Isnin, Mac 31, 2008


Tengah2 online, ada orang ketuk pintu. My mom. With a plate of freshly baked choc chips cookies and a glass of milk. Sweetnya mak aku!!! Huhuhu. (menitik air mata bahagia). See pic? Aku dah belasah separuh pinggan baru teringat nak amik gambar. Hehe

Haish. I love u, Mak! Thanks!! (munch, munch...)




My fotopages has finally been updated.
For more, click here

Jumaat, Mac 28, 2008

Anuar rela dicium
credits to Kosmo!



Penghujung tahun lalu, Anuar Zain pernah menolak pelawaan media untuk digandingkan dengan artis wanita lain dalam satu sesi bergambar. Tiada sebab atau alasan yang diberikan oleh penyanyi ini dan pihak media menghormati keputusannya.


Mungkin demi menjaga perasaan mana-mana pihak agar tidak tercalar, atau tidak mahu menerima tempias gosip, pilihan Anuar difahami semua orang.

Namun, apa yang menghairankan adalah apabila Anuar baru-baru ini menyatakan bahawa dia membenarkan peminatnya untuk mencium pipi serta duduk di atas pahanya.

Anuar dengan jujurnya memberitahu, peluang itu terbuka kepada semua peminatnya termasuklah daripada kalangan wanita.

Memang benar, senario ini pernah berlaku pada persembahan Anuar sebelum ini. Anuar menerima banyak kejutan sewaktu di pentas setiap kali menyampaikan lagu-lagunya dengan gaya lelaki hebat. Jadi, bukan suatu hal yang mengejutkan apabila Anuar menerima ciuman percuma daripada pengagumnya.

Cuma Anuar kali ini kelihatan lebih berani apabila memberikan lampu hijau kepada peminatnya untuk berbuat demikian pada persembahan A Nite With...Anuar Zain pada 2 Mei ini.

"Mereka boleh lakukan apa yang disukai. Tidak kira bercium atau duduk di atas paha,"
kata Anuar dengan perasaan teruja.


Read more here

On 1 hand, aku excited. Dapat greenlite ni nk cium chenta hati nih!

On the other hand, bengang. Abis semua lah dapat cium2 dia??! Kejinya!

Mungkin ini dugaan buatku...Dugaan untuk menjadi istri yg memahami.
Chiewahhhh!

Now...mana lipbalm aku ni? :p

Khamis, Mac 27, 2008

Berulang kali ku cuba mengerti
Namun kau tak pernah untuk menyedari
Walaupun akhirnya semua kan berlalu
Hadapi kenyataan
Biarpun penuh berduri
Harusku hadapi

Tuk sejenak diri lupakan problema
Agar lepas dari segala prasangka
Aku cuba berlari
Ikuti langkahku
Menyongsong matahari
Biarlah kan ku tempuh
Jalan hidup sendiri

Tanpa engkau lagi ingin kubuktikan semua
Bahwa diri ini bukanlah sekadar
Boneka yang dapat kau jadikan mainan

Resahku kerna dia
Kesalku kerna dia
Harapan hidup berdua
Ternyata sia-sia

Resahku kerna dia
Kesalku kerna dia
Lebih baik putus saja
Daripada tersiksa
Hidupku jadinya
O...O...O...

Selasa, Mac 18, 2008

Tadi malam beli set vcd cerita Taiwan. Tajuknya 'Silence'. Heronya Vic Zhou. Dia, seperti kata seorang reviewer, and I quote, 'desperately mesmerizing', unquote. Sayangnya dia jalan sedikit bongkok.

Dan saya belajar sesuatu. Kadang2 tidak berkata apa, ada baiknya juga.

There are things I wish to say to some people but I know very well I shouldn't. Holding my tongue is now a hobby. NOT.

And so I am making a retreat into my shell. I need to straighten my head.

Caring friends, if you don't see me online, you can always get me on my phone. That number remains unchanged. But please don't ask me what happened. If I want to tell u about it, I would do it without being asked. Right now, I wish to keep mum. :-)

Kan Headwinds pun bilang, 'kadangkala perkataan hanya, merunsingkan sahaja, kelu tak berbahasa'? Hehe.

Have a good day, people.

Mungkin orang menyangka ku tak pernah terluka
Tegar bagaikan karang tabu cucurkan air mata
Kadang kurasa lelah harus tampil sempurna
Ingin ku teriakkan…

Andai mereka tahu rasa dalam hatiku
Lembut bagaikan salju dan menghangatkan kalbu
Kadang kurasa lelah harus tampil sempurna
Ingin ku teriakkan…

Rocker juga manusia punya rasa punya hati
Jangan samakan dengan pisau belati
Rocker juga manusia punya rasa punya hati
Jangan samakan dengan pisau belati

Jumaat, Mac 14, 2008

Stop ur backstabbing.

It's getting too obvious.

Ur honey-coated sweet words ain't working no more.

So u think you really care? You know you don't.

And you call urself my friend? Puhleez. U make me wanna puke.

You can have what I had. Read: had.

But you can never be me.

Bluwekk.

p/s: what have I done to you to deserve this?

Sabtu, Mac 08, 2008

Hari ini hari mengundi.

Arwah Abah dulu selalu encourage us to hear stories from both sides. And think. They can say whatever they want, tapi kuasa memangkah di tangan anda.

Bak kata Cik ***, kalau frustasi dengan keadaan negara sendiri, instead of bitching di kedai kopi, baiklah pergi mengundi :) At least, we do our part as respectable citizens. Chieh chieh.

Saya nak pergi mengundi.

For more photos of Yayee's engagement party, click here
He looks at me, I fake a smile so he won't see
That I want and I'm needing everything that we should be
I'll bet she's beautiful, that girl he talks about
And she's got everything that I have to live without

He talks to me, I laugh cause it's just so funny
That I can't even see anyone when he's with me
He says he's so in love, he's finally got it right,
I wonder if he knows he's all I think about at night

He's the reason for the teardrops on my guitar
The only thing that keeps me wishing on a wishing star
He's the song in the car I keep singing, don't know why I do

He walks by me, can he tell that I can't breathe?
And there he goes, so perfectly,
The kind of flawless I wish I could be
She'd better hold him tight, give him all her love
Look in those beautiful eyes and know she's lucky cause

He's the reason for the teardrops on my guitar
The only thing that keeps me wishing on a wishing star
He's the song in the car I keep singing, don't know why I do

So I drive home alone, as I turn out the light
I'll put his picture down and maybe
Get some sleep tonight

He's the reason for the teardrops on my guitar
The only one who's got enough of me to break my heart
He's the song in the car I keep singing, don't know why I do
He's the time taken up, but there's never enough
And he's all that I need to fall into..

He looks at me, I fake a smile so he won't see

Jumaat, Mac 07, 2008

Yesterday, another guard asked me kenapa sekarang selalu muram. Adakah mereka berdiskusi ttg saya in the guard house, I wonder. Then I realized, I have been faking it. The smiles, the laughter, it didn't come as easily as it used to. And those ppl noticed because I don't bother to put up my mask when I walk pass the guard house. When I am walking alone, I am me.

It's funny to realize that the last time I truly, truly smiled, was when he was around. Seems like he robbed my smile when he went away. Funny, because I know he didn't take my heart with him. I am not, in love with him. I do not spend nites imagining of how life with him would be like, because I do not want white picket fences with cats and kids running around, tak mo itu dgn dia. I love being with him, but I do not want to be with him. And I know, he doesn't want to be with me too.

So why, do I save his text messages in a special folder, and why, do I still smile when I read them?

Isnin, Mac 03, 2008

PENGAKUAN IKHLAS

Backstreet Boys?? Concert in Malaysia?? AHHHHHHH!!! ---> my initial reaction.

Those boys played an integral part in my life. For years, kami di sekolah menampal poster wajah2 comel mereka di dlm almari, atas katil, balut file, balut meja, balut buku, not to mention numerous clear holders with their pin ups in different poses. Masa tu, the sight of Nick's blonde floppy hair and those blue eyes used to drive me wild. Infatuation is not an understatement.

A couple of my friends even rejected the school's offer to put them in the prefectorial board, sbb they heard bsb was coming to town, and should they wanna go, they would have to 'fly' (our word for melarikan diri dari sekolah. hehe)and they don't want to be a prefect when they do that. It's unethical. Hahaha. Nak jadi cerita, they didn't come that year. Nor the year after. Sampailahhhhh 2005, they came and performed 2 songs for the Tsunami charity concert. Of course by then, our infatuation pun dah memudar.

Another friend (she's gonna kill me for blogging about this!) cried over Nick Carter. A group of us, decided nak kenakan dia. So the plan was we would listen to our respective walkman and at a que, buat kecoh2 like we heard something surprising on air. Siap dgn lakonan mantap a friend would run in dari luar dorm, announcing..."OMG!! Betul ke?? Nick Carter bertunang???!!" Kawan aku ni pun apa lagi, menangis atas katil. Hahaha...so cute lah pendek kata! No, dia tak bertunang. kitorg je buat cerita. Sempat lah kecoh satu sekolah before we confessed. Hahaha..ampuni kami cik ****!!!

And so...come 2008, bsb live in kl, 10 years after my 2 friends let go of those prefectorial posts to go to their concert yang tak jadi hape tu. Most of those friends pun sudah melupakan betapa ada antara mereka sanggup menitiskan air mata demi nick, berkorban uang membeli smash hits, menjerit2 di bilik rec block AB bila videoklip keluar...ya...mereka lupa itu semua. Hehehe...aku pun dah lupa how I used to love them, but it didn't take much to rekindle the romance. (romance? huwaalaweyy!)

So with Ili, Widya and Joanne, we became the groupies once again last wednesday. Aksi2 "what?? BSB?? WHO??!" itu semua sudah tidak berguna lagi. We admit it, we loved them. Eh no, we love them still. Walaupun Nick sudah gendut dan berjerawatan, walaupun dia pernah bercinta dgn Paris Hilton (euwww!), walaupun tiada Kevin lagi, walaupun AJ dah keluar masuk rehab, walaupun Brian dah kahwin, walaupun Howie D dah jadi superhottie (he is! he is!), saya mengaku kini.

Saya masih, suka Backstreet Boys.

haish...

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...