Jumaat, Jun 27, 2008

Banyak yg call, sms, tanya psl about my previous masuk meminang entry. Tenang, saya belum mahu menikah. Turns out he's an imposter, posing as a friend of mine, siap tahu mana aku kerja, dsb, siap ckp dah tukar number, rupanya penipu besar. Stalker, mungkin. Skeriness okeh! Grrr.

He says he did that just to be my friend. I am not sure if that justifies lying of that sort, sorry. Too much malay movie for u lah, dude. I find it hard to tolerate lies. Unless dia adalah putera raja yg menyamar utk crk permaisuri, that, i might consider. Hahaha...too much movies for me as well!

Kesimpulan, tidak...saya masih belum mahu menikah. :-)

p/s: teringat Brian dgn muka sok serius mcm nk membincangkan masalah gencatan senjata, akhir2nya cuma tanya...
"Farina, kamu gak ada rencana, mau pacaran sama orang jogja?"

rencana nggak punya, keinginan sih ada, bri! hahaha...opps!
Pernahkah kau sadar dirimu itu indah
Pernahkah kau dengar kata manis untukmu
Seandainya engkau tahu

Engkau telah membuat hatiku mencintaimu
Setulusnya aku bisa berikan untuk hatimu

Engkau …

Cahaya hatimu seindah kilau intan
Engkau adalah cinta yang slalu ku damba
Aku ingin engkau tahu

Love is blind
Love is blind
I want you now
And i want you now
now…

Dan kau mungkin yang terindah untukku
Yang kan warnai hati ini selamanya
Kuingin kau hadir
Disisiku

Isnin, Jun 23, 2008

He said,

"ko cakap je bila nk kawen, aku hantar rombongan meminang."


me: GULP.

Jangan buat jantung saya berhenti berdegup, tak baik.

Khamis, Jun 19, 2008

Comel kan budak ni???



Anak kecil ini, (well, he's only 19 dan aku sadar aku dah sedikit lebih tua, ok!) goes by the name of Afgan. And I seriously love his voice. So...anyone, tolong pinangkan dia for me?

Please please oh pretty pleaseeee??

Rabu, Jun 18, 2008

Saya adalah kipas susah mati KRU. Well, i used to be. Sekarang kan semenjak 2 menjak macam dah kengkonon berdarah jawa ni kan, dah konon tak minat lah. Tapi saya masih kenang jelas zaman2 baju baggy rambut kontot pakai windbreaker and cheap imitation raybans sambil menyanyikan lagu Mengerti! Hahaha...SSPians, I am sure you guys still remember those days. You might even remember my kru posse membership number, as it was carved on everything I possessed back then! (Nama pun kisah susah mati!) Huhuhu...

Maka hati seperti dipalu bila ketemu ini di facebook.

Ouh, Abang Long...muah muah!

Dulu kita terpaksa
Akur dan mengalah kepada situasi
Segalanya suratan pedihnya ditelan

Dipisahkan lautan
Hilanglah khabar daku mengubah haluan
Walaupun daku sedar dan tahu
Tiada wanita di dunia setanding mu

Tiba-tiba, tak diduga
Dikau berdiri di hadapan mata
Mengembalikan nostalgia, memori bersama
Membisu seribu makna, rahsia terbenam didada

Tak ku sedar sekali lagi
Ku jatuh hati dengan kewanitaanmu
Pada malam yang sempurna
Terpegun daku terpesona
Keanggunan lembut bicara
Kita berdua bagai rela
Jatuh cinta untuk kali kedua

Kehadiranmu
Di sisiku, disaatku perlukan
Ku perlukan teman yang setia

Melenyapkan delima yang melanda
Walaupun seketika kau bawa harapan
Sememangnya ku sedar dan tahu
Tiada wanita didunia setanding mu

Tiba-tiba hati berdebar
Apabila mata bertentang mata
Detik romantis kini bersemi
Cinta dua hati
Mengerti tanpa berbicara, perasaan suci kita

Tak ku sedar sekali lagi
Ku jatuh hati dengan kewanitaanmu
Pada malam yang sempurna
Terpegun daku terpesona
Keanggunan lembut bicara
Kita berdua bagai rela
Jatuh cinta untuk kali kedua


terkenang kisah cinta lama...ouh...

Isnin, Jun 16, 2008

Haruskah aku apologize for not updating this blog sooner? Heheh...I've nothing to say that I haven't said before, the usual, blaming work, stupid internet connection, otak yg sendat, or I can do what everyone is doing and blame Pak Lah for everything. Minyak naik, beras naik, jambatan tak naik, what else yg naik dan turun pun maybe ppl wanna blame him for it (silalah, fikirlah benda yg bukan2 dgn ayat td.) Oh, aku bukan juga pro Pak Lah, just wish ppl would take a look at all sides sebelum membabi buta.

Anyway. Tak, ini bukan blog politik. I'm just like everyone else, frustrated with the rm2.70 per litre price of petrol. Berdebar2 menunggu zaman kegawatan ekonomi yg telah lama dijangkakan oleh para pemerhati ekonomi, following the 10 years circle rule. (If anyone needs a refresher, rmmbr gawat back in 1997-1998?) Tak lah mcm berdebar2 menunggu dipinang, ni berdebar2 mcm cuak. The last recession, I was only 15 back then, just looking at my late dad coping with his salary cut (Alhamdulillah, wasnt retrenched), raising us 9 kiddos, yg tak paham2 masih lagi ask for this and that. Kali ni baru nk hadapi sendiri, I am not sure how I am going to fare.

Ouh, maybe u guys are wondering apa menatang aku membebel. Recession? Biar betul? Betul ke tak betul, I can't say for sure. Apatah lagi akauntan cabuk kira gula mcm aku ni. Pls don't go quoting my blog anywhere sebagai source yg mengatakan, ini zaman kemunduran ekonomi. All I wanna say, people...start saving. Put aside some money, just in case. Be prepared. Kalau nak beli benda2 yang tak perlu, setakat pembelian nafsu, fikir2kan lah masak2. Berjimat cermat lah. Kalau ada kudrat, work out how you could get side income.

Good luck, people.

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...