Selasa, September 23, 2008

Iftar, Iftar, Iftar

Bulan Ramadhan kali ni macam tak banyak memenuhi undangan berbuka puasa. Even invitation from suppliers pun saya decline. Macam lebih indah dan nyaman berbuka dirumah bersama keluarga gitu. (dan, jimat. ehem)

But these are a few that I made an exception for. 1st, with besties from Uni. Anis, Faie and Aida. Anis & Faie, both married and preggie. Aida's getting engage on 5th Syawal. Yours truly have been elected to be Nanny Terhormat kepada anak-anak mereka nanti. Don't blame me if your children kena buli. (evil grin)


Iftar di Restoran Nelayan. Pardon me for saying this, this place sucks! Aku tak faham, nak sumbat 600 meja, kalau secara purata 1 meja ada 5 orang, dah 3000 orang kan? Abis tu, buat 2 buffet station jek? Orang berebut macam nk makan percuma kat rumah YB, macam semut hurung gula! And makanan tak cukup!
Hello, Management of Restoran Nelayan, I hope any of you would by any fat chance, google this, and I want you to know, you guys need someone yang tahu Management Science. It's all about cranking the numbers. If none of you in the Management are able to do that, or even, to think logically, then either you employ someone or you learn! I actually spoke to the Manager there, that they should do something about the whole situation. Jadahnya orang nak ambil buffet mcm nak pergi berperang!
As for now, no more Restoran Nelayan for me. Thank you very much.
Tak puas hati tak sempat makan any dessert kat Nelayan (sebab dah habis tanpa sempat ku lihat apakah yg disajikan), mak buyung ini tak puas hati. Takut baby kempunan, maka Faie, Aida and I head to Kg Baru for ABC. Anis and hubbynya harus pulang duluan. Lihatlah wajah happiness Faie dapat ABC! Hahaha...


Then last week, Wie invited me to this small SSPians iftar @ Pick n Brew, OU. Peon brought Zeff, Tote brought her friend Fida. Nice place, food nya enak, good crowd...and meja sebelah diisi brondong2 yang lebih yummy diusha dari the buffet spread. What else could I ask for?

Same nite, diff place, diff crowd. Supper with Sheilagank Malaysia. Sheila Majid sat nearby, with her 2 kiddos and Encik Acis. Sheilagank hampir jadik Sheila Majid gank. Hahaha. Hampir. No pics of the Ratu Jazz, sorry. Dah tak reti cara jd stalker terlampau.



Last nite, iftar di SS15, Subang. Sheilaganks, remember the place we had our iftar a few years back? Yg serve Indonesian food itu? Haaa...that one. Yang ada tokey kedai handsome itu. Kak Zetty, my classmate from Sekolah Mengandam asked me out for iftar. Katanya nak ajak ke kedai kawan dia. Siap cakap nak introduce dengan tokey kedai. Alih2 tgk, mamat yg pernah saya naksir habis2an dulu rupanya!

I invited Anis and Hariz to join us. Both Kak Zetty and I had Mie Ayam. Tapi yang konpius, mentang2 dia kenal baik dengan boss...look at her bowl! It's that huge claypot! Owh, antara 2 darjat...
Anis, I don't know why we never snap any photos everytime kita keluar. Dengan Kak Zetty pun lupa! Here's a photo from us masa zaman belajar di sekolah mengandam. (mind my super lentik fake eyelashes. hahaha)

Seminggu lagi nak raya! Yeay!

2 ulasan:

ull berkata...

ooo...masih segar dlm ingatan. apa kabar tokey kedai tu? makin ganteng? haha

f a r i n a berkata...

makin kaya. ahahahah...

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...