Rabu, Ogos 27, 2008

Saturday Nite Fever...Not!

Sejak Isnin saya demam.

Maka saya ke klinik pada hari itu. Keadaan saya pada masa itu sangat tidak stabil sampai terpaksa dipapah oleh adik bongsu saya. Huhuhu. Sadis ya, tuan-tuan dan puan-puan.

Sampai hari ini belum sembuh.

Tadi pergi jumpa doktor lagi. Dia kata, antibiotik tu tak bagus untuk saya. Tukar.

Dah tukar, makin banyak pulak tu dosage nya. Adeh.

Saya makan juga. Walaupun saya tak suka makan ubat, saya lagi tak suka sakit.

Saya tau banyak doktor dan cik puan farmasi baca blog saya nih. Nanti saya nak ambil gambar ubat antibiotik yang tak bagus tu, nak taruk sini. Kamu2 semua nanti tolong beritahu saya ya, apa nama ubat itu. Nanti lain kali saya jumpa doktor, saya akan menggeleng2 keras seraya berkata, "Saya tak nak ubat _______ (isi tempat kosong) itu! Ubat itu tidak bagus!"

Besok balik kerja. Boss macam tak puas hati je saya mc 2 hari ni. Sms pun tak nak reply. Alamak, merajuk ke boss? (boss pms ke??)

Saya baru makan ubat selsema dan batuk. Kepala pun dah lalok.

Saya tidur dulu ya.

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kesian ko dehh.. get well soon!
-fatma

anis-chan berkata...

nnti lepas ur a bit stronger after all those trips to the loo ltk gambo a/biotic tu eh. from ur description i'm pretty sure its cloxacillin but i have to see jgk. n ltk gambo the new antibiotic tu jgk eh. take care babe ! *hugs*

snazzynsuch berkata...

kasihan lho.. take care ok..
get well soon..

Lina Syazwani berkata...

yee aku pun rase ubat tuh cloxacillin hahah actually aku x tau ape.. just copy n paste ape anis tulis.. hehe

anywayy take care and get well soon fg !

wieza berkata...

eskeskes..nice one peon..
dah sehat blom kamu?
take care

f a r i n a berkata...

thanks dear friends for ur prayers and wishes!

and feedbacks berkenaan antibiotic itu. hahaha...

am back at work, setelah 3 hari mc ye. tapi agak mcm weng juga lagi. pakkal la besok sabtu!

#27

My current favourite writer: Fiersa Besari. Sederhana, cerdas dan mengena. If you haven't read any of his works, you should. ...