Ahad, Ogos 26, 2007

Saw him last nite.

Maka CLBK (naem yg ajar shortpom ni...Chenta Lama Bersemi Kembali!)

Muakakkaa...tapi chenta mcm bertepuk sebelah tangan jek?

Angaus. Mampaus.

Sigh.

Jadi minah rempit je lah macam ni.

Isnin, Ogos 20, 2007

Europe Trip (Day 6)

Hari yang kelam kabut. Woke up late, had a flight to Newcastle to catch, Peon had to rush to CDG to jemput her family, barang tak packing bla bla...dalam train terpisah dengan Peon, so I asked her to go ahead to CDG first, aku dah terlajak sampai the next station, turun patah balik to change trains, owh pening2. And all the while takut terlambat naik flight lagi! Called Kak Yatie, minta dia tlg check what is the next flight to Newcastle. In case, I missed that flight. Sampai CDG, lari2 cam orang kena kejar hantu, tgk2 counter check in dah tutup, diorang tak kasi masuk. I was late by 1 minute, okay!!! Maka aku pun buat lah muka kesian cam itik putus cinta, dan taktik itu berjaya, Thank God they finally let me in! Wuuuhuuuu!!!

Newcastle, here I come!

First thing I noticed dlm flight is...Eh, they speak English! Hahaha...after a few days in France and Spain, kinda refreshing to be able to understand what people around me are saying. To be able to get my message thru to people without having to revert to sign language. So I sat back and smiled. And slept all the way to Newcastle.

Uk's customs adalah strict. Everyone's been warning me about em, Jaga-jaga jgn salah cakap kang kena balik Malaysia terus. Makkkk, takottt! Huhuh...but Newcastle's customs not as bad as London's, so they say. Chit-chatted for about 5 mins, dia tanya kerja apa, duduk kat mana, baju cantik beli kat mana, dah kahwin ke belum, boleh berkenalan ke tidak (okay, aku tipu) and he let me thru. Huhuhu...keluar airport dgn senyum kebanggaan. Macam pass exam with flying colors babe!

Took a cab to Kak Yatie's place, about 15 mins away from the airport. Turun je cab, there she was at the door...wahhhh, I haven't seen this lady for like, 5 years! Kamu2 yang tidak tahu siapakah wanita jelita yg saya maksudkan ini, sila klik link to her fotopages kat tepi tu. Mom of 2 handsome boys, but this lady is so petite, takut nak peluk kang patah pinggang dia! Heheh!

Petang tu jalan2 di bandar Newcastle, with Adam dan Harris yang kacak (owh I soooo miss these boys!), Aizudin (Cousin to Kak Yatie's hubby) and Kak Yatie, of course. Abang Ali (Kak Yatie's hubby) joined us in town. Preview barang2 dan pasang target apa nak beli, coz sales starts the very next day! Bought a pair of dorothy perkins jeans je today.

Went back home, just sat teman Kak Yatie while she cooks (bukan I tak nak tolong, Kak Yatie yg tak kasi!) and talk. About lotsa stuffs. These moments are definitely among the most memorable things about going to Europe, for me. Watching her skillfully cooks nasi tomato yang sangat enak, seeing how she handle her boys...dengan segala kerendahan hati saya, I truly salute u, sis!

That nite during dinner, we were joined by Abg Ali's friend, Abg Aziz. Truly flamboyant character, seronok dgr cerita pergi flea market beli a microwave for 2 pounds, how he bought 10 microwaves, 8 rice cooker 5 kitchenaide...u get the idea. All kat flea market. Dengan cita2 murni nanti bila balik malaysia, bagi2 saudara mara. Wehuu! Nak tumpang ngaku sedara boleh, bang? :-D

Tidur lena diatas katil Adam. Hehehe...(terasa lebih muda 20 tahun!)


zzzzzZZZzzzZZZzzz...
Europe Trip (Day 5)


Madrid. Capital of Spain. Spent time pusing2 tengok Plaza Mayor, Puerta Del Sol, and...ZARA! Owh lama di Zara yang bertingkat2 dan murah, compared to Malaysia. Bought myself a linen red top (summer colour y'all) and a brown knit-top for my sis. Dah balik menyesal tak beli banyak2 sampai kosong kedai. Owh.
Planning nak makan Paella di Spain tak kesampaian sebab kesuntukan masa. Again, rushing to airport to catch the flight, sampai2 dah last call, dengan tercungap2 check in ourselves...

Alih2 flight delayed. Damn it. We're so freaking lapar pulak tu. Tak makan langsung dari pagi (shopping punye pasal. hehehe) Grabbed satu roti (tu pun beli kat vending machine), share berdua. Slept dlm flight, sampai Paris...Semy and Raudha ajak makan2. Mee Bandung ala Perancis, pakai pasta. Hehehe...not bad! In fact, it was delicious. Good food, great company...what else can I ask for?

Ahad, Ogos 19, 2007

Sudah pulang dari Tioman.

Rasa mcm masih dipukul ombak.

Kepala pusing.

Kulit hitam.

Tapi hati senang. :-D

Khamis, Ogos 16, 2007

Off to Tioman for the weekend.

Daaa!!


Kata semua orang,
"asyik berjalannnnn je perempuan ni!!!"


Kata saya,
"that's the beauty of being single!"

Rabu, Ogos 15, 2007

Aku sukaaaaaaaaaaa!!!!! *pengsan, pengsan!!*


Aku Mau - Once

Kau boleh acuhkan diriku
Dan anggap ku tak ada
Tapi takkan merubah perasaanku
Kepadamu

Kuyakin pasti suatu saat
Semua kan terjadi
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Selalu bersedia bahagiakanmu
Apapun terjadi
Kujanjikan aku ada

Kau boleh jauhi diriku
Namun kupercaya
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Aku yang rela terluka
Untuk masa lalu


sigh.

Sabtu, Ogos 04, 2007

Europe Trip (Day 4)

Woke up real early, check out and took a bus ke Alhambra.

Tak sempat breakfast, so Peon bought croissants and hot choc from a a cafe in Alhambra while I waited inline. One thing about Spanish hot chocs, sgt2 rich! Mcm minum melted choc, I kid u not. Teringat2 sampai today. If anyone pergi Spain, please get me their instant hot choc, pls pls pls!

The Alhambra (Arabic: الحمراء = Al-Ħamrā'; literally "the red") is a palace and fortress complex of the Moorish monarchs of Granada, in southern Spain (known as Al-Andalus when the fortress was constructed), occupying a hilly terrace on the south-eastern border of the city of Granada. It was the residence of the Muslim kings of Granada and their court, but is currently a museum exhibiting exquisite Islamic architecture. A Renaissance palace was also inserted by Charles V, Holy Roman Emperor. (source: Wikipedia)

Subhanallah...Cantik tahap tak terkata. Seriously, no words can describe it.

Pelik tapi benar, kata Peon, 7 tahun dia kat Europe, tak pernah jumpa Indonesian, tapi bila jalan dgn aku...Indonesian di mana-mana. Tengah2 seronok mengutuk mengomel mengumpat dalam bahasa ibunda, alih2 masuk serombongan warga Indonesia, yg lagi liburan tour Spain. Terus mulut terkatup terkucil. Kang orang paham kitorg cakap apa, kan! Tapi cute lah, jumpa orang serumpun excited-excited. But mostly om-om dan tante-tante, maka saya tidak menebar pesona. Cuma senyum manis2 kot2 ada tante2 yg berkenan nak buat menantu.

Petang tu, took a bus back to Seville, then late nite bus to Madrid. Another nite spend on the road. Kinda like the feeling tho, all my possession on my back, jalan dan jalan terus (Peon adalah seorang teman berjalan yg pantas, harap maklum. But it was fun, babe!) tak banyak fikir tentang hal2 lain. Best!

p/s: didnt take much pics in spain, coz charger camera ada dlm bag yg hampir hilang itu, so tak sempat dibawa ke spain. Mengharap belas kasihan peon dan kamera nya yg byk berjasa. Thanky babe!

Jumaat, Ogos 03, 2007

Shamam's liking my idea. Masters in UGM. Hari demi hari fikir, the thot's consuming me. UGM. UGM. UGM. Belajar disisi Merapi. (di sisi Eross, yg jelas! hahahaha...)

Apa pendapat rakan2 semua?

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...