Sabtu, Ogos 04, 2007

Europe Trip (Day 4)

Woke up real early, check out and took a bus ke Alhambra.

Tak sempat breakfast, so Peon bought croissants and hot choc from a a cafe in Alhambra while I waited inline. One thing about Spanish hot chocs, sgt2 rich! Mcm minum melted choc, I kid u not. Teringat2 sampai today. If anyone pergi Spain, please get me their instant hot choc, pls pls pls!

The Alhambra (Arabic: الحمراء = Al-Ħamrā'; literally "the red") is a palace and fortress complex of the Moorish monarchs of Granada, in southern Spain (known as Al-Andalus when the fortress was constructed), occupying a hilly terrace on the south-eastern border of the city of Granada. It was the residence of the Muslim kings of Granada and their court, but is currently a museum exhibiting exquisite Islamic architecture. A Renaissance palace was also inserted by Charles V, Holy Roman Emperor. (source: Wikipedia)

Subhanallah...Cantik tahap tak terkata. Seriously, no words can describe it.

Pelik tapi benar, kata Peon, 7 tahun dia kat Europe, tak pernah jumpa Indonesian, tapi bila jalan dgn aku...Indonesian di mana-mana. Tengah2 seronok mengutuk mengomel mengumpat dalam bahasa ibunda, alih2 masuk serombongan warga Indonesia, yg lagi liburan tour Spain. Terus mulut terkatup terkucil. Kang orang paham kitorg cakap apa, kan! Tapi cute lah, jumpa orang serumpun excited-excited. But mostly om-om dan tante-tante, maka saya tidak menebar pesona. Cuma senyum manis2 kot2 ada tante2 yg berkenan nak buat menantu.

Petang tu, took a bus back to Seville, then late nite bus to Madrid. Another nite spend on the road. Kinda like the feeling tho, all my possession on my back, jalan dan jalan terus (Peon adalah seorang teman berjalan yg pantas, harap maklum. But it was fun, babe!) tak banyak fikir tentang hal2 lain. Best!

p/s: didnt take much pics in spain, coz charger camera ada dlm bag yg hampir hilang itu, so tak sempat dibawa ke spain. Mengharap belas kasihan peon dan kamera nya yg byk berjasa. Thanky babe!

1 ulasan:

newcastle berkata...

mengapa berat ungkapkan cinta
padahal ia ada
dalam rinai hujan
dalam terang bulan
juga dalam sedu sedan
mengapa sulit mengaku cinta padahal ia terasa
dalam rindu dendam
hening malam
cinta terasa ada

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...