Isnin, Mac 03, 2008

PENGAKUAN IKHLAS

Backstreet Boys?? Concert in Malaysia?? AHHHHHHH!!! ---> my initial reaction.

Those boys played an integral part in my life. For years, kami di sekolah menampal poster wajah2 comel mereka di dlm almari, atas katil, balut file, balut meja, balut buku, not to mention numerous clear holders with their pin ups in different poses. Masa tu, the sight of Nick's blonde floppy hair and those blue eyes used to drive me wild. Infatuation is not an understatement.

A couple of my friends even rejected the school's offer to put them in the prefectorial board, sbb they heard bsb was coming to town, and should they wanna go, they would have to 'fly' (our word for melarikan diri dari sekolah. hehe)and they don't want to be a prefect when they do that. It's unethical. Hahaha. Nak jadi cerita, they didn't come that year. Nor the year after. Sampailahhhhh 2005, they came and performed 2 songs for the Tsunami charity concert. Of course by then, our infatuation pun dah memudar.

Another friend (she's gonna kill me for blogging about this!) cried over Nick Carter. A group of us, decided nak kenakan dia. So the plan was we would listen to our respective walkman and at a que, buat kecoh2 like we heard something surprising on air. Siap dgn lakonan mantap a friend would run in dari luar dorm, announcing..."OMG!! Betul ke?? Nick Carter bertunang???!!" Kawan aku ni pun apa lagi, menangis atas katil. Hahaha...so cute lah pendek kata! No, dia tak bertunang. kitorg je buat cerita. Sempat lah kecoh satu sekolah before we confessed. Hahaha..ampuni kami cik ****!!!

And so...come 2008, bsb live in kl, 10 years after my 2 friends let go of those prefectorial posts to go to their concert yang tak jadi hape tu. Most of those friends pun sudah melupakan betapa ada antara mereka sanggup menitiskan air mata demi nick, berkorban uang membeli smash hits, menjerit2 di bilik rec block AB bila videoklip keluar...ya...mereka lupa itu semua. Hehehe...aku pun dah lupa how I used to love them, but it didn't take much to rekindle the romance. (romance? huwaalaweyy!)

So with Ili, Widya and Joanne, we became the groupies once again last wednesday. Aksi2 "what?? BSB?? WHO??!" itu semua sudah tidak berguna lagi. We admit it, we loved them. Eh no, we love them still. Walaupun Nick sudah gendut dan berjerawatan, walaupun dia pernah bercinta dgn Paris Hilton (euwww!), walaupun tiada Kevin lagi, walaupun AJ dah keluar masuk rehab, walaupun Brian dah kahwin, walaupun Howie D dah jadi superhottie (he is! he is!), saya mengaku kini.

Saya masih, suka Backstreet Boys.

haish...

2 ulasan:

nick carter berkata...

hahahaha farina! im so gonna kill u =D

farahlily berkata...

hahahahha....

aku juga antara yang minat giler dgn bsb itu. tahap berangan nak kawin dgn nick carter hahaha.

dan dapat jugak aku gi tgk itu konsert.

walaupun dengan pakai uniform office.

and kena skin allergies sbb pi tgk konsert dgn short skirts dan kaki sangat kemerahan selepas itu.

but it's all worth it.

bsb i lap yuuuuu!!!!

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...