Jumaat, April 11, 2008

Hari ni happy.
Bukan sahaja bcoz it's friday, I'm also wearing a new pair of shoes.
Fred Perry berwarna pink yg sungguh wicked. Sangat wicked wicked, I tell you! Hahaha.
Bought it some time back but tak sampai hati nak pakai. Last nite while sorting out my shoes and choosing which one to wear for my upcoming trip to Jogja (beriya-iya okeh, penting tau pemilihan kasut yang sesuai, buatnya kaki melecet ke apa ke...kan dah membantutkan percutian yang menakjubkan?) kasut ni mcm menjerit2, pakailah aku, pakailah aku!!!
Taruk tepi katil, bangun pagi masih lagi ia menjeritkan ayat yg sama. Aduh, how...so sayang this shoes, buatnya kotor ke apa ke. Dah siap2 pakai baju, dah keluar pintu bilik, decided to make a U-turn and capai kasut tu. Hehehe...
Pilihan yang baik. Membuatkan hati berlagu riang berdendang sayang.
Yipppeee yayyy!!!
Fred Perry, aku cinta padamu...
dan pada Eross, dan Nicolas Saputra, dan Fauzi Baadilla, dan Oncy! (this list might be edited as time goes by. Eheks...)

Khamis, April 10, 2008

Setiap perkataan yang menjatuhkan
Tak lagi ku dengar dengan sungguh
Juga tutur kata yang mencela
Tak lagi ku cerna dalam jiwa

Isnin, April 07, 2008

My phone rusak. I can't receive text messages, syialan.

So ppl, if you need to contact me, just drop me a line eh. Busuk2 pun kalo korang mmg kedekut taik idong masin atau simpan kredit utk pakwe tercinta, miss call lah ye.

Uhuks. I know I need to buy a new phone, tapi tak ada yg aku cinta, so how?
I need to be in love with a phone to buy it tau!

Uhuk, uhuk. (masih berharap miracle dtg menyelamatkan telefon kesayangan)

Nanti aku dah beli phone baru aku sound lah.

Khamis, April 03, 2008

Semalam, 2 April 2008, genap 3 tahun Arwah Abah kembali ke Rahmatullah.
Kebetulan pulak both myself and my youngest sister demam semalam, 2-2 mc. I didn't realize it at first, that yesterday marked the 3rd year of him leaving us. It was only when my sister made a remark about it, barulah aku terkedu kejap.

3 tahun.

Rasa macam baru je. Rasa macam boleh dengar lagu suara dia kadang-kadang. Rasa macam tertunggu-tunggu je his phone calls untuk kejutkan aku dulu kalau ada exams (yeah, he would call me every single morning masa aku kat uniten kalau aku ada exams. Sekaligus membangunkan housemates aku juga sampai kitorg pun dah terbiasa tak pasang alarm clock). Rasa macam ternampak-nampak je wajah dia. Rasa macam terngiang-ngiang je dia gelak besar (some said I laugh just like him, cuma aku versi perempuan. Hahaha...)

Rasa rindu. Sangat sangat.

But as cliche as this might sound, I know he lives in me. When people made remarks about how my writing looks just like his, or when ppl say how much I look like him...it makes me happy.

Abah, I might not say this to you as much as I should...I love you, Abah. I love you truly very really much.

Al-Fatihah...

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...