan yang menakutimu
Aku gak mau menjadi iblis yang menyesatkanmu
Yang aku mau kau mencoba .. tuk mengenal aku
Yang aku mau kau belajar .. tuk mencintai aku
Tulus .. dan apa adanya ..
Aku gak mau seperti api .. membakar hatimu
Aku gak mau seperti duri .. yang melukaimu
Yang aku tahu ku mencoba .. terbuka
Yang aku tau ku sengaja .. tuk slalu bicara
Jujur .. dan apa adanya ..
Aku bisa saja menjadi seperti virus
Yang melumpuhkanmu

Isnin, Januari 01, 2007

Happy New Year, people.

My resolution for 2007?

To not have one.

Alah, yang last year pun tak tercapai.

Me: High risk, high return, kan...
Him: Not all times, sometimes high risk, no return at all.
Me: Ada, only maybe it's intrinsic return, instead of extrinsic?
Him: Well, yeah...if you count experiences as return, and you dont mind losing millions for an experience, sure.


To everyone and everything that has made 2006 a year full of experiences for me, some good, some bad, but nevertheless, all memorable...I thank you all.

Dan terima kasih Allah, kerana menjadikan saya insan yang tambah tegar dengan setiap cobaan mendatang.

Dan semoga tahun ini saya kurang diajukan soalan2 tentang kahwin. Cliche, okay.

Friends, semoga kita kekal jadi kisah klasik untuk masa depan.

Let's embark on the new year with a smile!

sok pede!

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...