Isnin, Jun 16, 2008

Haruskah aku apologize for not updating this blog sooner? Heheh...I've nothing to say that I haven't said before, the usual, blaming work, stupid internet connection, otak yg sendat, or I can do what everyone is doing and blame Pak Lah for everything. Minyak naik, beras naik, jambatan tak naik, what else yg naik dan turun pun maybe ppl wanna blame him for it (silalah, fikirlah benda yg bukan2 dgn ayat td.) Oh, aku bukan juga pro Pak Lah, just wish ppl would take a look at all sides sebelum membabi buta.

Anyway. Tak, ini bukan blog politik. I'm just like everyone else, frustrated with the rm2.70 per litre price of petrol. Berdebar2 menunggu zaman kegawatan ekonomi yg telah lama dijangkakan oleh para pemerhati ekonomi, following the 10 years circle rule. (If anyone needs a refresher, rmmbr gawat back in 1997-1998?) Tak lah mcm berdebar2 menunggu dipinang, ni berdebar2 mcm cuak. The last recession, I was only 15 back then, just looking at my late dad coping with his salary cut (Alhamdulillah, wasnt retrenched), raising us 9 kiddos, yg tak paham2 masih lagi ask for this and that. Kali ni baru nk hadapi sendiri, I am not sure how I am going to fare.

Ouh, maybe u guys are wondering apa menatang aku membebel. Recession? Biar betul? Betul ke tak betul, I can't say for sure. Apatah lagi akauntan cabuk kira gula mcm aku ni. Pls don't go quoting my blog anywhere sebagai source yg mengatakan, ini zaman kemunduran ekonomi. All I wanna say, people...start saving. Put aside some money, just in case. Be prepared. Kalau nak beli benda2 yang tak perlu, setakat pembelian nafsu, fikir2kan lah masak2. Berjimat cermat lah. Kalau ada kudrat, work out how you could get side income.

Good luck, people.

5 ulasan:

lissa berkata...

ke konsert PMI, areana.. dikira nafsu kah? hehe

f a r i n a berkata...

untuk pmi aku rela ikat perut, jimat uang! hahahaha...marilah kita berdoa, agar dpt tiket gratis!!

(ada lagi org baca blog aku eh?)

naemah berkata...

PMI? Napsu?
napsuinnnnn bgtttt

har har har har

harus ikat perut jg ni... tiket dah la murah skrg ni.. "murah" la sgt.. hehehe

f a r i n a berkata...

mana tak napsuin utk nekmah, UNGU, SHEILAON7 di satu pentas! ayo pilih nekmah, yg mana sekarangggg?? hahahaha.
Si montot juga ada, ada bams and the genk, ada slank!! (I like) Dewi2 adalah masa utk kita semua mkn minum dan ke tandas. Thenks.

Oh, napsuin banget.

naemah berkata...

pilih??
yg utama ttp lah yg pertama ku cintai walaupun dia yg kucintai dah takde :(
tp yg kedua ttp mau jg...

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...