Isnin, Disember 29, 2008

7 reasons why my weekend was awesome

1. Long weekend. Khamis Xmas, jumaat took leave from work, sabtu ahad, then Isnin Cuti maal hijrah. Wheww! Best!

2. Sheila on 7 was in town!!! They arrived on Friday, and went back to Indonesia on Sunday. Sedih dah.

3. Brian brought me this which completed my collection of Tetralogy Laskar Pelangi. The final installation, Maryamah Karpov. Saya sangat excited sampai senyum sampai telinga dan langsung buka balutannya dan baca terus di depan Brian. Gumbira okeh. Thanks to Aie who knows saya sangat suka karya Andrea Hirata dan telah menunggu kemunculan buku ini bagai pungguk rindukan bulan maka she bought this for me! I have been dying to know apa terjadi pada Ikal, dapatkah dia berjumpa A Ling yang dicarinya sampai ke Benua Afrika, pada Lintang yang bijaksana luar biasa bukan mainan tapi terhenti perjuangannya mencari ilmu kerana kemiskinan, pada Arai yang setia pada cinta, malah pada Pulau Belitong yang indah. Semuanya diceritakan dengan cara Andrea yang khas, betul-betul mengesankan!

He brought me these too. 5 bungkus bepang dari Makassar! 2 bungkus lagi sudah dibagi2. Hahaha...katanya, Basir a.k.a Cacing, Aie's driver, beriya-iya cakap, "Farina suka nih! Bawa semuanya!". Saya suka!


4. Mendengarkan nama saya disebut di radio Hot FM by Duta, membuat saya rasa dihargai. Sheilaon7 was interviewed last Friday by Anne and Ikhwan, when asked about Sheilagank Msia, he mentioned nama saya dan Tini. Hehe. Sudahlah interview itu didengarkan kami beramai2 ditepi jalan didepan Seri Pentas dengan radio blaring dari kereta Tini. Sangat-sangat...rempit. But it was fun!

5. Tengok Sheila Majid live! Hahaha. By accident pulak tu. We just had dinner at Kayu Nasi Kandar @ Tesco. Brian, Des, A.D, Fahmi, my sister and I, dah nak gerak balik hotel sebab Bri nak get ready to for So7's performance, when from across the street kat Courts, ada announcement that Sheila Majid nak perform! Then dia launched her show by singing 'Warna'. OMG OMG. Tengok muka Bri excited:

6. Melompat lebih tinggi bersama sahabat sejati di Livesounds. Walaupun sangat merasa kehilangan bila hanya kebanyakan darah abadi saya tidak ada bersama. I so miss you all! Next year, June, PMI3, okeh? :-D

7. Sheilaon7's live performance in Mont Kiara, KL on Saturday. Enuff said.

p/s: That book, Maryamah Karpov? I finished reading it today. :-)

10 ulasan:

Lissa berkata...

mbak... aku hanya mampu berfantasi melompat lebih tinggi di rumah hari tu. uhuk... tak sabar tunggu June.

Lissa berkata...

mbak... aku hanya mampu berfantasi melompat lebih tinggi di rumah hari tu. uhuk... tak sabar tunggu June.

shamamia berkata...

cais, sang pemimpi aku belum berusik! tunggu lah cuti 1jan ini!

ull berkata...

lissa..kita serupa. hik.

ull berkata...

btw fg, risol xde? hihihihihi.

shamamia berkata...

next juni ibu2 sekalian. mari melompat2 sambil anak2 di babysit oleh adik2 kalian hehehe

saya tolong jawabkan.. risol, tiada :P

ull berkata...

kalo adik2 pon nak ikot lompat2?? cemane eh? :P

f a r i n a berkata...

risol takde, kerana brian lgsg dr jogja, jd payah nk bawa2 risol frozen itu. huhuh...mengidam kah ull?

Im berkata...

sikit bepang! hehe..
terpancar sinar kegumbiraan bri melihat sheila

f a r i n a berkata...

meh dtg rumah! hehehe...

March 2017 - 'Ada Apa Dengan Jogja?' (Part 2.5)

Honestly tho, I have nothing much to say about the show, except what everyone would already know...It was AH-MAY-ZINGGGG!!! *fangirling mod...