Khamis, November 13, 2008

Wayang

Just got back from watching wayang. As in THE movie. Wayang. It opens tonight and how could I not want to watch the movie that earned ZHM his first award in the FFM, kan? Tak boleh tahan lah. Plus my sister, Dila wanted to watch it too. So off we went.

My verdict?

Of cosh lah saya suka kannn! :p Tapi saya bukanlah seorang pengkritik filem. Maka saya tak pandai nak cakap banyak-banyak tentang apa yang saya tonton.Yang saya boleh kata, saya enjoy dengan filem ini, tentang ragam kehidupan yang ditonjolkan, tentang berbakti pada anak yatim, tentang cinta, tentang keluarga, dan tentunya tentang seni wayang kulit yang jadi nadi filem ini. Sangat banyak hal yang membuat saya berfikir balik selepas menontonnya. Saya suka!

Soal lakonon, tak payah sebut lah, barisan pelakon je dah memang hebat-hebat kan. Ouh, dan Eman Manan sangatlah hot. Macam Barrack Obama. Oh by the way, Congratulations Mr. President of United States! (wah tetiba!)

Anyway...I quote the review from gua.com.my,

Dari segi lakonan harus diberi pujian. Eman Manan dan Ida Nerina memang tidak boleh disangkal bakat mereka. Namun, tunduk hormat seharusnya diberikan kepada Zul Huzaimy. Kerana sebelum ini dia sering membawa watak cukup nakal dan rakus, tetapi berbeza di dalam ‘Wayang’. Watak Awi dibawa dengan cukup berlainan, dalam erti kata lain, ‘comel’ sekali. Maka, tidak disangkal kemenangan Zul Huzaimy dalam kategori Anugerah Pelakon Pembantu Terbaik di Festival Filem Malaysia ke 21 baru-baru ini untuk lakonannya dalam ‘Wayang’.

(Saya setuju, watak Awi tu, 'comel' sekali!Hik hik hik)

Read the review here

Kesimpulan: Pergi je lah tengok. Kalau nak ajak saya tengok lagi pun, saya sudi!!!

4 ulasan:

shamamia berkata...

jom! jom! (bile ntah nak pegi)

shera berkata...

ehhhh saya mcm ada tinggal komen b4 this...awat xde???

f a r i n a berkata...

awak comment entry yg laen lah...

deasa berkata...

aku rasa comel sebab mata tu la :P

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...